שרשור חדש
שאלות על פטרוזיליהנטע321

א. בפטרוזיליה חסלט אני משרה בסבון, שוטפת במים בברז וזהו? אני לא צריכה לבדוק מול האור נכון? יש עוד משהו שאני צריכה לדעת?

 

ב. כמה מתוך חבילה אחת צריך ל500 גרם קציצות (רבע / שליש / חצי / משהו אחר)?

 

ג. איך אני מקפיאה את השאר לשימוש הבא?

 

תודה!

א. לא צריך לבדוק (מעבר לשטיפה בסבון ומים)יעל מהדרום

לק"י


ב. כמה שאוהבים.

ג. אפשר לקצוץ, לסחוט ולהקפיא בקופסה.

ממליצה לא להקפיא,ופל לימון

להוציא מהנילון לעטוף בנייר סופג ואז בנילון, נשמר לאורך זמן.

ל1/2 קג בשר 1/4 חב' מספיק 

חסלט לא צריך לבדוק, רק לשטוף היטב

זה תלוי כמה משתמשיםיעל מהדרום
א. לא צריך לבדוקיראת גאולה

ההוראות כתובות על האריזה (להשרות במי סבון ולשטוף)

רק חשוב לדעת,

רובנו רגילים לקרוא 'חסלט' לכל ירק שמשווק כ'ללא תולעים'. ולא בכל החברות רמת הנקיות היא כמו חסלט המקורי. אנחנו הולכים בזה לפי כושרות.

אני מקפיאה בתוך נילון נצמד124816

שוטפת את כל החבילה ומה שנשאר אחרי השימוש מגלגלת בתוך נילון נצמד (לשים לב שהנילון מסביב לפטרוזיליה ולא בתוכה.

כשרוצה להשתמש שוב חותכת כמה שאני צריכה ומורידה את הנילון אם רוצה שלם, או אם רוצה קצוץ מורידה את הנילון וקוצצת (נחתך אפילו יותר בקלות כשקפוא)

אני מקפיאה כי לא משתמשת בשבת אחת בכל הצרור,שגרה ברוכהאחרונה

מעולה לתבשילים(לא לסלט חי)

וכשזה קפוא זה ממש קל. לא קוצצת עם סכין. מפוררת לתוך התבשיל.

נשמר לאורך זמן.


הכנה למקפיא:

מפרידה עלים וגבעולים. גבעולים לא משתמשת..

משרה מים וסבון. שוטפת.

מנערת ומכניסה כמו שזה לקופסא למקפיא

נקודות חומות בפודינג וניליפעת2

למישהי קרה כזה דבר? מה זה? השתמשתי בשקית בעבר ולאחר מכן סגרתי אותה היטב ולחלוטין, 

היום באתי להוציא, וראיתי נקודות חומות כאלו מפוזרות. זה לא פג תוקף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ככה נראה פודינג רטוב124816
כנראה הסתננו פנימה כמה טיפות מים קטנות.
אז זה בסדר או לזרוק ולקנות חדש?יפעת2
לדעתי זה לא נוראחילזון 123אחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק אפונה

קניידלך

קוסקוס

כנפיים ברוטב עוד לא החלטנו איזה

בוקר

אנטיפסטי

פסטה בולונז


חומוס קנוי

חצילים בתנור

טחינה

חלות )פיצה מהבצק של החלות לסדש)

עוגיות טחינה מהמקפיא

גלידה חלבית לסעודה שלישית

מיץ תפוזים לעוגהנעמה301

בד"כ אני סוחטת תפוזים אבל לא מצאתי לאחרונה ולכן קניתי בקבוק מיץ. יש דרך לשמור אותו שיספיק ליותר זמן? חבל לי לזרוק אחרי עוגה אחת, צריך בסה"כ כוס וכתוב שאפשר לשמור עד 5 ימים לאחר הפתיחה.

אולי אפשר להקפיא בכוסות?

רק זה יסבך יותר את הכנת העוגה, לחכות שיפשיר כל פעם.

מנסיוני זה נשמר טוב מאוד מעבר ל-5 ימים*אשתו של בעלי*

וחוץ מזה שאצלינו גם שותים מיץ תפוזים,

ככה שזה מסתדר.

אבל להקפיא זו בהחלט אפשרות.

כמה זמן נשמר מעבר?נעמה301

אם אפשר לשמור במקרר הרבה זמן, הכי טוב.

גם אצלנו יכולים לשתות בשמחה אבל מעדיפה שזה יהיה לעוגות ושלא ישתו

שבוע וחצי/שבועיים*אשתו של בעלי*
תודה!נעמה301
להקפיא נשמע כמו רעיון טובחילזון 123
בשביל מיץ תפוזים לאפיה אני קונה פריגת קפואופל לימוןאחרונה

זה נשמר לאורך זמן במקפיא, לטעמי גם טעים יותר

מחיר של עוגת שמרים שוקולדנטע321

עשיתי חישוב של החומרים של עוגת שמרים כמו

ויצא לי בין 5-6 שקל לעוגה.

