שרשור חדש
מתכון לבצק לקרעפלך שאפשר לאפות?סמטאות
אמא לא מחבבת את המתכון שישלי:-/
כל בצק שמרים.הנורמלית האחרונה
אבל בצק שמרים הוא מתוקסמטאות
ממש לא בהכרחהנורמלית האחרונה
חלות, לדוגמא, לא חייבות להיות מתוקות. אפשר לשים ממש מעט סוכר בשביל השמרים ולא חובה.

אני פתאום קולטת שאצטרך להכין גם
רוצה לקחת מאיתנו?סמטאות
אמא אמרה שתעשה באמת בבצק של החלות
אנחנו בבידוד🤭הנורמלית האחרונה
הו, בהצלחהסמטאות
למה לאפות?בימבה אדומה
כי אנחנו לא מטגניםסמטאות
אני שמה במרק...בימבה אדומה
תודה!סמטאות
לא כולם אוכלים מרקסמטאות
אני גם לא מתכננת להכין את זה במרק האמתבימבה אדומה
ארתיח מים עם תבלינים וקצת ירקות (חצי בצל חצי גזר) ואבשל את זה שם...
זה מה שאמא שלי עושה.הנורמלית האחרונה
קרפלך זה לא אמור להיות מבושל? במים\מרק? הבצק של זה פחותחילזון 123

מתאים לאפיה לא? זה כמו בצק פסטה כזה

לא, זה צריך להיות בשר עטוף בבצקסמטאות
גבורה עטופה בחסד
יכול להיות שזה מתאים למנהג של יום כיפור אבל זה לא קרפלך...חילזון 123אחרונה
מלקאם סאנבטמיסטר דום


יפה מאודתפוחית 1
יפה. מה זה?חילזון 123אחרונה


מחפשת מתכונים שמלאים בחלבונים לילד הקטן שלירחלה2020
מתכוני עדשים/חזה עוף/עופות וכו'.
תודה מראש
עדשים,כל סוגי העדשים להנביט ולאכול חיסמטאות
קינואה עם עדשים כתומותבימבה אדומה
קציצות הודו
קציצות טונה (של ניקי ב. אני שמה קמח חומוס במקום פירורי הלחם)
קציצות נסיכת הנילוס
קציצות בקר ברוטב אדום (של מתכונים ב10 דק')
עוף (יש מליון מתכונים😅)
חזה עוף עם ירקות מוקפצים (כנל)

והקצת יותר צמחוני
קציצות עדשים כתומות ובטטה
קציצות ירק ועדשים שחורות/חומות
קציצות ירק וקינואה (קינואה היא בין פחמימה לחלבון)
סלט ביצים ואבוקדו מעוכים במזלג

למה שלא כתבתי מתכון, אם תרצי אז תכתבי ואכתוב/אחפש
מרקים שונים עם קטניות*אשתו של בעלי*
תודה לכולן!רחלה2020אחרונה
עזרה!!--מחפשת אם יש למשהו את הספר מתכונים של רולדין..אני אנונימית!
נסענו לפני הסגר עד אחרי החג ושכחנו לצלם מתכון מהספר בבית...

אולי מפה תבוא הישועה..??

תודה רבה!!
מתכונים לעוגות עם תחליפי סוכר? (שיתאימו גם לסוכרתיים)סלט
כלומר- סילאן, דבש, אגבה- אי אפשר.

מדברת על סוכרלוז וכו'.

אשמח לכל מתכון, עוגות בחושות, עוגיות, הכל!!!

תודה רבה מראש!
גם קמח יכול להיות בעיה . אז תבדקיברוקולי
לכן אני שואלת פה על מתכונים...סלט
לדוג' עוגות גבינה או עוגיות שקדים...
אשמח למתכונים
עוגת גבינה ללא סוכר - מתכון מושלם!!מתכונים בריאים

 

מתכון מצוין לעוגות גבינה ללא סוכר

אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח רגיל 

 

 

פתחתנו את הערוץ בדיוק בשביל מקרים כאלו שצריך תחליפים בריאים יותר

ממליצה להיכנס לערוץ  כל המתכונים מתאימים לסוכרתיים

 

https://www.youtube.com/channel/UCex27bXhtcwA1Affr_kiPLQ/

 

בהצלחה!

באיזה עולם שוקולד לבן מתאים לסוכרתיים?מקום בעולם
גם האלה דמוגדרים כללא תוספת סוכר מלאים בתחליפים שמקפיצים את הסוכר.
לא חובה להוסיף את השוקולד הלבןמתכונים בריאים

 

השוקולד הלבן הוא תוספת נחמדה לעוגה ולא חובה בכלל

בתור מי שנמנעים מסוכר בכללי (לא סוכרתיים ) זה תוספת מצוינת 

 

עוגת גבינה אפויהאב.ב

 

המתכון מתאים לתבנית ח.פ. סטנדרטית ועליה ניר אפיה

 

750 גרם גבינה לבנה (רצוי סקי או של תנובה)

6ביצים L

5מ"ל דיאטיפ

כפית וניל נוזלי

ממתיק בשווי של  1/2 כוס סוכר (כפית שטוחה 'מתוק וקל', חצי כוס ח.פ. 'ספלנדה''-תחליף סוכר שניתן להשיג באושר עד)

