איפה את? חמישי היום
בעוז וענווה!
שרשור מה מבשלים לשבת יוצא לדרךברוקולי
אנחו מתארחים מביאים איתנואנונימיות
פיציות
רוטב לפיצה
אולי מטבוחה
באלי להספיק גם מגולגלות תמרים
שאלה טובהבוקר אור
אעדכן
נוסעיםחיים של
ועוגות קנויות
טוב, אנחנו מתארחים שתי סעודות, אבל בסעודה בבית -בעוז וענווה!
תפו"א בתנור
עוף בצורה כלשהיא
שעועית מוקפצת
לחמניות ביתיות
סלטים
עוגת שוקולד
נראה לי זה מספיק לנו
אנחנו גם מתארחים בערבבוקר אור
סלט חצילים
נראה לי שנוציא מטבוחה מהמקפיא
עוף מהמקפיא
פירה עם פטריות ובצל כבר מוכן
אנטיפסטי
עוגיות מהמקפיא
סעודה שלישית חביתיות גבינה
באידיאל חלות. נראה אם נספיק כי אנחנו נוסעים מחר
בבית לבד עם הילדיםרויטל.
אני עובדת בשישי , אין לי כח עכשיו לבשלאם ל3+
יש טפנד זיתים משבוע שעבר
מטבוחה כנ"ל
חסה נכין בשבת
גזר
טחינה
ביצים
לליל שבת:
דגים מהמקפיא
בשר מבושל במים, מחר נחתוך ונוסיף ירקות
בוקר:
שניצלים מהמקפיא
תוספת כלשהי
טוב שיש גם עוגות במקפיא.
ומראשון נמלא חזרה את המקפיא לקראת ראש השנה
שבת חתןנחשון מהרחברון
טיגנתי 6 בצלים. הוספתי יין לבן רוטב סויה אורגנו טימין ורוזמרין.צמצמתי את היין.
את כך זה שפכתי על כרעיים והכנסתי ב10 בלילה לתנור על 120 מעלות. בבוקר ב5 וחצי קמתי לריח משגע בבית הקפאתי לר''ה טעמתי זה גן עדן. רך ממש טעים ממש.
ממליץ בחום לכולם כשרוצים להכניס עוף או בשר לתנור ואין כוח לחכות שיצא לשים טמפרטורה נמוכה וללכת לישון
(וגם בלי קשר זה שווה)
וואו!! זה נשמע טובבב.בעוז וענווה!
נשמע אששחיים של
אחלה רעיון..אהבתחינם
חח האמת שגם אניבוקר אור
לא יודע מה יש לפחדנחשון מהרחברון
השבת חתן לא הייתה כבר שבוע שעבר?חיים של
2 חתונות שבוע אחרי שבוענחשון מהרחברון
טוב, בסוף אנחנו בבית....יעל מהדרום
סלק
חצילים
סלט חי
אולי גזר מגורד/ גזר וקולורבי
עוגת שמרים
עוגיות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ועוף
יום שבת:
אולי אורז
חזה עוף עם בצל ופטריות
עוף מהלילה
חמין חיטה
אצלנוברוקולי
מרק קרם גזר
חזה בקר עם ירקות
עוף מקסיקני
אורז
דג אמנון עם תבלינים
חזה עוף מוקפץ עם סומאק
עוף בתנור
פשטידת כוסמת
טחינה חצילים
מה זה טחינה חצילים? נשמע מענייןיעל מהדרום
טחינה, חציליםברוקולי
אבל לפעמים אני מכינה חציל עם טחינה ( כמו חציל במיונז במקום מיונז טחינה)
אההה...יעל מהדרום
מה זה פשטידת כוסמת?טל..
אצלנו לשבת:Pandi99

חצילים
טחינה
סלט
אמנון עם עגבניות וכוסברה בתנור
אורז
עוף עם תפוחי אדמה
עוגת מייפל
ולבוקר גבינות, בייגל ירושלמי, פשטידת פטריות וגבינה צהובה, ג’חנון
אולי גם כוסות קינוח של אוראו
סד״ש השאריות מערב שבת
ברוכה הבאה! נשמע טעים!!יעל מהדרום
תודה
נשתדל להתמיד
Pandi99
ברוכה הבאהנחשון מהרחברון
אז בסוף התנערתי מהעייפות הנוראית והכנתי דברים
סמטאות
ירוק,
עבניות שרי ובצל,
מלפפונים ושמיר,
גזר חריף,
ממרח אבוקדו,
טחינה,
חומוס,
עדשים ואגוזי מלך,
מטבוחה(ספיישל בשבילי, בלי חריף),
פסטו,
סלק מוחמץ.
