מתכון לבצק לקרעפלך שאפשר לאפות?סמטאות
כל בצק שמרים.הנורמלית האחרונה
אבל בצק שמרים הוא מתוקסמטאות
ממש לא בהכרחהנורמלית האחרונה
אני פתאום קולטת שאצטרך להכין גם
רוצה לקחת מאיתנו?
סמטאות
אנחנו בבידוד🤭הנורמלית האחרונה
הו, בהצלחהסמטאות
למה לאפות?בימבה אדומה
כי אנחנו לא מטגניםסמטאות
אני שמה במרק...בימבה אדומה
תודה!סמטאות
לא כולם אוכלים מרק
סמטאות
אני גם לא מתכננת להכין את זה במרק האמתבימבה אדומה
זה מה שאמא שלי עושה.הנורמלית האחרונה
קרפלך זה לא אמור להיות מבושל? במים\מרק? הבצק של זה פחותחילזון 123
מתאים לאפיה לא? זה כמו בצק פסטה כזה
לא, זה צריך להיות בשר עטוף בבצקסמטאות
יכול להיות שזה מתאים למנהג של יום כיפור אבל זה לא קרפלך...חילזון 123אחרונה
מחפשת מתכונים שמלאים בחלבונים לילד הקטן שלירחלה2020
תודה מראש
עדשים,כל סוגי העדשים להנביט ולאכול חיסמטאות
קינואה עם עדשים כתומותבימבה אדומה
קציצות טונה (של ניקי ב. אני שמה קמח חומוס במקום פירורי הלחם)
קציצות נסיכת הנילוס
קציצות בקר ברוטב אדום (של מתכונים ב10 דק')
עוף (יש מליון מתכונים😅)
חזה עוף עם ירקות מוקפצים (כנל)
והקצת יותר צמחוני
קציצות עדשים כתומות ובטטה
קציצות ירק ועדשים שחורות/חומות
קציצות ירק וקינואה (קינואה היא בין פחמימה לחלבון)
סלט ביצים ואבוקדו מעוכים במזלג
למה שלא כתבתי מתכון, אם תרצי אז תכתבי ואכתוב/אחפש
מרקים שונים עם קטניות*אשתו של בעלי*
תודה לכולן!רחלה2020אחרונה
עזרה!!--מחפשת אם יש למשהו את הספר מתכונים של רולדין..אני אנונימית!
אולי מפה תבוא הישועה..??
תודה רבה!!
^^אני אנונימית!אחרונה
מתכונים לעוגות עם תחליפי סוכר? (שיתאימו גם לסוכרתיים)סלט
מדברת על סוכרלוז וכו'.
אשמח לכל מתכון, עוגות בחושות, עוגיות, הכל!!!
תודה רבה מראש!
גם קמח יכול להיות בעיה . אז תבדקיברוקולי
לכן אני שואלת פה על מתכונים...סלט
אשמח למתכונים
עוגת גבינה ללא סוכר - מתכון מושלם!!מתכונים בריאים
מתכון מצוין לעוגות גבינה ללא סוכר
אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח רגיל
פתחתנו את הערוץ בדיוק בשביל מקרים כאלו שצריך תחליפים בריאים יותר
ממליצה להיכנס לערוץ כל המתכונים מתאימים לסוכרתיים
https://www.youtube.com/channel/UCex27bXhtcwA1Affr_kiPLQ/
בהצלחה!