ועוגה כזאת במאפיה זה כמה עשרות שקלים...

אז זה חסכון לא רע (כמובן שיש את אלמנט הזמן אבל זה לא הנקודה כאן).

יפההרמוניה

גם יותר טעים

אני עשיתי אתמול חישוב של גלידה ביתית ויצא לי יותר יקר מקנויה...

גם יותר טרי טעים וביתי, פחות חומרים מוזרים,פתית שלג

ואולי גם יותר כשר..

הכנסת לתחשיב שלךופל לימוןאחרונה

הוצאות נילוות? משכורות לעובדים? מיסים וכו'? כנראה שלא...

אבל ברור שמי שמכין לך עוגה רוצה גם להרוויח... לא מגיע לו/לה?

 

אני נהנית לפעמים לקנות כשאין לי זמן להכין ומאוד אוהבת את השמרים שלי כי אין לקנות כאלה...

פאי רועיםרועישםטוב

האם פאי רועים זה מסובך? 

 

לכאורה:

1. להכין פירה

2. לטגן בשר טחון (אפשר להתחיל בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים)

3. לשטח את הפירה מעל הבשר (אפשר באותו כלי בו הוכן הבשר ואז את אותו כלי להכניס לתנור).

4. לשים את הנ"ל בתנור

זהו.

(יש עוד כמה שלבי ביניים אך הם קטנים מאד).

 

אף פעם לא הכנתי ואני חושב להכין.

 

יש בגוגל מלאאא מתכונים, אז פשוט לבחור אחד שנראה יחסית פשוט, להכין אותו ואז אולי

להתקדם לגרסה יותר מתקדמת?

 

תודה

שכחת את שלבי התיבול, לבשר מוסיפים גם ירקותופל לימון
לגמרי פשוטחופר
אני מכינה באמת באופן דומהחילזון 123אחרונה

מטגנת בשר עם בצל,  מוסיפה פפריקה

שמה שכבת פירה, שכבת בשר ועוד שכבת פירה.

מרססת בספריי שמן וצולה בגריל להשחמה.

מאד פשוט!


לשידרוג אפשר להוסיף כמה בטטות בפירה.


בטח יש מתכונים יותר מורכבים אבל לנו זה טעים ככה, פשוט.

הקפאת פטרוזיליה במקפיא - לקצוץ לפני או לא?נטע321

למה אומרים לקצוץ את הפטרוזיליה לפני ההקפאה? למה לא לשים אותה לא קצוצה?

תודה

למה שלא תנסי ותראיופל לימון

מה קורה לעלי פטרוזיליה שמקפיאים ומפשירים?

 

לעניות דעתי הפטרוזיליה מאבדת מהארומה שלה בהקפאה, וגם מהצורה שלה ותתאים בבישול בלבד ולא לפזר ע"פ מנה מבושלת - למשל לקישוט

לא יודעת מה אומרים... אני שמה שלמהחילזון 123אחרונה

כשצריכה אני לא מפשירה, קוצצת כמה שצריכה מיד מהמקפיא כשזה עוד קצת קשיח

 

גם סלרי. מחלקת גבעולים ועלים בשקיות נפרדות. וכשצריכה חותכת כמה שצריך.

 

 

שאלהנטע321

למה בכל המתכונים (לא יודעת אם בכולם אבל כך זה נראה) כתוב כמה כפות שמן לשים

לפני שמכניסים בצל? זה כזה משנה אם זה כף שמן או 2 כפות או 3 כפות שצריך לציין את זה?

אם זה לא משנה - אז למה כותבים את זה כל פעם. ואם זה כן משנה, אז באמת צריכה לעשות

לפי זה?

זה שורה במתכון - כמו כל שורהופל לימוןאחרונה

כדי שמי שכלל לא יודע לבשל יהיה לו מושג כמה שמן צריך.

זה בדר"כ לא משנה (פרט לעניין הקלוריות)

בבישול בשונה מאפיה, את יכולה לשחק עם כמות השמן במתכון

מה מבשלים לשבת (ושאלה בפנים)יעל מהדרום

לק"י


יש לנו כנפיים. אני מחפשת רעיון טעים בבישול בסיר, לא במרק.

במחבת פסים נניח זה ילך?

אני הכנתי פעפ במחבת פסיםמאוהבת בילדי

כמו פרגיות, רק הרבה יותר זמן...

אולי אפשר לעשות כמו עוף בבצל רק עם כנפיים

מתארחים ....נפש חיה.

אולי כנפיים במחבת פסים , לצרוב עם מלח ופלפל

ואז לשים מעל כמו זיגוג של צ'ילי מתוק , או דבש

משהו שיצא לי לעשות כמה פעמים עם כנפייםבוריס

זה להכניס לשקית קוקי יחד עם כל התיבול שרציתי ולשים בסיר עם מים שיכסו את השקית (כמובן לדאוג שלא יכנסו מים לשקית) ולבשל עד שהן מבושלות (הזמן תלוי בכמות).

