שרשור חדש
רעיונות לארוחת צהריים שאפשר לקחת ללימודים ביום ארוך?תפוחית 1
עדיף כאלה שלא דורשות מיליוני הכנות (להוציא קפוא שניצלים זה אחלה)
ושהם בגבול הסביר מבחינת בריאות (לא מנות חמות)
תודה רבה
אני לוקחת אטריות אורז עם מעט תבליניםסמטאות
ובלימודים שמה מים חמים,מחכה כמה דקות ומסננת,
לפעמים מוסיפה קציצות ירקות שהבאתי קפואות והפשירו בינתיים.
ותמיד ירקות חתוכים.
רעיון מגניב! חשבתי על קוסקוס ככה אבל זה ממש רעיוןתפוחית 1
תודה
אפשר לעשות את זה גם עם ג׳רישה/בורגול דקנשימה ארוכה
כמה רעיונות -איכה
אני מכינה בתחילת שבוע תוספת בכמות גדולה וכשהיא מתחילה להגמר אני פשוט מכינה קוסקוס או בורגול בלימודים.

סלט.
ירקות אפויים בתנור.
פתיתים.
פסטה.
אורז.
קציצות טונה (אפשר להקפיא במנות קטנות)
קציצות עוף/בשר (כנ''ל)
מוקפץ.
אם יש לך קופסא טובה אז מרקים זה ממש מפנק, ואפשר להקפיא לפי מנות.

אבל בסוף, שניצלים זה מנצח. תמיד טעים ותמיד כיף שיש!
תודה בזכותך הכנתי היום סטוק של קציצות טונהתפוחית 1
למרות שבמחשבה לאחור אולי לא הייתי צריכה לשים טונה כי זה ממש תופס ריח וקצת פחות רלוונטי לכיתה סגורה או משהו..
בשמחה איכה
לגבי הכיתה זה לא משנה, תמיד יהיה בליל של ריחות מכל התבשילים שכל אחת בכיתה..
בד''כ לקציצות טונה אין ריח כזה חזק.
אני תמיד עשיתיאביול

לקחתי את האוכל שנשאר משבת בקופסא, שמתי במקרר של המכללה ואז חיממתי במיקרו.

מקווה שיש אצלכם מקרר ומיקרו...

מיקרו יש מקרר איןתפוחית 1
בינתיים אני לא דואגת..מספיק קר בחוץ כדי שאוכל לא יתקלקל
ירקות חתוכיםג'נדס
ארוחת צהרים בשרית בקופסא
3 סוגי פירות
פירות יבשים (כולל אגוזים וכד')
כדורי תמרים
סנדוויצ'ים לא.בוקר
מסובך להכין כדורי תמרים? זה נשמע טעים ויחסיתתפוחית 1
לשאר השטויות שאני אוכלת גם בראא
יש מליוני מתכונים ברשתג'נדס
ממש ממש קל!
תודהתפוחית 1אחרונה
אממ, אני חושבת שזה ממש תלוי שמה אני אוכלת בשאר היוםמקום בעולם
אבל בעיקרון-

בבוקר (08:30 כזה) :
יוגורט עם תפוח/ בננה/ קורנפלקס/ משהו ליד קליל..

10:00:
סלט וחביתה בדכ. אם לא חביתנ אז מוסיפנ טונה..

12:
בייגלה/ ציינר וואלי/ משהו לעיס אחר

13:15:
שניצל עם אורז/ קציצות ושעועית או אפונה/ קוסקוס עם מרק/ קציצות טונה/ דג/ פשטידה כלשהי..

אחכ תמרים עם אגוזים, עוד פירות, ירקות חתוכים..
היום בזכותך לקחתי בייגלה תפוחית 1
האמת שאני גם מנסה להתחיל לבנות לי סוג של תפריט יומי
הבעיה שאני נמצאת ככ הרבה שעות בלימודים שזה פשוט לא מצליח להחזיק כל היום
(יוצאת מהבית בשבע וחוזרת בשמונה +-
מכירה את זה..מקום בעולם
אעזור לך בכיף לבנות
מישהו הכין פעם טבית (נראה לי שזה של עיראקים)?כי לעולם חסדו
כתוב במתכון שיש להשאיר את התבנית בתנור למשך כל הלילה.
אם אני אשאיר אותה על הפלטה כל הלילה זה גם בסדר?
אפשרי בטחאסתר יוסף
שאת מסיימת לבשל אל תחכי אפילו שנייה שיתקרר אלא ישר לפלטה/לתנור

