שרשור חדש
הודעה משמחת - א. אפיה ללא אלומיניוםכלנית1
כתבתי בעבר במסגרת הפורום על העובדה שמזעזעת שבכל שקית של א. אפיה יש אלומיניום, מתכת בעייתית שההצטברות שלה עלולה לגרום לליקויי למידה וגם לבעיות אצל מבוגרים. הפתרון היה לחפש בחו"ל, או להכין תערובת של קרם טרטר + קורנפלור + סודה לשתיה במינון מדוייק.
חיפשתי בבתי טבע א. אפיה כזאת ולא מצאתי. חיפשתי א. קרם טרטר בחנויות תבלינים עד שמצאתי בסופר המקומי. כל חודש הכנתי תערובת וכשהיא נגמרה באמצע הכנת עוגה הצטערתי. ביקשתי מאחי שנסע לחו"ל והוא חיפש בכמה חנויות ולא מצא א. אפיה.
והשבוע, גיליתי אבקת אפיה ללא אלומיניום בבית טבע.
מי שמעוניין יכול פשוט לקנות א. אפיה מוכנה. קצת יקרה, אבל שווה להשקיע
איך היא נקראת החנויות הללו?אלעד
אפשר להשתמש בסודה לשתיה בלבדרבקה למפרט
ואם רוצים להוסיף קצת קורנפלור - גם אפשר.
ניתן להכין עוגות נפלאות עם סודה לשתיה. שמים בערך חצי מהכמות של אבקת האפיה. יותר בריא ופחות אלומיניום.
לא שמעתי על זהשרבובאחרונה
איך יודעים שבא. אפיה יש אלומניום?
תגידו, מישהו ממכם עבר סכיזופרניה?אנונימי (פותח)
בס"ד


משהי או מישהטו ממכם עבר פעם סכיזופרניה והוא מטופל בריספרדל? חשוב לי , ע"מ שאוכל לשאול אותו שאלות ספורות.
תודה !
שלוםיעל -NDאחרונה
השאלה לא ממש מובנת: סכיזופרניה זוהי לא מחלה שאפשר "לעבור", זה לא שפעת. מדובר במחלה כרונית, ברוב המקרים עם בסיס תורשתי. אם היא התגלתה - היא כבר קיימת.
אם יש לך שאלות לגבי רספרדל, אני מוכנה לענות לך. בשביל זה לא צריך לחלות במחלה, מספיק לדעת את פרמקולוגיה. את מוזמנת לשאול כאן או בדאר אישי שלי - כפי שנוח לך יותר.
יעל
טיפול באלרגיה לקרדית האבקתהילולה
לאחרונה גיליתי שאני אלרגית מאוד לקרדית האבק, ומיותר לציין שהדבר גורם לי סבל רב ופגיעה חמורה באיכות החיים.
האם ישנו טיפול לרפא ו"לעקור" את האלרגיה מהשורש
כי הרפואה הקונבנציונאלית רק מציעה אנטי-היסטמינים והרי כמה כדורים אפשר כבר לקחת ?!
אשמח לשמוע על הצעות לטיפול טוב ומוכח, ואם יש בעית פרסומת אפשר במסר אישי
 
בתודה מראש
 
טיפול מוכח לאלרגיותיעל -NDאחרונה
זה טיפול IPEC
אבל יש גם שיטות טיפוליות אחרות, גם טובות, אבל עם אחוזי הצלחה נמוכים יותר
יובש בידייםבלה
מה עושים עם יובש מגרד ומציק שלא עובר כבר המון זמן?
האם זה כבר כמה שנים בתור תופעה?אנונימי (פותח)
צריך לבדוק אם לא חסר לך מרכיבים בתזונה כמו אבץ, ויטמין E ואומגה 3. תאכלי כל יום שתי כפות טחינה לא מלאה אך אוגנית, או 5 אגוזי מלך. תעברי ללחם מלא ממאפיות כמו הבחירה הטבעית והרדוף. שימי לב שאת שותה 6-8 כוסות ביום.
תפסיקי לחלוטין לרחוץ עם הידיים שלך כלים בסבון ללא כפפות ותעברי לכפפות לא חד פעמיות במיוחד לא לאלה עם אבקה.
כל חומרים כמו אבקת כביסה, מרכך כביסה, סבון כלים וסבון רצפות ושירותים וכו וכו לא להשתמש בידיים חשופות.
בנוסף השתדלי לחשוף את ידייך לשמש כ- 10 דקות כל יום בעות הצהריים לא המאוחרות.
תעשי את כל זה במשך חודש ותכתבי איך היה השיפור, ואז כמובן המשיכי... בהצלחה.
לבלהיעל -NDאחרונה
תוסיף אומגה-3 לתזונה שלך,
תפסיק לאכול מטוגן,
תבדוק אצל רופא עור אם לא מדובר בזיהום פטרייתי ואם כן - יש קודם כל לטפל בו.
ויש גם משחות טבעיים שיכולים לעזור לך בינתיים.
טעותשירהשירהאחרונה
שאלהאני12345
מה לאכול בימים כמו היום שחם בטירוף ותוך חצי שנייה אין לי כח לכלום?
אבטיח ...קר ...לילך זוארץ
מיצי פירות מכל הפירות שנשארו במקרר והם כבר לא משהו ... שייק פירות עם יוגורט
 
סלטי ירקות עם נבטים וגבינת עיזים ....
 
ארטיקים ...- הכנה ביתית של מלון קפוא או ענבים קפואים
 
אורז עם ירקות -ירקות חיים כמו גזר מגורד , נבטי מש ועוד..
 
לילה טוב ושנעבור את גל החום בקלות ...
אחלה. נשמע מרענן. אני רצה מחר בלי נדר לקנות.אני12345
תו-ד-ה!
ענבים קפואים זה אדיר.. ניסיתי מזמן, וזהנפשי ישובב
פשוט שם בכיס הקטן את כל הקרטיבים הצבעוניים והמזיקים למיניהם.. מומלץ בחום רב!! (תרתי משמע..)
 
