גרטה טונברג בנחיתה בפריז
גרטה טונברג בנחיתה בפריזצילום: REUTERS

פעילת האקלים גרטה טונברג, שנעצרה על-ידי כוחות צה"ל במהלך משט לעזה וגורשה מישראל, חזרה לשבדיה.

במסיבת עיתונאים עם נחיתתה בארצה, התייחסה טונברג להתנהלות כוחות הביטחון ואמרה, "התייחסו אלינו בצורה גרועה. אני נואשת רק להתקלח ולישון".

בהמשך דבריה הוסיפה, "ברור לחלוטין שלא נעצור כאן. עלינו לעשות כל שביכולתנו, כל יום, כי זו ההבטחה שנתנו לפלסטינים".

בריאיון שפורסם בכלי התקשורת הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד", העיד עומר פיאד, עיתונאי צרפתי ממוצא מצרי שהשתתף אף הוא במשט, כי טונברג עברה "התעללות", לדבריו, במהלך שהותה בישראל.

לטענתו, שוטרת ישראלית נכנסה שוב ושוב לחדרה, השמיעה מוזיקת ילדים בטלפון ורקדה מולה כדי למנוע ממנה לישון.

במהלך היומיים שחלפו מאז ההשתלטות על הספינה, חזרה טונברג וטענה במספר הזדמנויות כי "נחטפה על-ידי ישראל".

לוחמי השייטת על המשט לעזהמשרד החוץ

ביום שני בשעות הערב הגיע משט הסיוע לנמל אשדוד, לאחר שנעצר על ידי לוחמי שייטת 13 בעת שניסה להגיע לרצועת עזה. ההשתלטות בוצעה ללא התנגדות.

על הסיפון היו 12 פעילים המזוהים עם השמאל הרדיקלי, ובהם טונברג, השחקן ליאם קנינגהם מ"משחקי הכס", וחברת הפרלמנט האירופי מצרפת רימה חסן. המשט נועד לשבור את הסגר הימי על רצועת עזה.

עם הגעת הספינה לאשדוד, פרסם משרד החוץ תמונה של טונברג כשהיא לבושה בחולצה ועליה דגל פלסטין, ברקע דגלי ישראל.