לק"י
עשיתי עם קצפת וביסקוויטים, אבל חסר משהו לטעם שיהיה בטעם גבינתי.
(זה לגן של הבת שלי. היא אלרגית לחלב).
לק"י
עשיתי עם קצפת וביסקוויטים, אבל חסר משהו לטעם שיהיה בטעם גבינתי.
(זה לגן של הבת שלי. היא אלרגית לחלב).
יש כאלו עוגות שמכילות רק קצפת, פודינג וכו'
זה טעם אחר מעןגה עם גבינה, אבל גם טעים.
וגם - יש לי הרגשה שלילדים בגן זה פחות קריטי 🙈
לק"י
הבת שלי לא היתה החלטתית בנוגע לטעם (הכנתי לשבת). פעם אחת היא אמרה שזה טעים, ופעם שזה קצת מגעיל🤣
כך שקשה לי לדעת מה זה באמת...
אבל אולי את צודקת, שאפשר להכין רק עם קצפת וזהו.
כמו גבינת טופו. אני מעדיפה גבינת קשיו שאני מכינה בעצמי, אבל יש מקומות שאפשר למצוא מוכן וזה יוצא מעולה
בשילוב עם ריצ'.
אם את מתכוונת למה שאני מכירה
זה בסיס ביסקוויטים ועל זה מלית נוזלית שאופים, במראה זה כמו עוגת גבינה
בכ"א בהצלחה!
2 תבניות בגודל A4?
הן יחתכו להם לריבועים קטנים.
אשמח להמלצות שלכל על מתכונים לעוגות ביסקוויטים טובה.
ועדיף הכנה יחסית פשוטה..
תודה רבה
מקציפים שמנת מוסיפים חלב מרוכז גביע יוגורט ותמצית וניל.
שכבת ביסקוויטים שכבת בלילה לסירוגין ולמקרר
לק"י
יצאה טעימה.
הייתי מוסיפה עוד קצת סוכר. ואני גם לא טובלת את הביסקוויטים בחלב, הם מתרככים מהמילוי.
עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.
לק"י
אפשר להוסיף ריבת חלב, שוקולד מומס עם שמנת, פירורי שוקולד, פירורי ביסקוויטים.
מה שאוהבים.
לק"י
פודינג שוקולד נשמע לי אישית פחות מוצלח.
אבל ריבת חלב, שוקולד בלונדי- יכול להיות טעים.
אפשר להוסיף כף או יותר נוטלה לגיוון בטעם
מכינים לפני סעודה שלישית..
לוקחים גבינה לבנה ומערבבים עם הרבה סוכר שיהיה מתוק,
שמים שכבת ביסקויטים, שכבת גבינה, שכבת ביסקווטים, שכבת גבינה...
לפעמים למעלה מגרדים שוקולד..
מקציפה קצפת
מוסיפה גבינה לבנה
פודינג וניל
שכבה מהקצפת, שכבה ביסקוויט
ומלמעלה שמה ריבת חלב/ ריבה אחרת או שוקולד איכותי
אשמח לדעת מה מועילה ביצה בבצק
לאחרונה שמה ביצה
לא בטוחה שיוצא יותר טוב
מה הביצה תורמת לבצק של החלות?
אשמח לעזרה מהמנוסים כאן
במתכונים שיש לי עם ביצה אני רואה שהחלות שומרות על טריות יותר זמן.
כמובן שאם שמים ביצה צריכים להוריד בנוזלים האחרים
הביצה מוסיפה שומן לבצק ומעשירה אותו
יש אומרים שחלה ללא ביצה מתייבשת פחות מהר.
להכניס לתוך חמין.
היי אשמח לשמוע מנסיונכם איזה מיקסר עדיף
אני צריכה משהו יחסית חזק שמתאים ללישה של חלות אחת לשבוע לפעמים קילו לפעמים יותר
מתלבטת בין בוש mum9 הורוד לבין
Kenwood kvl8300 (xl chef titanium)
תודה מראש🙂
לוזוכרת דגם.
רק יודעת שהוא 1200 ואט.