כפית אבקת אפיה

1/2 שמנת חמוצה 9%

כף קמח שיפון מלא

3 כפות קמח 80%

 

אופן ההכנה: 

להפריד בין החלבונים והחלמונים

להוסיף לחלמונים דיאטיפ, וניל ולערבב

להוסיף גבינה לבנה ולערבב היטיב

להוסיף קמחים ולערבב היטיב עד תערובת אחידה

להוסיף שמנת ולערבב

להקציף חלבונים ולהוסיף את הממתיק

לערבב בעדינות את שתי התערובות

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10דקות

להוריד את חום התנור ל- 160-170 מעלות עד שקיסם שמכניסים יוצא נקי

 

עוגה פרווהאב.ב

המתכון מתאים לתבנית ח.פ. סטנדרטית מרופדת בניר אפיה

 

7ביציםL

5 מ"ל דיאטיפ

ממתיק בשווי 1/2 כוס סוכר

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפיה

1/3כוס שמן

1/4 כוס מיץ לימון טבעי

קליפת לימון מגורדת

כוס ח.פ. גדושה קמח 80%

לבחירה: (לא חייבים)

תפוח קטן מרוסק או

1/3  כוס רסק תפוחים 

 

1/2 כוס אגוזים קצוצים/טחונים

 

אופן ההכנה:

לערבב יחד קמח+קליפת לימון+אגוזים

להפריד בין החלבונים והחלמונים

להוסיף לחלמונים דיאטיפ+א.אפיה+וניל ולערבב היטיב

להוסיף שמן ולערבב

להוסיף תפוח עץ או רסק תפוחים ולערבב

להקציף חלבונים ולהוסיף את הממתיק

לערבב בעדינות את  הקצף ותערובת החלמונים, תוך הוספת תערובת הקמח.

 

להכניס לתנור מחומם -160-170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי

(האפיה קצרה בערך 20 דקות)

כדאי להניח מגבת יבשה לאחר הוצאת התבנית מהתנור

 

לשמור במקום קריר (לאחר יום יש להכניס למקרר)

שומשומיותאב.ב

250 גרם שומשום (2 כוסות)

ממתיק בשווי 1/2 כוס סוכר

2 חלבונים

3 טיפות תמצית וניל

לערבב היטיב

 

להניח בעזרת 2 כפיות עיגולי שומשום על תבנית מכוסה בניר אפיה (עם רווחים קטנים )

להכניס לתנור מחומם -חום בינוני נמוך עד צבע זהוב

 

השומשומיות אמורות להיות קשות (מתקשות סופית לאחר שהתקררו) 

יש תחליף סוכר שמתאים לסוכרתיים, אבל דיי יקרמקום בעולם
מה שכן, עושה את העבודה בלי טעם לוואי ובלי הקפצת סוכר.אנסה לחפש לך אותו פה ואצלם לך..

אצל סוכרתיים מה שהעיקר חדוב זה להסתכל על כמות הפחמימות במרכיב.
להשתמש בגבינות כמה שיותר שמנות, יש בהן פחות סוכר.
קמח שקדים,
טחינה וכו'..
יש בסקויטים או עוגיות לאנשים שלא אוכלים סוכרהפיאחרונה
ואז פשוט עוגת ביסקוויטים רגילה ..
שאלה על בשר ראשאם לשתיים
השנה קנינו בשר ראש לסימנים ובישלתי אותו עם חומוס, המרקם והתיבול יצאו מעולה חוץ מזה שיצא מלוח בצורה נוראית. השאלה שלי היא האם הבשר עצמו מלוח בהשוואה לסוגי בשר אחרים? או שזה היה פדיחה שלי?
(בטוח שמתי מלח, אבל לא זוכרת שזה היה בצורה מוגזמת)
מנסה להפיק לקחים לשנה הבאה..
אני חושב שלא שמת לב והמלחת אותו יותר מדי...גיימס פוטר