אורז עגבניות ועוף כלשו(אותו לא אני הכנתי ב"ה)
פשטידת ירקות
חלות ביתיות, לחם מחמצת עם זיתים שחורים,ותודה @בוז על הטיפ לזיתים שחורים ולא ירוקים
.עוגיות מלוחות עדין, עוגת גזר, ופאי קפה שאינלי מושג מי פה הביאה את המתכון

אז שלנו השבת היה:בטעות נכנסתיאחרונה
חלות ביתיות
סלטים:
חומוס קנוי
טחינה
עגבניות שרי ושום קונפי
חצילים בצ'ילי
תירס
סלט גזר צבעוני
סלט חסה עם נשנושים
סלמון עם קראסט פיצוחים
מרק עוף
עוף בתנור
לזניה בשרית
כרובית בתנור
לקינוח פירות ועוגת שמרים
ביום זה היה בקטנה..
אההממממעובדת ה בשמחה????
למישו יש רעיון למתכון לעוגה או עוגיות ממש קלים?
עוגת קפה פשוטה וטעימהאם ל3+אחרונה
3 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 סוכר וניל
לערבב ואז להכניס:
שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח
קצת מלח
1 כוס מים עם 3 כפיות נס
כשיוצא להניח קוביות שוקולד ולמרוח כציפוי-מוסיף טעם
💡תובנות על רכישה, אחסון ובישול של מזוןתנו חיוך (-:
שלום לכולם,
לכבוד תקופת החגים הבעל''ט, בה גובר העיסוק סביב מזון והכנתו, נפתח שירשור זה בכדי לדעת אילו תובנות מיוחדות יש לכם על רכישה, אחסון ובישול של מזון ?
אתם מוזמנים לשתף עם גולשי הפורום את תובנותיכם 🙂
תודה מראש לכל העונים !!
וואו, נושא חשובCherry
2) לא להכניס לקירור אוכל רותח, החום שמופץ ממנו מעלה את הטמפרטורה בסביבתו ובמקרר בכלל ועלול לפגום מוצרים אחרים. אם אתם חייבים, הרחיקו אותו ממוצרים 'רגישים' דוגמת חומוס וחלב.
3) אל תמהרו לאחסן מאפים שהרגע יצאו מהתנור, ההבל שמצטבר באחסון עלול לפגוע במרקם.
4) הרחיקו פירות/ ירקות מחבריהם הפולטים כמות גבוהה של אתילן, דוגמת בננות, תפוחים ושזיפים. האתילן עלול לגרום להבשלת יתר. כמובן, אם מדובר בפירות הזקוקים להבשלה, אז קרבו אותם...
5) אם אין לכם חלון בתנור, עדיף לתת שתי דקות ספיר ושהמאפה יהיה קצת אפוי אובר, מאשר לפתוח לבדוק כשהיא עוד לא מוכנה. הרבה פעמים הפתיחה פוגעת במרקם.
6) אם אתם מקפיאים משהו, עדיף עטוף היטב, על מנת לצמצם 'טעמי מקפיא'.
7) טכניקה שאני אוהב לעשות בה שימוש, כשאין לי זמן, כשאני משלב בין מוצרים בעלי אורך בישול שונה קיצונית, או סתם ככה, היא לבשל מוצרים עם מלח ותבלון בסיסי, ואח"כ לאפות עם שמן ותבלון מורכב יותר, גם מהיר, וגם מרוויחים את הטעם של התנור!
מקווה שיועיל!
ואם כבר חגים... אחסנו את השופר במקום קריר ויבש
, אבל באמת! הלחות לא עושה לו טוב.רק לגבי 1אם לשתיים
מלפפונים, גזרים וקישואים נשמרים הרבה יותר טוב בשקית. זה נכון גם לגבי גמבות אבל לא באופן כזה מובהק
^^^^נכון מאדירושלמית טרייהאחרונה
לא הבנתי את 7העוגב
סוג של קיצור דרך, לדוגמאCherry
אבל אין לי שעתיים וחצי לחכות לעוף בגריל.
אז מבשלים את העוף עם מים ומלח לחצי שעה ואחכ מושחים בשמן ותבלינים ומכניסים לתנור לחצי שעה, ותוך שעה יש לי עוף בגריל!
לדעתי לפעמים זה גם יותר טעים.
