שרשור חדש
חברהה חייבת רעיונות למנות עיקריות ותוספותה' אלוקינו

ללא צורך בגז !! רק בתנור . .

תפו"א בתנור, בטטה בתנור, אנטי פסטיגלים.
עוף בתנוריעל מהדרום
עוף ואורז בתנוראיכה
יש גם שניצלים בתנור. אני לא כל כך מחבבת את הטעם (יותר טעים לצפות אותם במיונז ואז פירורים, לשים לב שלא אופים יותר מידי)
מה עם מוסקה?
ופשטידת רועים?
אפשר גם בורקס בשר.

ותוספות זה קל. כל מיני ירקות בווראציות שונות ושילובים מגוונים. (תפו''א, בטטה, קולורבי טעימים במיוחד בתנור )
דג בפרורי לחם בתנור. ירקות בתנור. פשטידותחילזון 123


שניצלים *אשתו של בעלי*אחרונה
עוף ואורז
דגים
ירקות
מתכון טוב וקל לבשר מספר 5? מישהו?בעוז וענווה!
להכניס את הנתח לסיר מים*אשתו של בעלי*
עם בצל גדול חתוך,סלרי וגזר.
לבשל 3 שעות עד שרך.
לקרר במקרר בנפרד מהמים.(עדיף לילה אבל לפחות 4 שעות).
את המים לשמור במקרר גם.
בסיר רחב ונמוך(סוטאז׳) לטגן בצל פרוס ופטריות חיות/שימורים...
להוסיף אבקת פטריות ואבקת צלי ולערבב.
להוסיף את המים מבישול הבשר ולהביא לרתיחה.
לפרוס את הבשר לפרוסות ולשים בסיר הרוטב ולבשל כשעה.
בשר בייןאנונימיות
לטגן בצל להוסיף את הבשר ולסגור מכל הכיוונים
להוסיף מים חצי בקבוק- 3/4 בקבוק יין אדום מתוק קצת יין יבש מלח פלפל פפריקה ולתת לזה בישול של 4 שעות לקרר לחתוך ולבשל עוד שעה
אפשר להוסיף ערמונים או ופטריותאנונימיותאחרונה
תעזרו לי- פשטידת פטריות לעצלנים...גלויה
אז יש לי כח ויש לי קצת פנאי
אבל בכל זאת אני לא מבשלת איייאיי
רוצה להכין פשטידת פטריות
אבל אין הרבה אפשרויות
כי אני בשרית עד הנצח בערך
ובעלי היקר כבר יוצא לדרך

טוב קיצור

יש לי 2 קופסאות שימורים של פטריות
יחד עם ביצים, שמן וקמח זה יהיה טוב?
לשים גם פירורי לחם? אבקת אפיה?

ממני הבורה.
ממממ פשטידת פטריות טוב צריכה פטריות טריותנחשון מהרחברון
מטוגנות בחמאה...
הייתי הולך על פשטידת בצל עם פטריות שיהיה לך מסה.
חצאי עיגול בצל לאדות קצת. (מחבת) לטגן פטריות, קצת בטטה מגורשת. מל''פ א. שום או שום כתוש ביצה שתיים קמח א. מרק פטריות להכין בלילה ל'ים בתבנית קצת פירורי לחם בלילה ופירורים שוב (לא חובה)
לפשטידה פרווהט'

עדיף פטריות טריות אבל אולי גם משימורים יצא טעים.

 

אני מטגנת פטריות עם הרבה בצל, מלח פלפל, שמן של הטיגון, פירורי לחם, ביצים ולתנור עד שמשחים ונראה מוכן.

 

 

כבר אמרתי שאני עצלנית ולא בשלניתגלויה
טוב, יחסית למה שיש שם (ובעיקר אין שם... )
זה נראה סביר.


תודה!גלויה
יוצא טעים גם עם פטריות משימוריםיעל מהדרום
לק"י

אני מכינה פשטידת בצל של ניקי ומוסיפה פטריות, וזה טעים.

וואי...השרשור הזה עשה לי חשק לפשטידה!
אתמול הכנתי פשטידת כרישה ובצל. יצא ממש טעיםסמטאותאחרונה
2 בצל פרוס דק
2 כרישה פרוס דק
1 בצלון+1 קישוא מגורד
מלח,פלפל שחור,שום,אגוז מוסקט(אני שמתי בטעות זנגוויל)
לאדות הכל בסיר עם מעט שמן.
להוסיף 3 ביצים
4 כפות קמח
לערבב הכל,
לתנור
לחמניות מהירות ורכות ללא התפחהנחשון מהרחברון
אפשר חלבי. יש חמאה חלב גבינה.

מתכון בבקשה? משהו שמהתחלה עד שמוכן סד''ג של 40 דקות...
מתכון אליפות של חן שוקרוןט'

מערב סוכות הכנתי 8 קג לדעתי והשבוע מתכננת להכין עוד 2 קג (חלות ולחמניות).

 

יוצא בצק עדין וטעים טעים טעים. 