באיזה עולם שוקולד לבן מתאים לסוכרתיים?מקום בעולם
לא חובה להוסיף את השוקולד הלבןמתכונים בריאים
השוקולד הלבן הוא תוספת נחמדה לעוגה ולא חובה בכלל
בתור מי שנמנעים מסוכר בכללי (לא סוכרתיים ) זה תוספת מצוינת
עוגת גבינה אפויהאב.ב
המתכון מתאים לתבנית ח.פ. סטנדרטית ועליה ניר אפיה
750 גרם גבינה לבנה (רצוי סקי או של תנובה)
6ביצים L
5מ"ל דיאטיפ
כפית וניל נוזלי
ממתיק בשווי של 1/2 כוס סוכר (כפית שטוחה 'מתוק וקל', חצי כוס ח.פ. 'ספלנדה''-תחליף סוכר שניתן להשיג באושר עד)
כפית אבקת אפיה
1/2 שמנת חמוצה 9%
כף קמח שיפון מלא
3 כפות קמח 80%
אופן ההכנה:
להפריד בין החלבונים והחלמונים
להוסיף לחלמונים דיאטיפ, וניל ולערבב
להוסיף גבינה לבנה ולערבב היטיב
להוסיף קמחים ולערבב היטיב עד תערובת אחידה
להוסיף שמנת ולערבב
להקציף חלבונים ולהוסיף את הממתיק
לערבב בעדינות את שתי התערובות
להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10דקות
להוריד את חום התנור ל- 160-170 מעלות עד שקיסם שמכניסים יוצא נקי
עוגה פרווהאב.ב
המתכון מתאים לתבנית ח.פ. סטנדרטית מרופדת בניר אפיה
7ביציםL
5 מ"ל דיאטיפ
ממתיק בשווי 1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית אבקת אפיה
1/3כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
קליפת לימון מגורדת
כוס ח.פ. גדושה קמח 80%
לבחירה: (לא חייבים)
תפוח קטן מרוסק או
1/3 כוס רסק תפוחים
1/2 כוס אגוזים קצוצים/טחונים
אופן ההכנה:
לערבב יחד קמח+קליפת לימון+אגוזים
להפריד בין החלבונים והחלמונים
להוסיף לחלמונים דיאטיפ+א.אפיה+וניל ולערבב היטיב
להוסיף שמן ולערבב
להוסיף תפוח עץ או רסק תפוחים ולערבב
להקציף חלבונים ולהוסיף את הממתיק
לערבב בעדינות את הקצף ותערובת החלמונים, תוך הוספת תערובת הקמח.
להכניס לתנור מחומם -160-170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי
(האפיה קצרה בערך 20 דקות)
כדאי להניח מגבת יבשה לאחר הוצאת התבנית מהתנור
לשמור במקום קריר (לאחר יום יש להכניס למקרר)
שומשומיותאב.ב
250 גרם שומשום (2 כוסות)
ממתיק בשווי 1/2 כוס סוכר
2 חלבונים
3 טיפות תמצית וניל
לערבב היטיב
להניח בעזרת 2 כפיות עיגולי שומשום על תבנית מכוסה בניר אפיה (עם רווחים קטנים )
להכניס לתנור מחומם -חום בינוני נמוך עד צבע זהוב
השומשומיות אמורות להיות קשות (מתקשות סופית לאחר שהתקררו)
יש תחליף סוכר שמתאים לסוכרתיים, אבל דיי יקרמקום בעולם
אצל סוכרתיים מה שהעיקר חדוב זה להסתכל על כמות הפחמימות במרכיב.
להשתמש בגבינות כמה שיותר שמנות, יש בהן פחות סוכר.
קמח שקדים,
טחינה וכו'..
יש בסקויטים או עוגיות לאנשים שלא אוכלים סוכרהפיאחרונה
שאלה על בשר ראשאם לשתיים
(בטוח שמתי מלח, אבל לא זוכרת שזה היה בצורה מוגזמת)
מנסה להפיק לקחים לשנה הבאה..
אני חושב שלא שמת לב והמלחת אותו יותר מדי...גיימס פוטר
הוא רגיל בטעם שלו
אוקיי, תודה! גם זה לקח...אם לשתיים
הערה נוספת-*אשתו של בעלי*
אז יכוליות שהאובר מליחות דוקא נובעת מזה ולאו דוקא מזה שתיבלת במלח.
לי זכור שבשר ראש מעצמו מלוח..אהבתחינם
תודה לכולם! באמת קשה לי להאמין שהגזמתי עד כדי כךאם לשתיים
לא שמים מלח בבשר ראשקראנץ שוקולד
בשר ראש מלוח מאודאמת ואמונה
מאוד מלוח מבסיסו. הרתחת אותו?מקום בעולם
לא.... צריך להרתיח? זה מוציא את המלח?אם לשתיים
כן.. עדיף להרתיח/ לבשל קצת הסיר לחץ..מקום בעולם
חידשת לי. תודה!אם לשתייםאחרונה
מספר שמנות שעבר התאריך, פח או שיש תקנה?רחפת..