עוד דוגמא אני רוצה לאפות יחד חזה עוף ותפוחי אדמה, הבעיה היא שלפעמים כשהחזה מוכן התפוא עדיין קשים, וכשהם מוכנים החזה כבר באובר.
אז מבשלים קצת את תפוחי האדמה לפני כנל וכו' ושניהם מוכנים ביחד
אה מעניין, תודה. יותר התעסקות ופחות זמןהעוגב
תובנות נוספות על מזון 🥗תנו חיוך (-:
בס''ד
רכישה וטיפול במוצרי מזון :
כשבאים לרכוש מוצר מזון בקירור, כדאי תמיד לקחת מוצר מפנים המדף ולא ממה שמולנו - במקומות מסוימים, המוצרים שנמצאים מקדימה הם בעלי תוקף קצר יותר, ואילו המוצרים שבפנים הם חדשים יותר ובעלי תוקף ארוך יותר.
מוצרים קפואים מן החי - חלקי בשר/דג קפואים , יש להפשיר במקרר ולא מחוצה לו, כדי שלא לזרז התפתחות של חידקים ולמניעה של קלקול המזון חלילה.
רכישה של מוצרים קפואים מן החי - חשוב לבדוק את נראות המוצר- צבע וניקיון האריזה. ובנוסף, כדאי לבחור מוצר שנארז כמה שיותר קרוב ליום הרכישה.
אחסון ירקות - מומלץ מאוד לאחסן ירקות בכלי /איזור מאוורר ויבש .
בישול :
- שימוש בסכין חיתוך- לפני שמתחילים לבשל, חובה לבדוק אם הסכין שברשותינו מתאימה לדרישות של המתכון. לדוגמא- חיתוך של ירקות גדולים , חיתוך של בשר, פילוט דגים וכדומה.
- במידה ואתם משתמשים בסכין שף, חובה להשחיז בזהירות (!!) את הסכין לפני שמתחילים, כדי להקל ולסיע בחיתוך ולחסוך אי נעימויות .
- לפני שמכינים מתכון כתוב, ובמיוחד מתכון חדש ולא מוכר, כדאי לקרוא את כל המתכון, ולהכין את כל המרכיבים בהישג יד.
- דרך כדאית להכנת פירה - מקלפים תפו''א, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר. מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד לריכוך תפו''א. מסננים את המים, וניתן ישירות להכין פירה ללא צורך בקילוף תפו''א חמים.
- ריכוך של ירקות מסוגים שונים במחבת - במידה ויש מס' סוגי ירקות שרוצים לטגן במחבת, כדאי לכסות את המחבת במכסה במהלך הטיגון ולהניח לזמן מה. פעולה זו תסיע לריכוך של הירקות ותחסוך זמן טיגון. (בהנחה שמעדיפים ירקות חצי מאודים וחצי מטוגנים).
בהצלחה !!
כלי פיירקסמטבע הדברים
מחפשת לקנות (ועדיף אינטרנטית) כלי פיירקס לאחסון דברים במקרר
אלו עם המכסה, נראים קצת כמו סיר קטן.
רק שאני לא מוצאת!
מקווה שאני מספיק מובנת🙈
יש כאלה גם לקורנינג.
תודה לעוזרים!
אני מצאתי כאלה בנעמן ובפוקס הוםטארקו
יש בחנויות שופרסל.קרן-הפוך
יש עכשיו באושר עדמאוהבת בילדיאחרונה
הצעות לארוחת ערב עם דגיםמתפצלשת111
אשמח לעזרה בהרכבת תפריט, משהו לסעודת שבע ברכות.
צריך להיות קצת מכובד, זה לסעודה המשפחתית המורחבת- אלו שלא היו בחתונה..
חשבנו על סלמון ואמנון- חצי חצי בערך.
מתלבטים מה להוסיף לזה..
ספרדיים אז חלבי אי אפשר.
דג ואורז (אפשרי אורז עם בצל) וסלטים לידנפש חיה.
סלט ירקות
טחינה
מטבוחה
סלט טאבולה
סלט ירוקים , בוטנים וחמוציות -הולך כמו בחתונות ונותן אוירה חגיגית.
קלאסי, מעלה רעיונות לשילובCherry
).את הדג עצמו אפשר לצלחת יפה לכבוד האירוע, קצת כוסברה וחצאי פרוסות לימון.
אורז (עם דגים אני חושב שבסמטי הולך טוב, אוהבים אותו גם באירועים
).שעועית לסוגיה.
