שרשור חדש
יש לי המון סלק אדוםרויטל.

שאלתי אפשר לבשל ולהקפיא?

ואלפי תודות לעונות פה, המון המון

החכמתי ממכם.

בהחלט אפשריראת גאולה
לטעמי עדיף לתבל לאחר ההפשרה. אבל אפשר גם להקפיא מתובל.
תודה ענקית שימחת אותי, מאתמול חכתי לתשובה ישר כוח.רויטל.


אפשרחיים של
אבל כן מרגישים שינוי במרקם
תודה לך.רויטל.אחרונה


khmwh zv junr dko ngukv knycj ,thkbsh/אריק מהדרום


לא יעבוד. שילוב טעמים גרוע.הנורמלית האחרונה
״ליצ'י זה חומר גלם מעולה למטבח תאילנדי.״(בתרגום לעברית)מוקי_2020אחרונה


חומוס ביתי תוך 5 דקות (לינק למתכון וידאו בפייסבוק)מוקי_2020
עבר עריכה על ידי מוקי_2020 בתאריך ב' בחשון תשפ"א 19:51

עריכה :
למי שבא ממש ״להתפרע״, הוא מוזמן להכין גם את -הטחינה- בעצמו (משומשום כמובן) ואז להשתמש בטחינה הביתית לחומוס הביתי והכל יהיה ביתי כי ביתי זה כיף.


---------------------------------
אחרי שהבנתי כמה זה קל,
אני בקושי קונה חומוס רגיל. פעם בכמה שבועות.

בעיקרון צריך לחמם קצת את גרגירי החומוס עם המים שלהם לפני ששמים במעבד מזון.
(במידה והשתמשתם בקופסת שימורים )

יש כאלה שנרתעים מקופסת שימורים ומעדיפים שקית חומוס גרגירים מוכנים של סנפרוסט.
הבעיה ששם אין את המים האלה.

כמובן שיש את הדרך המסורתית וזה להשרות ולבשל גרגירי חומוס.
מבחינתי זה כבר יותר מדי עבודה. זה טוב עם עושים כמויות רציניות ומי שזה לא מפריע לו. 

לגבי נוזלים יש 2 אפשרויות :
1.להשתמש במי החומוס החמים ואז החומוס מזכיר את מה שמגישים בחלק מהמסעדות בעיקר מנת חומוס-פול-ביצה.
כשעשיתי את זה בפעם הראשונה ממש התלהבתי, כי בד״כ אוכלים את החומוס מהמקרר שהוא קר ו״רגיל״ כזה.
2. להשתמש בקוביות קרח ואז זה יותר מזכיר חומוס רגיל מהמקרר.

אני עדיין משחק עם התבלינים\תוספות הבאים :
כל פעם מנסה שילובים אחרים.
שמן זית, מיץ לימון, כמון, פלפל שחור, סחוג (ביטון), שיני שום,
יש כאלה ששמים אפילו ביצה קשה במעבד מזון, יותר נוזלים, פחות נוזלים,
מלח לימון (בגלל שמנקים עם זה קומקום חשמלי, אני לא יכול אפילו לדמיין שאני שם את זה באוכל אבל מסתבר ששמים)

מתכון וידאו לחומוס (בפייסבוק)
Hummus

זה מעבד מזון קומפקטי שאני משתמש. 
הוא קיבל מלאאאאאא המלצות (בפייסבוק)
היתרון שלו שהוא פשוט קטן וקל לניקוי. כמו לשטוף צלחת.
מעבד מזון E-450CH פילוט

הצילו! יעל מהדרום, את בסביבה???מודדת כובעים

עשיתי עוגת סולת לפי מתכונך ואין שם כמעט נוזלים.... יש לי עיסה מתפוררת בקערה....

 

משהו לא נכון??

תיוג, כדי שהיא תראה ...קרן-הפוך
תודה, אני לא מהטכנולוגים.... |מסמיק|מודדת כובעים


את בטוחה?? אין לי את המתכון בפלאפון הזהיעל מהדרום
לק"י

אני אנסה לברר לך.
לא מספיק 2 כוסות שמן וארבע ביצים? זה קילו סולת פחות כוס וחצייעל מהדרום
עשיתי בדיוק לפי המתכון... רק חצי כמותמודדת כובעים

יוצא ככה... זה נורמלי?

