
בלשי מחוז מרכז עצרו אתמול (שני) בני זוג תושבי רעננה, בשנות ה-30 לחייהם, בחשד לריגול כנגד מדינת ישראל בשליחות איראן.
מעצרם של בני הזוג, דוריה אחיאל בת 29 ויובדה ישראילוב בן ה-31, הוארך בשמונה ימים.
על פי המשטרה, העבירות המיוחסות להם כוללות מסירת ידיעה סודית כדי לפגוע בביטחון המדינה, מגע עם סוכן זר, קשירת קשר לביצוע פשע, וכן החזקה ושימוש בסמים.
המעצרים בוצעו בעקבות חקירה סמויה שנפתחה לפני כשבוע על ידי חוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במרחב שרון, בשיתוף שירות הביטחון הכללי.
לפי החשד, בני הזוג פעלו מטעם גורם איראני וביצעו פעולות ריגול בישראל.
בלשי היחידה פשטו על דירתם של בני הזוג ברעננה, ובמהלך החיפוש נתפסו טלפונים ניידים, מחשבים ואמצעים טכנולוגיים נוספים, לצד התכתבויות החשודות כתכתובות עם מפעיל איראני.
לאחר מעצרם, נחקרו השניים בידי יל"פ מרחב שרון, והבוקר הובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית המשפט.

אתמול הותר לפרסום כי היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433, בהכוונת שב"כ, עצרה שלושה ישראלים בשתי פרשיות נפרדות, בחשד לביצוע משימות עבור גורמים עוינים מאיראן העלולות לפגוע בביטחון המדינה.
במסגרת הפעילות, נעצר ב-15 ביוני מרק מורגיין, בן 33 מבקעת הירדן, בחשד כי פעל בקשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצע עבורם משימות שונות. בין היתר, העביר רימון שהוטמן מראש, מתוך ידיעה כי מטרתו לפגוע באזרחים, וכן שלח סרטון יירוט עבור המפעיל בזמן מבצע "עם כלביא".
בפרשיה נוספת אשר נחקרה ביאחב"ל נעצרו יוני סגל בן 18 ונהוראי עומרי מזרחי בן 20 תושבי טבריה. השניים חשודים כי במהלך החודשיים האחרונים עמדו בקשר עם גורמי מודיעין ממדינה עוינת, וביצעו משימות שונות בין היתר צילום קניונים והעברת מידע על כמות מאבטחים בקניון, כמות חנויות, מבנה הקניון ועוד.
בנוסף לכך עולה חשד כי התבקשו לחסל אדם מישראל שזהותו לא ידוע, תמורת מאות אלפי שקלים, לצורך הוצאת החיסול לפועל התבקשו להגיע למדינה אחרת, לערוך הכשרה לצורך הפעילות ורק אז ימסר להם היעד לחיסול, כאמור החשודים נעצרו קודם לכן והפעילות סוכלה.