שרשור חדש
מחפשת מתכון חגיגי לערב החגאנונימית לרגע1
חשבתי על שוקיים ממולאות בשר ואורז
אבל אין לי תנור בשרי..

אשמח לרעיונות!
ממולאים (ירקות) מבשלים בסיר*אשתו של בעלי*
אז גם עוף...
איך אפשר לבשל? ראיתי רק בתנוראנונימית לרגע1
כמו שמבשלים עוף רגיל*אשתו של בעלי*
מה ההבדל?!
כי זה יהפוך להיות עוף סמרטוטי כזה ...אנונימית לרגע1
אל תשכחי שיש גם תוכן בפנים.. זה נראלי יוצא כמו אידויאנונימית לרגע1
אני אישית לא*אשתו של בעלי*
אבל חברות כן
ממש לא חייב שיצא סמרטוט.מקום בעולם
אני מבשלת שוקיים ממולאים בסיראהבתחינם
ומביאה רק גריל סופי בתנור שאת זה לא חובה(10 דקות)
זה יוצא מושלם.
את יכולה צלעות כבש ופירות יבשים,אהבתחינם
פרגיות ברוטב משמש,
קציצות עוף וריבת בצל,
אסאדו וירקות(לא בתנור...),
בשר ראש וחומוס חריף,
חזה עוף ממולא בשר,
קציצות ותחתיות ארטישוק.
ישלי עוד רעיונות..אם תרציאהבתחינם
איך מכינים חזה עוף ממולא בשר?אנונימית לרגע1
את צריכה לבקש מהקצב חזה עוף גדול פרוס דקאהבתחינם
מכינה את מלית הבשר-
מטגנת בצל, פיטריות, בשר, מוסיפה כוסברה קצוצה מעט כורכום מלח פלפל שחור ופרריקה.
הכל מטגנת טוב טוב שלא ישארו נוזלים
שזה מתקרר לוקחת חתיכה של ניילון נצמד שמה מעליה את חזה עוף שמה במרכז מהבשר
מקפלת מכל צד ואז מגלגלת כלפי מעלה.. וסוגרת עם הניילון נצמד ככה עושה את כולם
מרתיחה 10 דקות בסיר עם מים את החזה עוף כולל הניילון נצמד זה כדי שתישמר הצורה יפה.
מוציאה מקררת מורידה את הניילון נצמד
בסיר רחב מטגנת הרבה בצל משהו כמו 4-5 גדולים
שמה כף סוכר חום, מלח, פפריקה כורכום וסילאן מערבבת טוב טוב שמה את החזה עוף נותנת לו טיגון קל מכל צד בערך 5 דקות מוסיפה מים בערך 2 כוסות מכסה ומבשלת 45 דקות.. יוצא עסיסי ומושלם !
נשמע מזה טעים 🤩🤩🤩אנונימית לרגע1
רק לא בטוחה שהבנתי את הקטע של הניילון. אני שמה חזה עוף, מעליו מילוי, מגלגלת עם ניילון נצמד סוגרת כמו סוכריה? זה לא נפתח במים?
בדיוק.אהבתחינם
לא.. אם את לא רוצה להסתבך עם הניילון אפשר לסגור עם קיסם שיניים
אוקיי, וכמה דקות במים?אנונימית לרגע1
לספרדים יש אוכל טוב..חיים של
😋😋😋אהבתחינם
עוף עם תפוח בדבש - הכי חגיגי וקלי קלות.. אפשר גם על הפלטה..באר מרים
לוקחים עוף שלם (אפשר גם כרעיים, אבל יוצא פחות חגיגי ומיוחד).

מוסיפים:
בצל פרוס לפרוסות גדולות,
כמה שיני שום קלופות ופרוסות,
2-3 תפוחים ירוקים (סמיט) קלופים ופרוסים
אפשר גם צנוברים.. לא חובה...
(אם רוצים - אפשר גם תפוחי אדמה, כדי את הקטנים ממש..)

לתיבול:
כוס יין אדום יבש
חצי כוס דבש
מל"פ
רוזמרין או עשבי טיבול אחרים. (אפשר כתבלין יבש..)

מערבבים הכל.
עד כאן אני בדרך כלל מכינה מראש ומקפיאה את העוף עם כל התיבול כבר מוכן.

ומה עושים עם זה?
אפשר לאפות בתנות לפני החג.
אפשר להניח בכלי ממש אטום (או להוסיף נייר אלומיניות נוסף מעל המכסה) ולתת לזה להתבשל על הפלטה.
אני הרבה פעמים מוציאה מהמקפיא ממש בכניסת החג הראשון, משאירה במקרר להפשיר במשך החג הראשון, ובלילה השני אחרי הסעודה מניחה על הפלטה להתבשל עד הבוקר. (אצלנו מתפללים ותיקין ואוכלים די מוקדם בראש השנה, בעלי מקפיד שהסעודה תהיה לפני חצות היום..)
אפשר גם להניח על הפלטה לפני שיוצאים לבית הכנסת - חשוב לשים לב שכם מכינים בכלי חרס - לוקח הרבה זמן לכלי להתחמם ואח"כ העוף צריך עוד זמן בישול. לדעתי חייבים לפחות 4-5 שעות מראש.