 

לא זוכרת אם הכנתי את המתכון הזה. אבל הוא מדודה אלופה במטבחיעל מהדרום
לק"י

אז הגיוני שזה ככה.
אחרי האפיה שופכים סירופ, אז זה גם סופג נוזלים.
אני אשלח לה הודעהיעל מהדרום
תודה רבה, אז אמשיך סליחה על ההקפצה... ואלפי תודות על הזרימודדת כובעים

זות והאכפתיות חושף שיניים  נשיקה

הכל בסדר!! היא ענתה לייעל מהדרום
לק"י

אולי הביצים קטנות? שתוסיף ביצה וקצת מים, לא הרבה.
היא אמרה שאף פעם לא יצאו לה כאלה פירורים.
היא ענתה לי על כמות שלמה. לא חצייעל מהדרום
כנראה השאלה מי עושה את זה מודדת כובעים
אשתפר בפעם הבאה... עכשיו זה די מתפוררמודדת כובעים


שמת מספיק סירופ?יעל מהדרום
כנראה שלא... שמתי חצי כוס סוכר על חצי כוס מיםמודדת כובעים

זה היה די מתפורר (אפילו מאוד מתפורר...)

אז הגיוני שהבעיה היא מעט מידי סירופ. תוסיפייעל מהדרום
סליחה על הנצלוש - אפשר את המתכון?הודיה60


הנהיעל מהדרום
לק"י

המתכון לתבנית גדולה:
לק"י

עוגת סולת:לערבב בקערה:4 ביצים,2 כוסות שמן 2 כוסות סוכר,¾1 אבקת אפיה,2 וניל 1 ק"ג סולת פחות ½1 כוסות,כוס צימוקים,להשרות קודם במים,ואח"כ להוסיף,חופן שקדים קצוצים,לצקת לתבנית בינונית לאפות עד להשחמה,לחתוך למעויינים או ריבועים,להכין מראש.סירופ סוכר,לשפוך על העוגה,ולהנות!

(זאת עוגה דחוסה. אם את אוהבת אוורירית אז תחפשי מתכון אחר).
תודה רבה!הודיה60אחרונה


ונראית טוב יעל מהדרום
אתם עושים קידוש ומיד אוכלים בשבת בבוקר?כמה טוב שבאת
או קודם קידוש ואחרי כמה שעות סעודת שבת?

מי שיש אצלה פער בין הקידוש לסעודה -- מה אתם אוכלים בקידוש?
מחפשים משהו בריא!
אצל סבא שלי מה שהיו עושיםתפוחית 1
זה ארוחה מוקדמת עם קידוש כמובן חלבית, שזה יותר קליל
ואז יותר מאוחר כאילו סעודה שלישית-בשרית עם חמין עוף
מסיימים תפילה ב10 ופחות בא טוב בשר בשעה הזאתקראנץ שוקולד
אז עושים קידוש עם עוגות וכאלה ובאזור 13 אוכלים..
כנל ☝️מותק 27
כנלחיים שלאחרונה
אנחנו הרבה פעמים עושים קידוש עם ארוחה חלבית קלילהאנונימיות
ובצהריים אוכלים בשרי...

בקידוש אוכלים- לחם, גבינות, סלט ירקות סלט טונה סלט ביצים לפעמים פשטידה/ בלינצס/ פיציות/ לזניה/ סלמום מעושן/ משהו בסגנון
קידוש ומיד אוכלים בשר בעוז וענווה!
שאלה לגבי התפחה של חלותתהללי
בהרבה מתכונים של חלות ראיתי שכתוב להתפיח פעמיים. האם זה משמעותי?
למה אני שואלת? כי...
אני מכינה בד"כ חלות מקמח כוסמין מלא 80%. מתפיחה פעם אחת עד הכפלה, ואז מכינה צורות ומתפיחה כעשרים דקות ואופה. זה יוצא די אוורירי. (אני מקפידה לשים את המלח קודם ושלא יגע בשמרים).
חברתי הביאה לי לשבת קודמת חלות מקמח חיטה מלא 80%, והמרקם והטעם היו פשוט מושלמים. כמובן שביקשתי את המתכון, וממש הופתעתי לגלות שזה בדיוק אותם מצרכים אותן כמויות, אבל רק הקמח אחר. (כאמור קמח חיטה מלא 80%).
ההבדל היה בעיקר בהליך הכנת הבצק, ובהתפחה, שהיא התפיחה פעמיים.
האם יכול להיות שההבדל היה רק בגלל סוג הקמח?
האם ההתפחה פעמיים באמת יכולה לגרום להבדל במרקם או בטעם של החלות?
אני מתפיחה פעמיים, ויוצאות לי מושלמות בעוז וענווה!
מתפיחים פעמיים אחת ישר אחרי הלישהקראנץ שוקולד
ואחת לפני האפייה, אחרי הלישה חשוב להוריד את האוויר מהבצק.
בקשר למלח זה מיתוס,אפשר לערבב הכל ביחד.
סוג הקמח מאוד משפיע על הטעם והמרקםאם לשתיים
כנל התפחה. התפחה לא נכונה תגרום לחלות דחוסות
תודה רבה לכולם!תהללי
עם כל קמח עובדים אחרת.מקום בעולם
כוסמין אוהב הרבה שמן, לישה קצרה והתפחה קצרה..
מלא אוהב הרבה מים, לישה טובה והתפחה קצרה יחסית..