 

חלת כוסמין ושת"פ עם הבלוג טעימונת

א זה כוסמין ואין לי. ב זה עם התפחותנחשון מהרחברון
תודה ממש אבל אני מחפש משהו שאפשר להכין ארוחת בוקר בלי להיערך מראש... ובלי הרבה זמן. עשר דקות לישה 5 דקות צורות ולתנור עד שמגיעים סלט וממרחים כבר מוכן.
אולי פיתות?ט'
לא צריך תפיחה?נחשון מהרחברון
לחם שטוח עשיתי כמה פעמים ולא אהבתי לגמרי את המרקם כשזה בלי תפיחה
לאָפות הולך? על מחבת.הנורמלית האחרונה
הולך. צריך מתכון טובנחשון מהרחברון
את זה לא תקבל ממניהנורמלית האחרונה
אני שופכת חומרים בערך ביחס של בצק חלות רגיל, עד למרקם נח של בצק. טיפ: להשתמש בשמן זית.
בצק שמרים רגיל בלי התפחה יוצא לי קשהנחשון מהרחברון
ולא אוורירי
ניסית בלאפות? שטוחות ממש.הנורמלית האחרונה
כן... יצא או דק מידי-קרקר או עבה קצת ואז בצקנחשון מהרחברון
שקשה ללעוס
יש לך 10 דקות לתת להן לנוח?הנורמלית האחרונה
כי כשיש לי - אני נותנת להן
השאיפה היא שלא. אבל אם אפשרנחשון מהרחברון
שיהיה רך ככה אז אולי כדאי לנסות.
תנסי לתת מתכון שוב...
כתוב במתכון שצריך להתפיחיעל מהדרום
וואי נראה טוב!!עלה למעלה
ניסית את גוגל? ט'

מצאתי מתכון שנראה מתאים למה שביקשת, לא ניסיתי אותו אבל סומכת על רחלי בעלת הבלוג כי היא מעולה.

 

בייגלס מ-2 מצרכים בלבד - בלי לישה ובלי שמרים - קרוטית - Krutit

חיפשתי. נראה טוב. אין יוגורט אבל ננסה בהזדמנותנחשון מהרחברון
הכנתי את זה,יצא ממש טעים השתמשתי ביוגורט עיזיםסמטאותאחרונה
הבצק יצא לי ממש דליל,אבל העיקר התוצאה
אפשר להכין בצק בלילה ולשים במקרראני והאני

אם זה אפשרי לדעתי זה הכי טוב!

הנה מתכון פצצה!!!*אשתו של בעלי*

בשר צוואראביגיל25
איך מכינים איתו תבשיל? ולא חמין.
ראיתי מתכון ותבשיל עם חומוס ופלפלים אבל שם הבשר הוא ראש.
אני הכנתי בסיר לחץנשימה ארוכה
לא זוכרת בדיוק אבל אפשר לחתוך, לשי תבלינים, יין קצת רסק ומים. כשמגיע ללחץ עוד כחצי שעה
ולא לטגן קודם?אביגיל25
כי ראיתי בהרבה מתכונים שמתחילים עם טיגון של הבשר בגלל הטעם שיוצא ואז ממשיכים עם הבצל תבלינים וכו'...
אפשר. הגיוני שככה עשיתי אבל לא יודעת אם זה קריטינשימה ארוכה
אז ככה...ה'_מלך_העולם

מתחילים בטיגון הבשר לסגירה בכל הצדדים ,

 

מוציאים להתקרר.

באותו השמן מטגנים 2-3 בצלים עם כמה כפות שמן .

 

אפשר להוסיף גמבות אדומות , זה ייתן טעם מעניין לתבשיל .

 

לתבל בתבלינים :

אני אישית אוהבת לתבל ב :

מעט אגוז מוסקט , פפריקה מתוקה בשמן , כורכום ומעט כמון .

 

אבל באמת שאפשר כל תבלין שאתם אוהבים.

 

מוסיפים את הבשר מערבבים אותו יחד עם התבלינים .

 

ומוסיפים מים עד גובה הבשר מרתיחים ,

 

ומבשלים על אש קטנה עד שמתרכך ממש ,

 

אם המים מתאדים , להוסיף כל פעם .

 

לקראת הסוף לצמצם היטב כדי שיהיה רוטב ,

 

אפשר לקראת הסוף להוסיף קוביות תפ"וא קטנות כ20 דק' לפני הסיום , זה גם מאוד טעים.

