שרשור חדש
מכירים מתכון טוב לעוגת "גבינה" פרווה?יעל מהדרום

לק"י

 

עשיתי עם קצפת וביסקוויטים, אבל חסר משהו לטעם שיהיה בטעם גבינתי.

 

(זה לגן של הבת שלי. היא אלרגית לחלב).

למה את חייבת טעם גבינתי?חילזון 123

יש כאלו עוגות שמכילות רק קצפת, פודינג וכו'

זה טעם אחר מעןגה עם גבינה, אבל גם טעים.


וגם - יש לי הרגשה שלילדים בגן זה פחות קריטי 🙈

כי זה לכבוד שבועות...אמרתי שאכין עוגת גבינה פרווהיעל מהדרום

לק"י
 

הבת שלי לא היתה החלטתית בנוגע לטעם (הכנתי לשבת). פעם אחת היא אמרה שזה טעים, ופעם שזה קצת מגעיל🤣

כך שקשה לי לדעת מה זה באמת...

 

אבל אולי את צודקת, שאפשר להכין רק עם קצפת וזהו.

אז תכיני עוגת שמנת-מתוקה פרווה 🙂חילזון 123
זה גם יתאים לשבועות...
תוסיפי לקצפת פודינג וניל וחלב צמחישוקולד לבן
ואולי אפשר להוסיף ציפוי נוגט/לוטוס/שוקולד וחמאת בוטנים, זה גם מוסיף להרגשה חלבית
זה בדיוק מה שעשיתי, עם פודינג וחלב שיבולת שועליעל מהדרום
יש היום גבינות טבעוניות בטעם ניטרליאמא יקרה לי*

כמו גבינת טופו. אני מעדיפה גבינת קשיו שאני מכינה בעצמי, אבל יש מקומות שאפשר למצוא מוכן וזה יוצא מעולה

בשילוב עם ריצ'.

אשמח למתכון איך את מכינה...אגוז16
תודה רבה לכן!!יעל מהדרום
פאי אננסאופק המדבר
יש לו טעם חלבי קצת
תודה! פחות מתאים לילדי גן נראה לייעל מהדרום
לא יודעתאופק המדבר

אם את מתכוונת למה שאני מכירה

זה בסיס ביסקוויטים ועל זה מלית נוזלית שאופים, במראה זה כמו עוגת גבינה

בכ"א בהצלחה! 

התכוונתי לעוגת גבינה קרה, לא אפויהיעל מהדרום
עוגת כמו גבינהופל לימון
איזה גודל של עוגה צריך ל-35 ילדים בערך?יעל מהדרום
לק"י


2 תבניות בגודל A4?

לדעתי תבנית גדולה אחת זה מספיקבוקר אור
ככה אני הכנתי לבת שלי עם מספר ילדים דומה
גדולה הכוונה לענקית או a4?יעל מהדרום
או a4 או אחת יותר גדולה. לא הענקית.חילזון 123

הן יחתכו להם לריבועים קטנים.

תודה!!יעל מהדרוםאחרונה
עוגת ביסקוויטיםdn5754

אשמח להמלצות שלכל על מתכונים לעוגות ביסקוויטים טובה.

ועדיף הכנה יחסית פשוטה..


תודה רבה

משהו שאילתרתי בשישיבוריס

מקציפים שמנת מוסיפים חלב מרוכז גביע יוגורט ותמצית וניל.

שכבת ביסקוויטים שכבת בלילה לסירוגין ולמקרר

הכנתי את זויעל מהדרום

לק"י


יצאה טעימה.

הייתי מוסיפה עוד קצת סוכר. ואני גם לא טובלת את הביסקוויטים בחלב, הם מתרככים מהמילוי.


עוגת ביסקוויטים גבינה מופחתת קלוריות - מתכון מנצח! עוגה מעולה ב 10 דקות הכנה.

תודה. פודינג וניל שווקי לדעתך או גם אחר?dn5754
ואם הייתי מוסיף קרם שוקולד וכדו' זה היה משדרג? במקום? או מוריד ומיותר?
שווקי?יעל מהדרום

לק"י


אפשר להוסיף ריבת חלב, שוקולד מומס עם שמנת, פירורי שוקולד, פירורי ביסקוויטים.

מה שאוהבים.

*דווקאdn5754
הכוונה אם פוודינג אחר כמו שוקולד גם יעבוד?
אהה. זה פשוט יהיה טעם אחריעל מהדרום

לק"י


פודינג שוקולד נשמע לי אישית פחות מוצלח.

אבל ריבת חלב, שוקולד בלונדי- יכול להיות טעים.

הפודינג מייצב את הקרםופל לימון

אפשר להוסיף כף או יותר נוטלה לגיוון בטעם

עוגת בסקויטים יש מלא אפשרויותופל לימון
עבר עריכה על ידי ופל לימון בתאריך י"א באייר תשפ"ד 16:38

עוגת בסקויטים

היי תודה רבה. הקישור לא עובד אבל...dn5754
אנחנו עושים הכי פשוטתודה ל-ה' יתברך

מכינים לפני סעודה שלישית..