ל-ב-רי-או-ת!!!
^!!שירהשירהאחרונה
לילך, מסר"שתי לך, אודה לך על התייחסותך!אילה בטבע
עניתי לך האם ראית ??לילך זוארץאחרונה
רשימת מקצועותאנונימי (פותח)
לאחרונה פנה אלי אדם בהתייעצות לגבי בחירת מקצוע, הוא שאל על מספר תחומי לימוד לתואר ראשון וייעצתי לו מה שייעצתי. אני אישית נמצא כבר לא מעט שנים בעולם האקדמיה ולכן אני מכיר די טוב את העולם הזה.
תובנה אחת גדולה יש לי מהאקדמיה והיא שלמרות ההתיימרות שלה, לרוב היא אינה מקום לרכוש בו מקצוע, עובדה רוב הסטודנטים שמסיימים את לימודיהם לתעודה כלשהי אינם עובדים בסופו של דבר במקצוע אותו למדו (בעיקר בתחומים הומניים אך גם בתחומים ריאליים). יותר מכך נוכחתי לדעת שישנם מקצועות רבים חשובים מכובדים ומעניינים שכלל לא ניתן ללומדם באקדמיה. מקצועות אלו לא תמיד מוכרים וכך יוצא שאנשים רבים שהיו שמחים להתחמק מלימודים גבוהים מרגישים שאין להם ברירה מכיוון שלא ניתן לרכוש מקצוע ללא התואר.
 
הייתי שמח אם אנשים שמכירים או עובדים במקצועות לא מוכרים בין אם הם דורשים לימודים או לא, יספרו עליהם.
 
לדוגמא:
ליצנות רפואית  - פגשתי כזה והא עובד בצורה מסודרת בבית חולים.
 
עיבוד שבבי - תחום שאני מכיר מקרוב, מעין פיסול טכנולוגי, יצירה של חלקים מכניים (בעיקר) בבית מלאכה. העבודה דורשת ידע רב ידיים טובות עבודה עם כלים מדוייקים ראייה תלת מימדית ועוד, לא נלמד באקדמיה שמעתי שיש מקומות בהם ניתן ללמוד.
 
רתכות - רתכות יכולה להגיע לדרגה של אומנות מבחינה מקצועית רוב הרתכים אינם בקיעים, אולם יש הרבה מה ללמוד בתחום.
 
מודד - לפני כל בניית מבנה יש צורך במודד כדי לוודא מהם בדיוק גבולות שטח הבנייה יש גם צורך במדידה מדוייקת של הטופוגרפיה על מנת לתכנן נכון את המבנה (גשר מנהרה). הרבה נסיעות עבודה בחוץ, עבודת שטח אך מדוייקת (מספרים וכאלה).
 
מהנדס מים - לאחרונה שני חברים שלי סיימו ללמוד (תואר ראשוון) עוסקים בתכנון של מתקני טיהור, תכנון וליווי של מערכות ניקוז, מגדלי מים ועוד...
נחמד, אבלאיך זה קשור לטבעונות ואוכל אוגאני?בצי.ג
*אורגניבצי.גאחרונה
שלוםשושנהא
אולי תוכלו לענות לי....
אני עווסקת בטיפול באנשים המתמודדים עם בעיות נפשיות,
קראתי שיש מאכלים שמעלים את רמת הסרוטנין, האם זה נכון, יעיל? מן הסתם זה נושא מורכב, אשמח אפילו לקבל הפניה למקומות בהם אוכל להרחיב ידיעתי
בתודה מראש ושבוע טוב
כן יש מאכלים וצמחים כאלולילך זוארץ
אני כרגע את השאל בעזרת השם אני ינסה למצוא לך מקורות - ספרים או באינטרנט למידע ...
בהמשך ...
 
פחמימותחןצ
זה ידוע ואין על זה עוררין.
שלום שושנהיעל -ND
אכן, יש מאכלים כאלה, והראשון ברשימה זה שוקולד. כמובן, שמדובר בשוקולד עם לפחות 70% קקאו וללא חלב.
 
תודה!שושנהא
המשךלילך זוארץאחרונה
 
מאמרעל פחמימות וסרטונין
 
 
כתבה על צמחי מרפא ודיכאון
 
מתוך אתר של תזונה טבעית - תזונה ומצבי דיכאון
 
 
מקווה שיש כאן מעט חומר למחשבה ..
 
