שרשור חדש
שרשור תפריטים חדש לשבועות ושבתיעל מהדרום
שלנו:יעל מהדרום
לק"י

ליל החג:
פוקצ'ות בטוסטר לחיצה (הרעיון מניקי ב.)
סמבוסק פיצה בטוסטר
רביולי גבינות וטורטליני פטריות ברוטב שמנת פטריות
פשטידת תירס
סלט ירקות עם חלומי ופטריות מטוגנות

יום החג- בישולים על הפלטה:
אורז ואפונה
עוף
קציצות (בהשראת בסטיל לעצלנים של ניקי ב.)
אולי נעשה גם צ'יפס קנוי

סעודת שבת 1:
תפו"א מבושלים
סלמון בתנור
קוסקוס או סלט קוסקוס

סעודת שבת 2:
עוף וירקות
קוסקוס


חלות
סלט חצילים ושום
סלט חצילים ורוטב עגבניות
סלק
גזר מגורד
מרמומה
אולי טחינה

עוגת שוקולד פירורים
עוגיות מייפל
עוגות ביסקוויטים וגבינה (אחת עם גנאש שוקולד)
יפה! גמני הכנתי פחות או יותר כמוך.. מה זה מרמורה? מטבוחה?השם בשימוש כבר
שלנואיכה

שלוש קילו חלות

סלטים -
סלק בתנור
חציל קלוי
חציל ברוטב אדום
חציל בטעם כבד
סלט קישואים
סלט פלפלים
טחינה
חומוס ביתי
חומוס גרגירים

עוגות -
אלפחורס
עוגת גבינה ביסקוויטים
שמרים גבינה
עוגת גבינה אפויה (האורחים הביאו)
מעמול תמרים
כדורי שוקולד שווים במיוחד

ליל החג -
בורקס ביתי במילוי חזה ופטריות + רוטב
אורז ירוק עם בשר
(למפונקים - אורז רגיל וקציצות בשר בתנור)

בבוקר קידוש מכל העוגות

סעודת חג -
בלינצס חלבי מפנק , פשטידת פטריות שחיתות
סלטים חיים וגבינות
פירה וסלמון (שנראה שיצא ממש ממש שווה)

ער''ש
עוף ואורז עם צימוקים וגזר

שבת בבוקר
שניצלים ותפו''א

ס. שלישית
שאריות מהחג

הכל יצא טעים ממש 🙂
בתקווה נואשת להתמיד בדיאטה.

נשמע טעים!! הייתי שמחה להיות האורחתיעל מהדרום
לק"י

מה יש בכדורי השוקולד השווים במיוחד?
זה סוד איכה
כל העוגות שנשארו משבוע שעבר..
אפשר לשתף למרות שכבר עבר?טארקו
היינו 12 איש, כולל גיסתי שלא אוכלת מוצרי חלב, אני שלא אוכלת שומנים, ושאר המשפחה שחולים על שומנים וחלבי וכו
אז ניסינו לפשר בין כולם..

ליל שבועות-חלבי:
מרק כתום + מרק אפונה
דג נסיכה עם ירקות ברוטב אדום
פירה עם בצל
חצילים פרמז'ן
אורז
סלט ירקות עם בולגרית

בוקר שבועות-חלבי:
חלות עם מלא סלטים ומטבלי גבינות
אמנון בעשבי תיבול עם עגבניות שרי
לזניה
פטריות ממולאות בגבינות
סלט חלומי

ליל שבת:
מרק עוף עם ירקות
צלי בקר ברוטב
טורטיות במילוי הודו טחון בטוסטר
זיתים ברוטב אדום
אורז
סלט חי

שבת בבוקר:
חלות וסלטים
מוקפץ עוף ונודלס
ירקות מוקפצים
תפוא מוקפצים
סלט ירוק וסלט כרוב

סעודה שלישית:
חלות וסלטים
בלינצ'סים פתוחים ומבחר מילויים לבחירה(היה מעולה ומומלץ!):
פירה עם בצל, גבינת בצל, גבינת זיתים, גבינה חריפה, גבינת פירות יער מתוקה, שוקולד למריחה, סירופים, קוטג, רצועות גבנץ, רצועות בולגרית, פירות חתוכים.
סלט ירקות
פלטת ירקות

נשנושים וקינוחים:
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה קרה דלת שומן
עוגיות גרנולה
עוגיות קנויות במלא סוגים
עוגת יומולדת לבנה
עוגת שוקולד
סופלה
מוס גבינה שוקולד לבן עם רוטב פירות יער
אבטיח, דובדבנים, פירות
פיצוחים וכו..

היה טעים, מגוון, לא מוגזם ושפע
נשמע טוב!!יעל מהדרוםאחרונה
מה אפשר לעשות עם גבינה מותכת?אמא וגם
אשמח לרעיונות לתבשיל או מאפה שהיא יכולה להשתלב בהם,
כי אנחנו פחות מתחברים אליה בנא

תודה רבה
פשטידה אולישוביה!


להביא לי!בוקר אור
אולי בטוסט?יעל מהדרום
הגבינה הזאת קצת חמאתית במרקם. אז אולי במאפים מלוחיםיעל מהדרום
לשים על בצק ולערבב קצת שום ולהכניס לתנורארץ השוקולד
ויוצא לחם שום.
אני שמה חתיכות בלזניה*אשתו של בעלי*
תודה רבה לכולם!אמא וגםאחרונה
בסוף באמת שילבתי בסוג של לחם שום
ויצא נחמד מאד
מחפשת מתכון מאתגר משהוריבה_אחת
לעוגת גבינה אפויה בלי אינסטנט פודינג ובלי שמנת מתוקה.
אה, וגם בלי גרידת לימון.
פשוט כי הלימונים פה עטופים במשהו מגעיל..

יש חיה כזאת?
אולי זאת? תחליפי את האינסטנט פודינג בכמה כפות קמח וסוכר וניליעל מהדרום
לק"י

לא בטוחה, אבל נראה לי שזה יעבוד.