בקיצור, ברור שיש הבדל בגלל סוג הקמח
אנחנו מכינים באופן קבוע עם כוסמיןלהיות בשמחה:)אחרונה

לפעמים 100% ולפעמים 80%.  ה80% יוצא ממש כמו לבן, והכל רך רך ממש! פעם היינו מכינים עם קמח חיטה מלא, אבל הכוסמין בפירוש יוצא הרבה יותר רך ואוורירי. אני מתפיחה פעם אחת את הבצק, ועוד קצת לפני האפייה...

אולי המתכון הזה ספציפית יוצא יותר מוצלח בקמח חיטה המלא, אבל מתכון מוצלח לכוסמין יכול לצאת (מניסיוני) הרבה יותר טוב מקמח חיטה. וזה לא נראה לי קשור להתפחה..

חידה. מה זה:בינייש פתוח


זה נראה כמו דבש, טועם כמו דבש, מרקם כמו של דבש אבל ממש לא דבש!!!
אולי סוכר חום, או סילאן?רויטל.


ממש לא. אתן רמז מאוחר יותרבינייש פתוח
זה משהו מבושל?רויטל.


יפה. את מתקרבת. משהו שבישלתי יותר מידיבינייש פתוח
מי מבשל סוכריות?בינייש פתוח
ואני מאוד מקפיד על אוכל בריא! זה משהו שבישלתי יותר מידי לארוחת ערב שגרתית שלשום
לבריאות אבל מה זה היהרויטל.


לא התכוונתי לבישול סוכריות *אשתו של בעלי*
אלא להכנת טופי...
תחשבו על משהו שמבשלים באופן יומיומיבינייש פתוח
והוא בצבע המתאים
צהוב של ביצה?רויטל.


צהוב של ביצה הוא מתוק??בינייש פתוח
תנסו לחשוב על משהו מתוק ובריא
בריא ומתוק ממש מענייןרויטל.


יש רק סוג אחד של אוכל שהוא גם מתוק וגם בריאבינייש פתוח
ורק את אחד מהם נהוג לבשל והוא גם בצבע המתאים. זהו הרמז האחרון לגמרי. אם אף אחד לא יתן תשובה עד14:00 אני אתן תשובה בעצמי
פירותצ'יאל

תפוח או חבוש.

מתקרב. משהו שמבשלים ביום יוםבינייש פתוח
האמת שהוא אמנם מתוק אבל לא עונה על ההגדרה הבוטנית לפרי
גזר?צ'יאל


גזר הוא מתוק???בינייש פתוח
ואתה כבר ממש במרחק נגיעה...
בטטה.חמדת66


תשובה נכונה^^^בינייש פתוח
אם מבשלים בטטה יותר מידי היא נעשית מתוקה יותר (אשמח להסבר איך זה קורה) והמים ממש מקבלים טעם של שוקו סמיך ולפני שלושה ימים יצא ממש עיסה
הנוזלים מתאדים, והסוכרים מתרכזיםCherry
אכן בגלל ריכוז הסוכרים*אשתו של בעלי*
ואגב-גם גזר היה מקבל בסוף את אותו הצבע והמרקם
בעקרון כןחמדת66

לא כמו בטטה, אבל...(בתגובה אל גזר הוא מתוק?)

קרמל?Pandi99
מה זה קרמל?בינייש פתוח
סוכר שרוףצ'יאל


ריבת חלב מבושלת יותר מידיחמדת66


אמממיושר בן אמת

פסטה?

סלק הוא אדום. לא הצבע המתאיםבינייש פתוח
טוב נחכה שתיתן תשובהרויטל.


בצללללמצפה להריון.אחרונה
ילדים וילדות , יום רביעי היום.. מה בתפריט?ברוקולי


כל הכבוד על ההתחשבותמצטרפת למועדון
מחפשת מאיפה להזמין קמח כוסמין 100 אחוז זול...בימבה אדומה
אשמח שתכתבו לי... באושר עד בקרבתנו הפסיקו להביא זול ויש רק באיזה 15 שח לקילו😬
תנסי במכירה של משען ממלכת החסדמאוהבת בילדי

הם מוכרים בחבילות של 10 קילו, אבל נראה לי ב8 שח. שווה

תודה, לא גרה בי-םבימבה אדומה
רמי לוי 8.90 שקל.(יש גם האחים כהן ב 10 שקל אבל זה אתר בלבד)מוקי_2020
מה שכן, לא בטוח לגבי 100%, אבל רק בגלל שלא רשום במפורש.
 