הוא רגיל בטעם שלו

אוקיי, תודה! גם זה לקח...אם לשתיים
הערה נוספת-*אשתו של בעלי*
הרבה פעמים חלקי בשר שונים נמכרים כשהם מלוחים כבר,מההמלחה שלהם.
אז יכוליות שהאובר מליחות דוקא נובעת מזה ולאו דוקא מזה שתיבלת במלח.
לי זכור שבשר ראש מעצמו מלוח..אהבתחינם
לכן תמיד שמה פחות מלח שמבשלת בשר ראש..
תודה לכולם! באמת קשה לי להאמין שהגזמתי עד כדי כךאם לשתיים
מקווה שבשנה הבאה אני אזכור את זה...
לא שמים מלח בבשר ראשקראנץ שוקולד
זה מסוג הבשרים שעוברים הכשרה ויש בהם הרבה מלח..
בשר ראש מלוח מאודאמת ואמונה
ככה זכור לי
מאוד מלוח מבסיסו. הרתחת אותו?מקום בעולם
לא.... צריך להרתיח? זה מוציא את המלח?אם לשתיים
כן.. עדיף להרתיח/ לבשל קצת הסיר לחץ..מקום בעולם
חידשת לי. תודה!אם לשתייםאחרונה
מישהו פה עבד עם קמח אורז?סמטאות
אני, בקטנהלבי ובשרי
הכנתי פנקייקים ומאפינס. יצא חנק וקצת כבד, אבל זה היה לילדים והם זללו הכל.
הסתדרתי כנראה, תודהסמטאותאחרונה
מספר שמנות שעבר התאריך, פח או שיש תקנה?רחפת..
תלוי בכמה זמןאנונימיות
כמה ימים לרב זה בסדר לאפיה למשל. תריחי אותן ותסתכלי על המרקם. אם מריח טוב ובלי גושים תכיני פשטידה או מוקרם
תודה! פעם טעמתי מאפינס גבינה..רחפת..
לא מצאתי באינטרנט שום מתכון. יודעת לכוון למשהו?
אממ יכולה לתת כיוון אין לי כמויותאנונימיות
ביצים
שמנת
קוטג'
בצל מטוגן
קמח
תבלינים- מלח פלפל אגוז מוסקט אפשר קצת פפריקה מתוקה אם את אוהבת
אפשר להוסיף כרובית/ ברוקולי/ עלי מנגולד/ תירס/ בטטה/ פטריות וכד'...
תודה!רחפת..
בהחלט יש תקנהמתפללת להצליח

תבדקי כמובן אם הן מריחות ונראות נורמלי, אבל זה כנראה בסדר גמור גם אם (הרבה) יותר מכמה ימים. היה אצלנו מקרה שנשכחו שמנות ולא התקלקלו בכלל ממש המון זמן.

תודה רבהרחפת..
תטעמי רק קודם..חיים שלאחרונה
כח לפעמים הן הופכות להיות מרות
היי, מה מכינים לסוף הצום?אמרלד
אשמח לרעיונות.
מרקיםCherry
הכי טוב,
טעים, מזין, לא כבד ומלא בנוזלים
אפשר פשטידה, סלט, גבינות, לחמניות או משהו קליל כזהPandi99
מאד רציתי ממולאים.רחפת..
כבר הרחתי את ריחם..
ואז גיליתי שאין פלפלים.

אז עכשיו הפעולה היא הפוכה. להסתכל מה יש ולחשוב מה אפשר להכין..
מרק ירקות ועדשיםיעל מהדרום
ממליצה ביותר מחום❤meod mevina????????
מים חמימים עם לימון - מנקה את הכבדסמטאותאחרונה
ואחרי חצי שעה בערך
מיץ גזר תפוח וגינגר שהכנתי עכשיו
אוכל לקחת לעבודה ללא צורך בחימוםחורפית
שלום,
מחפשת רעיונות לאוכל לצהריים לקחת לעבודה ללא צורך בחימום בעבודה.
אם גם לא צריך לשמור במקרר אז בכלל יהיה מעולה...
מחפשת אוכל משביע ומזין (עובדת לפעמים עד שעות מאוחרות) ומצד שני מוגבלת עם התנאים...
תודה!
הבעיה שלך היא סביב שמירת כשרות המיקרוגל?קרן-הפוך
אולי כבר כדאי לקנות מיקרו פשוט באופן פרטי?
ולא להעניש את עצמך באוכל לא חם לצהריים באופן קבוע?
זו לא הבעיה.. כמה תנאים טכניים שמקשים על הענייןחורפית
חשבתי אולי רעיונות יצירתיים יעזרו לי
לאכול סלטים עשירים בירקות עם טונה, טחינה, אבוקדו, קטניות,קרן-הפוך
קינואה, עדשים,
ותודה! באמת רעיון יצירתי...חורפית
אפשר לחמם בכמה כיסוייםתפוחית 1
בכ"מ אפשר במיקרוגל לחמם עם 2 כיסויים לכל הדעות שאני מכירהמיקי מאוס
לא עוזר לפותחת אבל לידע כללי
יש גם דיעה שאוסרת (אני מכירה)יעל מהדרום
מעניין.יודעת להפנות אותי?מיקי מאוס
סתם לסקרנות.
אם אשתכנע חלילה אני לא אוכל לחמם יותר בעבודה ;)
לא יודעת לפי מי. אבל יש לי חברה כזאת בעבודהיעל מהדרום
לק"י

ועוד חברה שמכשירה את המיקרוגל.