השנה שרה"ש בשבת - אם את רוצה לליל שבת/חג ואין לך תנור - אפשר לחבר את הפלטה 4 שעות לפני כניסת שבת ולהניח, תוך כדי שאת פנויה לדברים אחרים..
(היתה תקופה שלא היה לנו חיבור לגז והתרגלתי לבשל כמעט את כל השבת על הפלטה לאט ובנחת ביום שישי..)

ומרגישים טעם חגיגי של ראש השנה..
אצלנו מצרפת אורז לבן פשוט. (אפשר להכין עם צימוקים ושקדים)
אפשר גם תפוחי אדמה וירק..
נשמע טעים , ומגניב לבשל על הפלטהשִׁירָה

בדיוק הכנתי עוף עם דבש (מבושל), אהבתי את הרעיון של התפוחים...

קחי בחשבוןבת 30
שאם אוכלים סימנים, אז אין הרבה מקום אח''כ למנה גדולה
מממ לא יודעת אצלנו רעבים אנחנו גם רק טועמיםאנונימית לרגע1
חוץ מהתפוח בדבש שזוללים 🙂
אצלנו אוכלים את כל הסימנים האפשרייםבת 30
פלוס אחד או שניים שנוספו עם השנים.
גם אצלנו אבל זה ברמה של טעימות זה לא באמת ממלא בבטןאנונימית לרגע1
מתכון מרוקאי סוף הדרךבת 30
עוף ממולא בתמרים ממולאים השקדים.
מוכנה להכין לי? 😋 תודה חג שמחאנונימית לרגע1אחרונה
כורכום--אין לי הסבר

חוץ מלכלוך והרבה צבע הוא עושה עוד משהו??

 

למתקדמים-

איך מורידים כתמים שלו מהשיש??

 

בונוס-

בגד שהתלכלך מכורכום הוא אבוד?

עושה הרבה דברים טובים ... (קישור)קרן-הפוך
וואלה- החכמת!!אין לי הסבר

תודהפרח

כמו כן לא כתוב כמה צריך לצרוך כדי שיהיה לזה השפעהאריך וייס
מוסיפה למאכלים ותבשילים באופן שוטף, יחד עם פפריקה אדומה, מלחקרן-הפוך
ופלפל...

יש לקנות כמוסות כורקומין.
יש לנו בבית. צורכים מידי פעם, לא באדיקות יום יומית.
כורכום מאד בריא,מומלץ..רויטל.

לשים בקופסה סגורה במקרר,

בגד שהתלכלך בכביסה זה יורד,

בשיש לשים מעט אקונומיקה.

לא ירד לי בכביסהאין לי הסבר

יש לך אולי איזה פתרון קסם??

תודה רבה!!אין לי הסבר


שמשבת 30
מורידה כתמי כורכום
כתמים מהשיש- לשפשף בסבלנות עם אקונומיקהחצילוש
אני מורידה עם אלכוהול גל את הכורכוםאהבתחינם
מהבגדים או מהשיש?אין לי הסבר


בעיקרון הוא נוגד דלקותחיים של
אבל לוידעת אם בכמות ששמים אותו בתבשיל...
מאמינה שעם אקנומיקה הוא יורד מהשיש.
ולגבי בגד.. אינלי מושג..
ניסית וניש קליה?
עכשיו אני נזכרת שבראש השנה שעבר.. נשפך לנו כאן בבית מאכל שהיה מלא בכורכום וניקינו את הרצפה עם וניש קליה.
ירד ברגע.
לא ניסיתי... אנסה!!אין לי הסבר


יורד מהריצפה עם סודה לשתיה וחומץפרח-אש

וממש טוב נגד דלקות 

 

(כן גם אם רק דרך אוכל עם אוכלים כל יום משפר דלקות כרוניות )

מהשיש- אקונומיקהאנונימיות
מהבגדים אולי סנו אוקסיג'ן?
אממ... זה טעים ממש בחזה עוף עם בצל כמו שווארמה עם מלח פלפל ופפריקה
לחן ואלון יש מתכון ממש טוס לפרגיות עם כורכום
וגם לפעמים במרק
יודעת עם מה זה טעים, רק מתלבטת אם הלכלוך שווה את זהאין לי הסבר

ננסה גם סנו אוקסיג'ן... אמן וירד!

 

תודה

לגבי הליכלוך הפיתרון יכול להיות לקנות מחברות שבהן הפקק נסגרפרח-אש

טוב ולא משפיץ עם נופל ולא נפתח ..

יש לי צנצנת כזו...אין לי הסבר

אבל נגיד הכנתי תפוא צהובים, וטיפטף, אז שם נעוצה הבעיה...