אה.... לא הייתי ברורה מספיק... הכוונה למנופהבימבה אדומה
תודה!
ב 12.90 שקל יש ״האחים כהן״ (מנופה ו100%) אבל הזמנה באתר בלבדמוקי_2020

התחנות הגדולות, שטיבל, בר ולחם..מקום בעולםאחרונה
חפשי את שלושתם.
יש להם הרבה פעמים קופונים.
אז אשתי קיבלה צ'ק מטראמפ והחליטה לקנות לי מתנה גריל גזנחשון מהרחברון

אני רוצה גם משולב פחמים. גם לטעם של הפחם וגם שיגיע לטמפרטורות גבוהות יותר.

אפילו מצאתי לה את הדגם ואת המקום בו הוא הכי זול.

אז עוד לא קנינו ואני אעשה כאן סקירה בתוספת תמונות בלי נדר אחרי השימושים הראשונים...

אנחנו כנראה עוברים דירה אז מחכים עם ההזמנה.

 

גריל, 4 מבערים אפשרות לפחמים (או הכל ואז הגז הוא מצית פחמים או קצת לטעם או רק גז) מגש גדול למטה נשלף לניקיון קל, רשת כפולה למניעת התלקחויות, כלי איסוף לשומנים, רשת עליונה לחימום והפשרה, מצת מכני (לא על סוללה, שומר על אורך חיים טוב יותר) לכל מבער בנפרד, ארון גדול למטה, כירת צד (מן הסתם בעיקר לתת צריבה חזקה יותר לבשר או לקלות ירקות, לא נראה לי שאבשל שם)  כיסוי סט כלים, מברשת של קולמן, משלוח והרכבה  וכל זה בטיפה פחות מ3000 ש"ח.

שם כאן קישור לטובת כולם ובעז"ה אעדכן איך הגריל.

 

https://www.grilltown.co.il/product/%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%9C-%D7%92%D7%96-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D-gs--gourmet-4b-%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%94-1

שווה!! תתחדשו ממש כיףבעוז וענווה!אחרונה
אפשר להקפיא קובה?רויטל.


כן, רק מופרד. שלא ידבק.ברוקולי


תודה לך, איך להפריד עם שקיות ניילון?רויטל.


אפשר, או ניילון נצמדברוקולי


ישר כוח.רויטל.אחרונה


שבוע טוב!פצלש(:
צריכה טיפים איך להכין חלות שיצאו אווריריות?

בדכ הבצק כן תופח לי מכובד אבל בסוף החלות די דחוסות.. לפעמים יותר לפעמים פחות

אז אשמח לעצות..
תודה(:
יש כמה תנאים כדי שחלות יצאו כמה שיותר מאווררות*אשתו של בעלי*אחרונה
*כמות מים מספיקה.
הבצק צריך להיות מעט דביק בתחתיתו בזמן הלישה.
*זמן הלישה לפחות 10 דקות.
*זמן מספק להתפחה ראשונה
וכן לא לדלג על התפחה שניה(לאחר הקליעה).
*אפיה ב-200° ואז האפיה קצרה יותר(כ-20/25 דקות).
*לאחר האפיה מוציאים מהתנור ומיד מכסים את החלות במגבת נקיה,בכדי שישמרו על הלחות.
חודש טוב לכולם,רויטל.

יש לכם מתכון לקובה פרווה?תודה לעונות.

פעם ראיתי מתכון.יעל מהדרום
לק"י

זה היה משהו כמו גזר מגורד עם צנוברים. מניחה שגם בצל. נראה לי שלטגן הכל יחד ולתבל.

הייתי מאלתרת: קוצצת דק בצל ופטריות ומטגנת. ומתבלת.
תודה יעל האם להוסיף אגוזי מלך?רויטל.


לא יודעת. מצאתי לך את המתכוןיעל מהדרום
לק"י

מטגנים בצל גדול עם 2 חבילות פטריות, מעדיפה פורטבלו ושמפיניון קצוצים בסכין לחתיכות קטנות.
מוסיפים גזר אחד מגורד. אפשר להוסיף סלרי או ירק ובצל ירוק וצנוברים... לפי הטעם.
מתבלים במלח, פלפל, כמון וגריל עוף או ראס אל חנות...