בכל אופן לכל מטופל צריך להתאים את התזונה והצמחים המתאימים לו אבל להעשרת הידע שלך יש פה כל מני מאמרים מהאינטרנט בנושא .
שאלה-ת"ר
יש לי נשירה כבר הרבה זמן,(לפני כמה זמן הייתה לי גם נשירה- והידלדל לי השיער מאז) והוא יחסית נהיה דק.. אני רוצה שזה ייפסק- אבל אין לי מושג איך להפסיק את זה...  וזה משגע אותי.. אני ממש אשמח לקבל עיצות ורעיונות.. תודה רבה!
נשירת שיעריעל -ND
שלום ת"ר,
מבינה לליבך.
לשאלתך, חשוב מאד להין, מה סיבת הנשירה. לכן, המלצתי היא להגיע לאבחון וטיפול מסודר. אי-אפשר לאבחן וכתוצאה מכך - לטפל כמו שצריך - דרך הפורום. אבל כן, יש דרכים לעזור ברוב המקרים
אני ממליצה לך גם לקרוא מאמר קטן על סיבות לנשירת שיער:
מקווה, שזה יעזור לך
המשך יום טוב,
יעל
תודה רבה!!ת"ראחרונה
חרחורים בריאות- מה עושים?  דחוף!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
יש לנו בעיה שחוזרת על עצמה כל פעם עם ילד אחר- בד"כ מגיל שנה ועד גיל 3 שנים.
כל הצטננות קטנה מיד משפיעה על הריאות- והילד/ה מחרחרים.
כנ"ל מעברי מזג אוויר ואוכל שהם רגישים אליו- קמח לבן, מוצרי חלב, קקאו, הדרים וסוכר לבן.
עם 2 הילדים הגדולים הסתדרנו על ידי הימנעות מאוכל שהם רגישים אליו ועם אמבטיות חמות (ד"ר גורל למי שמכיר). אבל עכשיו עם הילד השלישי אנחנו מרגישים שכבר זה ממש קשה:
קודם כל הצניחה אצלו ממש מהירה- תוך מס' שעות מועט, הוא הופך מילד בריא לחלוטין לילד שמחרחר קשה ולא יכול כמעט לזוז, ואז אין ברירה אלא להשתמש באנילציה- ונטולין + בודיקורט, כי ח"ו אחרת הוא לא מצליח כמעט לנשום.
חוץ מזה ניסינו לקחת טיפות לחיזוק מערכת החיסון במשך החודשים האחרונים- כדי לעבור את החורף, ואז מה שקרה שזה האט את הצניחה קצת אבל לא מנע לחלוטין. ניסינו גם רפלקסולוגיה- אבל הוא ממש צורח כשנוגעים לו בנקודה של הריאות.
הוא מקבל ויטמין C כמעט כל יום, וגם ישן עם מכשיר אדים (כשהוא מחרחר). וכך אנחנו שורדים בערך שבועיים שלושה בין מקרה למקרה.
והיום שוב עם שינויי מזג האוויר הוא התחיל לחרחר- וגם התחיל לו חום (שבד"כ אין)
מה עושים?
בבקשה תעזרו לנו.....
אשמח שתעזרו!!!אנונימי (פותח)
קודם כל- רפו"ש!! אין לי ניסיון, אבלנפשי ישובב
לבן של חברה שלי היו גם בעיות נשימה, והיא השתמשה בה-מו-ן אינהלציה רח"ל, ובשלב כלשהו הם פנו לרב יובל הכהן אשרוב, ולפי מיטב ידיעתע הוא התאים לו תפריט מתאים, הם הקפידו על כך- והבעיה נעלמה, ישתבח שמו!!
 
אז נכון, הם באופן כללי שינו בבית את עיניין התזונה והבריאות לפי שיטת הרב אשרוב, אבל תנסי, מה אכפת לך..
 
ואת המס' טלפון בטח אפשר למצוא באינטרנט (לא חיפשתי עדיין..) 
 
אם לא מצאת- תחזרי אלי באישי ואשאל את חברתי בלנ"ד..
 
בהצלחה רבה ובבשורות טובות וישועות משמחות!!
אולי תנסי..אנונימי (פותח)
יש גם את הספר אמהות בדרך הטבע של יצחק בן אורי. שהוא ספר מעולה.הוא מדבר מלא על כך. כמו כן אני גם מסכימה שזה הרבה תזנה לבת שלי גם היו המון חרחורים והקפדנו על תזונה ( דיי קיצונית אבל אין מה לעשות...)
והכי חשוב - להוריד את המטרנה מתפריט שלו- במקום זה אפשר חלב שקדים או חלב שומשום (הכנה ביתית)
הבת שלי היתה ניזונה גם מהנקה וגם ממטרנה וברגע שהורדנו את המטרנה ובמקומה הכנו חלב שקדים היא פשוט הפסיקה להיות חולה!!! אם זה מעניין אותך אז אשמח לנסות לעזור.
(הייתי גם אצל הרב אשרוב בעצמי דרך אגב..)
מנסיון שלי...תיכף6
גם שני בניי סבלו מאותה בעיה שאת מתארת (מעניין שהבנות לא סבלו מזה....).
נתתי להם סירופ שנקרא טננבלוט (יש עם סוכר, שמסומן באות (D).
ו....זה באמת באמת עזר! לא אינהלציות ולא חירחורים.
 
זה סירופ טיבעי שנדמה לי שהוא כ"כ מעולה, עד שאין עליו שום פירסומת. זה פשוט עובר מפה לאוזן. מומלץ!
תפני מהר לשרה חמו אולי היא תוכל לעזוראנונימי (פותח)
פשוט כתבי - שרה חמו ב"גוגל", בהצלחה!
ממליצהיעל -NDאחרונה
על טיפול הומאופתי - ממליצה מאד.
גם דיקור עוזר, אבל לא תמיד זה קל עם ילדים קטנים: צריך סדרה של טיפולים וגם אין לך מה לעשות אם פתאום מקרה חירום - זאת לעומת ההומאופתיה.
פעם ראשונה בפורם ושאלה ליגםזולטובה
אני צמחונית
ורציתי לדעת האם יש כאן צמחוניות שעברו הריונות תקינים, והאם הם היו צריכות לעשות משהו מיוחד בזמן ההריון?
ועוד שאלה
האם יש כאן צמחוניות שהיו להם הריונות לא תקינים (כמוני) והאם אתם חושבים שחלילה יש קשר?