בתור חצי עירקית....מעדן
אפשר לקבל מתכון?נפש חיה.
בגדולנשימה ארוכה
מבשלים עוף קצת במים עם תיבול
מוציאים, מבשלים אורז (כמות המים צריכה להיות יותר ממה שצריך לאורז אחד אחד) מחזירים את העוף ומטביעים בפנים ושמים על הפלטה עד הבוקר.
אפשר לעשות עם בקר, שוקים/כנפיים/גרונות הודו, אפשר להוסיף קציצות...
לא הבנתי. תוכלי להסביר? מה עושים עם מי הבישול של העוף?נפש חיה.
משתמשים לבישול האורזחילזון 123
אמממ, במתכון שראיתי לא צריך לבשל שומדבר.כי לעולם חסדואחרונה
פשוט להניח חי על הפלטה/בתנור.
זה לא מומלץ?
כן בטח. זה הרעיון זה בעצם אמור להיות חמיןחילזון 123

רק אולי עדיף בסיר. תבנית התחתית שלה יכולה יותר להשרף בקלות לא?

בהחלטנשימה ארוכה
אנחנו עושים בסיר.
מתכון עם ריבת חלב? ולא אלפחורסקופלה
יש לי ריבת חלב פג תוקף בקרוב..צריכה לנצל
אולי עוגת גבינה אלפחורס?*אשתו של בעלי*
תגגלי עוגת ריבת חלב בחושהיעל מהדרום
כמה רעיונותקראנץ שוקולד
אפשר להכין טריקולד ולהמיר את אחת משכבות השוקולד בריבת חלב.
אפשר להכין פטיסייר ריבת חלב ולמלא עם זה מילפיי, פחזניות וכו..
אפשר עוגת טורט יופ הולדת ולמרוח בין שכבות הקרם ריבת חלב וגם לקישוט מעל.
אפשר קרמבו ריבת חלב.
גלידת ריבת חלבגלים.
אין לי מתכון ספציפי, אפשר לגגל ולמצוא
עוגה בחושהג'נדסאחרונה
הקפאת בצק שמרים...תות שדה...
אהלן, אני רוצה להכין עוגת שמרים למחר בערב אבל אין לי זמן להכין אותה מחר... אפשרי להכין את העוגה (יש ביצים בבצק) היום ,להקפיא ורק לאפות מחר או שעדיף לאפות היום ולהקפיא מוכן ולהפשיר?
כן. אבל תוסיפי עוד קצת שמרים (15% יותר) כי חלק נהרסים בהקפאה~moriya~


תודה רבהתות שדה...אחרונה
תפריט לשבת פרשת (נא להשלים)יעל מהדרום
את האסאדו אחי הכין...בעוז וענווה!
את הכנפיים: את לוקחת איזה 8 כנפיים ומפשירה. מוגנת רצועות בצל גדול בסיר להזהבה. בינתיים מערבבת בקערה 2-3 כפות סויה, רבע כוס סילאן, מל"פ, כמון. מכניסה את הכנפיים לתוך הרוטב שיעשה מכל הצדדים, ושופכת את הכל לתוך הסיר עד שהכנפיים מתבשלות. מעולה גם עם פרגיות. בהצלחה
רעיון למתכון מעניין עם במיה?כי לעולם חסדו
רעיונות לאוכל לשבת בבוקר?ציף

עדיפות לפרווה ולכאלה שאפשר לחמם על הפלטה 

חמין פרווהג'נדס
רק לא חמין,בשום צורה..לא מסוגלתציף

סורי,בגלל זה אני בבעיה כי עד לא מזמן היינו מכנים ועכשו לא מסוגלת יותר

סבבה סליחהג'נדס
למה פרווה? 🤔
לא יודעת האמתציף

יש מציאות לבשרי שאפשר לחמם חוץ משניצלים?

ברורג'נדס
עוף על כל סוגיו וטיבוליו
מוקפץ
חזה עוף עם בצל
גם הודו, החלקים שלו (כנף ופולקע) יש מתכונים טובים

ופרווה אפשר דגים
סול, אמנון, סלמון
פרגיות/חזה עוף/קציצות בתנורכי לעולם חסדו
בטח!בוקר אור
פאי רועים, קבבונים, מוקפץ, חזה עוף
אם את חבדניקית אז יתכן שלאנקודה טובה
אולי בורקס מושקע?
יופי מעולה את בדרך הנכונהבוז
אנחנו הכנו פעם אחת פירה עם בצל מטוגן (אפשר גםתפוחית 1
פטריות) במקום חמין והיה ממש נחמד
בנוסף אפשר טורטיות ממולאות
או ללכת על סגנון חלבי ואז לזניות פשטידות וכו'
אורז. תפוחי אדמה.בוז
אנטיפסטי יבש.
טורטיות ואז ממלאים אותן
לשים פרוסות חלה ואז זה נהיה כמו ברוסקטות ואז ממרחים
כמה רעיונותה'_מלך_העולם
פשטידות
סיר עם ג'חנון מהלילה , להוסיף רק ביצה קשה ורסק
ליד.
דג סלומון שמשוך בטריאקי ושום
תפ"וא שלם ממולא גבינות/פטריות עטוף בנייר כסף