זיתים ברוטב (למזרחיים).
תפו"א/ תפו"א בייבי אפויים.
בהצלחה רבה ומזל טוב!!
להוסיףרויטל.
בטטה,סלט תפוחי אדמה (מיונז)טחינה,סלק אדום,קישואים עם חצילים בתנור.
עשיתי שבע ברכות חלבימשמעת עצמית
מקסים ממש! איזה מוכשרת!קופצת רגע
תודה😌משמעת עצמית
חותכים סלמון לקוביות יפות.
ולא השתמשתי בחלקים הדקים של הדג.
בקערה: מיונז, יין לבן, קטשופ, סילאן, רוטב טריאקי, פפריקה, שום גבישי, פלפל מלח.
הטעם צריך להיות מלוח מתקתק.
משרים את הקוביות במרינדה כמה זמן שיש
משפדים
מגלגלים בפירורי לחם פנקו דוקא (חשוב)
מניחים בתבנית של תנור שלא יגעו אחד בשני
אופים על 180 בתנור מחומם
לא יותר מ20 דקות.
10 דק מכוסה בנייר כסף
ועוד 8 דק בערך גלוי.
צריך לצאת רך וקצת קריספי מבחוץ
תיקוןמשמעת עצמית
אח"כ משפדים כמובן
נשמע טוב! אולי נעשה לחג משהו כזה. תודה!יעל מהדרום
ואווו נראה מדהיםPandi99
וואו!! נראה מהמם וטעים!! אהבתי את הים, ניסית לרמוזהשם בשימוש כבר





יעל מהדרום
למען האמת, שיש בזה הרבה אמת.
אין ספק.. נראה לי שרק עם הנישואים והילדים, מתחיליםהשם בשימוש כבר
חחחח לא...משמעת עצמית
ועשינו קפסולות מנילונים אז בכלל זה היה נראה ספינת מפרש...
😂😂😂( אמיתי קוראים לה כך? או שצחקת? )השם בשימוש כבר
חחח לא באמת...משמעת עצמית

נראה מעולהחיים של תקווה
לאמשמעת עצמיתאחרונה
בגלל עניני הקורונהופל לימון
הייתי מכינה את כל התוספות בקוקוטים/תבנית לאדם
למשל מאפינס ירקות
תפו"א פרוסים דק אפויים בשמן שום ומלח
לביבות כרובית או תירס
רביולי ברוטב טעים
ספרינג רול במילוי ירקות טריים
את פילה האמנון הייתי חוצה ומטגנת כשניצלים
כמו שהציעו, את הסלמון הייתי משפדת נח יותר להגיש כך
סלטים לפתיח- אם לא בעייתי או סט צלוחיות לכל סועד (סלט עגבניות שרי, טחינה,סלט מלפפונים, משהו מחצילים, סלט ירוקים עם חמוציות ושקדים, למשל.)
למה אף פעם לא יוצא לי חמין טוב? 😒😒Pandi99
כמה שאני מנסה החמין או נשרף, או יוצא חיוור..
גם לי היה נשרף הרבה פעמים, זה תלוי בפלטה אבלבעוז וענווה!
לגבי זה שיוצא לך חיוור - מה הכוונה? אני שמה סילאן וחוואיג' בחמין שלי (החוואיג' עם כורכום) וכמובן עוד תבלינים... והוא יוצא בצבע חום מהמם, וזה טעים טעים. חמין מתקתק כזה... יואו איך בא לי😋
לגבי החיוורעלה למעלה
יוצא צבע מהמם!
כמות המים שצריך תלויה גם בסוג הסיריעל מהדרום
למה הכוונה?Pandi99
יש סיר עמוק ויש סיר רחב ויותר שטוחנפש חיה.
וגם סוג הסיר עצמו- אלומיניום, יציקה וכו'יעל מהדרום
נכוןנפש חיה.
תודה לכולן מקווה שיצליח בפעם הבאה
Pandi99
תגני את הבצל, תוסיפי מעט סילאןחבובושאחרונה
אפשר להוסיף קינמון ממש מעט.
הרבה תבלינים טובים ויוצא אחלה חמין.
וזה באמת קשור לסוג בפלטה המיקום, תנסי לשנות מיקום ולבדוק את כמות הנוזלים לפני שאת שמה על הפלטה.
