משטרת מלבורן עצרה חשוד בהצתת בית כנסת בעיר בליל שישי. אנג'לו לורס, תושב סידני כבן 34, חשוד ששפך נוזל דליק בכניסה של בית הכנסת הממוקם ברחוב אלברט בעיר, הצית אותו ונמלט.

כעשרים מתפללים ששהו באותה עת בבית הכנסת, הצליחו להימלט מהמקום, ללא פגע. כוחות כיבוי שהוזעקו למקום השתלטו על האש, והמשטרה פתחה בחקירה.

האירוע מצטרף לשורת תקריות דומות שאירעו בחודשים האחרונים ברחבי העיר, בהן הושחתו או הוצתו בתי כנסת נוספים.

בתקרית אחרת שאירעה גם היא בערב שבת, פרצו כ-20 פעילים אנטי-ישראלים למסעדת "המזנון" הישראלית במלבורן, קראו קריאות נאצה, והשמיעו סיסמאות אנטישמיות בהן: "מוות לצה"ל". עובדי המקום הזעיקו את כוחות המשטרה שעצרו אישה בת 28 בחשד להפרעה לשוטר. היא שוחררה לאחר חקירה קצרה.

מפקדת משטרת ויקטוריה, זורקה דנסטן, מסרה כי המשטרה חוקרת גם תקרית הצתה נוספת של שלושה כלי רכב סמוך לעסק מקומי, ככל הנראה על רקע אנטי-ישראלי. "על הרכבים והקירות הסמוכים רוססו כתובות גרפיטי נגד ישראל", סיפרה דנסטן. "בית העסק היה בעבר יעד למפגינים פרו-פלסטינים".

הקהילה היהודית באוסטרליה הביעה דאגה מההסלמה באירועים האלימים, וקראה לרשויות לנקוט יד קשה נגד ההסתה והאלימות הגזענית.