זה נותן הרגשה שאישה היא חפץ כשחייבים לקנות אותה ועוד המינימום הוא 'שווה פרוטה' בסה"כ.
למה באמת א"א להתחת מתוך הסכמה הדדית וזהו?
שאלה אחרת, למה בכלל האשה נקנית? מה זה צריך להיות? האם זה משנה באמת בכמה כסף זה? הרי גם אם נשלם מיליון דולר, האשה עדיין תהיה "נקנית" כאחד החפצים. יותר מזה, בהמשך משניות מסכת קידושין, רואים ששאר הקניינים גם נקנים בכסף ובעוד שיטות כלומר האשה נמנית שם כביכול עם בהמות ועם קרקעות!
צריך להבין את מהות קניינה של אשה.
ישנם שני סוגי קניינים. קניין מצד שימוש וקניין מצד קשר רוחני. כאשר אדם קונה חפץ, לא משנה מאיזה סוג הקניין,
נוצר בינו ובין החפץ שלו קשר רוחני נשמתי. אשה, שהיא הקניין החשוב ביותר שיש לאדם, הקניין שנוגע משורש הנשמה ועד הפן הכי מעשי שיש - מהווה את שורש הקניינים ולכן פרק הקניינים, הפרק הפותח את מסכת קידושין, פותח בקניין אשה.
אחזור למה שכתבתי קודם בנוסף לכל עניין הקשר הנשמתי, הקניין שאדם עושה על אשה אינו קניין מצד השימוש אלא מצד הקשר שיש ביניהם. דוגמא טובה לכך היא שהקב"ה "קונה שמים וארץ" (בראשית יד) - אין זה פירושו שהקב"ה קנה את השמים ואת הארץ מישות אחרת וכעת הוא משתמש בהם אלא שיש קשר רוחני מסוים בין הקב"ה לשמים ולארץ שהביטוי שלו הוא קניין. דוגמא טובה לכך שהאשה אינה מהווה קניין שימושי הוא, שמבחינה הלכתית גם אחרי קניין האשה, אין גוף האשה קנוי לאיש.
לסיכום - כדי לענות על השאלה היה צריך להבין את מהות קניין אשה ומתוך כך להבין שהכסף שמשלמים אינו דן בשווי האשה אלא כדבר שעליו הקידושין חלים כדי ליצור את הקשר הרוחני בין האיש ובין האשה.
יש לי כמה וכמה חברים שלא מבינים למה אני לחוץ להתחתן.
בכל אופן - המלצה שלי: באמת עזבי אותו. הוא כנראה לא שווה את המאמצים שלך (אני זוכר את השרשור הקודם שפתחת, וקיבלתי את הרושם שהוא חתך בצורה מכוערת; ואם הוא גם אמר לך אחר כך שהוא לא מוכן לוותר על סיום מהאגדות אז הוא גם אידיוט וחסר רגישות). חבל על האנרגיות שאת משקיעה בלנסות לחזור אליו. תשקיעי אותן בלשכוח אותו ולהמשיך הלאה, עם מישהו שכן רוצה להתחתן.
ההמלצה נאמרת מתוך היכרות עם התחושה. כך אני בחרתי לנהוג לאחר שעברתי משהו דומה (אם כי בקשר קצר יותר).
אולי יש לו פחד פנימי מהתחייבות גדולה שיש בחתונה.
אולי יש לו דמיונות בראש שהוא יצליח למצוא מישהי יותר ממך. (יותר מה? לא יודעת, כל אחד והדמיונות שלו) ואם הוא חולם על סיום מהאגדות אז כנראה שזו הסיבה.
הוא חי באגדה וחולם לחיות כמו בסרט. האמת היא שאף אחת בעולם לא תספק לו את התחושה של האגדה, וגם אם כן- כמה חודשים של נישואין יספיקו כדי להבהיר לו שהחים האמיתיים הם פשוט לא אגדה.
הבעיה היא שאם הוא באמת חושב שהוא יכול לחיות באגדה כזו- אז כל הדיבורים שבעולם לא יעזרו.
עצתי- למצוא לך בחור מקורקע יותר, שמבין מהי המשמעות של חתונה- ומוכן ללכת איתך ביחד כל חייך, גם כשהחים לא נראים כמו אגדה.
יש חבר'ה שמתאים לאופי שלהם לצאת בנחת בגיל 27.
אולי באמת יזהה מישהי שמתאימה לו ויידע להרויח ביזע את האגדה הזו.
לחץ חתונה זה דבר שלפעמים בונה אנשים מסויימים ולפעמים הורס אחרים
וכן בשלוות חתונה
חחח... צחקתי, תזרמי 
למה אהבת חינם זה משהו אחר?
אם את אוהבת אותי כי אני מוסיפה לדיונים, זאת לא אהבת חינם! 

