לא יכולה לזוז ושתיתי עכשיו עוד כדור של 400 מ״ג
מקלחת חמה עוזרת לכמה זמן, אבל שוב חוזרת לכדורים (אדקס) למרות שאני יודעת שלא מומלץ הרבה..
מה עושים? איך להתמודד?
אנדומטריוזיס: כאילו לא מספיק המחזור החודשי...
אחד התסמינים הוא: " כאבים קשים יותר וחריפים יותר מכאבי המחזור "הרגילים" לפני המחזור החודשי ובמהלכו."
טוב, אז ככה:
סיפורנו מתחיל ברופא בשם סמואל הנמן ששם לב שהטיפולים הרפואיים של אותה תקופה שכללו בעיקר הקזות דם של כמויות עצומות הם לא מאוד יעילים ודי קטלניים. הוא החליט לחפש דרך אחרת.
כיוון שלא היו אז שיטות מחקר טובות, הוא התבסס על כל מיני השערות.
אחת מאותן השערות עלתה כאשר הוא רצה לבדוק מה תהיה התוצאה של שתיית כינין - התרופה העתיקה למלריה - עבור אדם בריא. הוא שתה כינין ולקה בחום ועוד כמה תסמינים לא נעימים.
משם הוא הסיק בצורה מוטעית שהתרופה למחלה כלשהי היא מה שגורם לתסמינים של אותה מחלה.
הטעות שלו היתה שהתסמינים שהוא חווה ותיעד כלל לא היו של מלריה וככל הנראה הוא פשוט חטף שפעת בזמן שהוא ניסה את שתיית הכינין.
לאחר שהוא החליט שמה שגורם לתסמיני המחלה הוא מה שמרפא אותה, היתה לו בעיה נוספת: הרבה מאוד חומרים הם קטלניים אפילו במינונים נמוכים.
לכן, ללא כל סיבה הנראית לעין, הוא החליט שיש לדלל את החומר במים בצורה כזאת שלא תישאר ולו מולקולה אחת של חומר פעיל בתוך המים.
הדילול הסטנדרטי של הומאופתיה הוא המקבילה של חומר בנפח של גרגר אורז שנמצא בתוך הנפח של מערכת השמש כפול 20.
סמואל הנמן ותלמידיו ישבו לכתוב ספר שהכיל את כל החומרים שלטענתם היו פוטנציאליים לתרופות ושאותם בדקו על עצמם.
עם השנים, נבדקה ההשערה שייתכן וקיימות מולקולות של החומר הפעיל לאחר הדילול במים - כמובן שהתוצאה היתה שלילית לחלוטין.
ההומאופתים לא אמרו נואש וטענו שלמים יש זיכרון. גם לטענה זו לא נמצא שום ביסוס מדעי או מחקרי.
כמו כן, ההומאופתיה עמדה למבחן באינספור מחקרים וניסויים קליניים ובכולם נמצאה לא יעילה.
ממשלת אוסטרליה, בצעד חסר תקדים המליצה בצורה רשמית לאזרחיה לא לפנות להומאופתים כיוון שזו שיטה חסרת יעילות וממשלת ארה"ב אוסרת על יצרנים של מוצרים הומאופתים לכתוב שהם יעילים כיוון שמדובר בהונאה.
בנוסף, פרס על סך של מליון דולרים עמד בפיקדון במשך יותר מ-30 שנים והוצע לאדם שיוכיח שקיים ולו טיפול הומאופתי אחד שעובד במחקר קליני (כפי שכל תרופה צריכה). מיותר לציין שאיש מעולם לא הגיע קרוב לקבלת הפרס.
כמובן שיש אנשים שמאמינים שהומאופתיה היא קסומה ויעילה - כמו שיש אנשים שמאמינים שאורן זריף ניחן בכוחות על טבעיים או שניתוחים לא מורגשים ע"י חייזרים בלתי נראים יכולים להציל את חייהם (כן, יש דבר כזה).
מבחינה מדעית ומחקרית, יעילות ההומאופתיה הופרכה לחלוטין - אבל אם יש אנשים שמוכנים לשלם, אז יש גם אנשים שמוכנים למכור...
זהו בגדול.
שבת שלום.
זהו בגדול.
קופ"ח כללית מפרסמת את זה מ-2 סיבות:
1. היא רוצה כסף ויש מי שמוכן לשלם אז למה לא?