ואז אחרי שהן מבושלות להוציא מהשקית, לשמור את כל הנוזלים בצד, ליבש את הכנפיים עם מגבת נייר ולצרוב על מחבת לוהטת. להוציא את הכנפיים מהמחבת ולבשל את הנוזלים עד שהם מסמיכים(אפשר להוסיף ''סלרי'' של קורנפלור)ואז להחזיר את הכנפיים.


הקטע של הבישול בשקית קוקי טוב גם לעל האש אם יש זמן להתכונן ולבשל עם התיבול בבית ואז על המנגל רק לשרוף את העור כדי שיהיה קריספי

תודה! מורכב מידי....יעל מהדרום
אפשר להכין כנפייםופל לימון

בקרמל תפוזים 

 

אם יש לך שרי ברנדי אז גם זה הולך יופי עם כנפיים בתנור

תודה! לא אוהבת פירות באוכל שלי😂יעל מהדרום
לא יודעת אם מחבת פסים תתאיםחילזון 123

כי הן צריכות חימום די הרבה זמן כדי שזה יהיה רך. זה לא כמו חזה עוף.

עשיתי בעבר במחבת רגילה.

אפשר עם בצל, רוטב סויה, תבלינים, קצת מים.

או עם רוטב צ'ילי מתוק.

לא צריך שהכנפיים יהיו מכוסות לגמרי ברוטב.

לבשל את זה מכוסה עד שמתרכך ואחכ פתוח שהרוטב יסמיך ויתאדה קצת.


אם את רוצה אוטב כזה סמיך, אפשר לקראת הסוף לערבב קצת קורנפלור עם חלק מהרוטב ולהחזיר לעוד קצת בישול.


אם מטגנים את הכנפיים לפני הבישול זה יכול להוסיף.

אצלנו זורקיםבוקר אור

ערב

מרק עדשים כתומות

קניידלך

קוסקוס

חזה עוף בטמפורה

בוקר

אנטיפסטי

אורז צהוב עם אטריות

קציצות של סבתא מהמקפיא

סדש

פנקייקים שיבולת שועל


חלות מהמקפיא

עוגיות טחינה/חמאת בוטנים מהמקפיא

עוגת שמרים שוקולד מהמקפיא

יש גם גלידת ריבת חלב, ארטיקים, מנגו וענבים


סלט קישואים

מקלות גזר

ויהיה גם סלט חי

הזריקה שלך זה בערך הסטנדרט שלנו😅יעל מהדרום
חח גם אצלנו לאחרונה נהיה קצת הסטנדרטבוקר אור
חם. אין כוח לבשל ובמיוחד שהילדים בבית 
וזה לא רע.... לא חייבים מספר סוגי מנותיעל מהדרום
אה ברוררבוקר אור

זה מעולם לא היה אצלנו.. רק התחלנו גם מה שמכינים להכין יותר פשוט ולהוציא מהמקפיא..

וזה אכן לא רע רק שהייתי שמחה שמישהו אחר יכין לנו אוכל יותר מושקע😅

בסוף בישלתי בסיר עם תבלינים, סילאן וקצת מיםיעל מהדרום
אפשר במחבת פסים, אמא שלי עושה את זה הרבה פעמיםאולי בקרוב
עם מכסה, נראלי שזה פשוט מזרז את זה (אפשר לקנות מכסה אוניברסלי כזה)
תודה! בפעם אחרת. וזה יוצא כאילו צלוי?יעל מהדרום
כן, אני מאד אוהבת 😋אולי בקרוב
אצלנואבןישראל

בערב

מושטים ברוטב אדום וקוביות טונה מטוגנות

קוסקוס עם מרק עוף למי שירצה

בבוקר הסטנדרט שלנו

קציצות בשר עם אפונה

אורז

שניצלים

סדש

פוקצות שהבת שלי הכינה


עוגת גבינה ריבת חלב

עוגת מייפל

בעלי הביא קרואסונים

שבת שלום ומבורך 

נשמע טוב! איך את מכינה קוביות טונה מטוגנות?יעל מהדרום
תכננתי לטגן בשמןאבןישראל

מישהי הציעה לי לטגן על מחבת מכל הצדדים

בסוף בעלי הכין והוא שם את האונה עם המושט.

יצא טעים ( קניתי כי היה נראה מגניב..)

מה הכנת בסוף?נפש חיה.
ככהיעל מהדרום

לק"י


חצילים אדומים

סלק

טחינה

סלטים חיים


עוגיות טחינה

שאריות מעוגת יומולדת

כדורי שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

מרק שעועית וירקות

עוף


יום שבת:

פרגיות

קוסקוס

ירקות בתנור

תפו"א בתנור


סד"ש:

שניצל דג בתנור

דג בתנור

למה לא בתנור?ארץ השוקולד

נגיד עם דבש ושום

כי אני לא רוצה שהתנור יהיה בשרייעל מהדרום
לק"י


ואל תתנו לי עיצות איך להכשיר..כרגע אין לי סבלנות לזה.


