שרשור חדש
מה מכינים לשבת?בוקר אור

כשאני לא פה אתם מתרשלים

אצלנו הכי זרוק שיש הפעם באמת

ערב

מרק עדשים עם אטריות

קוסקוס (הכנו מסולת פעם ראשונה! יצא טעים ולא הרבה עבןדה)

קציצות של סבתא מהמקפיא ושניצלים לילדים גם מהמקפיא

אנטיפסטי

ולקינוח יש רןגלך שקנינו בשוק השבוע

בוקר

מתארחים אצל חברים, מביאים חלות (מהמקפיא.. )

סדש

קיש בצל

גלידה חלבית


תכלס הכל כבר מוכן😜

אם קוסקוס זה לא הרבה עבודה, אז מה כן?😳תוהה לעצמי

אצלנו-

חלות

חומוס

טחינה

חציל שרוף

ממרח פטרוזיליה

סלט ירוקים

סלט חסה


 

ערב-

מרק עוף

כפיתות


 

בוקר-

אסאדו

קוסקוס (משקית!)


 

סעודה שלישית-

פשטידת בצל


 

יש פירות טעימים במקרר, בתכנון להכין פופקורן ועוגה- עוד מתלבטת איזה.

חוץ מזה הכל מוכן ב"ה!!

מבחינתי קוסקוס זה לא עבודה קשהיעל מהדרום

לק"י


אבל הכלים שצריך לשטוף ולמצוא להם מקום להתייבש זה החלק המעיק.

זה כן תהליך להכין....


מה שכן, אולי היא הכינה לפי מתכון חדש וקצר יותר. לא כמו המתכון המקורי.

חח ממש לא הכנתי עם לישה והכלבוקר אור
במיקרוגל ואפילו לא סיננתי אחרי
איך מכינים במיקרוגל? יש לך מתכון?שמה לב
הנה מתכון..*אשתו של בעלי*

לערבב היטב 3 כוסות סולת+כף מלח עם 1/3 כוס שמן.

להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב היטב.

להכניס למיקרו ל-3 דקות.

לפורר היטב את הסולת ולהכניס למיקרו לעוד 3 דקות.

לשפוך את הסולת לרשת/מסננת הקוסקוס,שיושבת על קערה גדולה.

לתת לגרגירים להתקרר מעט ואז לפורר ולסנן אותם לקערה מלמטה.

בסוף להוסיף 2 כפות שמן זית ולערבב.

מאוד דומה למה שאשתו של בעלי כתבה האמתבוקר אור

רק לא הוספתי שמן זית בסוף ואת המים הוספתי בהדרגה

אבל נראה לי שינויים מינוריים

אז אצלינו היהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


טחינה

חצילים

סלק

סלט חי


עוגה בחושה, חלק עם שוקולד

עוגות שמרים

עוגיות חמאה עם ריבת חלב/ שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

חזה עוף עם בצל, עגבניות ופטריות


יום שבת:

קוסקוס

ירקות בתנור

תפו"א בתנור

פרגיות


סד"ש:

פיצות

פשטידת בצל ופטריות חלבית

זה אמיתי ששבת בפתח?? אקונהמטטה

אמא שלי הצילה אותי ושלחה לי את הבשרים העיקריים..

עכשיו צריך להחליט על עוגה פרווה, סלטים ותוספות...

התייבש לי המוח סופית,

אודה לכם מאד על המלצה לעוגה פרווה טובה

תודה!

שייש שוקולד לוטוסופל לימון
נכון הזוי שהזמן טס ככה???🙄*אשתו של בעלי*

עוגת שוקולד-קוקוס

עוגת מייפל

עוגת תפוזים-קוקוס

עוגת תפוחיםבוקר אור

שוקולד פירורים

עוגה בחושה עם תוספות

הכנתי עוגת גזר אקונהמטטה

שנים שלא הכנתי אותה...

תודה לכולם

ושבת שלום

המלצה פשוטהארץ השוקולדאחרונה

עוגת שיש:


כוס שמן

כוס ורבע סוכר

3 כפיות (tsp) אבקת אפיה

3 כוסות קמח

כוס ורבע מים

4 ביצים

כפית תמצית וניל

50 גרם שוקולד צ'יפס/ חצי חפיסת שוקולד שבורה לחתיכות


לערבב הכל יחד, אחרי זה לשפוך לתבנית.

להמיס 100 - 150 גרם שוקולד, למזוג פנימה לעוגה ולערבב בצורה עדינה כדי שיתפזר בעיסה.


להכניס לתנור על 160 לחמישים דקות בערך עד שהקיסם יוצא יבש (מהבצק, לא מהשוקולד)

לנתק מקרר מחשמל לחצי שנה או שנה ואז לחבר שוברועישםטוב

לנתק מקרר מחשמל לחצי שנה או שנה ואז לחבר שוב - יכול לעשות בעיות למקרר?

או איך שאני מחבר לחשמל הוא חוזר לעבוד כמו גדול בלי שום בעיה מכל סוג?

אני לא רואה בזה בעיה,*אשתו של בעלי*

אבל אולי כדאי לשאול טכנאי מקררים,

בטח לו תהיה תשובה יותר מדוייקת.

אולי כדאי להשאיר פתוח שלא יסריחחילזון 123
אם עוד רלוונטי... אנחנו ניתקנו ל4 חודשיםytrewqאחרונה
פלוס מינוס כשהיינו מפונים. השארנו אותו פתוח. מאז שחזרנו עובד בלי שום בעיה. 
כמה זה צרור?נטע321

כשכתוב במתכונים שונים צרור כוסברה או צרור פטרוזיליה, 

כמה זה מתוך חבילת חסלט 70 גרם?

רבע / שליש / חצי / שני שליש / שלושת רבעי / הכל?

תודה

כוסברה זה תיבול, וזה תלוי בטעמים שלך…מקסיקנית
לא יודעת מה התכוונו אבל תלכי עם הלב, במיוחד בבישול שלא כמו אפייה אפשר די לשנות דברים וללמוד על הדרך
צרור זה כמות בד"כ עשב, שמחזיקים בה סביב (למשל זר)נפש חיה.