 

בהצלחה

 

 

תודה רבהאביגיל25
🌺ה'_מלך_העולםאחרונה
אנשים-שלא-אוכלים-בשר, מה אתם אוכלים בשבת?בתוך בני ישראל

כן, לכאורה בדר"כ רוב האוכל לא בשרי, אבל מפה לשם הרבה פעמים אין מה לאכול... ומתישהו נמאס הרצף של אורז/ תפוחי אדמה/ ירקות וכו'. אי אפשר חלבי כי אוכלים בשולחן בשרי ומעדיפים שלא יתקרבו לאיסור

(בעיקר בבוקר, בערב לרוב יש מרק וכו' אז לא חסר. ובשאר השבוע אפשר להכין באופן מיידי)

 

בתודה, מישהי שכבר מצתה את היצירתיות שלה בהקשר הנ"ל

אם זה רק בשר אפשר לאכול פשוט הכל רק ללא המנה הבשריתקראנץ שוקולד
זה אומר כל תבשיל קדירה כמעט,קוסקוס, ממולאים, תבשילים עם דגים, שניצל דג ועוד..
..בתוך בני ישראל

גם דג לא...

צמחונים/טבעונים?קראנץ שוקולד
אז כמו שכתבתי אפשר שוט להכין הכל רק ללא בשר/עוףקראנץ שוקולד
חמין, קוסקוס, תפו"א בתנור, ממולאים עם אורז/בורגול. פאי רועים על בסיס פטריות. ועוד
לכאורה כןבתוך בני ישראל

רק שמרבית הדברים הנ"ל פחות אפשריים בכמויות קטנות...

(אפשריים, אבל הרבה עבודה לתוצרת מועטה)

מבת דודה שלייוספוס פלביוס

טופו, סייטן, סויה, קציצות טבעוניות (אם את רוצה מתכונים תשלחי), תבשילי ירקות, לזניה טבעונית ופשטידות טבעוניות (פשוט תחליפי את הגבינות במתכונים שלך בגבינת סויה, אם לא ביתית אז גבינת סויה של תנובה)

אענה בתור צמחוניתחשובה1

בשבת פחות חסר הבשר או העוף. אוכלים חלות עם מלא סלטים ואח"כ בקושי מסוגלת לאכול את התוספות שהכנתי. (מכינה בדר"כ רוטב פרווה ואורז).

בשבת בבוקר אני מכינה שני סירי חמין אחד בשרי לבעלי ולילד וסיר בשבילי פרווה שכולל: תפ"א בטטה, שעועית, מעט חומוס וחיטה. וכן אני עושה שקית קוקי עם אורז (בצל מטוגן עם עגבניות אורז מלח, פלפל, גריל ותבלין בהרט) וקישקע שזה מעין פשטידת קמח. וזה המון, מכל דבר אני אוכלת טעימה.

ביום יום, אני אוכלת את המוצרים השונים של טבעול ממש טעים, לדעתי.

וכן מכינה קציצות עדשים וקינואה, סלטים עשירים כם בורגול/קינואה, עדשים שחורות ומלא ירק וכד'.

ועוד משהו, נגיד אני מכינה לבעלי קובה סלקחשובה1

אז אני מכינה את כל הרוטב, ומפרישה לעצמי לסיר פרווה ואז אני שמה בזה קובה פטריות.

יוצא פצצה.

חמין פרווה. עם קטניות, חיטה, תפוחי אדמה, בטטה..חדשה ישנה
לביבות ירק וקטניותאמא יקרה לי*אחרונה


מומלץ בחוםdanielsusnitski

לאנשים שאוהבים לבשל אני ממליץ בחום על שיש למטבח של חברת גטניו

https://gatenio.co.il/

מה ההבדל בין פלאנצ'ה למחבת פסים?קיפי.
ומה העניין של מחבת פסים שנסגרת?

אשמח להמלצות מה כדאי לקנות ולמה לשים לב
ולמתכונים הכי פשוטים שיש
פלאנצה חלקה ועובדת על חשמלקראנץ שוקולד
מחבת פסים שמים על הגז, בעיקרון אפשר להכין בה הכל אבל הפסים נועדו לצלית בשר כמו סטייקים, המבורגר וכדו.. הסגירה נועדה בעצם להפוך את המחבת לצד השני להמשך צלייה..
לנו יש פלנצ'ה שזה עם פסים ולגזחילזון 123
זה בעצם כמו מגש כזה מלבני עם 2 ידיות שמניחים על הגז
אההקראנץ שוקולד
הכוונה למוסדי שזה לרוב חשמלי
הנה כזאת יש לנוחילזון 123אחרונה
איך אתם בוררים סולת?מטרי
כל פעם נתקעת בשאלה הזאת... תודה!
בדיוק ראיתי הדרכה של כושרות. תחפשייעל מהדרום
לק"י