אהה אני החלטתי שלא כל כך... משתמשת פעם ב.... :-/אנונימיות
לבגדים -יראת גאולה
ירד לי. אני כמעט בטוחה שמה שעזר זה למרוח פיירי על הכתם ו/או לתלות מול שמש ישירה. (זה היה מזמן, אני לא זוכרת אם עשיתי את שניהם או אחד מהם) אני חושבת שגם סנו אוקסיג'ן + תליה (לא זוכרת אם בשמש. ביציאה מהמכונה נשאר הכתם, ואחרי הייבוש הוא נעלם) הוריד כתמי כורכום.


מהשיש - שפשוף עם אסטוניש מטבחים. גם אם לא ירד לגמרי בפעם הראשונה, אז בפעם השנייה אחרי כמה ימים כן ירד.

נדמה לי שהכי גרוע לכתמים זה שילוב של שמן וכורכום.
בגלל זה באמת אני פחות אוהבת להשתמש בו, למרות שהוא טעים ומאוד בריא.
תודה לכולם!!אין לי הסבר

אנסה בעז"ה את עצותיכם

לא יודעת אם כתבו פה אבל לחתכים!!binbin
היה לי חתך באצבע מסכין , שמתי כורכום והוא נסגר מהר
גם קפה היה סוגר, פשוט הוא סופח את הדםאריך וייס
אמנם אחלה תרופת סבתא,מקום בעולם
אבל לא בין הדברים שהייתי שמה על חתך פתוח.
אומרים גם קפה שחור וגם פפריקה...בת 30
לבגדים לתלות בשמש,shaer
פיירי מוריד מעולה מבגדים.מוריה
פיירי זה הדבר הראשון שניסיתי... לא עזראין לי הסבר


מוזר.מוריה
אצלי ירדו הכתמים.
אבל, אני שמה במכונה גם אוקסיגן וקליה. אז אולי זה השילוב.
לא יודעת.

בכל מקרה, לא הרתחה. הרתחה עלולה לקבע כתמים.
צריך להיזהר איתו בתיבולקראנץ שוקולד
ולשים ממש מעט כי הוא מאד חזק..
עדכון-אין לי הסבראחרונה

שמתי בשמש וירד כמעט לגמרי!

נעשה לו עוד סיבוב של פיירי ושמש ונקווה שירד לגמרי...

 

תודה לכולם!!

בבקשה אפשר מתכון לעוגת תפוחים בלי קינמון לא מצאתי.רויטל.


תנסי לעשות ממתכון שאת מכירה רק ללא קינמון....נפש חיה.
לבריאותסמטאות
עוגת תפוחים בחושה2 אינגלשקייק:
1 כוס סוכר - אני ממליצה להוריד ל3/4 כוס כי יוצא מתוק ממש
1/2 כוס שמן
1.5 כוס קמח
1 אבקת אפיה
3 ביצים
יין
2 תפוחים קלופים קוביות
1 תפוז קוביות(או עוד תפוח)
תודה רבה רבהרויטל.


רעיון תודהרויטל.אחרונה


שהחיינו בלילה השניבלאגנגן
אז....
על איזה פרי או ירק אתם מברכים.ות שהחיינו בלילה השני של ראש השנה?
קלמנטינהאמת ואמונה
קלמנטינהברוקולי
תמרים לחיםיראת גאולה
קלמנטינה/חבוש*אשתו של בעלי*
קלמטינהחיים של
או שלא כלום.
יש סגר
מאיפה נביא קלמטינה?
מהסופר?ברוקולי
אל תגזימי😜חיים של
קנינו בסופר - קלמנטינות ותפוזים מהעונה החדשה.קרן-הפוך
איך יודעים מאיזה עונה הם?יעל מהדרום
הפרי ירוק עם ממש התחלה של הבשלה, לכיוון הצהוב.קרן-הפוך
פרי הדר כתום הוא מהעונות הקודמות, מקירור.
תודה! אז הקלמטינה ירוקה פהיעל מהדרום
אני קניתי קובו, מענייןברוקולי

 

וגם קלמנטינות, אבל חלק אכלו אז צריך פרי נוסף 

על הרימון, בגלל זה אצלנו אוכלים רימון רק בחג שנימיתרי זהב
אני מצאתי קיווי רכים!טארקו
קיווי אצלנו בסופר (ובבית) זה פרי שנמצא כמעט ברציפות.קרן-הפוך
אצלנו לא..טארקואחרונה
העונה שלו היא בחורף. בקיץ הוא מאוד מאוד יקר..
נראה לי שאני אגיד שהחיינו על עצם זה שאגיע בשפיות לחג השני😄בת 30
חדשה כאן. מחפשת רעיון למנה אחרונה שאינה מצריכה קירור אושבלולונת
הקפאה (אין מקום במקרר....)

אפשר גם רעיון לעוגה, אבל לא עוגת שוקולד.