קנינו מיכל של 5 ליטר, והבקבוק זכוכית שלהם עם פיה קפיצית והמשפך לא מתלבש טוב. ובכלל שכמנסים לשפוך את השמן למשפך נשפך גם מסביב, וחבל על כל טיפה😅
יש לכם טיפים?
ורק אז לשפוך. אפשר להוציא את זה בזהירות עם סכין.
מזמן לא קניתי מיכל, אבל באמת זכור לי שזה היה טיפה מעצבן להתעסק עם זה.
לק"י
בדקתי מה שכתוב לגבי חריפות וטעם דומיננטי.
אני אוהבת טעם עדין. אז לפי זה הזמנתי.
וגם מה שקניתי זה מזיתים שגדלים בארץ.
גם לך @(אהבת עולם)
ננסה ונעדכן
הוא נחשב איכותי
אם יש לכם בהצדעה יש מבצע שווה עליו
אפשר לשאול למה אתם קונים את השמן הזה אם אתם לא בררנים?
לבעלי פשוט לא טעים השמנים האחרים, אני לא מרגישה הבדל...
לק"י
היינו קונים של יד מרדכי, אבל גם המחיר עלה, וגם יש מחסור ולא תמיד אנחנו מוצאים בסופר.
אז החלטתי להזמין גלון גדול, ויצא יותר זול.
טעים ואיכותי.
קצת יקר אבל שווה את המחיר.
אצלנו זורקים
ערב
מרק ירקות עם עוף ואטריות
קוסקוס
קניידלך
בוקר
תפוחי אדמה עם עוף בתנור ברוטב תפוזים
אנטיפסטי
סעודה שלישית
רעיון פשוט להכנה שאינו בצק ספידי/קיש?
סלט חצילים עם פלפלים ועגבניות בתנור
טחינה
מטבוחה מהמקפיא
חלות מהמקפיא
חיתוכיות שוקולד צ'יפס קרמל
לק"י
חלות בלי לישה
סלטים: חצילים, גמבה ופטריות (מההקפאה)
טחינה
סלק
סלט חי
אבוקדו
עוגת תפוזים (מההקפאה)
כל מיני עוגיות (מההקפאה)
עוגת ביסקוויטים פרווה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק פרווה
עוף
יום שבת:
תפוז"א בתנור
ירקות בתנור
קוסקוס
חזה עוף עם בצל ופטריות
סד"ש:
לחמניות עם שמן זית ותבלין של פיצה
עוף ותפוחי אדמה זה לחתוך ולזרוק בתנור
קוסקוס הכי לזרוק
אנטיפסטי וסלט חצילים גם שמים בתנור לשעה ולא מתעסקים יותר
מרק עוף זה גם לשים בסיר ולשכוח לשעה
הכוונה דברים שלא התקשקשות מידי ולא המון סוגים..
לוקח זמן אבל פחות משבתות שמתעסקים יותר
לא יודעת כמה זמן לקח אבל כי זה היה לאורך כל היום עם עוד מלא דברים..
האם לשים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור? איזה שינוי זה עושה?
א' אין צורך בתבנית אפשר גם כלי ברזל קטן
ב' לא חייב רותחים כי זה מתחמם לבד
זה אמור להעלות אדים כדי שהלחם יהיה רך יותר או משהו כזה
אבל האמת אני לא רואה בזה ערך מוסף, כשאני עושה עם, זה גורם לתחתית של הלחם להיות רטובה
ואם עושים בלי, צריך פשוט להוציא את הלחם בזמן וזה יוצא מצוין
הייתי עושה עם ועברתי לעשות בלי ואני מעדיף ככה
א. לפעמים אם עושים את זה אז כדאי גם לשנות טמפרטורה, לא בטוח שזה מתאים לכל מתכון.
ב. יש לי מתכון שבו עושים את זה וזה נותן אפקט של 'קשה' הרבה יותר קשה.
ג. הרעיון של לשים מים רותחים ולא קרים קשור פשוט לזמן שיקח לתנור להתחמם אם יכניסו מים קרים (לחלופין אם התנור כבר חם- מים קרים יורידו את הטמפרטורה שלו בצורה משמעותית).