סלטים חלות אפשר פשטידהסמטאות
אנחנו מחממים על המיחם ויוצא חמים טוב
ירקות בתנורטל..
פשטידות - בתבנית גדולה או תבניות אישיות
סלט עוף קר (עם עוף או חזה עוף)
צ'ולנט לא חייב להיות כבד - אני עושה תפוא, גזר, עוף ומוסיפה כוסמת בשקית (אפשר אורז או דברים אחרים), אנחנו קוראים לזה צ'ולנט אבל אפשר לקרוא לזה גם מרק - דואגת שיהיו הרבה נוזלים...

בלי קיטניות?כי לעולם חסדו
בליטל..
אני לא אוכלת קטניות (חוץ מאורז)
ובכל זאת רוצים לאכול חם ורטוב בשבת בבוקר. לנו זה טעים וטוב גם אם זה לא צולנט לפי ההגדרה העממית (;
מעולה כי לעולם חסדואחרונה
קונוסים מבצקחייצ'ו

יש למישהו רעיון איך ניתן לעשות קונוסים בלי המתכת הזו שמלפפים עליו?

אין לי את זה.. אולי יש רעיון מחומרים בייתים?

אולי על נייר כסף?ט'


גלילי נייר-הריונית
לחתוך באמצע ולהדביק בצורת קונוס ואז לצפות בנייר כסף (נראה לי יעבוד)
ראיתי מישהי שעשתה עם גביעי גלידה.. אולי מצופים בנייר כסף .מענין
לא ניסיתי
תודה רבה!חייצ'ואחרונה


פטריות שי מאגילב שמח~
ועוף?
הילכו שניהם יחדיו?
מתחשק לי לשלב את הפטריות בעוף של שבת... מתאים? לא מתאים?
ןאם לא מה כן? איזה סוג בישול נצרך?
אני לא מכירה את הפטריות האלו ספציפית, אבל יש לנו מתכון מצוין~moriya~
מטגנים שני בצלים גדולים עד להזהבה, מוסיפים כף פפריקה ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות ללא הקליפה ומבשלים מעט.
מוסיפים 2 כוסות מרק או 2 כוסות מים רותחים ו2 כפות א. מרק עוף. מרתיחים.
מוסיפים חבילה של פטריות שמפיניון טריות שלימות, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים שוב.
את העוף עדיף לטגן לפני אבל לא חובה.
מניחים בתבנית תפו"א חתוכים, ואת העופות. שופכים מעל את הרוטב ואופים.
יוצא טעים ומיוחד
נראה לי שזה מתאים. פעם השתמשתי לא זוכרת עם מהיעל מהדרום
לק"י

אבל הגיוני שעם עוף כלשהו.
תודה לכולםלב שמח~אחרונה
עזרה ממנוסותסמטאות
אני אופה לחם מחמצת,
והבפנים של הלחם לא נאפה טוב,
הוא אפוי אבל לא מספיק.
אם אני משאירה עוד בתנור, הבחוץ נאפה מידי.
מה אפשר לעשות?
לא מנוסה בלחם מחמצתנשימה ארוכה
אבל ממה שאני יודעת במקרה כזה להנמיך קצת את הטמפ' ולאפות יותר זמן או לכסות בנייר כסף את הלמעלה של הלחם
לאפות על חום נמוך יותר?צהוב


במחמצת מכניסים לתנור של 250-220 מעלות ואחרי כמה דקות מנמיכיםצהוב

והאפיה ארוכה יחסית.

מה גודל הלחמים שאת מכינה?

אוקי,אנמיך את החום, ואיך אדע שהבפנוך אפוי מספיק?סמטאותאחרונה
יוצא לי 2 כיכרות מקילו.
בערך 25 סמ כיכר
אני אופה על 180 בערך 45 דקות, יוצא מצוין-הריונית
נוסעים להתארח בשבת... רעיונות מה להביא איתנו?אני מאמין!

נוסעים להתארח אצל חמי וחמותי, שונאת להגיע בידיים ריקות וחמותי לא ככ רוצה לומר לי מה להביא

הבאתי פעם סלט שווה, פעם מוס לוטוס וכו

מחפשת עוד רעיונות מפנקים שתמיד כיף לקבל

חלות ביתיות, מטבוחה, פסטו, עוגת גבינה, מוס שוקולדמשיח נאו בפומ!
אצלנוחייצ'ו

תמיד הם שמחים בעוגה/עוגיות מיוחדות ומושקעות

 

עוגות גבינה/מוס 

פחזניות

וכו'

 

 

אוכל ממש הם פחות אוהבים

אשריהה'_מלך_העולם
לא כל חמה אוהבת שהכלה מביאה אוכל איתה.
כשאני שואלת את חמותי מה להביאעלמא22אחרונה

זה תמיד מסתכם בקינוח. אז אני משתדלת לגוון- כל פעם עוגה אחרת, פעם סופלה וכו'.

ואם סתם בא לי להביא משהו בלי לשאול, אז אני מביאה עוגיות. תמיד טעים

רעיונות לפשטידות שאפשר להכין בקאפקייקס?כי לעולם חסדו
פשטידות ירקות למיניהןחיות צבעונית
בצל וקישואים וגזר לדוגמא
כל פשטידה בגדולמשיח נאו בפומ!
כל מיניאנונימיות
רוצה רעיונות או מתכונים?
מתכוניםםם כי לעולם חסדו
פ. קולרבי מעולהנשימה ארוכה
עשיתי לא מזמן בקאפקייקס ויצא מדהים.

בערך ארבע קולרבי - לקלף ולחתוך קטן. לבשל עד שמתרכך ולסנן.
לערבב- 3 ביצים 5 כפות קמח, רבע כוס שמן מלח פלפל, טיפה אגוז מוסקט ( לא חובה), בערך חצי שקית א. אפיה.
לאחד עם הקולרבי המסונן ולהעביר לתבניות. לפזר למעלה קצת שומשום או פירורי לחם ולאפות כ25 דקות בחום בינוני עד שמזהיב
יש לזה טעם חזק של קולורבי?תפוחית 1
פחות אוהבת חי ןמתלבטת אם אתחבר למבושח
לקולרבי מבושל יש טעם דומה לכרובית. ממש טעים.נשימה ארוכה
תודהתפוחית 1אחרונה
מנצלשת ה'_מלך_העולם
יש לך מתכון טוב לפשטידות חלביות טעימות?

אבל בטוחח שיצליח ,נמאס לזרוק חומרים😐
פשטידת בצל של ניקי ב (אפשר גם להוסיף פטריות)יעל מהדרום
מתכונים פרווה לארוחת צהריים - חוץ ממרקים ואורז, יש?קול דממה דקה
מחפשת נואשות מתכונים פרווה לארוחת צהריים..בלי כל הפסטות והפתיתים למינהם... משהו בקטע הבריא יותר.

אני מכירה מליון סוגים של מקרים. אורז. ידוע לכם על עוד דברים? תודה רבה
ירקות אפויים, מבושלים, מאודיםט'

אורז עם עדשים

אורז ברוטב אדום

פירה

תפו"א בתנור

לביבות מטוגנות/אפויות

קפואים סויה כל מיני..

 

דגים. ירקות בתנור. מוקפץ. בורגול, קינואהמשיח נאו בפומ!
קציצות טונה קציצות עדשים קציצות ירק עם קמח עדשים/חומוסג'נדס
מג'דרה
תבשיל חומוס
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט אבוקדו וביצה קשה ותפוא
קינואה,כוסמת,גריסי פנינה,ירקות בתנורסמטאות
שניצל תירס או נקניקיות סויה עם פירה וסלטMommy


אנחנו כמעט לא אוכלים בשרי באמצע השבוע.טארקו
ויש הרבה חלבונים מגוונים ובריאים, אמנם אנחנו אוכלים כן יחסית הרבה פסטה אבל את יכולה להגיש אורז/בורגול וכאלה אם את מעדיפה.. יש גם פסטה מקמח מלא שהיא נראה לי די סבבה. מפרטת רעיונות לחלבונים, אם תרצי פירוט יותר ספציפי בשמחה.

קציצות טונה
רוטב עגבניות עם טונה(מתאים לאורז/קוסקוס/פתיתים וכו)
כמו פאי רועים רק על בסיס טונה עם רסק ובצל..
רוטב עם עדשים
פתיתים/אורז עם עדשים כתומות בסיר אחד
מג'דרה(אפשר גם מגדרה פתיתים)
קציצות עדשים
קציצות ירק עם ביצים
תבשיל ירקות עם חומוס
פלאפל(אפשר אפוי)
מוקפץ טופו/סייטן
קציצות דגים, דג בתנור..
תודה רבה!! אפשר את המתכון של מוקפץ טופו? זה טעים?קול דממה דקה
הכנתי טופו רק פעם טחת..טארקו
כי זה יקר לנו

