שאלה על קמח מלא- תודהאליו2
אם קמח לבן הוא בעצם קמח מלא בלי "חלקים" מסויימים של החיטה איך יכול להיות שיש אנשים שאסור להם קמח לבן ומותר להם רק קמח מחיטה מלאה?גם בקמח המלא יש אחוז מסויים של קמח לבן...לא?
לא יודעת מה המרכיבים - אבל בפועל זה ממש הבדל עצוםאנונימי (פותח)
לילדים שלי יש רגישות לקמח לבן, ואם בטעות הם אכלו אפילו פרוסה של קמח לבן אחת ביום במשך שבוע (קרה בקיץ שעבר) הם חטפו אחרי השבוע הזה חרחורים בראות
יותר אנחנו משתדלים לא לחפף ולשמור על קמח מלא
איזה קטע. אני גם חשבתי את זה אתמול.נקודות של כיסופים
 
אוליאמא מסורה
הרי מה שמוציאים מהקמח המלא זה את כל הסיבים התזונתיים ואז נשאר קמח לבן- פחמימות ריקות,
הקמח המלא הוא פחמימות מורכבות, יתכן שיש כאלה שהגוף שלהם לא מסתדר עם פחמימות ריקות וכן מסתדר עם פחמימות מורכבות.
 
ולפי זה לא נכון להגיד שבקמח מלא יש אחוז מסוים של קמח לבן, ולהפך זה כן מסתדר- כי השאירו אחוז מסוים של הסיבים.
 
סתם חשבתי על הרעיון, אולי לא נכון, אבל לדעתי יש בו היגיון.
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י
בקמח מלא יש את מה שיש בקמח לבן  +סיבים תזונתיים. (גרעין חיטה + חלק מהקליפות שלו)
הסיבים התזונתיים עוזרים לעיכול, כך שלאכול רק את הקמח הלבן זה קשה לגוף, אבל כשזה מגיע עם הסיבים הגוף כן מצליח להתמודד.
למה זה לא לכולם ככה? כי יש כאלו שמערכת העיכול שלהם כנראה חזקה יותר ומצליחים להתמודד גם עם קמח לבן. (או שמקבלים מספיק סיבים ממקום אחר)
או שהיא כבר כ"כ מחוסנת ששום דבר כבר לא יזיק לה..נפשי ישובב
ולשאלה- על פי מיטב הבנתינפשי ישובב
הקמח המלא מכיל גם את מעטפת החיטה בנוסף לחיטה עצמה, והמעטפת מכילה את הסיבים העוזרים לעכל את הקמח בשלמותו, כלומר- ללא המעטפת קשה לגוף לעכל היטב וכראוי את החיטה עצמה (הקמח הלבן) ולכן כ"כ לטחון את החיטה יחד עם המעטפת= קמח מלא.
 
ויש אנשים עם מערכת עיכול רגישה יותר שלא מסוגלים בלי אותם סיבים תזונתיים, ולכן עליהם להקפיד ביותר על קמח מלא, משאר האוכלוסיה. ויש כאלו שבאמת המערכת שלהם חזקה יותר, הרגילו את גופם לאכול מהכל, ומסוגלים לעכל את זה טוב, ולכן פחות משמעותי עבורם סוג הקמח.
קמח לבן עובר תהליך של הלבנהכינוי סתמי
שכוללים שימוש בכימיקלים.
יש אנשים שרגישים לחומרים אלו, ויש כאמור- שרגישים לעצם העיבוד של החיטה.
לכן קמח לבן נחשב לחמץ. הוא מחמיץ בתהליך הניקוי.