תלוי בכמה זמןאנונימיות
תודה! פעם טעמתי מאפינס גבינה..רחפת..
אממ יכולה לתת כיוון אין לי כמויותאנונימיות
שמנת
קוטג'
בצל מטוגן
קמח
תבלינים- מלח פלפל אגוז מוסקט אפשר קצת פפריקה מתוקה אם את אוהבת
אפשר להוסיף כרובית/ ברוקולי/ עלי מנגולד/ תירס/ בטטה/ פטריות וכד'...
תודה!רחפת..
בהחלט יש תקנהמתפללת להצליח
תבדקי כמובן אם הן מריחות ונראות נורמלי, אבל זה כנראה בסדר גמור גם אם (הרבה) יותר מכמה ימים. היה אצלנו מקרה שנשכחו שמנות ולא התקלקלו בכלל ממש המון זמן.
תודה רבה
רחפת..
תטעמי רק קודם..חיים שלאחרונה
היי, מה מכינים לסוף הצום?אמרלד
מרקיםCherry
טעים, מזין, לא כבד ומלא בנוזלים
אפשר פשטידה, סלט, גבינות, לחמניות או משהו קליל כזהPandi99
מאד רציתי ממולאים.רחפת..
ואז גיליתי שאין פלפלים.
אז עכשיו הפעולה היא הפוכה. להסתכל מה יש ולחשוב מה אפשר להכין..
מרק ירקות ועדשיםיעל מהדרום
ממליצה ביותר מחום❤meod mevina????????
מים חמימים עם לימון - מנקה את הכבדסמטאותאחרונה
מיץ גזר תפוח וגינגר שהכנתי עכשיו
אוכל לקחת לעבודה ללא צורך בחימוםחורפית
מחפשת רעיונות לאוכל לצהריים לקחת לעבודה ללא צורך בחימום בעבודה.
אם גם לא צריך לשמור במקרר אז בכלל יהיה מעולה...
מחפשת אוכל משביע ומזין (עובדת לפעמים עד שעות מאוחרות) ומצד שני מוגבלת עם התנאים...
תודה!
הבעיה שלך היא סביב שמירת כשרות המיקרוגל?קרן-הפוך
ולא להעניש את עצמך באוכל לא חם לצהריים באופן קבוע?
זו לא הבעיה.. כמה תנאים טכניים שמקשים על הענייןחורפית
לאכול סלטים עשירים בירקות עם טונה, טחינה, אבוקדו, קטניות,קרן-הפוך
ותודה! באמת רעיון יצירתי...חורפית
אפשר לחמם בכמה כיסוייםתפוחית 1
בכ"מ אפשר במיקרוגל לחמם עם 2 כיסויים לכל הדעות שאני מכירהמיקי מאוס
יש גם דיעה שאוסרת (אני מכירה)יעל מהדרום
מעניין.יודעת להפנות אותי?מיקי מאוס
אם אשתכנע חלילה אני לא אוכל לחמם יותר בעבודה ;)
לא יודעת לפי מי. אבל יש לי חברה כזאת בעבודהיעל מהדרום
ועוד חברה שמכשירה את המיקרוגל.
אבל למה לך להשתכנע?
אין לך רב שאת נוהגת לפיו?
זה היה בצחוק. ברור שלא אשנה פסיקהמיקי מאוס

ברור לי שיש כאלה שמחמירים על עצמם. סתם סקרנות טהורה לדעת אם יש רבנים שממש אוסרים
מניחה שזו הפסיקה שהן הולכות לפיהיעל מהדרום
כריכים משביעים כמותפוחית 1
סלט פסטה ממש הולך קר
מאפינס ירקות למיניהם
היתה לי תקופה מחוץ לבית שהתרגלתי פשוט לאכול הכל קר בצהריים וזה היה דווקא סבבה- אורז קוסקוס בורגול,כל עוד זה היה עם איזה רוטב למעלה
שמעתי שיש כמו תרמוס לאוכל ששומר על החום. תנסי לגגליעל מהדרום
חחח כמו שהיינו לוקחים לבית ספר ביסודינפשי חמדה
את כנראה ילדונת לעומתי 🤣יעל מהדרום
אני פשוט לקחתי סנדוויץ' נוסף לצהריים.
