
לוחמי מג"ב איו"ש, ששבו אמש (רביעי) מפעילות במרחב הגבול עם סוריה, הבחינו במהלך נסיעתם חזרה לבסיסם במרכז הארץ בבאגר חשוד בחווארה.
הלוחמים עצרו את נסיעתם וביצעו בדיקה יסודית של הכלי ההנדסי. בבדיקה התברר כי מדובר בבאגר השייך לצה"ל, אשר לפי החשד נגנב משטחי הכינוס הסמוכים לרצועת עזה.
במהלך הפעילות נעצר חשוד בשנות ה-50 לחייו, תושב חווארה, שהועבר להמשך חקירה בתחנת אריאל של מחוז ש"י במשטרת ישראל.
פעילת הימין איילת לאש, שמרבה לעקוב אחר פעילות הערבים ברשתות החברתיות, הזהירה, "אם הם מצליחים להעביר באגרים במסלול נגב יו"ש וההיפך, שערו בנפשכם מה עוד הם מעבירים פה כבר עשור".
בתוך כך עדכנה המשטרה בימים האחרונים כי שוטרי מחוז מרכז הצליחו לסכל בחודש האחרון גניבת עשרות כלי רכב מאזור המרכז ובמהלך הפעילות הצליחו לעצור 70 חשודים תושבי איו"ש.
באחד המקרים, תחנת מודיעין בשת"פ עם לוחמי מג"ב ביצעו פעילות יזומה במהלך הלילות האחרונים בעיר מודיעין ובסביבה במהלכה זיהו כלי רכב שעורר את חשדם.
הם הצליחו לחשוף חשוד שהסתתר בכלי רכב בעודו מנסה להניע את הרכב וברשותו כלי פריצה טכנולוגיים ייעודיים. השוטרים עצרו את החשוד - תושב איו"ש כבן 18 ובתום חקירתו נכלא.