אבל למה לך להשתכנע?
אין לך רב שאת נוהגת לפיו?
זה היה בצחוק. ברור שלא אשנה פסיקהמיקי מאוס
פשוט עניין אותי מה הנימוקים לאסור

ברור לי שיש כאלה שמחמירים על עצמם. סתם סקרנות טהורה לדעת אם יש רבנים שממש אוסרים
מניחה שזו הפסיקה שהן הולכות לפיהיעל מהדרום
כריכים משביעים כמותפוחית 1
לחם עם קציצות טונה/ חביתה/ שניצל/ לא הכי בריא אבל פסטרמה או נקניק.
סלט פסטה ממש הולך קר
מאפינס ירקות למיניהם
היתה לי תקופה מחוץ לבית שהתרגלתי פשוט לאכול הכל קר בצהריים וזה היה דווקא סבבה- אורז קוסקוס בורגול,כל עוד זה היה עם איזה רוטב למעלה
שמעתי שיש כמו תרמוס לאוכל ששומר על החום. תנסי לגגליעל מהדרום
חחח כמו שהיינו לוקחים לבית ספר ביסודינפשי חמדה
את כנראה ילדונת לעומתי 🤣יעל מהדרום
לק"י

אני פשוט לקחתי סנדוויץ' נוסף לצהריים.
וככה נראה לי הרוב.
האמת שכן (:נפשי חמדה
🌼 רעיונות לארוחות ללא חימוםתנו חיוך (-:
בס''ד

שלום לך,

להלן רעיונות לארוחות ללא חימום :

🌼 דיסת שיבולת שועל עשירה -
בהנחה שיש מים חמים נגישים, תוכלי להכין מראש בקופסא שיבולת שועל, פירות (חתוכים/מיובשים), אגוזים, ותוספות אחרות (זרעי צי'ה/פשתן/שבבי שוקולד וכדו').
בנוסף, ניתן לשלב חלב עמיד (רגיל/ צמחי) שנמכר בסופרים גם באריזות קטנות (תנובה לחלב רגיל ואלפרו לחלב שקדים וסוי'ה).

🌼 כריכים בהכנה במקום-
תוכלי לרכוש כיכר של לחם פרוס ומס' ממרחים ללא קירור, ובעת הצורך להכין לך כריכים במקום .
לדוגמא: חמאת שקדים, חמאת בוטנים, דבש וריבה.
במידת האפשר, תוכלי להביא גם גבינה/חומוס באריזה אישית ולאחסן בקירור, וכך המגוון יגדל 🙂
ירקות חתוכים במקום גם יכולים לשדרג את הכריך (תוכלי לחתוך על צלחת קטנה שהבאת מהבית/ צלחת חד''פ).

🌼הכנה של ''מנה חמה'' משלך-
על בסיס המרכיבים של מנה חמה קלאסית, תוכלי להביא בכלי חסין חום, פסטה קצרה ואבקת מרק (פטריות/ עוף/בצל/עגבניות וכדומה) ולהוסיף מים רותחים.
לחלופין, תוכלי לקנות רוטב פסטה מוכן באריזות קטנות (למשל של חברת יכין), ולשפוך על הפסטה לאחר הכנתה.
* כדאי לבדוק מראש את כמות הפסטה והמים הדרושים לכלי (במנה חמה הכמות מזערית ומותאמת לכוס הפלסטיק)
** אפשר לשלב לתוך הפסטה והרוטב גם חתיכות של נקניק קבנוס קצוץ.
*** הרעיון אמור לעבוד גם עם קוסקוס מוכן בשקית.


בהצלחה !!!
אפשר פרכיות אורז עם אבוקדורויטל.

וגם אפשר פרכיות כוסמת עם סלט וביצה.

אחלה רעיונות! אשמח לעודחורפית
תודה לכולכם! רעיונות מעניינים ומגוונים, איזה כיף!
אשמח לעוד, שאוכל לגוון במהלך השנה ולא ימאס לי🙃
בעיקרון..חיים של
אם את שמה את האוכל בלילה במקרר ואח"כ במהלך היום הוא לידך, הוא לא מתקלקל והוא בטמפרטורת החדר.
וזה סבבה לאכול ככה אם את לא חייבת את האוכל שלך רותח.
אפשרויות:Cherry
קוואקר להכנה מהירה, אפשר בכוס שתיה חמה ורק צריך מים חמים מהמיניבר, אפשר להוסיף סוכר/ דבש.
קציצות טונה בקופסה עם ירקות ופריכיות/ קרקרים/ לחם.
לחם טחינה.
לקחת אוכל חם בתרמוס של אוכל נשמר מצוייןאנונימיות
אפשר קוסקוס ומרק ב2 תרמוסים.
אורז וקציצות
פתיתים
קינואה וירקות
פסטה מכל סוג

עוד רעיונות שלא חייבים תרמוס

סלטים שווים
סלט קינואה
פשטידיות (אפשר גם קר)
קוסקוס בקופסא ולהוסיף רק מים חמים
סנדוויץ שווה (סביח, בולגרית וירקות, טונה וירקות)
תודה על מגוון הרעיונות!! רעיונות לסלטים מגוונים ומשביעים?חורפית

עלו הרבה דברים שלא חשבתי עליהם.

תודה רבה!!