תודה בכל אופן

ארץ השוקולדאחרונה
הגיוני בסך הכל
שאלה על קציצות בשר ברוטב עגבניותנטע321

היי,

הסתכלתי בכמה מתכונים של קציצות בשר ברוטב עגבניות 

וראיתי במספר מקומות שכתבו להכניס את הקציצות לסיר כשהרוטב מבעבע,

כמו כאן למשל (דקה 4:50):

 

 

 

השאלה היא האם באמת יש כזה עניין להכניס דווקא כשזה מבעבע (ואם כן מה הסיבה)

או שזה סתם נדמה לי ואפשר גם להכניס אם זה חם (אבל לא ממש מבעבע)?

תודה

אפשר גם חם ולא מבעבעופל לימון

כל העיניין לבשל את הבשר היטב, אז שיבעבע אחרי ששמים את הקציצות.. לבשל זה אומר להביא לרתיחה (בעבוע) ולהמשיך בבישול על אש נמוכה

 

כשאת מכניסה את הקציצות לרוטב מבעבע,*אשתו של בעלי*

החום בסיר גבוה יותר והקציצות מקבלות מכת חום

יותר מאשר אם הרוטב רק חם ואז הסכוי שהן יתפרקו ברוטב מבעבע נמוך יותר אם הרוטב רק חם.

לדעתי כדי שיקבלו מכת חום ויאטמו מבחוץחילזון 123
לא רק קציצותבתאל1

גם עוף ובשר... שמים כשהמים רותחים כבר.

הקציצוץ- זה כדי שיסגרו ולא יתפרקו

דווקא עוף למרק שמים לדעתי במים קרים ומחממים לאט לאחילזון 123
עוד 2 שאלותנטע321

תודה על התשובות.

יש לי עוד 2 שאלות - 

1. הכנתי אתמול מתכון מסויים פעם ראשונה, והכנסתי ברוטב גם גמבה אדומה, שעועית ירוקה וגזר.

אז אני לא מבינה למה אנשים בדרך כלל לא מכניסים למנה הזאת גם ירקות וכך חוסכים הכנת תוספת ירקות?

סליחה אם השאלה נשמעת טיפשית, אבל פשוט מנסה להבין. ברור שלפעמים רוצים שהמנה תהיה כפי שהיא וזהו,

אבל למה לא פה ושם לשים ירקות? נראה לי שבחיים לא ראיתי את המנה הזאת יחד עם ירקות.

 

ב. טיגנתי את הקציצות מהצדדים לפני ההכנסה לרוטב (כך היה כתוב במתכון). אבל עכשיו נראה לי שזה מיותר. זה גם נראה לי מקשה

את הדפנות, גם נראה קצת מוזר (לפי דעתי), גם אולי חוסם את הרוטב מלהכנס ולא יודעת מה עוד.

אז אני לא יודעת אם זה מיותר או לא. ואולי יש כאלו שאוהבים ככה ויש כאלו שאוהבים ככה.

מניחה שיש כאלו שכן מוסיפים...חילזון 123

כל אחד והירקות שנראים לו קשורים.

אני שמה בד''כ חוץ מבצל ועגבניה גם גזר, בטטה, קצת תפו''א. לפעמים קישוא.

אבל זה יוצא טעם אחר...


לדעתי הטיגון מוסיף. הקציצה ככה יותר קריספית. אבל זה באמת יותר עבודה וגם פחות בריא. אז אישית לדעתי לרוב זה לא קריטי לטגן.

תלוי מה את רוצהופל לימון

קציצות רכות ונימוחות אז כן כדאי להוסיף לבשר לחם רטוב סחוט וטחון, בצל , יש שמוסיפים תפו"א/קישוא טחונים.

פירורי לחם מקשים את העיסה, אז אם להוסיף - ממש קצת. אני משתמשת בהם לגלגל את הקציצה לפני הטיגון מה שנותן גימור יפה וקריספי.

לקציצות סטייל קבב/המבורגר אין צורך להוסיף, אולי בצל קצוץ, פטרוזיליה ותבלינים.

 

כשמבשלים ברוטב - כדורי בשר זה לגמרי שונה מקציצות מטוגנות ברוטב.ובסה"כ הכל טעים.

 

כדורי בשר בירקות 

 

תודהנטע321אחרונה
שיבולת שועליפעת2

היי,

האם יש הבדל בין 2 החברות האלו שמצדיק את השוני בעלות המחיר?

 

 

 

 

ושאלה שניה - האם צריך לבדוק מחרקים?

 

תודה!

בקשר לשאלה הראשונהפשוט אני..

בצד שמאל כתוב שזאת שיבולת שועל מלאה - אולי בגלל זה ההפרש במחיר?

1. קוואקר זה מותגפתית שלג

2. האיכות שלו היא יותר טובה משקדיה (בעיקר מצד הנגיעות)

הפחית זה בואקוםחילזון 123

אז למיטב ידיעתי לא צריך לברור.

אבל יש חברות נוספות של פחיות, שהן יותר זולות מהמותג הזה.

2 דברים-*אשתו של בעלי*

1.קוואקר הוא מותג.

וידוע שמותגים עולים יותר.


2.בקוואקר יש 500 גרם

בשקדיה-400 גרם.

יש גם חברות אחרות שמשווקות את הקוואקר בשקיתנפש חיה.

הוא נשמר מעולה בהקפאה לאחר הפתיחה.

וזה גם עוזר שלא יתליע.


גם מקרר מועיל לזה?ש א
כן. פריזר טוב לתקופות ארוכות (גם לקמח וכו')נפש חיה.
אנחנו שומרים במקררפה לקצת
עדיף כבר לקנות קוואקר בוואקום (של חברת כי טוב אומתואמת

מיה)

ואז באמת לא צריך לבדוק, או לבדוק קלות. (אחרי הפתיחה כדאי לשמור במקפיא)

צריך לברורמדברה כעדן.
אני קונה את ההכי זול שיש. 
צריך לבדוק מחרקיםבתאל1

מניסיון...

אין הבדל . היקר יותר שייך לקבוצת שטראוס וזה עוד סיבה להעדיף משהו זול יותר.

כן, יש הבדלכבת שבעיםאחרונה
אם מכינים מזה דייסה ממש מרגישים בהבדל.


אבל אם זה לעוגיות למשל, זה באמת לא משמעותי

שתי שאלות מתכוניםרק טוב!

1. מחפשת מתכון בסגנון של הנשנושים שיש בסופר בטעם זעתר/שמנת.

ובכללי דברים כאלה יחסית יבשים שמתאימים לילדים בררנים (לא מלא גרעינים וכו) לנשנוש בריא.


2. איך אתם מתבלים ירקות מוקפצים? 

2. מלח, פפריקה וכורכום. לא מחבבת רטבים למיניהםיעל מהדרום
בקשר ל-2: כל המוסיף גורע. אצלנו רק מלח וספריי שמןפשוט אני..
אצלי אוהבים-*אשתו של בעלי*

מל"פ,פפריקה מתוקה,צ'ילי מתוק,רוטב טריאקי,רוטב סויה,מעט סילאן

מוקפץ-חילזון 123אחרונה

מלח, פלפל, סוכר, חומץ, שום

אפשר גם רוטב סויה


בקשר לנשנושים תחפשי מתכון לקרקרים. (אין לי קישור למשהו מסויים כרגע, אבל יצא שהכנתי בעבר).

ואת לא חייבת להוסיף את הגרעינים, גם אם יש במתכון.

מה שמבאס שזה הרבה התעסקות ונגמר מהר...

צ'ולנטשירגול

אני כל הזמן מפנטזת על ללכת לאכול צ'ולנט מחמישי בערב.

אשמח למקומת טעמים וממולאים בירושלים ונשים יכולות להכנס לשם! 🙏

צ'ונט עולמיהוֹמִיָּה

זה ממש ליד כיכר השבת ויש להם שם וילון לעזרת נשים

יש בגבעת שאול משהו חדש שנפתח לא מזמן, לא זוכרת אתנפש חיה.אחרונה
אשמח לדעת איפה אפשר לקנות מחברת מתכונים מנומלצתנפש חיה.

לשימוש אישי


תודה..


דרישות


שתהיה נוחה לפריסה

הגנה על הניירות מלכלוך

ממליצה על קופסא עם כרטיסיותופל לימון

חלוקה לנושאים .

ניתן לניילן כרטיסיות לשמירה.

 

אבל אין כמו שמירה במחשב...חלוקה לתיקיות לפי נושאים/חומרי גלם מה שמתאים הגישה נוחה ולא מתלכלך

אין לי מקום בבית לדברים גדולים, ק"ו לקופסאות...נפש חיה.
פעם היתה לי מחברת ספירלה מחולקת לנושאיםופל לימון
כן גם לי היה אבל אני לא רוצה שייתלכלך כמו שקורה לינפש חיה.
אז מה בעצם את מבקשת ?? איזה מחברת מתכונים?ופל לימון

שלא תתלכלך (אגב זה  תלוי בך)

לא קופסת כרטיסיות מנוילנות

 בטח גם לא שייך מאותן סיבות שנימנו לעיל

לא על המחשב? טאבלט זה יופי של פתרון שלא תופס מקום וניתן לניגוב עם מטלית לחה

 

אפליקציה?אונמר
כמעט לא משתמשת באינטרנט לצרכי בישול. אבל תודה!נפש חיה.
יש אפליקציות ששומרים בהם מתכוניםמבקש אמונה

לא צריך אינטרנט.  

גם על מצב טיסה את תראי את המתכונים ששמרת, והכל מסודר שם

 

אני אישית משתמש ב - Recette Tek

מבחינה עקרונית אני לא רוצה להיעזר בפלאפוןנפש חיה.
בזמן הבישול
אהה, חשבתי אינטרנט זה הקטעמבקש אמונה

האמת שגם אני משתדל ככה, לא יודע אם מאותה סיבה

אצלי זה שלא יהיה בסוף פלאפון ברוטב  (מנסה לזכור הכל לפני ההכנה ואז מתחיל)

לי יש קלסר A5מוריה 7

מחולק לפי נושאים.