מה שאני חושבתיהיה נחמד לראות בנות מגיבות מהצד שלהן..
![]()
נשימה
לפני כמה חודשים ראיתי בחור במרכז מסחרי ברמת -אשכול יחד עם אחותו ואמא שלו . גבוה, רזה, בלונדיני, עם פיאות ארוכות .
עם עיניים כחולות או ירוקות כזה. מבטינו ניפגשו כמה פעמים.
אני אשמח לא לצחוק עלי . ולהגיב באישי ולא בשרשור. תודה רבה . אם אתה מזהה אותך או חברים שלך אז אשמח . תודה רבה.
מוטיבציהשבת עם קרובי משפחה שלא יוצא לי לדבר איתם הרבה.
היה אחלה! מרענן לראות כמה גדלו...
למדנו קצת, ישננו קצת, התחזקנו קצת...
תזריע-מצורע! המליך את ה בשיחה! פה סח! ניסן! שמלומד בניסים!
ישמחו השמים ותגל הארץ!!!
שבוע טוב וחודש טוב!
להתגייס בכוונה רק אחרי החתונה?
זה נראה לי ממש מוזר... ![]()

התאהבות האמא בבחור..
מביך..![]()
נפש חיה.אחרונהלדעתי, אם עוד לא פגשת אותה וכבר ירד לך החשק, אז אל 'תעשה טובה'. זה משפיל. לא הייתי רוצה שמישהי תצא איתי כי היא 'מוכנה לבדוק אם אפשר להתפשר על זה' (ולא רק מבחינת מראה; יצאתי פעם עם אחת כזאת, וזה אכן היה מעליב).
אולי כדאי להבא להפסיק לבקש תמונות (אני לא מבקש ומשתדל גם שלא יספרו לי על הנושא הזה; אני נפגש ומתרשם ממראה עיניים ובעיקר מן האישיות שמולי, וזה מסייע מאד להתעלם מדברים, שככל הנראה הייתי פוסל עליהם אם הייתי רואה תמונה לפני כן). אתה עשוי לגלות שמאגר הפוטנציאליות עולה פלאים, ושהמוכנות שלך 'להתפשר' מבלי להתייחס אל זה כפשרה (או שההתלבטות היא ברמה אחרת) - גם עולה.
בהצלחה!
אגב - ה"אשמח לשמוע עוד דעות" הזכיר לי בדיחה משעשעת: אדם מגיע לרופא. הרופא אומר לו, שאחרי כל הבדיקות וכו' הוא בדעה חד משמעית שאין ברירה, וצריך ללכת על ניתוח. האדם ההמום אומר: רגע, אולי כדאי שאני אשמע עוד דעה. אז הרופא עונה: טוב, אז לדעתי אתה גם מכוער... (באנגלית זה יותר טוב, אבל שוין).
ונלך על 1357
יש לי חבר נשוי... שסיפר לי שהוא הלך לפגוש את אישתו הוא ראה אותה מרחוק ואמר לעצמו "אין מצב" אבל אם כבר הגעתי... לא נעים להבריז נדבר כמה דקות ונגיד שלא מתאים...
והשאר היסטוריה... היום הם נשואים באושר.
כל שכן פה שזה רק תמונה... בכלל יכול להיות שבמציאות היא תראה יותר יפה.

;) !!! חחחח..אם אתה מחפש מראה מסויים (יש כאלה) ועל סמך זה פוסל אחרות או לא מוצא בהן יופי
לבין שהיא באמת לא מוצאת חן בעיניך שזה לגיטימי וקיים אצל כולם
מצד שני כאשר מכירים המראה החיצוני מקבל מימד נוסף שאתה לא רואה בתמונה
אז אם סה"כ הכל טוב והתלהבת חבל לא לתת הזדמנות
אם אין משיכה בין בני הזוג, זה פתח לאסון בהמשך..
בתמונה אמנם א"א לדעת לגמרי אם היא מושכת אותך,
אבל אפשר לראות אם יש פוטנציאל.


מבקש אמונה
משיח בן דודאחרונהמאז שחזרתי בתשובה הפסקתי לחלוטין להתחיל עם בנות. מרגיש עם זה רע
אולי אולי... אני אבקש ממישהו להעביר לה פתק שאני ארשום. או משהו כזה

הולם במיוחד
משיח בן דוד
למה לא לקחת ת'פלא שלהההה???
![]()
עלה למעלה
שמגלים אותו יום כן ויום לא..
והיום כן !!
אני עניו !
(:
ובצאתי
..מעניין אם מפה לקחו את הרעיון ללחם שום ![]()
מבקש אמונה
משיח בן דוד
יטבתהמרגיש לי כמו שוק בשר
יטבתה
כמעין הנובע
חפשאחרונה
תהילים
תהלים בלנ"ו
כא-ל
מא-נ
קא-קיב
קיט-קכא
תהלים בלנ"ו
arixon
אמנם אני לא מפרסם פרטים בצעקניות, אבל מי שבאמת יצטרך וירצה יוכל בקלות לעשות עבודת חקר קטנה ולגלות תמונה שלמה. אולי זו שארית מתקופה שבה זה לא היה משנה. בכל מקרה, אין לי אויבים ב"ה.
לא הייתי ממליץ על זה בקול כהוראה כללית.