תודה שבוע טוב
גם אני צמחוניתרבקה למפרט
כעקרון אשה הרה צריכה לדאוג שמזונה יכיל א כל אבות המזון. כיון שאינה אוכלת חלבונים מהחי (וזה אפילו טוב) שתאכל קטניות ודגנים. אם את אוכלת ביצים אכלי אותם בצורת ביצת עין. כך נשמר הלציטין שבביצה שמנטרל את הכולסטרול שבה.
ראוי לקחת מולטי ויטמין לנשים הרות כדי שלא יחסר ברזל בי 12 וחומצה פולית. רצוי לאכול הרבה ירקות ירוקים וירקות מבושלים במיוחד כתומים כדי לקבל ביתא קרוטן שהוא פרו ויטמין A .
איני חושבת שיש קשר בין צמחוניות להריון בעייתי. יתכן שהקשר הוא גילך. אולי אינך צעירה כל כך? או שמא הרית לא לפני זמן רב והגוף עוד לא חזר לעצמו?
האם עשית בדיקות דם לבירור חוסר במינרלים וויטמינים?
האם את נחה מספיק. זה דברים שניתן לעשות בישיבה.
גילוי נאות: הריתי וילדתי ששה ילדים. ההריון האחרון היה מאוד קשה אבל הייתי בת 42.
תודה לך רבקהגםזולטובה
אני צעירה, ובריאה ... לא חסר לי כלום לפי תוצאות בדיקות  הדם... תודה על הטיפים
רק רציתי לראות אם אולי יש קשר...
ואם את הצלחת להביא 6 ילדים לעולם, אז מקווה שגם אני אוכל...
אמנם השירשור קצת ישן...טוזי
גםזולטובה יקרה מאוד!
 
גם אני צמחונית, לא נוגעת בבשרי או בדגים וב"ה היה לי הריון בריא ותקין...
 
לקחתי תוספים כמו כל אישה אחרת...
 
שבעז"ה בקרוב יהיה לך הריון תקין ומאוד משעמם!
שלום, ברוכה הבאה והריון בריא לך!יעל -NDאחרונה
אין שום צורך בשום דבר מיוחד.
תקפידי על בדיקות דם כלליות ותפעלי מיד, אם משהו אינו תקין.
קחי וויטמיני פרנטל,  אני ממליצה גם על  אומגה מאחר ואת לא אוכלת דגים. וB-קומפלקס, אם את לא אוכלת ביצים. אם את כן אוכלת - תקפידי על 2 ביצים כל יום.
אם תרצי לדבר - תרגישי חופשית להתקשר.
יעל
סויה והתפתחות מוקדמתנחשונית
האם יש הבדל בין סויה ירוקה טרייה למוצרי סויה מעובדים לעניין התפתחות מינית מוקדמת? כמה מומלץ לתת לילדים לאכול בלי להגזים? ביום, בשבוע? תודה.
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י
אין הבדל בין פולי סויה למוצרי סויה מעובדים לענין הורמוני גדילה. אם כי בודאי שהמוצרים המעובדים מכילים גם כל מיני מרעין בישין אחרים.
מדברים על כך שלא מומלץ לתת יותר מ2-3 מנות סויה בשבוע. שמי לב שמוצרים רבים מאוד מכילים סויה (כולל רוב סוגי הלחם המלא שנמכר בחנויות) לכן כדי לא לעבוד את ה2-3 בשבוע נראה לי שלא כדאי להשתמש בסויה כמנה העיקרית יותר מפעם בשבוע.
חוץ מזה שלמען האמת לא ברור עד כמה ההשפעה של הסויה אכן מזיקה כפי שטוענים, בפרט לא כשמדובר בכמויות לא גדולות.
תסתכלי במאמר הזה, שאומנם מדבר על סויה בתמ"ל, אבל בהחלט מתאים.
לאלתת בכלל !!!!!לילך זוארץ
סויה - מעובדת אין כמעט מוצרים שסויה לא מהונדסת גנטית בהם הסויה בהחלט מכילה הורמונים נשיים בעיקר ולא ממולץ לתת אותה לילדים בכלל ...
בתוספת מזון לתינוקות הרבה ילדים רגישים לסויה אפילו יותר מחלב פרה , גם חלב סויה מייצר הרבה ליחה בגוף והוא לא תחליף טוב לחלב פרה
היום כמו שכבר אמרו פה דוחפים סויה בכל מוצר כמעט בתוך לחם יוגורט חטיפים ואפילו שניצלים אמתיים 
אז לתת מנה שבנויה על סויה בארוחת צהריים למה ? יש כל כך הרבה ירקות קטניות ...פירות ...וחלבונים אחרים כמו טחינה אגוזים עדשים לסוגיהם שיכולים להרכיב ארוחה מזינה ומסביעה עם פחות נזקים .
שניצל או נקניקיות סויה זה מאוד יקר ולא בריא חבל על הכסף והנזק שאנחנו גורמים לילדים שלנו .
 
מנסיון בקליניקה ראינו יותר מ 3 בנים שמפתחים ריקמת שד בשנה האחרונה - וזה רק אלו שלא מתביישים לבוא ... בבית החולים אמרו להם בפרוש שאין פתרונות וזה קשור לרמתהורמונים נשיים בגוף שלהם.
 
שלא לדבר על כל הסרטנים הגניקולוגים - רחם שחלות וכו ... שלהם הרופא נותן הוראה ברורה לא לגעת בסויה !!!
 
הבנות שלנו מקבלות וסת בגיל צעיר מאוד (8-9 ) היום וזה גם קשור לתזונה שלנו ההורמונים במזון גורמים לכך ... וביחוד הסויה
כמובן שיש לנו עוד הורמונים ורעלים במזון ולא רק מהסויה כך שהכל בחד משבש את כל מערכות הגוף ...
בכל אופן אני ממליצה להוציא מהתפריט !
שטויותיהודיה מא"י
נעשו בנושא מחקרים קצת יותר רציניים מאותם 3 שהגיעו אליכם נעשו על הסויה. ואם תבדקי ברשומות רפואיות ישנות, אני בטוחה תגלי שתופעה שכזאת היתה קיימת בעולם המערבי הרבה לפני שהסויה הפכה להיות דבר כ"כ נפוץ. ובעבר עוד התביישו יותר.
ההורמונים שבסויה הם לא בדיוק נשייים, אלו הורמונים צמחיים שדומים לאסטרוגן שנקראים פיטואסטרוגנים, ובכל מקרה הם טבעיים לחלוטין.
רוב המחקרים לא נעשו בכלל על בני אדם, אלא על בעלי חיים. במחקרים אלו מצאו השפעה מעטה של כמות גדולה מאוד של פיטואסטרוגנים על החיות לאורך זמן. (כמות גדולה מאוד, הרבה יותר ממה שאדם ממוצע צורך ביחס למשקל גוף, ואפילו מי שאוכל מזון מעובד רב.)
נעשו מספר מועט של מחקרים בהיקף רחב על בני אדם. במחקרים אלו השוו בין תינוקות ב3 קבוצות - יונקים, ניזונים מתמ"ל על בסיס חלב פרה וניזונים מתמ"ל על בסיס סויה. אחד מהמחקרים כלל קבוצה של למעלה מ1500 תינוקות, ועקב אחריהם במשך 20 שנה. לא היה הבדלי התפתחות בין 3 הקבוצות. מחקרים אחרים השיגו תוצאות דומות.
כמובן שגם מחקר כזה לא מספק, מאחר שההשפעה על תינוקות בשלב הינקות איננה זהה בהכרח להשפעה על ילדים, מבוגרים ומזדקנים.
בכל מקרה לעת עתה המחקרים מצביעים כי אכילה שפויה לא מזיקה, וכמובן ששום דבר לא טוב לאכול יותר מדי. אם תגזימי באכילת פירות תקבלי כאב בטן, וגם בשר, עוף ודגים ממליצים שלא לאכול יותר מ3 מנות בשבוע.