אצלינו היו בוררים בסיבובים בתוך קערה ענקית.
אחפש. תודה!מטריאחרונה
לא מבין את הדיבורים על מחסור בחמאהקראנץ שוקולד
יש אצלנו בכמויות
תוצרת הארץ? תנובה, טרה ? המחסור הוא של התוצרת המקומית.קרן-הפוך
הערב קנינו חמאה.
2 חפיסות.
אחת מצרפת, אחת מבלגיה. נראה איך זה. (חלב עכו״ם).
לפני כן השתמשתי חמאה מהולנד. גם מודגש שמדובר בחמאת נוכרי.
אצלנו בסופרים יש מהכל, קצת מוזר..קראנץ שוקולד
בכ"א אפשר גם להכין בבית..
באמצעות שמנת לקצפת?ארץ השוקולד
אחלה, תודהארץ השוקולד
ניסיתם?נשימה ארוכה
כי בכל האתרים כתוב שזה לא עובד בשמנת עמידה והיום בקרטוניות כל השמנות הן עמידות. דבר נוסף- כמה יוצא? חבילת שמנת עולה בדכ 6 ומשהו, אפילו אם יוצא 100 גר חמאה ( וקשה לי להאמין) זה ממש יקר!
כן שמנת 38 ואם יש של 42 יותר טובקראנץ שוקולד
אפשר לקנות מקונדיטוריה גלון של 2 ליטר
בטח שזה עובדרבה אמונתך!
מ500 מל שמנת עמידה תנובה 38% שומן
יצאו 200 גרם חמאה
ו250 גרם ריווין (הנוזל שנשאר, ממולץ להשתמש בו, כמשקה או כחומר גלם למתכונים)
ואו שווהטארקו
איך עושים את זה? יעבוד עם מיקסר פשוט ידני או שחייב מיקסר חזק כמו קנווד?
(הקנווד שלי פרווה.. יש לי ידני ממקסטוק לחלבי.. )
זה מגניב אבל יקר!נשימה ארוכה
לא כזהטארקו
חמאה שלא בפיקוח(שזה מה שאפשר למצוא היום) עולה לפחות 8-9 ל200 גרם, והיא לרוב בעייתית מבחינת חלב נוכרי.
רוויון שהוא אחלה למלא תבשילים עולה גם משהו כזה.
שמנת מתוקה בפיקוח עולה 6.18
אז לא כל יום אבל תכלס זה לא מאוד יקר לתמורה ויש דברים שחייבים בשבילם חמאה ואז שווה לשלם טיפה יותר.
צריך מיקסר חזק כי זו הקצפה ארוכה יחסיתקראנץ שוקולד
משהו בסביבות העשר דקות על מהירות גבוהה, עד שהשמנת נשברת ואז מתחילה להיווצר החמאה..
^^נכוןרבה אמונתך!
יעבוד גם בידני אבל יקח המווווון זמן
אני בכלל לא משתמשת במיקסריהודיה מא"י
שמה בצנצנת נקייה ונותנת לילדים לנער.
לוקח פחות מ10 דק', והילדים נהנים
הניעור פשוט יעיל יותר מההקצפה פה.

וברמי לוי אפשר לקנות שמנת לקצפת בפחות מ6 שח.
😳😳😳😳קראנץ שוקולד
ברוך מחיה המתים
מגניב...נשימה ארוכהאחרונה
אומרים שלהוסיף גולות נקיות מזרז את התהליך
של תנובה?אני והאני


איפה זה אצלנו???ארץ השוקולד
לא ראיתי אצלנו
הנה אני מגיעארץ השוקולד
בדרום שלנו חסר (אבל שמעתי שברמי לוי יש)יעל מהדרום
בכיף.קראנץ שוקולד
10 ליחידה
יו משיח נאו בפומ!
זה כולל דמי משלוח?
ברור +מעמ😌קראנץ שוקולד
מעמ+ לא סתם מעממשיח נאו בפומ!
גם אצלנו יש, אל תתלהב ברוקולי
יפה לכם.נקודה טובה
יש מקומות שכבר מגבילים את היחידות ללקוח..
אצלינו נגיד..אני והאני

שמו את זה במקרר בפנים ומי שביקש הגבילו את זה ל2 חבילות למשפחה ...

 

 חושב

כאילו זה מזון בסיסייעל מהדרום
בשביל מי שאופה הרבה זה דיי בסיסיקראנץ שוקולד
אפיה וקונדיטוריה דיי בנויים על חמאה..
למי שאופה חלבייעל מהדרום
אני מתכוון למי שמתעסק עם זה בצורה מקצועיתקראנץ שוקולד
ורוב הקונדיטורים מכינים חלבי..
אם זה בצקי עלים, בריושים קרמים על בסיס חמאה,גנאשים ועוד..
כן, לא חשבתי עליהם. חשבתי על פשוטי העם שקונים בסופריעל מהדרום
יש גם פשוטי עם שעובדים מהביתקראנץ שוקולד
איזה קטעבדויה123

אני משתמשת בחמאה לעיתים  רחוקות.

לפני חודש פלוס הלכתי לסופר ( שכל המוצרים שם בכשרות מהודרת) ובאמת לא היה שם חמאה וחשבתי לעצמי שזה ממש מוזר אז הלכתי לסופר אחר וגם שם לא היתה חמאה... ועכשיו בעקבות ההודעה אני מבינה שיש מחסור...