זה המילוי.
מתכון לכדור עצמו יש לך?
ישר כוח ענק ממש הצלת אותי, כן יש לי מתכון לכדורי סולת.רויטל.אחרונה


יודעים מה ההבדל בין כוסברה לפטרוזיליה?וידויים בבו"מ

זה המקום שלכם לשאול את מה שאף פעם לא העזתם לשאול,

לפרוק את שעל לבכם, 

ולשתף פדיחות מהמטבח!

 

וידויים בבישול ומתכונים!

 

הווידויים אנונימיים ויועלו כאן בשירשור 

בתאבון! ליקוק

 

#1וידויים בבו"מ

כנאפה

פעם חשבתי שזה דוחה רק בגלל השם 🤦‍♀️

#2וידויים בבו"מ

עוגה עם 7 ביצים מוקצפות

הכי מושחת שלי עד היום 

#3וידויים בבו"מאחרונה

אני כמעט לא משתתפת כאן בפורום אבל נכנסת באדיקות כל יום חמישי בערב כדי לקבל רעיונות לארוחות שבת 🤦‍♀️😁

תודה לכל מי שנתן לי רעיונות ועוד יותר תודה למי שמצרף גם מתכונים 😁

מה הסיכוי שיש לכם מתכון בדוק לפאלצ'ע פיש??אורה2x

הסגר הזה מכניס אותנו למטבח יותר מדי, והרף עולה ואיתו מגיעות דרישות מהקהל לאוכל נוסטלגי אהוב...

 

תודה2x מראש ליקוק

 

אנשיםםםאורה2x
מי שיש לו סבתא שישאל מה המתכון בבקשההה
מה זה?ברוקולי

מצאתי בגוגל
זה גפילטע מעוף?
ממה שקראתי זה ״דג מזוייף״ ( בגלל שמצאו גרגיר חיטה בדג בפסח?)מוקי_2020

אבל לא בטוח.

3 מתכונים ( ממה שקראתי עדיף בגוגל לחפש פאלשע פיש)מוקי_2020
ראיתי מה שיש בגוגלאורה2x
ובגלל שהם שונים אז אני צריכה עוד מתכון מיד ראשונה כדי לדעת בוודאות
סחטיין עלייך שאת מעיזה להכין דבר מאכל עם שם כזה😉שומעים?
כל מילה 😅חן,
ולמה לא ראיתי את השרשור הזה *לפני* שבאתי אלייך? 🙄
לא הבנתי את תוכן ההודעה 🤔שומעים?
התוכן נכתב לאורה.. רק הכותרת נכתבה בתגובה אלייךחן,
לא קריטי אל תדאגיאורה2x
פשוט תחייכי אליה ותהנהני
חן,
עילה וכו'
כן המפקדתשומעים?אחרונה
@חן, 😁 /הנהון/
אולי אתם תדעו?פה לקצת
מחפשת לקנות ספר מתכונים ריק שמחולק לקטגוריות
מכירים? יודעים להמליץ על אתר?
ראיתי בסטימצקיסמטאות
ויש להם עד 70% הנחה באתר על ספרים ומשחקים, כדאי לבדוק
אבדוק, תודה!פה לקצת
יש באהבה קטנה .מענין
תסתכלי באתר שלהם . דברים ממש יפים . יש מישהי שאני עוקבת אחריה ויש לה קופון של 10% הנחה . אם תרצי ישלח לך
ראיתי, אבל הוא לא מחולק לקטגוריות. תודה!פה לקצת
האמת, שמחולק טיפה מבאס אם יש לך נגיד יותר קינוחים וכו'..מקום בעולם
מכירה כמה שמכינות ידני אם תרצי..
לא חשבתי על זה, תודה!פה לקצת
אבל גם כשזה לא מחולק זה מבאס
מה הפתרון?

מה זה מכינות ידני?
בעיצוב ידני, לא מודפס גרפי..מקום בעולם
לכן לדעתי כרטיסיות יותר יעיל..
...אמרלד
קיבלתי במתנה ספר כזה,


ממש יפה ומחולק בצורה נוחה
+בעמודים הראשונים יש הסברים על מידות וכמויות
ועל חמרי גלם בסיסיים.
כתוב שזה הוצאת "קוראים"
זה מסטימצקי, זה מה ש@סמטאות הציעה. תודה!פה לקצת
אני אוהבת את הקופסת מתכונים של קרביץבת מלך!!!!
מחולקת לקטגוריות ואת יכולה להעביר מקטגוריה אחת לשניה( אם יש יותר קינוחים לדוגמא)
אסתכל מה זהפה לקצת
לא מצאתי משהו כזה. אם יש לך קישור אשמחפה לקצת
לי יש כזהמאוהבת בילדיאחרונה

קנו לי מיפה נוף

למישהו יש רעיוןמאוהבת בילדי

מיוחד לקינוח (כולל עוגות ועוגיות) שמתאים לפרשת בראשית?