אומנם אנשים שחולים במחלות מסוימות מתבקשים להמנע מסויה, אבל זה טבען של מחלות שהן מגבילות את הדברים שאפשר לאכול, ואם נפסול מתפריטנו כל דבר שאסור במחלה כזאת או אחרת נגווע ברעב.

מה שאני כן מסכימה איתך שלא כדאי לאכול באופן קבוע שניצל סויה, וגם אצלי הדברים האלו לא נכנסים, אבל לא בגלל שהוא סויה, (למרות שיש פוסקים שברכתו המוציא... וד"ל) אלא בגלל שהוא מטוגן ומעובד להחריד. (וגם בגלל שהוא יקר, לפעמים השיקולים הכלכלים עוזרים לי לאכול בריא יותר) אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות - מי שקונה מוצרים מעובדים לא עושה זאת מטעמי בריאות, אלא מטעמי נוחות/אילוץ. ראי מה הבאת כתחליף לשניצל סויה מהיר ההכנה. מוצרים יקרים להחריד (כמו אגוזים), וכאלו שהכנתם לוקחת זמן והשקעה רבים.
סויה טבעית (כמו פולים שלמים, או אפילו סויה של B&D, למרות שהיא כבר כן עברה עיבוד לא קטן)  עדיפה בהרבה מאותם מוצרים שהזכרת מכיוון שכמות החלבון בה גדולה בהרבה. בפולי סויה יש כמעט כפול חלבון מקטניות אחרות, והיא המקור הצמחי המכיל את כמות החלבון הגדולה ביותר. באגוזים בשונים יש 4%-14% חלבון, בחמאת שומשום מלאה 20% רחוק מאוד מ40 האחוזים של פולי הסויה ושל 55% של הסויה של B&D.
אכן סויה היא תחליף זול לחלבון מן החי, שזהו החלבון האופטימלי לגופנו, חלבון מן הצומח נספג בגוף פחות טוב. אבל בל נשכח שלחלבון מן החי צרות משלו (כולסטרול וכו')  ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו מנה יומית של עוף או דג.
בחיים יש אילוצים, ילד שאוכל שניצל סויה, עדיף על ילד שלא מקבל ארוחת צוהריים, ומנת סויה בארוחה עדיף על בלי חלבון בכלל

ומה עם פולי סויה יבשים?כינוי סתמי
גם הם מזיקים ככה?
אני לא קונה אף פעם טבעול וכו', אבל קונה לפעמים פולי סויה בפירורים ועושה מהם קציצות או פלפלים ממולאים עם אורז (במקום בשר טחון)...
לנחשוניתיעל -NDאחרונה
אין הבדל מבחינת פיטואסטרוגנים.
סויה מקדימה התפתחות מינית של בנות ויכולה לגרום לבעיות פוריות בעתיד אצל בנים, ולכן לא מומלצת לבנים.
ובכל מקרה, מזון מעובד תמיד לא מומלץ - לעומת מזון הלא-מעובד.
 
מוצרי סויה מאד מומלצים לנשים בגיל המעבר ולבנות בגיל ההתבגרות עם פצעי בגרות - בתנאי, שהן לא סובלות מפטריות.
 
אם אתם אוכלים מוצרי סויה פעם בחודש - אין חשש לתופעות לוואי שדיברנו עליהם.
הרבה בריאות,
יעל
ברזל נמוךאנונימי (פותח)
דרך טבעית להעלות את רמת ברזל מישהו מכיר?
אשמח מאוד לשמוע.
יש ברזל נוזלי מצמחים טבעיים ב100%אנונימי (פותח)
להשגה בבתי מרקחת וחנויות טבע
גם ירקות ירוקים וכאלה..אנונימי (פותח)
פטרוזיליה, תפוח , חציל, פלפל חסה.. כל מה שמשחיר.. זה הברזל שמשחיר..
 
אריאלה,אגב. חדשה פה..
טחינה משומשום מלא עשירה מאוד בברזל...אנונימי (פותח)
ולשם ספיגה מירבית של ברזל מהמזון, יש לאכול עם מזונות המכילים ויטמין C (למשל גמבה, לימון וכו', ובכלל ירקות טריים).
את/ה יכול/ה להכין טחינה (טחינה גולמית משומשום מלא) עם מיץ לימון טרי.
עדיין נמוך..אנונימי (פותח)
תודה רבה אבל אני אוכלת מלא מהדברים שכתבתם ובמיוחד טחינה משומשום מלא.. ועדיין הברזל שלי נמוך.. למישהו יש עוד רעיון?
עוד רעיונות...אנונימי (פותח)
תנסי:
דגני בוקר מועשרים בברזל (למשל פייבר וואן, קלוגס ספיישל K ועוד... צריך להסתכל על הערכים), זרעי פשתן (טחונים, צריך לאחסן במקפיא), קטניות (שעועית, עדשים, חומוס גרגרים ועוד...), כוסמת, אפונה ירוקה,עגבניות, פטרוזיליה טרייה, אגוזים וגרעינים....

מה שחשוב להקפיד, לשם ספיגה מיטבית של ברזל:
1. לא לצרוך ביחד/בסמוך למזונות עשירים בסידן (בעיקר מוצרי חלב אבל ממש לא רק מוצרי חלב...)  ו/או עשירים בקפאין (קפה, תה, שוקולד וכו').
2. לאכול ביחד עם מזונות שעשירים בויטמין C (בעיקר פירות וירקות טריים). אפשר גם להוסיף כדור מציצה של ויטמין C...


ואם הברזל נמוך מאוד, ברמה שהמאגרים ממש ריקים (לא לפי רמות המוגלובין בבדיקות דם אלא גם לפי פריטין, טרנספרין ועוד...) , תזונה עשירה בברזל לא בהכרח תעזור כדי למלא במהירות את המאגרים ואז צריך לקחת תוסף ברזל (גם כאן, יחד עם ויטמין C).
B12כינוי סתמי
כשהוא נמוך הוא פוגע ברמת הספיגה של הברזל. כדאי לדאוג לערכים גבוהים מספיק
גם...אנונימי (פותח)
כבד זה עם ברזל.
אני חושבת, שכבר עניתי לך בפורום הריון ולידהיעל -NDאחרונה
בכל מקרה, אני ממליצה על ברזל רך (מכל חברה שלא תהיה)
ולמזון עשיר בברזל. ראי את הטבלה:
 
שאלה-נקודות של כיסופים
מישהו יודע אם "מכונת אידוי מזון" זו המכונה שמייבשת פירות וירקות? כמה עולה מכונה שמייבשת פירות וירקות?
 
אידוי מזוןיעל -NDאחרונה
- הכוונה לבישול באידוי.
יבוש פירות וירקות - יש מכונה גם לזה, ראיתי מחירים שונים מאד בהתאם ליצרן.
שאלה על קמח מלא- תודהאליו2
אם קמח לבן הוא בעצם קמח מלא בלי "חלקים" מסויימים של החיטה איך יכול להיות שיש אנשים שאסור להם קמח לבן ומותר להם רק קמח מחיטה מלאה?גם בקמח המלא יש אחוז מסויים של קמח לבן...לא?
לא יודעת מה המרכיבים - אבל בפועל זה ממש הבדל עצוםאנונימי (פותח)
לילדים שלי יש רגישות לקמח לבן, ואם בטעות הם אכלו אפילו פרוסה של קמח לבן אחת ביום במשך שבוע (קרה בקיץ שעבר) הם חטפו אחרי השבוע הזה חרחורים בראות
יותר אנחנו משתדלים לא לחפף ולשמור על קמח מלא
איזה קטע. אני גם חשבתי את זה אתמול.נקודות של כיסופים
 
אוליאמא מסורה
הרי מה שמוציאים מהקמח המלא זה את כל הסיבים התזונתיים ואז נשאר קמח לבן- פחמימות ריקות,
הקמח המלא הוא פחמימות מורכבות, יתכן שיש כאלה שהגוף שלהם לא מסתדר עם פחמימות ריקות וכן מסתדר עם פחמימות מורכבות.
 
ולפי זה לא נכון להגיד שבקמח מלא יש אחוז מסוים של קמח לבן, ולהפך זה כן מסתדר- כי השאירו אחוז מסוים של הסיבים.
 
סתם חשבתי על הרעיון, אולי לא נכון, אבל לדעתי יש בו היגיון.
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י
בקמח מלא יש את מה שיש בקמח לבן  +סיבים תזונתיים. (גרעין חיטה + חלק מהקליפות שלו)
הסיבים התזונתיים עוזרים לעיכול, כך שלאכול רק את הקמח הלבן זה קשה לגוף, אבל כשזה מגיע עם הסיבים הגוף כן מצליח להתמודד.
למה זה לא לכולם ככה? כי יש כאלו שמערכת העיכול שלהם כנראה חזקה יותר ומצליחים להתמודד גם עם קמח לבן. (או שמקבלים מספיק סיבים ממקום אחר)
או שהיא כבר כ"כ מחוסנת ששום דבר כבר לא יזיק לה..נפשי ישובב
ולשאלה- על פי מיטב הבנתינפשי ישובב
הקמח המלא מכיל גם את מעטפת החיטה בנוסף לחיטה עצמה, והמעטפת מכילה את הסיבים העוזרים לעכל את הקמח בשלמותו, כלומר- ללא המעטפת קשה לגוף לעכל היטב וכראוי את החיטה עצמה (הקמח הלבן) ולכן כ"כ לטחון את החיטה יחד עם המעטפת= קמח מלא.
 
ויש אנשים עם מערכת עיכול רגישה יותר שלא מסוגלים בלי אותם סיבים תזונתיים, ולכן עליהם להקפיד ביותר על קמח מלא, משאר האוכלוסיה. ויש כאלו שבאמת המערכת שלהם חזקה יותר, הרגילו את גופם לאכול מהכל, ומסוגלים לעכל את זה טוב, ולכן פחות משמעותי עבורם סוג הקמח.
קמח לבן עובר תהליך של הלבנהכינוי סתמי
שכוללים שימוש בכימיקלים.
יש אנשים שרגישים לחומרים אלו, ויש כאמור- שרגישים לעצם העיבוד של החיטה.
לכן קמח לבן נחשב לחמץ. הוא מחמיץ בתהליך הניקוי.