 

 

במה טעיתי? עוגיות גרנולה מתפרקותשירקי



שמתי בתבנית אלומניום ולא על נייר אפיה זאת הטעות?
גם לא שמתי גרעיני חמניות
הכל התפרק לי...
בדרך כלל עוגיות כאלה מתפרקות אם כמות הסוכר והשמן לא מדוייקתט'


שמתי דווקא פחותשירקי
שמן ממה שכתוב אולי בגלל זה...

דווקא שמן גורם לזה להתפורר יותר לא?
ואין במתכון קמח או משהו שידביק את זה נראלי אולי הדבש

בכל זאת שמתי במקפיא עיגולים בנייר כסף וזה יצא סבבה

נקווה שפעם הבאה יצא טוב
כנראה שזו היתה הבעיהט'

לפחות ככה קרה לי, כששיחקתי עם כמויות השמן והסוכר.

 

ננסה פעם הבאה לשיםשירקי
בדיוק...
חשבתי שהשמן יגרום עוד יותר שיתפרק אז הפחתתי...כנראה טעיתי נראה בפעם הבאה אולי יצא יותר טוב.

תודה
אפייה חייבת דיוק כדי להצליח . בישול מאפשר יצירתיותנפש חיה.
וזה ההבדל העיקרי ביניהם.
וזה גם לא מדוייקיעל מהדרום
לק"י

יש מתכוני אפיה שאני כן משחקת איתם.
האפייה זה לא מאוד מדוייק, אבל הכרחי לדייק כדי חהצליחנפש חיה.
לא התכוונתי לזמן. התכוונתי לרכיביםיעל מהדרום
גם אני התכוונתי לרכיביםמ לאופן ההכנהנפש חיה.
אז לא הבנתי למה התכוונתיעל מהדרום
אמרתי שכדאי לדייק ברכיבים ובכמויות כדי להצליחנפש חיה.
רק אחרי ניסיון אפשר לשחק איתם
לפעמים באמת אפשר לשנות טיפה.מטרי
אבל לדעתי עדיף לפחות פעם אחת לעשות בדיוק כמו המתכון ורק אח״כ לנסות לשנות.
או, לחילופין, אם יודעים המרות שיוצאות טוב בד״כ כמו החלפה של שמן/ ביצים ברסק תפוחים- ויש כמות מסויימת שמחליפים ונגיד שמן א״א להחליף הכל וכד. או המרות אחרות כמו מיץ תפוזים/ יוגורט לפרווה... אבל אני לא אוהבת בד״כ סתם להפחית כמויות של שמן או סוכר בד״כ זה לא יצא טוב... אלא אם באמת העוגה נגיד נורא מתוקה אז אני רושמת לי בצד שעדיף לשים פחות סוכר, קרה לי אולי במתכון אחד...
מעדיפה לקחת מאתרים שאני מכירה וסומכת שהמתכונים מדוייקים, מבאס להשקיע זמן ומצרכים ושבסוף לא יוצא מוצלח... או כמובן מתכונים מאמא שאני כבר מכירה...
בקיצור, לפעמים אפשר לשנות אבל צריך לדעת ולהכיר מה עובד טוב ואיך להחליף בצורה שלא תפגום בטעם/ מרקם...
אם העיסה מתפוררת לי אני מוסיפה ביצהבתאל1
וזה עוזר... תכלס אין מה שמדביק שם...
וזה לא מורגש בטעם?שירקי
לא נראה לי...בתאל1אחרונה
מוזר לי שאין צורך לאפות מעט את העיסהנפש חיה.
כתוב שם לאפות 25 דקחילזון 123
ביקשתי מיקסר קיבלתי מעבד מזוןפה לקצת
נכון זה לא אותו דבר?

מעבד מזון שימושי במטבח?
אפשר גם עם סכין מתכתט'

2. פרווה בחזקת בשרי. אני לא מכינה בשרי ממש אבל הכלים נשטפים בבשרי ואם קוצצת בצל - אופה/מבשלת רק בתנור בשרי.

 

3. לא ויש חלקים שלא יוצא לי להשתמש בהם, לא מקציפה במג'ימיקס, לדוגמא, כי יש לי גם מיקסר של קנווד שאיתו אני מקצפיה ומכינה בצקים והוא מגיע גם עם בלנדר שמתחבר מלמעלה.

 

אז יש לנו חמאהנחשון מהרחברון
מה כדאי להכין? לא קינוחים...
כאילו, יש לי רעיונות אבל בא לי לשמוע עודנחשון מהרחברון
קיש? לאכול על צנים?ברוקולי

 

מאק אנד ציז'

פיצה שום של ניקייעל מהדרום
מה לאקראנץ שוקולד
כל מה שחלבי
יש לי רעיונות. אבל בא לי משהו בלי בצקנחשון מהרחברון
לא פסטות למיניהם (שכבר אכלנו) ולא בצק פריך
פולנטה, פירה..קראנץ שוקולד
פירה אחלה.לפולנטה צריך פרמזן וזה לא בתקציבנחשון מהרחברון
אשמח לעוד רעיונות בלי חומרי גלם נוספים יקרים (גבינות קשות למיניהם)
בעלי הכין פולנטה בלי פרמזןהנורמלית האחרונה
ועם פטריות מטוגנות בחמאה.
מתכון בבקשהנחשון מהרחברון
הנההנורמלית האחרונהאחרונה

