סויה והתפתחות מוקדמתנחשונית
האם יש הבדל בין סויה ירוקה טרייה למוצרי סויה מעובדים לעניין התפתחות מינית מוקדמת? כמה מומלץ לתת לילדים לאכול בלי להגזים? ביום, בשבוע? תודה.
עד כמה שידוע לייהודיה מא"י
אין הבדל בין פולי סויה למוצרי סויה מעובדים לענין הורמוני גדילה. אם כי בודאי שהמוצרים המעובדים מכילים גם כל מיני מרעין בישין אחרים.
מדברים על כך שלא מומלץ לתת יותר מ2-3 מנות סויה בשבוע. שמי לב שמוצרים רבים מאוד מכילים סויה (כולל רוב סוגי הלחם המלא שנמכר בחנויות) לכן כדי לא לעבוד את ה2-3 בשבוע נראה לי שלא כדאי להשתמש בסויה כמנה העיקרית יותר מפעם בשבוע.
חוץ מזה שלמען האמת לא ברור עד כמה ההשפעה של הסויה אכן מזיקה כפי שטוענים, בפרט לא כשמדובר בכמויות לא גדולות.
תסתכלי במאמר הזה, שאומנם מדבר על סויה בתמ"ל, אבל בהחלט מתאים.
לאלתת בכלל !!!!!לילך זוארץ
סויה - מעובדת אין כמעט מוצרים שסויה לא מהונדסת גנטית בהם הסויה בהחלט מכילה הורמונים נשיים בעיקר ולא ממולץ לתת אותה לילדים בכלל ...
בתוספת מזון לתינוקות הרבה ילדים רגישים לסויה אפילו יותר מחלב פרה , גם חלב סויה מייצר הרבה ליחה בגוף והוא לא תחליף טוב לחלב פרה
היום כמו שכבר אמרו פה דוחפים סויה בכל מוצר כמעט בתוך לחם יוגורט חטיפים ואפילו שניצלים אמתיים 
אז לתת מנה שבנויה על סויה בארוחת צהריים למה ? יש כל כך הרבה ירקות קטניות ...פירות ...וחלבונים אחרים כמו טחינה אגוזים עדשים לסוגיהם שיכולים להרכיב ארוחה מזינה ומסביעה עם פחות נזקים .
שניצל או נקניקיות סויה זה מאוד יקר ולא בריא חבל על הכסף והנזק שאנחנו גורמים לילדים שלנו .
 
מנסיון בקליניקה ראינו יותר מ 3 בנים שמפתחים ריקמת שד בשנה האחרונה - וזה רק אלו שלא מתביישים לבוא ... בבית החולים אמרו להם בפרוש שאין פתרונות וזה קשור לרמתהורמונים נשיים בגוף שלהם.
 
שלא לדבר על כל הסרטנים הגניקולוגים - רחם שחלות וכו ... שלהם הרופא נותן הוראה ברורה לא לגעת בסויה !!!
 
הבנות שלנו מקבלות וסת בגיל צעיר מאוד (8-9 ) היום וזה גם קשור לתזונה שלנו ההורמונים במזון גורמים לכך ... וביחוד הסויה
כמובן שיש לנו עוד הורמונים ורעלים במזון ולא רק מהסויה כך שהכל בחד משבש את כל מערכות הגוף ...
בכל אופן אני ממליצה להוציא מהתפריט !
שטויותיהודיה מא"י
נעשו בנושא מחקרים קצת יותר רציניים מאותם 3 שהגיעו אליכם נעשו על הסויה. ואם תבדקי ברשומות רפואיות ישנות, אני בטוחה תגלי שתופעה שכזאת היתה קיימת בעולם המערבי הרבה לפני שהסויה הפכה להיות דבר כ"כ נפוץ. ובעבר עוד התביישו יותר.
ההורמונים שבסויה הם לא בדיוק נשייים, אלו הורמונים צמחיים שדומים לאסטרוגן שנקראים פיטואסטרוגנים, ובכל מקרה הם טבעיים לחלוטין.
רוב המחקרים לא נעשו בכלל על בני אדם, אלא על בעלי חיים. במחקרים אלו מצאו השפעה מעטה של כמות גדולה מאוד של פיטואסטרוגנים על החיות לאורך זמן. (כמות גדולה מאוד, הרבה יותר ממה שאדם ממוצע צורך ביחס למשקל גוף, ואפילו מי שאוכל מזון מעובד רב.)
נעשו מספר מועט של מחקרים בהיקף רחב על בני אדם. במחקרים אלו השוו בין תינוקות ב3 קבוצות - יונקים, ניזונים מתמ"ל על בסיס חלב פרה וניזונים מתמ"ל על בסיס סויה. אחד מהמחקרים כלל קבוצה של למעלה מ1500 תינוקות, ועקב אחריהם במשך 20 שנה. לא היה הבדלי התפתחות בין 3 הקבוצות. מחקרים אחרים השיגו תוצאות דומות.
כמובן שגם מחקר כזה לא מספק, מאחר שההשפעה על תינוקות בשלב הינקות איננה זהה בהכרח להשפעה על ילדים, מבוגרים ומזדקנים.
בכל מקרה לעת עתה המחקרים מצביעים כי אכילה שפויה לא מזיקה, וכמובן ששום דבר לא טוב לאכול יותר מדי. אם תגזימי באכילת פירות תקבלי כאב בטן, וגם בשר, עוף ודגים ממליצים שלא לאכול יותר מ3 מנות בשבוע.