וככה נראה לי הרוב.
האמת שכן (:נפשי חמדה
🌼 רעיונות לארוחות ללא חימוםתנו חיוך (-:
שלום לך,
להלן רעיונות לארוחות ללא חימום :
🌼 דיסת שיבולת שועל עשירה -
בהנחה שיש מים חמים נגישים, תוכלי להכין מראש בקופסא שיבולת שועל, פירות (חתוכים/מיובשים), אגוזים, ותוספות אחרות (זרעי צי'ה/פשתן/שבבי שוקולד וכדו').
בנוסף, ניתן לשלב חלב עמיד (רגיל/ צמחי) שנמכר בסופרים גם באריזות קטנות (תנובה לחלב רגיל ואלפרו לחלב שקדים וסוי'ה).
🌼 כריכים בהכנה במקום-
תוכלי לרכוש כיכר של לחם פרוס ומס' ממרחים ללא קירור, ובעת הצורך להכין לך כריכים במקום .
לדוגמא: חמאת שקדים, חמאת בוטנים, דבש וריבה.
במידת האפשר, תוכלי להביא גם גבינה/חומוס באריזה אישית ולאחסן בקירור, וכך המגוון יגדל 🙂
ירקות חתוכים במקום גם יכולים לשדרג את הכריך (תוכלי לחתוך על צלחת קטנה שהבאת מהבית/ צלחת חד''פ).
🌼הכנה של ''מנה חמה'' משלך-
על בסיס המרכיבים של מנה חמה קלאסית, תוכלי להביא בכלי חסין חום, פסטה קצרה ואבקת מרק (פטריות/ עוף/בצל/עגבניות וכדומה) ולהוסיף מים רותחים.
לחלופין, תוכלי לקנות רוטב פסטה מוכן באריזות קטנות (למשל של חברת יכין), ולשפוך על הפסטה לאחר הכנתה.
* כדאי לבדוק מראש את כמות הפסטה והמים הדרושים לכלי (במנה חמה הכמות מזערית ומותאמת לכוס הפלסטיק)
** אפשר לשלב לתוך הפסטה והרוטב גם חתיכות של נקניק קבנוס קצוץ.
*** הרעיון אמור לעבוד גם עם קוסקוס מוכן בשקית.
בהצלחה !!!
אפשר פרכיות אורז עם אבוקדורויטל.
וגם אפשר פרכיות כוסמת עם סלט וביצה.
אחלה רעיונות! אשמח לעודחורפית
אשמח לעוד, שאוכל לגוון במהלך השנה ולא ימאס לי🙃
בעיקרון..חיים של
וזה סבבה לאכול ככה אם את לא חייבת את האוכל שלך רותח.
אפשרויות:Cherry
קציצות טונה בקופסה עם ירקות ופריכיות/ קרקרים/ לחם.
לחם טחינה.
לקחת אוכל חם בתרמוס של אוכל נשמר מצוייןאנונימיות
אורז וקציצות
פתיתים
קינואה וירקות
פסטה מכל סוג
עוד רעיונות שלא חייבים תרמוס
סלטים שווים
סלט קינואה
פשטידיות (אפשר גם קר)
קוסקוס בקופסא ולהוסיף רק מים חמים
סנדוויץ שווה (סביח, בולגרית וירקות, טונה וירקות)
תודה על מגוון הרעיונות!! רעיונות לסלטים מגוונים ומשביעים?חורפית
עלו הרבה דברים שלא חשבתי עליהם.
תודה רבה!!