לראש השנה אני רוצה להכין דג שלם, כזה עם ראש והכלאם ל3+
ביום יום, מכינה סלמון, אמנון, סול, קציצות מבקלה
אשמח להמלצות לדג טעים😋 משהו עם טעם עדין ותבלינים שיחמיאו לו
דניס, (סלמון - לאוהבי הזאנר בעלי תנור ענק)נחשון מהרחברון
לברק יש הרבה...
שמנ"ז לימון ירוקים מלח פלפל וקצת שום לא צריך יותר מזה
לברקברוקולי
אפשר פירוט על הדג הזה? >מודדת כובעים
לאיזה דג זה דומה, האם יש הרבה עצמות (ראש השנה יוצא בשבת...), האם טעמו מודגש?
פורל מעולה, לוקוס, לברק..קראנץ שוקולד
אמנון יוצר מעולנ שלם.מקום בעולם
ותבלינים כמובן
קרפיוןCherry
מלא עצמות לא מומלץ בכללנחשון מהרחברון
פורלנשימה ארוכה
ואז בשר הדג מחליק מהעצמות
אחרת העצמות נשברות מהשדרה
ונהיה ממש מציק לאכול
וואי, תודה לכולם!אם ל3+
רק אומרת, שאת אמיצהבת 30
ולא מעלה על השולחן ראש של דג....
הבת שלי לפני גיל שנתיים כבר מלטפת את הדגיםנחשון מהרחברון
מכניסה אותם לישון בתנור ובמקרר ואוכלת בהנאה
וואו.. חח. הרבה אומץ.אני זמנית כאן
גם אצלנו ככה.. אם גדלים לזה זה טבעי לחלוטין.מקום בעולם
אני גדלתי לזהבת 30
הבנות שליבת 30
אצלי היא מבינה שמכינים אוכל לכבוד שבתנחשון מהרחברון
אבל שביום חול גם מכינים. ההבדל הוא שכשמכינים לשבת - לא אוכלים עכשיו. וביום חול כן
תשתמשי בכפפות, אולי פחות יגעילמודדת כובעים
הייתי הולכת על דניס או בוריבעצמיאחרונה
אפשר להכין עוגיות צורות עם סודה לשתיה במקום אבקת אפייה?קופצת רגע
עשית בסוף? לא יודעת אם אפשר להחליף הכל בסודה לשתיהיעל מהדרום
בסוף לא הספקתי במילאקופצת רגע
תודה,
שבת שלום!
לידיעה - סודה לשתיה ואבקת אפיהופל לימון
מצויין. תודה!נפש חיה.אחרונה
בצק עליםחיים של
אולי משהו על בסיס ירקות?
אולי ירקות מוקפצים? בצל ופטריות,יעל מהדרום
מילוי של פיצה עם גבנ"צ/ טונה.
רוטב עגבניות, ביצה וטונה.
מילוח של פריקסה
עכשיו הכנתיחיים של
נראה טוב!!יעל מהדרוםאחרונה
עשיתי בורקס פיצה שבוע שעבר יצא מעולהbinbin
רעיונות מעוליםחיים של
מחפשת המלצות למיקסרלבי ובשרי
בונוס למיקסרים עם אופציה לחבר בלנדר.
איך הבלנדרים של גולד ליין? שווים משהו?
ושל סאוטר ומורפי ריצ'ארדס?
מיקסרים מעולים - קנוודבעוז וענווה!
ההמלצות שקיבלתי פה ובחנות היו של קנוודbinbin
אני מרוצה! לא הייתי קונה גולדליין.. הרגיש לי לא עוצמתי מספיק
איך של בוש?לבי ובשריאחרונה
מצאתי בבית תבנית סיליקוןחיים של
איזה עוגה תיראה בזה הכי טוב?
בחושות לסוגיהן, עוגות שיש וכל עוגה בעצם, גם שמרים עגולה.ט'
שמרים עגולהחיים של
בשבוע הבא בעז"ה
סיליקון בעייתי בהעברת החוםופל לימון
אני מכינה בתבניות הללו קינוחים קפואים. נשלך בקלות ומראה מהמם
כן..חיים של
והיא פשוט לא נאפתה...
לוותר על רעיון השמרים?
אפשרי לגמרי-הריונית
איך הסיליקון במאפינס?רק טוב!
גם משתמשת, אבל שמה מנג׳טים-הריונית
כדאי לשמן טוביראת גאולה
זה נראה לי הפריט הכי קשה להדחה אצלנו בבית😏
יש לנו כמה תבניות מאפינס, חלק חלקות, וחלק מדוגמות (צורות של פרחים). החלקות סבירות, המדוגמות הן הבעייתיות.
משמנים ויוצא יופיופל לימוןאחרונה
לזרוק אותה לפח..פיצלוש לשאלה
אם משרים במים זה לא עוזר?רק טוב!
אין לי מדיח.. אבל שונאת לשפשף אותם שעות ועדיין לא נקיפיצלוש לשאלה
אבל אפינו בזה עוגה בחושהחיים של
והיה ממש בסדר לנקות את התבנית!
כנראה תבנית קוגלהוף.... עוגת שיש מהממת בתבנית הזואת פניך אבקש
תנסי גם שמרים. אני לא ניסיתי. .
תבדקי ותחליטי אם טוב לך....
ראש השנה תשפ"אברוקולי
אז מה בתכנון הריאלי? בחלומות?
@יעל מהדרום @נחשון מהצפון @טארקו @אם ל3+ @ט' @קראנץ שוקולד @קרן-הפוך @ארץ השוקולד @ברוקולי @מקום בעולם וכל מי שרוצה להשתתף
רסק עגבניות, גזרים, בצל, אורז,תבליניםבוקר אור
מישהו ניסה לאפות פנקייקים בתנור?יעל מהדרום
לשמן נייר אפיה, לשפוך שכבה דקה של בלילה ולאפות?
לניקי יש מתכוןהנורמלית האחרונה
כו. ראיתי...קודם מטגנים קצת במחבת ואז אופיםיעל מהדרום
מחפשת לחסוך מחבת וזמן.
ראיתי עוד מתכונים לתנור, אבל לא ברור אם הם טעימים אחרי יום (אני מחממת על הפלטה לסד"ש).
מצאתי איזה מתכון. אולי ננסהיעל מהדרום
אם תנסי, תעדכני בבקשה איך יצאארץ השוקולד
טוב, יצא חמוד...והילד אוהב. אז מעולהיעל מהדרום
שמח לשמועארץ השוקולד
פשוט בלי לשמן זה נדבק לתבניתיעל מהדרום
אמתארץ השוקולד
אז זה לא פנקייק.... זה סוג של מאפיןופל לימון
עושים את זה נמוך מאוד ועם בלילה נוזלית של פנקייקיעל מהדרום
נראה לי שאם הייתי משמנת, היה אפשר גם להוציא את זה מהתבנית כמו פנקייק.
אנחנו פעם אפינו מתכון רגיל בתניות מאפינס מסיליקוןאנונימיות
תודה!!יעל מהדרום
כן, וזה מעולה.מודדת כובעים
תודה! בתבניות קטנות?יעל מהדרום
לא, אני שמה עיגול בדיוק כמו במחבתמודדת כובעים
על תבנית תנור עם נייר אפיה
ואת משמנת את הנייר?יעל מהדרום
שפכתי מעט שמן עליהם. כמו שעושים שניצלים בתנורמודדת כובעים
תודהיעל מהדרום
על הפנקייקים? איך? זה לא נבלע בעיסה?יעל מהדרום
לא. כמו שניצלים.מודדת כובעים
אני לא מכינה שניצלים בתנור🤷♀️יעל מהדרום
פנקייק בתנור זה לעצלנים במיוחד. שניצל זה יותר "מקובל"מודדת כובעים
חחח....זה גם זמן לטגן פנקייקיםיעל מהדרוםאחרונה
אנחנו עשינו בטוסטר כמה פעמים יצא נחמד
אם הבנים12
תודהיעל מהדרום
יצאה לי מטבוחה ... עשן מהאוזניים רק מלטעום אותה
ט'
טעמתי טיפה מהרוטב, ממש טיפה בקצה האצבע ו..אללה ירחמו מה זהההההההה
אשכנזיה שאני... לא יודעת להשתמש בפלפל חריף 
הוצאת את הגרעינים מהפלפל החריף??*אשתו של בעלי*
לא! וקלטתי את זה רק כשהמטבוחה כבר ביעבעה לה בחדווהט'
*אשתו של בעלי*
יודעת
ט'
בהצלחה
יעל מהדרום
הפלפלים בתקופה הזאת אש..קראנץ שוקולד
טוב לדעתט'
רק רחמנות על מי ששלחתי לו חצי מהכמות ולא הבין כשכתבתי "מטבוחה אש" 
דווקא אצלנו כבר חודש הם מלפפוניםבת מלך!!!!
