מערכת "חץ 3"
מערכת "חץ 3"צילום: דוברות משרד הביטחון

איראן הצליחה ללמוד את הפערים במערכות ההגנה האווירית הישראליות במהלך מבצע "עם כלביא" ובמקרים מסויימים לנצל אותם כדי לפגוע בעורף ולרצוח יהודים, כך מדווח העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל".

מומחי הגנת טילים העריכו בשיחה עם העיתון כי במהלך ימי המבצע שינתה איראן טקטיקה בנוגע לשיגור טילים ופעלה מתוך "ניסוי וטעייה".

המידע של המומחים התבסס על ניתוחים שבחנו שברי טילים ואזורי נפילות מתוך מידע זמין ברשת.

על פי הדיווח, מהלך זה, הוביל אותם לאיתור פערים במערכות ההגנה הישראליות. ככל שחלף הזמן, הם שיגרו טילים מתקדמים יותר, עם טווח רחב יותר וממספר מוקדים ברחבי איראן, באופן שצמצם את היכולת של מערכות ההגנה הישראליות ליירט בהצלחה כל שיגור.

"ככל שהתקדמה המלחמה פחות טילים נורו, אבל יותר מהם פגעו", צוטטו המומחים. הם ציינו כי "מערכות ההגנה האווירית של ישראל הן מהמתקדמות והטובות בעולם, והן פותחו בשיתוף עם ארצות הברית, אך כל מערכת טילים, אפילו כזו מתוחכמת כמו של ישראל, לא מספקת הגנה הרמטית ומוחלטת".

עוד דווח כי במהלך המלחמה, האיראנים שדרגו את תזמון שיגורי הטילים ואת סוגם, והם אף הגדילו את הפיזור הגאוגרפי של מטרותיהם, מה שהקשה עוד יותר על מערכות ההגנה הישראליות.

אם במחצית הראשונה של המלחמה היו רק 8% חדירות למערך ההגנה האווירית של ישראל, בחלק השני שיעור זה הוכפל והגיע ל-16%.