סלט כל טובופל לימון
סלט קוסקוסופל לימון
תודה! רעיונות מעוליםחורפית
סלט בורגול...סלט ירקות עם חסה ,ביצה וטחינה או קוטג ....אני מושלמת
לקחת את הקוטג או טחינה בקופסא קטנה ולשפוך לפני שאוכלים או יוגורט. אפשר כם להוסיף גבינות קשות....תמיד אפשר בצד הרבה ירקות חתוכים שאפשר לנשנש....ופרוסות עם קציצות ירק....
יש קופסאות אוכל שמחברים לחשמל וזה מחמם את האוכל..הריון ולידה2
לוקח עשר דק גג רבע שעה של חימום
ממליצה מאוד
מניחה שטעית בפורום. כי זה ניק לשימוש רק בפורום הריון ולידהיעל מהדרום
אפשר(אהבת עולם)אחרונה
לקחת קופסא עם קוסקוס לא מוכן ותוספות ואז להוסיף לו מים חמים (בשביל להכין אותו), זה מחמם גם את התוספות מעולה.
רציתי לשתף-המתכון הכי טעים לפנקייק בננה-ניסיתי אותו והתמכרתיmeod mevina????????
שאלת איחסון-נביעה
איפה אתם מאחסנים ואיך- בסקויטים פתוחים,חבילת פריכיות פתוחה, קרקרים פתוחים ועל זה הדרך...?
הקופסאות במזווה?- כי שם אף אחד לא באמת רואה אותם והם נשארים שם לעד..ופותחים כמובן חבילה חדשה, וגם- בקופסא זה מתייבש..
רעיונות?...

מאחת שמנסה ללמוד איך מתנהל בית באמת מסודר....
יש את השקיות עם הפס סגור של איקאהמענין
מכניסה את השקיות שהתחילו מקדימה והסגורות מאחורה
איפה? במזווה?נביעה
אני שמה את מה שיבש וסגור(עוד לא נפתח) במגירה אחת
ואת מה שכבר נפתח(קטניות וכזה) בצנצנות במדף אחר.
אולי לשים באותו מקום יפתור את הבעיה?יראת גאולה
את הפתוחים מקדימה ואת הסגורים מאחוריהם?
תמיד הכל היה באותו מקום ונהפך לבלאגן מטורף...נביעה
שקית אוכל על הצד הפתוח ולמקרר.זה עושה את העבודה.גיימס פוטר


גם בייגלה...?נביעה
פריכיות?
ומי רואה בכלל שזה שם...
כן, לגמריגיימס פוטר


אני שם בקופסה עם מכסה וואקום.. עוגיות עבאדי נשמרות לי מצויןמבקש אמונה


מקפלת את הצד הפתוח ושמה גומיהבת 30
בבסקויטים זה נשמע בלתי אפשרי..נביעה
המממ...יכול להיות. אין לי בבית ביסקוויטים.בת 30
גם עם פריכיות...נביעה
אבל שמה איפה??נביעה
בארון.בת 30
אצלינו בתוך קופסא על השיש*אשתו של בעלי*
אחרת...איך ידעו שיש נשנושים??
שקופה? כל אחד בשקית נפרדת?נביעה
לכל סוג עוגיות-קופסא נפרדת*אשתו של בעלי*
לא שקופה..קופסא פרחונית מפח,ייעודית לעוגיות.
בכל במקררתפוחית 1
אלא אם כן זה מסוג הדברים שבאים בקופסא אטומה (עוגיות למיניהם)
סגור במזווהברוקולי
בקופסא של הלחם, נמצאת על השישאמת ואמונה

רעיון טוב!! בכל מקרה היא אצלי עומדת ריקה רק ליופי😆נביעה
בדיוק אבל על השולחן.הנורמלית האחרונה
מעל השולחן במטבח יש לי מדפים:באר מרים
במדף התחתון - מגירות קטנות עם סכום חד"פ והכיכר לחם שכבר מותחל. לפעמים יש שני לחמים: מלא ולבן או פיתות..
במדף מעליו - עדיין גובה נגיש בקלות - הקורנפלקס הפתוח, הפריכיות הפתוחות, הקרקרים הפתוחים. (עוגיות אצלנו רק בשבת..)
ובמדף העליון - הקורנפלקס, הפריכיות, הקרקרים הסגורים.
ככה לא פותחים חדש כי זה גבוה, ולא מתבלגן הפתוח, והכל נגיש וקרוב לשולחן. כשמתיישבים - יש את מה שצריך בהישג יד.
(ניסיתי לשים שם גם צלחות חד"פ, אבל זה התבלגן והיה המון בזבוז אז העברתי למגירה מתחת לשיש)
👍🏻👍🏻 תודה רבה! אבל אין שם מדפים😆נביעהאחרונה
מה מבשלים לשבתתתת?ברוקולי

 

כדי ש @נחשון מהצפון לא יכעס עלי

שרשרו.. 

 

והתפריט שלי מוכן..

יאי~~

צריך 2 ארוחות נ.ג.