חשבתי להכין עוגיות בצק פריך ולצפות חצי חום חצי לבן (ים ולילה)

עוד רעיונות?

תפוח ובננה... (מה שחווה כנראה אכלה מעת הדעת ...)קרן-הפוך
בננה? וחוה לא אכלה תפוחהנורמלית האחרונה
חיטה/ תאנה / גפן. יש גם דיעה שאתרוג.
מגניב, אף פעם לא שמעתי.הנורמלית האחרונה
אז עוגיות תאנים מקמח חיטה בצורת גפן?אם ל3+
אפשר לעשות בצק עם קקאורויטל.

ובצק לבן, ויש שיטה שאני לא יודעת אך

שמערבבים ויוצא שני הצבעים.

כמו עוגת שיש?מאוהבת בילדיאחרונה


שיטה לא לדמוע מבצלנועה גבריאל
שמעו שנראלי עליתי על שיטה(בטוח עלו על זה לפני,אני לא עד כדי כך חיה בסרט😅)איך לא לדמוע מבצל.
אני ממש סובלת מזה,אני יכולה לדמוע שעות
אז שמעו,פעם הבאה שאתם חותכים בצל,אז אחרי שאתם מורידים את הקליפה תחצו אותו ל2 או ל4,ותשטפו כל חלק כמה שניות מתחת לברז(ככה כנראה זה מוריד את כל החומר שהבצל מפריש להגנתו, וזה למעשה מה שגורם לנו לדמוע),
ואז כמעט לא תדמעו שתקצצו את אותם חלקים.
בדוק ומנוסה.

שבוע קסום לכולם💫
מסכימה גם אני נוהגת כך. לרוב עוזר. אבל כשמעבירה לסירהמקורית
אחרי שהוא קצוץ אז החריפות כן עולה כי שוטפים רק את החלק החיצוני
אממ האמת שאני עושה את זה כל הזמן...אבל זה לא עוזר לי לפחות..גיימס פוטר


רעיון יפה ישר כוחרויטל.


חח תודהבימבה אדומה
מוכר וידוע.
אצלי הבעיה זה בקילוף..
חחחנועה גבריאל
ידעתי שבטוח זה ידוע למישהו, אבל לי לא יצא להיתקל ברעיון הזה.
לי זה ממש עוזר!
הצעה מעניינת, תודהארץ השוקולד
שיטה הכי טובה לא לדמוע מבצל עובדת על גם לא להסריח מקילוף שוםבוריס
זה פשוט לתת למישהו אחר לעשות את זה
100% הצלחה
אני פעם שמצי חמש ד בפריזר לפני הקילוף והחיתוך. היה תענוגנפש חיה.
תודה אני אנסה את זהרויטל.


טוב תנסו ותברכו אותי! להקפיא את הבצל מקולף כמה דקח.צ.גנט
לפני שחותכים
עדשות מגעחבובוש


שיטה של סבתא שלי - להחזיק גפרור בפה.סופי123
אל תשאלו אותי למה. כך נהגה וכך נוהגות אימי ודודותיי. אני אדם רציונלי ולכן מעולם לא ניסיתי אבל הן טוענות שזה עובד
אני שמה משקפי שמש. עוזר מאד!מאוהבת בילדיאחרונה


תפוח אדמה שהצמיחשעריו בתודה
היי
כל הזמן קורה שלי שכל התפוחי אדמה מצמיחים
גושים לבנים כאלה
אף פעם לא הבנתי אם פשוט לקלף את זה או לזרוק לפח
יש בזה קטע בריאותי?
אשמח להסבר
עוקבתשומעים?
שמעתי שאומרים שזה רעיל ואם זה נוצר אז לזרוק את כל התפוח אדמה
אבל אם ככה אז כל הזמן הייתי זורקת
נשמע לי קשקוש אבל אני לא באמת יודעת
אני מורידה את זה ומשתמשת
ירוק זה רעילהנורמלית האחרונהאחרונה
אני מקלפך את הירוק שנוצר ומשתמשת. יש אנשים שהגביה שלהם רגישה אפילו לזה...
לא הבנתי מה מדובר בלבן.
מחפשת המלצה למיקסר. יש לכם הגיגים בנושא?מרק חורפי
הגיע הזמן סופסוף אחרי כמה שנים שאני מייחלת.
לשימוש ביתי סטנדרטי

בעיקר ללוש בצקים (הרבה, בתדירות גבוהה, אוכלים הרבה לחם ביתי, אבל לא יותר מקילו אחד כל פעם (גם לא פחות).