אבל בעיקרון, הסוד הוא לייבש אותו טוב טוב מהנוזלים שהוא בא איתם(לשטוף ולספוג טוב עם נייר סופג) ואז לחתוך לרצועות ולהשרות היטב בטעם טעים (סויה, סילאן, תבלינים)
לפחות חצי שעה

ואז לטגן.
אנחנו מכינים ככה מוקפץ:חילזון 123

מקפיצים במחבת גדולה (או סיר רחב) עם שמן ירקות מסוגים שונים, מתחילים מהקשים יותר (כמו גזר, בטטה) ומוסיפים את הרכים יותר
רצוי לחתוך לצורות אחידות יחסית, או עיגולים, או קוביות, או רצועות דקות

(נגיד גזר, בטטה,גמבה,קישוא,בצל, בצל ירוק,שעועית ירוקה,גרגרי תירס,תירס גמדי אם יש, גזר גמדי, פיטריות, כרוב,כרובית,ברוקולי),
לא חייבים את כל הירקות כמובן. שמים לפי מה שיש ולפי התקציב...
מוסיפים קוביות טופו (לא צריך המון, למחבת גדולה נגיד חצי גוש).
מוסיפים רוטב סויה או טריאקי, פלפל, מלח, אפשר טיפה זנגביל.
<אם רוצים מוסיפים אורז מבושל או איטריות אורז (משרים אותם קודם במים שיתרככו, וחותכים עם מספריים לאורך הרצוי)>
מטגנים הכל ביחד עוד קצת
אפשר אם אוהבים להוסיף ביצה טרופה במרכז המחבת, מחכים שהיא קצת תתקרש ואז מערבבים אותה עם כל התערובת
זהו
אפשר להוסיף גם בוטנים קלויים או שומשום קלוי

נשמע טוב! תודה רבהקול דממה דקה
משהו קטן לגבי טופוה'_מלך_העולם
מי שלא רגיל אליו ,
יכול לסבול מיציאות רכות.
כי הוא אלרגן ,
שימו לב שהוא ידידותי לכם.


וכן עם תבלינים הוא אחלה ולי יותר טעים מבשרי אפילו 😆
אנחנו מכינים שווארמה טופו מעולהאמא יקרה לי*אחרונה


יש פסטות , ופתיתים מקמח מלאה'_מלך_העולם
כנ"ל קוסקוס .
אפשר לשדך לזה כל דבר,
סלמון מוקפץ במחבת בדיוק 3 דק' ומוכן
ברוקולי עם ביצה ופירורי לחם ולשלוח לתנור
פטריות מוקפצות בטריאקי עם שומשום
מרקים טחונים וכו
חילבה...אביול
יש מתכון טוב למישהו?
ואיפה משיגים את הגרגרים?
בחנות תבלינים*אשתו של בעלי*
תודה, מצאנו ברמי לויאביול


אם תזכירי לי מחר בבוקר אשתדל לכתובפה לקצת
צריכה להעתיק וזה לא לידי
הייתי מכינה את זה כמו תה ושותה..ה'_מלך_העולםאחרונה
ממש בריא , ומרבה חלב ,מוריד לחץ דם.

רק הריח..הריח 🙊
הלפפפ! רעיונות לשבע ברכותהריוניסטית
כבר בתפריט:

אורז
שניצלים
רוטב מוקפץ לארוז
לחמניות

..חייצ'ו

חסר סלטים וממרחים ללחמניות,

ותוספת ירק כמו- שעועית/ אנטיפסטי/ אפונה וכד'

אולי עוד פחמימה כמו תפו"א?

 

תפוא רעיון מעולה! חשבתי להכין חומוס ביתי, טחינה..הריוניסטית
כדאי גם משהו אדום(מטבוחה/טורכי/חציל אדום)טארקו
וסלטים חיים כמו כרוב, ירקות, חסה.
אפשר להוסיף מנה ראשונהאחת מהחברות
בורקסים/פחזניות
סלטים מוסיפים לשולחן המון צבעים וטעמים.
מנה אחרונה
אני רוצה לעשות מנה אחרונה, אבל אין לי רעיונותהריוניסטית
צריכה משהו פרווה
קינוחי כוסיות וסופלהאם לשתיים
לקנות ממאפייהה'_מלך_העולם
רוגלאך , סופגניות וקוראסונים 😆
פרות חתוכים? פאי תפוחים חם וגלידוניות פרווה?נשימה ארוכה
בכמה אנשים מדובר?אתמש

בגדול - צריך 2 מנות בשריות, 2 פחמימות, 2 סוגי סלטים (או יותר) וקינוח...

 

אז הציעו לך תפ"א וירקות חמים.

מה עם עוף / קציצות? 

 

בהצלחה ומזל טוב!

