שרשור חדש
קראתי פה מתישהו לאחרונה על מתכון לבטטה מוקרמת עם חלב בלבדבארץ אהבתי
לא מצליחה למצוא את זה עכשיו...
מישהו יכול לעזור לי?
היה נשמע טעים ורציתי לנסות לשבועות...
מישהו פה הכין פסטה טריה?בנדא מצוי!!
נו, איך כמה למה?בנדא מצוי!!
עוקבת ט'
כן זה ממש שווה. מה השאלה?~moriya~
איך כמה למה?בנדא מצוי!!
רוצה להתחיל לעשות בעצמי
עשיתי כמה מתכונים, שמצאתי באינטרנט~moriya~
אני חושבת שהסוד זה לשלב קמח דורום עם קמח רגיל.
קמח רגיל בלבד יוצר פסטה רכה ורק קמח דורום יוצר פסטה קשה מאוד.
השילוב ביניהם הוא פלא.
אני עשיתי בערך ביחס של 1:2 לטובת הקמח הלבן.
ואם אתה כבר בעניין אני בעד להכין רביולי. עשיתי חלק במילוי בטטות וחלק עם גבינות ויצא מעולה.
כן חשוב לרדד במכונת פסטה כדי לקבל בצק כמה שיותר דק.
אם יש עוד שאלות בשמחה!
זה מה שהתכוונתיט'
@בנדא מצוי!! כששאלתי אותך על סוג הקמח.
קראתי איפשהו שצריך קמח דורום.
לא חייב.מקום בעולם
אני צכינה עם לבן או 80% ויוצאמעולה.
הסןד זה להניח לבצק חצי שעה, ולרדד מאוד מאוד דק
כן.מקום בעולם
100 ג' קמ
היצה 1 (70 ג-)
מלח
2 כפות שמן זית
כמה מלח?בנדא מצוי!!
אממ.. לפי העין?מקום בעולם
פשוט שמה כזה עם האצבעות..
אולי חצי כפית?
עושה פסטה טריה ללזניהבנדא מצוי!!
צריך לבשל קודם את העלים או פשוט לשים בלזניה?
ואם אשתי מכינה מחר את הלזניה?
איפה לשים העלים? במקרר בפריזר?
אני תמיד מייבשת את העלים.מקום בעולםאחרונה
גם את הפסטה..
על מתקן ייעודי/ מאולתר הכי טוב.. ( רשת של תנור וכו)

אם הפסטה מספיק דקה, ויש הרבה רוטב ללזניה- אפשר להניח מיובש.
אבל אפשר גם לחלוט במים רותחים ל4-5 ד'.
אניאנונימיות
על כל 100 גרם קמח
1 ביצה
וטיפה שמ"ז ומלח
מתכון קל לעוגת גבינה בלי אפיה, די בריאה וללא גלוטןשוביה!

אפשר גם להכין בעטרות נייר של מאפינס או כוסיות שקופות כקינוח. ואז גם אפשר לגוון בטעמים וכו'

 

מכינים בסיס משקדים טחונים/ אגוזים טחונים/ קוקוס טחון. אפשר גם ,למי שלא משנה, להשתמש בעוגיות מפוררות או ביסקוויטים טחונים. (או בצק של קראמבל).

מערבבים כמה כפות של קמח תפו"א או קורנפלור או קמח אחר. למי שחשוב מתוק אז מעט סוכר או המתקה אחרת. אפשר גם לטחון את זה עם תמרים. ואז ממיסים חמאה ומערבבים עם זה. או שמן קוקוס (הכי מתאים עם הקוקוס). לטעם לימוני אפשר לשים מעט מיץ לימון או תמצית לימון ולטעם שקדים אפשר לשים כף תמצית שקדים. אפשר גם רום למי שאוהב.

משטחים בתבנית/ במנג'טים/בכוסיות.

מכינים תערובת של שמנת חמוצה עם כמה כפות סוכר וניל (אני הכנתי עם שקיות סטיביה בטעם וניל ויצא מצוין) או סוכר/ממתיק ותמצית וניל, וכמה כפות קמח (תפו"א או אחר ואפשר גם פודינג) . הכמות היא בערך 2 גביעי שמנת חמוצה ל5 תבניות מאפינס רגילות. אז בעוגה- משהו כמו 4-5 גביעים. 