אה, ואין לי כישורי אפיה מתקדמים יותר מדי, אז עדיף לא משהו מסובך.

תודה רבה לכם
שנה טובה!!
פירות...חיים של
או סלט פירות
שימורים של אננס/ אפרסק

ויש לאמא שלי סלט פירות של קיץ:
היא חותכת אבטיח+ אננס משומר (אפשר להוסיף גם מלון)
לקוביות,
היא מוסיפה את המים של האננס, קצת ליקר אם יש בבית
וזה יוצא מעולהה
חיתוכיות חמאת בוטנים עם פצפוצי אורזפשוט אני..אחרונה


איך הכי טוב לשמור פחזניות במילוי פירה ופטריות?נעמה301
ביחד עם המילוי/ בנפרד?
במקרר/ במקפיא? (אם במקפיא אז ברור שבנפרד כי א"א להקפיא פירה)
ואם שומרים בנפרד, מתי למלא אותן? אחרי החימום על הפלטה סמוך לאכילה, או לחמם על הפלטה כשהן כבר ממולאות?

תודה!
פעם עשיתי במילוי כבדאהבתחינם
וחשבתי שאם אחמם את הפחזניות לבד ואת הכבד לבד זה יהיה הכי טוב
בסוף הפחזניה התייבשה.. אז לדעתי כן לחמם עם המילוי.
תודה רבה! אז אולי אמלא רק לפני החימום.נעמה301אחרונה
אשמח למתכונים מנוסים לדג בס. תודהמטילדה
אני אוהבת את הטעם שלו,אהבתחינם
אז שמה לו רק מלח ופלפל,
כמובן ששמה שום וכוסברה, אפשר תפוחי אדמה,פלפל חריף...
לעושת לו חריצים לפזר מלח פלפל ומעט שמן זית
בערך 20 דקות עד חצי שעה.
בתנור?מטילדה
תודהמטילדהאחרונה
מי פה כתבה שהיא מתכוונת לבשל דג על הפלטה בליל החג?יעל מהדרום
לק"י

רציתי לדעת אם זה נוסה כבר.
זה מוצאי שבת, איך תספיקו?ברוקולי
שעה לא תספיק לבישול דג?יעל מהדרום
לק"י

אני זוכרת שמישהי כתבה שזה התכנון שלה, לכן שאלתי.
אנחנו עושים את זהנחשון מהרחברון

אבל זה לוקח זמן לדג גדול. קצצתי והכנתי קציצות יצא טוב (ר"ה שנה שעברה)

תודה! אני מתכננת להכין פילה סלמוןיעל מהדרום
לסימנים או לארוחה?נחשון מהרחברון

כי זה ייקח יותר משעה, מה שכן ממליץ להפשיר ולתבל מערב שבת

כי אם מוציאים מההקפאה 

א זה לוקח המון זמן

ב זה מוציא שומן לבן כזה

 

בכ"מ תבנית חד"פ,  ישירות על פלטה חזקה והכל מכוסה טוב, להפוך מידי פעם.

 

לארוחה. לסימנים אני עוד לא יודעת איזה ראש נעשהיעל מהדרום
לק"י

וחשבתי לשים במקרר מיום שישי.
השאלה אם שעה תספיק... נראה לי שלא אקח סיכון.
תנור עם שעון שבת? שם צריך חצי שעה _ 10 דקות עד שהתנור מתחמםנחשון מהרחברון

יספיק בוודאות

זה רעיון שלא חשבתי עליויעל מהדרום
לק"י

אבל אם כבר, נראה לי שנאפה את הדג מראש ונחמם על הפלטה וזהו.
שים לב שאם אופים בתנור, צריך לפתוח את בדלת להכניסאם ל3+
את האוכל לפני שהוא נדלק
ולפצוח להוציא רק כשנכבה

אחרת מפעילים את הטרמוסטט שיעבוד
תודה...מוותרת על זהיעל מהדרום
לא נכון. זה יום טוב ומותר להדליק בגרמאנחשון מהרחברון
תודה. בכל מקרה נראה לי שאוותריעל מהדרום
בכל אופןמלח ופלפל
אם זה עובד רק כשיש טיימר צריך לסובב את הטיימר לפני שהשעון נדלק
עשיתי סלמון על הפלטה, היה מוכן מהר כמו בתנור. שעה בטוח תספיקאם ל3+
תודה רבה!! וצריך להפוך באמצע מצד לצד?יעל מהדרום
תודה! אז אולי נעשה ככה באמתיעל מהדרום
אבל קחי שעה וקצת, לא 20 דקות כמו בתנורמודדת כובעים


תודה! נשים מיד בצאת שבת על הפלטהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

או שנאפה לפני שבת בתנור וזהו
למה לא על האש?שקדיה#
מה הכוונה?יעל מהדרום
אם במוצאי שבת כבר אפשר להדליק אש או לשים שעון שבת על התנורשקדיה#
למה להתאמץ עם הפלטה
כי אי אפשר לכבות את האש בצורה נורמליתיעל מהדרום
לק"י

על הפלטה זה דוקא נוח לבשל.
(אין לי עניין שהתנור ידלק סתם ונצטרך להשגיח עליו מפני ילדים).
נודלס- אטריות ביצים מוקפצות עם ירקותאת תראי

אפשא להכין בחמישי ולאכול בשבת בבוקר?
מבחינתת טריות שואלת

ועדיף לערבב את האטריות והרוטב או לשמור בנפרד עד החימום?