עברנו למיובשים חריפים אבל זה לא אותו טעם
ממ מוזר, בדכ אחרי החורף הפלפל לא חריףקראנץ שוקולד
אפשר מתכון?עיגול קטן
בעקרון זה המתכון הזהט'
אשמח לקבל חבילה שתייםנחשון מהרחברון
כתובת?ט'
שלחתי במסר אבל שיהיה בקירור שלא יתקלקל
נחשון מהרחברון
בדרך אליך
ט'
שכן הביא לנו פעם 3 קילומקום בעולם
אבל הוא אשכנזי, אז לקחתי בעירבון מוגבל..
נראה לי 3 ימים לא השתמשתי בידיים מרוב ששרף לי.
תדלליCherryאחרונה
במקרה הכי גרוע תוסיפי קצת סוכר, לא יקרה כלום... בחלק מהקנויות אני חושב שיש סוכר
יש לי גבינת שמנת 25%מאוהבת בילדי
מה אפשר לעשות איתה?
בעיקר עוגות גבינה אפויות
תודהמאוהבת בילדי
עוד משהו?
עוגת גבינה באסקיתופל לימון
תודה!מאוהבת בילדי
אני אוהבת*אשתו של בעלי*
אפשרCherryאחרונה
עוף שלם לשבת בבוקראוימיגד
עוף במלח - מנצח הכלנחשון מהרחברון
וואי... אחד הדברים הטעימים!בעוז וענווה!
כשהעוף טרי, אבל לא אחרי לילה במקררופל לימון
גם אחרי לילה במקררנחשון מהרחברון
הוא יותר טוב מהרבה עופות אחרים, וודאי שלא כמו טרי
על טעם ועל ריח...ופל לימון
מה זה? איך מכינים?מטילדה
את מניחה עוף שלם בתבנית רחבהברוקולי
מסביב את שופכת מלח גס ואופה בתנור על 200 מעלות
אני אישית מתבלת את העוף
וגם ממלאה את העוף
בינגוברוקולי
עוף ממולא מצות😄Cherry
מכינים תערובת מצות מפוררות, שום ובצל קצוצים, מלח וסלרי, לשים עם מים ושמן ודוחפים לבפנוכו של העוף, מושחים את העוף בתבלינים, שום, פפריקה, מלח וכו'. אופים הרבה זמן מכוסה, ובסוף פותחים להשחמה.
יוצא נהדר!
האמת טעים. גם עם קמח מצה או בורגול עובד פצצהמקום בעולםאחרונה
תבשיל טבית מצויין אוופל לימון
למלא ולאפות עם ירקות ותפו"א מסביב ולהקפיד שלא יתייבש לגמרי
תפריט לשבת הבעל"ט!!יעל מהדרום
אכן אני אוהבנחשון מהרחברון
וכשאני מכין זה שווה את ה40 דקות טיגון בצל..
וצריך יין לבן טעים וקצת רוטב סויה
שאלה על הכנת אסאדומבקש אמונה
יש לציין, פעם ראשונה שאני מנסה להכין.
זה משנה אם משרים את הבשר במים לפני הבישול או לא?
אמא שלי התעקשה על זה, לא יודע למה. וזה הוציא ממנו את כל האדמומיות פתאום הוא נראה חולה כזה 
מקפיץ.. תענו בבקשה זה חשוב.מבקש אמונה
@נחשון מהצפון אני מתאר לעצמי שאתה מבין בזה.
בכללי זה מוציא ממנו נוזלים ואז הוא יבש יותרנחשון מהרחברון
אבל יכול לצאת עדיין טעים.
התעקשה מסיבות כשרות/בריאות?
אז עדיף שלא הא.. טוב לפחות לא נהרס.מבקש אמונה
משתי הסיבות... ככה היא חושבת שצריך לעשות אנאערף.
אני לא משרה אסאדו אפעם..*אשתו של בעלי*
תודה.מבקש אמונה
אז סיכמתי איתה שיותר לא משרים את הבשר.
אף פעם לא שמעתי שמשרים בשר במים. מה הסיבה?מיקי מאוסאחרונה
אסאדו צריך בישול ארוך בשביל הריכוך וצליה בשביל השומן שיהיה טעים.
אפשר לבשל במים ואז לצלות
אפשר לטגן או לצלות בחום גבוה ואחר כך להוסיף מים ולבשל ארוך עד שמצטמצם (בעיני יותר מוצלח)
לא הרבה תבלינים..
