שרשור תפריטים חדש לשבועות ושבתיעל מהדרום
שלנו:יעל מהדרום
ליל החג:
פוקצ'ות בטוסטר לחיצה (הרעיון מניקי ב.)
סמבוסק פיצה בטוסטר
רביולי גבינות וטורטליני פטריות ברוטב שמנת פטריות
פשטידת תירס
סלט ירקות עם חלומי ופטריות מטוגנות
יום החג- בישולים על הפלטה:
אורז ואפונה
עוף
קציצות (בהשראת בסטיל לעצלנים של ניקי ב.)
אולי נעשה גם צ'יפס קנוי
סעודת שבת 1:
תפו"א מבושלים
סלמון בתנור
קוסקוס או סלט קוסקוס
סעודת שבת 2:
עוף וירקות
קוסקוס
חלות
סלט חצילים ושום
סלט חצילים ורוטב עגבניות
סלק
גזר מגורד
מרמומה
אולי טחינה
עוגת שוקולד פירורים
עוגיות מייפל
עוגות ביסקוויטים וגבינה (אחת עם גנאש שוקולד)
יפה! גמני הכנתי פחות או יותר כמוך.. מה זה מרמורה? מטבוחה?השם בשימוש כבר
שלנואיכה
שלוש קילו חלות
סלטים -
סלק בתנור
חציל קלוי
חציל ברוטב אדום
חציל בטעם כבד
סלט קישואים
סלט פלפלים
טחינה
חומוס ביתי
חומוס גרגירים
עוגות -
אלפחורס
עוגת גבינה ביסקוויטים
שמרים גבינה
עוגת גבינה אפויה (האורחים הביאו)
מעמול תמרים
כדורי שוקולד שווים במיוחד
ליל החג -
בורקס ביתי במילוי חזה ופטריות + רוטב
אורז ירוק עם בשר
(למפונקים - אורז רגיל וקציצות בשר בתנור)
בבוקר קידוש מכל העוגות
סעודת חג -
בלינצס חלבי מפנק , פשטידת פטריות שחיתות
סלטים חיים וגבינות
פירה וסלמון (שנראה שיצא ממש ממש שווה)
ער''ש
עוף ואורז עם צימוקים וגזר
שבת בבוקר
שניצלים ותפו''א
ס. שלישית
שאריות מהחג
הכל יצא טעים ממש 🙂
בתקווה נואשת להתמיד בדיאטה.
נשמע טעים!! הייתי שמחה להיות האורחת
יעל מהדרום
מה יש בכדורי השוקולד השווים במיוחד?
זה סוד
איכה
אפשר לשתף למרות שכבר עבר?טארקו

אז ניסינו לפשר בין כולם..
ליל שבועות-חלבי:
מרק כתום + מרק אפונה
דג נסיכה עם ירקות ברוטב אדום
פירה עם בצל
חצילים פרמז'ן
אורז
סלט ירקות עם בולגרית
בוקר שבועות-חלבי:
חלות עם מלא סלטים ומטבלי גבינות
אמנון בעשבי תיבול עם עגבניות שרי
לזניה
פטריות ממולאות בגבינות
סלט חלומי
ליל שבת:
מרק עוף עם ירקות
צלי בקר ברוטב
טורטיות במילוי הודו טחון בטוסטר
זיתים ברוטב אדום
אורז
סלט חי
שבת בבוקר:
חלות וסלטים
מוקפץ עוף ונודלס
ירקות מוקפצים
תפוא מוקפצים
סלט ירוק וסלט כרוב
סעודה שלישית:
חלות וסלטים
בלינצ'סים פתוחים ומבחר מילויים לבחירה(היה מעולה ומומלץ!):
פירה עם בצל, גבינת בצל, גבינת זיתים, גבינה חריפה, גבינת פירות יער מתוקה, שוקולד למריחה, סירופים, קוטג, רצועות גבנץ, רצועות בולגרית, פירות חתוכים.
סלט ירקות
פלטת ירקות
נשנושים וקינוחים:
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה קרה דלת שומן
עוגיות גרנולה
עוגיות קנויות במלא סוגים
עוגת יומולדת לבנה
עוגת שוקולד
סופלה
מוס גבינה שוקולד לבן עם רוטב פירות יער
אבטיח, דובדבנים, פירות
פיצוחים וכו..
היה טעים, מגוון, לא מוגזם ושפע

נשמע טוב!!יעל מהדרוםאחרונה
מה אפשר לעשות עם גבינה מותכת?אמא וגם
כי אנחנו פחות מתחברים אליה בנא
תודה רבה

פשטידה אולישוביה!