 

-לפרווה אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס קר מהמקרר, אפשר לשלב גם חמאת קוקוס

 

כאן אפשר לגוון: 

*לטחון פירות יער קפואים ומעט מים בבלנדר ולערבב עם השמנת. או למי שנוהג- לפזר פירות יער שלמים מופשרים

*למי שנוהג להשתמש בתותים שלמים אז לנקות ולקשט מלמעלה, או לטחון כמו קודם

*לפזר שוקולד קצוץ מעל

*לערבב עם השמנת 2 כפות קקאו

*לפזר מעל פירות טריים כמו תפוחים ירוקים, ענבים, קיווי או דובדבנים

*לפזר קוקוס טחון מעל- מתאים במיוחד אם עושים את השכבה הראשונה מקוקוס

*לערבב פרג טחון עם השמנת

*לשלב בשמנת חמאת שקדים/קוקוס/אגוזים (קשיו וכדו')

*לערבב כמה כפות יוגורט עם השמנת, למרקם קצת יותר רך. אפשר יוגורט פירות וכדו'

*להמס שוקולד ולערבב עם השמנת או להכין ציפוי ולאחר שקופא למרוח מעל

*להכין קראמבל ללמעלה

*להוסיף מעט מיץ לימון לתערובת השמנת לטעם לימוני

ועוד כיד הדמיון הטובה..

 

מכניסים למקפיא וכשעה לפני ההגשה מעבירים למקרר

 

בהצלחה

 

 

מישהו ניסה להכין המבורגר מהודו טחון?כי לעולם חסדו
זה קצת מתפרק לי, זה בגלל ההודו?
רעיונות?
מה הוספת לבשר?ט'


קמח מצה, תבלינים, פטרוזיליה, קצת שמן.כי לעולם חסדו
עדיף פירורי לחם במקום קמח מצה?
אולי ביצה?ט'

כשאני מכינה קציצות מהודו טחון אני מוסיפה ביצה, קוואקר ותבלינים.

ביציםשירוש16
בשר הודו בדרך כלל מאוד יבש ומתפורר. כדאי להוסיף ביצים ומעט מאוד פירורי לחם. ממש מעט.
הודו טחון הוא מאד דביקינחשון מהרחברון

לא צריך להוסיף כלום אבל המבורגר זה לא

אם אתה מייבש עם קמח מצה אז צריך ביצה אבל אם אתה מוסיף רק ירקות אין בעיה

ננסה בפעם הבאה בלי קמח מצה...כי לעולם חסדואחרונה
אינלי קרם קוקוס, לא מוצאת בהכשר שלנו. במה אפשר להחליף?סמטאות
שמנת מתוקה/ לבישול, תלוי מה המתכון..קראנץ שוקולד
רוטב לפסטהסמטאות
לדעתי פחות מתאים..קראנץ שוקולד
תשתמשי בשמנת לבישול..
קוקוס מתאים יותר למתוקים.
או תבשילים מסויימים(אסיאתיים)
תודהסמטאות
באופן כלליהנורמלית האחרונהאחרונה
עדיף לקנות שמנת מתוקה 38%, היא גם במחיר בפיקוח וגם לא באמת מתוקה ומתאימה לבישולים.
חלב קוקוס אולישוביה!

אבל אם זה 100 אחוז קרם בלי תוספות ייתכן שזה מותר בלי הכשר מהודר, תבדקי

מה שאני ראיתי זה עם מייצבים וכאלו..סמטאות
יש בניצתשוביה!


עוגת גבינה אפויה ללא ביצים,מישהי ניסתה?הודולה'
יכול להיות שלטבעונים יש איזה תחליף לזהקראנץ שוקולד
אבל בעיקרון ביצים חשובים להרמת המסה ואווריריות.
ראיתי מתכון עם רסק תפוחים במקוםשוביה!


וגם מצאתי את זהשוביה!אחרונה
יום רביעי היום... מה נבשל לשבת?ברוקולי
מעדכנת. המתכון הזה טוב בהרבהאנונימיות
יצא ממש טעים
עדיף להקפיא מאפה שמרים לפני או אחרי האפיה?תיתיל


גם וגם ...קרן-הפוך
אין כמו להריח ולאכול עוגת שמרים טריה ולא מופשרת...
אך צריך שיהיו מאגרים ורזרבות גם של דברים מוכנים לאכילה.
כמובן שלא הבנתי לפני האפייה הוא פשוט יאפה כמו טרי, זו הכוותיתיל

נה?

