תודה למי שהשתתף גם על גבי הפורום וגם באישי ![]()
השאלה היחידה שבאמת עניינה אותי הייתה השאלה הרביעית, את השאר שמתי בעיקר בשביל שזה יהיה סקר ולא דיון,
4. האם הודעות בסגנון "שני הצדדים אשמים" ימנעו ממך לדווח על מקרים שבהם לא התנגדת מספיק להטרדה?"
הרוב ענו שכן, חלק פירטו ואמרו שזה קרה להם יותר מפעם אחת.
המקרה שעליו אני רוצה לדבר הוא לא הטרדה אלא דרדור, מצב שבו מישהו בצורה שיטתית מנסה לגרום למספר אנשים (לרוב בעדינות) לעשות דברים בעייתיים.
המקרה הזה גרוע יותר בעיני מתקיפה בוטה מכמה סיבות.
- הוא מערב את הצד השני ומלכלך גם אותו.
- נפגעים נמנעים מלהתלונן כי עד שזה בעייתי הם כבר חלק מזה.
- גם אם נפגע מספר עקרון ההדדיות מוציא את המדרדר זכאי.
- הוא ימשך יותר זמן בגלל שקשה לזהות מקרה כזה.
דבר נוסף שיחסית ייחודי לפורום (לא נתקלתי בזה בהיקף נרחב במקומות אחרים)
- האשמת הקורבן במקרים האלו, דבר שמונע עוד יותר תלונות על מדרדרים.
לטעמי מישהו עלול לכתוב שטויות כאלו בגלל אחת משלוש סיבות.
- הוא לא מבין את הנזק שהוא גורם, גם לעכשיו וגם למקרים הבאים.
- הוא פוץ הלכתי שבטוח שהוא מבין טוב יותר מכולם גם אם הם רבנים גדולים.
- הוא מנסה ליצור משוואה שבה היא הסכימה == גם היא אשמה באותה רמה, ובכך למנוע תלונות עתידיות (אני אתן לכם לנחש למה).
לא אכפת לי אם הכותבים בפורום שאוחזים בדעות האלו הם טיפשים, תלמידים שלא שימשו דיים או רשעים. כך או כך הם גורמים נזק, גם למתלוננות המסכנות בפרשיה הזאת וגם לעצירת מקרים נוספים.
חשוב לי לדייק ולהגיד שזה דיון בתאוריה ולא לגופו של דביל כזה או רשע אחר, אין לי עניין בהם ואני לא מנסה לשכנע אותם.. היו כאן מספיק שניסו. השרשור הזה מיועד לשאר הגולשים.
אז מה אני רוצה מכם? שתשתדלו לשמור על עצמכם ולהיות חשדנים בדיבור שגולש, אם נתקלתם במשהו שמרגיש חשוד תשתדלו להציף אותו בשביל הבאים אחריכם גם אם זה עלול להיות לא נעים.
יום נעים
הרועה