להביא לי!בוקר אור
אולי בטוסט?יעל מהדרום
הגבינה הזאת קצת חמאתית במרקם. אז אולי במאפים מלוחיםיעל מהדרום
לשים על בצק ולערבב קצת שום ולהכניס לתנורארץ השוקולד
אני שמה חתיכות בלזניה*אשתו של בעלי*
תודה רבה לכולם!אמא וגםאחרונה
ויצא נחמד מאד

מחפשת מתכון מאתגר משהוריבה_אחת
אה, וגם בלי גרידת לימון.
פשוט כי הלימונים פה עטופים במשהו מגעיל..
יש חיה כזאת?
אולי זאת? תחליפי את האינסטנט פודינג בכמה כפות קמח וסוכר וניליעל מהדרום
מתכון שהעתקתי לעצמי מאיפהשהויראת גאולה
החומרים:
500 גרם גבינה
1.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
2 סוכר וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח (כמובן אפשר קמח רגיל +כפית אבקת אפיה)
3 כפות קוקוס (אני אישית לא אוהבת, אז לא שמתי)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, את הקמח מוסיפים בסוף.
יוצקים לתבניות אינגלישקייק (לפחות 2) ואופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה
זאתאנונימיות
קודם מכינים את התחתית-
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 ג)
2 כפיות שטוחות א. אפיה
שליש כוס סוכר (70 ג)
שקית סוכר וניל
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
4 חלמונים.
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים בפולסים קצרים במעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים שנית עד לקבלת בצק פירורי. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים לתנור ל10-20 דקות עד להזהבה. ( לרוב נשאר לי בצק)
לשכבת הגבינה-
רכיבים:800 ג גבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
כוס וחצי סוכר (300 ג)
כפית וחצי תמצית וניל אמיתית.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 חלמונים
כף מיץ לימון טרי
הוראות הכנה:
שמים את הגבינה במערבל מזון ומתחילים להקציף.
מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף דקה שתיים. עד שמתקבל מרקם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל הביצים והחלמונים זה אחר זה ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד מעט.
יוצקים לתבנית על הקלתית האפויה ואופים כ60 דקות פחות או יותר עד להזהבה קלה בחום של 150 מעלות.
לפעמים צריך תבנית אידוי. לי הלך יותר טוב בלי.
משאירים קצת זמן בתנור מכובה.
לציפוי שמנת-
רכיבים-
גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר.
לערבב היטב
למרוח על העוגה אחרי שהיא התקררה. ולהכניס לתנור ל10 דקות עד לקבלת ציפוי לבן מוצק וחלק.
מקררים את העוגה ושופכים את רוטב פירות היער סמוך להגשה.
לרוטב פירות יער-
3 חבילות קטנות של תערובת פירות יער קפואים
1/2 כוס מים עם שתי כפות קורנפלור.
חצי כוס סוכר (לפי הטעם מוסיפים עוד)
2 כפות מיץ לימון.
ממיסים את הפירות הקפואים לחלוטין.
מוסיפים את הלימון והסוכר ומרתיחים
מוסיפים את המים והקורנפלור עד להסמכה.
בתיאבון
תודה!ריבה_אחת

סוכר וניל לא מחליף פודינג, כי אין לו כ''כ טעם והעוגה יוצאת די תפלה.. ותמצית או ומקל וניל לא הצלחתי להשיג.
בסוף הכנתי עם גרידת לימון שקילפתי ממנה עם קולפן את השכבה העליונה ואז גירדתי וקצת לימון סחוט.
יצא עם טעם חלשלוש כזה וקצת מבאס..
איזה מתכון הכנת בסוף?יעל מהדרום
הרגיל שלי עם הגרידהריבה_אחת
שומרת את המתכונים לגיוון לפעם הבאה

הבנתייעל מהדרוםאחרונה
מתכון טעים וקל לרוטב רוזה ?בנימינה
תחפשי אצל ניקי ביעל מהדרום
תודה רבהבנימינה
קופסה קטנה של רסק עגבניות וקופסת שמנת מתוקהבוז
אפשר להוסיף גבנ''צ.
הכי קל שיש...
תודה נשמה! כבר הכנתי מקווה שיצא טעים...בנימינה
אני מכינה על בסיס של בשמלאריק צדקאחרונה
מעניין, מה הייתם עושים במקרה הבא???שלי 1
הכנתי סלט מושקע של חצילים ברוטב
כיוון שאנחנו לא משתמשים באבקת מרק מטעמי בריאות
ניסיתי לעבות את הרוטב במעט קמח תפו"א אלא שאז........
נשפך המון קמח....
הוצאתי את רובו לקערה ואז כדי לא לזרוק סתם הכנתי ממנו משהו אחר....
מה אתם הייתם מכינים?
הוא צריך להיות מלוח.
אטריות של פסח.אנונימיות
באסה..אני פשוט הייתי שמה מלח במקום אבקת מרק.נקודה טובה
פשטידה/קציצותטל..
צדקת, הכנתי פשטידהשלי 1
הוספתי ביצים, חציל קלוי, מעט א. אפיה, חלב, וגבינה לבנה (אל תבקשו כמויות חומרים מדוייקים אני בשיטת הסבתות "לפי העין")
ויצאה פשטידה נהדרת קצת דחוסה בשל הקמח אבל מצטיינת בחיתוך מדויק ועם אבטיח זה מעדן ..........
אבטיח??בתאל1
רק היום ראיתי את תגובתךשלי 1
מקווה שהצלחת לישון מההלם 🤣🤣🤣🤣


האבטיח לא בתוך הפשטידה אלא צורף בהגשה היה טעים!!!!! מבטיחה!!!!!!
חחחח . איזה הורסתחדשה ישנה
אבל לבריאות יקרהחחח לגמרי. העיקר שהם אוהביםבתאל1אחרונה
האמת שקמח תפו"א הוא כזה מוצר זול ובעיני לא טעים מחוץ לפסחמיקי מאוס

אבל מניחה שאת כן אוהבת לעבוד איתו אז אולי להוסיף לפשטידות?
משתמשת כל השנהרק טוב!
לדעתי עדיף קורנפלור מקמח תפו"אבטעות נכנסתי
הייתי זורקת.מודדת כובעים
^^אהבתחינם
עזרהshaer
אשמח למתכון לפנקייק ובלינצס
תודה רגהה
שיגידו בשולחן וואלה חלות מוצלחות ..חחshaer
חחחחshaer
..אריק צדק
לפנקייקים, יש באתר של קרוטית מתכון ממש מוצלח, אני אחפש לך קישור
מתכון לפנקייקאריק צדק
בלינצ'ס קינמוןשוביה!
מצרכים:
2 ביצים
3/4 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית קינמון
כף דבש או סילאן (לא חובה)
כוס חלב (או חלב פרווה)
א. הכנה:
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים לבלילה אחידה ללא גושים, מומלץ להיעזר במטרפה.
מחממים ומשמנים קלות מחבת בינונית, שופכים למחבת כ-1/2 מצקת (תלוי בגודל המחבת) מבלילת הבלינצ'ס ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולו.
מטגנים כדקה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.
מעבירים לצלחת הגשה, מגלגלים ומגישים לצד דבש / סילאן/מייפל ופירות חתוכים.
קמח מלא 100%?^כיסופים^
אני בד"כ מכינה עם כוסמין 80%
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים
מערבבים ואז מוסיפים
כוס שמן
כפית מלח
כתבתי מהראש, מקווה שלא התבלבלתי בשעת לילה מאוחרת

תודהshaerאחרונה
פיצהבוריס
למישהו יש מתכון טוב לבצק?
עדיף להקפיא מוכן ולחמם בתנורברוקולי
ומתכוןבוריס
בטוח שעדיף להקפיא מוכן?בוריס
קפואה מוכנה עם כל התוספות עליה. נשאר רק לאפות.קרן-הפוך
פיצה אינה עוגת שמרים...
אי אפשר להקפיא אחרי אפייה. תהיה יבשה וחסרת טעם.
לא מסכימהברוקולי
ובקלות היא יכולה להגיע לתפיחת יתר גם במקפיא וההפשרה
פיצה קנויה מלאה בחומרים שבבית לא מוכנסים לבצק
לא התכוונתי שכדאי להעדיף קנויה.קרן-הפוך
זה לא שהיא כבר אפויה ונשאר רק לחמם מעט ולאכול.
לכן שאלתי כי אני תיכננתי להקפיא לפני אפייה אבל היא אומרתבוריס
אכן. מקפיאים לפני אפייה.קרן-הפוך
כל אחד חושב אחרת בענייני אפיהברוקולי
בעיני בהקפאה אחרי וחימום בתנור יש פחות סיכוי להרוס
היא לא יוצאת יבשה ולא חסרת טעםחיים של
הייתי מחממת בטוסטר וזה היה מצוין.
ממליצה על המתכון לפיצה של קארין גורן, בקישורקרן-הפוך
יצא לי להכין בעבר לפי מתכונים שונים, עם קמח כוסמין, מטעמי בריאות, ועם קמח לבן רגיל כי טעים יותר - עד שהגעתי למתכון הזה, של קארין גורן, קמח לבן, ומאז המשפחה לא רוצה לשנות ...
פיצה ביתית הורסת - קרין גורן
תודהבוריס
בבקשה! מתכון מוצלח!*אשתו של בעלי*
תודהבוריס
עוד שאלה אני יודע שבצק של פיצה בפיצריהבוריס
מישהו יודע על זה משהו?בוריסאחרונה
ראיתי המלצה להקפיא מוכנה בלי גבנ"ציעל מהדרום
ורק בחימום להוסיף אותה.
אני אישית מקפיאה מוכן. לא זכור לי שיוצא לא מוצלח.