בנפרד לדעתיחצילוש
הבעיה זה בלחמם את הרוטב לבד...אין לי הסבר

זה סבבה, רק לא להניח ישירות על הפלטה

נכון! עכשיו קלטתי שדיבר על שבתחצילוש
היה בראש שלי שהכוונה לחג. בכ"מ לספרים אם הרוטב המימי הוא לא העיקר אלא הירקות אין בעיה בשבת. לאשכנזים באמת זה בעיה
אני מחממת ביחד יוצא אחלהעלה למעלה
תודה לכם. מתכון טוב למישו כאן?את תראי


בגדול-אנונימיותאחרונה
מטגנת בצל, מוסיפה מקלות זר מקלות קישוא מקלות גמבה רצועות כרוב נבטים אפשר שעועית ירוקה מבושלת חצי
מקפיצה עד שהירקות מתרככים
מתבלת במלח פלפל קצת פפריקה רוטב סויה וקצת טריאקי אם יש לך קצת שמן שומשום משדרג
לתיבול בריא יותר- סילאן יין אדום קצת צ'ילי מתוק
הייתי שומרת בנפרד ומערבבת לפני החימוםאנונימיות
איך להכין חמין איכותי ?קופפיו

חברים אני צריך פה עזרה קטנה אצלנו בישיבה יש מנהג של משעמר בחמישי ובכל משמער ב12 בלילה מוצאים משהו טעים בדר"כ חמין ועלי נפל כל הסיפור של האוכל במשמער ... אז איך מכינים חמין טוב בתנאי ישיבה ל80 איש +- ? 

לא יודעת כמויות, אבלט'

לטגן בצל, שום, קוביות תפוחי אדמה ובשר שאוהבים, קטניות - גריסים, חומוס, שעועית

לכסות במים, מלח, פלפל שחור, לערבב קצת

להרתיח על אש בהתאם לגודל הסיר

להשאיר את הסיר לפחות לילה או כמה שעות טובות עד שמוכן.

 

זה הצ'ונט האשכנזי והמוצלח שלי.

 

את לא שמה פפריקה?חיים של
לאט'


תצלמי בהזדמנות..חיים של
מעניין לראות את הצבע!
חום כהה מאודט'

אני מכינה בסיר רגיל לרתיחה ובישול התחלתי של הבשר ולפני הדלקת נרות מעבירה לסיר חשמלי עד למחרת בצהריים.

 

סטייל אמריקה😉חיים שלאחרונה
סתם.. פעם התארחתי אצל משפחה באמריקה וככה הם עשו.
זה היה בתקופה שטרם נגעתי בטשונט
אז אינלי מושג לגבי הטעם..
חמין שכל מי שטעםכתום כתום
רוצה עוד גם בראשון...
בתחתית הסיר שעועית/חומוס
מעל חתיכות בשר(אצלנו אוהבים גרנות
הודו נקבה אבל גם בקר מס' 8 הולך)
מעל הבשר:
תפו"א ,בטטה
בשקית קוקי חיטה לטבל בתוך השקית- (לכוס חיטה) כפית מלח 1/2 כפית פ. שחור 1 כף סוכר 1 כף פפריקה 1/2כפית כורכום 2 כפות שמן
למלא מים בשקית עד שמכסה את החיטה ועוד סמ' בערך, לקשור ולסיר.
אורז- בשקית קוקי, אותו טיבול אבל בלי הסוכר. אותה כמות מים.
1 בצל שלם קלוף
ביצים- אפשר בשקית אבל אז להוסיף כורכום ופפריקה- בשביל הצבע
למלא את הסיר מים , לטבל בכורכום פפריקה פלפל שחור מלח שמן
להוסיף 4 תמרים חצויים או 5 כפות סילאן- לא לוותר על תמר/סילאן -זה מה שעושה את הימין לכל כך טוב- ואת זה אומרת משהי שפעם נגעלה מחמין אפילו רק מהריח.
מתוסכלתאני מאמין!
אוף משום מה הבצק של החלות שלי יוצא ממש דביק!
לא יודעת אם זה בגלל שעושה רק חצי כמות, ואז קשה לדייק בכמויות או בגלל שזה קמח לחלות (יותר גלוטן) או שזה קשור להתפחה בחום הזה
אבל מבאס אותי להיות עצבנית מזה ביום שישי
רעיונות?
תנסי אולי להוסיף כל פעם קצת קמח עד שמסתדר^כיסופים^