הנה - בישול ומתכונים
מתכון שהעתקתי לעצמי מאיפהשהויראת גאולה
מתכננת לנסות אותו מחר:

החומרים:
500 גרם גבינה
1.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
2 סוכר וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח (כמובן אפשר קמח רגיל +כפית אבקת אפיה)
3 כפות קוקוס (אני אישית לא אוהבת, אז לא שמתי)
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, את הקמח מוסיפים בסוף.
יוצקים לתבניות אינגלישקייק (לפחות 2) ואופים בתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד הזהבה
זאתאנונימיות
גבינה ניו יורקית-


קודם מכינים את התחתית-
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 ג)
2 כפיות שטוחות א. אפיה
שליש כוס סוכר (70 ג)
שקית סוכר וניל
200 ג' חמאה חתוכה לקוביות
4 חלמונים.

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים את כל החומרים למעט החלמונים בפולסים קצרים במעבד מזון. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים שנית עד לקבלת בצק פירורי. מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים לתנור ל10-20 דקות עד להזהבה. ( לרוב נשאר לי בצק)


לשכבת הגבינה-
רכיבים:800 ג גבינת שמנת בטמפרטורת החדר.
כוס וחצי סוכר (300 ג)
כפית וחצי תמצית וניל אמיתית.
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
3 חלמונים
כף מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:
שמים את הגבינה במערבל מזון ומתחילים להקציף.
מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף דקה שתיים. עד שמתקבל מרקם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל הביצים והחלמונים זה אחר זה ומקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את מיץ הלימון ומקציפים עוד מעט.
יוצקים לתבנית על הקלתית האפויה ואופים כ60 דקות פחות או יותר עד להזהבה קלה בחום של 150 מעלות.
לפעמים צריך תבנית אידוי. לי הלך יותר טוב בלי.
משאירים קצת זמן בתנור מכובה.

לציפוי שמנת-
רכיבים- 
גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר.

לערבב היטב 
למרוח על העוגה אחרי שהיא התקררה. ולהכניס לתנור ל10 דקות עד לקבלת ציפוי לבן מוצק וחלק.

מקררים את העוגה ושופכים את רוטב פירות היער סמוך להגשה.

לרוטב פירות יער-
3 חבילות קטנות של תערובת פירות יער קפואים
1/2 כוס מים עם שתי כפות קורנפלור.
חצי כוס סוכר (לפי הטעם מוסיפים עוד)
2 כפות מיץ לימון.
ממיסים את הפירות הקפואים לחלוטין.
מוסיפים את הלימון והסוכר ומרתיחים
מוסיפים את המים והקורנפלור עד להסמכה.
בתיאבון

תודה!ריבה_אחת
רשמתי לי

סוכר וניל לא מחליף פודינג, כי אין לו כ''כ טעם והעוגה יוצאת די תפלה.. ותמצית או ומקל וניל לא הצלחתי להשיג.

בסוף הכנתי עם גרידת לימון שקילפתי ממנה עם קולפן את השכבה העליונה ואז גירדתי וקצת לימון סחוט.
יצא עם טעם חלשלוש כזה וקצת מבאס..
איזה מתכון הכנת בסוף?יעל מהדרום
הרגיל שלי עם הגרידהריבה_אחת
ראיתי את התגובות רק אחרי שכבר הכנתי..

שומרת את המתכונים לגיוון לפעם הבאה
הבנתייעל מהדרוםאחרונה
מתכון טעים וקל לרוטב רוזה ?בנימינה
תחפשי אצל ניקי ביעל מהדרום
תודה רבהבנימינה
קופסה קטנה של רסק עגבניות וקופסת שמנת מתוקהבוז
מתבלים במלח ופלפל.
אפשר להוסיף גבנ''צ.

הכי קל שיש...
תודה נשמה! כבר הכנתי מקווה שיצא טעים...בנימינה
את כל המתכונים צריך להכפיל פי 10 כדי שיספיק פה לכולם אז הסתבכתי קצת
אני מכינה על בסיס של בשמלאריק צדקאחרונה
פשוט מוסיפה רסק עגבניות
מעניין, מה הייתם עושים במקרה הבא???שלי 1

הכנתי סלט מושקע של חצילים ברוטב

כיוון שאנחנו לא משתמשים באבקת מרק מטעמי בריאות

ניסיתי לעבות את הרוטב במעט קמח תפו"א אלא שאז........

נשפך המון קמח....

הוצאתי את רובו לקערה ואז כדי לא לזרוק סתם הכנתי ממנו משהו אחר....

מה אתם הייתם מכינים?

הוא צריך להיות מלוח.

 

אטריות של פסח.אנונימיות
באסה..אני פשוט הייתי שמה מלח במקום אבקת מרק.נקודה טובה
פשטידה/קציצותטל..
מה הכנת?
צדקת, הכנתי פשטידהשלי 1

הוספתי ביצים, חציל קלוי, מעט א. אפיה, חלב,  וגבינה לבנה (אל תבקשו כמויות חומרים מדוייקים אני בשיטת הסבתות "לפי העין")

ויצאה פשטידה נהדרת קצת דחוסה בשל הקמח אבל מצטיינת בחיתוך מדויק ועם אבטיח זה מעדן .......... 

 

אבטיח??בתאל1
רק היום ראיתי את תגובתךשלי 1

מקווה שהצלחת לישון מההלם 🤣🤣🤣🤣

האבטיח לא בתוך הפשטידה אלא צורף בהגשה היה טעים!!!!! מבטיחה!!!!!!