מהיום תכינו לבד גלידה בבית!!!
*אשתו של בעלי*
נראה טוב! מתכון בבקשה
ט'
בשמחה!*אשתו של בעלי*
להקציף 2 שמנת מתוקה.
להוסיף פחית אחת של חלב מרוכז,לערבב בעדינות בכף.
ולחלק ל-2 או 3 קופסאות לבחירתך.
להוסיף מה שאת בוחרת.
אני שמתי תותים,ריבת חלב,ושוקולד רוזמרי קצוץ.
לערבב בעדינות
ולהקפאה.
וזה יצא לך רך טוב אחרי ההקפאה? לא צריך להפשיר לפני?נקודה טובה
ממש כמו בגלידריה!!!*אשתו של בעלי*
החלב המרוכז מונע הקפאה מוחלטת ושומר על מרקם של גלידהאנונימיות
בדיוק!!*אשתו של בעלי*
יש אפשרות להכין חלב מרוכז בבית?נחת ואושר
כן. יש שלל מתכונים באינטרנטאנונימיות
מש"א^^^*אשתו של בעלי*
רק ממליצה-מקום בעולם
זה מתוק ברמות קשות.
נאמיקקק..חדשה ישנה

אני ישמח למתכוןשרה איתן
בשמחה!*אשתו של בעלי*
להוסיף בערבוב פחית אחת חלב מרוכז.
ואז לחלק לחצי או ל-3 ולשים בכל תערובת תוספת שאוהבים.
ריבת חלב
ממרח חלבה
תותים מרוסקים
נוטלה
שוקולד קצוץ שאוהבים
ממרח לוטוס
ועוד ועוד...
ומקפיאים.
מה גודל התכולה של פחית החלב המרוכז?מעפר אני באה
400 גרם*אשתו של בעלי*
תודה!מעפר אני באה
יאא אני גם הכנתי פעם ראשונה בשבת שעברהואולי...
נראה משגע!! רציתי להכין אבל מצאנו רק חלב מרוכז עם אבקת חלב נמבשרתת
אשמח להמלצה
כן. של פוליבהאנונימיות
באושר עד בטוח תמצאי!מעפר אני באה
דווקא חיפשתי שם ולא מצאתי חלב מרוכז בלי א. חלב נוכרי.מותק 27
ולפני שבועיים הכמתי גלידת ריבת חלב יצא מושלםם
הכנתי חלב מרןכז בבית.
להרתיח חלב על הגז עם סוכר עד שמגיע למרקם מסויים
יש שם לר בפחית אלא בצנצנת.מקום בעולם
הנהאנונימיות
תודהמותק 27
9.90.שח
פחית חלב מרוכז
הכנתי גלידת חמאת בוטניםבוריס
נשמע מצויין!!!*אשתו של בעלי*
הכנתי גם...חיים שלאחרונה
הכנתי עוגיות לקוקולידות ואיכשהו הן התפקששו אז שמרתי אותן והכנתי את הגלידה.
זה ככ קל שזה מפתיע..
וזה מרשים רצח😁
הקפאת חלותאם_שמחה_הללויה
תחכימו אותי איך כדאי לי להקפיא פעם הבאה שלא יידבקו, לשים קמח? נייר אפייה?
באיזה שלב הקפאת?ט'
אם אחרי קליעה, עדיף נייר אפיה או בתוך תבניות.
אחרי קליעה..תודה!!אם_שמחה_הללויה
תאפי ותקפיאי מייד אחרי. יוצא מעולה אם מפשירים על הפלטה.אמאמחנכת
^^עדיף להקפיא אחרי שאופים^כיסופים^אחרונה
מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפויה הכי טעימה שיש לכם..מקום בעולם
הנה*אשתו של בעלי*אחרונה
חלות-מקום בעולם
לפחות 4 לארוחהקראנץ שוקולד
3 לארוחהברוקולי
ל13 איש?קראנץ שוקולד
תלוי בגודל של החלהנחשון מהרחברון
מז"א? חלה סטנרדטקראנץ שוקולד
תודה
מקום בעולםאחרונה
ויש עוד חלות שום ומאפי שמרים, אז יהיה בסדר
תודה!!
אפשר את המתכון המומלץ לעוגת שמרים? פרווה..נחת ואושר
חיפוש בפורום יביא לך הרבה מאוד שרשורים מגווניםט'
עוגת שוקולד שמרים
אני מחליפה את החלב בחלב סויה ואת החמאה בשמן.
בדרך כלל לא מוסיפה אגוזים.
מניסיון, עוגת שמרים פרווה אחת הטובות אם לא ה-השם בשימוש כבר
תודה! ננסה בפעם הבאהנחת ואושר
תודה! הכנתי עם מים ושמן.נחת ואושר
ט'
וגם אם זה מים יכול להיות שצריך לברך המוציא.. לא בטוחה.