תודה! רעיונות מעוליםחורפית
סלט בורגול...סלט ירקות עם חסה ,ביצה וטחינה או קוטג ....אני מושלמת
יש קופסאות אוכל שמחברים לחשמל וזה מחמם את האוכל..הריון ולידה2
ממליצה מאוד
מניחה שטעית בפורום. כי זה ניק לשימוש רק בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
אפשר(אהבת עולם)אחרונה
רציתי לשתף-המתכון הכי טעים לפנקייק בננה-ניסיתי אותו והתמכרתיmeod mevina????????
שאלת איחסון-נביעה
הקופסאות במזווה?- כי שם אף אחד לא באמת רואה אותם והם נשארים שם לעד..ופותחים כמובן חבילה חדשה, וגם- בקופסא זה מתייבש..
רעיונות?...
מאחת שמנסה ללמוד איך מתנהל בית באמת מסודר....
יש את השקיות עם הפס סגור של איקאהמענין
איפה? במזווה?נביעה
ואת מה שכבר נפתח(קטניות וכזה) בצנצנות במדף אחר.
אולי לשים באותו מקום יפתור את הבעיה?יראת גאולה
תמיד הכל היה באותו מקום ונהפך לבלאגן מטורף...נביעה
שקית אוכל על הצד הפתוח ולמקרר.זה עושה את העבודה.גיימס פוטר
גם בייגלה...?נביעה
ומי רואה בכלל שזה שם...
כן, לגמריגיימס פוטר
אני שם בקופסה עם מכסה וואקום.. עוגיות עבאדי נשמרות לי מצויןמבקש אמונה
מקפלת את הצד הפתוח ושמה גומיהבת 30
גם אמימאוהבת בילדי
בבסקויטים זה נשמע בלתי אפשרי..נביעה
המממ...יכול להיות. אין לי בבית ביסקוויטים.בת 30
גם עם פריכיות...נביעה
אבל שמה איפה??נביעה
בארון.בת 30
גם אניבעוז וענווה!
אצלינו בתוך קופסא על השיש*אשתו של בעלי*
שקופה? כל אחד בשקית נפרדת?נביעה
לכל סוג עוגיות-קופסא נפרדת*אשתו של בעלי*
בכל במקררתפוחית 1
סגור במזווהברוקולי
בקופסא של הלחם, נמצאת על השישאמת ואמונה
רעיון טוב!! בכל מקרה היא אצלי עומדת ריקה רק ליופי😆נביעה
בדיוק אבל על השולחן.הנורמלית האחרונה
מעל השולחן במטבח יש לי מדפים:באר מרים
במדף מעליו - עדיין גובה נגיש בקלות - הקורנפלקס הפתוח, הפריכיות הפתוחות, הקרקרים הפתוחים. (עוגיות אצלנו רק בשבת..)
ובמדף העליון - הקורנפלקס, הפריכיות, הקרקרים הסגורים.
ככה לא פותחים חדש כי זה גבוה, ולא מתבלגן הפתוח, והכל נגיש וקרוב לשולחן. כשמתיישבים - יש את מה שצריך בהישג יד.
(ניסיתי לשים שם גם צלחות חד"פ, אבל זה התבלגן והיה המון בזבוז אז העברתי למגירה מתחת לשיש)
👍🏻👍🏻 תודה רבה! אבל אין שם מדפים😆נביעהאחרונה
מה מבשלים לשבתתתת?ברוקולי
כדי ש @נחשון מהצפון לא יכעס עלי
שרשרו..
והתפריט שלי מוכן..
יאי~~
צריך 2 ארוחות נ.ג.
![]()
@ארץ השוקולד @קראנץ שוקולד @קרן-הפוך @יעל מהדרום @טארקו @מקום בעולם @איכה @אם ל3+ @ט'
טוב אז אצלנו סוף סוף סגורבוקר אור
מרק ירקות עם עוף וקניידלך
קוסקוס
בוקר
פסטה עם חזה עוף
אנטיפסטי
סירות תפוא פוריות
סדש
לחמניות
חומוס
ערב
כיסונים עם פטריות ובצל/פירה
אורז עם עוף בתנור
בוקר
פירה עם פטריות ובצל
כדורי בשר מהמקפיא
שאריות אולי
סלטים:
חצילים וגמבה
מקלות גזר בתנור
ממרח חצילים מהמקפיא
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז טחינה וסילאן
חלות
פשלה קטנה...Cherry
לא היה לי מושג מה אני עושה עם זה (פחות יצא לי להתעסק עם כוסמין), פשוט המשכתי רגיל כאילו זה קמח חיטה בלבד, בינתיים נראה בסדר, קצת יותר חלק, נראה מה יהיה בחג.