וגם הקצפות פשוטות של שמנת וכו לעוגות.

אשמח להמלצה על משהו טוב לפני שאני מתחילה משיטוט באינסוף אפשרויות ופרסומות האינטרנט רוצה לשמוע חוות דעת אישית שתמקד אותי
אני אשמח למתכונים ללחם ביתי😁בימבה אדומה
בטח יש רבים וטובים ממני כאן, אבל אני-מרק חורפי
מכינה פשוט את הבצק הרגיל של החלות -מתכון סטנדרטי כזה...

קילו קמח
מים לפי הצורך
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
3 כפות סוכר (בשבת- מכפילה ל 6)
חצי כוס שמן בסוף

אני שמה שמן זית בקטע בריא אבל אפשר שמן בסיסי רגיל, ככה הייתי שמה מלא זמן עד שהתחזקתי בבריאות..

לשה הרבה.. עד שנהיה חלק וכיפי וגמיש
ואז מכינה מאותו בצק משהו. משהו משתנה במלא ווריאציות-

לחמניות רגילות
לחמניות עם שוקולד לקטנים (קובית מריר בתוכו)
לחמניות עם שומשום/זעתר/גרעינים
לחמניות שום (מאוד אוהבים אצלנו! מברישה מעל תערובת של שמן זית שיני שום מגוררות, כפית עשבי תיבול יבשים בזרימה, לרוב טימין ובזיליקום)
'פיתה' - במחבת על אש גבוהה, בדכ כשאין זמן לאפייה ואני רוצה הרגע.. טעים ממש רק חיסרון הקטע המטוגן בזה.
בייגלך (טובלת קודם את הטבעת/צורת בייגלה כשאני משקיעה במים רותחים עם 2 כפות סילאן ולפעמים גם סודה לשתיה, חצי דקה טובלת שם, ומעבירה עם כף מחוררת כזאת לתנור, מלא שומשום ולתנור על 200)
לאחרונה הכנתי מתכון מעולה של פוקאצה - אבל השקעה... לפעם ב... אבל יצא מעולה.

פוקצ'ה של מסעדות - הכי טובה שתכינו - קרוטית - Krutit

מגוונת בסוגי קמחים - לבן מלא חציחצי וכוסמין לפי המצב רוח והמלאי.

לרוב מכינה בלילה, שמה במקרר את הבצק מכוסה במגבת
ולמחרת את המאפה עצמו..

זה בגדול


המידע שלך מפורט מאוד אבל חסר (למען הצופים ולי) נושא התפחהמוקי_2020

האם את יכולה לפרט :
1. זמן התפחה ?
2. התפחה אחת ? שניים ? 
3. יש את הקטע ששמתי לב שעושים בהתחלה עיגולים,
התפחה, אח״כ את הצורה ואז שוב התפחה ורק אז לתנור או לגז. מה זה בעצם נותן ? יותר אווריריות ?
4. האם בכל סוגי הלחמים (פיצה, פיתות, חלה) ההתפחה זהה ?

תודה מראש.
 

נראה לי שאלו שאלות ל'מבינים באמת' באפייהמרק חורפי
אני לא כזאת... ממציאה לפי מה שמתחשק לי.
בדכ ממליצים כן יותר מהתפחה אחת. לא יודעת למה רק מכירה כך. ברוב הפעמים אני לא עושה כך כי מתפיחה לילה במקרר. לפעמים בחלות של שבת בשישי כן. שאר השאלות זה למומחים...
אולי אוכל לעזור...*אשתו של בעלי*
התפחה ראשונה-לאחר הכנת ולישת הבצק.
עד להכפלת הנפח(בסביבות 45 דקות עד שעה).

התפחה שניה-יש הנוהגים להוריד נפח הבצק לאחר התפחה ראשונה ולהתפיח שוב לזמן מועט(כחצי שעה).
ויש המוותרים על התפחה זו ולאחר קליעת החלות/לחמניות מתפיחים בשנית לחצי שעה.
המיקסר- שרץ היום ובין המומלצים*אשתו של בעלי*
הוא מיקסר Davo
כמו כן ממליצים על קנווד מייג׳ור 770
קנווד מייג'ור הוא סוס עבודה ל 2 קילו יחדאמת ואמונה
קנווד מעולה מעולהבעוז וענווה!
קנווד מיג'ור מעולהקראנץ שוקולד
תודה ממש! כבר מיקדתם אותי ב2 אפשרויות מתוך ההיצע המבלבל....מרק חורפי
מיקסרמוקי_2020

