כוחות משלחת "ברית רעים" מישראל ממשיכים לפעול יחד עם כוחות חילוץ מקומיים ובין-לאומיים במספר אתרי הרס מרכזיים בקאלי שבקולומביה.
עד כה הביאו פעולות הכוחות לאיתורם ולחילוצם של 17 נעדרים, והמאמצים לאיתור ולחילוץ נעדרים נוספים נמשכים.
כשבוע לאחר רעידת האדמה ובהמשך להכרזת ממשלת קולומביה, עוברת הפעילות לשלב השיקום. לצד המשך מאמצי החילוץ, יוגבר המאמץ למיפוי ולמיון המבנים שנפגעו.
מפקד היחצ"א ומפקד המשלחת, תת-אלוף במילואים יוסי פינטו, התייחס לפעילות באחד מאתרי ההרס המרכזיים בקאלי. "אנחנו פועלים כאן כבר מספר ימים ברצף, וכפי שניתן לראות מאחוריי, עובדים בשיתוף פעולה. כוחות היחידה וכוחות המשלחת כולה, ביחד עם כוחות מקומיים של הקולומביאנים", אמר.
פינטו הבהיר כי מאמצי האיתור יימשכו במקביל למעבר לשלב השיקום, "אנחנו נמשיך לעבוד עד שאנחנו נאתר את כלל הנעדרים שנמצאים באתר הזה ובאתרים אחרים שאנחנו עובדים".
לדבריו, המשלחת הישראלית מסייעת גם בתחומים נוספים באמצעות הניסיון והיכולות שהביאה עמה. "בנוסף לפעולות החילוץ שאנחנו עושים כאן, אנחנו מביאים המון ניסיון, ידע ויכולות גם בנושאים אחרים, טכנולוגיות וכלים שיעזרו לרשויות המקומיות לנהל את האירוע, גם במאמץ הצלת החיים וגם בשלב הבא במאמץ השיקום", אמר.
מפקד המשלחת הדגיש את שיתוף הפעולה עם הכוחות המקומיים לאורך הפעילות. "נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה, גם הכוחות שלנו, ביחד עם הכוחות הקולומביאנים עד שנסיים את המשימה", אמר.
