שאלתי אפשר לבשל ולהקפיא?
ואלפי תודות לעונות פה, המון המון
החכמתי ממכם.
שאלתי אפשר לבשל ולהקפיא?
ואלפי תודות לעונות פה, המון המון
החכמתי ממכם.
עריכה :
למי שבא ממש ״להתפרע״, הוא מוזמן להכין גם את -הטחינה- בעצמו (משומשום כמובן) ואז להשתמש בטחינה הביתית לחומוס הביתי והכל יהיה ביתי כי ביתי זה כיף.
עשיתי עוגת סולת לפי מתכונך ואין שם כמעט נוזלים.... יש לי עיסה מתפוררת בקערה....
משהו לא נכון??
יוצא ככה... זה נורמלי?

סליחה על ההקפצה... ואלפי תודות על הזרימודדת כובעיםזות והאכפתיות
![]()
מודדת כובעים
זה היה די מתפורר (אפילו מאוד מתפורר...)
יעל מהדרום
בעוז וענווה!
בעוז וענווה!לפעמים 100% ולפעמים 80%. ה80% יוצא ממש כמו לבן, והכל רך רך ממש! פעם היינו מכינים עם קמח חיטה מלא, אבל הכוסמין בפירוש יוצא הרבה יותר רך ואוורירי. אני מתפיחה פעם אחת את הבצק, ועוד קצת לפני האפייה...
אולי המתכון הזה ספציפית יוצא יותר מוצלח בקמח חיטה המלא, אבל מתכון מוצלח לכוסמין יכול לצאת (מניסיוני) הרבה יותר טוב מקמח חיטה. וזה לא נראה לי קשור להתפחה..
*אשתו של בעלי*תפוח או חבוש.
לא כמו בטטה, אבל...(בתגובה אל גזר הוא מתוק?)
פסטה?
הם מוכרים בחבילות של 10 קילו, אבל נראה לי ב8 שח. שווה


אני רוצה גם משולב פחמים. גם לטעם של הפחם וגם שיגיע לטמפרטורות גבוהות יותר.
אפילו מצאתי לה את הדגם ואת המקום בו הוא הכי זול.
אז עוד לא קנינו ואני אעשה כאן סקירה בתוספת תמונות בלי נדר אחרי השימושים הראשונים...
אנחנו כנראה עוברים דירה אז מחכים עם ההזמנה.
גריל, 4 מבערים אפשרות לפחמים (או הכל ואז הגז הוא מצית פחמים או קצת לטעם או רק גז) מגש גדול למטה נשלף לניקיון קל, רשת כפולה למניעת התלקחויות, כלי איסוף לשומנים, רשת עליונה לחימום והפשרה, מצת מכני (לא על סוללה, שומר על אורך חיים טוב יותר) לכל מבער בנפרד, ארון גדול למטה, כירת צד (מן הסתם בעיקר לתת צריבה חזקה יותר לבשר או לקלות ירקות, לא נראה לי שאבשל שם) כיסוי סט כלים, מברשת של קולמן, משלוח והרכבה וכל זה בטיפה פחות מ3000 ש"ח.
שם כאן קישור לטובת כולם ובעז"ה אעדכן איך הגריל.
כיףבעוז וענווה!אחרונהיש לכם מתכון לקובה פרווה?תודה לעונות.
זה המקום שלכם לשאול את מה שאף פעם לא העזתם לשאול,
לפרוק את שעל לבכם,
ולשתף פדיחות מהמטבח!
הווידויים אנונימיים ויועלו כאן בשירשור
בתאבון! ![]()
כנאפה
פעם חשבתי שזה דוחה רק בגלל השם 🤦♀️
עוגה עם 7 ביצים מוקצפות
הכי מושחת שלי עד היום
אני כמעט לא משתתפת כאן בפורום אבל נכנסת באדיקות כל יום חמישי בערב כדי לקבל רעיונות לארוחות שבת 🤦♀️😁
תודה לכל מי שנתן לי רעיונות ועוד יותר תודה למי שמצרף גם מתכונים 😁
הסגר הזה מכניס אותנו למטבח יותר מדי, והרף עולה ואיתו מגיעות דרישות מהקהל לאוכל נוסטלגי אהוב...
תודה2x מראש ![]()
אבל לא בטוח.
מתכון 1 (בהמשך ההודעות בפורום יש 2 מתכונים)
https://www.prog.co.il/threads/פאלשע-פיש.144252/
מתכון 2 :
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=1335103&whichpage=&forum_id=771#R_9