אומנם אנשים שחולים במחלות מסוימות מתבקשים להמנע מסויה, אבל זה טבען של מחלות שהן מגבילות את הדברים שאפשר לאכול, ואם נפסול מתפריטנו כל דבר שאסור במחלה כזאת או אחרת נגווע ברעב.

מה שאני כן מסכימה איתך שלא כדאי לאכול באופן קבוע שניצל סויה, וגם אצלי הדברים האלו לא נכנסים, אבל לא בגלל שהוא סויה, (למרות שיש פוסקים שברכתו המוציא... וד"ל) אלא בגלל שהוא מטוגן ומעובד להחריד. (וגם בגלל שהוא יקר, לפעמים השיקולים הכלכלים עוזרים לי לאכול בריא יותר) אבל אי אפשר להתעלם מהמציאות - מי שקונה מוצרים מעובדים לא עושה זאת מטעמי בריאות, אלא מטעמי נוחות/אילוץ. ראי מה הבאת כתחליף לשניצל סויה מהיר ההכנה. מוצרים יקרים להחריד (כמו אגוזים), וכאלו שהכנתם לוקחת זמן והשקעה רבים.
סויה טבעית (כמו פולים שלמים, או אפילו סויה של B&D, למרות שהיא כבר כן עברה עיבוד לא קטן)  עדיפה בהרבה מאותם מוצרים שהזכרת מכיוון שכמות החלבון בה גדולה בהרבה. בפולי סויה יש כמעט כפול חלבון מקטניות אחרות, והיא המקור הצמחי המכיל את כמות החלבון הגדולה ביותר. באגוזים בשונים יש 4%-14% חלבון, בחמאת שומשום מלאה 20% רחוק מאוד מ40 האחוזים של פולי הסויה ושל 55% של הסויה של B&D.
אכן סויה היא תחליף זול לחלבון מן החי, שזהו החלבון האופטימלי לגופנו, חלבון מן הצומח נספג בגוף פחות טוב. אבל בל נשכח שלחלבון מן החי צרות משלו (כולסטרול וכו')  ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו מנה יומית של עוף או דג.
בחיים יש אילוצים, ילד שאוכל שניצל סויה, עדיף על ילד שלא מקבל ארוחת צוהריים, ומנת סויה בארוחה עדיף על בלי חלבון בכלל

ומה עם פולי סויה יבשים?כינוי סתמי
גם הם מזיקים ככה?
אני לא קונה אף פעם טבעול וכו', אבל קונה לפעמים פולי סויה בפירורים ועושה מהם קציצות או פלפלים ממולאים עם אורז (במקום בשר טחון)...
לנחשוניתיעל -NDאחרונה
אין הבדל מבחינת פיטואסטרוגנים.
סויה מקדימה התפתחות מינית של בנות ויכולה לגרום לבעיות פוריות בעתיד אצל בנים, ולכן לא מומלצת לבנים.
ובכל מקרה, מזון מעובד תמיד לא מומלץ - לעומת מזון הלא-מעובד.
 
מוצרי סויה מאד מומלצים לנשים בגיל המעבר ולבנות בגיל ההתבגרות עם פצעי בגרות - בתנאי, שהן לא סובלות מפטריות.
 
אם אתם אוכלים מוצרי סויה פעם בחודש - אין חשש לתופעות לוואי שדיברנו עליהם.
הרבה בריאות,
יעל
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך