עצות?
רוצה להתחתןשם_משתמש
עצות?
אני אשאל אותך שאלהתפוח יונתן
סיפוק בשלל צורות וצבעיםשם_משתמש
כשכתבת את התשובה הזאתתפוח יונתן
אתה או היא?
שאלה טובה...שם_משתמש
הי, אהיה כנה- תודה ששיתפת ובאמת לא יודעת אם הייתישירה ישנה חדשה
מוכנה לצאת עם מישהו שזאת התשובה שהייתי מקבלת ממנו
הייתי קוראת לזה רווח מהצד
יש נק' נכונה, כאשר זה בשביל בן/בת הזוג השני או בשביל הקשר הזוגי, כלומר שאתה חושב על שניכם כיחידה אחת, אז זו ה-סיבה, אבל אם זה לעצמך אז ממש לא הסיבה העיקרית,
אז טוב שאתה מודע שאלה לא הסיבות הנכונות, ויפה על הכנות, עם עצמך קודם כל
מה רע בזה שאתה רוצה להתחתן?פנונו...
השאלה היא למה אתה מרגיש צורך להתנגד אליו?
למה לא להתחתן עכשיו?
לא בטוח שמהסיבות הנכונות?
או
בטוח שלא מהסיבות הנכונות?
לא בטוח מהסיבות הנכונותשם_משתמש
המממפנונו...
כדאי לברר עם עצמך:
מה הם מניעים שכן טובים לחתונה ומה כאלו שלא..
אני חושבת שתתפלא לראות שלפעמים דברים נכנסים לשתי הקטגוריות ולפעמים מובילים אחד לשני..
אפשר לנתב דברים לכיוון החיובי,
כדי שהרצון שלך להתחתן יבוא ממקום שלם ונכון.
בגדול לדעתי אתה צריך לבחון את המניעים האישיין שלך לחתונה ולסווג אותם
מניעים נכונים לעומת מניעים שגויים..
כשתעשה לעצמך סדר הכל יהיה ברור יותר.
בכל מקרה תשמח בזה שיש לך בכלל את הרצון!פנונו...
ויש כאלו שפשוט לא רוצים...
אוף לא יודע /:שם_משתמש
אם אתה מתעקש לעצה פרקטיתפנונו...
^^פנונו...
תבין שאתה לא מספיק מוכן לזה או לא בשל...
ואז תבחן אם אלו מניעים נכונים או לא..פנונו...
אבל בגדול זו עצה פחות ממומלצת...
עדיפה עבודה עצמית!!!
נראה..שם_משתמש
לפעמים היצריות הרגעית גורמת לי לחשוב שאני רוצה להתחתן רק בגללה.
אני לא חושב שזה נכון אבל עדיין קיים החשש.
ומה על הבחורה? זה עוול לדעתי..חלושששש
ה' נתן לכם יצראהבה בתענוגים
ובכ"ז אם אתה מרגיש / חושב שאתה לא בנוי לזה עכשיו, אולי תחכה קצת.
וב"א תתייעץ עם הרב שלך.
לא מתייעץ כי נוטה שלא להתחברשם_משתמש
אז לך ליועץ זוגי דתי...אהבה בתענוגים
או לאנשים שלא מכירים אותי..שם_משתמש
עשה לך רב שאתה מתחבר אליו. יש סגנונות כל כך שונים של רבנים.aima
מי זה "לכם"?הרוזן!
בנים כמדומניכמעין הנובע
בנים.אהבה בתענוגים
אולי יהיה לי פעם כוח לפרטהרוזן!
^^^פלצור
כן, גם אנחנו מרגישים בודדים לפעמים וצריכים את השותפות הזו עם מישהו. והקב”ה ברא אותנו כך שזה יהיה נעים יותר עם נשים,שיודעות יותר להקשיב ולתת מענה לדברים בין-אישיים.
כמו כן, ברמה יותר עמוקה,
הצורך להוציא מעצמנו דבר גדול, לקיים עולם, לתת מעצמנו ולבנות מעצמנו דבר גדול.
יפתיע אותי מאוד אם לא תסכימי ואם זה לא פשוט...
רק בא לי להוסיף,הולם במיוחד
ויצאתי (באמצע) מזועזעת לחלוטין.
בתשובה לשאלה תמימה של אחת מהנוכחות,
פירט והסביר (ואני אומר בתימצות: ) שזה בערך הדבר היחיד שיש לבנים בראש.
וכבר שמעתי את האמירה הזאת בעבר מסמינריוניסט כשהייתי באולפנה.
אין לי מושג מה גורם להם להגזים כ''כ,
ואיך לעזאזל הם לא מבינים את הנזק העצום שהם גורמים, (ע''ע השירשורים פה, כדוגמא)
אבל כשדמויות חינוכיות מדברות ככה (ודווקא בנים!)
אז ברור מאיפה הגישה הרדודה, המזלזלת והשגויה להפליא הזאת מגיעה.
נ''ב
כבר מזמן (מאז אותו שיעור) רציתי לומר את זה פה. אבל פשוט לא התחשק לי לפתוח עוד שירשור בנושא.
אני בשוק.פלצור
מעניין.
את לא יכולה לשפוט את האמירה של אותו רבחלושששש
אני גם שמעתי את זה ולא מעט פעמים..כנראה שיש בזה הרבה אמת ועובדה שבנים אומרים את זה. יפה מצידך לדון לכף זכות ולחשוב שזאת אמירה מקוממת ולא נכונה.. לא אמרתי שהדבר היחיד אבל כנראה תופס מקום הרבה הרבה יותר מרכזי מבנות.
יש בנים כאלה ובנות כאלה אבל בסך הכללי כנראה קיים שוני משמעותי במקום שדברים תופסים אצלינו .
בתור בן, אפשר לומר שזו שטות?chai
ועובדה שאין לו מקום ביחס לשיקולים אמיתיים
או שקראת רק את הסיפור במה שכתבתי,הולם במיוחד
לא אמרתי שהרב דיבר שטויות והמציא הכל.
זו הגזמה (פראית לחלוטין), וברור גם שהם מגזימים בכוונה;
הם לא רוצים שבנות יהיו תמימות מדי.
אז מה? לחשוב שבנים מתחתנים רק בשביל לספק את היצרים- זה יותר טוב..?!
(את לא צריכה לומר לי שאת לא חושבת ככה, אני מתכוונת שזו התוצאה של האמירות המוגזמות האלה)
אז קיים שוני משמעותי בכלל (ולא בפרט!).
אז מה??
אז להכניס לבנות לראש שככה החשיבה של בנים עובדת??
את לא מבינה כמה זה מזעזע אותי.
את באמת לא רואה איזה נזק זה גורם?
אפילו יש בזה שמץ של נבואה שמגשימה את עצמה (מבחינת פריווילגיה) מצד הבנים.
תחשבי שרב היה מעביר שיעור לבנים ''כך וכך בנות חושבות/ מרגישות כשהן רואות גבר שמוצא חן בעיניהן'' ועוד תחשבי שהוא היה מגזים. ועוד תחשבי שהוא היה מכליל את כל הבנות בהגזמות שלו,
ומדבר על הפן המיני(!!!) של זה.
זה הזוי ברמה שא''א לתאר.
^^ טוב לדעת שהמציאות אחרת, ושעוד אנשים חושבים ככהשירה ישנה חדשה
באמת ותדה שפתחת את זה, פשוט מאז ששמעתי רב אומר שזה המניע העיקרי שלהם, אני לא אומרת שזה תופס את אותו מקום כמו אצל בנות אבל לפחות שהמניע העיקרי יהיה רוחני וגבוה ולא שהפיזי הוא העיקר
חס ושלום לחשוב,ד.
ש"זה בערך הדבר היחידי שיש בראש של בנים", בהכללה, להתחתן, כפי שציטטה "הולם" בשם מישהו. בלי לדון כעת למה ומה בדיוק אמר, לא שמעתי אותו.
וממליץ לחפש מישהו שזה לא הדבר העיקרי שבראש שלו.
קודם כל, הרצון לבנין בית על ערכים משותפים. לקשר נפשי עמוק מתוך נישואין, באהבה רבה, עם מי שמתאימה באישיותה, מידותיה, טוּבה.
וכשנישאים, מתוך ההתאחדות של בנין משפחה ע"י חופה וקידושין, יש לכך גם - בנוסף לעיקר, שהוא עצם הקשר העמוק, האוהב, המעריך - דרכי ביטוי נוספים. היצר נועד לשרת את זה. לפעמים יש כלפיו גם "סבלנות". אך אינו מחליף את העיקר.
[אכן, מה שכתבה "חלושששש" אח"כ, שיש מקום לאזהרה הזו לגבי קשרים שלא בנישואין - הוא נכון מאד. כי בנות בתמימותן לפעמים נסחפות וחושבות שיצרו קשר קרוב עם איזה בן, וזה רק "כמו חברה". וזו יכולה לא-פעם להיות טעות קשה. לחכות לנישואין - ושם יש מקום לעיקר, וגם לטפל כמופיעו, ולא כ"מציפו" ובמקומו]
וכל זה לכבודי? וואו..חח..כבוד בשבילי..
חלושששש
אני כנראה הפסקתי באיזשהונ שלב להזדעזע מזה , שמעתי את זה הרבה וראיתי לכך תימוכין פה ושם ( כמובן לא כאן המקום לפרט..)..
אני חושבת שיש מקום לנער בנות תמימות מתמימותן, בין היתר ע"י אמירות כאלה, לפחןת בשלבי ההתבגרות .. אני מכירה כמה שההבנה הזאת הצילה אותן ומנעה מהן יצירת קשרים עם בנים בגיל ההתבגרות שלא למטרת חתונה וכנראה הצילה מנפילות בעניין..
האם יש בזה שמץ של נבןאה שמגשימה את עצמה? לא יודעת ..אולי.
לא, נו..הולם במיוחד
את אומרת שכדי למנוע בנות מליצור קשרים לא שייכים וכו' בתמימותן, משתמשים בכלי הנשק הזה: לגבר לא יהיו כוונות טהורות כלפייך. מה שהוא רוצה ממך זה סיפוק מיני.
את מכירה את ההורים האלה שלא רוצים שהילדים שלהם ידברו עם זרים, אז הם מסבירים להם שאנשים שהם לא מכירים בטוח מתכננים לחטוף אותם, לרצוח אותם, ולהשליך את הגופה לתעלה בצד הדרך...?
איזה מן דרך חינוכית זו? לקטלג ציבור / אוכלוסיה/ מגדר שלם בתור סוטה כדי שייזהרו יותר???
ככה מחנכים??
כן,יש לזה מקום בעינייך??
''ההבנה הזאת''.. ההבנה שמה? שגבר שמסתכל עלייך בהכרח חושב מחשבות לא ראויות? שאין אצלם רצון לקשר שהוא עמוק ואמיתי?
יופי, השגתם את המטרה בטווח הקצר- לא יהיה לה חבר בגיל 15.
הפצה של התפישה המעוותת הזו לא לגיטימית בשביל הקיצורי דרך בחינוך האלה.
(ומצחיק שאני נתפסת דווקא אלייך, העניין יושב אצלי כבר כמה זמן.)
^^^צריך עיון
אני חושבת שבגיל שההורמונים מבעבעים יש מקום להשתמש גם בנשקחלושששש
אני לא הייתי מזדעזעת אם היו אומרים את זה לנערה שאם לא תשמע את זה קרוב לוודאי שתמעד . עובדה שזה עובד בשטח.
גם אם ינעלו אותה בחדר היא לא תמעד.הולם במיוחד
נראה לי שאת מתארת מציאות של ימות המשיח...חלושששש
מה ימות המשיח?הולם במיוחד
והפגיעה בבנים היא רק חלק מהנזק שהחינוך ההזוי הזה גורם.
אני לא חושבת שזה פוגע מאוד. תשאלי נערים בגיל ההתבגרות .חלושששש
וצריך לזכור שזה פן אחד ויחיד מאישיות שלמה.
א- גם אם 'יש בזה' או 'יש כאלה'הולם במיוחד
ב- וגם
זה לא הנזק היחיד, כמו שאמרתי, מה כן אפשר? צריך לחשוב. - לקראת נישואין וזוגיות
א. זה שזה נכון זה לא אומר שזה לא פוגע.אילתי
אני לא בטוחה שזה מייצר דחייה...חלושששש
אם כבר באותו בעניין, דווקא בשלב יותר מאוחר כשנדברים על אחוזי נפילה באנטרט וכו זה מייצר את אותה דחייה שעליה דברת ..( שונאת כשמדברים עח זה מדי..)
יש חשיבות לתיזמון שבו משתמשים באותו כלי מרתיע דווקא בתקופת הטיפשכשרה, כשמה כן היא פעמים רבות..ולעיתים זה הכלי היחיד שבאמת עוזר. מוכח מהמציאות...
אז למה שזה יעזור?הולם במיוחד
זה מרתיע. בת לא רוצה להיות כלי שמשתמשים בו.חלושששש
סתרת את עצמך.הולם במיוחד
או לא??
וחוץ מהסתירה הזאת, לא מעוותים מציאות כדי לגרום לאנשים להרגיש רתיעה.
אם זה דבר לא נכון- אז מסבירים! מסבירים למה זה לא נכון! לא ממציאים יצורים אחרים במקום גברים כדי לפתור בעיות.
אין דחייה.חלושששש
הבעיה היא המציאות.
במציאות יש המון נפילות. כחצי מבוגרות האולפנא אצלינו כבר לא כ "כ דתיות. המציאות.
שתדעי לך, אצלינו הסבירו והרבה..
מה שיותר נקלט זה דווקא עדויות מרתיעות מפי בנים...אם לא זה, אחוז הלא דתיות היה גבוה יותר..
איך בדיוק התפישה שגבריםהולם במיוחד
הבעיה היא שאומרים להן שהגברים הם כנ''ל, ופתאום (כמו באוזו ומוזו
) הן מגלות בחיים האמיתיים שגברים הם יצורים אנושיים ולא, במחילה, חושבים רק על מין כל היום. ואז מה? אז הרב ההוא עבד עלינו כדי שנעשה מה שהוא רוצה? ככה גורמים לאנשים לשמור על ההלכה?אם יש סיבה הגיונית- אל תתביישו לומר אותה! אם אתם מעוותים את המציאות, אולי.. אולי אין סיבה אמיתית. והדת סתם הזויה ושוגה באשליות.
(אני לא יודעת איפה למדת אבל זה אחוז גבוה בטירוף ביחס לציבור הדת''ל)
אחחח אוזו ומוזו. |נוסטלגי|אילתי
זה לא נכוןאילתי
היא לא אומרת שגברים חושביםהולם במיוחד
אלא שאם בנות יחשבו כך, הן יימנעו מקשרים מיותרים בגיל צעיר.
אחלה, זה מה שאני אומר.אילתי
!!!הולם במיוחד
אז אנחנו מבינים אחד את השני
אילתי
למרות היותך גבר מפלצתי במהותך!🙈הולם במיוחד
חחחחחחחחאילתי

אז...פלצור
לא שמעתי על זה אף פעם.
(כלומר, הגיוני שלא שמעתי,לא דיברתי על הנושא הזה עם בת אף פעם. ברוך השם)
התגובה הקודמת שלי הייתה קיצונית מעט כי לא ידעתי מה מטרת האמירה.
ובאמת זו שאלה..
איזו עוד אמירה חזקה אפשר להגיד לנערה כדי להרחיק אותה מקשרים לא טובים וגרועים עם בנים?
שואל באמת כי איני יודע.
אבל לעיתים זו עלולה להיות אמירה חזקה מידיי ורק לפגוע בנפש שלכמעין הנובע
אולי גם לא תרצה להתחתן או קשר עם בנים כלל.
^^^^^הולם במיוחד
כן כן,פלצור
אין!חלושששש
זאת גם הגזמה.. אני מניחה שרוב הבנות בטוח חא טיפשות,חלושששש
אז, זה לא כזה אסון אסון דרמטי כמו. שאתן מתארות אותו.
זאת לא הגזמה. אפילו ניתן לראות מתגובות של בנות כאשר העלו כאןכמעין הנובע
צריך שהבנות ידעו זאת באיזה שהוא אופן, אבל צריך לדעת מה ואיך להגיד.
את מכירה בנות שלא רוצות להתחתן ואך ורק בגלל זה?חלושששש
התועלת שווה את הנזק, אם בכלל ישנו כזה אמיתי.
אז הן עבדו רבות על נפשם ונפגעו..כמעין הנובע
אז אולי לקח להן כמה חודשים לעכל?
אז אולי התחתנו לבסוף, אך נפשם כבר נפגעה.
אני יכולה להעידרחפת..
על עצמי. יש בי חשש מכל גבר באשר הוא, למרות הרצון לקשר.
רק אם הן לא רוצות להתחתןהולם במיוחד
את מוסיפה נק' אחרת,הולם במיוחד
אבל חלוש מדברת על לומר בהגזמה משהו שכבר חורג מהאמת(!)
לא רואה בכך נקודה אחרת.כמעין הנובע
מה כן אפשר? צריך לחשוב.הולם במיוחד
אבל לומר כאלה דברים זה פשוט נזק. לא מאיימים ומגזימים/ מפחידים כדי שיעשו מה שאתם רוצים.
(א- פוגע בבנים.
ב- יוצר תפישה שגויה אצל הבנות
ג- יוצר רתיעה אצל הבנות מבנים. אולי בגיל 15 זה טוב, אח''כ זה רע. מאוד.
ד- עלול לגרום לבנים להיכנס למשבצת הזו- אני בא עם היצר והיא עם הרצון המהותי.
מניחה שעוד דברים. זה כ''כ שגוי.)
ד' נשמע לי רחוק מאוד והזוי, ב"ההרוזן!
אני באמת לא מבינהריבוזום
אני לא זוכרת חינוך שדיבר על מה שעובר לבנים בראש. (אולי היה ואני לא זוכרת. בבית ברור שלא. אם היה אז בבי"ס.)
פשוט, קשר בין בנים לבנות אמור להיות למטרות נישואין. וזהו.