הייתי מוסיפה-אנונימיות
ירקות- סלטים ללחמים וכן 2 סלטים חיים ואחד מבושל שעועית/ אפונה/ אנטיפסטי
עוד סוג של בשר או עוף אפשר עוף בתנור או קציצות או עראייס
תוספת נוספת תפו"א למשל
קינוח אפשר גלידה פרווה, סתם מנגטים של עוגות בחושות, סופלה, מוס שוקולד וכו'
תודה לכולם! היה כבר.. הריוניסטית
אם זה יעזור למישהו אי פעם,
הוספתי:
טחינה
חומוס ביתי
סלט ירקות חי
תפו"א בצ'ילי בתנור
תפו"א רגיל בתנור
חציל עם פירורי לחם
חציל אנטיפסטי
גמבה קלויה

ו.. זהו
היה ממש סבבה!
תודה לכולם!
אלופהה'_מלך_העולםאחרונה
יש למישהו מתכון לעוגת מספרים ליומולדת???יהלום את אישתך!

תודההחיוך גדול

מתכון פשוט מחברהמחודשת.
בצק מתוק פריך (זה קפוא קונים מהסופר)

להדפיס בגודל הרצוי את המספר/אות/צורה (אני הכנתי שבלונה בדף)
ואז מרדדים את הבצק, שמים את השבלונה על הבצק וחותכים לפי הצורה (הצורה של הבצק נשמרת באפיה)

להכין 2 שבלונות בגודל זהה

אופים עד להזהבה בערך 20 דק על 180 מעלות (תלוי בתנור)

אחכ מחכים שיתקרר ומזלפים את הקצפת
(אני עושה קצפת צמחית מקציפה עם 2 סוכר וניל ואינסטנט פודינג עד ליציבות)
מזלפים על שכבה שהתקררה שמים בעדינות עוד פס של בצק אפוי וקריר עוד שכבה של קצפת בשורות ומקשטים!

יש ביוטיוב סרטונים שמסבירים
תודהה יש לך מתכון לבצק??יהלום את אישתך!

מוציא לשון

חיוך

לא הכנתי את הבצקמחודשת.
אז לא יודעת..
מתכון בפנים .מענין

מעולה תודה רבהההיהלום את אישתך!


אשלח באישימשיח נאו בפומ!
+ טיפים
אשמח תודההיהלום את אישתך!


למה באישי? לא רוצה לשתף אותנוגלית


שלחת? כי לא ראיתי אשמח שתשלחי שובביהלום את אישתך!

תודההחיוך

אנחנו תמיד עושיםאביול

עוגת שוקולד בתבנית רגילה, ואז חותכים לפי המספר. כמובן אפשר לצפות בציפויים אהובים...

תודה אבל התכוונתי לעוגת מספרים אחרתיהלום את אישתך!אחרונה

אבל כבר שלחו לי

תודהה

איך ניתן "לשמור" על ירק?מנסה לעזור

אני מאוד אוהבת להשתמש בירק כמו: כוסברה, שמיר, סלרי ועוד אבל יוצא לפעמים אני קונה חבילה כזאת ויותר מחצי ממנה הולך לפח כי היא "מחזיקה" במקרר כמה ימים וזהו.

 

איך ניתן לשמור על הירק בצורה כזאת שלא ילך לאבדון ושאוכל להנות מכל הירק שקניתי (במחיר לא זול בכלל)?

הוא הורס אותם...בתאל1
אי ינקפאה זה רק לבישול
לשטוף ולייבש היטבחדשה ישנה
אם את רוצה אותו טרי, אז לשמור בקופסא סגורה עם נייר סופג בתחתית ובדפנות של הקופסא.
אם זה לבישולים- לייבש היטב, לקצוץ ולשמור בשקיות אוכל לפי מנות בהקפאה. נשמר מצויין.

אני קונה 2 חבילות כוסברה, שוטפת יחד, קוצצת ושמה בשקיות אוכל וכל פעם שאני מכינה דגים- שופכת ישר מהשקית. גם חוסך עבודה
לפתוח פתח די גדול בלמעלה של השקית מיד כשקונים ומכניסים למקררהיום הוא היום
ככה זה מקסימום מתייבש אבל לא מרקיב מהר
כמה כבר עולה שקית? אצלנו שופרסל דיל, 3.90₪קרן-הפוך
תשובה קצת מזלזלת.. אולי זה נקנה גם במאמץ?ברוקולי

ן לפותחת ~
תפתחי , תשטפי, תייבשי ותשמרי בשקית או קופסא מעט פתוחה עם נייר סופג
מי שקונה חסלט עולה 7 שח לחבילה מסכנה...חדשה ישנה
זה באמת מבאס לזרוק
בחסלט, מעבר לכך שיותר יקרים - התוצרת בד״כ פחות טריה, וקשהקרן-הפוך
למצוא מארזים שהתוצרת ירוקה יפה, טריה, בלי שירק כבר משחיר או מצהיב.