איזה מילוי הכנת?מקום בעולם
אבל הכל תלוי על איזה ממרח מדובר..
אני מורחת ממרח שוקולד. טעים ולא נוזלייעל מהדרום
אחרי שעזרתם לי בפעם שעברה.. מילוי גבינה מוצלח?נחת ואושר
תודה
לענ"ד כל בצק שמרים של עוגותיעל מהדרום
ולמילוי תגגלי- בגדול זה גבינה לבנה (צריך לסנן מהנוזלים), ביצה, סוכר/ פודינג.
הכנתי.. תודהנחת ואושראחרונה
מתכוני שבועות בהגבלת זמן ותקציב...אורית**
של דברים שכיף להכין לשבועות, ולא לוקחים מידי הרבה זמן, או חומרים יקרים.
ולא דגים.
אני לא טובה בחלבי בכלל, אז גם רעיונות פשוטים אין לי כל כך...
מתכננת ארוחה חלבית אחת בליל שבועות,
ארוחה חלבית אחת בשבת,
עוגות כמובן,
ועוד איזה טעימה לקידוש בבוקר החג.
תודה!
בהחלט....רק חבל שאין לי כח לבשליעל מהדרום
פסטה רוזה פרווה, ייצא טעים?כי לעולם חסדו
יש מתכון מומלץ??
פסטה רוזה פרווה = רוטב עגבניות עם?ברוקולי
זו בדיוק השאלה שלי
כי לעולם חסדו
יש שמנת לבישול על בסיס סויהברוקולי
לא הייתי שמה קרם קוקוס.
ואם אי אפשר חלבי תנסי פשוט רוטב אחר
איזה למשל?כי לעולם חסדו
שמנת צמחית לבישול 5% אלפרוברוקוליאחרונה
לא מצליחה להעתיק לך תמונה
ראיתי שקיים גם בשופרסל וגם ברמי לוי
יש מתכון מנוסה לבצק פאי (או דמוי פאי...) בלי מרגרינה\חמאה?חילזון 123
זה לא אותו טעם, אבל יש:הנורמלית האחרונה
תודה רבהחילזון 123
יכול להיות שאפשר להחליף בשמן קוקוסשוביה!
היחס זה 20% פחות
תודה אבל אז הכל הופך להיות בטעם קוקוסחילזון 123
מנסיון שלי לא... אולי רק מעט ריח (נעים
שוביה!
תודה. ברור שנעים. אני מתה על קוקוס אבל עדיין יש לו טעם דומינחילזון 123
דומיננטי למדי
ניסיתי כבר להחליף בעוגיות. יצא עוגיות קוקוס....
וואלה..שוביה!
אצלי דווקא לא היה מורגש
מעניין
אולי זה קשור לסוג השמןשוביה!
באיזה חברה את משתמשת?
Naturazenחילזון 123אחרונה
תפריט שבועות -שבתנחשון מהרחברון
כן, יש עוד שבוע אבל יש המון עבודה והמון הכנה מראש.
בנינו תפריט הכל פתוח לשינויים.
יש לנו הרבה אורחים(אנחנו זוג +2 ומגיעים עוד זוג, ועוד 3 רווקים )
אז אצלנו ככה:
ערב חג:
מרק בצל
סלט יווני
גבינות שמנת
אמנון בתנור
פסטה רוזה
בוקר חג
עוף עם אורז
צלי בקר ברוטב יין ופטריות
בורגול
אנטי פסטי
ליל שבת:
מרק תימני
אורז
חילבה
קציצות
קוסקוס
בוקר שבת:
פאי רועים
אטריות אורז
אפונה ברוטב
סד"ש:
מרק לבן
בורקס תפו"א גדול
רוטב פטריות
סלטים:
סלק
טחינה
חומוס
טפנד - ממרח זיתים
קינוחים ועוגות גבינה:
מוס שוקולד חלבה
עוגת גבינה אוכמניות אפויה
עוגת גבינה בבצק שמרים
גלידה תותים
חלות לכל החג
מן הסתם חחג'נדס
באמת אי אפשר לשרוד כמה ימים בלי פלפלים??ט'
לא מובנת לי ההיסטריה או שזו רק התקשורת עושה מזה עניין שלא קיים?
בכל שנה, אותו סיפור.הנורמלית האחרונה
דוקא השבוע הביאו לנו גמבות במשלוח....יעל מהדרום
במה מדובר?ברוקולי
^^נקודה טובה
מה כזה קריטי בפלפלים?טארקו
אבל זה לא איזה מוצר בסיס...
כשלא היו ביצים זו באמת הייתה צרה.