כמו שאף אחד לא אמר לי כעניין חינוכי שצריך לשמור נגיעה, ונודע לי על האיסור בגיל די מאוחר (לא זוכרת בדיוק מתי ואיך) - אבל אם מתחנכים להפרדה, ושקשרים חברתיים סתמיים בין המינים הם לא דבר מתאים, אז זה טבעי וברור. כי ההפרדה היא טובה, ולא כי הבנים הם רעים (כאילו, באמת יש בנות שמאמצות תפיסה כזו?
)
גם אותי לא חינכו לכך. ב"ה.כמעין הנובע
ואפילו כאן, בפורום, לעיתים לא מדברים באופן הנכון.
רק תחשבו שנוג"ה קוראים כאן לא מעט..
ככה בדיוק צריךהולם במיוחד
אפשר להסביר מה הבעיה ולמה זה לא טוב. ולא להמציא/ לנפח/ לעוות דברים,
רק בא לי להוסיף, - לקראת נישואין וזוגיות
ככה.
זה קיים וזה קיים,
וחלושש מוכיחה לנו שאפילו יש אנשים שלא רואים בזה בהכרח דרך חינוך גרועה והזויה..
וחלוששש גם לא טועה.חלושששש
כשאראה מישהו רגע לפני טביעה ( ויש הרבה הרבה בנות באולפנות השונות במקום שלפני נפילה) אני אשתמש בכל האמצעים כדי להציל..אמירה כזאת היא בבחינצ הצלה מיידית פעמים רבות. ולאחריה ועם עדיםות לפניה ותוך כדי חינוך נכון...
כשאצלינו הסבירו למה לא טוב ולא נכוןליצור קשרים מוקדמים עם בנין תוך הדגשה על היופי שבבית יהודי וטהור הבנות חזרו על מנטרה די קבועה..."..אני רוצה ללמוד בעצמי מתוך הטעויות שלי.." - מה שפועל ומפעיל פעמים רבות בגיל ההתבגרות זה סקרנות והורמונים.
כן? את תטביעי בנאדם אחר אם יהיה צורך?הולם במיוחד
נו, באמת..חלושששש
אני פשוט רוצה לומר שזה לא נכון שתשתמשיהולם במיוחד
בכל האמצעים כדי להציל. את לא אמורה לפגוע באחר כדי להציל את האחד.
ומילא אם זה מקרה חד פעמי- א ו ל י יש על מה לדבר. אבל זו שיטה. ואם כל פעם מגיעים למצב של בנות על סף טביעה וצריך לפגוע כדי להציל אותן (וגם עלולה להיות להן טראומה מההצלה, וגם הן עלולות לפחד אח"כ מחסקה, וגם עוד כל מיני נזקים שנגרמים מהעובדה שההצלה מתחילה רק משלב ה-סף-טביעה), אז אולי, נגיד, ללמד אותן לשחות? או אפילו לא להכניס אותן למים העמוקים..?
(ואני שונאת לדון באמצעות משלים
)
את יודעת מה ההבדל בינינו?חלושששש
למי שנוצרת אצלה רתיעה מבנים כנראה יש לה עוד מקודם סוגיות כאלה ואחרות לא פתורות..ואני חא עד כדי כך אייחס חשיבות לאמירה בודדת.
באופן כללי, אנחנו מדברות על בנות בריאות, מעורבות בבריות, מן הסצם יש דמויות גבריות בחייהן (אב, אח,נ דוד, רב, מורה ועוד ועוד), עם רצון טבעי לקשר...
ואני איתך, זה ממש לא תחליף לחינוך נכון...
את יודעת מה ההבדל בינינו...?
הולם במיוחד
לי יש הרבה יותר אמון בשכל של הבנות.
משום-מה את רואה בדרך של ליצור רתיעה מדבר לא ראוי ע"י הפחדה ועיוות המציאות דבר ראוי ונכון. במקום להסביר (ובדומה לכל מצווה אחרת- לקיים גם אם ההסבר לא מוצא חן בעיניי), לנקוט בדרך של הפחדה. כמו לאיים על אנשים שאם הם לא יקיימו מצוות הם יגיעו לגיהנום.
הן לא מפגרות. את לא צריכה להראות להן מציאות של מגדר שכולו סוטים ומסוכנים כדי שיבינו בעצמן שכך ההלכה אומרת וכך אנחנו עושים.
עזבי כמה סרטים הן יאכלו בגלל זה (וזה לא כ-זה מופרך שבת שרב אומר לה בשיעור שזה מה שיש לבנים בראש ושתפסיק להיות תמימה ולחשוב שגם הם רואים קשר בצורה רומנטית כמוה- תאמין לאותו רב. זה אפילו סביר.)
לעוות את המציאות זו לא דרך. במיוחד לא כשהמטרה היא ליצור רתיעה.
את יודעת שעד לא לפני הרבה זמן חשבתי שאם בחור לומד בישיבהחלושששש
ואין מצב ש...
וברור ש..
ואני לא תופסת את עצמי כמטטמטמת..
יש בנות שעד שלא תגידי להן שהיצר אצל בן ממוצע הוא משמעותית תופס מקום גדול מבת ממוצעת הן לא ידעו את זה?
ובגיל ההתבגרות כשבת מתלבטת אן כדאי שיהיה לה חבר או לא יהיו הרבה מאוד דברים שלא תדע, לא באשמתה..
אני לא מסכינה שזה רק עיוות והפחדה. יש בדברים באלה הרבהמאוד מן האמת...
אני הסברתי את עמדתי..לא אמרתי שזה תחליף לחינוך. לחזור על זה שוב?
ובשום מקום לא אמרתי להגיד ש-כ-ל הבנים סוטים ותמיד.. .
אין צורך לעוות מה שאני אומרת ולהציג את דברי כמגוחכים כדי להצדיק את עמדתך..
א- מה רע בלהיות תמימים?הולם במיוחד
?
ב- מילא לא להיות תמימים, אבל, למיטב זכרוני, הדיון התחיל מזה שלפעמים מציגים את הגברים כאילו מה שיש להם בראש זה רק סיפוק יצרים, כדי לגרום אצל הבנות רתיעה. זה העיוות שדיברתי עליו.