2. כי אנשים שהלכים להומאופתים יילכו אליהם כך או אחרת, ואם הם הלכים דרך קופת החולים, לפחות יש להם שליטה על כך שההומאופת שאליו הם שולחים לא יגיד לחולים לוותר על טיפול רפואי אמיתי או חיסונים.
זה התחיל בתור מחשבה טובה של רופא אמיתי שגילה שאנשים בתקופתו שנמנעו מכל טיפול רפואי, היו בעלי סיכויי החלמה גבוהים יותר. (מן הסתם, אם שני אנשים חולים ולאחד הקיזו ליטר דם ולשני נתנו כוס מים - זה ששתה כוס מים יהיה בעל סיכויי החלמה גבוהים יותר...) .
כיום, ידוע שזה בסה"כ מים.
כמובן שפלצבו (תרופת דמה) עובד באחוז מסוים של מקרים אבל נעשו אלפי מחקרים בנושא והומאופתיה לא הראתה יעילות גבוהה משל פלצבו.
רוב האנשים שמספרים שהומאופתיה עזרה להם הם או אנשים ש"חולים" במחלות שאתן לא ניתן באמת לבחון או שהן תלויות תחושה סובייקטיבית (תחושת אי נוחות וכדומה) או מחלות שעוברות לבד ברוב מוחלט של המקרים (כמו למשל דלקות אזניים חוזרות אצל תינוקות שזה משהו שבכל מקרה כמעט תמיד עובר עם הגיל).
תבדקי שלא התגנב לך שום דבר חלבי לתזונה. לפעמים מספיק חתיכת עוגה או עוגיה עם כמות אבקת חלב שנראית לך זניחה.
רוב הנשים לא זקוקות לשום טיפול נוסף, רק להוציא כל דבר חלבי מהתזונה.
למעל מ-90% מנשים שסבלו מכאבי מחזור זה היה מספיק.
בתור בונוס, תקבלי עוד דברים טובים.
ואגב: ממליצה בחום לא להרגיל לכתחילה את הילדים לצרוך מזון חלבי: תמיד הרבה יותר טוב לא לרכוש הרגל רע מאשר להתפטר ממנו.
במילים אחרות, אין שום בעיה - זה פשוט טרנד שהחלב הוא מקור כל הרוע בעול ושתפס היום בעיקר בגלל איזשהו ספר שנקרא "מחקר סין" (הוא לא באמת מחקר, למקרה שתהית. יותר כמו אוסף השערות כלליות ולא מבוססות).
אחד הדברים שתמיד מדהימים אותי בנוגע להרגלי התזונה הסינים הוא שהגורם הכי משמעותי בה הוא אורז לבן (עד כדי כך שאסור לייצא אורז מסין!) - אבל אף אחד לא ממליץ לאנשים לאכול כמויות של אורז לבן.
בקצרה - הנה מאמר על חלב.
אם תרצי להתעמק - יש ספרות ענפה בנושא. ממליצה בחום על ספרו של ד"ר אבני "סוטי חלב".
1. נשלל לו הרשיון לחצי שנה בעקבות דברי בלע ושקרים שפרסם שחלקם בשנת 2015. (השופט הקל בעונשו בגלל שאשתו נפטרה מסרטן לא מזמן).
2. הוא פוטר מעבודתו לאחר שהעיר הערות פגעניות למטופלים (שעליהם אין לי שום כוונה לחזור בפורום הזה - וסביר להניח שאם אעשה זאת אחסם לאלתר...).
בבית המשפט הוא טען שפיטרו אותו כיוון שהוא שלח מכתבים למשרד ראש הממשלה בנוגע לטיפול הנכון בתאונות הדרכים. (כן, אפשר למצוא את זה באינטרט).
בקיצור, האיש לא לגמרי שפוי (או לגמרי לא שפוי, תלוי את מי שואלים).
כמובן שכל מי שלמד גמרא יודע שהגמרא הכריעה בנושא "ארץ זבת חלב ודבש" שמדובר בחלב מן החי דווקא - ואתה יכול להבין שרמת האמינות לא משתפרת משם בהמשך הדברים הכתובים בקישור. (אפילו "מחקר" סין מוזכר שם, מבלי להמליץ על אורז לבן...).
רוב המקורות שם הם חלקיים וכוללים שרלטנים מוכרים מרחבי העולם ו"מומחים" שלא התמחו בשום דבר שהם טוענים שהתמחו בו. (חיפוש פשוט בגוגל יעלה את רוע מעלליהם - חלקם גרועים אפילו יותר מאריה אבני).