השנה שמעתי שבעבר הוא היה מחמיץ והיום הוא עובר תהליך שונה, מהיר, בו הוא לא מספיק להחמיץ.
שמועות בלבד ואני לא לוקחת על זה אחריות...
עוד שאלה בנושא: סוכר לבן וסוכר חום. הבדל?ז'וז'ואית
בקמח זה נשמע יותר הגיוני, אבל סוכר? וסוכר חום אני לא מתכוונת לסוכר לבן ששפכו עליו את הדבק החום ההוא שיורד במים חמים וכולם רואים שזה סוכר לבן, אלא סוכר דמררה.
מישו מבין בזה?
קמח מלא\לבן סוכר חום\לבןרבקה למפרט
הקמח המלא מכיל את כל המרכיבים שה' ברא בחיטה. קמח מולבן ומנופה מהסיבים, הסובין והקליפה, חסר את הויטמינים מקבוצת B שעוזרים בעיכול הפחממות שלו. חוסר באחד מהמרכיבים B6 , חומצה פולית (B10)  ו- B12
מונעים מחומצת האמינו מתיונין להפוך לציסטאין והיא הופכת להומוציסטאין הפוגעת בדפנות כלי הדם ועלולה לגרום למחלות לב. מלבד זאת חוסר בויטמינם למקבוצת B במזון לוקח ממאגרי הגוף ויטמינים אילו, ובמשך הזמן הוא חסר אותם לצרכיו.
הסוכר החום מכיל מולסה שמכילה ברזל ויטמינים ומינרלים ואילו הסוכר הלבן מכיל רק פחממה ריקה. מלבד זאת צריכה מוגזמת של סוכר לבן ואפילו סוכר חום מעמיס על הלבלב באשר הוא דורש ממנו ליצר הרבה אינסולין, והוא מתחיל לזיף. כן עלולה להגרם אי סבילות לאינסולין. ז.א. יש מספיק אינסולין בגוף (הלבלב מיצר מספיק) אך אין לתאים יכולת לקלוט באמצעותו את הסוכר והוא נשאר בדם במקום להכנס לתאים.
מסקנה: לצרוך קמח מלא בלבד. אם אין שיתוף פעולה מצד הבעל\ילדים לאפות מכמות שווה של קמח מלא וקמח לבן. ובהדרגה להעלות את הכמות של הקמח הלבן. כדאי לצרוך כמה שפחות סוכר גם חום אמיתי.
בהצלחה. 
רבקה, תודה על ההסבר המפורט!ז'וז'ואית
מלא קמח מלא אורז מלארקריקי
נוכחות הסיבים בקמח המלא תורמת לכך שהפחמימות מתעכלות בצורה יותר מתונה. אם נתרגם את זה לרמת סוכר בדם בעקבות העיכול- העלייה הינה הדרגתית וכך הגוף ובפרט הלבלב מטפלים בסוכרים בצורה הנכונה.
בקמח לבן בגלל העדר הסיבים הפחמימות מתעכלות מהר ובדם רואים קפיצה של רמות הסוכר מה שגורם לאורך זמן לפגיעה בלבלב כפי שכתבו לפני. אותו  הדבר לגבי אורז מלא שעדיף על אורז לבן.
סוכרת נחשבת היום למגפת העולם המערבי הנגרמת בין השאר מכל הנ"ל.
 
קמח לבן - מכיל כימיקליםימפ
בתהליך ההפרדה של הקליפה מגרעין החיטה משתמשים בכימיקלים ולכן הקמח הלבן הוא בעצם רעיל.
זו הסיבה שיש הרבה שרגישים לו, וגם מי שלא - מומלץ לו שלא יכניס רעל לגוף.
ישנו היום בחנויות הטבע קמח 70% מלא. הכוונה לקמח שנופו ממנו 30% מהסיבים שבו, בתהליך ניפוי טבעי. הוא עדין מאוד, עובר בניפוי בנפה רגילה וקל מאוד להשתמש בו. מניסיון של שימוש במשך שנים - הכל יוצא טעים לא פחות מאשר מקמח לבן, אם לא הרבה יותר. אני לפעמים מערבבת אותו גם עם קמח 100% מלא, וכך מרוויחה עוד סובין.
לגבי סוכר - הכי טוב כמובן לא לצרוך הרבה, אך אם כבר, הסוכר הבריא ביותר הוא דווקא סוכר הקנים האורגני, בו גודל קנה הסוכר בתנאים אורגניים ולא הופרד בשום דרך לא טבעית. הוא אמנם נראה בהיר ודק כמעט כמו סוכר לבן, אבל הוא הבריא ביותר!
לבריאות!
נ"ב: אצלנו בבית אנחנו מקפידים על שימוש בקמח מלא, מיום שהתחתנו. להפתעתי, אצל מרבית ילדיי התחילו דלקות אזניים רק כאשר הגיעו למעון, והתחילו לאכול שם לחם מקמח לבן. ברגע שחזרתי להקפיד איתם (אפילו לשלוח למעון) על אכילת קמח מלא, נעלמו הדלקות! לא מוכח במחקר מדעי, אבל בכל זאת, שווה תשומת לב....
ברור שקמח מלא עדיף- יותר טעים, יותר משביע.ויקי7
מתכון חלות מקמח מלאיעל -NDאחרונה
מהה הרעיון מאחורי פרחי בך?L ענק
לאנא-קליעל -ND
פרחי באך אלה הם חומרים שעובדים על גוף הרגשי של האדם ומאזנים אותו.
לא מדובר בחומרי הרגעה. הם גם לא מרדימים.
עוזרים קודם כל לילדים - ועוזרים יפה מאד. למבוגרים לרוב אינם מספיק חזקים, כי מבוגרים בדרך כלל מגיעים לטיפול כבר יותר מידי לא מאוזנים, כדי שפרחי באך יצליחו לעזור באמת. למבוגרים אני מוסיפה דברים אחרים בדרך כלל.
פרחי באך באים בצורת טיפות שאפשר לטפטף אל תוך הפה ואפשר לשתות עם המים.
אם נשארו עוד שאלות - אשמח לענות.
חג שמח
פרחי באך עובדים מצוין...אנונימי (פותח)
שלום לך,
לאחר שנים שאני מטפלת בעצמי ובמשפחתי בפרחי באך בהצלחה רבה ב"ה,החלטתי ללמוד באופן הכי מעמיק שיש ולטפל גם באחרים.
ב"ה אני רואה תוצאות מדהימות גם בנשים וגם בילדים.
זה נכון שבילדים זה עובד יותר מהר.
השיטה דומה להסרת קליפות בצל , מן הסתם אצל מבוגר יש יותר קליפות להסיר כדי להגיע לאיזון אופטימאלי (טיפול שורשי ועמוק יכול לקחת בממוצע חצי שנה,כשאנחנו נפגשים אחת ל-3 שבועות בערך),אך אני רואה שיונויים מהתחלה.
יש להתאים פורמולה מדוייקת לך.
פרחי באך "מסדרים" את התדר האנרגטי המתאים ומחזירים אותו לזרימה טבעית כמה שאפשר.
מעולה במצבי לחץ,כעסים,חוסר ביטחון עצמי,חולשה,חוסר מוטיבציה,קשיי למידה,חרדות,אדישות ועוד...
מקווה שהארתי קצת אור על השיטה המדהימה.
בהצלחה.
 