אם הוא ממש שומני אפשר לשפוך חלק מהשומן לכלי אחרי הצליה לפני המים ולשמור להכנת אורז וכדו
סלמון כבוש..קראנץ שוקולד
ביתי?חיים של
יאפקראנץ שוקולד
שאפוווחיים של
תודה🙂קראנץ שוקולד
את הכנת??חצילוש
קוליייחצילוש
אל תשלח לי , חסכתי לךברוקולי

מעושן עוד לא יצא לי לעשות אבל מוזמנת בכיףקראנץ שוקולד

נראה נהדרCherry
זה עובד גם עם דגים אחרים?
כן, מאד פשוט..קראנץ שוקולד
מערבבים בקערה סוכר ומלח גס ביחס שווה, נגיד כוס וחצי כוס וחצי.. מוסיפים עוד תבלינים שאוהבים, אני שמתי זרעי כוסברה, פפריקה, צ'ילי.. אפשר להוסיף גם תימין וכדו' שמים חלק מהתערובת בתבנית ומשטחים, עליה שמים את הדג( בלי עור ועצמות) ומכסים אותו טוב ביתרה של התערובת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל48 שעות, אחרי 48 שעות מוציאים, שוטפים את הנתח ומייבשים בנייר סופג וזה מוכן..
לדעתי זה עובד עם דגי ים/נהרותקראנץ שוקולד
אפשר מתכון?פרח-אש
זה באמת לאוהבי הדגים. כי בעיני הוא עוד רגע ממשיך לשחות :-0מודדת כובעיםאחרונה
לא קונה יותר דג פוטית!אם_שמחה_הללויה
הוא גם לא בריא בלי קשר...נפש חיה.
וואלהCherry
לא סוכרת למהנפש חיה.
מזא יצא רך? דג אמור לצאת רך ועסיסי או שלא הבנתי את הכוונה?🤔קראנץ שוקולד
רך מדי, מושי כזה..אם_שמחה_הללויה
ממ מעניין, לא ממש מכיר את הדג.. אבל פעם הבאהקראנץ שוקולד
תודה!אם_שמחה_הללויה
פוטית הוא הוא סולנפש חיה.
אם הוא גם היה רך בתור דג נא, ולבן, לא בטוח שהוא טרינפש חיה.
פיש אנד צ'יפס זה בעצם שניצל דג וצ'יפס?יעל מהדרום
כן..קראנץ שוקולד
זה לא בדיוק שניצל, זו בלילה אחרת..קראנץ שוקולד
תודה!!יעל מהדרום
כן רק מצופה לא בפירורי לחם וביצהאם_שמחה_הללויה
תודה!יעל מהדרום
נתחיל עם זה שדג סול לא מתאים לפיש אנד צ'יפסופל לימון
אפילו בקלה יהיה מוצלח יותר, אבל אם משיגים אז ברמונדי.
יש עניין לשים לב ממי קונים היות ולעיתים הוא עובר עיבוד מוגזם ואז מקבלים את מה שדיווחת עליו.
בעקרון זה דג טעים, כשמפשירים יש לשטוף לסחוט קלות,לייבש היטב ואז להתחיל בציפוי
"דג הסול נפוץ מאוד בים התיכון ובאוקיאנוס האטלנטי. מאחר שהוא מוצא את מזונו בעיקר בקרקעית הים, יש לו צורת גוף שטוחה ואופיינית. הסול המוכר בעולם נחשב לטעים במיוחד, ומשקלו עד 400 גרם. עם זאת, הדג שנמכר בארץ תחת השם סול הינו דג שונה בשם פלייס, ששייך למשפחת הסול, אך הוא גדול וזול יותר. היות שהדג הזה איננו גדל באזורים קרים, הוא לא עשיר באומגה 3, אבל נחשב לדג רזה מאוד שעשיר בוויטמין D."
הדג הלא בריא שהוזכר פה הוא נסיכת הנילוס...
..מקום בעולם
אז מה כן אפשר להכין מדג סול?אם_שמחה_הללויה
ניתן להכין דג סול מטוגן 🐟תנו חיוך (-:
שלום לך,
ניתן להכין דג סול מטוגן בציפוי של קמח וביצה -
יוצא ממש טעים ועסיסי .
מצ''ב קישור למתכון מהאינטרנט -
דג סול מטוגן - תבשילים וחלומות - מרגישים בבית
בהצלחה !!
שניצל יוצא מעולה וגם לטגן בקמח ולהגיש עם רוטב חמצמץ, מצרפתופל לימוןאחרונה
מתכון אהוב דג סול ברוטב לימוני