מסבירה.קרן-הפוך
אני גם מקפיאה כדורי בצק שמרים, כאשר יוצא לי להכין כמות גדולה של בצק, וגם מקפיאה עוגות מוכנות.
תרשו לי להאיר עיניים הלכתיתשלי 1

צריך שכל אחד יבדוק את מנהגיו לגבי הפרשת חלה כשמקפיאים בצק, וכן לכתוב האם הפרישו חלה או לא או שאין צורך...

אני לא עושה כמויות שמגיעות לחיוב בחלה. אף פעם.קרן-הפוך
גם אני לא מגיעה אף פעם, אבל תודהתיתיל


כדורים ואז מפשירה ועושה איתם מה שרצית? הבנתי נכון?תיתיל


אם את מקפיאה, כדאי להוסיף לבצק עוד 30% שמרים,~moriya~אחרונה
כי חלק מהם נהרסים באפייה.
שניהם יוצאים מעולה בהקפאה, תלוי בצורך שלך ובאפשרות לאפות.
מחפשת רעיון לארוחת צהריים קלילה לאורחים.כי לעולם חסדו
משהו קליל וטעים שלא לוקח הרבה זמן להכין...
(לא חלבי)

תודה
....שקד מהצפון

 

ספגטי, 

ציפס, 

פריקסה (בלחמניה),

שקשוקה, 

שניצלים,

בצל עם חזה עוף.... 

(נגמר לי כול הרעיונות אם יהיה לי עוד אני יכתוב)

שניצל ופסטהבתאל1אחרונה
נתקלם במבצעים שווים על מוצרי חלב ברשת רמי לוי/אושר עד?השם בשימוש כבר
אני זוכרת לפני 3 או 4 שנים עשו שמנת להקצפה ב2.90. קניתי איזה 20 והקפאתי והיה לי לחצי שנה בכיף.. משתמשת בה המון(לא במתוקה, ב38% שומן)
אז אם מישהו יודע על מבצעים כללים בקטגוריה זו... תודה
גם אשמח!נקודה טובה
בד"כ לפני שבועות יש המון מבצעים*אשתו של בעלי*
בעיקר על גבינות שונות.
אתמול הייתי באושר עדאהבתחינם
מלללללא
מבצעים על החלבי!
מלא.
שווה ללכת🌹
יש לך דוגמא?נקודה טובה
2 בולגרית ב30 של גד,אהבתחינם
גבינה צהובה ,מוצרלה קילו ב15 שח
רביולי 2 ב30
מלא מבצעים של מעדנים שזה פחות התעסקתי.
מסקרפונה ב15.90( שזה נדיר! לקחתי איזה 5)
עשית לי חשק למעדנים!!!יעל מהדרום
לק"י

חבל שזה לא מסוג הדברים שאפשר להחביא בארון לכמה חודשים🤣
ברמי לוי רביולי ב - 12מודדת כובעים


של שטראוס? או של רמי לוי?השם בשימוש כבר
יפה. אז ממש זול אם כן.השם בשימוש כבראחרונה
שמנת מתוקה 3 ב15הנורמלית האחרונה
ראיתם שם את הקרם פטיסייר החדש של גד?ירושלמית טרייה

היה על זה פרסום ובא לי לנסות.

אני הרבה פעמים קונה כמות של דברים שמתאימים להקפאהברוקולי

 

שווה את המבצעים הטובים 

מי שרוצה מקום לקניית מוצרי חלב וגם גלידות ועוגות גבינהשלי 1

לקראת שבועות 

באיזור בני ברק יש סופר יחסית קטן שנקרא "אדוארד ובניו" נדמה לי ברח' המכבים קריית הרצוג.

השנה טרם יצאתי מביתי מפורים. בשל המצב (יש לי הורים בסיכון)!!!

אבל בשנים עברו ניתן היה למצוא שם :גבינות מלוחות שוות נפוליון ועוד ב10 ש"ח כנ"ל עוגות גבינה בסיסיות 2 ב 30

(ואז אפשר בבית "להתפרע" עם ציפויים שתמיד חלמתם להוסיף מעל כמו:

שוקולד לבן עם שקדים טחונים, ריבת חלב, אוכמניות ועוד...)