מה הייתי צריך לעשות עם זה? יש ייחודיות בעבודה עם קמח כוסמין?
זה יהיה בסדר ! בתאבוןברוקולי
תודה,Cherryאחרונה
קיטרינג לחגמצפה להריון.
אלא להזמין קטרינג, איך מזמינים? לפי משקל או מנה?
מה המחיר ההמוצע ל4 נפשות?
ממליץ מאוד עליהם:גיימס פוטר
בדרך כללCherryאחרונה
אבל יש מוצרים הנמכרים במשקל, או במארזים בגודל כזה או אחר
כמה זמן זה הגיוני להשאיר עוף במקרר (לא מבושל)?בארץ אהבתי
התכנון היה להכין אותו היום בתוך תבנית עם ירקות, ולבשל על הפלטה ביום ראשון בבוקר. אבל פתאום תהיתי אם זה יותר מידי זמן להשאיר אותו בלי בישול.
אם זה יותר מידי, אז אכין אותו בתנור היום. אשמח לדעת מהבינים אם זה נצרך...
יש למישהי מתכון ממש טוב לבשר עם דבש או סילאן?בת 30
תודה רבה
איזה בשר זה?אהבתחינם
אני מרתיחה את הבשר לא משנה איזה בערך שעה וחצי שעתיים עם עלי דפנה
מוציאה ,מקררת טוב טוב ואז פורסת לפרוסות או קוביות,
מטגנת הרבה בצל
בערך 5-6 גדולים שמה 2 וחצי כפות סילאן וכף סוכר חום,מבשלת על להבה נמוכה בערך 20 דקות עד שזה הופך לריבה
מוסיפה את הבשר מלח פלפל שחור ואפשר גם ערמונים, פיטריות, ירקות שאוהבים...
מים,ומבשלת עוד שעתיים עד שהבשר רך..
פילה מדומהבת 30
אה פילה מדומה צריך הרבה זמן בישולאהבתחינם
תוסיפי עוד איזה חצי שעה עד שעה של בישול.
בהצלחה.
נכוןבת 30
זה קפוא?אהבתחינם
לאבת 30
הכוונה הייתהאהבתחינם
אם זה קפוא בדרך כלל הוא מלא במים ואז אחרי ההרתחה/בישול יוצאים כל המים והוא מאבד צורה
אה...כן, קפוא...בת 30
בפעם הבאה*אשתו של בעלי*
צלי כתף הרבה יותר רך ונימוח מפילה מדומה.
נכוןבת 30
לי! אני מכין את זה בכל ראש השנהפשוט אני..
רכיבים:
*500 גרם בשר בקר, מבקשים מהקצב שיחתוך ויוציא עצמות (אפשר כמובן להכפיל כמויות).
*2 בצלים
*3-4 עגבניות
*3-4 גזרים מקולפים
*מלח ופלפל
*דבש
*סלרי
*שמן
הכנה:
*להרתיח שמן בסיר. להכניס את הבשר לעשרים שניות בערך לכל צד, רק כדי שיחליף צבע לחום יפה. אחרי שהבשר החליף צבע - להוציא אותו.
להכניס את הבצל, אחרי כדקה להכניס פרוסות גזר, אחרי כדקה להכניס את העגבניות החתוכות, ולבסוף את הסלרי.
לסגור את המכסה, להעביר לאש נמוכה.
להוסיף את חתיכות הבשר, מלח פלפל, דבש.
לסגור את המכסה, לבשל כשעתיים-שלוש על אש נמוכה.
(אחרי שעה לבדוק את מצב הנוזלים, אם יש יותר מדי - להמשיך לבשל עוד שעה עם מכסה פתוח, כדי שחלק מהנוזל יתאדה).