מה המתכון?*אשתו של בעלי*
אולי הכמויות לא מסונכרנות?!
זה מתכון שאת תמיד עושה ויוצא טוב בד"כ?
מתכון של אמאאני מאמין!
לה יוצא מעולה ולי יוצא דביק
תנסיCherry
להוסיף עוד קצת קמח בהדרגה וללוש,
ואח"כ עוד קצת שמן וללוש
בדרכ זה דביק בעיקר אחרי ההתפחהאני מאמין!
בצק דביק הוא יותר טוב! החלות יוצאות יותר רכות...תות שדה...
כמובן לא מימי או דביק מידי... בעקרון כשאני עושה צורות מהחלות אני פשוט משמנת את הידיים ואז אין בעיה שהבצק דביק... אפשר גם לקמח תיידים והמשטח...
יכול להיות שצריך ללוש יותר זמןמיקי מאוסאחרונה
..אין לי הסבר
עבר עריכה על ידי אין לי הסבר בתאריך כ"ז באלול תש"פ 09:33


מתכון קל וטעים לעוגת דבש? בלי קפה/מייפל, אני לאבעוז וענווה!
סובלת את שניהם😆
יש לי מתכון מצויין לעוגת תמרים*אשתו של בעלי*
שבטעמה היא בדיוק כמו עוגת דבש.
יש לי מתכון דומה ומעל אני מפזרת אבקת סוכר אחרי שמתקרראנונימיות
וואי זו עוגה מושלמת. לאחרונה הכנתי ממתכון של חן במטבח.הנורמלית האחרונהאחרונה
בבקשהרויטל.

   בס''ד
עוגת דבש רכה ועסיסית
המצרכים:
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
שלשת רבעי כוס שמן
2 כפיות  צ'יקו
1 וחצי כוסות מים רותחים
שלשת רבעי כוס דבש
3 כוסות קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
1 וחצי כפיות סודה לשתיה
שלשת רבעי כפית קינמון
          אופן ההכנה:
הקציפו ביצים שלמות במשך 3 דקות. לאח"מ הוסיפו את שאר החומרים בהדרגה. הקציפו עד לאיחוד החומרים.
שפכו ל3 תבניות אינגליש קייק משומנות. והכניסו לתנור על 180 מעלות למשך 20 דקות, בידקו עם קיסם שהעוגה מוכנה והוציאו מהתנור.

מתי אתם מתחילים לבשל לחגשומרת סוד
ומה אפשר להקפיא...
רביעי/חמישי*אשתו של בעלי*
אפשר להקפיא חלות,בשרים,קציצות מטוגנות,שניצלים.
ומבחינתי זהו...
לא אוהבת להקפיא אוכל.
גם את החלות לשבת אני מכניסה לתנור חצי שעה לפני שבת ככה שאוכלים אותן חמימות ישר מהתנור.
אפשר להקפיא כמעט כל דבר..קראנץ שוקולד
למעט אולי אורז ומטוגנים..
גם תפוא לא מקפיאיםשומשום אחר2
אני מקפיאה אורז והוא יוצא מעולה ממשבעוז וענווה!
גם אני ניסיתי פעם ויוצא לא רע בכללאת פניך אבקש
🤷‍♂️🤷‍♂️קראנץ שוקולד
אורז ידוע כמאכל שמשתבש בהקפאה, יצא עם טעם חולי מימי ונהרס.. כנ"ל תפו"א.. בדכ לא נוהגים להקפיא אותם..
מסכימהברוקולי
חזה עוף יוצא טוב מהקפאה? ירקות מאודים?כוחות חדשים
חזה עוף כןבוקר אור
ירקות לא ניסיתי
אשמח גם לשאול על פשטידת בטטהכוחות חדשיםאחרונה
כנראה יום רביעי וחמישירויטל.


התחלנו ב"ה!אמאשוני
עד יום שלישי:
*חלות
*שבלולים של גבינצ ושל טונה
*עוגת שמרים
*בורקס בשר
*גרנולה

כל זה להקפיא חוץ מהגרנולה שזה בקופסה בארון.
רביעי: עוגיות קוואקר (ולארון)

חמישי ושישי בישולים ממש.
חמותי אשה מאוד מתוכננת ומתכוננתשקדיה#
וגם גידלה 11 ילדים אז כל היום במטבח
היא התחילה שבוע שעבר בערך ביום שלישי. ומאז כל יום היא מכינה איזה שני דברים.. פשטידות ובשר, עוף, אודות ועוגיות. הכל נכנס אחר כבוד למקפיא הגדול והמיועד לכך ונשמר עדדד לחג
אממ ביום שישי?😏בוקר אור
אולי אולי גם בחמישי
דגים דגים דגים דגים,שגרה ברוכה
מחפשת רעיונות לגיוונים במתכוני דגים!! אשמח לשמוע/לקרוא פה למי שיש. תודה מראש!!!!
(מכירה דג ברוטב אדום, דג בתנור תבלינים בסדר. אבל מחפשת איזה משהו קצת יותר "מעניין" לחג הקרב)
וגם את זה (בלי זיתים)הנורמלית האחרונה