 

מוציא לשון

 

@ארץ השוקולד @קראנץ שוקולד @קרן-הפוך @יעל מהדרום @טארקו @מקום בעולם @איכה @אם ל3+ @ט' 

 

 

טוב אז אצלנו סוף סוף סגורבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם עוף וקניידלך
קוסקוס

בוקר
פסטה עם חזה עוף
אנטיפסטי
סירות תפוא פוריות

סדש
לחמניות
חומוס

ערב

כיסונים עם פטריות ובצל/פירה
אורז עם עוף בתנור

בוקר
פירה עם פטריות ובצל
כדורי בשר מהמקפיא
שאריות אולי

סלטים:
חצילים וגמבה
מקלות גזר בתנור
ממרח חצילים מהמקפיא

עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז טחינה וסילאן

חלות


פשלה קטנה...Cherry
בלא משים ערבבתי לחלות קילו כוסמין לבן, עם קילו קמח חיטה לבן...
לא היה לי מושג מה אני עושה עם זה (פחות יצא לי להתעסק עם כוסמין), פשוט המשכתי רגיל כאילו זה קמח חיטה בלבד, בינתיים נראה בסדר, קצת יותר חלק, נראה מה יהיה בחג.
מה הייתי צריך לעשות עם זה? יש ייחודיות בעבודה עם קמח כוסמין?
זה יהיה בסדר ! בתאבוןברוקולי
עם 100% כוסמין קצת יותר קשה לעבוד בגלל החוסר בגלוטן אבל 50 50 זה מצוין
תודה,Cherryאחרונה
שנה טובה!
קיטרינג לחגמצפה להריון.
החג הזה החלטתי לא לבשל , אולי רק אורז וסלטים קלים
אלא להזמין קטרינג, איך מזמינים? לפי משקל או מנה?
מה המחיר ההמוצע ל4 נפשות?
בדרך כללCherryאחרונה
המחיר הוא פר מנה,
אבל יש מוצרים הנמכרים במשקל, או במארזים בגודל כזה או אחר
כמה זמן זה הגיוני להשאיר עוף במקרר (לא מבושל)?בארץ אהבתי
הפרשנו וניקינו את העוף אתמול בבוקר (הפשרנו בתוך קערת מים, לא בחוץ). מאז הוא במקרר.
התכנון היה להכין אותו היום בתוך תבנית עם ירקות, ולבשל על הפלטה ביום ראשון בבוקר. אבל פתאום תהיתי אם זה יותר מידי זמן להשאיר אותו בלי בישול.
אם זה יותר מידי, אז אכין אותו בתנור היום. אשמח לדעת מהבינים אם זה נצרך...
יש למישהי מתכון ממש טוב לבשר עם דבש או סילאן?בת 30
בלי יין. ובלי רוטב צ'ילי.
תודה רבה
איזה בשר זה?אהבתחינם
בגדול
אני מרתיחה את הבשר לא משנה איזה בערך שעה וחצי שעתיים עם עלי דפנה
מוציאה ,מקררת טוב טוב ואז פורסת לפרוסות או קוביות,
מטגנת הרבה בצל
בערך 5-6 גדולים שמה 2 וחצי כפות סילאן וכף סוכר חום,מבשלת על להבה נמוכה בערך 20 דקות עד שזה הופך לריבה
מוסיפה את הבשר מלח פלפל שחור ואפשר גם ערמונים, פיטריות, ירקות שאוהבים...
מים,ומבשלת עוד שעתיים עד שהבשר רך..
פילה מדומהבת 30
תודה. נראה לי באמת זה הכיוון. ראיתי משהו עם סילאן, הרבה בצל והרבה כוסברה.
אה פילה מדומה צריך הרבה זמן בישולאהבתחינם
לוקח לו הרבה זמן להיות רך ממש קחי בחשבון,
תוסיפי עוד איזה חצי שעה עד שעה של בישול.
בהצלחה.
נכוןבת 30
תגידי, יש קטע, שהפרוסות של הבשר מתעגלות כלפי מעלה. יודעת למה זה קורה?
זה קפוא?אהבתחינם
לאבת 30
אני מפשירה, עושה בישול ראשוני, פורסת ואז מבשלת
הכוונה הייתהאהבתחינם
אם זה טרי או קפוא נקנה מהסופר?
אם זה קפוא בדרך כלל הוא מלא במים ואז אחרי ההרתחה/בישול יוצאים כל המים והוא מאבד צורה
אה...כן, קפוא...בת 30
בפעם הבאה*אשתו של בעלי*
עדיף צלי כתף 5 ולא פילה מדומה.
צלי כתף הרבה יותר רך ונימוח מפילה מדומה.
נכוןבת 30
אבל לא היה...לא נורא.
לי! אני מכין את זה בכל ראש השנהפשוט אני..

רכיבים:
*500 גרם בשר בקר, מבקשים מהקצב שיחתוך ויוציא עצמות (אפשר כמובן להכפיל כמויות).
*2 בצלים
*3-4 עגבניות
*3-4 גזרים מקולפים
*מלח ופלפל
*דבש
*סלרי 
*שמן

 

הכנה:

 

*להרתיח שמן בסיר. להכניס את הבשר לעשרים שניות בערך לכל צד, רק כדי שיחליף צבע לחום יפה. אחרי שהבשר החליף צבע - להוציא אותו.

 

להכניס את הבצל, אחרי כדקה להכניס פרוסות גזר, אחרי כדקה להכניס את העגבניות החתוכות, ולבסוף את הסלרי.

לסגור את המכסה, להעביר לאש נמוכה.
 

להוסיף את חתיכות הבשר, מלח פלפל, דבש.
 

לסגור את המכסה, לבשל כשעתיים-שלוש על אש נמוכה.

(אחרי שעה לבדוק את מצב הנוזלים, אם יש יותר מדי - להמשיך לבשל עוד שעה עם מכסה פתוח, כדי שחלק מהנוזל יתאדה).

