נדב ארגמן
נדב ארגמןצילום: Moshe Shai/FLASH90

הפרקליטות הודיעה היום (שני) לעורך דינו של ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן כי הוחלט לסגור את תיק החקירה שנפתח נגדו, בעקבות דברים שאמר בריאיון לחדשות 12 במרץ האחרון.

בריאיון טען ארגמן כי ברשותו מידע ממפגשים בארבע עיניים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאותו לא סיפר עד כה, ואף רמז כי ישקול לחשוף אותו.

בעקבות הריאיון, נתניהו הגיש תלונה במשטרה. החקירה נפתחה בחשד לעבירת סחיטה באיומים, והתיק הועבר לפרקליטות מחוז מרכז.

בהודעת הפרקליטות נמסר כי "לאחר בחינה ראייתית ומשפטית מעמיקה של נסיבות המקרה, הוחלט על סגירת התיק, מאחר שהדברים שאמר ארגמן אינם מגלמים עבירה פלילית".

בראיון לחדשות 12 אמר ארגמן: "יש חשיבות גדולה לאינטימיות שבין ראש השב"כ לבין ראש הממשלה, ואני לא חושב שנכון לפגוע באותה אינטימיות בשביל להבטיח את תקינות היחסים ואת קשרי העבודה ואת השקיפות שחייבת להתקיים בין ראש השב"כ לראש הממשלה. וזאת הסיבה שאני כרגע שומר את כל מה שקרה בארבע עיניים ביני לבין ראש הממשלה במקום הזה. ברור לגמרי שיש לי הרבה מאוד ידע, אני יכול לעשות בו שימוש ואני לא משתמש בו מאותן סיבות שציינתי".

לשאלה מתי כן תשתמש בו? השיב "אם אני אחשוב שמדינת ישראל או אם אני אגיע למסקנה שראש הממשלה החליט שהוא פועל בניגוד לחוק, אז אם לא תהיה ברירה אני אומר את כל מה שאני יודע ומנעתי מבעדי עד היום בשביל לשמור על חשיבות הקשר בין ראש השב"כ לראש הממשלה".

בתלונה נטען כי דבריו של ארגמן מהווים עבירה חמורה של סחיטה באיומים, בהתאם לסעיף 428 לחוק העונשין, וכן הפרה של חוק שירות הביטחון הכללי, אשר אוסר על עובדי שב"כ בעבר ובהווה לחשוף מידע רגיש.

עוד נטען כי מדובר באיום ישיר על ראש הממשלה, וכי אי נקיטת צעדים עשויה להיחשב כהפרה חמורה של שלטון החוק.