כוס קמח תירס
4 כוסות מים/חלב/מעורבב
כפית מלח

מרתיחים את הנוזלים עם מלח
מוסיפים את הקמח תירס בזרזוף איטי תוך בחישה מתמדת, למניעת גושים.
מביאים לרתיחה, ומיד מורידים לאש נמוכה ביותר.
מכסים ומבשלים חצי שעה, תוך ערבוב פעם בחמש דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
ניתן להוסיף לפולנטה חמאה בסוף הבישול, גבינות למיניהם, להגיש על מצע הפולנטה פטריות טריות מטוגנות וצלויות בחמאה וכו'.

 

הוא אומר שזה פשוט מצע לכל מה שתשים עליו, ואין חובה להשתמש בפרמזן... 

📢📢לכבוד החזרה ללימודים- שרשור אוכל טעים בריאאנונימיות
שמכינים מראש ואפשר לקחת

אני אתחיל,
לחמניות ממולאות
גרנולה
סלט עדשים
סלט בורגול
סלט קינואה
מרק כתום
מרק ירקות שלוקחים עם קוסקוס בשקית
היום יום חמישי חמישי חמישי 🎶🎵ט'
מחר שוב שבת
אפשר להתכחש?יעל מהדרום
בוודאיט'

מה נראה לך שאני עושה?

לאאאא. (אבל האמת שיש לנו תפריט)טארקו
בעיקרון בא לי לאכול קורנפלקס עם חלב כל השבת ולהישאר בפיג'מה.
המצאנו תפריט לפי דברים שיש לנו במקפיא

ובכל זאת-
ערב שבת:
חלות(מהמקפיא) וסלטים- מטבוחה מהמקפיא, חצילים(2 סוגים כנראה) וזיתים.
אגרול (קפוא מוכן כזה)עם רוטב סויה
בשר ביין ופטריות- מהמקפיא
אורז עם בצל- מהמקפיא
חסה

בוקר:
חלות וסלטים כמו בערב
אמנון בסויה וצ'ילי במחבת
קציצות על בסיס בסטיל לעצלנים של ניקי(מהמקפיא, רק צריך לאפות/לטגן)
תפוא כלשהם
צ'יפס קולורבי(כי בטעות יש לי 3 קולורביים ענקיים שכמעט מתים)
חסה

סדש לא בא לי.
אם פתאום יעלה החשק נכין אולי מאפינס תירס או מאפינס זיתים. כרגע בתפריט פיתות עם סלטים לבעלי ולילדון, ועוגה עם קפה לי.

קינוחים ונשנושים:
מה שנספיק. אבל בעיקרון התקווה היא לעוגה/עוגיות(או עם קוואקר או עוגיות סוכר או שוקלדציפס)
יש מוס שוקולד במקרר מסוכות שצריך לבדוק אם הוא עדיין אכיל(בלי ביצים חיות, אל דאגה אני לא כזו סתומה)
ואולי נכין כזה פצפוצי אורז עם שוקולד/חמאת בוטנים/שניהם.
אפשר להשאיל ממך את המקפיא לכמה ימים?יעל מהדרום
אחרי שבת, בכיף.. אנחנו מחסלים את המלאיטארקו
ואז נצטרך להכין דברים אשכרה מאפס
הצילוו.
חחחח....אני מידי מקפיאה דברים שנשארויעל מהדרום
אני מכינה מראש כמויות כפולות/משולשות...טארקו
הזמן לשוב מההתכחשותיעל מהדרום
לק"י

סלט חצילים
טחינה
משייר
סלט חי

ליל שבת:
קוסקוס (מהמקפיא)
רוטב עם עוף, שעועית ותפו"א

יום שבת:
חזה עוף (בטמפורה?)
תפו"א בתנור

סד"ש:
נראה לי חלות וסלטים. אלא אם יהיה לי זמן וחשק להכין משהו נוסף

בגזרת המתוקים:
חתיכת עוגת שמרים (מהמקפיא)
עוגיות שוקולד צ'יפס שנותרו מהחג
אולי נכין עוגה בחושה
דווקא אצלנו מושקע הפעם( שניה לפני חזרה ללימודים)בוקר אור
נקווה שנספיק הכל..
ערב:
מרק אדום
פתיתים עם בשר טחון
פלפלים ובצל אפויים

בוקר:
קבבונים
פירה
ירקות מוקפצים

סלטים:
סלט קישואים
סלט זיתים
מקלות גזר אפויים
סלט חצילים
זעלוק
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות

חלות
עוגת רסק תפוחים
עוגת שמרים אם נספיק?
והצלחתיסמטאות
לחמניות - מהמקפיא.
דגים - מהמקפיא.
עוף - מהמקפיא.
הפעם הכנתי רק סלטים ואורז
אז..
אורז,
טנזיה,
סלט תפוא,
ביצים קשות,
שניצל חציל בתנור,
סלט ירוק,
סלט כרוב וגזר,
סלט מעניין(גזר,קורלבי,סלק,תפוח,שומר, עם תיבול מעניין)
טחינה ורודה,טחינה ירוקה,
ממרח סלק,
קוגל אטריות.
עוגת קווקר עם שוקולד
עוגיות שוקולדציפס
עוגיות קינמון
עוגת ריבה.
מה זה טנזניה? וממרח סלק?הנורמלית האחרונה
טנזיה זה נראה לי אורז עם פירות יבשיםיעל מהדרום
תבשיל פירות יבשיםסמטאותאחרונה
סלק מבושל+שום+מלח+שמנז+תמר+פטרוזליה/כוסברה.
יש פתרון כלשהו למשקעים של החמאת בוטנים הטבעית?ת.מ.
משתדלת לערבב כל פעם ועדיין יש משקעים שנוצרים לדעתי עוד לפני הקנייה שממש קשים ובלתי אפשרי לערבב כל פעם!(על אותו רעיון בשקדיה/טחינה וכו' למרות שבטחינה זה פחות משמעותי ויותר מצליחים להתגבר עליהם מבחמאת בוטנים לדעתי)
חימוםנחשון מהרחברון
אבל זה פחות בריא...
לחמם במיקרו את הקופסא הכל נהיה נוזלית מערבבים טוב ואז אין משקעים...
כל פעם שמכינים לילד פרוסה או לוקחים כף לאיזה מאכל?ת.מ.
לא אחרישזה מתחמם זה לא אמור להתקשות...נחשון מהרחברון
אז אולי ננסה פעם...ת.מ.
לחמם עם הקופסת פלסטיק זה ממש לא בריא, חבלתפוחית 1
עדיף להוציא כמה שרוצים כגוש ולחמם בקערית
טחינה-כשאני קונה אני מעמידה את הצנצנת בארון הפוךחילזון 123
ככה כשפותחים זה יותר מעורבב
אני משתדלת גם לעשות את זה עם הטחינהת.מ.
(רק שלילדים יש נטייה להפוך אותה חזרה שתהיה ישרה.) עשיתי את זה גם לפני שפתחתי את החמאת בוטנים הזאת אבל זה לא עבד..
בחברה שאני קונה זה לא קורהברוקולי
איזה חברה?טל..
לי דווקא כן נוצרים משקעים בb&dטארקו
הירוקה הטבעית, כן?

אגב, קניתי עכשיו חמאת בוטנים טבעית קראנצ'!
לא פתחתי אבל זה נראה שוווההה


סבתא שלי נתנה לי טיפ לנער ממש טוב לפני הפתיחה ואז לשמור במקרר. אמרה שלה זה עזר. אני לא הצלחתי לנער טוב מספיק...
גם שלי b&d ויש משקע. הירוק.ת.מ.אחרונה
קדאיף ביתיקראנץ שוקולד



וואו השקעה. איך אוכלים את זה?זה לא עבה מדי לקינוחים?חילזון 123אחרונה
עוד לא פתחו שרשור מאכלי חורף??😋העוגב
אז מה המאכלים שעושים לכם את החורף ןמחממים אתכם מבפנים?

המתכון הביתי שלכם כמובן גם יוסיף

מתחילה- מרקים- כל חורף אני מנסה מררים חדשים וזה כל כך כיף ומחמם ומשביע
חמין- רק בשבתות אבל

ועוגיות ביתיות פשוטות בשביל לשבת על כוס תה (בדיוק מחפשת מתכון חדש כי נמאס לי משלי, אז אשמח)

אה, וקטניות הרבה יותר מסתדר לי בחורף..
מרקים וחמין זה ברור*אשתו של בעלי*
אבל אצלי חורף זה הכי הכי עוגת שמרים😋
מענייןהעוגבאחרונה
יש מתכון לקראמבל תפוחים פרווה?יול-יול
בלי מרגרינה/מחמאה?
בטחmom123

כוס קמח

כוס קוואקר

1/2 או 3/4 כוס סוכר חום

שמן

 

 