כשאני מבשלת אני מוציאה את הדף הספציפי מהקלסר וכשמסיימת לבשל מחזירה.

יש לי משהו שקנו ליבתאל1

זה ספירלה שמאחרה קרטון שנפתח קצת ואפשר להעמיד. בפנים יש ניילונים ודפים לכתיבת מתכון וחוצצים לפי נושאים.

זה לא מתלכלך אם אני לא שמה ממש ליד ..בכל מקרה זה קל לניקוי.

נראה שקנו את זה באיזה חנות סטוק או מתנות...משהו בסגנון

נשמע פצצה. אם תוכלי אשמח לדעת איפה קנו/איךנראהנפש חיה.אחרונה
מה עושים עם בשר קפוא עודף?רועישםטוב

אם אני מכין חמין ל-2 אנשים וצריך 550 גרם בשר.

ואני קונה צלי כתף קפוא וזה 900 גרם.

אז אחרי שאני מפשיר יש לי את ה-550 שאני רוצה ועוד 350 

שכרגע אני לא רוצה, ואי אפשר להקפיא שוב, אז מה אני עושה עם זה?

 

צלי כתף קפוא עולה בסופר לידי 60 שקל ובקצביה 100 שקל לכן אני מעדיף קפוא.

gemini המטומטםרועישםטוב

שאלתי את gemini (הAI של גוגל) מה לעשות, והוא אמר לי להקפיא בחזרה (וכמובן שאסור)

מכין מזה משהוShandy

ומקפיא שזה טרי

ואחר כך מפשיר שאין ארוחה מוכנה?

לא יודעתתת

אך פעם לא קרה לי

מנסה להיות יצירתית 

אפשר לבשל את הכל ולהקפיא את החלק המיותר אחרי בישוליראת גאולה
נשמע כמו שאלה בפסיכומטרי😂*אשתו של בעלי*

ולעניינינו-

תכין תבשיל כלשהוא עם הבשר ותקפיא אחרי הבישול.

ממילא תכף חג ואז שבת..

לפעמים בסופרים יש אפשרות אחרי ששילמתתוהה לעצמי
לבקש בקצביה שיחתכו לך את הבשר הקפוא. ואז חלק אתה שם במקפיא ובחלק  משתמש.
האמת שאני מקפיא שובבוריס
תכין מהכמות שאתה לא רוצה - צליופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך ד' בסיוון תשפ"ד 12:38

ותקפיא אותו.

אגב צלי כתף פחות מומלץ לחמין, יוצא יבשושי עדיף שריר- 8 או צלעות - 2

מסתבר שאפשר להקפיא מחדש בשר שהופשרנטע321

אם הוא הופשר במקרר, ויש עוד כמה פרטים לגבי זה.

אפשר לראות הסברים למשל כאן - 

 

Can You Refreeze Meat? 

 

 

You Can Refreeze Thawed Meat! Learn How 

 

 

אפשר אולי, אבל איכותו יורדתופל לימון
אכן אפשר אם הופשר במקרר בלבד ולא בחוץאמת ואמונה
באמת? גם אם הוא הופשר לגמרי?יעל מהדרוםאחרונה
אני מבשלת הכלבתאל1
ואז מוציאה את החלקים שאני לא רוצה- שמה בקופסה ולאחר קירור- להקפאה. ואז אחרי כמה שבתות כאלה לא צריך לקנות בשר חחח
כפפות מבודדות חוםנטע321

היי,

יש לכן סט כפפות מבודדות חום לחלבי וסט לבשרי או סט אחד שאתן משתמשות בו גם לבשרי וגם לחלבי?

גם וגםופל לימון

יש לך סט ידים לסכו"ם חלבי וסט ידיים לסכו"ם בשרי?

את הידיים רוחצים, את הכפפות בדר"כ לא.פתית שלג

אבל אם הכפפות נקיות באמת אין צורך..

לא שמעתי מעולם שצריך סט נפרד. אין מגע באוכלנפש חיה.
אם יש לחות, נגיד של שומן בשריפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך י"א בסיוון תשפ"ד 23:03

אז זה בעיה גם אם המגע הוא רק בתבנית\סיר ולא באוכל עצמו.

מה שידוע לי לפחות.

אגב גם לנו יש סט אחד.

אין סט נפרדחילזון 123

וגם לא ככ משתמשת בכפפות,

יותר זמין לתפוס איזה מגבת פנויה מקופלת ל2...

למהנטע321

למה לא צריך 2 סטים, הרי הכפפות מתלכלכות בבשרי וחלבי? אני פשוט מנסה להבין את ההגיון מבחינת ההלכה

כי לא נוגעים בהם ישירות באוכל, רק בידיותחילזון 123
אם זה ממש התלכלך ברור שצריך לשים בכביסה
*לכאורה לא נוגעיםחופר
בפועל בפעמים רבות נוגעים
נפרדפרחים יפים

ככה התרגלתי מהבית של ההורים וקיבלנו הרבה כפפות לאירוסין והחתונה(נשאר גם לפסח)

אבל קורה שאם מוציאה משהו מהתנור הבשרי וזה פרווה(כמו חלות)משתמשת בחלבי

יש לי נפרדבתאל1אחרונה
לא תמיד התבניות נקיות בידיות . לפעמים משפריץ מהרוטב..  
איך יוצאות חלות יותר טובות- עם מיקסר או לישה ידניתנטע321

היי,

איך יוצאות חלות / לחמניות / לחם ליום יום יותר טובות - עם מיקסר או לישה ידנית או שזה לא משנה?

 

תודה

אם יש לך כח ללוש במרץופל לימון

כ- 10-15 דקות- אז תלושי, אני מעדיפה לכלות את כוחי במטלות אחרות ולהשאיר למיקסר ללוש עבור.

הלישה הנימרצת חשובה לקבלת בצק טוב שיפתח את הגלוטן 

אצלי יוצא אותו דברמדברה כעדן.
פשוט מתעייפים יותא מהידני. 
לדעתי שילוב של שניהםיראת גאולה
אחרי שהמיקסר סיים, אני מוציאה להתפחה בקערה גדולה, ואז לשה ידנית.
ברור שמיקסרחילזון 123
אם יש לך בידיים כוח כמו למיקסר*אשתו של בעלי*

תלושי בידיים😉


בעיניי עדיף מיקסר שמצליח לפתח את הגלוטן בצורה הכי אפקטיבית שאפשר.

זו לישה שמצריכה לפחות 10 דקות

ובמקרה הזה הידיים יתעייפו הרבה קודם.

תודה על התשובותנטע321
אם יודעים ללוש כמו שצריךחופר

ומתברר שלא לא טריוויאלי

אז ביד.

לא חייבים ללוש את כל הזמן ברצף, מותר לנוח (וזה גם מועיל לבצק ולגלוטן)

לי מניסיון חד פעמי יצא יותר טוב ידניבתאל1אחרונה
אין לי מיקסר אבל היה לי פעם אחת והלחמניות לא יצאו משהו... לא יודעת להגיד בוודאות אם זה בגלל המיקסר או לא
שאלהרועישםטוב

אנשים קונים בשר מהקצביה ולא קפוא למרות שהוא יקר בעשרות אחוזים בגלל שהוא יותר טעים.

אבל הבנתי גם שהרבה אנשים מקפיאים את הבשר שהם קנו בקצביה.

אז למה לא לקנות מההתחלה קפוא ולחסוך עשרות אחוזים? מה אני מפספס?

מכמה סיבותתדהר

יכולת לבחור את נתח הבשר בעיניים, מכל הכיוונים, בדוכן.  


טעם וטריות - נתח קפוא יכול להיות כבר זמן ממושך בהקפאה ועם הזמן מאבד את הארומה והמרקם של הטריות.   בשר טרי מוקפא בבית לתקופה קצרה. הוא יגיע לשימוש כעבור כמה ימים, מרגיש שונה מבשר קפוא שהיה חודשים בהקפאה.  

בדג סלמון זה הכי מורגש!  דג שנקנה מראש כקפוא, הוא יבשושי.  דג טרי שהוקפא ומפשירים לשימוש כעבור כמה ימים בודדים - מאוד קרוב במרקם לטרי. 

..רועישםטוב

בסופר לידי, לפחות בבשרים שאני הסתכלתי, התאריך הוא רק מלפני מספר שבועות בודדים.

 

לגבי לבחון בעיניים - בקצביות שאני קונה בהם לא ממש אפשר לבחון... זה הכל צ'יק צ'אק לוקחים מה שיש או לוקחים

מהמטבח בפנים ששם בכלל לא רואים כלום או שפותחים שקית. זה לא כמו ירקות שאפשר ממש להסתכל ולבחון ולברור.

אני יכול להתערב עם כל מי שרוצהפשוט אני..

שאם אני אתן לו לאכול את אותו התבשיל מ-3 סירים שונים,

כאשר באחד הבשר טרי ובשני קפוא יומיים ובשלישי קפוא שנה,

 

אף אחד לא יוכל לדעת מי זה מי.

 

הכל בראש.

מוזמן לעשות ניסוי ותזמין אותנו לאכול ….תדהר
בטח שמשנהbinbinאחרונה
כמו כמעט כל מוצר שתקפיא אם הוא לא נכנס להקפאה מיד הוא לא טרי. והוא מאבד מהרכות והופך ל"צמיגי" כזה..


