אני לא יודע אם זה המקום לשתף את זה, אבל בכ"ז אני רוצה להעלות לאויר את מה שאני מרגיש וכל אחד יגיב (אם יגיב) איך שהוא רוצה..
בימים האחרונים יצא לנו לראות את אחד המהלכים המסריחים ביותר בפוליטיקה הישראלית מזה עשור. רה"מ בנימין נתניהו (שאני אוהד שרוף שלו, אבל אף אחד לא מושלם) - זרק את תומכיו הנאמנים ביותר לתוך הר הזבל המתגבש בצד האופוזיציוני של המפה הפוליטית.
מפלגת ימינה הוקמה על חורבות מפד"ל העתיקה והחלודה, היא כביכול מורכבת משלושה סיעות, אך לא כמו כחול לבן שחוט המקשר בין ארבעת הסיעות היה "רק לא ביבי", במפלגת ימינה היה חיבור אידיאולוגי חזק והשתייכות של חברי המפלגה לאותה דרך חיים. מי יותר ומי פחות. מפלגת ימינה הוכיחה את יעילותה במשך כל התקופה האחרונה, הן בעמידה איתנה ליד נבחר העם היהודי לראשות הממשלה, והן בפעילות אינטנסיבית בלחימה בקורונה.
נראה הדבר שיש מישהו שהצלחות אלו סנוורו את עיניו. זה אותו אחד שהזכרנו את שמו בראשית הדף. רה"מ מר בנימין נתניהו. הוא, הידוע כאחד שלא נס לחיו ולא נרפו ידיו מעשיה מבורכת למען עם ישראל, גילה לתדהמתו, שהנה קמה לה מפלגה קטנה ממנו בכמעט חמישית - ועושה ופועלת בקנה מידה השווה לכל 45 חברי הכנסת שלו. ביבי, לא יכול להישאר אדיש למצב שיש מי שיכול להיות יותר טוב ממנו, והוא מחפש כל הזדמנות להעלים את ההישגים של המפלגה הפעלתנית. אם זה באי הזכור שמו של שר הביטחון נפתלי בנט בעת הקראת רשימת האישית שאליהם יש להוקיר תודה. אם זה באי נתינת סמכויות נרחבות למשרד הביטחון בלחימה בקורונה - למרות שהוכיח את יעילותו פעם אחר פעם. ועוד ועוד דברים שרק הראו שביבי מבשל עוגה טובה למפלגה הקטנה והפעילה.
והנה ימים באים וכאשר מרגיש הביג בוס הבלתי מעורער של גוש הימין את יציבות הכיסא תחתיו, הלך וחתם עם כל חברי וחברות גוש הימין על הסכמים קואליציוניים, הוא הבטיח להוא את תיק איקס ולזאתי תפקיד אחר, אך נראה שאת המפלגה הקרובה ביותר אידאולוגית - שכח, הזניח. לבסוף, מכל שאריות השרים וסגני השרים.. אה וגם כמה ראשי וועדות - הרכיב ביבי חבילת פיצוי זעומה שתראה למפלגה שהוא לא שכח אותה בכלל! הוא זוכר טוב מאוד שהם מצליחנית בקנה מידה ארצי, ולכן, אין זה חכם מצדו לתת להם תיקים גדולים שבהם יראו את כוחם על כוחו.. עדיף שיקברו להם בתיקים שכוחים ובלתי אפקטיביים לרוב יושבי הארץ. וימינה, בהתעקשות מובנת, לא הסכימו ל"מחווה". הם דרשו את מה שמגיע להם על שנה של הליכה בעיניים עצומות אחר הראיס. על שכיבה בגדר כשמסביב כולם יורים. על כל אלה, לא מגיע להם לקבל את התפקידים השכוחים האלה. במה הם פחות טובים מדרך ארץ או מהעבודה גשר? במה הם פחות טובים מג' או מש"ס? הם הרבה יותר טובים מכל אלה ביחד - אז למה מגיע להם כריית הבור הפוליטית הזאת? התשובה היא - כי זה מה שביבי רוצה!
אבל חכו, פה רק מתחילה הפרשיה המסריחה. לפני שנמשיך אני רוצה להחזיר אתכם כמה חודשים אחורה, לליל הגשת הרשימות לבחירות 2020. באותו לילה נפל דבר בציונות הדתית: שבוע לפני זה, חתם יו"ר הבית היהודי חה"כ (הרב) רפי פרץ, על הליכה משותפת יחד עם מפלגת עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר. חתימה זאת העלתה את חמתם של כמה מחברי הכנסת של הציונות הדתית ממפלגות אחרות, כי (הרב) רפי חתם עם איתמר לפניהם. זה היה צעד מסריח אך ברגע שהוא נעשה, היה מסריח יותר לחזור אחורנית. אך (הרב) רפי אראה שכשהוא הולך על פוליטיקה מלוכלכת - זה עד הסוף! שעתיים לפני סיום מועד הגשת הרשימות, נעלו עצמם ראשי סיעות הבית היהודי, ימינה והאיחוד הלאומי - וחתמו על ריצה משותפת. סיעה אחת נעדרה מההסכם, סיעת עוצמה יהודית שנזרקה מכל המדרגות. אתם מבינים, (הרב) רפי פרץ, חותם הסכם עם מפלגה, וביום המיוחל שבו אמורים להגיש את בקשתם לריצה משותפת בבחירות לכנסת ה-23, הוא לא מעדכן לפני ופשוט שובר את כל הכלים ומותיר את בן גביר להתייבש מחוץ לדלת הנעולה.
נראה שסיפור זה נדחק מהתודעה, הזמן החולף הביא אתו סיפורים פוליטיים ומהלכים מבריקים מבוקר עד ערב, כך שמקרה דוחה זה לא נשאר על במת ההשפלה לאורך זמן.
היום בבוקר נוכחתי לראות שהנחש עודנו כאן. אותו אחד שעשה מעשה בגידה בחברו - לא היסס לעשות זאת שוב. כבר מאתמול כשהודיעו שחה"כ (הרב) רפי פרץ נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו - ללא ידיעה והסכמה מיו"ר מפלגתו, הכתה בי ההכרה שמשהו מסריח נוסף מתבשל פה תחת לחותמינו. ונראה שצדקתי. הבוקר הודיעו ש(הרב) רפי פרץ חובר לממשלה עם בנימין נתניהו - וזאת בניגוד לעמדת מפלגתו, ובניגוד לעמדת רבו! חילול השם כזה לא אירע כאן דורות!! שאדם ימכור את עקרונותיו עבור כיסא?? מה אתה מוג לב וחלש שנכנע/נקנה ככה בקלות?? בוש והיכלם לך (הרב) רפי פרץ! איך אתה יכול להביט על ילדיך בעוד שנים ולומר להם שעשית טוב לעמ"י?? אין לי מילים לתאר את הזעזוע שלי למשמע חדשות אלו! הרב רפי, יש לך עוד כמה שעות לחזור בך מההחלטה, מקווה שתתאפס על עצמך ותחזור חזרה למפלגתך, כי שם תועיל יותר בנאמנות לעקרונותיך מבית.