אצלנו
ערב
מרק אדום
קניידלך
קיש בצל וזיתים
בלינצ'ס במילוי בצל ופטריות
בוקר יש לנו אורחים שיביאו איתם תפו"א
אנטיפסטי
פסטה בולונז
שניצלים מהמקפיא
סדש
שאריות מהערב
טונה ותירס שהבת שלי מאוד ביקשה
חומוס
טחינה
מטבוחה מהמקפיא
מקלות גזר
חצילים בתנור
קוביות בטטה בסילון
סלט קישואים עם עגבנייה
חלות מהמקפיא
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים
כדורי קוואקר ושוקולד חלביים
מלון
חלות מעשה ידיי
סלטים שונים (לא נסגרתי, בגדול מטבוחה , חציל בטעם כבד, טחינה, חילבה, חצילים מטוגנים אדומים?)
דג מטוגן
כרעיים ותפ"א חגיגיים בתנור
בוקר סביח-
חביתיות ֫לאפה
ביצים
חציל מטוגן
סלט ירקות גדול
אולי סלט קישואים
זה מתכון של נועם זיגדון
קיבלתי מחמותי.
זה חביתיות גמישות שניתן למלא אותן כמו בלינצ'ס, ואפשר לאכול ככה או עם מילוי מתוק.
מצרכים (מידות של כוס חד פעמית קרה)
3 ביצים
1/3 כוס שמן
כוס מים
קצת מלח (בערך 1/4 כפית)
להקציף יחד
להוסיף בהדרגה 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
עד שאין גושים והקמח נטמע היטב בבלילה.
להקציף עד לקבלת בלילה אוורירית וחלקה.
הכנה- יש להשתמש במחבת שחוממה מראש לקבלת תוצאה טובה כבר מהחבית הראשונה!
אם יש צורך ניתן לשמן מעט את המחבת למניעת הידבקות של החומר, ולצמצם לכלוך.
לצקת במחבת כל פעם כמות קטנה ומייד לשטח אותה על פני המחבת (בערך חצי מצקת או מצקת אחת)
עד שמתקבלת חביתית בלינצ'ס דקה.
לתת לה להתבשל
וכאשר השוליים מזהים להוציא לצלחת נפרדת.
מהכמות הזו יצאו לי כ 10 חביתיות
ממליצה להתנסות לפי הכמות הזאת
כאשר צוברים ביטחון רואים כמה שזה קל
וניתן בהחלט להכפיל כמויות !
לא הקפאתי אז לא יודעת אבל לדעתי
לא מחזיק טוב בהקפאה
במקרר נשמר טוב בקופסא אטומה.
עדינה
שלא תקרע את התוצר
אז לא היה בסיס במקפיא...
חלות ביתיות
סלטים:
סלט ירקות
מטבוחה
סלט חצילים פיקנטי
חצילים בטחינה
טחינה
סלט זיתים
סלט סלק
אולי סלט עגבניות
לילה:
מרק כתום
דג מרוקאי
קוסקוס
שעועית
יום:
עוף בשזיפים
אורז עם בצל
בטטות בתנור
שעועית מהלילה
סד"ש:
חלות וסלטים
על כל ממתיק רשום כמה ממנו מחליף X כמות של סוכר
הדרך היחידה לדעת אם תחליפים מסתדרים היא לחפש באינטרנט כמה שמים במקום כמה ואז פשוט לנסות
אני השבת לבד ומתחשק לי מרק ירקות צח כזה.
זה יהיה מוזר מידי?
וגם, מה אתם ממליצים לעצלנים להכין לשבת?
אני אשתמש בפרייר ולא בתנור כי ... זה רק אני השבת.
ואפשר להכין מתכוני שגר ושכח-
תפוחי אדמה ועוף בתנור עד שרך - רך
אורז ושניצלים כנ"ל
בורקסים כנ"ל ורוטב קליל של פטריות
מגישים בורקס ועליו ניתן לשים קצת מהרוטב
(לגבי שבת בבוקר - לברר אם אפשר להשתמש ברוטב ואם כן איך לחמם בהיתר)
זה להזמין ממסעדה אהובה 2 ארוחות 
מה עוד?