צרור = כמות לא מדויקתופל לימון

כי צרור שנמכר בשוק הרבה יותר גדול משקית חסלט, למשל

היות וזה תיבול, שימי כמה שבא לך

תודה על התשובותנטע321אחרונה
מה אפשר לעשות עם עוגיותהרמוניה

הכנתי את עוגיות בצק פריך שוקו וניל (ספירלה) ועשיתי טעות לא שמתי אבקת אפייה ועכשיו בעיניי הן ממש קשות ולא טעימות... למישהי יש רעיון מה לעשות איתן? 

לטחון לכדורי שוקולדחילזון 123
לטחון אותן*אשתו של בעלי*

להוסיף חמאה ולהשתמש כתחתית לעוגת גבינה

או לקינוחי כוסות

תודה!הרמוניהאחרונה
מה מכינים לסעודה מפסקת?אם_שמחה_הללויה
שכחתי לגמרי מה עשיתי בשנים קודמות
אנחנו מכינים מרק חרירה*אשתו של בעלי*
באופן קבוע! כל ערב ט' באב
רק ביצה קשה ואפרהסטורי

בעיקרון אני נזהר מאוד מפסיקה בפורום, אבל זה דין פשוט בגמרא ובכל הפוסקים - מותר לאכול בסעודה מפסקת של תשעה באב רק תבשיל אחד.

המנהג הוא לאכול רק לחם (בלי ממרחים כמובן) וביצה קשה שהספיקה להתקרר, שטובלים באפר.


אם רוצים לאכול משהו משמעותי, אפשר יותר מוקדם, בתנאי שזו לא הסעודה שמפסיקים בה ובתנאי שיעבור מספיק זמן, שלא תהיה אכילה גסה.

נראה לי שהפותחת התכוונה לסעודה שלפני הסעודה המפסקתחופר
אולי, אבל אז זו לא סעודה מפסקתהסטורי
נכון, עכשיו נזכרתי שאוכלים בצהרייםאם_שמחה_הללויה

ובסעודה המפסקת זה הביצה.

אשמח לרעיונות משביעים לצהריים...

אני מכינהמקסיקנית

אורז עם ירקות וקציצות דג

אורז (אפשר עם עדשים), תפו"א/ בטטה, דגיעל מהדרום
בעלי מפונק באוכל לא אוהב עדשים/ דגים/ בטטהאם_שמחה_הללויה

טונה אוכל רק רגיל ולא קציצות.

נראה לי אלך על חביתה עם סלט ואולי טונה. למרות שמטוגן לא כזה מומלץ...

לא נורא. חביתה זה לא כזה מטוגן רצינייעל מהדרום
"מותר לאכול פרות כשהם חיים אפי' כמה מינים" (שו"ע)פתית שלג

"וכן גבינה וחמאה מכמה מינים חיים" (באר היטב)

שאלו כאן על 'מכינים', לא על להביא פירותהסטורי
ובכל מצב - המנהג (לוח ארץ ישראל ועוד) כמו שכתבתי.
באתי לחדד, לא לסתור.פתית שלג
שאלו מה מכינים לא מה ההלכהופל לימון
הכוונה הייתה לסעודה המוקדמת יותרארץ השוקולד
יתכן אם כי להערכתי היא הייתה נזכרת בזמןארץ השוקולדאחרונה

צודק שפספסתי את זה, ואם לא, אז טוב שהזכרת

פירה וקציצות טונהחופר
אצלנו אוכלים ביצה קשה ולחםבוקר אור
עוד מעט נאכל פסטה אדומה כי עוד לא אכלתי היום משהו מסודר ואני רעבה
איך אתם מקלפים וכותשים שום?בינייש פתוח

היוטיוב מציע קילוף ע"י ניעור בצנצנת או חימום מיקרוגל, או כתישה בסיסית שמסירה את הקליפה.

לגבי כתישה יש המלצה להשתמש בבלנדר, או בפטיש שניצלים (שאין לי בבית, אבל אני יכול לרכוש אם זה הדרך הטובה ביותר).

מי מכיר דרך אחרת טובה או שיש המלצה/דיס המלצה על הדרכים שהצעתי?

(רק רוצה לפרוק, שהסיבה לעיסוק הנ"ל הוא שהאבקת שום הקנויה התגבשה לי בפעם השישית או השביעית, וכמובן שהפעם האחרונה קרתה חצי שעה לפני כניסת השבת.

ונא לא להמליץ לי איך למנוע מאבקת שום להתגבש, אני מקפיד על כל הכללים וזה קורה לי שוב ושוב)

א. תקנה שום גבישי במקום אבקת שוםחילזון 123

ב. מורידה את הזנב הקשיח, ואז חותכת את שן השום לחצי אבל לא עד הסוף. פותחת ומוציאה את השן מתוך הקליפה.

או שיטה נוספת- מורידה את הזנב הקשיח ואז מועכת את השן קלות עם הלהב של הסכין ומורידה את הקליפה.

ג. כותשים עם כותש שום פשוט. כזה שלוחצים בתוכו את השום והוא יוצא מהחורים.

או קוצצת עם הסכין אם אין לי כח להתעסק עם השטיפה של הכותש...

^^ שום גבישי או גבישי שום הרבה יותר מוצלח מאבקהשמש בשמיים
ראיתי את זה הבוקר בעצמיבינייש פתוח

חברים יקרים חלה תפנית חדה בדילמה - בישול ומתכונים

אני זוכר איך אבקת שום הייתה מתגבשת והופכת כולה לגוש אחד גדול וחסר תועלת לחלוטין. אני זוכר בפעם הראשונה שזה קרה שהגוש היה לבן בז' וממש נראה כמו חלבה.

אגב, למה שום גבישי בצבע כתום?

(קראתי בכמה מקומות שגם אבקת שום וגם שום גבישי עשויים מ100 שום, והם רק עוברים תהליך ייבוש)

כמה שום אתה צריך שאתה צריך שיטות מיוחדות?פתית שלג

למה לא פשוט עם סכין?

ולמה לא כותש שום ממש?

תמונה אחת שווה אלף מיליםבינייש פתוח

ככה נראה התנור שלי בערך כל יום שישי. אני האחראי הבלעדי על התפוחי אדמה (ולפעמים גם לקינוח) לסעודות שבת המאורגנות של גבעת שמואל 

לגבי כותש שוםבינייש פתוח
חיפשתי מידע בגוגל איך לכתוש שום וכמעט בכל מקום שהגעתי היה בנוסף להמלצה גם דיס המלצה על כותש שום.
...מבקש אמונה

איך אני מקלף שום: חותך את הקצוות של השן שום, נותן מעיכה קטנה על משטח עם הכת של הסכין - עד ששומעים קנאק 

ואז הקליפה משתחררת ממש בקלות.

 

אני כותש שום עם "כותש שום".  מה רע בהם? איזה דיס המלצה ראית על כותש שום?

אני משתמש במיקרו ובכותש שוםshaulreznik
10 שניות לראש שום 
חברים יקרים חלה תפנית חדה בדילמה בינייש פתוח

אחרי התסכול מהתגבשות השום הגבישי בפעם השביעית, במיוחד לפני שנכנסת שבת, ואחרי שלמדתי טכניקות שונות לקלף ולכתוש שום, ולמדתי את ההבדלים בין שום טרי כתוש לאבקת שום (אבקה מהסופר, מתאימה לסלטים וספגטי או פיצה, כי שום כתוש לח מידי ולא מתערבב.

בעוד שעבור טיגון מתאים שום כתוש, כי אבקה היא מיובשת ונשרפת בקלות.

אין הבדל מהותי בין אבקת שום לבין שום גבישי חוץ מאבקה שטחונה קצת יותר דק)

ואז הגיע התפנית הדרמטית. לפתע גיליתי שהרבה יותר קל לכתוש מחדש אבקת שום שהתגבשה מאשר לכתוש שיני שום טרי.

ט'

איפה אתה מאכסן את התבלינים?

אצלי הם במקפיא ולא מתגבשים.

 

קילוף כמות של שום בבת אחת עובד מעולה ומהיר כשמנערים את השום (מפורק) בתוך סיר מתכת סגור. פשוט לנער חזק והקליפה נפרדת מהשום.

 

 

אני קונה שום כבר מקולףאמת ואמונה

יש באריזות גדולות באושר עד.

שמה במג'מיקס לכמעט טחינה.

מעבירה לצינצנות זכוכית ושמה בפריזר.

מוציאה כל פעם צנצנת למקרר

אני לא קונה שום תוצרת סיןבינייש פתוח

מהיכן מגיעים שיני השום של אושר עד?

אם הם נמכרים באריזות והם לבנים ומבריקים, אז הם תוצרת סין והאיכות בהתאם.

באופן כללי פירות וירקות מהארץ הם באיכות גבוהה ולכן הם יותר טבעיים, והם לא בצבעים וגדלים אחידים ולא מבריקים. ולבצלים מהארץ יש קליפה מתקלפת.

ככל שאוכל יותר מבריק הוא פחות טבעי ופחות איכותי.

יש פחות ופחות שום מהארץעשב לימון

אז הבחירה היא בין שום מסין לתבלין אבקת שום או שום גבישי,

ולדעתי עדיף שום אמיתי מתבלין שום

ליד הבית שלי מוכרים שום תוצרת הארץבינייש פתוח

זה בשוק השכונה שברמת גן פינת האצ"ל ההגנה.

מאוד מומלץ לקנות שם, יש שם מבחר גדול, איכות טובה ומוצרים תוצרת הארץ, וגם מאוד מומלץ לקנות במאפיית השכונה שממש ליד.

לגבי תבלינים לא יודע מהיכן הם מגיעים.

אני יודע השום הגבישי שאני קונה הוא 100% שום.

שמחה בשבילך, אני לא גרה באיזור אז זה לא רלוונטי ליעשב לימון
בחצי חינם יש שום קלוף ישראלי.. רק אומרתופל לימוןאחרונה
מה מכינים לצאת הצום?מקסיקנית

בדרך כלל בשאר הצומות אני מכינה משהו בשרי… הפעם אין לי רעיונות למשהו פרווה אבל מנחם כזה… משהו כיף אחרי הצום

וקל להכנה ועם עדיפות למוצרים שיש לכולם בבית

תודה לכולם!

אני חושבת על מרקיעל מהדרום

לק"י


ואם יש לנו עדשים בבית, אז מרק עדשים.

ואולי לחמניות/ לחמניות שום, אם יהיה לי כח.

אצלינו בסוף צומות*אשתו של בעלי*

משו קליל יחסית.

עוגה כל שהיא(בד"כ בחושה או שמרים)

ואז ביצים ותפו"א מבושלים ומתובלים(מל"פ,פפריקה ושמן זית),עם גבינות ולחמניות של בית.

לחמניות ודגיםארץ השוקולד
או גבינות אם חלבי זה בסדר
כדי שהיום יעבור בטובופל לימון

משעות אחה"צ אני מעסיקה את עצמי עם בצק שמרים, לפעמים פיצה לפעמים סינבון

העיקר שיהיה משהו טעים לאכול בסיום הצום

אני מתכננת להכין בצק לפיצה היוםמתיכון ועד מעוןאחרונה

להקפיא ומחר רק למרוח רסק ולאפות.

בטח הנוער יכין גם כל מיני דברים מחר במהלך היום 

שאלה על מגולגלות תמריםנטע321

למה במגולגלות תמרים כתוב במתכונים לרדד את הבצק על נייר אפיה? מה העניין? למה לא על משטח / שולחן?

אני מרדדת בין 2 דפי אפיהופל לימון

קל לרדד ככה דק דק ולגלגל אחרי המילוי לגלילה

כי הבצק של המגולגלות*אשתו של בעלי*

הוא לא יבש.

הוא מעט שומני ורך.

הכי נוח לגלגל אותו בין 2 ניירות אפיה.

אם תרדדי בצק על שיש יהיה בלתי אפשרי לגלגל אותונפש חיה.
לפי מה שידוע ליהרמוניה

כדי לשמור על המרקם הרך, כי אם תרדדי על משטח תצטרכי לשים קמח כדי שלא ידבק... אז בשביל למנוע את הוספת הקמח

תודה על התשובותנטע321אחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו יהיה בערב מרק עדשים עם אטריות

אם יהיה לי כוח קניידלך

קוסקוס

קציצות של סבתא מהמקפיא

בוקר

אנטיפסטי

פסטה בולונז מהמקפיא

שניצלים מהמקפיא לילדים (גם של סבתא😅)


סדש

פיצה מהבצק של החלות


סלט ירקות

מקלות גזר בתנור אם יהיה כוח

חלות

עוגת שוקולד מהמקפיא

גלידת ריבת חלב לסעודה שלישית

ופירות

ככהיעל מהדרום

לק"י


חצילים

גמבה בתנור

חומוס ביתי

סלט חי


עוגות שוקולד/ תפוזים

עוגיות בצק פריך


ליל שבת:

קוסקוס

מרק

סלמון עם פטריות

שניצל דג


יום שבת:

שניצל עוף

תפו"א בתנור

שעועית ירוקה ופטריות

קוסקוס

יאמיבוקר אור

המון זמן לא הכנו חומוס ביתי

אין לנו כוח לשטוף את כל החלקים של המעבד מזון😅

חחח...אני מכינה, שוטפת מיד אחרי השימוש במיםיעל מהדרום

לק"י


ומשאירה לבעל הבית לשטוף😅


זה מכשיר פחות בומבסטי, אז יש לי פחות עצלות להוציא אותו.

למרות שזה הרבה בראש.


ואם אני כבר מוציאה, אני מכינה בו עוד דברים. ומכינה חומוס לא רק לשבת אחת.

וסד"ש- פיצות💪יעל מהדרום
מלא זמן לא השתתפתי במה מכינים לשבתהמקורית

אז באלי מלאאא בשרר

ערב שבת - קציצות בשר אדומות פיקנטיות בשבילי כמובן

לבעל הבית דג חריף

הילדים יאכלו סלטים עם טונה ומלא לחם כמובן

לקינוח עוגת שוקולד מושחתת, פיצוחים ועוגת שימורים קנויה


שבת בבוקר קידוש חלבי, עשיתי פס שכבות

סעודה שניה - תבשיל שעועית עם בשר

אורז ואפונה

סטייק פרגית


סדש - מה שנשאר + שניצל עוף


חחח...נשמע טוב!יעל מהדרום

לק"י


לא חששת שיישאר מלא בשרי?

אני הכנתי דג ללילה, כי הבשרי פחות נאכל. ולמיד נשאר מלא....

לא. לא הכנתי כמות גדולההמקורית

ובאמת חוץ מהקציצות הכל נגמר

אבל ממילא הן לא יצאו משו🥴 מזל שהכנתי מעט

ואפשר מתכון לעוגת שוקולד? ומה זה פס שכבות חלבי?יעל מהדרום
כן, בטחהמקורית

כוס קמח

כוס שוקו (אני עושה 3/4 שוקו ו1/4 קקאו)

כוס סוכר

כוס שמן

כוס ריצ'

4 ביצים

וכמובן א.אפייה

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (משמנת את התבנית לפני. אני שמה ב2 תבניות קטנות חדפ). 

אחרי שקיסם יוצא נקי, נותנת לעוגה להתקרר ושמה עליה גנאש שאני מכינה משוקולד וריצ' / חלב סויה

 

פס שכבות חלבי- עוגת פס 

מכינה בסיס של רולדה (מקציפה 6 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר, מוסיפה כוס קמח חדפ, את החלמונים, תמצית וניל 1/2 כפית, א. אפיה)

משמנת נייר אפייה שאני מניחה על התבנית ושופכת הבלילה, שמה בתנור עד להזהבה. בערך 10-15 דקות. מוציאה ונותנת לה להתקרר

מכינה קצפת חלבית ממיכל שמנת מתוקה, פודינג', חצי כוס חלב ו2 כפות גבינה לבנה, ומכינה גנאש שוקולד משוקולד מריר וחלב

יש לי תבניות פלסטיק חדפ שאני חותכת לתוכן את העוגה לפי הגודל של התבנית, ומרכיבה - שכבה טורט, גנאש שוקולד, קוקוס, קצפת. יצאו לי 3 שכבות טורט  ועוד נשארה לי קצפת לזילוף יפה מלמעלה

 

אבל ת'כלס, הקינוח הכי טעים שיצא לי להכין לפי בעלי - ריבועי כדורי שוקולד מצופים שוקולד

מכינים כרגיל כדורים שוקולד. אני שיטחתי בתבנית מרובעת, שמתי להקפאה, חתכתי לריבועים והכנסתי לגנאש שוקולד. אפשר להוסיף ציפוי. אני חושבת בפעם הבאה לרסק גם כריות (זה פרווה) כדי לגוון. ליד הגשתי כוסות קינוח עם קצפת חלבית 

 

תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
אצלנואבןישראל

בערב עשינו

דג מטוגן

דג טונה ברוטב

ודג סלמון בצילי וטריאקי

תפוחי אדמה ובטטה בתנור

מי שרצה היה גם קוסקוס ומרק פרווה מהצהרים


בוקר שבת

כתף טלה עם אורז ותפוא בתנור

כנפיים

תפוא ובטטה מהערב


סדש

בורקס תפוא

סלט תירס

הדגים שנשארו


כדורי שוקולד

עוגת שוקולד

עוגת גבינה פרורים

ועוגיות ריבה


בגזרת הסלטים היה צנוע

חציל מטוגן ובמיונז

מטבוחה

טחינה

חסה

עגבניות שרי

ביצים

המלצה ושאלותנטע321

הכנתי את זה ויצא ממש מעולה - מתכון: תבשיל עוף, ירקות ואורז בסיר אחד 

 

יש לי כמה שאלות אולי מישהי תוכל לעזור לי

(גם אם לא הכנתן, רק מהנסיון שלכן כשאתן רואות כזה מתכון) - 

 

 

כתוב במתכון 3 כוסות מים, אני שמתי רק חצי כוס כי יוצאים מלא נוזלים

מהעוף והירקות (גם שמתי 40% כוס אורז, לא כוס כמו שכתוב במתכון).

האם זה טעות ועדיף 3 כוסות מים מאיזשהי סיבה?

 

האם להוסיף את המים ישר בהתחלה או רק בהוספת האורז בשלב השני?

 

כתוב - צרור כוסברה. האם הכוונה לחבילה שלמה (חסלט) או חצי? 

אני שמתי חצי ואני מתלבטת אם הייתי צריכה את כל החבילה.

 

תודה

 

 

נראה טעיםחילזון 123

בקשר לכוסברה- זה לא קריטי לדעתי.

מניחה שהם התכוונו לחבילה שלמה.

