אבל אין לי תנור בשרי..
אשמח לרעיונות!
אנונימית לרגע1בדיוק הכנתי עוף עם דבש (מבושל), אהבתי את הרעיון של התפוחים...
חוץ מלכלוך והרבה צבע הוא עושה עוד משהו??
למתקדמים-
איך מורידים כתמים שלו מהשיש??
בונוס-
בגד שהתלכלך מכורכום הוא אבוד?
אין לי הסברתודה![]()
לשים בקופסה סגורה במקרר,
בגד שהתלכלך בכביסה זה יורד,
בשיש לשים מעט אקונומיקה.
אין לי הסבריש לך אולי איזה פתרון קסם??
וממש טוב נגד דלקות
(כן גם אם רק דרך אוכל עם אוכלים כל יום משפר דלקות כרוניות )
אין לי הסברננסה גם סנו אוקסיג'ן... אמן וירד!
תודה
טוב ולא משפיץ עם נופל ולא נפתח ..
אבל נגיד הכנתי תפוא צהובים, וטיפטף, אז שם נעוצה הבעיה...
אנסה בעז"ה את עצותיכם
אין לי הסברשמתי בשמש וירד כמעט לגמרי!
נעשה לו עוד סיבוב של פיירי ושמש ונקווה שירד לגמרי...
תודה לכולם!!
סמטאות
וגם קלמנטינות, אבל חלק אכלו אז צריך פרי נוסף
אבל זה לוקח זמן לדג גדול. קצצתי והכנתי קציצות יצא טוב (ר"ה שנה שעברה)
כי זה ייקח יותר משעה, מה שכן ממליץ להפשיר ולתבל מערב שבת
כי אם מוציאים מההקפאה
א זה לוקח המון זמן
ב זה מוציא שומן לבן כזה
בכ"מ תבנית חד"פ, ישירות על פלטה חזקה והכל מכוסה טוב, להפוך מידי פעם.
יעל מהדרוםיספיק בוודאות
אפשא להכין בחמישי ולאכול בשבת בבוקר?
מבחינתת טריות שואלת
ועדיף לערבב את האטריות והרוטב או לשמור בנפרד עד החימום?
זה סבבה, רק לא להניח ישירות על הפלטה
חברים אני צריך פה עזרה קטנה אצלנו בישיבה יש מנהג של משעמר בחמישי ובכל משמער ב12 בלילה מוצאים משהו טעים בדר"כ חמין ועלי נפל כל הסיפור של האוכל במשמער ... אז איך מכינים חמין טוב בתנאי ישיבה ל80 איש +- ?
לטגן בצל, שום, קוביות תפוחי אדמה ובשר שאוהבים, קטניות - גריסים, חומוס, שעועית 
לכסות במים, מלח, פלפל שחור, לערבב קצת
להרתיח על אש בהתאם לגודל הסיר
להשאיר את הסיר לפחות לילה או כמה שעות טובות עד שמוכן.
זה הצ'ונט האשכנזי והמוצלח שלי.
אני מכינה בסיר רגיל לרתיחה ובישול התחלתי של הבשר ולפני הדלקת נרות מעבירה לסיר חשמלי עד למחרת בצהריים.
בעוז וענווה! בס''ד
עוגת דבש רכה ועסיסית
המצרכים:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
שלשת רבעי כוס שמן
2 כפיות צ'יקו
1 וחצי כוסות מים רותחים
שלשת רבעי כוס דבש
3 כוסות קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
1 וחצי כפיות סודה לשתיה
שלשת רבעי כפית קינמון
אופן ההכנה:
הקציפו ביצים שלמות במשך 3 דקות. לאח"מ הוסיפו את שאר החומרים בהדרגה. הקציפו עד לאיחוד החומרים.
שפכו ל3 תבניות אינגליש קייק משומנות. והכניסו לתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות, בידקו עם קיסם שהעוגה מוכנה והוציאו מהתנור.
מצרכים:
דג סלמון גדול שטוף
צנצנת סלט לימון בלאדי(לא חובה)
בצל גדול
3 שיני שום
מיונז
שמן זית
צרור כוסברה גוש קטיף
תבל':פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
גריל דג
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
ממליחים את הדג במלח גס כ20 דקות.
בנתיים מערבבים בקערה :כף לימון בלאדי,כף מיונז כפית מכל התבלינים ואת
השום הבצל והכוסברה קצוצים דק.2 כפות שמן זית.
שוטפים את הדג וחותכים ל2 חלקים הופכים כל חלק לתוך הרוטב ושמים בתבנית.
שופכים מעל את הרוטב הנותר.
אופים כ10-15 דקות בחום גבוה (200 מעלות בערך..)
הדג מוכן אם נועצים קיסם במרכז ויוצא יבש.
בתאבון!
גיימס פוטריש בצק של צופיה גנט (מי שזוכר מהפורומים):
2 כוסות קמח
חצי כוס מים חמים
חצי כוס שמן
1 כפית מלח
יוצא מעולה כבורקס בריא.
הולך גם עם קמח מלא.
מצרכים:
דג סלמון גדול שטוף
צנצנת סלט לימון בלאדי(לא חובה)
בצל גדול
3 שיני שום
מיונז
שמן זית
צרור כוסברה גוש קטיף
תבל':פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
גריל דג
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
ממליחים את הדג במלח גס כ20 דקות.
בנתיים מערבבים בקערה :כף לימון בלאדי,כף מיונז כפית מכל התבלינים ואת
השום הבצל והכוסברה קצוצים דק.2 כפות שמן זית.
שוטפים את הדג וחותכים ל2 חלקים הופכים כל חלק לתוך הרוטב ושמים בתבנית.
שופכים מעל את הרוטב הנותר.
אופים כ10-15 דקות בחום גבוה (200 מעלות בערך..)
הדג מוכן אם נועצים קיסם במרכז ויוצא יבש.
בתאבון!
אפשר שערות אורז,יוצא מעולה,
וגם קל לעיכול אחרי ארוחה כבדה.
לא חייבים להכין חלבי,אלא אגוזים ,שקדים ופיסטוקים עם סירופ.

פלפל,מלח,כוסברה,שמן זית,חצי עגבנייה.
|
יעל מהדרום
יעל מהדרום