
אושיית הרשת יבגני זרובינסקי שיגר מכתב חריף לראש עיריית חיפה יונה יהב בעקבות מה שהוא מגדיר "אירוע חמור של הטעיית הציבור וגזל כספים".
לדבריו, במשך כחודשיים הציגה אפליקציית פנגו, המשמשת זרוע גבייה רשמית של העירייה, הודעה ברורה לפיה החניה בצ'ק פוסט חינם עד ל-1 בדצמבר.
זרובינסקי מציין כי העירייה עצמה פרסמה הודעות דוברות שהובילו את הציבור להבין כי חניית כחול-לבן באזור הושעתה זמנית. בפועל, לטענתו, הפקחים המשיכו לרשום דוחות חניה בסך של 100 שקלים ואף יותר, לנהגים שסמכו על הפרסומים הרשמיים.
לאחר שפנה לעירייה, סבר זרובינסקי כי תבוטל האכיפה והדוחות יבוטלו באופן גורף, אך לדבריו, העירייה רק הפסיקה את האכיפה והסירה את ההודעה מהאפליקציה - מוקדם מהתאריך שפורסם. "התגובה הלא-רשמית שקיבלתי הייתה 'מי שיערער - נבטל לו'", כתב, והוסיף כי גישה זו פוגעת בקשישים, בתושבים שאינם שולטים בעברית ובנהגים שאין להם את הכלים להתמודד עם הבירוקרטיה.
במכתבו דורש זרובינסקי לבטל את כל הדוחות שניתנו בתקופת ההטבה ולהשיב לתושבים את מלוא הסכומים ששולמו, כולל ריבית והצמדה, ואף להשיב תשלומים שנגבו דרך אפליקציית פנגו. לדבריו, מדובר בסכום מצטבר שעשוי לעבור את המיליון שקלים.
עוד הוא מזהיר כי התנהלות זו עשויה להוביל לתביעה ייצוגית שסיכוייה להתקבל "קרובים ל-100%". הוא אף הזכיר תקדים דומה בעיריית הוד השרון, שלדבריו היה "מינורי יותר", וכתב, "ליד מה שעשו בחיפה, הוד השרון נראית כמו ילדה עם קוקיות".
"יכול להיות שהקופה ריקה", הוסיף, "אבל היא לא אמורה להתמלא על חשבון מי שהאמין והקשיב לפרסומים הרשמיים שלכם".
מעיריית חיפה נמסר בתגובה כי "הנושא בבדיקה". גורמים בעירייה צוטטו בעילום שם ואמרו, "יש פה פאדיחה רצינית לקברניטי העיר - ואני מעריך שבעקבות הפרסום לא תהיה להם ברירה אלא לבלוע את הצפרדע, גם לא ברור איך היועצת המשפטית של העירייה, עם כל הרצון - תוכל לטעון שאין צדק בדבריו של זרובינסקי".