 

אפילו ההורים שלי, שלא אוהבים בשר בקר בדרך כלל, מילאו את הצלחת שוב ושוב

נשמע מעולהבת 30
תגיד הסלרי קריטי? לא מצאתי סלרי באף חנות...
ממש לא, אני פשוט מאוד אוהב סלריפשוט אני..

אפשר לנסות אולי עלים אחרים אם את אוהבת (פטרוזיליה/כוסברה וכו')

אחלה, תודה. נראה לי שאנסה!!בת 30
שכחתי להגיד עוד משהו...פשוט אני..

פעם אחת, בטעות, יצא לי המון המון נוזלים. כנראה העגבניות היו ממש עסיסיות.

 

כשראיתי שהם לא נעלמים לי בבישול, פשוט הוספתי אורז לתבשיל כדי שהוא יספח את הנוזלים.

 

זה היה האורז הכי טעים שאכלתי בחיים. כל הרוטב העסיסי, הכולל דבש+שומן בשר, פשוט הפך אותו לחלום.

נשמע טעים!בת 30
אני הכנתי עם סילאן, עלי סלק וכרישהברוקולי
פילה מדומהתה ה
עכשיו הכנתי פילה מדומה.
מבשל מראש איזה 3 שעות קצת מטגן בהתחלה עם התיבול שאני אוהב ואחרי 10 דק' משאיר להתבשל עם מים

ואז אחרי שהוא מבושל טוב אני מטגן פטריות וערמונים עם מלא שום פורס את הבשר ששומר על הצורה שלו למרות שהוא היה קפוא. ושם מהרוטב של הבישול כמה שאני רוצה וזהו יוצא ממש טוב.
היום הוספתי גם עלי סלק מעניין איך יצא
תודהבת 30
אנחנו לא אוכלים פטריות בכלל בכלל...
גמרתי את כל הכרישה על קציצות...בת 30
לא חייבים פטריותתה ה
ומה המתכון של הכרישה עם הקציצות
פשוטבת 30
מטגנים הרבה בצל
שוטפים היטב את הכרישה, קוצצים, מוסיפים לבצל. ממשיכים להזהיב עד שהם רכים.
מוסיפים מלח, פלפל,, כמון, ביצה, קמח
מטגנים.
תודהתה האחרונה
נשמע טוב
פנקייק...קראנץ שוקולד


וואו . נראה טעיםמענין
נראה טוב!!יעל מהדרום
פששחיים של
ומה זה הלבן הזה מעל הפנקייק?
נראה כמו חתיכת חמאהמודדת כובעים


מחפשת מתכון לקציצות ירקות או קטניותגבינית
משהו טעים וקל להכנה
תחפשי באתר של ניקי ב, יש לה מתכונים מעולים לקציצות!בעוז וענווה!
קציצות עדשיםבת 30
מבשלים עדשים חומים עד שהם רכים.
מסננים ומועכים לעיסה, מוסיפים ביצה, קמח, מלח, כמון וכורכום. אפשר גם בצל מגורד.
מטגנים, יוצא טעים מאוד!!
תודה!חומים זה ירוקים?גבינית
כןבת 30אחרונה
מה מכינים לראש השנה?כבתחילה
אנחנו מתחילים להתארגן, בכל זאת פעם ראשונה עושים לבד בבית בעז"ה

איזה סימנים צריך?
אוכל מומלץ?
נפלאות הבריאה!! חידשת לייעל מהדרום
מחפשת מתכון חגיגי לערב החגאנונימית לרגע1
חשבתי על שוקיים ממולאות בשר ואורז
אבל אין לי תנור בשרי..

