מישהו יכול לעזור לי?
היה נשמע טעים ורציתי לנסות לשבועות...
ט'
זה ממש שווה. מה השאלה?~moriya~אפשר גם להכין בעטרות נייר של מאפינס או כוסיות שקופות כקינוח. ואז גם אפשר לגוון בטעמים וכו'
מכינים בסיס משקדים טחונים/ אגוזים טחונים/ קוקוס טחון. אפשר גם ,למי שלא משנה, להשתמש בעוגיות מפוררות או ביסקוויטים טחונים. (או בצק של קראמבל).
מערבבים כמה כפות של קמח תפו"א או קורנפלור או קמח אחר. למי שחשוב מתוק אז מעט סוכר או המתקה אחרת. אפשר גם לטחון את זה עם תמרים. ואז ממיסים חמאה ומערבבים עם זה. או שמן קוקוס (הכי מתאים עם הקוקוס). לטעם לימוני אפשר לשים מעט מיץ לימון או תמצית לימון ולטעם שקדים אפשר לשים כף תמצית שקדים. אפשר גם רום למי שאוהב.
משטחים בתבנית/ במנג'טים/בכוסיות.
מכינים תערובת של שמנת חמוצה עם כמה כפות סוכר וניל (אני הכנתי עם שקיות סטיביה בטעם וניל ויצא מצוין) או סוכר/ממתיק ותמצית וניל, וכמה כפות קמח (תפו"א או אחר ואפשר גם פודינג) . הכמות היא בערך 2 גביעי שמנת חמוצה ל5 תבניות מאפינס רגילות. אז בעוגה- משהו כמו 4-5 גביעים.
-לפרווה אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס קר מהמקרר, אפשר לשלב גם חמאת קוקוס
כאן אפשר לגוון:
*לטחון פירות יער קפואים ומעט מים בבלנדר ולערבב עם השמנת. או למי שנוהג- לפזר פירות יער שלמים מופשרים
*למי שנוהג להשתמש בתותים שלמים אז לנקות ולקשט מלמעלה, או לטחון כמו קודם
*לפזר שוקולד קצוץ מעל
*לערבב עם השמנת 2 כפות קקאו
*לפזר מעל פירות טריים כמו תפוחים ירוקים, ענבים, קיווי או דובדבנים
*לפזר קוקוס טחון מעל- מתאים במיוחד אם עושים את השכבה הראשונה מקוקוס
*לערבב פרג טחון עם השמנת
*לשלב בשמנת חמאת שקדים/קוקוס/אגוזים (קשיו וכדו')
*לערבב כמה כפות יוגורט עם השמנת, למרקם קצת יותר רך. אפשר יוגורט פירות וכדו'
*להמס שוקולד ולערבב עם השמנת או להכין ציפוי ולאחר שקופא למרוח מעל
*להכין קראמבל ללמעלה
*להוסיף מעט מיץ לימון לתערובת השמנת לטעם לימוני
ועוד כיד הדמיון הטובה..
מכניסים למקפיא וכשעה לפני ההגשה מעבירים למקרר
בהצלחה
כשאני מכינה קציצות מהודו טחון אני מוסיפה ביצה, קוואקר ותבלינים.
לא צריך להוסיף כלום אבל המבורגר זה לא
אם אתה מייבש עם קמח מצה אז צריך ביצה אבל אם אתה מוסיף רק ירקות אין בעיה
סמטאותאבל אם זה 100 אחוז קרם בלי תוספות ייתכן שזה מותר בלי הכשר מהודר, תבדקי
@יעל מהדרום @מקום בעולם @קראנץ שוקולד @טארקו @ט' @בתאל1 @נחשון מהצפון @בעוז וענווה!
וכל מי שרוצה להצטרף אלינו
לפני האפייה הוא פשוט יאפה כמו טרי, זו הכוותיתילנה?
צריך שכל אחד יבדוק את מנהגיו לגבי הפרשת חלה כשמקפיאים בצק, וכן לכתוב האם הפרישו חלה או לא או שאין צורך...
תיתיל
ספגטי,
ציפס,
פריקסה (בלחמניה),
שקשוקה,
שניצלים,
בצל עם חזה עוף....
(נגמר לי כול הרעיונות אם יהיה לי עוד אני יכתוב)
היה על זה פרסום ובא לי לנסות.
שווה את המבצעים הטובים
לקראת שבועות
באיזור בני ברק יש סופר יחסית קטן שנקרא "אדוארד ובניו" נדמה לי ברח' המכבים קריית הרצוג.
השנה טרם יצאתי מביתי מפורים. בשל המצב (יש לי הורים בסיכון)!!!
אבל בשנים עברו ניתן היה למצוא שם :גבינות מלוחות שוות נפוליון ועוד ב10 ש"ח כנ"ל עוגות גבינה בסיסיות 2 ב 30
(ואז אפשר בבית "להתפרע" עם ציפויים שתמיד חלמתם להוסיף מעל כמו:
שוקולד לבן עם שקדים טחונים, ריבת חלב, אוכמניות ועוד...)
טילוני ענק ומגנומים ב8 ש"ח ועוד.... המון דברים שווים...
תגידו ששלי 1 שלחה....


אבל לתשומת לבכם טיפ חשוב!!!!!!!!!
בשל החום הכבד שימו לב שבגלל שהחנויות מזמינות המון מוצרי חלב
יש הרבה מוצרים שנשארים בחוץ (מחוץ למקררים לא מחוץ למכולת / חנות "סופר")
עד שהם מוכנסים לקירור, וכך, הרבה פעמים בחג השבועות אנו מתאכזבים מקוטג' ומעדנים שהתקלקלו.
אני ככלל, יוצאת לקניות בחום הזה עם צידנית וקרחונים כדי שמה שאקנה ישרוד....
גם אם יש לכם רכב ממוזג דקה באוטו היום עד שהמיזוג פועל כראוי יכולה להפוך את המוצרים לאפויים בחום של 90 מעלות ...
אפשר לאכול?
כי יש הרבה וחבל לזרוק..

ט'
-אנונימי-ליפני כמה ימים אחותי הכינה גם כאלו
ויוצא מצוין.
אצלי זה בצק שמרים רגיל, והמלית היא כמו של בלינצ'ס - גבינה 9% עם קינמון, צימוקים, סוכר וניל וביצה אחת.
כמו של בלינצ'ס. יוצא נורא טעים.
ואפשר לגלגל את הבצק (למרוח מלית בנדיבות רבה) ולשים בעיגול בתוך תבנית עגולה. זה יוצא עוגה עגולה נהדרת - תופח הרבה כמובן אז צריך טבעת מרווחת בתוך תבנית גדולה ממנה. ולא צריך לרדד יפה וכו' - הכל נעשה גוש אחד, הכי קל..
עוגה טעימה ממצרכים בעלות 17 שח
תכתבי עוגת גבינה בישול בזול

ואני טבעונית אז, יש לכם מתכונים ורעיונות? אפילו לסלט נחמד?
!.במרק ירקות
או אפילו במרק עוף עם ירקות זה מוסיף טעם טעים.
חסה קפואה לא נראה לי שיש מה לעשות איתה...