ואז מחזיקים פחות זמן במגרה במקרר כאשר משתמשים רק בחלק מהשקית.

מעדיפה לקנות תוצרת רגילה ולשטוף היטב בבית עם חומר ניקוי.
יש כללים מאוד ברורים מה המומלציםחדשה ישנה
של כושרות.
יש חברות כמו בהשגחה של הרב אפרתי שעולה משהו כמו 5.9 שח ובאמת אומרים להשרות במים וסבון 3 פעמים.
אבל חברות שלא מומלצות צריך להיזהר מלרכוש אותן כי לפעמים החרקים לא נמצאים על העלה אלא ממש בעורקים שלו , ולא מבחינים בכך, כך שלא יעזור לשטוף גם מאה פעמים.

מסכימה איתך שזה על חשבון הטריות הרבה פעמים, אבל מעדיפה ירק לא משהו ושיהיה כשר משהו משהו...
לצערי, היום הרבה אנשים לא מודעים, גם כשאנחנו אוכלים במסעדות כשרות מסתבר שהמשגיח לא בדיוק שטף לפי הכללים ...
נכון. מעטות החברות שלא נמצאו בהן נגיעות של חרקים/תולעיםאורין


דווקא בסופר הקודם שהייתי קונה בובתאל1אחרונה
הייתה סחורה ממש טובה של חסלט ..
לייבש היטב1234אנונימי
אני משתמשת במייבש חסה בשביל זה. שוטפת את כל הכמות ואז משתמשת במייבש חסה עד שיבש
אחר שומרת בשקית או קופסא אטומה במקרר
רעיון אחרה'_מלך_העולם
לכתוש במכשיר
להעביר לקערה ,להוסיף שמן זית
ולהעביר לתבניות קטנות כמו של קרח ולהקפיא
להוציא כל פעם לשימוש
אפשר גם עם שום כתוש לעשות כך
חובה להוסיף שמן לשום.

אז לכבוד השבתות החורפיות שלפנינו....תודה,
מה דעתכם לשתף אותנו בסודות החמין/צ'ולנט/ סחינה שלכן/ם?
הכי טוב פשוט לא להכין חמיןבוז
חמין זה לא טעים
הכי טעיםאחת מהחברות
להשאיר את המרק עוף מליל שבת על הפלטה, מקבל טעם עמוק ועשיר. טורפים אצלנו.
נוסה פעם ואכן טעם מיוחד מאודה'_מלך_העולםאחרונה
עדיף על חמין
מחפשת המלצה על תנור אפיה בנוי דו תאי..Miriam30
הי.. צריכה את עזרתכן, די בדחיפות.. מחפשת בנרות המלצה על תנור בילד אין דו תאי ( אם אפשר אז גם את מס הדגם).. הכי חשוב שיהיה מחברה אמינה, ושיעבוד טוב... פחות אכפת לי מפונקציות ומצבים, אולי רק חימום לשבת, ואם יש אז גם ניקוי עצמי..אבל העיקר העיקר שיעבוד טוב!! תרגישו חופשי לשאול אמא, סבתא, דודות וכו' (: .. תודה!!
אני ממליצה בחום על תנור של חברת TEKA*אשתו של בעלי*
לא זול במיוחד,אבל שווה כל שקל
ועובד כמו תותח!!
מה זאת אומרת חימום לשבת?פרח כתום
את שמה שעון שבת וזה במקום פלטה?
סליחה שנדחפתי..
יש לנו של חברת דלונגי, ממליצהאמת ואמונה
אין הרבה כאלונשימה ארוכה
אםיש אפשרות עדיף להתקין שני תנורים של תא בודד ואז הם לא תלויים אחד בשני ושניהם חזקים ומרווחים
גם דו תאי לא תלוי אחד בשני*אשתו של בעלי*
אם יש שקע תלת פאזי...
לא בכל התנוריםנשימה ארוכהאחרונה
וגם תמיד יש תא אחד קטן יותר, בלי טורבו, פחות חזק...
עלי סלרי ועלי סלק במה משתמשים בכל אחד מהם?גלית

עד היום השתמשתי רק בעלי סלרי

בתוך מרק קוביות של מגוון ירקות ..

שזה מעדן ומשדרג ,

 

סלריחדשה ישנה
מתאים למרקים ותבשילים שונים כמו עוף, ירקות מבושלים, ירק בתנור וגם מתאים לאכול אותו חי הסלטים שונים.