אפילו ההורים שלי, שלא אוהבים בשר בקר בדרך כלל, מילאו את הצלחת שוב ושוב 
נשמע מעולהבת 30
ממש לא, אני פשוט מאוד אוהב סלריפשוט אני..
אפשר לנסות אולי עלים אחרים אם את אוהבת (פטרוזיליה/כוסברה וכו')
אחלה, תודה. נראה לי שאנסה!!בת 30
שכחתי להגיד עוד משהו...פשוט אני..
פעם אחת, בטעות, יצא לי המון המון נוזלים. כנראה העגבניות היו ממש עסיסיות.
כשראיתי שהם לא נעלמים לי בבישול, פשוט הוספתי אורז לתבשיל כדי שהוא יספח את הנוזלים.
זה היה האורז הכי טעים שאכלתי בחיים. כל הרוטב העסיסי, הכולל דבש+שומן בשר, פשוט הפך אותו לחלום.
נשמע טעים!בת 30
אני הכנתי עם סילאן, עלי סלק וכרישהברוקולי
פילה מדומהתה ה
מבשל מראש איזה 3 שעות קצת מטגן בהתחלה עם התיבול שאני אוהב ואחרי 10 דק' משאיר להתבשל עם מים
ואז אחרי שהוא מבושל טוב אני מטגן פטריות וערמונים עם מלא שום פורס את הבשר ששומר על הצורה שלו למרות שהוא היה קפוא. ושם מהרוטב של הבישול כמה שאני רוצה וזהו יוצא ממש טוב.
היום הוספתי גם עלי סלק מעניין איך יצא
תודהבת 30
גמרתי את כל הכרישה על קציצות...בת 30
לא חייבים פטריותתה ה
פשוטבת 30
שוטפים היטב את הכרישה, קוצצים, מוסיפים לבצל. ממשיכים להזהיב עד שהם רכים.
מוסיפים מלח, פלפל,, כמון, ביצה, קמח
מטגנים.
תודהתה האחרונה
פנקייק...קראנץ שוקולד
וואו . נראה טעיםמענין
נראה טוב!!יעל מהדרום
פששחיים של
נראה כמו חתיכת חמאהמודדת כובעים
^^קראנץ שוקולדאחרונה
מחפשת מתכון לקציצות ירקות או קטניותגבינית
תחפשי באתר של ניקי ב, יש לה מתכונים מעולים לקציצות!בעוז וענווה!
קציצות עדשיםבת 30
מסננים ומועכים לעיסה, מוסיפים ביצה, קמח, מלח, כמון וכורכום. אפשר גם בצל מגורד.
מטגנים, יוצא טעים מאוד!!
תודה!חומים זה ירוקים?גבינית
כןבת 30אחרונה
מה מכינים לראש השנה?כבתחילה

איזה סימנים צריך?
אוכל מומלץ?
נפלאות הבריאה!! חידשת לייעל מהדרום
מחפשת מתכון חגיגי לערב החגאנונימית לרגע1
אבל אין לי תנור בשרי..
אשמח לרעיונות!
ממולאים (ירקות) מבשלים בסיר*אשתו של בעלי*
איך אפשר לבשל? ראיתי רק בתנוראנונימית לרגע1
כמו שמבשלים עוף רגיל*אשתו של בעלי*
כי זה יהפוך להיות עוף סמרטוטי כזה ...אנונימית לרגע1
אל תשכחי שיש גם תוכן בפנים.. זה נראלי יוצא כמו אידויאנונימית לרגע1
ממש לא!*אשתו של בעלי*
ניסית?אנונימית לרגע1
אני אישית לא*אשתו של בעלי*
ממש לא חייב שיצא סמרטוט.מקום בעולם
חידשתן
אנונימית לרגע1
אני מבשלת שוקיים ממולאים בסיראהבתחינם
זה יוצא מושלם.
את יכולה צלעות כבש ופירות יבשים,אהבתחינם
קציצות עוף וריבת בצל,
אסאדו וירקות(לא בתנור...),
בשר ראש וחומוס חריף,
חזה עוף ממולא בשר,
קציצות ותחתיות ארטישוק.