גם אם אתה לא תרגיש, מומחים שמבינים ירגישו 😉

כשאני קונה טרי ומקפיאהרקאני

אני אחראית על תנאי ההקפאה

ושומרת על זה טוב במקפיא

כשזה קנוי קפוא זה נשחט מזמןןן ותנאי ההקפאה של המפעל משאירים טעם לוואי

דווקא אני ראיתי שאם מקפיאים עדיף לקנות קפואמבקש אמונה

בסרטון למטה נאמר כי הקפאה בבית קצת הורסת את הבשר בגלל איטיות הקפאה, לעומת במפעל שהוא קופא מאד מהר במינוס 40 מעלות

בסרטון הוא מסביר גם למה

 

(זה אחד שמעביר סדנאות בישול ויש לו מתכונים טובים, אני עוקב אחריו הרבה לא שהרגע מצאתי סרטון)

ג'יפיטי מפורשפשוט אני..

איך אוכלים פאי אפוי עם מילוי דובדבנים. חם או קר?חילזון 123

הגיוני לחמם על הפלטה?

בד"כ בטמפ' חדר*אשתו של בעלי*

אבל אפשר לחמם מעט.

ממש חימום קליל.

לא להרוג אותו על הפלטה.

טמפרטורת החדר, זה לא פאי לחימוםופל לימון
תודה רבהחילזון 123אחרונה
להקפיא כדורי שוקולד...dn5754

כדורי שוקולד שהכינו אתמול בערב (טריים יחסית)


אפשר או כדאי לשים בהקפאה? איך זה ישפיע עליהם?

ע

אפשרי? עדיף שלא?

תודה

לשים בהקפאהיעל מהדרום
תודהdn5754אחרונה
אין בעיה להקפיאופל לימון

שהם טעימים גם קפואים ומפשירים במהירות

תודהdn5754
שאלה על עוגת שמרים שוקולדנטע321

 היי,

הכנתי כבר 4 פעמים עוגת שמרים שוקולד עם מילוי שאני מכינה. שילוב בין זה לבין זה.

 

אני נותנת לעוגה שיוצאת לי ציון של 82-83. בעיקר אני מרגישה שהבצק dense / סמיך מדי, לא יודעת להסביר בדיוק (ולפי דעתי

אני עושה כל מה שצריך לעשות בצורה נכונה).

 

השאלה היא האם אני פשוט צריכה להמשיך לעשות כל מיני ניסויים ובדיקות ושינויים עד שהציון שאני נותנת לעצמי יעלה,

או שפשוט ה"סוד" הגדול הוא שפשוט אין מה לעשות ורק אם זה חלבי זה ממש טוב אבל פרווה לא?

עדיין לא ניסיתי לעשות חלבי.

(כמובן שתמיד אפשר לפוצץ בסוכר ומילוי שוקולד ונראה לי שמבחינת הטעם אעלה לסביבות ה-100, אבל אני לא רוצה שיהיה ככה)

 

 

 

 

המתכונים שאת עובדת פיהם שונים במקצתופל לימון

מאלה שאני מכינה. אני מכינה קבוע פרווה כדי שלמשפחה שכמעט תמיד במוד בשרי יהיה מה לנשנש, אז לא נוטלה, למרות שזה ממש טעים

אבל גם ממרח השחר הפרווה לא רע בכלל.

 

בצק שמרים מטבעו אינו בצק אורירי, אבל גם לא כבד(אולי חסר זמן התפחה?)

שמה לך את המתכון לפיו אני מכינה עוגות שמרים טעימות

..נטע321

היי,

איזה מבין העוגות בקישור את מכינה?

את לא מכינה מילוי?

הבצק הוא אותו דברופל לימון
אני מכינה את העוגה שמקפלים לתוכה ממרח שוקולד
את זה?נטע321

את זה את מכינה?

 

 

זה לא קצת יותר מדי סוכר ושוקולד לעוגה אחת?

 

 

 

 

תראיופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך כ"ו בסיוון תשפ"ד 9:39

אצלי אוהבים הרבה מילוי, שימי לב שיש פה כוס קקאו שהוא מר אז. 2 כוסות סוכר זה לא יוצא מאוד מתוק, אני נוטה להוסיף גם שוקולד קצוץ שהוא עפ״ר מריר ושובר את המתיקות של הקרם.

 

לא יודעת אם שמת לב, אבל המילוי הזה מיועד ל- 3 עוגות

 

 

..נטע321

גם אם זה ל-3... זה יוצא לאחד 33 גרם מרגרינה, חצי כוס סוכר חום, חצי כוס סוכר לבן, 2/3 שקית סוכר וניל, 33 גרם שוקולד.

 

בהשוואה ל

למשל שזה 1/3 כוס ועוד כף סוכר, כפית וחצי שמן, 13 גרם שוקולד וזהו...

 

הראשון הוא יותר מפי 2 סוכר שמן ושוקולד...

 

 

אז תכיני את השניופל לימוןאחרונה

אבל אל תשימי בבצק 2 כפיות מלח, זה המוווון וגם כוס וחצי סוכר זה ממש ממש  מתוק לדעתי.

המילוי מבוסס מים שונה ממילוי מבוסס שומן ביחוד למי שמעדיף עוגה עסיסית רווית מילוי