סופגניות ממולאות
סופגניות ממולאותצילום: ניקי ב, השחר העולה

ממרח "השחר העולה", המותג הישראלי המוביל לאפייה וקינוחים זה למעלה מ-76 שנה, משתלב באופן טבעי בחגיגות חנוכה, כשותף למסורת ארוכת שנים של אכילת מאכלים מטוגנים.

חנוכה הוא חג משפחתי עתיר באירועים, מפגשים ומסיבות, כאשר סופגניות ולביבות מככבות על שולחן החג. בעונה בה הטמפרטורות יורדות והלב מתחמם, ממרח "השחר העולה" הופך לבחירה טבעית ומשמחת בכל בית ישראלי.

כדי להתאים לצרכים השונים, הממרח מגיע בשתי גרסאות: גרסת פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית, המתאימה לארוחות בשריות, וגרסה חלבית בכשרות בד"ץ בית יוסף, המיועדת לארוחות חלביות. שתי הגרסאות מעניקות פתרון נוח, טעים ומרשים לחוויית החג.

בין הדלקת נרות לשירי החג, ממרח "השחר העולה" מוסיף מתיקות של מסורת לשולחן המשפחתי. "השחר העולה" - עם טעמו העשיר ואיכותו - הוא הרבה יותר מממרח: הוא סמל לזיכרונות חג, לבחירה בחומרי גלם איכותיים ולחום המשפחתי שמלווה כל ביס.

מתכון לסופגניות ממולאות ב’השחר העולה’

מצרכים:

450 גרם קמח (3 כוסות + 3 כפות)

חצי שקית שמרים טריים

60 מ"ל שמן (רבע כוס)

ביצה

80 גרם סוכר (4 כפות)

כפית מלח

170 מ"ל מים (כחצי כוס + רבע מעט פחות)

אופן ההכנה:

במיקסר - לערבב קמח, שמרים, סוכר ומלח. להוסיף ביצה, שמן ולבסוף מים. ללוש במהירות נמוכה בלבד עד לקבלת בצק רך וחלק.

להעביר לקערה משומנת, להתפיח חצי שעה, "להכות" בבצק ולהמשיך בהתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי-שעתיים).

לחלק ל-10 כדורים.

להניח כל כדור על ריבוע נייר אפייה, ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

לחמם שמן (אפשר לבדוק עם כף עץ), ולטגן את הכדורים - הצד העליון נכנס ראשון. לטגן כשתי דקות מכל צד.

להניח על נייר סופג, למלא ב"ממרח השחר העולה", לבזוק אבקת סוכר - ולהגיש חם.