אשמח לרעיונות!
ממולאים (ירקות) מבשלים בסיר*אשתו של בעלי*
אז גם עוף...
איך אפשר לבשל? ראיתי רק בתנוראנונימית לרגע1
כמו שמבשלים עוף רגיל*אשתו של בעלי*
מה ההבדל?!
כי זה יהפוך להיות עוף סמרטוטי כזה ...אנונימית לרגע1
אל תשכחי שיש גם תוכן בפנים.. זה נראלי יוצא כמו אידויאנונימית לרגע1
אני אישית לא*אשתו של בעלי*
אבל חברות כן
ממש לא חייב שיצא סמרטוט.מקום בעולם
אני מבשלת שוקיים ממולאים בסיראהבתחינם
ומביאה רק גריל סופי בתנור שאת זה לא חובה(10 דקות)
זה יוצא מושלם.
את יכולה צלעות כבש ופירות יבשים,אהבתחינם
פרגיות ברוטב משמש,
קציצות עוף וריבת בצל,
אסאדו וירקות(לא בתנור...),
בשר ראש וחומוס חריף,
חזה עוף ממולא בשר,
קציצות ותחתיות ארטישוק.
ישלי עוד רעיונות..אם תרציאהבתחינם
איך מכינים חזה עוף ממולא בשר?אנונימית לרגע1
את צריכה לבקש מהקצב חזה עוף גדול פרוס דקאהבתחינם
מכינה את מלית הבשר-
מטגנת בצל, פיטריות, בשר, מוסיפה כוסברה קצוצה מעט כורכום מלח פלפל שחור ופרריקה.
הכל מטגנת טוב טוב שלא ישארו נוזלים
שזה מתקרר לוקחת חתיכה של ניילון נצמד שמה מעליה את חזה עוף שמה במרכז מהבשר
מקפלת מכל צד ואז מגלגלת כלפי מעלה.. וסוגרת עם הניילון נצמד ככה עושה את כולם
מרתיחה 10 דקות בסיר עם מים את החזה עוף כולל הניילון נצמד זה כדי שתישמר הצורה יפה.
מוציאה מקררת מורידה את הניילון נצמד
בסיר רחב מטגנת הרבה בצל משהו כמו 4-5 גדולים
שמה כף סוכר חום, מלח, פפריקה כורכום וסילאן מערבבת טוב טוב שמה את החזה עוף נותנת לו טיגון קל מכל צד בערך 5 דקות מוסיפה מים בערך 2 כוסות מכסה ומבשלת 45 דקות.. יוצא עסיסי ומושלם !
נשמע מזה טעים 🤩🤩🤩אנונימית לרגע1
רק לא בטוחה שהבנתי את הקטע של הניילון. אני שמה חזה עוף, מעליו מילוי, מגלגלת עם ניילון נצמד סוגרת כמו סוכריה? זה לא נפתח במים?
בדיוק.אהבתחינם
לא.. אם את לא רוצה להסתבך עם הניילון אפשר לסגור עם קיסם שיניים
אוקיי, וכמה דקות במים?אנונימית לרגע1
לספרדים יש אוכל טוב..חיים של
😋😋😋אהבתחינם
עוף עם תפוח בדבש - הכי חגיגי וקלי קלות.. אפשר גם על הפלטה..באר מרים
לוקחים עוף שלם (אפשר גם כרעיים, אבל יוצא פחות חגיגי ומיוחד).

מוסיפים:
בצל פרוס לפרוסות גדולות,
כמה שיני שום קלופות ופרוסות,
2-3 תפוחים ירוקים (סמיט) קלופים ופרוסים
אפשר גם צנוברים.. לא חובה...
(אם רוצים - אפשר גם תפוחי אדמה, כדי את הקטנים ממש..)

לתיבול:
כוס יין אדום יבש
חצי כוס דבש
מל"פ
רוזמרין או עשבי טיבול אחרים. (אפשר כתבלין יבש..)

מערבבים הכל.
עד כאן אני בדרך כלל מכינה מראש ומקפיאה את העוף עם כל התיבול כבר מוכן.

ומה עושים עם זה?
אפשר לאפות בתנות לפני החג.
אפשר להניח בכלי ממש אטום (או להוסיף נייר אלומיניות נוסף מעל המכסה) ולתת לזה להתבשל על הפלטה.
אני הרבה פעמים מוציאה מהמקפיא ממש בכניסת החג הראשון, משאירה במקרר להפשיר במשך החג הראשון, ובלילה השני אחרי הסעודה מניחה על הפלטה להתבשל עד הבוקר. (אצלנו מתפללים ותיקין ואוכלים די מוקדם בראש השנה, בעלי מקפיד שהסעודה תהיה לפני חצות היום..)
אפשר גם להניח על הפלטה לפני שיוצאים לבית הכנסת - חשוב לשים לב שכם מכינים בכלי חרס - לוקח הרבה זמן לכלי להתחמם ואח"כ העוף צריך עוד זמן בישול. לדעתי חייבים לפחות 4-5 שעות מראש.

השנה שרה"ש בשבת - אם את רוצה לליל שבת/חג ואין לך תנור - אפשר לחבר את הפלטה 4 שעות לפני כניסת שבת ולהניח, תוך כדי שאת פנויה לדברים אחרים..
(היתה תקופה שלא היה לנו חיבור לגז והתרגלתי לבשל כמעט את כל השבת על הפלטה לאט ובנחת ביום שישי..)

ומרגישים טעם חגיגי של ראש השנה..
אצלנו מצרפת אורז לבן פשוט. (אפשר להכין עם צימוקים ושקדים)
אפשר גם תפוחי אדמה וירק..
נשמע טעים , ומגניב לבשל על הפלטהשִׁירָה

בדיוק הכנתי עוף עם דבש (מבושל), אהבתי את הרעיון של התפוחים...

קחי בחשבוןבת 30
שאם אוכלים סימנים, אז אין הרבה מקום אח''כ למנה גדולה
מממ לא יודעת אצלנו רעבים אנחנו גם רק טועמיםאנונימית לרגע1
חוץ מהתפוח בדבש שזוללים 🙂
אצלנו אוכלים את כל הסימנים האפשרייםבת 30
פלוס אחד או שניים שנוספו עם השנים.
גם אצלנו אבל זה ברמה של טעימות זה לא באמת ממלא בבטןאנונימית לרגע1
מתכון מרוקאי סוף הדרךבת 30
עוף ממולא בתמרים ממולאים השקדים.
מוכנה להכין לי? 😋 תודה חג שמחאנונימית לרגע1אחרונה