חן,
קנו לי מיפה נוף
מיוחד לקינוח (כולל עוגות ועוגיות) שמתאים לפרשת בראשית?
חשבתי להכין עוגיות בצק פריך ולצפות חצי חום חצי לבן (ים ולילה)
עוד רעיונות?
הנורמלית האחרונהובצק לבן, ויש שיטה שאני לא יודעת אך
שמערבבים ויוצא שני הצבעים.

בטח יש רבים וטובים ממני כאן, אבל אני-מרק חורפיהאם את יכולה לפרט :
1. זמן התפחה ?
2. התפחה אחת ? שניים ?
3. יש את הקטע ששמתי לב שעושים בהתחלה עיגולים,
התפחה, אח״כ את הצורה ואז שוב התפחה ורק אז לתנור או לגז. מה זה בעצם נותן ? יותר אווריריות ?
4. האם בכל סוגי הלחמים (פיצה, פיתות, חלה) ההתפחה זהה ?
תודה מראש.
לפני כמה חודשים שמרתי במועדפים שבדפדפן, מיקסר, ״לכל מקרה״.
(אני לא אוהב לחפש מוצרים בלחץ זמן ולכן כשאני נתקל במשהו מעניין אני שומר בצד)
עכשיו אני רואה שגם בתגובות המליצו לך עליו.
קנווד מייג׳ור 770.
כאן יש חוות דעת של גולשים.
חוות דעת מיקסר Kenwood KMM770 קנווד - זאפ
אם הייתי קונה מיקסר היום,
זה רק אחרי שאני *יודע* ממישהו *שיש* *לו* *את* *המיקסר* הזה,
שהוא מאשר ב 100% שהוא עושה את מה שאני רוצה שהוא יעשה.
אם את יכולה ללכת למישהי שיש לה מיקסר כזה, אז בכלל מעולה.
כי זה מבאס קצת לקנות מיקסר, במיוחד אם מדובר בסכום לא קטן ואז ״להתקע״ איתו כמה שנים,
כשהוא לא עושה את מה שחשוב לך.
מיקסר Kenwood KVL8302S קנווד במחיר שיפיל אתכם, רק בטרקלין חשמל!
(שומר במועדפים
״לכל מקרה״)
למה ?
אין לי מושג.
אולי בגלל שראיתי שהמחיר יקר מאוד באופן יחסי למחיר הבצל היבש הרגיל ועוד בכמות כ״כ קטנה,
אז אמרתי לעצמי, בטח בפנים יש זהב.
והשאלה היא בשימוש יומיומי לסתם חביתה או טוסט או סלט טונה
מתייחסים לבצל הזה כמו בצל רגיל או שיש כאן הכנה מיוחדת ?
עכשיו שחתכתי את זה...
זה נראה כמו...בצל רגיל. עוד מעט נטעם (בחביתה עם תרד וגבינה מלוחה)
אני מניח שיש לזה שימושים יותר ״מיוחדים״ מאשר סלט וחביתה.
השאלוט, בניגוד לבצל הרגיל הלבן אן הסגול, 'פותח' טעמים ומעורר את בלוטות הטעם בפה ולכן הופך כל רוטב, תבשיל או סלט לטעים יותר. במטבח הצרפתי, השאלוט נמצא בשימוש רב ומהווה 'מרכיב סודי' במתכונים רבים.״

גם אני אוהבת
אבל לרוב הם מאוד יקרים ולא שווים את המחיר
קיש בצלים (בצל לבן, בצל סגול, כרישה)
הולך מעולה גם בקדרת בקר למשל עם ערמונים ופטריות