חבילה שלמה תתן יותר תיבול. אבל גם חצי ואפילו פחות יהיה בסדר גמור. זה רק מוסיף טעם, לא משהו ממש הכרחי לדעתי.


בקשר לכמות המים- אם שמת פחות אורז ברור שצריך פחות מים.

במתכון שמים כוס אורז, אז זה הגיוני לשים 2 כוסות מים (ועוד קצת,-בגלל הירקות והבישול היותר ארוך) .

לדעתי שמים עוד כוס כי בעצם מבשלים עוד חצי שעה את הירקות וחלק מתאדה/נספג בירקות. אישית הייתי באמת שמה טיפה פחות מים אולי 2.5 נגיד.


יוצא לי לפעמים להכין משהו דומה אבל בתנור, ואני לא מבשלת את הירקות וכו אלא שמה בתבנית הכל ביחד, שמה לכוס אורז 2 כוסות מים בערך, ומקסימום מוסיפה לקראת הסוף עוד קצת מים אם צריך.


גם כמות המים זה קצת עניין של טעם, וסוג האורז. יש כאלו שיאהבו את זה יותר דביק ויש כאלו שפחות.


בקשר למתי להוסיף את המים, הייתי הולכת לפי המתכון. במתכון הזה הירקות מתבשלים בנוזלים, כמו מרק כזה.

אבל ברור שאפשר גם אחרת. ואם ניסית ויצא לך טעים אז תעשי ככה, למה לא?


אגב במתכון הזה מבשלים את התבשיל 50דק. לא יודעת, לי יש הרגשה שזה אולי קצת קצר מדי עבור כרעיים.הייתי מבשלת את החלק הראשון קצת יותר זמן לא?

יש לך מתכון מסודר שנראה טעיםופל לימון

כתוב 3 כוסות מים, לכוס אורז זה כוס אחת יותר מידיי (כוס אורז מבשלים ב- 2 כוסות מים)

כמו שציינת שיש נוזלים כבר בסיר מהעוף ומהירקות, אז אם לא בא לך לקבל דייסת אורז הייתי לוקחת את זה בחשבון

אם החלטת לעשות שינויים ולשים 40% מהאורז שזה כמה בדיוק בכוסות? חצי כוס אורז? 1/3 כוס? ויש נוזלים בסיר, בתור התחלה לא הייתי מוסיפה נוזלים כלל

עוקבת בזמן הבישול ואם יש צורך מוסיפה עוד 1/4 כוס מים וזה לקבלת תבשיל שבו גרגרי האורז נפרדים זה מזה.

תודה על התשובותנטע321אחרונה
תשעת הימיםחולמת להצליח

אשמח לרעיונות למאכלים פרווה/ חלבי לימים אלו..

תודה 

אפשריעל מהדרום

לק"י


שניצל דג

דג אפוי/ מבושל

קציצות דגים

פלאפל

נקניקיות/ שניצל סויה וכו'

פשטידות

מרקים למיניהם

טופו (אני אוהבת לחתוך לרצועות, לתבל ואח"כ לאפות בתנור).

קוסקוס עם מרקרק טוב!

שניצל דג

פיצה

דג בתנורארץ השוקולד

עם דבש וקארי,

עם דבש וג'ינג'ר,


ירקות לפי הטעם.


סלמון עם מייפל

פוקאצ'ותפתית שלג

פלאפל

קציצות ירקות למיניהם

אולי זה גם זמן להתנסות בטופו

מרק (ו)קטניות.


 

רק להיזהר שלא יגרום לארוחות פתאום להיות מיוחדות מידי..

אגב, יכול להיות רעיון יפה לשלב בארוחות איזה סיפור על ירושלים או המקדש..

 

אפשר נודלס עם פיסות סלמון אפויופל לימוןאחרונה

סושי 

מיני מאפינס ירקות, למשל מאפינס ברוקולי

 

פלפלים ממולאים בפסטה, בורגול ועדשים ו/או אורז

 

שניצל דג או דג אפוי בירקות

 

מאפה דג סול וירקות

איזה תבלין מתאים לעוף בתנור?בינייש פתוח

אני רוצה לשים נתחים של חזה עוף בתנור כל הלילה על 100°

ואז להעלות ל°150 ולשים על גריל ושיהיה טעם פיקנטי.

מהו התבלין המתאים?

גריל עוף למשלbinbin

מה הסיבה שתרצה לשים בתנור כל הלילה?

לחזה עוף יש נטייה להתייבש מהר

ממש, אבל ממש לא מומלץ לשים חזה עוף בתנור ללילהופל לימון

חזה עוף אפשר לתבל בכל מיני תבלינים, למשל כמו במתכון לפסטרמה עוף .

 

אם חשקה נפשך בעוף שעבר לילה בתנור, תבחר בכרעיים ותדאג לאפות עם נוזלים מסביב, או בשקית קוקי

כבר עשיתי את זה, ויצא מצויןבינייש פתוח
אבל לא יצא מספיק פיקנטי
איך תיבלת?ופל לימון

אולי פשוט צריך יותר מכל תבלין, אם יצא מצויין?

התכוונתי מבחינת המרקם, היה חסר הרבה טעםבינייש פתוח

לא היה יבש או קשה או שרוף. אבל היה חסר את הטעם הפיקנטי.

שמתי את התבלינים שאני מכיר, מל"פ אורגנו. אבקת שום היה נראה לי פחות מתאים.

אני מבינה שהשתמשת בנתח חזה שלם ולא פרוסופל לימון

אם הכוונה היתה להגיע למשהו שמזכיר פסטרמה, אזי חסר שלה השריה ראשוני בקישור שצירפתי בתגובה הקודמת מצוין איך בדיוק לעשות את זה.

 

אח"כ אפשר לעשות ציפוי על בסיס סוכר חום או אם אוהב חרפרף על בסיס פש"ג

מה זה פש"ג?בינייש פתוח
פלפל שחור גרוס*אשתו של בעלי*
מעניין שבכלל עבד כל כך הרבה זמן בתנורארץ השוקולד
נשארו נוזלים שם בכלל?
נשארו הרבהבינייש פתוח
למדתי משהו חדש, תודהארץ השוקולד
אישית, מכין חזה עוף על 180 לשעה+- וגם זה יוצא די יבש
אני משמן את נתחים של החזה עוף לפני התנורבינייש פתוח
רעיון יפה, אנסה זאת, תודהארץ השוקולד
שעה לחזה עוף?🤦‍♀️*אשתו של בעלי*

חבר'ה..חזה עוף/פרגיות בתנור לא צריכים יותר מחצי שעה!

רק ככה זה יוצא רך ועסיסי.

אנסה זאת, תודהארץ השוקולד
ברורופל לימון

אני עושה 160 מעלות למשך 40 דקות או 120 מעלות לשעה ורבע

בעיקרון כל תבלין שאתה אוהב יכול להתאים.*אשתו של בעלי*

אני אוהבת שילוב של:

שום כתוש,שמ"ז,קטשופ,צ'ילי מתוק(ואפשר להוסיף צ'ילי גרוס שהוא יותר חרפרף וספייסי)

אני רוצה משהו פיקנטי, אני לא מכירבינייש פתוח

מה מתאים בשביל זה

אז מה שכתבתי לך מתאים*אשתו של בעלי*

וגם טעים..

למה כל כך הרבה זמן בתנור?ארץ השוקולד

אם אתה רוצה טעם פיקנטי,

אפשר פפריקה חריפה,

קארי

אולי רוטב צ'יליחילזון 123

או תבלין צ'ילי גרוס ופפריקה

 

או רוטב סויה, סילאן, הרבה שום כתוש, פלפל שחור.

שכחתי לספר את הדבר הכי חשוב!!!בינייש פתוח

לא יודע אם קשור,אבל למי שתהה על העוף בתנור להרבה זמן, העוף היה בתוך סיר שהוכנס איתו לתנור. הנה הסיר:

אגב, אני עושה את זה בעיקר מטעמי כשרות.

אני יכול אחרי האפייה של העוף גם לאפות דגים, וגם התפוחי אדמה או בטטות לא הופכות לבשרי גם ללא נקיון יסודי של התנור

מעניין, אולי עוזר לשמר את הלחות בפניםארץ השוקולד
אבל אתה ממלא עם העוף עד הסוף?
אז כנראה שזה ההסבר לשמירת הלחותארץ השוקולד
תבלין על האש או גריל עוף או חוואג' + כורכוםאמא יקרה לי*אחרונה
אפשר לשמור קצפת צמחית מוכנה במקפיא?פתית שלג
כן. לא בטוחה איזה מרקם בדיוק יהיה לה אחרי ההפשרהיעל מהדרום
כן, בטחמאוהבת בילדיאחרונה

אני מקפיאה בתוך שקית זילוף, מוכן ישר לפעם הבאה...

יוצא מצוין.

רק כדאי לשים ב2 כיסויים שלא יקבל טעם של מקפיא

מה מכינים לשבת?בוקר אור
השבת המקפיא שלנו גם מפיק מאכלים😂יעל מהדרום

לק"י


חלות

סלט גזר חי

סלק

חומוס ביתי

חצילים

גמבה בתנור

סלט חי


בראוניז

עוגיות חמאה עם שוקולד/ מילוי ריבת חלב

עוגות תפוזים


ליל שבת:

קוסקוס

מרק ירקות ושעועית

חזה עוף בתיבול אדום


יום שבת:

פרגיות

שעועית ירוקה עם שום

תפו"א בתנור

קוסקוס


סד"ש:

פיצות

פשטידת בצל ופטריות

סוף סוף למד משהו המקפיא שלך😂בוקר אור
נשמע טוב
😅ותשמעי איך זה קרה- חלק בטוב וחלק בפחות🤦‍♀️יעל מהדרוםאחרונה

לק"י


סלק, חצילים וגמבה לסלטים בישלתי ואפיתי בחריצות בחמישי שעבר בבוקר, וב"ה בסוף נסענו לשבת💪

במוצ"ש גיליתי שהמקפיא לא היה סגור טוב, אז נאלצתי לבשל את הבשרי שהפשיר.

והשבוע בזכות החופש עשיתי מרתון אפיה של חלות , פיצה ועוגות/ עוגיות.

רושמת לך מה הכנתיSeven

מוסקה

מרק תימני

דגים

קציצות בשר ברוטב אפונה אדןם

מוקרם בטטה לבוקר

קיגל תפוחי אדמה


מבחינת מטבלים

חציל במיונז

ביצים

ביצים ותפוא עם גזר אפונה וחמוצים

טחינה

משוויה

זעלוק

וכרוב עם נענע


וזהו מחכה שבעלי יגיע ואבקש שיכין קינוח

אז אצלנו זורקים (הפעם באמת)בוקר אור

אבל לא ממש מוציאים דברים מהמקפיא

ערב

מרק בצל

קניידלך

פסטה "מוקרמת" עם בצל ופטריות

סלט עגבניות שרי


בוקר

פאי רועים שהביאו לנו השבוע

אנטיפסטי


סדש

פיצה מהמקפיא


יש חלה אחת מהמקפיא ואחת קנינו

עוגת שוקולד הילדים הכינו עכשיו עם בעלי ויש גם עוגיות חמאת בוטנים וכמה עוגיות שוקולד צ'יפס במקפיא

יש מלון וגלידה חלבית

וזהו

אצלנואבןישראל

די פשוט

לא מאמינה שאני לקראת הסוף


עכשיו אכלנו חלת שניצל ביתי

ערב שבת

דגים בסיר

פטריות בתנור

בוקר שבת

שניצלים

כנפיים עם תפוא בתנור


חלות הכנו

עוגות צריכה להכין משהו

וסטלים עשינו חציל מטוגן

חציל גמבה ועגבניה על האש

מטבוחה

טחינה

חסה

כרוב

שאלה על תבליניםנטע321

אני שמה בסיר כפית מלח, כפית פפריקה, כפית אבקת שום ועוד כל מיני תבלינים.

על זה אני שמה 100 מ"ל מים רותחים ומערבבת.

נקרא לעוצמת התיבול הנוכחית במים 100 אחוז.

עכשיו אני מוסיפה עוד 100 מ"ל מים רותחים ומערבבת.

עכשיו עוצמת התיבול במים היא 50%.

השאלה היא - אם עכשיו אני מדליקה את הגז ו-100 מ"ל מתאדים,

האם עוצמת התיבול חוזרת ל-100 מ"ל שנשארו והם חוזרים להיות

בעוצמה 100%? האם לא חוזרת בכלל? האם חוזרת חלקית?

איך זה עובד ולמה?

תודה

 

תשובה מבינה מלאכותית, מקווה שעוזר🙈לא סתם מישהי


בואי נבחן את המצב שאת מתארת בצורה שלב אחרי שלב.

תיבול במים הראשונים: כשאת שמה 100 מ"ל מים רותחים עם התבלינים, עוצמת התיבול היא 100%.

הוספת מים: כשאת מוסיפה 100 מ"ל מים נוספים, סך הכל יש לך 200 מ"ל נוזלים, אבל כמות התבלינים נשארה זהה. לכן עוצמת התיבול ירדה ל-50% (בעצם התבלינים מפוזרים על פני 200 מ"ל).

אידוי של 100 מ"ל: כשאת מדליקה את הגז ואפשרי ש-100 מ"ל מתאדים, מה שנשאר זה 100 מ"ל מים (במצב אידיאלי, נניח שאין אידוי של התבלינים עצמם). כמות התבלינים לא השתנתה – היא נשארה כפי שהיא.

אם נחשב את עוצמת התיבול מחדש:

  • כשיש לך 100 מ"ל מים הנותרים עם אותו מספר של תבלינים (שלא התאדו), העוצמה תחזור להיות 100% בשאר ה-100 מ"ל שנשארו, כי הכמות של התבלינים היא אותה כמות המקורית, רק בנפח מים קטן יותר.

לכן, התשובה היא: עוצמת התיבול חוזרת ל-100% אחרי האידוי, כי נותרו 100 מ"ל מים עם אותה כמות של תבלינים שהייתה בהתחלה.

מקווה שזה עוזר! אם יש לך שאלות נוספות, אל תהססי לשאול.

...נטע321

זה לא עונה על השאלה כי כתוב בתשובה: במצב אידיאלי, נניח שאין אידוי של התבלינים עצמם

 

זו בדיוק השאלה - מה קורה לתבלינים...

אי אפשר לחשב את אחוז התיבול במים לאחר שהמזון עברפ.א.

בישול לזמן מסוים והתבלינים נספגו.  


דוגמא מאורז צהוב.

את שמה ½ כפות תבלין כורכום צהוב בסיר עם אורז ומים.  

מרתיחה.


התבלין הולך ונספג באורז.

תוספת מים אחרי שהצבע והטעם נספגו או אפילו רק החלו להיספג בתבשיל,  לא ישנו בהרבה את הטעם והצבע, שנספגו באוכל.  


לכן חישוב האחוזים אינו נוסחה מתמטית….

היות ואת לא עוסקת בתיבול מיםופל לימון

אלא בתיבול רכיבי מזון, התשובה ככל הנראה תהיה קצת יותר מורכבת היות ויש לשכלל גם את כושר ספיגת הרכיבים את התבלינים, כי בסופו של דבר

את רוצה בשמנה שלך תהיה מתובל וטעימה, נכון?

בפשטות, מים מתאדים ותבלינים לא מתאדיםשמש בשמיים

אז נניח רק מים ומלח, שמת כפית מלח וכוס מים, הוספת עוד כוס מים אז עכשיו יש לך חצי כפית מלח לכל כוס. התאדו מים בכמות של כוס אז נשארו לך בסיר כפית מלח וכוס מים.

כל התבלינים שאני מכירה לא מתאדים. מקווה שזה ענה על השאלה.

תודה על התשובותנטע321אחרונה
החמין לא מצטמק לי, איפה הטעות?מבקש אמונה

מדובר בחמין בכמות קטנה (רק בשבילי)

חצי כוס שעועית מושרית, בערך רבע כוס חיטה (רק שטופה לא מושרית)

2 תפוחי אדמה ובטטה אחת

 

מים אני שם בערך עד לגובה המצרכים

אבל אפילו עד צהרי שבת נשאר לי בריכה בתוך הסיר. 

יכול להיות שהסיר 'אטום' מידי ולא מאפשר למיםחופר
להתאדות?


אם רק היית מספר לי על המתכון בלי התוצאה הייתי אומר שהוא ישרף לך מחוסר נוזלים

אה יש מצב. זה מכסה שהקצוות שלו נכנסות לתוך הסירמבקש אמונה

הוא מתעקל פנימה ונכנס לתוך הסיר.. באמת כשאני פותח יש הרבה מים בעיקול הזה

 

איזה סיר מומלץ להשתמש?  להחליף פשוט למכסה שטוח רגיל? (ולהוסיף מים חח)

נשמע שזה סיר לחץרק טוב!

עם השסתום שמשחררים ומוציא קיטור.

זה לא מתאים לחמין להשאיר ככה לשבת. 

לי זה משמע סתם סיר סטנדרטי פשוטחילזון 123

עם מכסה נירוסטה.

אני תמיד מכינה בכאלו ולא היו שום בעיות

כן כזה ^^מבקש אמונהאחרונה
גם אצלי הסיר אטום*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך י"ב בתמוז תשפ"ד 17:46

ואפילו יש כיסוי לפלטה

ובכ"ז אין לי בריכה בזמן שאוכלים את החמין.

מה לדעתך הטעות כאן? יש לך רעיון?מבקש אמונה
תן לחמין חצי בישול על הגז*אשתו של בעלי*

ואז חלק מהמים כבר יספגו.

ושאר הבישול יעשה על הפלטה.


אל תציף את הסיר במים.

שכחתי להזכיר משהומבקש אמונה

שאנחנו מבשלים בישול מלא לפני שבת. (אמא שלי רוצה ככה)

כדי שלא יהיה בעיה אם מישהו פתח את הסיר בטעות בשבת עצמה.

אז אני מבין שזה כבר סופג הרבה מים 

 

אם כך כמה מים צריך לשים?

אז משן לא ברור אם ככה...🤔*אשתו של בעלי*

אם אתם מבשלים את החמין עד הסוף לפני שבת,

אז כל המים נספגים כבר במהלך הבישול.

אז לא ברור איך יש לך בריכה בסיר?!

אולי שמים יותר מידי מים מלכתחילה?מבקש אמונה

כמה מים צריך לשים? 

