
יוני פינליי, שנפצע קשה בפיגוע בבית הכנסת במנצ'סטר ביום כיפור, שוחרר מבית החולים ומתאושש בביתו.
פינליי נפצע מירי משטרתי בשוגג בעת שסייע לחסום את דלתות בית הכנסת העברי היטון פארק בקראמפסל, בניסיון למנוע מהמחבל ג'יהאד אל-שאמי להיכנס למבנה. הוא עבר ניתוח שנמשך שבע שעות.
בפיגוע, שהתרחש ביום כיפור, דרס המחבל בן ה-30 קבוצת מתפללים ברכבו, ולאחר מכן ניסה להסתער על בית הכנסת כשהוא חמוש בסכין ועונד חגורת נפץ מזויפת.
שני בני אדם נהרגו: מלווין קרביץ בן 66 ואדריאן דאולבי בן 53. דאולבי נורה למוות בטעות על ידי שוטרים שהגיעו למקום וחיסלו את המחבל.
שני נפגעים נוספים, ביניהם מאבטח בית הכנסת, עדיין מאושפזים במצב יציב.
המחבל נורה למוות על ידי המשטרה שבע דקות לאחר הגעתם לזירה. בנו של פינליי, אוריאל בן ה-15, תיאר את אביו בראיון לערוץ ITV כ"גיבור שמנע מקרי מוות רבים" בניסיונו באומץ להחזיק את הדלתות סגורות.
"רצתי מהבית, לא חשבתי על שום דבר אחר והיה שם כאוס מוחלט, היו המון אמבולנסים, שוטרים חמושים נכנסו לבית הכנסת כל חמש דקות", סיפר אוריאל. "כשכל האנשים יצאו מבית הכנסת הבנתי שאבא שלי לא שם".