תודה! אעבור על זה,שגרה ברוכה
...מענין
סלמון הסיגנון אסייתי . מענין אותך?
אם כן יעלה לפה
פתוחה להכל,שגרה ברוכה
2 מתכונים של סלמון .מענין





על הראשון מפזרת שומשום מעל .(לא חייב . אני אוהבת )

אפשר לעשות על שיפודים
אפשר להגיש על מצע חסה או עלים ביבי
אלופה!!,שגרה ברוכה
תודה!
סלמון במיונז:גיימס פוטר

מצרכים:

דג סלמון גדול שטוף

צנצנת סלט לימון בלאדי(לא חובה)

בצל גדול

3 שיני שום

מיונז

שמן זית

צרור כוסברה גוש קטיף

תבל':פפריקה מתוקה 

פפריקה חריפה

כורכום

גריל דג

פלפל שחור 

מלח

אופן ההכנה:

ממליחים את הדג במלח גס כ20 דקות.

בנתיים מערבבים בקערה :כף לימון בלאדי,כף מיונז כפית מכל התבלינים ואת 

השום הבצל והכוסברה קצוצים דק.2 כפות שמן זית.

שוטפים את הדג וחותכים ל2 חלקים הופכים כל חלק לתוך הרוטב ושמים בתבנית.

שופכים מעל את הרוטב הנותר.

אופים כ10-15 דקות בחום גבוה (200 מעלות בערך..)

הדג מוכן אם נועצים קיסם במרכז ויוצא יבש.

בתאבון!

@,שגרה ברוכה

תודה!⁦♥️⁩,שגרה ברוכה
אין בעד מהגיימס פוטר


סלמון בחרדל ודבשאנונימיות
ברוטב ברווז
בקראסט אגוזים
עם טראייקי ושומשום
עם צ'ילי מתוק
עם פסטו
עם עגבניה שום שמיר ומלח פלפל פפריקה
ברוטב צימיצורי
תודה על שפע רעיונות,שגרה ברוכה
...אמרלדאחרונה
שניצל דג בתנור
סלומון בפסטו
סלט חסה עם סלומון מעושן.
מתכון לבצק ביתי במילוי בשראמאשוני
יש למישהו מתכון קל להכנה, לא שומני, עדיף בריא יחסית שמתאים למילוי בשר?
בעיקרון הכיוון כרגע הוא למאפה בורקס עם רוטב פטריות
אבל אפשר גם מאפה אחר עם רוטב/ משהו ליד מתאים.
תודה!
אני עושה עם בצק חלות ויוצא ממש טעיםטארקו
בהחלט!Cherry
יש לזה גם שם- סמבוסק,
ואם זה פתוח- לחם בעג'ין
תודה רבהאמאשוני
בד"כ אני עושה מבצק חלות
התחשק לי משהו יותר "בורקסי" אבל לא שומני..
תודה רבה בכל אופן!
אזמעט מרגרינה,זה ההבדלאריך וייס
לא ניסיתי אתזה עם רוטב,אבל הבורקס עצמו טעים ממשסמטאות

בצק;
4 כוסות קמח כוסמין
1 א. אפיה
2 *כפות* מלח
1 כוס שמן
1 כוס מים *רותחים*.
לניקי יש מתכון לבצק שנקרא בצק מולטי שמיועד לזה.הנורמלית האחרונה
עדיין רלוונטי?מודדת כובעיםאחרונה

יש בצק של צופיה גנט (מי שזוכר מהפורומים):

 

2 כוסות קמח

חצי כוס מים חמים

חצי כוס שמן

1 כפית מלח

 

יוצא מעולה כבורקס בריא.

הולך גם עם קמח מלא.

סינטהשלישאלילי
קניתי סינטה לחג ועכשיו רואה שכותבים שזה מתייבש.. אשמח למתכון טוב וטיפים... תכננתי שזה יהיה לצהרים... אבל אם לא אפשרי אשנה לערב...
מתכון סלמון במיונזגיימס פוטר

מצרכים:

דג סלמון גדול שטוף

צנצנת סלט לימון בלאדי(לא חובה)

בצל גדול

3 שיני שום

מיונז

שמן זית

צרור כוסברה גוש קטיף

תבל':פפריקה מתוקה 

פפריקה חריפה

כורכום

גריל דג

פלפל שחור 

מלח

אופן ההכנה:

ממליחים את הדג במלח גס כ20 דקות.

בנתיים מערבבים בקערה :כף לימון בלאדי,כף מיונז כפית מכל התבלינים ואת 

השום הבצל והכוסברה קצוצים דק.2 כפות שמן זית.