בעיקר ארוחה בתבנית זה כיף
אני מנסה להכין לחמניות שיצאו לי כמו הלחמניות האלו שמוצאים במכולות / סופרים (תמונה מצורפת).
ניסיתי כל מיני נסיונות אבל לא הצלחתי.
יש למישהי מתכון איך מגיעים לזה?
תודה

מתכון שווה ללחמניות
רכיבים:
1 קילו קמח (אפשר רק לבן ואפשר לשלב קמחים שאוהבים)
2 כפות שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר 66 גרם
1 ביצה
1/2 כוס שמן צמחי
1 כוס חלב
1.5 כוסות מים
1 כפית מלח
ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב או מים
שומשום לקישוט
הוראות הכנה:
בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים למעט חצי כוס מהמים עד לקבלת בצק רך גמיש
ולא דביק מדי. במידה והבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.
משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הבצק
מחלקים לכדורים 100-150 גר
מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים לגליל
אם רוצים ציפוי מכינים תבנית מים ותבנית חומרים לציפוי
טובלים הבצק במים ואח"כ בציפוי ומניחים לתפיחה בתבנית
אופים 170 מעלות כ- 20 דקות להזהבה
כאשר לשים בצק חלבי יש לשים לב שלשים אותו בצורה מיוחדת או לתת בו סימן ברור שיהיה ידוע שהוא חלבי
הלכה ד - אפיית פת חלבית או בשרית | פרק כה - בשר בחלב | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
יש לחמניה ספציפית שאני מאד אוהבת של בונז'ור שמוכרים בסופר לידי שקוראים לה לחמניית דגנים. יש תיאור שלה כאן: https://www.osem-nestle.co.il/brands/%D7%91%D7%95%D7%A0%D7%96%D7%B3%D7%95%D7%A8/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA%20%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D%2090120%20%D7%92%D7%A8%D7%9D
היא נראית ככה:

רשימת הרכיבים שלה היא:

כשאני מכינה, זה יוצא הרבה פחות עשיר ועם טעם פחות עמוק.
בניסוי האחרון הכנתי ככה:
350 לבן 150 מלא. 11.2 מ"ל שמרים, 7 גרם מלח, 30 גרם סוכר, 25 גרם שמן, 300 מ"ל מים.
עשיתי את כל התהליך (לישה, התפחות וכו') בצורה טובה.
מה אני יכולה לעשות שיצא לי כמו הלחמניה שלמעלה?
הערה: השאלה לא לגבי הציפוי (מה שמכסה את הלחמניה מכל הצדדים), אלא לגבי
תוכן הלחמניה עצמה.
כי יש עוד הרבה רכיבים שיש בקנוי ולא השתמשת בהם....
@חילזון 123 הקנוי יותר אוורירי ומרקם קצת שונה.
מרגישים שהטעם יותר עמוק, יותר מורגש הלחם.
אני מבינה שיש רכיבים שלא השתמשתי בהם... מאיפה יהיה לי גלוטן חיטה, לתת שעורה, קמח סויה ועוד דברים שיש שם
אני גם לא יודעת
איך משתמשים בזה.
אבל זו השאלה - האם יש דרך בבית להגיע לתוצאה הזאת?
ככה זה... מה שטעים זה פחות בריא... 🙈
טעם וריח זה משהו שאפשר להתרגל אליו.
אני מאד אוהב את החלות של אמא שלי והן שונות לגמרי ממה שיש בחנויות.
ללחמית יש טעם מאד "מושך" אבל בתכלס אם היו מציעים לי לקנות חלה של אמא שלי הייתי קונה במקום הלחמית.
וגם לתת שעורה
יש משפרי אפיה שניתן לקנות בסופרים שאולי יעזרו
שמופיעים בלחמניה הקנויה ולא מופיעים בבצק שלך, תנסי להוסיף גם אותם.
ויש עוד רכיבים שמן הסתם לא משמשים במטבח הבייתי
גם בפנים
אולי כדאי להכין מתכון דומה מהאינטרנט ולשפצר אותו לפני שמדובבים רשימת רכיבים..