וזה כבר לא רק ''לא להיות תמימה'', זה פשוט תפיסה שגויה.
אם מישהי לא יוצאת עם מישהו בגיל 15 *בגלל זה* ולא בגלל שהסבירו לה את שלל הבעיות ההלכתיות וכו שזה יוצר, אז היא מסכנה. כי היא חושבת משהו לאנכון על 50% מאוכלוסיית העולם. וגם להם נעשה עוול, שכך מציגים אותם.
(ו-היי.. אני ממש לא רוצה שזה יהיה אישי.. לא מתכוונת להגחיך אותך. ואני מתפעלת בכנות מיכולותייך הרטוריות. באמת, את חכמה.
)אם הבנתי נכון אנחנו מדברות נערות כאן..חלושששש
אמרת " למה כדי לקיים הלכהצריך ..."- מה תעשי כשהיחס למה אומרת ההלכה לא מספיק בנוי ומבוסס. .? כשהבת שלך תרצה ללכת למועדונים ( חלילה, כן..)ודיסקוטקים הרשי לי לנחש שכדי לנסות למנוע בגלל הסכנות( במידה ותחשבי שבאמת לא רצוי שתגיע למקומות כאלה או קחי לך דוגמא אחרת שלא הייתה משמחת אותך..)תסבירי לה גם את הסכנות ולא רק את מה אומרת ההלכה..אם היה מספיק ההסבר של מה אומרת ההלכה אז היינו במקום מצויין. מה לעשות שהסקרנות והרצון לחוות דברים חזק ועוצמתי..?
ושוב, אני כן חושבת שיש מספיק גורמים, אנשים שיאזנו את ה"הפחדה" הזו..
( ומה שכתבת בסוגרים כנ"ל לגבייך.. אני מתפעחת מהרגישות שלך, באמת באמת
גרמת לי לחשוב )שני דברים:הולם במיוחד
ב- אם היחס להלכה לא מספיק בנוי ומבוסס, אז פה שורש הבעיה כמובן.
אם ארצה למנוע מהבת שלי לעשות דבר שמנוגד להלכה- קודם כל הסיבה היא שזה מנוגד להלכה. למרבה המזל ההלכה שלנו כזאת מהממת שכמעט תמיד היא מסתדרת פצצה עם ההבנה הטבעית. אז בטח שגם אסביר לה. האם להציג מציאות מעוותת בשביל למנוע ממנה להתקרב..? חלילה.
זה בדיוק בדיוק- קיצורי דרך בחינוך. אפקטיבי לטווח הקצר, עד שתגלה שהצגתי לה מציאות מעוותת.
(
)בנוגע לתמימות-חלושששש
ולגבי ה"כך עובד ראש של גבר".. מקסים בעיני מה שאת חושבת אבל לדעתי זה לא לחלוטין שגוי...ואת דברי אלה יוכיחו הרבה בחורים ..לא כולם אבל הרבה.זו דעתי ושמעתי בעצמי עדויות שמצדיקות את זה..
לגבי היחס החסר מאוד להלכה בציבור הדת"ל או לפחוצ במסגרות שאני הכרתי - אכן זה שורש הבעיה. הציבור חשוף לעולם החילוני בנוסף לזה שהרבה בנים ובנות לא באים מרקע תורני מספיק. אני לא יודעת עד כמה מסגרת חינוך יכולה לטפל בזה משורשו כשיש גם חובות הישגיות שצריך להגיע אליהם ( לא בדיוק מדרשה). אז בהתחשב בנתונים הנ"ל.. צריך לפעמים לעשות פעולות הצלה מיידיות שיביאו לתוצאות...
גם בעולם החילוניעוד סתם אחד
מיניות זה לא הדבר היחיד שמניע את בני האדם. למרות שזה מה שהרבה דתיים היו רוצים להאמין בו. צאי ובדקי.
כמה נערים תמצא שמוכנים לקשר עם בת כשיודעים שהפן הגופניחלושששש
לא אמרנו יחיד. אבל מרכזי מאוד.
לא עשיתי סקרעוד סתם אחד
וגם את לא, אז אני לא רואה סיבה להפריח השערות מופרכות בנושא.
בכל אופן, עכשיו הבנתי שהדיון על הקשר לעולם החילוני הוא לא דווקא בנוגע לסוגייה הזאת (האם גברים הם אך ורק חיות-מין או שיש להם גם מניעים אחרים), אלא בנוגע ליחס להלכה באופן כללי. אז המשך הדיון על כך לא רלוונטי. סליחה על ההפרעה.
למה אתה חושבדו"פית מאידאל
גם לי זה קרה!! עם רב, ויצאנו כמה בנות פשוט בהלם ובאסהשירה ישנה חדשה
מצטערת להגיד שזה לא מה ששמעתי עד היום..רחפת..
מקווה שאני טועה. תודה על התגובה, היא לימדה אותי משהו.
ב"ה שלימדה.הרוזן!
אנחנו בני-אדם
ובאמת שאני לא מבין. לא בא למישהו מסויים בטענות, אלא הרהורים מתוך קריאת חלק מהתגובות בענף שנוצר פה -
בעולם נוהגים להתעצבן על זה שגברים רואים את הנשים כחפץ... האם זה לא גרוע באותה מידה לראות את הגברים כמישהו שרק רואה נשים כחפץ? זה בדיוק הצד הנגדי. אלו שני צדדים של אותה מטבע, ואין קיום למטבע הזו. צריך לשרוף אותה, על שני צדדיה.
כולנו בני אדם, קודם כל. בעלי נשמה, מחשבות, רגשות ותחושות, רצונות. ולכולנו יש גם יצר כחלק מזה שאנחנו בני אדם.
כולנו רוצים שהיצר יהיה נוכח שם, בצורתו הבריאה כמובן.
אישה שתיפגש עם מישהו שיהיה חסר יצר כלפיה (לא יימשך אליה) - לרוב המוחלט (סתם כדי להיות זהיר בלשוני, אחרת הייתי כותב "כולם"), גם אם הכל יהיה טוב, לא תהיה מסוגלת להתחתן איתו. ולהיפך.
כי חסר מנוע מרכזי מאוד.