חחחח . איזה הורסתחדשה ישנה
גם בצד זה לא קשור אבל לבריאות יקרה
חחח לגמרי. העיקר שהם אוהביםבתאל1אחרונה
סקר תענו ותפיצו https://forms.gle/zJ1cB6iFvhD3eUU9A19781978
האמת שקמח תפו"א הוא כזה מוצר זול ובעיני לא טעים מחוץ לפסחמיקי מאוס
שהייתי זורקת לפח
אבל מניחה שאת כן אוהבת לעבוד איתו אז אולי להוסיף לפשטידות?
משתמשת כל השנהרק טוב!
יש לי עוגות שוקולד מפנקות בלי קמח, או סופלה שאפשר לשים בו קמח תפו"א/קמח רגיל.
לדעתי עדיף קורנפלור מקמח תפו"אבטעות נכנסתי
הייתי זורקת.מודדת כובעים


עזרהshaer
מחפשת מתכון טוב לחלות מקמח מלא ...יש לי מתכון טווב ובאלי לשמוע דיעות נוספות .
אשמח למתכון לפנקייק ובלינצס

תודה רגהה
שיגידו בשולחן וואלה חלות מוצלחות ..חחshaer
חחחחshaer
..אריק צדק
לחלות אני פעם עשיתי ממתכון רגיל ופשוט הוספתי יותר מים מבדרך כלל ולשתי יותר, ואז הבצק יצא רך ואוורירי.
לפנקייקים, יש באתר של קרוטית מתכון ממש מוצלח, אני אחפש לך קישור
מתכון לפנקייקאריק צדק
פנקייקים כמו בבית הפנקייק (קלים מאוד להכנה)

העניין פה זה ההקצפה (במטרפה ידנית)
בלינצ'ס קינמוןשוביה!

מצרכים:

2 ביצים

3/4 כוס קמח כוסמין

1/2 כפית קינמון

כף דבש או סילאן (לא חובה)

כוס חלב (או חלב פרווה)

 

א. הכנה:

 

בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המצרכים לבלילה אחידה ללא גושים, מומלץ להיעזר במטרפה.

מחממים ומשמנים קלות מחבת בינונית, שופכים למחבת כ-1/2 מצקת (תלוי בגודל המחבת) מבלילת הבלינצ'ס ומסובבים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולו.

מטגנים כדקה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

מעבירים לצלחת הגשה, מגלגלים ומגישים לצד דבש / סילאן/מייפל ופירות חתוכים.

 

 

קמח מלא 100%?^כיסופים^
אם אני לא טועה צריך פשוט ללוש יותר ולהוסיף יותר מים.
אני בד"כ מכינה עם כוסמין 80%
קילו קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
3 כוסות מים
מערבבים ואז מוסיפים
כוס שמן
כפית מלח

כתבתי מהראש, מקווה שלא התבלבלתי בשעת לילה מאוחרת
תודהshaerאחרונה
הכנתי אתמול מכוסמין חבן יצט פצצה ב'ההה
פיצהבוריס
אני רוצה להכין כמות של פיצות ולהקפיא אותן לפני אפיה ואז כשרוצים פשוט להוציא ולהכניס לתנור.
למישהו יש מתכון טוב לבצק?
עדיף להקפיא מוכן ולחמם בתנורברוקולי

ומתכוןבוריס
בטוח שעדיף להקפיא מוכן?בוריס
כי כאשר קונים פיצה קפואה היא עוד לא מוכנה
קפואה מוכנה עם כל התוספות עליה. נשאר רק לאפות.קרן-הפוך
מה רצית, שגם לאפות לא תצטרך?

פיצה אינה עוגת שמרים...
אי אפשר להקפיא אחרי אפייה. תהיה יבשה וחסרת טעם.
לא מסכימהברוקולי

ובקלות היא יכולה להגיע לתפיחת יתר גם במקפיא וההפשרה

פיצה קנויה מלאה בחומרים שבבית לא מוכנסים לבצק
לא התכוונתי שכדאי להעדיף קנויה.קרן-הפוך
התכוונתי שפיצה קנויה קפואה - מגיעה עם הגבינות והתוספות ועדיין צריך לאפות אותה.

זה לא שהיא כבר אפויה ונשאר רק לחמם מעט ולאכול.
לכן שאלתי כי אני תיכננתי להקפיא לפני אפייה אבל היא אומרתבוריס
להקפיא אחרי
אכן. מקפיאים לפני אפייה.קרן-הפוך
כל אחד חושב אחרת בענייני אפיהברוקולי

 

בעיני בהקפאה אחרי וחימום בתנור יש פחות סיכוי להרוס

 

היא לא יוצאת יבשה ולא חסרת טעםחיים של
פעם הייתי מכינה כמות גדולה ומקפיאה ומוציאה כל יום לעבודה.
הייתי מחממת בטוסטר וזה היה מצוין.
ממליצה על המתכון לפיצה של קארין גורן, בקישורקרן-הפוך
פיצה ביתית הורסת - קרין גורן

יצא לי להכין בעבר לפי מתכונים שונים, עם קמח כוסמין, מטעמי בריאות, ועם קמח לבן רגיל כי טעים יותר - עד שהגעתי למתכון הזה, של קארין גורן, קמח לבן, ומאז המשפחה לא רוצה לשנות ...

פיצה ביתית הורסת - קרין גורן
תודהבוריס
בבקשה! מתכון מוצלח!*אשתו של בעלי*

תודהבוריס
עוד שאלה אני יודע שבצק של פיצה בפיצריהבוריס
נמצא בהתפחה הרבה זמן לפעמים שלושה ימים, אבל במתכונים שהובאו פה ההתפחחה קצרה יחסית, אפשר עם המתכונים האלו להתפיח בץהרבה זמן?
מישהו יודע על זה משהו?בוריסאחרונה
ראיתי המלצה להקפיא מוכנה בלי גבנ"ציעל מהדרום
לק"י

ורק בחימום להוסיף אותה.

אני אישית מקפיאה מוכן. לא זכור לי שיוצא לא מוצלח.
מהיום תכינו לבד גלידה בבית!!! *אשתו של בעלי*
אם אני הצלחתי,כל אחד יכול!


נראה טוב! מתכון בבקשה ט'
בשמחה!*אשתו של בעלי*
הכי פשוט!
להקציף 2 שמנת מתוקה.
להוסיף פחית אחת של חלב מרוכז,לערבב בעדינות בכף.
ולחלק ל-2 או 3 קופסאות לבחירתך.
להוסיף מה שאת בוחרת.
אני שמתי תותים,ריבת חלב,ושוקולד רוזמרי קצוץ.
לערבב בעדינות
ולהקפאה.
וזה יצא לך רך טוב אחרי ההקפאה? לא צריך להפשיר לפני?נקודה טובה
ממש כמו בגלידריה!!!*אשתו של בעלי*
החלב המרוכז מונע הקפאה מוחלטת ושומר על מרקם של גלידהאנונימיות
בדיוק!!*אשתו של בעלי*
זה הקסם שבחלב מרוכז.
יש אפשרות להכין חלב מרוכז בבית?נחת ואושר
כן. יש שלל מתכונים באינטרנטאנונימיות
רק ממליצה-מקום בעולם
לשים 3 או 4 שמנת על כל פחית חלב מרוכז.
זה מתוק ברמות קשות.
נאמיקקק..חדשה ישנה
איזה כיף שמעלים לפה תמונות של אוכל... זה ממש מעניין
אני ישמח למתכוןשרה איתן


בשמחה!*אשתו של בעלי*
להקציף 2 שמנת מתוקה(500 מיל סה"כ)
להוסיף בערבוב פחית אחת חלב מרוכז.
ואז לחלק לחצי או ל-3 ולשים בכל תערובת תוספת שאוהבים.
ריבת חלב
ממרח חלבה
תותים מרוסקים
נוטלה
שוקולד קצוץ שאוהבים
ממרח לוטוס
ועוד ועוד...
ומקפיאים.
מה גודל התכולה של פחית החלב המרוכז?מעפר אני באה


יאא אני גם הכנתי פעם ראשונה בשבת שעברהואולי...
בדיוק אותו מתכון, הוספתי אוראו ויצא מושלם!
נראה משגע!! רציתי להכין אבל מצאנו רק חלב מרוכז עם אבקת חלב נמבשרתת
מכירים חברה בלי?
אשמח להמלצה
כן. של פוליבהאנונימיות
באושר עד בטוח תמצאי!מעפר אני באה


דווקא חיפשתי שם ולא מצאתי חלב מרוכז בלי א. חלב נוכרי.מותק 27
הכנתי לליל הסדר גלידת תות בדיוק במתכון כזה יצא סוףף עם תותים כמובן..
ולפני שבועיים הכמתי גלידת ריבת חלב יצא מושלםם
הכנתי חלב מרןכז בבית.
להרתיח חלב על הגז עם סוכר עד שמגיע למרקם מסויים
יש שם לר בפחית אלא בצנצנת.מקום בעולם
תודהמותק 27
בהחלט מצאתי השבוע של הנמל באושר עד
9.90.שח
פחית חלב מרוכז
הכנתי גלידת חמאת בוטניםבוריס
עם חתיכות שוקולד צ'יפ וריפל גנאש שוקולד
נשמע מצויין!!!*אשתו של בעלי*
אני מתה על חמאת בוטנים,אבל החבר'ה בבית פחות...אז אני מעדיפה להכין בטעמים שכולם או הרוב אוהבים...
הכנתי גם...חיים שלאחרונה
הפתעתי את עצמי...
הכנתי עוגיות לקוקולידות ואיכשהו הן התפקששו אז שמרתי אותן והכנתי את הגלידה.
זה ככ קל שזה מפתיע..
וזה מרשים רצח😁
הקפאת חלותאם_שמחה_הללויה
אז פעם ראשונה שהקפאתי חלות..שמתי ביניהן נייר כסף והוא נדבק והצורה שלהן נהרסה.
תחכימו אותי איך כדאי לי להקפיא פעם הבאה שלא יידבקו, לשים קמח? נייר אפייה?
באיזה שלב הקפאת?ט'

אם אחרי קליעה, עדיף נייר אפיה או בתוך תבניות.

 

אחרי קליעה..תודה!!אם_שמחה_הללויה
תאפי ותקפיאי מייד אחרי. יוצא מעולה אם מפשירים על הפלטה.אמאמחנכת


^^עדיף להקפיא אחרי שאופים^כיסופים^אחרונה
מחפשת מתכון לעוגת גבינה אפויה הכי טעימה שיש לכם..מקום בעולם
לא אוהבת שהן צמיגיות..
הנה*אשתו של בעלי*אחרונה

חלות-מקום בעולם
כמה חלות הייתם מכינים לחג שבת, אם מדובר על 9 מבוגרים ו4 ילדים קטנים שאוהבים בצק?
לפחות 4 לארוחהקראנץ שוקולד
כמובן שצריך להתחשב בצוספות וכדו ואם יש בארוחות חג למשל פיצות פסטות או בצקים אחרים זה כמובן בא על חשבון..
3 לארוחהברוקולי


תלוי בגודל של החלהנחשון מהרחברון


מז"א? חלה סטנרדטקראנץ שוקולד
תודה מקום בעולםאחרונה
הכנתי בסוף 2 לארוחה סתם כי הבצק עיצבן אותי והתייאשתי ממנו..
ויש עוד חלות שום ומאפי שמרים, אז יהיה בסדר
תודה!!
אפשר את המתכון המומלץ לעוגת שמרים? פרווה..נחת ואושר
חיפוש בפורום יביא לך הרבה מאוד שרשורים מגווניםט'
בעיניי הבצק הכי מוצלח יוצא מהמתכון הזה
עוגת שוקולד שמרים

אני מחליפה את החלב בחלב סויה ואת החמאה בשמן.
בדרך כלל לא מוסיפה אגוזים.
מניסיון, עוגת שמרים פרווה אחת הטובות אם לא ה-השם בשימוש כבר
זו עוגת שמרים של חן ואלון קורן, לרשום: "עוגת שמרים שוקולד רכה ועסיסית ופרווה" - מעולה מעולה. בהצלחה
תודה! ננסה בפעם הבאהנחת ואושר
תודה! הכנתי עם מים ושמן.נחת ואושר
יצא מצוין! רק בגלל שהמילוי נוזלי הסתבכתי עם הקרנצ'..
ט'
בפעם הבאה עדיף להמיר למיץ תפוזים סחוט, לטעמי.
וגם אם זה מים יכול להיות שצריך לברך המוציא.. לא בטוחה.
איזה מילוי הכנת?מקום בעולם
פעם הבאה 5ם המילוי נוזלי אפשר לערבב עם טיפנ שקדים טחונים.
אבל הכל תלוי על איזה ממרח מדובר..
אני מורחת ממרח שוקולד. טעים ולא נוזלייעל מהדרום
אחרי שעזרתם לי בפעם שעברה.. מילוי גבינה מוצלח?נחת ואושר
אשמח למתכון מומלץ ומנוסה לגביניות שמרים.
תודה
לענ"ד כל בצק שמרים של עוגותיעל מהדרום
לק"י

ולמילוי תגגלי- בגדול זה גבינה לבנה (צריך לסנן מהנוזלים), ביצה, סוכר/ פודינג.
הכנתי.. תודהנחת ואושראחרונה


מתכוני שבועות בהגבלת זמן ותקציב...אורית**
אשמח לרעיונות, לתפריט, או מתכונים ספציפיים,
של דברים שכיף להכין לשבועות, ולא לוקחים מידי הרבה זמן, או חומרים יקרים.
ולא דגים.
אני לא טובה בחלבי בכלל, אז גם רעיונות פשוטים אין לי כל כך...
מתכננת ארוחה חלבית אחת בליל שבועות,
ארוחה חלבית אחת בשבת,
עוגות כמובן,
ועוד איזה טעימה לקידוש בבוקר החג.
תודה!
בהחלט....רק חבל שאין לי כח לבשליעל מהדרום
פסטה רוזה פרווה, ייצא טעים?כי לעולם חסדו
או שכל העניין זו השמנת?
יש מתכון מומלץ??
פסטה רוזה פרווה = רוטב עגבניות עם?ברוקולי


זו בדיוק השאלה שלי כי לעולם חסדו
יש שמנת לבישול על בסיס סויהברוקולי

 

לא הייתי שמה קרם קוקוס. 

ואם אי אפשר חלבי תנסי פשוט רוטב אחר

 

איזה למשל?כי לעולם חסדו
תודה!
שמנת צמחית לבישול 5% אלפרוברוקוליאחרונה

 

לא מצליחה להעתיק לך תמונה 

ראיתי שקיים גם בשופרסל וגם ברמי לוי

 

יש מתכון מנוסה לבצק פאי (או דמוי פאי...) בלי מרגרינה\חמאה?חילזון 123


זה לא אותו טעם, אבל יש:הנורמלית האחרונה
3 כוסות קמח, חצי-שלושת רבעי כוס שמן, ביצה, 3 כפות סוכר, 1 אבקת אפיה.
תודה רבהחילזון 123


יכול להיות שאפשר להחליף בשמן קוקוסשוביה!

היחס זה 20% פחות

תודה אבל אז הכל הופך להיות בטעם קוקוסחילזון 123


מנסיון שלי לא... אולי רק מעט ריח (נעיםשוביה!


תודה. ברור שנעים. אני מתה על קוקוס אבל עדיין יש לו טעם דומינחילזון 123

דומיננטי למדי
ניסיתי כבר להחליף בעוגיות. יצא עוגיות קוקוס....

וואלה..שוביה!

אצלי דווקא לא היה מורגש

מעניין

אולי זה קשור לסוג השמןשוביה!

באיזה חברה את משתמשת?

Naturazenחילזון 123אחרונה
תפריט שבועות -שבתנחשון מהרחברון

כן, יש עוד שבוע אבל יש המון עבודה והמון הכנה מראש.

בנינו תפריט הכל פתוח לשינויים.

יש לנו הרבה אורחים(אנחנו זוג +2 ומגיעים עוד זוג, ועוד 3 רווקים )

אז אצלנו ככה:

ערב חג:

מרק בצל

סלט יווני

גבינות שמנת

אמנון בתנור

פסטה רוזה

 

בוקר חג

עוף עם אורז

צלי בקר ברוטב יין ופטריות

בורגול

אנטי פסטי

 

ליל שבת:

מרק תימני

אורז

חילבה

קציצות 

קוסקוס

 

בוקר שבת:

פאי רועים

אטריות אורז

אפונה ברוטב

 

סד"ש:

מרק לבן

בורקס תפו"א גדול

רוטב פטריות

 

סלטים:

סלק

טחינה

חומוס

טפנד - ממרח זיתים

 

קינוחים ועוגות גבינה:

מוס שוקולד חלבה

עוגת גבינה אוכמניות אפויה

עוגת גבינה בבצק שמרים

גלידה תותים

 

חלות לכל החג

 

מן הסתם חחג'נדס
באמת אי אפשר לשרוד כמה ימים בלי פלפלים??ט'

לא מובנת לי ההיסטריה או שזו רק התקשורת עושה מזה עניין שלא קיים?

 

 

בכל שנה, אותו סיפור.הנורמלית האחרונה
דוקא השבוע הביאו לנו גמבות במשלוח....יעל מהדרום
במה מדובר?ברוקולי
^^נקודה טובה
היה בשפע בסופרים שהייתי
מה כזה קריטי בפלפלים?טארקו
כאילו ירק נחמד, סבבה.
אבל זה לא איזה מוצר בסיס...

כשלא היו ביצים זו באמת הייתה צרה.
דווקא אצלינו כן מוצר בסיס...בת 30
מי שלא אוכל או אוהב עגבניה, חייב פלפל לסלט...
אצל מרוקאים כן קראנץ שוקולד
מטבוחה, דגים, מטוגן.. חובה בכל ארוחה כמעט..
במטבוחה גמבה?אהבתחינם
זה לא מרוקאי ..
באמת?בת 30
בכל המתכונים שראיתי יש גמבה
לא שמים..אהבתחינם
סבתא שלי מרוקאית אורגינל,
ואם תשמע את זה😅
יכול להיות שיש מרוקאים ששמים, כמו לשים גזר ותפוחי אדמה בדג
אבל אצלנו לא שמים
שמים רק שום והרבה ,פלפל חריף והרבה, ועגבניות
הכי טעים שיש!

וואלהבת 30
אומרים שיש מספר מתכונים של מטבוחה-סתם אחת
כמו מספר הסבתות המרוקאיות...
וכל אחת בטוחה שכל סטיה מהמתכון שלה- זה לא מטבוחה!

אני גם נתקלתי בעיקר המתכונים עם גמבה.. וכן גם מתכונים של מרוקאים אורגינל
הי, מה נשמע?בת 30
רוצים לבוא אלינו להתפנק עם לאפות ומטבוחה?
ברור שנשמח!סתם אחת
אנחנו אפילו יכולים להביא איתנו לאפות ומטבוחה
(אבל מטבוחה עם פלפל)
יאללה.בת 30
תגידו מתי ונתארגן.
אולי נחכה שדודה קורונה תתאפס על עצמה קצת יותר ואז ניפגש.
סגור סתם אחת
יש סלט דומה של התוניסאים שמכינים עם גמבהקראנץ שוקולד
בעיקרןן המטבוחה המרוקאית האוטנטית היא היא על בסיס עגבניות שום וחריף..
מרמומה? אני מכינה בלי גמבהיעל מהדרום
לק"י

אבל בטוח יש גם מתכונים עם גמבות
אצל אמא שלי -טוהיסאית- עם פלפל ירוק בהיר וכמובן חריףמעין אהבה
הוא טעעעעעייייםאהבתחינם
חמתי עושה אותו ושורפת את הגמבות ופלפל חריף לפני וזה מושלם!!!!!!
כנל. ואני לא מרוקאית.מקום בעולם
במטבוחה אמיתית של מרוקאיםבתאל1
שמים פלפל קלוי
אבל לא גמבה...פלפל.
אפשר מתכון למטבוחה כזאת?מנסה לעזור

אני מכינה מטבוחה. כל פעם בצורה וסגנון שונה.

אשמח גם למטבוחה כמו מה שצירפת כאן בתמונה...

בשמחה- רק עכשיו ראיתי סליחהאהבתחינם
לקלף עגבניות כמה שתרצי ולחתוך לקוביות,לחתוך 3-4 פלפל חריף לקוביות, ראש שום שלם לקצוץ
לשים בסיר לבשל רבע שעה על להבה גבוה
להנמיך הבה לבשל שעה על נמוך
להוסיף אחרי שעה שמן, 2 כפות פפריקה גדושות לערבב טוב טוב (אם צריך שמן להוסיף, אם צריך פםריקה להוסיף כדי שיצא אדום)
לבשל עוד שעה ותמיד לערבבב שלא תישרף..
אחרי בישול של שעתיים וחצי בערך- להוסיף כף שטוחה מלח , וכף שטוחה סוכר לבשל עוד חצי שעה וזהו מוכן⁦❣️⁩
תודה רבה מנסה לעזור


שכחת: שמן והרבה אמא יקרה לי*

כבת שירות (אשכנזיה בעיירת פיתוח) אהבתי מאד לעזור במטבח בימי שישי לכמה אמהות מרוקאיות 

שהתבשילים שלהן היו מדהימים וגיליתי את סוד הואכל המעולה: שמןןןןןן והמון!

 

לא אשכח איך הכנו חריימה ואמרה לי שימי, שימי שמן. שמן אותיות נשמה!

עד שלא שפכתי חצי בקבוק לא נחה דעתה!

נכון..אהבתחינם
אמא שלי מבשלת בעיקר עם שמן, אוכל סמיך וטעים😋 אני אוהבת..
פלפל חריף לא גמבה..קראנץ שוקולד
אה דיברו על גמבה. ..אהבתחינם
פלפל חריף זה חובה חח
כששמים גמבה במטבוחהשלי 1

זה הופך לסלט טורקי שהוא מתוק יותר....

אצלנו כשאומרים פלפלים מתכוונים לחריפיםקראנץ שוקולד
גמבה זה גמבה
גם אצלנואהבתחינם
קראתי שהחקלאים אומרים שזה שטויותבת 30
יש המון פלפלים בשדות.
כי הם שותלים בזמנים שונים כדי שיהיה כל הזמןט'
אבל כל שנה בקיץ יש כמה ימים שיש מחסור, כי ככה עובד הטבע.
וכל שנה מחדש עולות כתבות שחופרות בנושא:
לפי מה שהבנתי, יש חוק שממספר ימים מסויים שיש מחסור בתוצר חקלאי x, שר החקלאות יכול לחתום על ייבוא. על זה החקלאים כועסים. כי זה באמת לא הוגן - הם שתלו חממות מלאות פלפלים בזמן מסויים שיתאים ולא יהיה מחסור ואם יום אחד מעבר לרגיל אין ויתחילו לייבא הם יתקעו..

מבלבל ומורכב וממש טיפשי כשמפשטים את זה .
אצלנו היה בכל הסופריםקראנץ שוקולד
כנראה רק התקשורתבתאל1
כשבאמת לא ראיתי גמבות-אף אחד לא דיבר...
השבוע ראיתי הרבה
אפשרארץ השוקולדאחרונה
אבל את מעדיפה שהתקשורת תעשה עניין מדברים אחרים?
מאתגרת אתכם: מתכוני שבועות שווים וטעימים מופחתי שומן מאודטארקו
אשמח לרעיונות ועצות וכיוונים מעניינים.
מותר מוצרי חלב עד 5%, אסור מטוגן ואסור הרבה ביצים- אפשר חלבונים או כמות של נניח ביצה אחת לתבנית שלמה.
כמובן בלי שמנות וכאלה.... ולא שוקולד, אגוזים, טחינה, סלמון, טונה...
יש לי גם גבנץ 15% שאני משתמשת רק ממש ממש טיפה, במה שממש אי אפשר בלי- נגיד רק טיפונת ללמעלה של הלזניה..
מה שחשבתי בנתיים:
מרק בצל עם בצל מאודה
לזניה עם קוטג ובולגרית 5%
עוגת גבינה קרה עם גבינה לבנה ופודינג
דג אמנון איכשהו