שוטפים את הדג וחותכים ל2 חלקים הופכים כל חלק לתוך הרוטב ושמים בתבנית.

שופכים מעל את הרוטב הנותר.

אופים כ10-15 דקות בחום גבוה (200 מעלות בערך..)

הדג מוכן אם נועצים קיסם במרכז ויוצא יבש.

בתאבון!

שערות קדאיף וראש השנההנורמלית האחרונה
יש לכם מתכון מתאים? טיפים? אשמח לשמוע
כנאפה למנה אחרונה של סעודה חלביתאמת ואמונה
תודה! אוכלים אצלנו בשרי.הנורמלית האחרונה


אולי להשתמש כמו פחזניותנפש חיה.
למלא בבשר מטוגן עם בצל
לא חייב בצקאבי האומה

אפשר שערות אורז,יוצא מעולה,

וגם קל לעיכול אחרי ארוחה כבדה.

לא חייבים להכין חלבי,אלא אגוזים ,שקדים ופיסטוקים עם סירופ.

יוו הכנתי לאחרונה טעים ממשאנישוש
תחפשי ביוטיוב כנפה בשר וטחינה
תודה, נראה טוב! מתאים לפלטה?...הנורמלית האחרונה
לא יודעת אכלנו טרי..אנישושאחרונה
אבל ישמצב
דחוףףףףף מתכון טוב לסחוגמשמעת עצמית
הגיע בקניה בטעות 1 קילו פלפלים חריפים.
מה עושים????
קודם כל*אשתו של בעלי*
אין בעיה להקפיא אותם.
וכל פעם להוציא מעט לשימוש הנצרך.
לדגים,סחוג,סלט עגבניות עם פלפלים,פלפלים קלויים ועוד...

מצטערת שאני לא יכולה לעזור עם מתכון לסחוג...
זה משו שאני קונה במיוחד מוכן אצל חבריי התימנים
בטוחהCherry
שאין בעיה להקפיא?
זה לא מסוג הדברים שנהרס להם המרקם בהקפאה?
אם את לא מתכוונת לאכול אותם חיים*אשתו של בעלי*
אין בעיה להקפיא
שום כוסברה מלח קצת מים הכל בבלנדרנחשון מהרחברון
ככל שרוצים פחות חריף מוסיפים עוד כוסברה
תודה לכם😊משמעת עצמית
^^ ככה אני עושה , צרור מכובד של כוסברה כי זה גם מוסיף טעםbinbinאחרונה
ראיתי מתכון לפלפל חריף ממולא בבשר טחון ברוטב של מטבוחה אם זה מעניין אותך, אפרט.
אני טוחנת עם מכונת בשר,,רויטל.

פלפל,מלח,כוסברה,שמן זית,חצי עגבנייה.

טוב חברים. אני מאוכזב לא יודע מה קרה כאן לאחרונהנחשון מהרחברון
אבל יש כאן באג רציני ביותר.
כבר בערך חודש הניקית @ברוקולי מחפפת בתפקיד שלה ולא פותחת שרשורי יום חמישי.
כל פעם שמזכירים לה היא אומרת טוב נמשיך כאן.

לא מקובל עלי.

@ברוקולי. לקחת עלייך אחריות - נא לעמוד בה
חחחברוקולי

פתחתי אחד לר״ה
| מתגוננת |
כתבתי מפורשות שרשורי יום חמישינחשון מהרחברון
נראה לי שזו היוזמה שליעל מהדרום
לק"י

@ט'

אני צודקת?
לא יודע. אבל ברוקולי לקחה אחריותנחשון מהרחברון
לאחרונה והנה התברר שהיא יצאה כרובית
כרובית נראית לי יותר טעימה מברוקולי, אז עדיף יעל מהדרום
בדיוק!ברוקולי
מה הקשר?נחשון מהרחברון
כרטבית זה טעעם ונחמד אבל נורא מאכזב. מלא ג'וקים. או שיקר רצח (גם ברוקולי אבל אני צריך איכשהו לצאת צודק)
מה הקשר בחזרהיעל מהדרום
לק"י

אני חושבת שלצאת כרובית זה עדיף מלהיות ברוקולי.....
לצאת כרובית על משקל יצאת כרובנחשון מהרחברון
או שרק אצלנו משתמשים בביטוי הזהנחשון מהרחברון
אצלינו אומרים "יצאתי חסה" (אם אני זוכרת נכון)יעל מהדרום
אבל ברוקולי לא מסכימהארץ השוקולד
כי אם היא הייתה מסכימה היא הייתה מעדיפה לבחור את הניק כרובית

@נחשון מהצפון באתי לסייע
לא נכון!! היא הצדיקה אותי!יעל מהדרום
אז למה היא לא בחרה את הניק כרובית???ארץ השוקולד
תנא דמסייע לינחשון מהרחברון

 

 

💪💪ארץ השוקולדאחרונה
אבלל הכיייי מצחיק זה להגיד כרוביתתתתטארקו
מי מזהה?