אין לך את התנור שלהם, חסר לך חלק מהמרכיבים שברשימה(אלא אם יש לך מאיפה להשיג "חומצה אסקורבית" לדוגמה) וגם יש רכיבים שככל הנראה לא ברשימה (אני יודע שבמרכיבים שמתחת לאחוז מסוים (לא יודע בכמה מדובר בחוק בארץ) לא חייבים לספר עליהם).
מה שאת כן יכולה זה לחפש מתכון ביתי שאת אוהבת.
אני חושב שיש הרבה מתכונים ביתיים יותר טובים מהקנויים.
ערב
מרק ירקות עם קציצות ואטריות
קניידלך
קוסקוס
בוקר
אנטיפסטי
פירה
חזה עוף שעוד לא לגמרי נסגרתי עליו, רציתי בטמפורה אבל צריך בלי רוטב
סדש
בצק ספידי עם פירה
חלות
טחינה
חומוס פטריות
סלט אבוקדו
חצילים בתנור
מטבוחה
סלט ירקות
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים (יומולדת לבעלי)
וקנינו ארטיקי קרח גם
כי תאבדי את הקריספיות של המעטפת, אבל אפשר להגיש לצד סלטון
לק"י
זה גם מתחמם יותר טוב על הפלטה מאשר בציפוי של פירורי לחם.
אז לא חייבים לעשות בחתיכות קטנות.
אני השתמשתי במתכון הזה, אבל אפשר לעשות שינויים:
ומכינה ביף סטרוגנוף
ערב שבת:
מרק קוסקוס עם כנפיים
קוסקוס
בוקר:
פשטידת ברוקולי
פרגיות בתנור עם מלא בצל
תפו''א בתנור
אורז
סד''ש:
נודלס עם ירקות
אפיה:
חלות
אולי עוגה
סלטים:
חילבה
סחוג
מטבוחה
חומוס
טחינה
טפנד זיתים
ממרח עגבניות ושום צלויים
חלות ביתיות וקנינו פרנות
שום קונפי ,חצילים, טחינה נראה מה עוד
גפילטע פיש
וגם דג מרוקאי אמיתי טעים
סלט סלרי
סלט עגבניות שרי
כרובית טריה אפויה
אולי אאפה גם כרוב לבן
עוף בתנור
בשר: רולדה
קוגל תפוא
אורז
לשבת בבוקר יש דגים מעושנים וקרקרים
סלט חסה
צונט
דלי רול
מאמינה שגם ישאר סלט סלרי
לסדש ספגטי בשומשום וסויה
ירקות
ויש גם רוגלעך ושמרים קנוי,
אבטיח ענבים ונקטרינות
וצ'יפסטיקס , עוגה עם שוקולד וחמאת בוטנים
מגולגלות תמרים- חלק עשיתי עם קינמון
אגב מגולגלות, המתכון די בריא- 80% וללא סוכר-
מכירים ממרח תמרים קנוי עם יותר מ64% תמרים? לא מצאתי בסופר
מחפשת תחליף קנוי.. אשמח אם מכירים
מחכה לשבתתת
שבת שלום
💜
אני עושה את זה מטעמי כשרות האמת
בודקת תמרים בכמות הרצויה
מכניסה לסיר קטן
מוסיפה מים (חצי/שלושת רבעי מגובה התמרים)
נותנת להתבשל בהתחלה על אש בינונית , אחרי 3 דקות מעבירה לאש נמוכה. זהירות שלא יישרף
להוסיף מים אם נגמר
לאט לאט התמרים מתרככים ונהיים עיסה.
מוסיפה טיפה שמן ומתבלת אותם בקצת קינמון
אפשר להוסיף פנימה כפית גרידת לימון
מערבבת מידי פעם כדי לאחד הכל.
משמש כממרח או כמילוי לאזני המן/ עוגיות מגולגלות.
אולי מים רותחים. לא זוכרת.
ויש ממרח תמרים של קליית גת 100% תמרים
ואז הכשרות המסומנת לא עוזרת....
לצורך שיווק תמרים בגוש משתמשים בתמרים בעלי איכות ירודה שנפסלו לשיווק כשהם שלמים, בתמרים אלו רמת הנגיעות גבוהה, ובאריזות רבות שבדקנו נמצאו עשרות חרקים. מחמת דחיסת התמרים בדיקתם קשה ומומלץ להמנע מלהשתמש במוצר זה.
מי שברצונו להשתמש במוצר זה, עליו לקחת בכל פעם כמות קטנה מן האריזה, לשטוח אותה לשכבה דקה מאד, ולהתבונן מול האור משני הצדדים.
לק"י
חלות ביתיות
טחינה קנויה
חציל קלוי
חצילים אדומים
סלט חי
עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות מאותו בצק בלי שוקולד ועם אבקת סוכר מעל
ליל שבת:
קוסקוס
מרק פרווה
עוף עם בצל וגמבה
יום שבת:
פרגיות עם בצל ופטריות
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
קוסקוס
סד"ש:
לחמניות ביתיות עם שמן זית ותבלין של פיצה (חלק עם עם שום)
קניתי 2 מגבות מטבח מפוקס הום - מה שבתמונה.
שניהם השאירו על הידיים (אחרי שמנגבים איתם) "פירורים" קטנים של בד.
חשבתי שאולי כביסה תעזור, אז שמתי אותם ב-2 כביסות אבל זה לא פתר את הבעיה.
האם יש משהו שאפשר לעשות?
ואגב, ראיתי מגבות מיקרופייבר למטבח, איך הן?
תודה

מגבות מיקרופייבר -

א' מגבות מטבח לא אמורות להשאיר פירורים במיוחד לא אחרי כביסה (יש כאלה שאכן צריכות כביסה אחת)
ב' מטליות מיקופייבר הן מוצר נחמד, מתאימות לנקיון משטחים, פחות ניגוב ידיים או ניגוב למטרת ספיגה שבשביל זה מתאימות יותר מגבות רגילות לדעתי
וגם ילדים יכולים אולי לאהוב
חוץ מבינה צהובה?
אני רוצה לנסות לגוון לנו עם עוד גבינות
פיצה של בצק , רסק עגבניות, תוספות כמו זיתים
(נראה לי שיש גם מוצרלה שנראית כמו גבינה צהובה פרוסה בערך) .
כל גבינה מלוחה כמו בולגרית/פטינה וכו'.
תכלס כל גבינה יכולה להתאים. אם הילדים יאהבו או לא זה כבר תלוי בילדים הספציפיים...
תודהרבע ל7אז למה השם שונה?
וגם הטעם שונה
אבל בעיקר צהובה מוצרלה.
תגגלי המתכונים שונים לפיצות
ותראי במצרכים במה משתמשים.
יש לנו חבילה שלמה שתכף גוססת, רעיונות מה לעשות איתם?
לק"י
פשטידה
רוטב שמנת פטריות
סלט חצילים ופטריות
פטריות בציפוי/ טמפורה
פטריות ובצל מטוגנים
עם פרגיות/ עוף/ חזה עוף
אני רואה שבחלק מהמתכונים אומרים לטגן את הבשר קודם,
ומצד שני יש כאלה שפשוט מכניסים את הבשר חי עם כל המצרכים האחרים וזהו...
אני מתפלא, הוא לא מתייבש ככה? אם לא למה אני מתאמץ לטגן
מנסיונכם, מה הנכון לעשות?
אבא שלי מלך הצונטים (יענו חמין) והוא מטגן את זה ניראלי עם בצל ואולי עם עוד דברים לפני
חולה על הצונט שלו אינדברים כאלה
ניראלי הטיגון לפני נותן לו איזושהי סגירה טובה עם צבע ואחכ הוא מבשל את זה שעווות וזה רך פחד
אז מה דעתו לגבי כאלה שמראים במתכון שלא מטגנים? זה משגע אותי מה לא מתייבש להם?
גם אני כרגע מטגן את הבשר לפני ויוצא לי ממש רך.. אבל חשבתי לעצמי אם יש כאלה שלא מטגנים אולי אני טורח לחינם?
אה, ואם אפשר את המתכון שלו, נשמע שחובה לנסות 🙏😁
אמנם לא מבין גדול
אבל לגבי בשר הרבה אומרים שחובה לטגן לפני שלא יברחו הנוזלים.
בעוף לא ראיתי משהו כזה (נראה לי רק בחזה עוף)
אף פעם לא שמעתי שיש חילוק בין הבשרים לעניין הזה
ועל נתחים של בישול ארוך כמו צלעות בלי עצם, שפונדרה, או כתף מרכזי (מספר 5)
זה סתם מיתוס בישול עתיק.
מה זה כן עושה משפר את הטעם.
כמו שאנחנו אוהבים לעשות לסטייקים והמבורגר החלק המטוגן הוא תוצאה של תגובת מאילארד וזה פשוט טעים.
אז מה בעצם גורם לבשר אחד להתייבש ולשני להישאר עסיסי?
מתייבש.
בגדול בישול בנוזל לא אמור לייבש את הבשר
ככה לפחות אני מבין מהאתר הזה שהלכתי לחפש מידע על בשר (זה קצת ארוך שם כל ההסבר)
אגב הוא כותב מה שאמרת לגבי טיגון
הבהרה אני לא מכין חמין עם בשר אני מכין על עוף
בעיקר בצלים קטנטנים
איך אפשר לנצל? מחפשת מתכונים טעימים ומוצלחים מניסיון
אשמח אם יש לכם
*פשטידת בצל
*מרק בצל
*עוף עם מלאאא בצל
(אחד המתכונים הכי מוצלחים שאני מכינה והילדים שלי חולים על העוף הזה)
התבלין היחיד שבשמים בו זה:סוכר חום!
מטגנים המון בצל עד הזהבה.
מוסיפים 2 כפות סוכר חום.מערבבים ומוסיפים את העוף(איזה חלק שאוהבים)
ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי!
יש לך מתכון מוצלח למרק בצל פרווה?
לפרוס 6/7 בצלים לרצועת דקות.
לטגן אותן עד הזהבה/השחמה קלה.
לשים אבקת מרק בצל,מל"פ
ומים ולהביא לרתיחה
ואז להנמיך ולבשל כשעה.
מערבבים היטב כף קמח עם טיפ שמן
ושופכים לסיר המרק.
מבשלים עוד כ-10 דקות.
המרק צריך להיות סמיך.
ואני קראתי בזמנו שבמרק בצל אמיתי צריך לטגן את הבצל על אש קטנה הרבההה זמן... בשביל טעמים עמוקים וזה
לא העזתי לחלוק על המתכון 😅
יש הבדל תכלס?
גם במתכון שלי הטיגון לוקח זמן😀
אם זה מתאים לשבת בבוקר.
אנחנו לא מחממים אוכל עם נוזל על הפלטה...
תודה!
אולי מרק בצל?
ריבת בצל
מרק בצל
למאכלים עתידיים
אפשר לטגן עם פטריות ולמלא בצק פילו , אפשר להוסיף גבינה קשה או בשר טחון
אפשר כרוב ממולא פרווה, אני שמה שם מלא בצל טחון מטוגן
אפשר פשטידה
פשטידת בצל פרווה - מבחינתי זאת קסם של פשטידה קלות ההכנה הורסת
עושה אותה מלא. מאד מוצלחת.
להשתמש למג'דרה, חביתה ואפילו אפיית לחמים עם בצל מטוגן.
זה פשוט מעדןןן!
אפשר להכין גם פתיתים עם המוןן בצל
היי,
האם אפשר להקפיא אבקת שום גבישי (כדי שישמור על הטעם)?

תודה רבה!!!!
(עם כמה שפחות עוף... לא אוהבים אצלנו)
לק"י
לטגן בצל/ ירקות מוקפצים.
להכין עיסה לקציצות כמו שאוהבים, ואחרי שהנ"ל מטוגן, לתבל. ואז להוסיף קציצות לסיר.
אחרי בישול חלקי להפוך בעדינות ולבשל עד שמוכן.
אולי צריך להוסיף קצת מים בבישול.
שניצלים
קבבונים בתנור
מוקפץ
בורקס (אפשר מבצק ביתי)
פאי רועים
פסטה או איטריות אורז עם בשר טחון
קציצות אפויות/מטוגנות
קבב
טורטיות ממולאות
רציתי לכתוב מוקפץ, אבל יש בזה קצת חזה עוף...