לפני כמה חודשים שמרתי במועדפים שבדפדפן, מיקסר, ״לכל מקרה״.
(אני לא אוהב לחפש מוצרים בלחץ זמן ולכן כשאני נתקל במשהו מעניין אני שומר בצד)

עכשיו אני רואה שגם בתגובות המליצו לך עליו.
קנווד מייג׳ור 770.
כאן יש  חוות דעת של גולשים.
חוות דעת ‏מיקסר Kenwood KMM770 קנווד - זאפ

אם הייתי קונה מיקסר היום,
זה רק אחרי שאני *יודע* ממישהו *שיש* *לו* *את* *המיקסר* הזה,
שהוא מאשר ב 100% שהוא עושה את מה שאני רוצה שהוא יעשה.

אם את יכולה ללכת למישהי שיש לה מיקסר כזה, אז בכלל מעולה.
כי זה מבאס קצת לקנות מיקסר, במיוחד אם מדובר בסכום לא קטן ואז ״להתקע״ איתו כמה שנים,
כשהוא לא עושה את מה שחשוב לך.

יש קנווד מייג'ור עם הספק חזק יותרבימבה אדומה
מה ששלחת זה 1200 וואט ויש ב1500 וואט... רק מיידעת
טוב לדעת. אם אמצא לזה לינק, אעדכן בתגובה. תודה.מוקי_2020


עוד מיקסר מעניין של קנווד. 1700w.מוקי_2020
המיקסרים שהמלצתם מתאימים גם להקצפה?חילזון 123
נגיד להקציף שמנת אחת? או שזה גדול מדי לזה?
מיגור עושה את זההנורמלית האחרונה
אבל כן, הוא גדול ביחס לשמנת ולפעמים מציק להפעיל כזה תותח בשביל שמנת קטנה... אם המקצף גבוה מדי, יש "מפתח" שבעזרתו אפשר לכוון אותו שיגע בתחתית הקערה.

באופן כללי הוא חזק מאוד ומקציף לקצב יציב ונהדר.
לי יש Kmixאני מאמין!
הוא לא מתאים לבצק מ2 קילו קמחבימבה אדומה
גם לי יש
ולקילו קמח אחד מתאים?חילזון 123


ביקשה ללא יותר מקילו...אני מאמין!
אה נכון. התבלבלתי.בימבה אדומהאחרונה
פ'וט ביקשה סוס עבודה.. לדעתי הkmix טוב אפילו מאוד. אבל לתחושתי עדיף יותר וואט...
קניתי בצלצלי שאלוטמוקי_2020

למה ?
אין לי מושג.
אולי בגלל שראיתי שהמחיר יקר מאוד באופן יחסי למחיר הבצל היבש הרגיל ועוד בכמות כ״כ קטנה,
אז אמרתי לעצמי, בטח בפנים יש זהב.

והשאלה היא בשימוש יומיומי לסתם חביתה או טוסט או סלט טונה
מתייחסים לבצל הזה כמו בצל רגיל או שיש כאן הכנה מיוחדת ?

לא כדאי לבזבז שאלוט על חביתה...בת מלך!!!!
אפשר לעשות עוף ממולא בפירות יבשים ובצלי שאלוט או קיש חלבי עם בצלים
אני תמיד אוהב להתחיל בקטן. סיקרן אותי הטעם.מוקי_2020

עכשיו שחתכתי את זה...
זה נראה כמו...בצל רגיל. עוד מעט נטעם (בחביתה עם תרד וגבינה מלוחה)

אני מניח שיש לזה שימושים יותר ״מיוחדים״ מאשר סלט וחביתה.
 

מה זה בצלצלי שאלוט?רויטל.


בצלצלי שאלוטמוקי_2020
הם קטנים מאוד. 
וזה ציטוט :
״בצלצלי שאלוט הם בצלצלים קטנים, עדינים וארומאטיים.

השאלוט, בניגוד לבצל הרגיל הלבן אן הסגול, 'פותח' טעמים ומעורר את בלוטות הטעם בפה ולכן הופך כל רוטב, תבשיל או סלט לטעים יותר. במטבח הצרפתי, השאלוט נמצא בשימוש רב ומהווה 'מרכיב סודי' במתכונים רבים.״



ישר כוח תודהרויטל.


יש להם טעם יותר עדין ומתוקברוקוליאחרונה

 

גם אני אוהבת 

אבל לרוב הם מאוד יקרים ולא שווים את המחיר

 

קיש בצלים (בצל לבן, בצל סגול, כרישה) 

 

הולך מעולה גם בקדרת בקר למשל עם ערמונים ופטריות