הומאופתיה למעשה מטפלת בגוף - בכל התסמינים הפיזיים - דרך הנפש או הטיפוס של המטופל.
מדובר בתרופות טבעיות המופקות מחומרים שונים בטבע. זו לא רפואת הצמחים הרגילה - שבה מתאימים תמצית או חליטה של צמח מסויים כדי לרפא או לאזן את הגוף - בהומאופתיה אלו תרופות שהפעולה שלהן היא לגעת/לקלוע אל הנקודה הרגשית או אל הנטיה הטיפוסית (הגנטית למעשה, שנובעת מעצם מבנה האישיות) של המטופל לחלות דווקא בחולי מסויים, או לסבול מתסמין מסויים.
למשל, אין כאן ענין של כמות של חומר שצריך לשתות או לבלוע, מספיקה טיפה אחת (או כדור קטנטן אחד שספוג בחומר ההומאופתי) שמניחים על הלשון, כדי להתחיל תהליך החלמה.
כמובן שאם יש צורך, לוקחים מס' פעמים ביום או בשבוע, לפי הצורך ולפי דרגת החומרה. אבל העיקרון הוא שבזמן שנותנים מענה יעיל למחלה לפי התסמינים שלה, מטפלים ביסוד של הנטיה לחלות במחלה או בקושי הרגשי שבגללו פרצה המחלה.
הומאופתיה כשמה כן היא - מרפאה ("פתיה")את הדומה ("הומאו") בדומה. למשל - יש חומר הומאופתי שמכינים מאבן צור שמתאימה לטיפול בכל מיני תסמינים (מביישנות ועד הזעות ונזלת) ומתאימים אותה למטופלים שביסוד הקושי נמצאת עקשנות שמפריעה להם לתפקד - ממש כמו אבן הצור החזקה...
או למשל - חומר הומאופתי מדבורת דבש - שמטפל בכל מיני מצבים שבהם יש נפיחות, אודם וכאב עז - בדיוק כמו שגורמת עקיצת הדבורה.
בנוסף זה חומר שמתאים לאנשים שבטיפוס שלהם הם "מכורים לעבודה" - כל הזמן בפעילות, מסייעים לסביבה שלהם, אבל גם עוקצניים, ממש כמו התכונות של הדבורה.
חשוב לציין שהחומרים כשרים למהדרין וכשרים לפסח כל השנה. החומר המשמר בטיפות הוא אלכוהול.
סה"כ מביאים מים במגע עם החומר. לא חולטים, לא מבשלים, אח"כ מנערים בצורה בצורה מיוחדת, מסננים, ומדללים במינונים שונים. ומה שיפה זה שככל שהחומר יותר מדולל, ככה הוא עוצמתי יותר, ונחשב במינון גבוה יותר!
הפקת החומרים נעשית במעבדה, ואת התרופות/חומרים הומאופתיים קונים בבית מרקחת על פי הזמנה.
אנחנו במשפחה משתמשים רק בתרופות הומאופתיות, וב"ה זוכים להחלים ולהתחזק.
את יכולה גם לשאול אנשים סביבך לגבי הטיפול הזה.
לא הייתי מתרשם ממה שהאנונימי שמעלי כתב.
רק בשבוע שעבר נפטר ילד בן שבע באיטליה בגלל שההורים שהוא סבל מדלקת אזניים וההורים שלו לקחו אותו להומיאופת במקום לקחת אותו לרופא. (הם לקחו אותו לבית החולים רק לאחר שהוא איבד את הכרתו).
זה כמובן, לא מקרה נדיר שילדים מתים משטויות בגלל היעדר טיפול רפואי מסיבות דומות.
עובדה שהיא מצויינת בריש גלי באתר הכללית יחד עם שיטות ריפוי טבעיות נוספות.
תשאלי סביבך אנשים, תשמעי עליה...
אם השיטה היתה מוסתרת, המגיב האנונימי שכל כך הרבה להשמיץ אותה כאן, לא היה טורח כל כך..
לגבי כאבים כרגע - את יכולה כבר עכשיו לקבל טיפול הומאופתי לכאבים - אותו טיפול לכאבים שאת סובלת מהם יביא גם לריפוי יסודי בעז"ה. ככה עובדת ההומאופתיה.
ואם אין לך נגישות לטיפול הומאופתי - לכל הפחות את יכולה לשאול בבית המרקחת או ברשת הפארם הקרובה אלייך אם יש להם תכשיר הומאופתי מיועד למצבים כאלה.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.