דווקא אצלינו כן מוצר בסיס...בת 30
אצל מרוקאים כן
קראנץ שוקולד
במטבוחה גמבה?אהבתחינם
באמת?בת 30
לא שמים..אהבתחינם
וואלהבת 30
אומרים שיש מספר מתכונים של מטבוחה-סתם אחת
וכל אחת בטוחה שכל סטיה מהמתכון שלה- זה לא מטבוחה!
אני גם נתקלתי בעיקר המתכונים עם גמבה.. וכן גם מתכונים של מרוקאים אורגינל

הי, מה נשמע?בת 30
ברור שנשמח!סתם אחת

(אבל מטבוחה עם פלפל)
יאללה.בת 30
אולי נחכה שדודה קורונה תתאפס על עצמה קצת יותר ואז ניפגש.
סגור
סתם אחת
יש סלט דומה של התוניסאים שמכינים עם גמבהקראנץ שוקולד
מרמומה? אני מכינה בלי גמבהיעל מהדרום
אבל בטוח יש גם מתכונים עם גמבות
אצל אמא שלי -טוהיסאית- עם פלפל ירוק בהיר וכמובן חריףמעין אהבה
הוא טעעעעעייייםאהבתחינם
כנל. ואני לא מרוקאית.מקום בעולם
במטבוחה אמיתית של מרוקאיםבתאל1
אבל לא גמבה...פלפל.
נכוןאהבתחינם
אפשר מתכון למטבוחה כזאת?מנסה לעזור
אני מכינה מטבוחה. כל פעם בצורה וסגנון שונה.
אשמח גם למטבוחה כמו מה שצירפת כאן בתמונה...
בשמחה- רק עכשיו ראיתי סליחהאהבתחינם
לשים בסיר לבשל רבע שעה על להבה גבוה
להנמיך הבה לבשל שעה על נמוך
להוסיף אחרי שעה שמן, 2 כפות פפריקה גדושות לערבב טוב טוב (אם צריך שמן להוסיף, אם צריך פםריקה להוסיף כדי שיצא אדום)
לבשל עוד שעה ותמיד לערבבב שלא תישרף..
אחרי בישול של שעתיים וחצי בערך- להוסיף כף שטוחה מלח , וכף שטוחה סוכר לבשל עוד חצי שעה וזהו מוכן❣️
תודה רבה
מנסה לעזור
שכחת: שמן והרבה
אמא יקרה לי*
כבת שירות (אשכנזיה בעיירת פיתוח) אהבתי מאד לעזור במטבח בימי שישי לכמה אמהות מרוקאיות
שהתבשילים שלהן היו מדהימים וגיליתי את סוד הואכל המעולה: שמןןןןןן והמון!
לא אשכח איך הכנו חריימה ואמרה לי שימי, שימי שמן. שמן אותיות נשמה!
עד שלא שפכתי חצי בקבוק לא נחה דעתה!
נכון..אהבתחינם
פלפל חריף לא גמבה..קראנץ שוקולד
אה דיברו על גמבה. ..אהבתחינם
כששמים גמבה במטבוחהשלי 1
זה הופך לסלט טורקי שהוא מתוק יותר....
אצלנו כשאומרים פלפלים מתכוונים לחריפיםקראנץ שוקולד
גם אצלנואהבתחינם
קראתי שהחקלאים אומרים שזה שטויותבת 30
כי הם שותלים בזמנים שונים כדי שיהיה כל הזמןט'
וכל שנה מחדש עולות כתבות שחופרות בנושא:
לפי מה שהבנתי, יש חוק שממספר ימים מסויים שיש מחסור בתוצר חקלאי x, שר החקלאות יכול לחתום על ייבוא. על זה החקלאים כועסים. כי זה באמת לא הוגן - הם שתלו חממות מלאות פלפלים בזמן מסויים שיתאים ולא יהיה מחסור ואם יום אחד מעבר לרגיל אין ויתחילו לייבא הם יתקעו..
מבלבל ומורכב וממש טיפשי כשמפשטים את זה .
אצלנו היה בכל הסופריםקראנץ שוקולד
כנראה רק התקשורתבתאל1
השבוע ראיתי הרבה
אפשרארץ השוקולדאחרונה
מאתגרת אתכם: מתכוני שבועות שווים וטעימים מופחתי שומן מאוד
טארקו
מותר מוצרי חלב עד 5%, אסור מטוגן ואסור הרבה ביצים- אפשר חלבונים או כמות של נניח ביצה אחת לתבנית שלמה.
כמובן בלי שמנות וכאלה.... ולא שוקולד, אגוזים, טחינה, סלמון, טונה...
יש לי גם גבנץ 15% שאני משתמשת רק ממש ממש טיפה, במה שממש אי אפשר בלי- נגיד רק טיפונת ללמעלה של הלזניה..
מה שחשבתי בנתיים:
מרק בצל עם בצל מאודה
לזניה עם קוטג ובולגרית 5%
עוגת גבינה קרה עם גבינה לבנה ופודינג
דג אמנון איכשהו
מחפשת עוד, עושים אצלנו 2 סעודות חלביות מלאות.. גם סלטים וקינוחים וכ'ו.