וקנמוןmom123אחרונה


קמח שמרים מתאים לכל בצק שמרים?יעל מהדרום
לק"י

איך יודעים כמה שמרים יש בו ביחס לכמות הקמח?
כן . ונתוןברוקולי
תודה! (מה נתון?)יעל מהדרום
יחס שמריםברוקולי
זה כתוב על האריזה?יעל מהדרוםאחרונה
במה אפשר להמיר חמאה/מרגרינה בעוגיות?סמטאות
לא שמן קוקוס,הוא משתלט לי על הטעם
תלוי איזה אבל שמןברוקולי
מנסיוןג'נדס
רק שמן קוקוס
א. לחפש מתכונים שהוא מורגש פחות. (ניסוי וטעיה)
ב. להרגיל את החך לטעם שלו.
ג. אולי לשלב שמן קוקוס וקנולה עד שמתרגלים לטעם.
אבל זה יוצא עוגיות קוקוס במקום קפהסמטאות
תראיג'נדס
העניין בשמן קוקוס (וגם זית האמת) זה שהוא לא מזוכך, כלומר מפיקים אותו בתהליך שלא הורס את המרכיבים שלו ולכן הטעם שלו נשמר. מה שקורה בשמן קנולה וכמובן מרגרינה זה שממש הורסים הכל ומשאירים רק שמן (מזוכך)... לכן איתו לא מרגישים טעם נוסף מהשמן... אז אם הסיבה זה מטעמי בריאות, חפשי מתכונים שהשמן פחות מורגש... וככה לאט לאט תתרגלי לטעם. אישית מעולם לא יכולתי לסבול קוקוס (וקוקוס טחון כמו שמצפים כדורי שוקולד וכד' אני עדין לא יכולה לראות מרחוק. דוחה אותי) ולאט לאט התרגלתי ברמה זו או אחרת... יש לי מתכון שאחותי הכינה ולא האמנתי שזה עם שמן קוקוס... הייתי בהלם!! רוצה?
אשמחסמטאות
הנהג'נדס
עוגת ריבה של פעם

המרתי את החמאה ב160 גר' שמן קוקוס (במצב נוזלי)
עשיתי הכל במעבד מזון. יצא מושלם! זה לא משנה מה תעשי עם הבצק הזה... זה מתאים למלא סוגי עוגיות...
תודה רבה!סמטאות
לפעמים אפשר בשמן רגיליעל מהדרום
כמה אפשרויות מניסיון:תולעת השני
שמן
בננות מרוסקות (ולהפחית סוכר)
אגוזי מלך טחונים (ולהפחית קמח)

תעדכני איך יצא!
אנסה תודה;+)סמטאות
יש מתכונים שאפשר פשוט שמןטל..
המרקם יוצא שונה אבל לא נורא - תתייחסי כמתכון חדש.
אני לא מכינה בכלל עוגיות עם מרגרינה, רק שמן.
לא מתאים לעוגיות בצק פריך
אבל כן לשוקולד ציפס ודומיו שמניחים כדורים בתבנית
או חיתוכיות.

בעצם, הייתי מכינה גם עוגיות קפה בצורות ממתכון נחמד.
חצי מהכמות בשמן רגיל, אבל זה לא יתרחב כמעט בתנורארץ השוקולד
במקום 200 גרם חמאה/מרגרינה חצי כוס שמן
תודה! אבל זה יהיה יציב?סמטאות
כן, אני עושה את זה בעוגיות שוקוצ'יפס של אופנהיימרארץ השוקולד
וזה יוצא ממש סבבה
אני חושבת שבמקום 200 גרם, כוס שלימה שמן, לא חצימודדת כובעים


נראה לי 3/4 כוסג'נדס

יודעת מהמתכון של העוגיות של אופנהיימר

פעם אמרו פהנשימה ארוכה
50 גרם מים ו50 גרם שמן
@ruthi

וזה בערך חצי כוס חדפ קטנה
אני אמרתי. וזה נכוןruthi
אפשר גם באבוקדויעל מהדרום
לק"י

אם לא אכפת לך שיש סיכוי לגוון ירקרק בעוגיות

(יש מדינות שמכינים בהן מאכלים מתוקים מאבוקדו).
ניסית? יצא טעים?סמטאות
אם לא יוצא משו,אני שולחת אליך
בת דודה ניסתה...אני לא בקטע של עוגיות ירוקותיעל מהדרום
לק"י

ודודה שלי הכינה מלוואח עם אבוקדו

נראה לי שהאבוקדו לא נותן טעם.
וירוק אחר,את כן בקטע?סמטאות
טוב,יש אבוקדו בבית,אחכה שיהיה רך יותר ואנסה..

יעל מהדרום
לק"י

דולרים- כן.
סיגריות- פחות....
מבינה ענין ובעלת טעם טובסמטאות
הכנתי טראפלס עם אבוקדו במקום שמנתספקאחרונה

יצא לא רע בכלל אבל עם צבע קצת מוזר. 

לא יודע איך זה כתחליף לחמאה. 

 

גם יש זנים שיש להם טעם יותר חזק ויש זכנים עם טעם כמעט לא מורגש - וזה יכול ליצור הבדל משמעותי בטעם. 

חח... ראיתי היום ברמי לוי מארז ענק של מחית אבוקדו קפואהמודדת כובעים

ועכשיו אני מבינה מה עושים בזה

יואו!! גדוליעל מהדרום
מגניב, לא ידעתי שמוכרים אתזהסמטאות
שמן קוקוס עדיף - תלוי איזה סוגט'
בשמן קוקוס מזוכך לא תרגישי טעם וריח ומצד שני הלא מזוכך עדיף לאפיה.
שמן קוקוס גם יותר "כבד" מחמאה אז כדאי להפחית ולא להמיר לכמות זהה.