עלי סלק זה דומה לתרד.
אפשר לחלק את העלה לירוק כהה וירוק בהיר (באמצע של העלה). הבהיר מתאים לתבשי לעם קציצות בשר-טעים ממש!
הכהה, אפשר לטגן - זה מתכווץ ממש. ולהכניס בתוך בורקס, או בתוך בצק של לחם ולאפות.
יש גם תבשילים טוניסאים עם שעועית לבנה ועלי סלק.
את שני אפשר לבשל ויוצאים מעדן..קראנץ שוקולד
סלרי טעים גם חי בתוך סלט ירקותיעל מהדרום
לק"י

יש סלט ממש טעים של רצועות סלרי (בעיקר הגבעולים וקצת עלים) וגזר, עם מלח, פפריק ומיץ לימון.
תודה נשמע שעלי סלרי נחשב יותר ויותר הולך נכון?גלית


מאמינה שיותר שימושי לאנשים סלריאמת ואמונהאחרונה
שבת נח-שבת חורף ראשונה..טארקו
מה אוכלים אצלכם?
אנחנו מתארחים בערב.


בבוקר יהיה:
חלות וסלטים
דג אמנון
מוקפץ נודלס ועוף
צ'יפס קולורבי
סלט חסה

נשנושים:
עוגת גבינה
פצפוצי אורז?
עוד עוגה
חורף(מאוהב)סמטאות
ערב:
חלות ביתיות,
טחינה,חומוס ממרח,חומוס גרגרים,סלט עדשים,סלט חי,סלט ירוק,שניצל חציל,כרוב וגזר,קולרבי גזר וסלק,שומר, סלט צנוניות,סחוג,מטבוחה,עגבניות מרוסקות.
אורז,
עוף,
תפוא.
(שוקולת להכין מרק)
בוקר:
חלות ביתיות,
סלטים כמו אתמול.
דג מושט.
פשטידת כרישה בצל

עוגיות לימון, שמרים,עוגיות שוקולדציפס, בראוניז.
ואוווו כמה סלטים! סחטייןאנונימיות
והכנתי עודסמטאות
ממרח אבוקדו, חומוס בתנור,
קולרבי שומר, טבעות בצל אפויות,ציפס סלק וציפס קולרבי
וואו! אפשר לשאול כמה סועדים אתם?רות א

ומה זה אומר חומוס בתנור?

5. הכמויות של הסלטים לא גדולותסמטאות
חומוס מונבט ומבושל, תיבלתי בשמן,מלח,פלפל שחור,פפריקה אדומה,שום.
סידרתי בתבנית והכנסתי לתנור עד שהם נהיו קריספים
איך את עושה טבעות בצל אפויות?טארקו
זה כזה מצופה קראסט?
פים ראשונה מכינה וזה לא נראה משוסמטאותאחרונה
ייצא מהתנור אעדכן
רגיל..ט'
חלות ביתיות
חומוס ביתי
סלט פלפלים
חציל כלשהו
סלט אבוקדו ושרי
עוף ותפו"א אפויים

בבוקר אותו דבר

עוגת קוקוס וחמוציות

אצלנו מתכונת חורף-הריונית
ע״ש
מרק כתום מוקרם
מושט (אולי חריימה)
אנטי פסטי

בוקר קליל-
לחמניות ממולאות טונה
סלט חסה שווה

צהריים בשרי (ס.שלישית)
קציצות עם תפוא ברוטב
אורז

סלטים- טחינה, גזר, חצילים, מטבוחה..
איזה כיף, שבת בבית זוג צעיר מארחים אחת בבוקראנונימיות
חלות ביתיות
טחינה
חומוס
מטבוחה
חצילים
סלק
גזר
גזר וקלורבי
סלט חי

ערב-
קובה
אורז
בשר ותפו"א

בוקר-
קיש בטטה
בוריקטס מנגולד+ טונה+ (פיצה?)
בלינצס/ תפו"א מוקרמים
סלט יווני

סד"ש
סלט עדשים

עוגות-
בראוניז
מאפינס אוכמניות
אולי עוד משהו
אצלינו..רות א

 

השבת- (השבת אוכלים 2 סעודות בבית, בדר'כ אחת אצל ההורים, ככה זה שגרים ליד 2 הצדדים..)

 

חצילים קלויים עם בצל

מטבוחה

חומוס עם בשר

עגבניות עם זיתים וחריף

 

ערב:

עוף מבושל עם בצל ואפונה

תפוחי אדמה עם שום בתנור

אורז

 

בוקר:

קציצות טונה עם רוטב אדום

אנטיפסטי

וסלטים כמו בערב

חלות ביתיות- נדיר שמכינים (נטו בגלל עצלנות..) אבל בעלי החליט להכין. 

 

עוגת שוקולד פירורים