אבל להגיד שזה הכל? שרק משם זה מגיע? זה מעליב. זה לא נכון.
ויש הרבה יותר מה להרחיב.
אבל אין לי כוח, בטח לא בכתב
אולי מתוך תגובות פה יבוא לי...
מסכיםאבי אחד
יש פה גם רגש וצרכים שונים בין אם היכולת להעניק או היכולת לקבל
היי, הלו...אהבה בתענוגים
אמרתי שבלי זה, כנראה שפחות הייתם רוצים להתחתן ובכלל לא היה לכם צורך או רצון ב"חברה".
אני עדיין חושבת ככה... (תראו כמה הסטנדפיסטים החילונים יורדים עלינו, וזה בכלל לא מצחיק, זה נורא עצוב. מה שגורם לי לחשוב שאם לא היה את המניע הזה הם היו מוותרים על התענוג הזה של הכבילות למישהי שלטענתם נותנת להם פקודות, מגבילה אותם, חופרת להם וכו' וכו' אפשר לראות גם שבאמת הרבה מהם לא ממהרים להתחתן אם בכלל... בע"ה שנתקדם משם. נכון שב"ה אתם לא "חילונים", אבל זה כן נותן איזה שקיפות להבדלים שבין הגבר לאישה... וזה לא כי אתם מושלמים יותר כמובן)
כמובן שככל שהמידות מזוככות יותר, גם המניעים האחרים תופסים הרבה יותר מקום, אבל זה לא סותר את זה שזה מניע די משמעותי אצלכם (ולא סתם יש לזה הרבה נ"מ הלכתיות וכדו')
יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות.
אני לא חושבת שאתם מפלצות, או חיות ח"ו...
גברים נבראו למציאות של אחד, ולכן תיאורטית הם היו מסוגלים להתמודד במציאות כזאת יותר מאשר אישה שנבראה למציאות של חצי / שניים שהמציאות של ה"אחד" הרבה יותר זרה ובלתי נסבלת בשבילה.
ולכן אישה היתה מסוגלת להתחתן גם בלי המימד הזה, ואפשר לראות דוגמאות לכך במציאות...
זה מניע שקיים גם אצל נשים, אני מודה, אבל אצל גברים המינון שלו הרבה יותר גבוה... וכנראה שטוב שככה.
נראה לי מצחיק שאתווכח עם זה שברא אותי...
וווואאאאוווו.פלצור
את כתבת את זה הרבה יותר חריף מהאופן שכתבת פה..
וואו. עד כדי כך?אהבה בתענוגים
לא קראתי את השרשור, אין לי זמן וכח, אבל הבנתי שלקחו את זה באופן רחוק ממה שהתכוונתי.
למשל, אני לא מבינה מה היה חריף במה שכתבתי 
אני כל יום לומדת מעצמי כמה חשוב וכדאי להיות ברורים (לא רק בכתיבה), אבל לא תמיד זה בשליטתי לצערי...
אשרייך.פלצור
אני כל יום לומדת מעצמיאהבה בתענוגים
מנהסתם על דרך השלילה לצערי 
סוג של אילמות, אולי יש לזה שם...
נחמד שעשית לכאן איזו גיחונת (:כמעין הנובע
את אוהבת אותי?אהבה בתענוגים
איך אוכל לאהוב אותך אם כלל לא זכיתי להכיר אותך?כמעין הנובע

למרות שהבטחת לעצמך שאת עוזבת... אבל פסדר. לא אלשין

חחחחח כבר התלהבתי
אהבה בתענוגים
קשה לאנשים לאהוב אהבת חינם. סתם לאהוב, בלי להכיר. אה? 
(כל עוד זה גוזל את זמני, ההבטחה עדיין בתוקף... ולא נורא, אני סולחת לעצמי ומחכה שאתבגר בנחת...)
חלילה.כמעין הנובע
אהבת חינם זה משהו אחר

וכי אמרתי שאת מוסיפה כאן מאוד לדיונים!!
נו סתם נפלתי עליך...אהבה בתענוגיםאחרונה
חחח... צחקתי, תזרמי 
למה אהבת חינם זה משהו אחר?
אם את אוהבת אותי כי אני מוסיפה לדיונים, זאת לא אהבת חינם! 
אותי זה יבאס מאוד לדעת שזו הסיבה העיקרית שבגללה אדם מתחתןשירה ישנה חדשה
למה צריך להיות סיבה?מתקדם...
כל עוד אין סיבה שלא אז מה הבעיה?
ב"ה אתה נורמאלי ובריא!אנונימית1111
בהצלוחה!

טוב לא רציתי שזה יגיע לראשישם_משתמש
עיין כאןלחפש את האור
בס"ד
איך יודעים מתי מישהו מוכן לחתונה?
כיפה:
מתי למה ואיך להתחתן?
תוכן השאלה:
אם אני לא מתגייס <אני בש"ל> בן 18.5 אז מתי להתחתן?
איך אני יכול לדעת האם אני באמת אוהב מישהי או שהתחושות סתם מבלבלות...אף פעם לא היינו בקשר ובכל מקרה שנינו החלטנו שלא מתאים קשר שלא למטרות רציניות בטח שלא בשנת ש"ל של שנינו, ודווקא גם לא קשר של דיבורים בעלמא?
והאם אני יכול לדעת אם יש סיכוי <יותר מסיכוי כמו לכולם> שזו באמת היא...והאם בכלל יש סיכוי שהיא באמת מעוניינת בקשר או שהחושות שלי בילבלו אותי לגמרי?
תוכן התשובה:
שלום וברכה.
חסרים המון פרטים בשאלה שלך, כדי שיהיה אפשר לענות כראוי על הקשר המסוים שאתה מזכיר, לכן יהיה הכי טוב אם תשלח (לי או לאתר) את אותה שאלה רק עם עוד מספר פרטים. למשל: כמה זמן היית בקשר, באיזה סוג קשר, אילו תחושות אתה חש.
זה לגבי המצב הפרטי שלך, אבל על כל פנים, נשרטט תמונה כללית של הזמן הראוי לחתונה.