בורקס גבינה מדפי אורזמתנסה
קוטג
בולגריה
תרד/זיתים
חפשי מילוי שמתאים לך בגוגל
אבל ממה שראיתי צריך למרוח אותו בשמן, לא?טארקו
לא חובה,אחותי מורחת בביצה,אני בטעות מרחתי פעם בקצת מיםסמטאות
פשטידות ירקות למיניהןאמא יקרה לי*
אני מכינה פשטידת קולורבי שטעמה מזכירה כרובית
סלט יווני עם בולגרית 5%
אפשר להכין בורקס גבינות גדול מעלי פילו (אני מברישה במעט שמן רק את הצד החיצוני. את המילוי פשוט מניחה על מס' דפים
בלי לשמן ביניהם. מגלגלת לנחשוש, ביצה שומשום ולתנור. תערובת גבינות מגבינה לבנה, קטוג',מעט בולגרת וגבנ"צ. הטעם יוצא כמו זיוה רק הרבה פחות שמנוני)
מטבלי גבינה ע"ב גבינה לבנה ושמנת חמוצה (מטבל בצל, זעתר..)
תודה!טארקו
בורקס פילו נשמע מגניב! לא ידעתי שאפשר לא לשמן בין הדפים
איך פשטידה בלי שמן וביצים? אשמח לשמוע
אני שמה 2 ביצים קטנות ומעט שמן (כ3 כפות) לתבנית שלמה.אמא יקרה לי*
יוצא מעולה. לדעתי אפשר לנסות גם עם ביצה אחת. השילוב שלה עם קמח מדביק את
שאר הרכיבים.
ולגבי פילו מכינה כבר שנים גם בורקס בשר באותו אופן. תמיד נזלל...
3 כפות שמן זה ממש יותר מידי בשבילי
טארקו
נסי להפחית. עדיין יכול לצאת טעיםאמא יקרה לי*
בתקופות של דיאטה הייתי ממש מפחיתה ועדיין היה יוצא מספיק טעים לדעתי...
ומה את עושה עם כל החבילה? תמיד זה תוקע אותי....מודדת כובעים
אני באמת מכינה את כל החבילה ואם צריך מקפיאה את המוכןאמא יקרה לי*
יש לי מתכון לעוגת גבינה כזאת*אשתו של בעלי*
אשמחטארקו
בבקשה*אשתו של בעלי*
*קערה 1-*
750 גרם גבינה לבנה
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט וניל
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
*קערה 2-*
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
להקציף יחד היטב.
*להוסיף בתנועות עטיפה לקערה 1.
*לשמן תבנית במעט מרגרינה ולאפות ב-170° כשעה.
4 ביצים...נחשון מהרחברון
אכן 4 ביצים בלבד*אשתו של בעלי*
4 ביצים זה המון בשבילי בפרט שבמתכון פה לא נראה לי שאפשר לשיםטארקו
אבל תודה על המאמץ!
היא ביקשה מקסימום חלבון אחד בתבנית...נחשון מהרחברון
*מקסימום חלמון, אין הגבלת חלבונים(כי אין בהם שומן)טארקו
אה לא הבנתי, עדיין כאן זה לא עובד.נחשון מהרחברון
מנסהיראת גאולה
מתבלי גבינה עם זיתים / שום שמיר
קנלוני במילוי גבינה (אולי קוטג' יהיה יותר מוצלח) ופטריות, ברוטב עגבניות.
הייתי מנסה, אם את אוהבת, להכין לביבות גבינה במחבת נון סטיק עם ביצה אחת.
פסטה עם בטטה ופטריות, כתבתי כאן לפני כמה ימים איך אני מכינה עם חלב שקדים. אפשר להכין עם קצת קוטג' או גבינה צהובה וחלב פרה. (יש גם גבינה צהובה 9 אחוז, זה לא עדיף לך?)
תפוחי אדמה "מוקרמים" עם חלב וקוטג', אפשר עם פטריות ובצל מאודה
בצקים מותר? בצק שמרים עם מעט שמן?
ואפשר מלא ירקות... ירקות חיים חתוכים ומעוצבים יפה לבד או עם מטבל (ואז את לא אוכלת מהמטבל), אנטי פסטי בלי שמן (או עם תרסיס שמן אם מותר)
דרך אגב, הכנתי פעם בצל מטוגן בלי טיפת שמן ויצא ממש טעים כתחליף לבצל מטוגן -
מאדים במחבת / סיר איכותי המון בצלים קצוצים, להמון זמן על אש נמוכה.
לא האמנתי כמה זה טעים עד שניסיתי.
תודה!טארקו
ולא מצאתי גבנץ 9% בסופר.
