אות חיים מגיא
אות חיים מגיאצילום: מתוך הסרטון

חמאס פרסם היום (שישי) סרטון טרור פסיכולוגי חדש של החטופים גיא גלבוע דלאל ואלון אהל. מדובר על אות חיים ראשון של אהל מאז חטיפתו. משפחתו של גיא התירה לפרסם חלק בסרטון בו הוא מופיע.

הסרטון, לפי הנטען, צולם ביום חמישי 28 באוגוסט, בתוך העיר עזה. גיא מספר בו על החשש שלו מהכניסה של צה"ל לעיר במסגרת התוכנית מרכבות גדעון ב' ואומר שהמחבלים אמרו להם שהם לא יתפנו מהעיר בכל מקרה. עוד מגלה שיחד איתו מוחזקים בעיר עזה שמונה חטופים נוספים. "אנחנו רק רוצים שזה יסתיים, רוצים לחזור למשפחות שלנו. בבקשה תחזירו אותנו", אומר גיא.

גיא גלבוע דלאל, בן 22 מאלפי מנשה, נחטף ב-7 באוקטובר מפסטיבל הנובה. בחודש פברואר חמאס פרסום סרטון שלו ושל החטוף אביתר דוד הו השניים נראים כשהם צופים בטקס שחרור חטופים מתוך רכב שניצב בסמוך לאירוע שאורגן על ידי ארגון הטרור. לאחר סיום הטקס הם נלקחו מהמקום על ידי מחבלי חמאס.

אלון אהל, בן 24, נחטף גם הוא מפסטיבל הנובה. לפני שנחטף הוא נפצע, ועד כה לא פורסם אף תיעוד שלו מהשבי. לפני כשבעה חודשים הזהירו במערכת הבריאות כי אלון עלול לאבד את ראייתו.

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב לסרטון: "הטרור הפסיכולוגי של חמאס - כדי שנעצור את הפעולה בעזה. המענה הנדרש: כיבוש מלא, כתישה מוחלטת, עידוד הגירה מאסיבי. רק כך מכריעים, ורק כך משיבים חטופים בביטחון".

בני משפחתו של החטוף גיא גלבוע דלאל מסרו היום: "קיבלנו אות חיים מגיא שלנו אחרי חצי שנה מהסרטון הקודם שבו נראה עם אביתר דוד צופים בחבריהם משתחררים. גיא, אלון ועוד חטופים הועברו לעזה ואנחנו חוששים מאוד לחייהם. חייבים להחזיר אותם הביתה".

לפני מספר חודשים פרסם חמאס סרטון ראשון עם אות חיים מגיא, כאשר הובא יחד עם החטוף אביתר דוד אל נקודת שחרור שלושת החטופים עומר ונקרט, עומר שם טוב ואלי-ה כהן.

גיא ואביתר הגיעו למסיבת הנובה עם חבריהם רון צרפתי ועידן הרמתי שנרצחו באכזריות בטבח 7 באוקטובר. הם הצליחו לחזור לרכב באזור המסיבה בזמן שכבר התנהלה היתקלות בין שוטרים למחבלים, והם נקלעו למרכז האש.

הם נטשו את הרכב ומצאו מחבוא בשיח על הכביש הראשי - שם היו במשך יותר משעה עד שגילה אותם אחד המחבלים. הם נכבלו, עיניהם כוסו, והועלו על טנדר שהוביל אותם לעזה דרך בארי.

חמאס הביא שני חטופים נוספים לנקודת השחרור "לצפות בטקס"מתוך הרשת