כאשר מתחתנים יש להביא בחשבון מספר נקודות:
• יציבות דתית
• יציבות נפשית ורגשית
• אפשרות ליציבות כלכלית – בין אם מצד תמיכת ההורים, ובין אם מצד יכולת לצאת לעבוד ולהתפרנס.
שתי הנקודות הראשונות הן קריטיות.
אדם (ולא משנה באיזה גיל) חייב שהקריטריונים הבסיסיים שעל פיהם הוא מנהל את חייו יהיו יציבים ואיתנים כדי שיוכל להתחתן. אחרת – יכול להיות שזוג יתחתן על דעת לחיות באורח חיים אחד, ופתאום אחד מבני הזוג משנה את דעתו. זה לא נעים בכלל, ויכול להביא למשברים לא פשוטים. זה לא אומר שלא משתנים אחרי החתונה, אבל אנחנו אחראים על מה שאנחנו יכולים לראות בעיניים, ולא על שינויים רחוקים.
גם יציבות רגשית ונפשית היא חשובה, ואת זה כל אחד מבין. מצב רוח הפכפך או חוסר יציבות נפשית אישית – יביאו לידי חוסר יציבות זוגית. יכול להיות שההפכפכות היא חלק מגילאי ההתבגרות, ואז יש רק להמתין זהיא תתייצב, אבל יכול להיות שהיא יסודית בנפש, ואז זה מצריך טיפול נקודתי (אני כמובן לא רומז שום דבר עליך ח"ו, פשוט כי אני לא מכיר אותך, אני רק מצייר קווים כללייים).
יציבות כלכלית היא פחות חשובה לעצם הקשר, אלא היא רק מונעת התחלה כלכלית קשה, שמביאה בעקבותיה המשך כלכלי קשה, שיכול לגרום בעיות מכאן ועד הודעה חדשה. לא צריכים להיות מליונרים, וגם לא מ"מעמד הביניים", פשוט צריך להיות מסוגל לפרנס את עצמך.
כמובן, אין סוף לתהליך ההתפתחות בכל התחומים האלה, ולכן השתמשנו במילה יציבות - לא צריך את השיא אבל צריך בניין שכבר יכול לעמוד, תשתית מספיק חזקה כדי לעמוד בסערות שעלולות להיגרם במהלך החיים.
אני שוב מציע לך לשלוח לי או לאתר את השאלה עם מעט יותר פרטים, כדי שנוכל להתייחס למקרה ולקשר האישיים שלך.
כל טוב ובהצלחה רבה,
דוד
davideinat@gmail.com
התשובה התקבלה מחברים מקשיבים
בתאריך י"ט אייר תשס"ו
תוכן השאלה:
שלום יש לי בעיה שמטקידה אותי בחודשים האחרונים
והיא מתי להתחיל לצאת עם בבנות למטרת נישואין
הבעיה היא איך אני יכול לדעת שאני מוכן???
זה לא שיש לי בעיה כלשהי אבל מאיפה מגיעה הוודאות שזהו זה אני מוכן והאם זו לא טעות להגיד בגיל כזה אני אתחיל לצאת עם בנות... זה ממש נראה לי טעות כי אם אני מרגיש מוכן אז למה לא?
חוץ מזה אני בן אדם ממש ביישן וקשה לי לשאול בנות האם הן היו רוצות לצאת איתי!!!
הבעיה האחרונה שהכי מטרידה אותי היא איך הורי יקבלו זאת!!!! נכון שזה לא אמור להשפיע עלי מתי לצאת
אבל הם רואים את עצמם בתור ריאליים והם
תמיד אומרים לי לעשות צבא ללמוד באוניברסיטה וכו´, וזה לפעמים ממש עושה הרגשה רעה בלב! למה לא ללמוד תורה, ואז אח"כ אם אתה רואה שאתה לא מתאים להיות ר"מ או כל דבר אחר במסגרת הדת - לפנות אל האוניברסיטה?
זה נראה לי הרבה יותר חכם מאשר לשלול מלכתחילה את האפשרות שאוכל להיות איש דת וזה ממש מבאס אותי.
תוכן התשובה:
שלום לשואל.
שני חלקים בשאלתך: האחד - מתי אדם יכול להחליט שהוא מוכן להתחתן, השני - "מה עושים" עם הורים שדורשים להיות "מסודר" - קודם לעשות צבא וללמוד מקצוע, ורק אח"כ להתחתן.
לגבי השאלה הראשונה - לא כתבת לי בן כמה אתה, ועוד כמה דברים רלוונטיים, אבל אני אענה "עם מה שיש".
לא צריך להתפלסף עם הנושא הזה. באמת שלא. זה אכן נראה מפחיד, וזו אכן החלטה חשובה לכל החיים, אבל לא צריך לפחד.
הרצון להתחתן הוא רצון טבעי, שה´ נטע בנו כבני אדם, ואם אין בעיות מיוחדות - נפשיות, רוחניות (אדם "לא סגור על עצמו מבחינה דתית") או אפילו כלכליות - אפשר להתחתן בלי חשש אפילו בגיל 18 - 19.
כמו שכתבת - אם אתה מרגיש מוכן אז למה לא?
לגבי הבושה - אני חושב שאתה יכול להתגבר עליה, או כמו שעושים רבים וטובים, להציע את עצמך למישהי דרך חבר שמכיר אותך ואותה, או לומר לחברים ומכרים שלך שאתה מחפש להכיר לשם חתונה, ולהניח להם לעשות את העבודה.
אני מצרף קישור לתשובה קודמת בנושא - שאולי תאיר צדדים נוספים: http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=70572
לגבי ההורים - יש להחזיק ב"שני ראשים" בו בזמן.
מצד אחד - אתה חייב להכיר להם תודה על שהם דואגים לך, ולהאמין שהם אכן חפצים אך ורק בטובתך - כפי שהם מבינים אותה.
מצד שני - לאדם ניתנה האפשרות לבחור בעצמו את דרך חייו, וגם לשלם את המחיר אם הוא טועה. אני מאמין שאתה אינך טועה, ושניתן להתחתן לפני צבא, וודאי לפני לימודים. אם הולכים בשמחה, ומבינים שיש דברים שנצטרך "להשלים" אחרי החתונה, ולשלם על כך איזשהו מחיר, אבל אנחנו בכל זאת בוחרים להתחתן, כי זה הדבר החשוב כרגע - אזי הכל אפשרי. גם אני לומד עכשיו לתואר ראשון, ולפני שנה סיימתי צבא, הכל תוך כדי שאני נשוי עם ילדים.