ישלי עוד רעיונות..אם תרציאהבתחינם
איך מכינים חזה עוף ממולא בשר?אנונימית לרגע1
את צריכה לבקש מהקצב חזה עוף גדול פרוס דקאהבתחינם
מטגנת בצל, פיטריות, בשר, מוסיפה כוסברה קצוצה מעט כורכום מלח פלפל שחור ופרריקה.
הכל מטגנת טוב טוב שלא ישארו נוזלים
שזה מתקרר לוקחת חתיכה של ניילון נצמד שמה מעליה את חזה עוף שמה במרכז מהבשר
מקפלת מכל צד ואז מגלגלת כלפי מעלה.. וסוגרת עם הניילון נצמד ככה עושה את כולם
מרתיחה 10 דקות בסיר עם מים את החזה עוף כולל הניילון נצמד זה כדי שתישמר הצורה יפה.
מוציאה מקררת מורידה את הניילון נצמד
בסיר רחב מטגנת הרבה בצל משהו כמו 4-5 גדולים
שמה כף סוכר חום, מלח, פפריקה כורכום וסילאן מערבבת טוב טוב שמה את החזה עוף נותנת לו טיגון קל מכל צד בערך 5 דקות מוסיפה מים בערך 2 כוסות מכסה ומבשלת 45 דקות.. יוצא עסיסי ומושלם !
נשמע מזה טעים 🤩🤩🤩אנונימית לרגע1
בדיוק.אהבתחינם
אוקיי, וכמה דקות במים?אנונימית לרגע1
לספרדים יש אוכל טוב..חיים של
😋😋😋אהבתחינם
עוף עם תפוח בדבש - הכי חגיגי וקלי קלות.. אפשר גם על הפלטה..באר מרים
מוסיפים:
בצל פרוס לפרוסות גדולות,
כמה שיני שום קלופות ופרוסות,
2-3 תפוחים ירוקים (סמיט) קלופים ופרוסים
אפשר גם צנוברים.. לא חובה...
(אם רוצים - אפשר גם תפוחי אדמה, כדי את הקטנים ממש..)
לתיבול:
כוס יין אדום יבש
חצי כוס דבש
מל"פ
רוזמרין או עשבי טיבול אחרים. (אפשר כתבלין יבש..)
מערבבים הכל.
עד כאן אני בדרך כלל מכינה מראש ומקפיאה את העוף עם כל התיבול כבר מוכן.
ומה עושים עם זה?
אפשר לאפות בתנות לפני החג.
אפשר להניח בכלי ממש אטום (או להוסיף נייר אלומיניות נוסף מעל המכסה) ולתת לזה להתבשל על הפלטה.
אני הרבה פעמים מוציאה מהמקפיא ממש בכניסת החג הראשון, משאירה במקרר להפשיר במשך החג הראשון, ובלילה השני אחרי הסעודה מניחה על הפלטה להתבשל עד הבוקר. (אצלנו מתפללים ותיקין ואוכלים די מוקדם בראש השנה, בעלי מקפיד שהסעודה תהיה לפני חצות היום..)
אפשר גם להניח על הפלטה לפני שיוצאים לבית הכנסת - חשוב לשים לב שכם מכינים בכלי חרס - לוקח הרבה זמן לכלי להתחמם ואח"כ העוף צריך עוד זמן בישול. לדעתי חייבים לפחות 4-5 שעות מראש.
השנה שרה"ש בשבת - אם את רוצה לליל שבת/חג ואין לך תנור - אפשר לחבר את הפלטה 4 שעות לפני כניסת שבת ולהניח, תוך כדי שאת פנויה לדברים אחרים..
(היתה תקופה שלא היה לנו חיבור לגז והתרגלתי לבשל כמעט את כל השבת על הפלטה לאט ובנחת ביום שישי..)
ומרגישים טעם חגיגי של ראש השנה..
אצלנו מצרפת אורז לבן פשוט. (אפשר להכין עם צימוקים ושקדים)
אפשר גם תפוחי אדמה וירק..
נשמע טעים , ומגניב לבשל על הפלטהשִׁירָה
בדיוק הכנתי עוף עם דבש (מבושל), אהבתי את הרעיון של התפוחים...