או אולי אמא שלי מוסיפה מים אחרי הבישול ולא שמתי לב

יכוליות שכמות המים לכתחילה היא גדולה*אשתו של בעלי*
סה"כ אין כמות גדולה של מצרכים בחמין שלך,אז כמות המים צריכה להיות בהתאם.
תודה 👍מבקש אמונה
אני חושבת שיש מדי הרבה מים יחסית למרכיבים.צהוב

רק החיטה שותה מים ואין כל כך הרבה חיטה

שים פחות מיםחילזון 123
נגיד הירקות יכולים להיות מעל הקיטניןת ולא חייבים להיות מכוסים לגמרי במים
תודה! 🙏מבקש אמונה
מה מכינים לצאת הצום???😏🤐באמונה תמיד

אני מכינה לחמניות זעתר ומרק כתום. 

מתלבטת מה עוד....

רעיונות?

לחמניות שום שהכנו אתמולתוהה לעצמי

מרק עגבניות עם אורז

ועוגות שמרים 

נראה לי מספיק. אפשר סלט וטחינהיעל מהדרום
נשמע מספיק, אנחנו מכינים לחמניותארץ השוקולד
אולי חלקם כלחמניות שום
לחמניות גבינה וסלטופל לימוןאחרונה

עוגות שמרים וקפה קררר

תמצית וניל מלאכותי או סוכר ונילנטע321

אם תמצית וניל אמיתי יקר לי מדי, עדיף לי לשים תמצית וניל מלאכותית או סוכר וניל?

תודה

עדיף מאיזו בחינה?*אשתו של בעלי*

תמצית קצת צובעת את העיסה וסוכר לא.

אז תלוי אם זה לבצק או לעיסת עוגה.

מבחינת התרומהנטע321

מבחינת התרומה לעוגה / עוגיות - טעם, מרקם וכו'

לא לשיםמדברה כעדן.
לוותר על זה לגמרי 
חבל... זה נותן טעםופל לימון
בסדר אבל מימדברה כעדן.
שלא מעוניין בטעם סינטטי באוכל שלו, אפשר בלב שלם לוותר או להוסיף כף סילאן טבעי לטעם העמוק יותר של התמרים
וניל זה לא טעם סינטטי וטעמו שונה מטעם סילאןופל לימון

מאוד מאוד

אני הצעתי את גישתימדברה כעדן.
שכל אחת תבחר מה שטוב לה. תמצית וניל הסינטטית לי מרגישה סינטטית. וגם הידיעה שיש לי חומרים סינטטים באוכל לא מעלה את ערך האוכל בעיניי...


סילאן זה אפשרות למי שחסר לו הטעם העמוק... גם לא חושבת שזה כמו טעם של וניל

סילאן = טעם מתוק,על זה לעניות דעתי אפשר לוותרופל לימון

וניל הוא כמו תיבול שמוסיפים למזון, אפשר לאפות בלי ואפשר עם

זה לא אותו הדברופל לימון

אפשר להכין תמצית וניל לבד בבית

 

5-7 מקלות וניל (אם מזמינים באיביי זה לא יקר)

לתוך בקבוק וודקה, 2-3 חודשים ויש לך ליטר תמצית וניל שתחזיק לך נצח

אנחנומדברה כעדן.
מכינים בבית וזה נגמר לי אחרי כמה חודשים... כבר הכנו כמה וכמה פעמים 
סוכר וניל נותן מעט טעםופל לימון

אפשר לקחת סוכר וניל כחלק מסך כל הסוכר, זה יתן איזה טעם שעדיף על כלום

אני שמה סוכר ונילחילזון 123
תמצית וניל מלאכותית זה סבבה לדעתיארץ השוקולדאחרונה
משתמש בזה לרוב
מה אפשר לעשות עם חזה עוף מבושל?יעל מהדרום

לק"י


משהו שילדים יאהבו.

אם אפשר להפוך למעין שניצל אז הכי טוב😅


נשאר יותר מידי משבת. ונגמרו הקייטנות, אז צריך אוכל כמעט לכולם כל יום. כך שצריך לנצל כל חלקיק אוכל מבושל ולחסוך בעבודה🤣

אולי לחתוך ולהפוך למוקפץ?פתית שלג

או לחתוך ולעשות תערובת כלשהי? עם אורז או ירקות או רוטב.

תודה...מתלבטת מה ייאכליעל מהדרום
להוסיף רצועות לסלט כרוב במיונזחילזון 123
לא נראה לי שייאכל פה. אבל תודהיעל מהדרום
להוסיף רצועות לפסטה ברוטב אדוםחילזון 123

או בלי ממש רוטב-

לחמם כזה קצת בצל בשמן, פפריקה מתוקה, ואז רצועות של העוף, ולהוסיף פסטה מבושלת ולערבב הכל.

אולי לקצוץ, להוסיף לבצל מטוגןופל לימון

אם הולך אז אפשר גם פטריות קצוצות ,להסמיך עם א. מרק פטריות וקצת נוזלים ולמלא בצק פילאס

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
אשמח לרעיונות ומתכונים לארוחות ערב🙂רצה לאש

ארוחת ערב שאפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא ו/או שלא צריך תנור.

לא בשר/ דגים


 

כמובן שלפעמים אוכלים סלט ופיתה וחביתה, אבל בא לי לגוון..

 

אשמח במיוחד למתכונים לפשטידות שאפשר להכין במיקרו או במחבת, או פשטידות שכן מכינים בתנור ושאפשר להקפיא.

 

תודה!

מאפינס מלוחים אפשר לשמור במקפיאופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך י"א בתמוז תשפ"ד 10:54

עם ברוקולי או כל ירק אהוב אחר

 

אפשר להכין רטבים לפסטה ולהקפיא ואז רק לבשל את הפסטה.

 

פשטידת   מאק אנד צ'יז אפשר להכין תבנית גדולה ולהקפיא 

 

פשטידת פיצפוצים ופטריות 

 

מאפינס זיתים

 

 

 

 

ממליצה לך לחפש פה באתרלא סתם מישהי

מתכונים לסטודנטים: עם מצרכים זולים + זמן הכנה קצר - מתכונים ב-10 דקות

 

https://www.10dakot.co.il/category/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%a8%d7%95%d7%97%d7%aa-%d7%a2%d7%a8%d7%91/

פשטידת בצל של ניקי ב. אפשר להוסיף גם פטריותיעל מהדרום
לק"י


מאמינה שאפשר להקפיא.

תודה רבה לכולם!רצה לאשאחרונה