פרח באך.
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.
שלום לךיעל -NDאחרונה
לא אמרתי, שפרחי באך לא עובדים. אם כך היה הדבר, לא הייתי עובדת איתם, ואני כן עובדת שנים. אמרתי רק, שיש כלים יותר חזקים, בהם אני נעזרת במקרה הצורך.
כל טוב,
יעל
עקיצותאנונימי (פותח)
אני סובלת מעקיצות שמתפשטות למימדים מבהילים
עם אדמומיות והתקשות של כל האזור
ולפעמים גם שלפוחית בגודל של מטבע בנקודת העקיצה
הרופאים אמרו לי לקחת כדור נגד אלרגיה (לא זוכרת את שמו)
ואיזושהי משחה (שגם את שמה אני לא זוכרת כרגע...)
אבל אחרי שהעקיצה כבר התחילה לגדול לוקח כמה ימים עד שהיא עוברת
ובינתיים זה כואב מאד מאד מאד!
עד כדי כך שלפעמים אני לא הולכת לעבודה בגלל זה.
עיצות יתקבלו בברכה.
תודה 
עקיצותלילך זוארץ
נשמע באמת לא נעים וכואב יש לי בן שסובל ככה והא גם מגרד את העקיצות עד זוב דם ... אני משתמשת בכל מני משחות - טבעיות ניסיתי כל מני דברים הרוב רק מרגיע את המקום עדיין לא מצאתי משהו שמעלים את הבעיה - בגלל שמה שאת מתארת זאת תגובה אלרגית לעקיצה
בכל אופן אפשר לנסות להרגיע עם קומפרסים של צמחי מרפא כמו קמומיל או סטלריה - צמחים מאוד עדינים שמרגיעים את הגירוי בעור אפשר להשתמש בחימר ירוק ולהכין ממנו משחה - החימר הירוק מקרר וסופח
אפשר לנסות את צמח האלווורה טרי מהגינה
אפשר שמנים ארומטיים - למניעה של עקיצות או להרגעה וקירור המקום
 
אם יש לך עוד רעיונות גם אני אשמח לשמוע
שבת שלום
שלום תמר,יעל -NDאחרונה
לנוחותך אני ממליצה לך לפנות למאמר:
בו תוכלי למצוא טיפים לגבי העקיצות
תרגישו טוב,
יעל
תפילת רבים לא ימאס!ה' הוא המלך!
בעזרת ה'
 
תפילת רבים לא ימאס

אנחנו מכריזים על תפילה משותפת ביום שישי כ"ט סיוון הבא עלינו לטובה בשעה 11.00 בבוקר 11/6/10
בעזרת השם יתברך נאמר יחד תיקון הכללי ולאחר מכן נתבודד ונתפלל יחד חמש דקות של בקשת רחמים ולימוד זכות עבור עם ישראל.

אנא צרפו חברים נוספים לתפילתנו.

"כל הצרות הבאות עלינו שאיננו ניצלים מהן המה מפני שאין אנו צועקים ומרבים בתפילה עליהם, כי לו התפללנו ושפכנו שיח לפני הקדוש ברוך הוא, בוודאי לא ישובו תפילותינו ובקשותינו ריקם. ולא יסתפק האדם במה שמתפלל השמונה עשרה שלש פעמים בכל יום, אלא כמה פעמים ביום צריך לשפוך תפילות ובקשות בינו לבין עצמו כשהוא בביתו מעומק הלב".
(ה"חפץ חיים", "ליקוטי אמרים" פרק י' עמ' מ"ז)
יוזמה מבורכתיעל -NDאחרונה
שמן עץ התהמומין אמא
משהו יודע האם יש בעיה בשימוש בשמן אתרי- עץ התה כאשר אישה בהריון או מניקה
קניתי את השמן וכתוב עליו לא לשימוש בזמן הריון והנקה וכידוע לי אין בעיה
מי יודע?
תודה
שלום,יעל -NDאחרונה
באופן כללי הייתי ממליצה להיזהר עם שמנים אתריים בהריון. אבל גם חשוב מה השמן ומה אופן השימוש שאת מתכוונת אליו.
אני מפנה אותך למאמר:
בו תמצאי רשימת שמנים וצמחי מרפא שאין להשתמש בהם בהריון.
מח אחדאנונימי (פותח)
שלום רב
אני מעוניינת ללמוד את שיטת מח אחד
האם יש מקום שמלמד את השיטה באזור תל אביב אבל  ללא הנושאים הבעייתים עם ההלכה?
אשמח להמלצות
תודה רבה