טילוני ענק ומגנומים ב8 ש"ח ועוד.... המון דברים שווים...

תגידו ששלי 1 שלחה....

אבל לתשומת לבכם טיפ חשוב!!!!!!!!!

בשל החום הכבד שימו לב שבגלל שהחנויות מזמינות המון מוצרי חלב

יש הרבה מוצרים שנשארים בחוץ (מחוץ למקררים לא מחוץ למכולת / חנות "סופר")

עד שהם מוכנסים לקירור, וכך, הרבה פעמים בחג השבועות אנו מתאכזבים מקוטג' ומעדנים שהתקלקלו.

אני ככלל, יוצאת לקניות בחום הזה  עם צידנית וקרחונים כדי שמה שאקנה ישרוד....

גם אם יש לכם רכב ממוזג דקה באוטו היום עד שהמיזוג פועל כראוי יכולה להפוך את המוצרים לאפויים בחום של 90 מעלות ...

 

שוקולד שהתאריך שלו עבר לפני חודש +.מונקו

אפשר לאכול?

כי יש הרבה וחבל לזרוק..

לדעתי כןט'


בטחאיכה
זה רק לפרוטוקול התאריך, הייתי חוששת יותר בדברים שבאמת מתקלקלים כמו חלב ובשר.
אם זה נראה ומריח תקיןחיים של
אז אינן שום בעיה
אין שם באמת מה שיתקלקל. אבל יכול להיות שנהרס המרקםמיקי מאוסאחרונה
שנהיה לבן כזה על השוקולד..
זה לא אומר שאי אפשר לאכול אבל עדיף להמיס ולהשתמש לאפיה כי המרקם פחות טעים.

ולשים לב שלא הגיעו תולעים
זה לא באמת קשור לתאריך פשוט כנראה זה עמד הרבה זמן אם התאריך עבר ;)
ובהמשך לאפיות הקורונה...*אשתו של בעלי*




כמה סבלנות! נראה טוב ט'


וואו, איזו השקעה!נקודה טובה
ואיי איזה יופי נראה מגרה-אנונימי-

ליפני כמה ימים אחותי הכינה גם כאלו

 

איזה יפיםאהבתחינם
ממש מגרה!! מה זה?יעל מהדרום
מעמולים*אשתו של בעלי*אחרונה
כבר כתבתי בעבר המלצה על הקבוצה של מיכה כלפה בפייסבוקקראנץ שוקולד
אז אכתוב שוב, הוא שף שמעלה המון מתכונים מעולים, של בשרי, חלבי, עוגות וקינוחים.. ממש שווה.
קוראים לקבוצה 'אופים ונהנים עם השף מיכה כלפה'
תודה רבה!בעוז וענווה!אחרונה
מחפשת רעיון למוקרם לשבועות לא פסטה ולא תפו"אחשובה1


בלינצ’סברוקולי
בטטה, בלינצס, גלילות חציליםאנונימיות
בטטותאיכהאחרונה
שבועות מראשסודית
שבוע טוב
מסתמן שנצטרך להתארגן לשבועות מוקדם.
מצאתי מאפה גבינות טוב להקפאה, עוגת גבינה קפואה..
הבנתי שניתן להקפיא עלי בלינצ'ס ולהוסיף את המילוי בחג
אשמח לעוד רעיונות...
תודה מראש 👑
יש לניקי ב פוסט שלם בנושא, ו3 מתכונים במאקודור רביעי
תגגלי.
בלינצ'ס לא שורד טוב בהקפאהחרדית צעירה
כדאי הקפיא עם המילוי ואז זה טוב. אחרי ההפשרה כדאי להכניס לתנור על חום נמוך או לחמם על הפלטה טוב וזה מחזיר את הטריות
תודה! עשיתי כעצתך עם הבלינצ'ססודית
מאפה גבינה כפרית גם יצא טעים והלך להקפאה.

יש לי מתכון של עוגת שמרים במילוי גבינה של בני סיידא. הגבינה תתנהג יפה או תעשה צרות בהפשרה על הפלטה? העוגה עשויה כדורים כדורים שבתוכם הגבינה, נראה לי לא אמורה לדלוף..

אשמח לעוד מתכונים שאפשר להקפיא מראש
שמרים גבינה אני בדרך כלל מקפיאהירושלמית טרייה

ויוצא מצוין.

אצלי זה בצק שמרים רגיל, והמלית היא כמו של בלינצ'ס - גבינה 9% עם קינמון, צימוקים, סוכר וניל וביצה אחת.

תודה!סודית
יופי. עזרת לי מאד, אין לך מושג כמה 😘😘😘
אצלי.דווקא שורד מצויין. (העלים) צריך להקפיא מיד אחריכוחות חדשים
הטיגון. (כמובן אחרי שהתקרר).
מה שצריך לקחת בחשבון שעלול להיות יותר מתפרק וצריך לנהוג איתם בזהירות יותר שמגלגלים.
אבל עדיין עובד מצויין. מניסיון של הרבה פעמים.
אפשר גם פשטידות ירקות להקפיא.כוחות חדשים
עדיף ירקות שטוגנו/בושלו לפני האפיה כמו פשטידת פטריות או קישואים.
פשטידת תירס אפשר?סודית
תודה לעונות. אתן מצילות לנו את ימי החופשה לחופש הגדול. ממש תודה
לא ניסיתי..סליחה. ניסיתי קישואים ופטריותכוחות חדשים
מניחה שיש פה מנוסים בפורום שיוכלו לענות לך
מוסיפה גם פיצות. אצלי יוצאת מעולה מהקפאה.כוחות חדשיםאחרונה
כמובן צריך לעטוף היטב.
גם לחמניות שום יוצאות מצויין מהקפאה.
מניחה שגם פוקצות אבל לא ניסיתי..
עוגת שמרים גבינהתות שדה...
שלום!
אשמח למתכון למילוי גבינה לעוגת שמרים עם מצרכים פשוטים וזולים (לא גבינות מוזרות...)
וגם סתם ככה לרעיונות במה אפשר למלא עוגת שמרים חוץ משוקולד-חלבה-קינמון-תפוחים... ישלנו ריבה... חושבים שיעבוד?
500 גרם גבינה 9% עם קינמון, צימוקים, סוכר וניל וביצה אחתירושלמית טרייה

כמו של בלינצ'ס. יוצא נורא טעים.

ואפשר לגלגל את הבצק (למרוח מלית בנדיבות רבה) ולשים בעיגול בתוך תבנית עגולה. זה יוצא עוגה עגולה נהדרת - תופח הרבה כמובן אז צריך טבעת מרווחת בתוך תבנית גדולה ממנה. ולא צריך לרדד יפה וכו' - הכל נעשה גוש אחד, הכי קל..

את צריכה מילוי עם לפחות גבינה קשה אחת*אשתו של בעלי*
אחרת את מסתכנת הבריחה של המילוי החוצה מהבצק...או בשלב המילוי או בשלב האפיה
וחבל שתתבאסי.
אז גבינת טוב טעם או כנען תתאים למילוי
בנוסף לסוכר,ביצה,אינסטנט וניל.
זה בדיוק העניין, שלא אכפת בכלל אם בורחירושלמית טרייה
כשזה בתבנית עגולה.
זאת עוגה גדולה, בערך כמות בצק של שני פסי שמרים, כשליש מבצק של קילו קמח. ובתבנית הכל פחות או יותר מתערבב, והמלית בהירה אז לא רואים בדיוק איפה בצק ואיפה מלית אז לא חשוב שיהיה מסודר. ודווקא איפה שהגבינה נחשפה ונאפתה זה הכי טעים..
תודהתות שדה...
ראיתי במלא מקומות שצריך לסננן גבינה לבנה... זה הכרחי? אפשר לעשות את זה עם משהו שהוא לא חיתול? (פשוט אני בדירת שרות... אז גם אין כסף וגם איך כלים...)
לא שמעתי על זהירושלמית טרייה
אז במקום לסנן גבינה לבנה רגילה (5% או 9%)*אשתו של בעלי*
ממליצים להכין מילוי עם גבינה קשה,שלא מצריכה סינון
אני מסננת על נייר סופג (כמה שכבות) בקערהיעל מהדרום
רעיון!!!אקונהמטטה
ולא נדבקת השכבה הראשונה?
לא שזכור לייעל מהדרוםאחרונה
קניתי בסוף גבינת טוב טעם...תות שדה...
אשמח למתכון (עם כמויות)... תודה!
אין לי מתכון מדוייק,אני די מאלתרת*אשתו של בעלי*
תוכלי להסתכל ברשת על מתכונים וכמויות.
אבל באופן כללי מוסיפה לזה ביצה,סוכר וניל,מעט גבינה לבנה,אינסטנט פודינג...
יש לבישול בזולנחשון מהרחברון

עוגה טעימה ממצרכים בעלות 17 שח

תכתבי עוגת גבינה בישול בזול

קמח לעוגת שמריםהודלה
מישהו יודע אם זה מתאים גם לעוגת שמרים הקמח הזה?
כן ,זה פשוט קמח לבן עם שמריםברוקולי


ועוד כמה חומרים שלא צריכים להיות לנו בגוף ;)מקום בעולםאחרונה
אפשר להקפיא עוגת שמרים במילוי גבינה /גביניות?הנורמלית האחרונה
עוגות גבינה שמרים - מניסיון, כן.קרן-הפוך
גביניות לא ניסיתי.
בבקשה הנה קישור לכתבה של קרין גורן על כל סוגי המאפיםשלי 1
גביניות מבצק שמרים- אין סיבה שלא.יעל מהדרום
כן,אחותי מקפיאה,סמטאותאחרונה
אני נוהגת לאכול אותם קפואים וזה מה שטעים לי.
אבל אחי המפונק מפשיר במיקרו וטעים לו גם
בננות מה אפשרבשורות משמחות
להכין??
עוגה/שייק....בנדא מצוי!!
עוגת בננה מייפלאבןישראל
של קרין גורן
יש עוגיות בננה ושוקולד גם טעימות שמצאתי באינטרנט..
תחתכי כל בננה ל2 3 חתיכות ותקפיאי, אח"כ תשימי בנינג'ההשם בשימוש כבר
עם חלב ותמר, או חלב( וסוכר,אני נמנעת מלהוסיף סוכר למשקאות שאני שותה בד"כ ) או אפילו רק מים, ויוצא מילקשייק מעולה.
בכלל אני מקלפת ומקפיאה בשקיות הקפאה כמעט כל פרי(עכשיו ענבים, דובדבן, נקטרינה, אפרסק )וכשמתחשק זורקת לנינג'ה עם חלב. יוצא טעים ברמות.
בדיוק ככה.מותק 27
כל יום מוציאה מההקפאה בננה קפואה וווחנת עם תמרים וחלב יוצא סופפ
ואפשר גם יוגורט במקום חלב ויוצא יאמייי. כמין גלידה-פרוזןהשם בשימוש כבר
חרושבשורות משמחות
מחפשת משהו מעניין
קרטיב בננה תמר יוגורטבת 30
לערבב יוגורט, בננות מעוכות, תמרים מעוכים(אחרי שהוצאת גלעין והשרית כמה דקות במים רותחים).
מניחים בתבנית לקרטיבים או בכוס חד פעמית, עם כפית, ומכניסים למקפיא
מרענו וטעים ממש בימים חמים אלו
נשמע טובבשורות משמחות
ננסה
הסוכריות ג'ליבשורות משמחות
חושבת שאפשרי עם בננה??
לא יודעת, לא ניסיתיבת 30
עקרונית צריך כוס של משהו נוזלי. נראה לי שבננות זה לא ממש נוזלי. אבל אפשר לנסות...
גלידהחיות צבעונית
חותכים, מקפיאים, ואז טוחנים עם איזה תוספות שרוצים