מחפשת עוד, עושים אצלנו 2 סעודות חלביות מלאות.. גם סלטים וקינוחים וכ'ו.
בורקס גבינה מדפי אורזמתנסה
אפשר מילוי של ביצה
קוטג
בולגריה
תרד/זיתים

חפשי מילוי שמתאים לך בגוגל
אבל ממה שראיתי צריך למרוח אותו בשמן, לא?טארקו
כי אז זה פחות מתאים..
לא חובה,אחותי מורחת בביצה,אני בטעות מרחתי פעם בקצת מיםסמטאות
פשטידות ירקות למיניהןאמא יקרה לי*

אני מכינה פשטידת קולורבי שטעמה מזכירה כרובית

 

סלט יווני עם בולגרית 5%

 

אפשר להכין בורקס גבינות גדול מעלי פילו (אני מברישה במעט שמן רק את הצד החיצוני. את המילוי פשוט מניחה על מס' דפים

בלי לשמן ביניהם. מגלגלת לנחשוש, ביצה שומשום ולתנור. תערובת גבינות מגבינה לבנה, קטוג',מעט בולגרת וגבנ"צ. הטעם יוצא כמו זיוה רק הרבה פחות שמנוני)

 

מטבלי גבינה ע"ב גבינה לבנה ושמנת חמוצה (מטבל בצל, זעתר..)

 

 

תודה!טארקו
שמנת חמוצה אסור
בורקס פילו נשמע מגניב! לא ידעתי שאפשר לא לשמן בין הדפים

איך פשטידה בלי שמן וביצים? אשמח לשמוע
אני שמה 2 ביצים קטנות ומעט שמן (כ3 כפות) לתבנית שלמה.אמא יקרה לי*

יוצא מעולה. לדעתי אפשר לנסות גם עם ביצה אחת. השילוב שלה עם קמח מדביק את 

שאר הרכיבים.

 

ולגבי פילו מכינה כבר שנים גם בורקס בשר באותו אופן. תמיד נזלל...

3 כפות שמן זה ממש יותר מידי בשביליטארקו
תודה!!!
נסי להפחית. עדיין יכול לצאת טעיםאמא יקרה לי*

בתקופות של דיאטה הייתי ממש מפחיתה ועדיין היה יוצא מספיק טעים לדעתי...

ומה את עושה עם כל החבילה? תמיד זה תוקע אותי....מודדת כובעים


אני באמת מכינה את כל החבילה ואם צריך מקפיאה את המוכןאמא יקרה לי*


יש לי מתכון לעוגת גבינה כזאת*אשתו של בעלי*
אם תרצי
אשמחטארקו
בגדול אני עושה לפי העין, אבל אשמח לעדכון מסודר
בבקשה*אשתו של בעלי*
*עוגת גבינה*
*קערה 1-*
750 גרם גבינה לבנה
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט וניל
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
*קערה 2-*
4 חלבונים
1/4 כוס סוכר
להקציף יחד היטב.
*להוסיף בתנועות עטיפה לקערה 1.
*לשמן תבנית במעט מרגרינה ולאפות ב-170° כשעה.
אכן 4 ביצים בלבד*אשתו של בעלי*
4 ביצים זה המון בשבילי בפרט שבמתכון פה לא נראה לי שאפשר לשיםטארקו
רק חלבונים במקום החלבונים..

אבל תודה על המאמץ!
היא ביקשה מקסימום חלבון אחד בתבנית...נחשון מהרחברון


*מקסימום חלמון, אין הגבלת חלבונים(כי אין בהם שומן)טארקו
אה לא הבנתי, עדיין כאן זה לא עובד.נחשון מהרחברון


מנסהיראת גאולה
סלטים שווים עם חסה, שרי, פטריות, זיתים, פיצוחים... עם גבינה בולגרית. (וגם בלי גבינה זה משתלב נהדר בסעודה חלבית. אפשר להכין הרבה סוגי סלטים). אפשר גם קוביות טוסט בלי שמן.
מתבלי גבינה עם זיתים / שום שמיר
קנלוני במילוי גבינה (אולי קוטג' יהיה יותר מוצלח) ופטריות, ברוטב עגבניות.
הייתי מנסה, אם את אוהבת, להכין לביבות גבינה במחבת נון סטיק עם ביצה אחת.
פסטה עם בטטה ופטריות, כתבתי כאן לפני כמה ימים איך אני מכינה עם חלב שקדים. אפשר להכין עם קצת קוטג' או גבינה צהובה וחלב פרה. (יש גם גבינה צהובה 9 אחוז, זה לא עדיף לך?)
תפוחי אדמה "מוקרמים" עם חלב וקוטג', אפשר עם פטריות ובצל מאודה
בצקים מותר? בצק שמרים עם מעט שמן?


ואפשר מלא ירקות... ירקות חיים חתוכים ומעוצבים יפה לבד או עם מטבל (ואז את לא אוכלת מהמטבל), אנטי פסטי בלי שמן (או עם תרסיס שמן אם מותר)



דרך אגב, הכנתי פעם בצל מטוגן בלי טיפת שמן ויצא ממש טעים כתחליף לבצל מטוגן -
מאדים במחבת / סיר איכותי המון בצלים קצוצים, להמון זמן על אש נמוכה.
לא האמנתי כמה זה טעים עד שניסיתי.
תודה!טארקו
אפשר בצקים, אם הם עם מעט שמן ועדיף בלי ביצים, לפחות בלי חלמונים.. יש לך מתכון מומלץ?

ולא מצאתי גבנץ 9% בסופר.

ואני אכן מאדה בצלים. לא טעים כמו מטוגן אבל עושה תעבודה יחסית.
לא יודעת כמה זה מעט שמן לבצק...יראת גאולה
התכוונתי לבצק שמרים רגיל, בלי ביצים.
אפשר להכין מזה פוקאצות, "פיציות" פרווה - עם תיבול טוב ותוספות הגבינה הצהובה לא חסרה (יש לניקי מתכון מוצלח לפיציות מבצק שמרים, לא זוכרת מה בדיוק הוא מכיל).