השנה שמעתי שבעבר הוא היה מחמיץ והיום הוא עובר תהליך שונה, מהיר, בו הוא לא מספיק להחמיץ.
שמועות בלבד ואני לא לוקחת על זה אחריות...
עוד שאלה בנושא: סוכר לבן וסוכר חום. הבדל?ז'וז'ואית
בקמח זה נשמע יותר הגיוני, אבל סוכר? וסוכר חום אני לא מתכוונת לסוכר לבן ששפכו עליו את הדבק החום ההוא שיורד במים חמים וכולם רואים שזה סוכר לבן, אלא סוכר דמררה.
מישו מבין בזה?
קמח מלא\לבן סוכר חום\לבןרבקה למפרט
הקמח המלא מכיל את כל המרכיבים שה' ברא בחיטה. קמח מולבן ומנופה מהסיבים, הסובין והקליפה, חסר את הויטמינים מקבוצת B שעוזרים בעיכול הפחממות שלו. חוסר באחד מהמרכיבים B6 , חומצה פולית (B10)  ו- B12
מונעים מחומצת האמינו מתיונין להפוך לציסטאין והיא הופכת להומוציסטאין הפוגעת בדפנות כלי הדם ועלולה לגרום למחלות לב. מלבד זאת חוסר בויטמינם למקבוצת B במזון לוקח ממאגרי הגוף ויטמינים אילו, ובמשך הזמן הוא חסר אותם לצרכיו.
הסוכר החום מכיל מולסה שמכילה ברזל ויטמינים ומינרלים ואילו הסוכר הלבן מכיל רק פחממה ריקה. מלבד זאת צריכה מוגזמת של סוכר לבן ואפילו סוכר חום מעמיס על הלבלב באשר הוא דורש ממנו ליצר הרבה אינסולין, והוא מתחיל לזיף. כן עלולה להגרם אי סבילות לאינסולין. ז.א. יש מספיק אינסולין בגוף (הלבלב מיצר מספיק) אך אין לתאים יכולת לקלוט באמצעותו את הסוכר והוא נשאר בדם במקום להכנס לתאים.
מסקנה: לצרוך קמח מלא בלבד. אם אין שיתוף פעולה מצד הבעל\ילדים לאפות מכמות שווה של קמח מלא וקמח לבן. ובהדרגה להעלות את הכמות של הקמח הלבן. כדאי לצרוך כמה שפחות סוכר גם חום אמיתי.
בהצלחה. 
רבקה, תודה על ההסבר המפורט!ז'וז'ואית
מלא קמח מלא אורז מלארקריקי
נוכחות הסיבים בקמח המלא תורמת לכך שהפחמימות מתעכלות בצורה יותר מתונה. אם נתרגם את זה לרמת סוכר בדם בעקבות העיכול- העלייה הינה הדרגתית וכך הגוף ובפרט הלבלב מטפלים בסוכרים בצורה הנכונה.
בקמח לבן בגלל העדר הסיבים הפחמימות מתעכלות מהר ובדם רואים קפיצה של רמות הסוכר מה שגורם לאורך זמן לפגיעה בלבלב כפי שכתבו לפני. אותו  הדבר לגבי אורז מלא שעדיף על אורז לבן.
סוכרת נחשבת היום למגפת העולם המערבי הנגרמת בין השאר מכל הנ"ל.
 
קמח לבן - מכיל כימיקליםימפ
בתהליך ההפרדה של הקליפה מגרעין החיטה משתמשים בכימיקלים ולכן הקמח הלבן הוא בעצם רעיל.
זו הסיבה שיש הרבה שרגישים לו, וגם מי שלא - מומלץ לו שלא יכניס רעל לגוף.
ישנו היום בחנויות הטבע קמח 70% מלא. הכוונה לקמח שנופו ממנו 30% מהסיבים שבו, בתהליך ניפוי טבעי. הוא עדין מאוד, עובר בניפוי בנפה רגילה וקל מאוד להשתמש בו. מניסיון של שימוש במשך שנים - הכל יוצא טעים לא פחות מאשר מקמח לבן, אם לא הרבה יותר. אני לפעמים מערבבת אותו גם עם קמח 100% מלא, וכך מרוויחה עוד סובין.
לגבי סוכר - הכי טוב כמובן לא לצרוך הרבה, אך אם כבר, הסוכר הבריא ביותר הוא דווקא סוכר הקנים האורגני, בו גודל קנה הסוכר בתנאים אורגניים ולא הופרד בשום דרך לא טבעית. הוא אמנם נראה בהיר ודק כמעט כמו סוכר לבן, אבל הוא הבריא ביותר!
לבריאות!
נ"ב: אצלנו בבית אנחנו מקפידים על שימוש בקמח מלא, מיום שהתחתנו. להפתעתי, אצל מרבית ילדיי התחילו דלקות אזניים רק כאשר הגיעו למעון, והתחילו לאכול שם לחם מקמח לבן. ברגע שחזרתי להקפיד איתם (אפילו לשלוח למעון) על אכילת קמח מלא, נעלמו הדלקות! לא מוכח במחקר מדעי, אבל בכל זאת, שווה תשומת לב....
ברור שקמח מלא עדיף- יותר טעים, יותר משביע.ויקי7
מתכון חלות מקמח מלאיעל -NDאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך