מה שאומר שלא מביאים לגן שום דבר חלבי. אז מה לשים בכריכים?
חומוס
טחינה
טפנד
מסבחה עדשים
רעיונות נוספים לגיוון? דברים שמכינים לא קנוי (או קנוי זול ובריא) לילדה שעוד מעט בת 3
מה שאומר שלא מביאים לגן שום דבר חלבי. אז מה לשים בכריכים?
חומוס
טחינה
טפנד
מסבחה עדשים
רעיונות נוספים לגיוון? דברים שמכינים לא קנוי (או קנוי זול ובריא) לילדה שעוד מעט בת 3
בתור אלרגית לחלב שנדיר שהתחשבו בה..
לא יודעת מה הילדה אוהבת, אבל אולי יתאים כל מה שעשוי ירקות, קטניות, טונה (?), אבוקדו, ביצים, פוקאצות...
לשנות בתפריט שלך משהו שהוא בסיסי אצלך
לגמרי לא ברור שפעוטה צעירה כ"כ תהנה מכל מה שרשמת לעיל.
ריבה ביתית
חמאת בוטנים
ותשובה לתוהים -
יש הבדל בין ילדה רגישה לחלבי לילדה עם אלרגיה. במקרה של אלרגיה בהחלט לפעמים רק מנוכחות ליד החלבי יכולים לפתח אלרגיה.
גם אצל הבת שלי היה ילד אלרגי מאוד לחלבי, ואצל הבן שלי היה ילד אלרגי מאוד לבוטנים כך שלא הכניסו לכל שטח בית הספר כל דבר שמכיל בוטנים.
מתחשבים ולא קורה כלום, רק מרוויחים.
טחינה עם סילאן
ובאופן כללי לדעתי לא חייבים כזה לגוון
ילדים יכולים להסתדר גם עם ממרחים די קבועים
ב. אפשר לשים ירקות כמו חסה ועגבניות אם היא אוהבת
ג. חמאת בוטנים
ד. חמאת שקדים (קצת יקר, אבל הבן שלי אוהבת את זה ממש!)
ה. פסטו של כל מיני דברים - בזיליקום/ פטרוזיליה/ כוזברה או שילוב שלהם יחד עם אגוזים כלשהם / צנוברים, שמן זית, מלח ולימון
ו. ממרח פלפלים - לקלות, לשים בבלנדר עם או בלי שן שום, מלח פלפל, שמן זית.
ז. רסק עגבניות (הרסק של רמי לוי שמיוצר על ידי טל הוא בלי סוכר) אם רוצים להפוך אותו לקטשופ - מערבבים איתו טיפה חומץ, סילאן או דבש, פפריקה, פלפל, מלח (לא חייבים, כבר יש מלח ברסק), ותיבול שנראה לך שיתאים.
ח. סילאן ו/או דבש (מומלץ לשלב עם טחינה או חמאת בוטנים או שקדים)
ט. ממרח בטטה - או אפילו פשוט למרוח בטטה אפויה
י. אפשר להכין ממרח טופו
פשוט פותחים את המקרר ורואים מה אפשר להכין, בסופו של דבר, בת שלוש לא תדרוש יותר מדי אפשרויות אלא
תיצמד למוכר והאהוב.
בתור צמחונית שחיה על מוצרי חלב לשעבר והפכה לטבעונית - זה בהחלט אפשרי ואפילו יותר בריא עבורה ולכולנו לא לאכול חלבי.

בזמן הקרוב:)
בזמן הקרוב:)
נדיר ממש... הבצק לפעמים טיפה קשה לרידוד,אבל הטעם וואו.
את יכולה לחפש על אותו עיקרון עוגיות תמרים עם בצק פריך, יש הרבה מתכונים ביוטיוב.
למה לעמוד שעות על קוסקוס כמו שצריך כשאפשר להכין אותו במיקרוגל/סיר ב20 דקות
אני עושה את זה לאחרונה ויוצא מושלם.
איך עושים?
על כול כוס סולת שמים רבע כוס שמן ורבע כפית מלח ומערבבים - למיקרו ל3 דק'
מכניסים על כל כוס סולת כוס מים ומכניסים למיקרו ל10 דקות (ל2 כוסות, אם יותר אז עוד כמה דקות)
מערבבים עם מזלג ומכניסים לעוד 4-5 דקות.
מעבירים בנגלות למעבד מזון/סלייסר ונותנים כמה פולסים (או מעבירים בנפה אם רוצים לשאיר טיפת מסורת)
מוכן. לוקח כל הסיפור כ20 דקות מתוכם רק 2-3 דקות התעסקות. ויוצא נפלא. בלי קוסקוסייר בלי נפה בלי כלום. (כל החימומים במיקרו - כשהוא סגור)
או בסיר אותו יחס מים ושמן. ומלח. מרתיחים שמן מים ומלח בסיר. כשרותח מכניסים סולת מעררביים מבשלים על אש נמוכה 10 ד'ק מפוררים מכסים ומחכים 10 דק מעבירים בנפה או מעבד מזון. מוכן.
אז למה הסבתות עבדו כ"כ קשה???
זה אותו מרקם
אם עשיתי את זה בשלש שעות עם קוסקוסיר ונפה או 20 דקות במיקרוגל ובמעבד מזון
פשוט במקום בשיטה הארוכה - בשיטה קצרה יותר
יעל מהדרום
מקום בעולם
מקום בעולם
מקום בעולם
ארץ השוקולד
מקום בעולם
מקום בעולם
מקום בעולם
ארץ השוקולד
מקום בעולם
מקום בעולםאחרונה
יעל מהדרוםאחרונההפרגית היא בעצם בשר הירך של התרנגול יש קצביות שחותכות יחד עם בשר השוק ומוכרות כפרגית ארוכה
וילדים אוהבים לשחק איתם
אבל ממש נתקלתי בבעיה שיש משהו שומני בנייר אפיה אולי בגלל העוגיות וכל הכתב התשתש או נמרח על העוגיה בפנים ...
אין לי פיתרון לזה אבל ממליצה לך לעשות ניסויים בעינין

אני חושבת שבמאקו יש מתכון מתאים.
לא הייתי מוסיפה שוקולד ציפס, אולי סוכריות שוקולד שמפזרים על עוגה עדיף?
)לגרד
6 תפוחי אדמה
2 בצל
להוסיף
5 ביצים
1.5 כפית מלח
פלפל שחור
3/4 כוס שמן
3/4 כוס פירורי לחם
לאפות חצי שעה בחום גבוה
להנמיך לחום בינוני לעוד חצי שעה
לא לכסות
אני משמנת את התבנית ומפזרת פירורי לחם לפני שמשטחת את הבלילה.

אני רוצה להכין קינוחים חמודים לשבת,
משהוא ממש בקטנה, עם קרם, קינוחים אישיים.....
אם למשהיא יש רעיונות אני ממש אשמח !!
תודה רבה !!!!!!
אפשר:
סופלה, מוס / קאפקייקס או עוגה מפוררת עם קצפת בכוס יפה...
אם את צריכה מתכונים אז בכיף.
או משו יותר קליל כי עוד מעט שבת...
אני ממש אשמח למתכונים......
שבת שלום !!!!

חשוב לדעת שיש המון חומר משמר שלא בריא,
יש את זה גם במרק עוף,לכן מומלץ לראות את הרכיבים.
טיפה סוכר,מעט,קצת שמן, גריל עוף פרווה כמובן.
יש ליהבוקר יעלה
או לפחות לשטוף שלוש פעמים במים? תודה לעונים.
אנונימיותערב שבת-
מרק כתום
עוף עם תפוא
קוסקוס
בוקר-
מתארחים
סד"ש-
לזניה
באלי גם איזה מוס שוקולד.
אינלי כח לאפות
נשמע טוב
יצא נדיר תודה רבה
ערב שבת :
דג
בורקס עם מילוי חזה עוף
אורז עם רוטב קציצות בשר
בוקר:
בנטז'
חמין
פירה עם רוטב ועוף
שנצילים
סלטים:
סלט ערבי
מטבוחה
מיונז
סלט חי
ביצה
סלק
גזר מבושל
כרוב
חציל
מלפפון.
עוגות:
שמרים
גבינה
ביסקווטים.
אולי נצא מהעצלות ונכין גם...
תודה!!
נחשון מהרחברון
נחשון מהרחברון
טארקו