גם לגבי הנושא של לימוד תורה אני ודאי מסכים איתך, וודאי שחשוב יותר ללמוד תורה, ובמיוחד בשנים האלה שלך, שאתה פנוי מדאגות ומטרדות. יש מקום ללימוד מקצוע, וגם ללימודים אקדמאיים, אבל הם נמצאים בחשיבות שלישית אחרי לימוד תורה ונישואין.
עלה והצלח בתורה, שיהיה במזל טוב ובשמחה, בעתו ובזמנו.
כל טוב,
לרצות להתחתן זה דבר טבעי ורצוי, אבל...חכמת ישישים
ההורים שלך צודקים. כשאתה מתחתן, אתה מתחייב בכתובה לפרנס את אישתך ואת הילדים שלכם. אם לא יהיה לך מקצוע, לא תוכל לפרנס. בגיל מעל ל-18, אתה חייב קודם כל לדאוג שתהיה מוכן לחיים מבחינה גשמית. עד גיל 18 חייב יהודי גם ללמוד תורה וגם ללמוד לימודי חול. אם תתחתן כשאתה לא מוכן, תיפול על שכמם של הוריך. זה ממש לא הוגן. אתה תשב ותלמד תורה, אישתך תיכנס להיריון, אולי היא לא תרגיש טוב, אולי הרופא יצווה עליה להיות ב"שמירת הריון" [כלומר לשכב אפילו עד הלידה]. במצב כזה, היא לא תוכל לצאת לעבוד ולפרנס אתכם. אחרי ההריון, התינוק שלכם ידרוש את תשומת ליבה. אם היא תצא לעבוד על מנת לפרנס אתכם, זה לא יהיה הוגן. לא כלפיה ולא כלפי התינוק שזקוק לאימו. וזה גם נכון ביחס לתינוקות הבאים. למעשה, המעמסה רק הולכת וגדלה כי יש יותר ילדים שזקוקים לתשומת לב. [אם אתה רוצה להיות אברך שלומד תורה כל היום, אתה בוודאי לא תגביל את מספר הילדים שלכם. נכון? גם לאישתך תהיינה בוודאי אותן ההשקפות בקשר למספר הילדים.] כללו של דבר, אם האישה רוצה לצאת לעבודה וגם להיות אמא טובה -- היא יכולה לצאת לעבוד, ואף לבנות לעצמה קריירה, בתנאי שילדיה גדלו כבר והם נמצאים בבית הספר בין 8 בבוקר ל-4 אחה"צ.
גם חז"ל המליצו על לימוד המקצוע כדי שאפשר יהיה לפרנס. וכל זה צריך להיעשות לפני מקסימום גיל 24. לדעתי, בחורה שתסכים להתחתן איתך בלי יכולת לפרנס אותה ואת ילדיה -- היא לא אחראית ומכניסה את עצמה לצרות.
אתה כותב, שאתה לא בטוח אם אתה רוצה להתחתן בגלל הסיבות הנכונות. כדאי באמת שתבחון את עצמך בקור רוח ותענה על השאלה -- האם הסיבה לרצונך להתחתן היא "זרה", דהיינו -- לא מפני שאתה רוצה לבנות בית עם אישה אהובה וילדים אהובים, אלא כדי להתחמק מהמטלות שהעולם הגשמי עלול להטיל על כתפיך? האם הסיבה היא שאם תתחתן, תוכל להיות סמוך על שולחן הוריך ו/או הורי אישתך? ברור לך, שזאת אינני סיבה טובה להתחתן. אני מקווה שתבחן את רגשותיך היטב היטב ושהקב"ה יהיה בעזרך ותחליט החלטה ראויה. בהצלחה !
אך גם מצד שנימשה באלאנגא
שיתחתנו בגיל 30. העיקר שיתחתנו.תפוח יונתן
תשאל את עצמך-שואל שאלות
על אי בודד,
היית מסכים להיות רק איתה?
בהצלחה...
למה איזה אופציות אחרות יש?ה-מיוחד
אחת מהטעויות הנפוצות שאני מכירשלג בירושלים
היא הרצון להתחתן.
צריך שיהיה רצון לאהוב, להיות נאהב ולהקים משפחה.
כמובן שאפשר להשתמש במילה 'להתחתן' כדי להביע את הרצון לשלושת הדברים הללו.
אבל הרבה ממי שאני מכיר משתמש במילה 'להתחתן' נטו לחתונה, בלי ששלושת הרצונות הללו עומדים מאחור.
ושם נבדקת הבשלות שלך להתחתן..
תבדוק את ההגדרות שלךשואל שאלות
יכול להיות שאתה צודק, השאלה איך אתה מגדיר "רצון לאהוב"
שעור של הרב ראובן פיירמן על אהבה, בערוץ מאיר- מדבר על זה...
http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=22677&cat_id=3702
אין סיבות נכונות או לא...נשימה
רוצה להתחתן?תתחיל להפגש

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום
עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢
פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)
לא אדום מזעםהסטורי
(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).
אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים
והאידיאות.
"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".
האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?
לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".
אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.
ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22
אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.
המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית,
"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"
"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי
איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…
הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב
כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים
האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.
על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.
ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה
אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb
כולם צריכים להגיע למעשי האבות?
ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.
הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.
אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים
יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.
במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.
ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים
לדרגתם.
הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.
(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)
..שפלות רוח
רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.
וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו
לא ?
"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb
כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.
אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.
..צדיק יסוד עלום
לא חשוב
לרדת מעץ החיים?חסדי הים
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים
נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.
זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.
"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".
רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
יפה טוב לדעתהפי
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
חחח גדולהפיאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.
לבנותמישהי 1
לא פחות פוסלות אבל להן חופרים כל הזמן ששעון מתקתקתל אורות
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)