גבינה צהובה נעם, של טרה. יש גם בפרוסות דקות, לי זה נוח כי ככה משתמשים בפחות. אבל אם את מגרדת, זה לא משנה.
אז למה לא לעבור לבשרי סעודה אחת?בתאל1
נראה לי הרבה יותר פשוט.
דג מושט אפשר לעשות בתנור עם גמבות ופפריקה וכוסברה
^^^ברוקולי

 

ותפצי את עצמך בפעם אחרת @טארקו

 

 

את יכולה להכין פיצה, זה בלי ביצה , אפשר בלי שמן ואפשר לשים מעט גבנץ 

ואפשר פיצה עם בולגרית במקום גבנ"ציעל מהדרום
אנחנו לא בבית.....טארקו
ומה עם פיצה על בצק שעשוי כרובית או פרוסות חציל?אמא יקרה לי*

ל"כאילו" בצק כרובית יש המון שימושים, תגגלי יש מלא מתכונים ברשת...

בטטות מוקרמותאיכה
זה בלי שמן, ורק עם חלב.

כתבתי מתכון לא מזמן כאן.

הנה -
לחמניות גבינה - בישול ומתכונים

אולי גם הלחמניות גבינה יתאימו לך.
בלינצ׳סים במילוי גבינה מתוקה(אהבת עולם)
אפשר לשחק עם בצק שמרים-
ממולא גבינות, בסיס לפשטידה (אפשר להכין רויאל לפאי מחלב, קמח וביצה), לחמניות ממולאות, בסיס לפיצה...
בלינצ'ס זה מבוסס על ביצים....אבל אפשר לחפש מתכון טבעונייעל מהדרום
לא ניסיתי, אבל הגיוני שאפשר להשתמש רק בחלבונים.(אהבת עולם)
ופעם הבנתי מתכון טבעוני מהאינטרנט.
יכולה לנסות לחפש.
לא חשבתי על זהיעל מהדרום
תודה, יש לי אחלה מתכון לבלינצס עם ביצה אחת לכמות ענקית..טארקו
דווקא זה רעיון טוב שלא חשבתי עליו
אפשר את המתכון?יעל מהדרום
לק"י

למרות שאני פנקייקים מכינה לפי העין, ואז אפשר לשים יותר קמח ומים ופחות ביצים.
ספגטי מוקרם בחלב...????????????????????
אצלנו שרוצים פינוק ממה שיש בבית מכינים לספגטי רוטב מכוס וחצי חלב 2כפות קמח א.שום ומלח (מי שאוהב יכול להוסיף אורגנו או בזיליקום) יוצא טעם מעולה...
אפשר פשטידות ולהכניס בהם קוטג'תפוחית 1
או לביבות עם גבינה (לא ניסיתי)
לחמניות גבינה..
רוטב בשמל.מוריהאחרונה
מה אפשר להכין היום שישאר טוב עד שבת?שומרת סוד

איזה סלטים אפשר להכין היום?

 

לא מבשלים בחג בכלל

סלטים מבושליםברוקולי


סלטים חיים לא רצוי להכין עכשיו, מבושלים אפשרקראנץ שוקולד
אפשר להכין לזניה,קנולי וכדו ולהקפיא,קישים, פיצות, עוגת גבינה..
כל מה שאפשר להקפיא.מוריהאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגת גבינה אפויה קלה?!ח.צ.גנט
בלי צורך בהפרדת ביצים
אם לא תפרידי ביצים,לא תצא עוגת גבינה אוורירית*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך א' בסיון תש"פ 18:06
אלא כבדה,את רוצה? אוהבת?
בד"כ בעוגות גבינה אפויות עם תחתית בצק ופירורים מעל הגבינה,לא מפרידים ביצים בתערובת הגבינה....
עוגת גבינה של בית מלון של קרין גורןיעל מהדרום
לק"י

חיתוכיות גבינה ומייפל של ניקי ב.

אני אוהבת את שתיהן.
בבקשה-אמא12

לתבנית עגולה גדולה ( קוטר 26-28) או 3 אינגליש

מחממים תנור ל200 מעלות

 

לבסיס- 150 גר בסקוויטים טחונים, מפזרים בתבנית ומטפטפים קצת שמן

 

לבלילה-

750 גר' גבינה לבנה

1 אשל

4 ביצים

1 פודינג

3/4 כוס סוכר (אפשר פחות)

גרידה מלימון אחד

 

שופכים את הלילה על הבסקוויטים, אופים 10 דק' על 200 מעלות, אח"כ מורידים ל160 למשך 45 דק'.

 

שופכים מעל העוגה החמה

1 אשל

1/2 כוס סוכר

ושולחים לתנור ל15 דק נוספות. זה יהיה עדיין רוטט, מתייצב במקרר.

 

אפשר לעשות חצי כמות ויוצא 2 אינגליש

הכי פשוטה והכי טעימה:לא כבדה בכלל גם בלי שמן:זכיתיאחרונה
750 גרם גבינה
1 שמנת חמוצה
3 ביצים
קצת פחות מכוס סוכר
גרידת לימון
וניל
בערך 3 כפות קמח. אפשר קמח תפוחי אדמה
לערבב הכל.ולתנור
מתכון לעוגת גבינה אפויה, טובהמותק 27
האם חובה הפרדת ביצים?
מישהי ניסתה פעם בלי הפרדת ביצים, איך יצא?
יש גם עוגות גבינה בחושות, ללא הפרדהקראנץ שוקולד
והן יוצאות כמעט אותו הדבר אולי אפילו יותר טובות..
הפרדת הביצים היא בעיקר לגובה וגם קצת אווריריות אבל זה לא מחייב,כמובן שאפשר להגדיל את המסה..
תנסי למצוא בגוגל עוגת גבינה של אבי מלמדסוןקראנץ שוקולד
הוא קונדיטור בכיר בבית הספר בישולים.. העוגה פשוטה מאד וטעימה.