ואני אכן מאדה בצלים. לא טעים כמו מטוגן אבל עושה תעבודה יחסית.
לא יודעת כמה זה מעט שמן לבצק...יראת גאולה
אפשר להכין מזה פוקאצות, "פיציות" פרווה - עם תיבול טוב ותוספות הגבינה הצהובה לא חסרה (יש לניקי מתכון מוצלח לפיציות מבצק שמרים, לא זוכרת מה בדיוק הוא מכיל).
גבינה צהובה נעם, של טרה. יש גם בפרוסות דקות, לי זה נוח כי ככה משתמשים בפחות. אבל אם את מגרדת, זה לא משנה.
אז למה לא לעבור לבשרי סעודה אחת?בתאל1
דג מושט אפשר לעשות בתנור עם גמבות ופפריקה וכוסברה
ואפשר פיצה עם בולגרית במקום גבנ"ציעל מהדרום
אנחנו לא בבית.....טארקו
ומה עם פיצה על בצק שעשוי כרובית או פרוסות חציל?אמא יקרה לי*
ל"כאילו" בצק כרובית יש המון שימושים, תגגלי יש מלא מתכונים ברשת...
בטטות מוקרמותאיכה
כתבתי מתכון לא מזמן כאן.
הנה -
לחמניות גבינה - בישול ומתכונים
אולי גם הלחמניות גבינה יתאימו לך.
בלינצ׳סים במילוי גבינה מתוקה(אהבת עולם)
ממולא גבינות, בסיס לפשטידה (אפשר להכין רויאל לפאי מחלב, קמח וביצה), לחמניות ממולאות, בסיס לפיצה...
בלינצ'ס זה מבוסס על ביצים....אבל אפשר לחפש מתכון טבעונייעל מהדרום
לא ניסיתי, אבל הגיוני שאפשר להשתמש רק בחלבונים.(אהבת עולם)
יכולה לנסות לחפש.
לא חשבתי על זה
יעל מהדרום
תודה, יש לי אחלה מתכון לבלינצס עם ביצה אחת לכמות ענקית..טארקו
אפשר את המתכון?יעל מהדרום
למרות שאני פנקייקים מכינה לפי העין, ואז אפשר לשים יותר קמח ומים ופחות ביצים.
ספגטי מוקרם בחלב...????????????????????
אפשר פשטידות ולהכניס בהם קוטג'תפוחית 1
לחמניות גבינה..
רוטב בשמל.מוריהאחרונה
מה אפשר להכין היום שישאר טוב עד שבת?שומרת סוד
איזה סלטים אפשר להכין היום?
לא מבשלים בחג בכלל
סלטים מבושליםברוקולי
סלטים חיים לא רצוי להכין עכשיו, מבושלים אפשרקראנץ שוקולד
כל מה שאפשר להקפיא.מוריהאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה?!ח.צ.גנט
אם לא תפרידי ביצים,לא תצא עוגת גבינה אוורירית*אשתו של בעלי*
בד"כ בעוגות גבינה אפויות עם תחתית בצק ופירורים מעל הגבינה,לא מפרידים ביצים בתערובת הגבינה....
עוגת גבינה של בית מלון של קרין גורןיעל מהדרום
חיתוכיות גבינה ומייפל של ניקי ב.
אני אוהבת את שתיהן.
בבקשה-אמא12
לתבנית עגולה גדולה ( קוטר 26-28) או 3 אינגליש
מחממים תנור ל200 מעלות
לבסיס- 150 גר בסקוויטים טחונים, מפזרים בתבנית ומטפטפים קצת שמן
לבלילה-
750 גר' גבינה לבנה
1 אשל
4 ביצים
1 פודינג
3/4 כוס סוכר (אפשר פחות)
גרידה מלימון אחד
שופכים את הלילה על הבסקוויטים, אופים 10 דק' על 200 מעלות, אח"כ מורידים ל160 למשך 45 דק'.
שופכים מעל העוגה החמה
1 אשל
1/2 כוס סוכר
ושולחים לתנור ל15 דק נוספות. זה יהיה עדיין רוטט, מתייצב במקרר.
אפשר לעשות חצי כמות ויוצא 2 אינגליש
הכי פשוטה והכי טעימה:לא כבדה בכלל גם בלי שמן:זכיתיאחרונה
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
קצת פחות מכוס סוכר
גרידת לימון
וניל
בערך 3 כפות קמח. אפשר קמח תפוחי אדמה
לערבב הכל.ולתנור
מתכון לעוגת גבינה אפויה, טובהמותק 27
מישהי ניסתה פעם בלי הפרדת ביצים, איך יצא?
יש גם עוגות גבינה בחושות, ללא הפרדהקראנץ שוקולד
הפרדת הביצים היא בעיקר לגובה וגם קצת אווריריות אבל זה לא מחייב,כמובן שאפשר להגדיל את המסה..