מה הוספת כאן?אילה שלוחה
לא יצא לך טעם לוואי
בגלידה עצמה?חיות צבעונית
זה בננה קפואה, קצת פטל שחור ואגוזי מלך
למה שיהיה טעם לוואי? זה טעים בטירוף
אהה זה לא גלידה..בשורות משמחות
זה פרוזן כזה
בפרוזן שמים יוגורטחיות צבעונית
ובגלידה שמנת. אין פה לזה ולא זה😜
כי אני עשיתי גלידת בננות ויצא טעם לוואיאילה שלוחהאחרונה
מתלבטת אם לנסות שוב
וואובשורות משמחות
איזה מושקע!!
יש לך מתכון לגלידה?
בננות קפואותחיות צבעונית
ופטל שחור קפוא(אפשר במקום פטל לשים מנגו, אננס, או כל פרי אחר. הבננה אבל זה הבסיס כדי שיהיה באמת מרקם קרמי חלק)
להוציא מהמקפיא ואחרי 10 דקות לטחון. לתת זמן לטחינה אחרת המרקם יוצא יותר של פירורים. כשזה מוכן אפשר גם להוסיף אגוזי מלך או פקאנים זה משדרג עוד יותר😋
מה אפשר לעשות עם דלעת בטטה וקינואה?ירושלמיתתת

ואני טבעונית אז, יש לכם מתכונים ורעיונות? אפילו לסלט נחמד?

סלט קינואה, עדשים ובטטהנחת ואושר
בדיוק הכנתי היום אוכל ממש טעים מקינואה ובטטנסמטאות
תבשלי קינואה רגיל,
קוביות בטטה ובצל בתנור אם זמנז ומלח גס.
תערבבי ביחד ותוסיפי אגוזי מלך.
רוטב:
דבש, חרדל,מלח,פלפל שחור,לימון,שום כתוש.
זה טעים ומשביע מאוד.
והכי חשוב, נאכל קר!.

דלעת אנחנו עושים או עוגה או מרק כתום
אני בפסח הכנתי קינואה עם ירקות כתומיםיעל מהדרום
לק"י

גזר ובטטה נראה לי, ובטח גם בצל.
לא זוכרת איך תיבלתי....בטח מלח וכורכום.
עם סלט ירקות זה היה טעים.

אבל תשרי את הקינואה כמה שעות ותחליפי מים מידי פעם.
אוו הרבההודעהאחרונה
האמת שעם דלעת אני פחות מסתדרת.. אולי זה יתאים למרק.
אבל קינואה עם בטטה זה מושלפ כתבשיל. את יכולה לערבב עם אורז גם ולהוסיף עוד ירקות או סילאן (אם את אוהבת את הטעם המתוק) אפשר ממש לעוף עם זה
ירקות שקפאו סיימו את תפקידם בעולם הזה??קורונה משמחה
אנא רעיונות למחזור עבור:
כרוב לבן
חסה
נענע

בינתיים העברתי להקפאה במקפיא...
אני יודעתאיכה
על פטנט למילוי כרוב,
להקפיא ואז אפשר להפריד את העלים בלי שהם ישברו לאחר ההפשרה ולמלא יותר בקלות.

חסה הייתי זורקת, ונענע אולי אפשר להכניס לשייק.
צודקת, אבלקורונה משמחה
העלים בכל מקרה לא היו שלמים
אז חתכתי את הכרוב לחתיכות קטנות...
אז אולי פשוט בבישולאיכה
הם יהיו בסדר.

במרק (אם לא חם לך מספיק) זה הולך טוב.
אפשר לעשות תבשיל כלשהו של בשר וכרוב, תמציאי משהו. זה אמור ללכת טוב ביחד, ברוטב אדום כזה.
כרוב אפשר להשתמש במוקפץ פרווה או בשרי. וגםחילזון 123

במרק ירקות
או אפילו במרק עוף עם ירקות זה מוסיף טעם טעים.

חסה קפואה לא נראה לי שיש מה לעשות איתה...

מחסה אפשר אולי חביתת ירקאמא חדשהה
או בפשטידה של ירק יותר דומיננטי כמו מנגולד
כן? זה ילך? נשמע מוזרקורונה משמחה
אני מכירה רק חסה שאוכלים חי
זה לא טריוויאלי, מסכימה.אמא חדשהה
אני אוהבת דברים כאלה
נענע אני תמיד מקפיאה ומשתמשת במשקאות,שייקים סלטיםסמטאות
נענע בשייקיםאנונימיות
כרוב אולי במרק או מוקפץ ילך.
חסה לפח
טוב אז מסתבר שחסה הולך טוב בשייקקורונה משמחה
לעומת הנענע שהיא ריחנית מדי בשבילי- לחסה אין שום טעם בשייק.... יצא אחלה
תודה על הרעיונות!
חסה סיימה את תפקידה נראה ליבתאל1אחרונה