לוקחים גבינה לבנה ומערבבים עם הרבה סוכר שיהיה מתוק,

שמים שכבת ביסקויטים, שכבת גבינה, שכבת ביסקווטים, שכבת גבינה...

לפעמים למעלה מגרדים שוקולד..

אני עושהשקשוקונתאחרונה

מקציפה קצפת

מוסיפה גבינה לבנה

פודינג וניל


שכבה מהקצפת, שכבה ביסקוויט

ומלמעלה שמה ריבת חלב/ ריבה אחרת או שוקולד איכותי

אפית חלות - שמים ביצה בבצק? אם כן למה?אר

אשמח לדעת מה מועילה ביצה בבצק

לאחרונה שמה ביצה

לא בטוחה שיוצא יותר טוב


מה הביצה תורמת לבצק של החלות?

אשמח לעזרה מהמנוסים כאן

נותנת צבע יפה ללחםbinbin
ומניסיון גם מדביקה את השומשום הכי טוב 
היא שאלה על ביצה בתוך הבצק, לא על הבצקחופר

במתכונים שיש לי עם ביצה אני רואה שהחלות שומרות על טריות יותר זמן.

כמובן שאם שמים ביצה צריכים להוריד בנוזלים האחרים

אפשר עם ואפשר בליופל לימון

הביצה מוסיפה שומן לבצק ומעשירה אותו

יותר טריה ורכה בהשוואה לבלי ביצהאמא יקרה לי*
לאshaulreznik

יש אומרים שחלה ללא ביצה מתייבשת פחות מהר.

לא שמה, זה הופך את הטעם לעוגתיט'אחרונה
יש דרך לתקן פשטידה שהתייבשה באפיית יתר?מבקש אמונה
כנראה שלא..*אשתו של בעלי*
אם זה פרווה או בשרי...shaulreznikאחרונה

להכניס לתוך חמין.

התלבטות על מיקסרjef

היי אשמח לשמוע מנסיונכם איזה מיקסר עדיף

אני צריכה משהו יחסית חזק שמתאים ללישה של חלות אחת לשבוע לפעמים קילו לפעמים יותר

מתלבטת בין בוש mum9 הורוד לבין

Kenwood kvl8300 (xl chef titanium)

תודה מראש🙂

אני מאוד מרוצה מהקנווד שלי*אשתו של בעלי*אחרונה

לוזוכרת דגם.

רק יודעת שהוא 1200 ואט.

יש לכם ניסיון עם מיכל גדול של שמן של משק אחיה?יעל מהדרום
לק"י


קנינו מיכל של 5 ליטר, והבקבוק זכוכית שלהם עם פיה קפיצית והמשפך לא מתלבש טוב. ובכלל שכמנסים לשפוך את השמן למשפך נשפך גם מסביב, וחבל על כל טיפה😅


יש לכם טיפים?

לנו זה מסתדר...מדברה כעדן.
אז לנו לא🤷‍♀️יעל מהדרום
אם הפיה היא מפלסטיק כזה את אמורה להוציא אותהחילזון 123

ורק אז לשפוך. אפשר להוציא את זה בזהירות עם סכין.

מזמן לא קניתי מיכל, אבל באמת זכור לי שזה היה טיפה מעצבן להתעסק עם זה.

תודה! ננסהיעל מהדרום
^^ זה מה שגם אנחנו עשינונקודה טובה
תודה לכן! הצלחתי. הפקק יצא בקלות אפילויעל מהדרום
איך השמן זית? ממליצה?עטלף עיוור
וראיתי שיש כמה סוגים, יודעת מה ההבדלים?
עוד לא טעמתי ממנו....יעל מהדרום

לק"י


בדקתי מה שכתוב לגבי חריפות וטעם דומיננטי.

אני אוהבת טעם עדין. אז לפי זה הזמנתי.


וגם מה שקניתי זה מזיתים שגדלים בארץ.

תודה!עטלף עיוור

גם לך @(אהבת עולם)

ננסה ונעדכן

גם לנו יש ואוהבים אהל אנחנו לא בררניםבוקר אור

הוא נחשב איכותי

אם יש לכם בהצדעה יש מבצע שווה עליו

👍 תודה!עטלף עיוור

אפשר לשאול למה אתם קונים את השמן הזה אם אתם לא בררנים?

לבעלי פשוט לא טעים השמנים האחרים, אני לא מרגישה הבדל...

כי עשינו חישוב עם המבצע של בהצדעהבוקר אור
וראינו שהז משתלם לנו עם המחירים המטורללים בסופר😅
חח גדולעטלף עיוור
איזה שמן יש , לא של ערבים ולא יקר?יעל מהדרום

לק"י


היינו קונים של יד מרדכי, אבל גם המחיר עלה, וגם יש מחסור ולא תמיד אנחנו מוצאים בסופר.

אז החלטתי להזמין גלון גדול, ויצא יותר זול.

של ערבים...עטלף עיוור
אצלנו ממש אוהבים אותו(אהבת עולם)
לרוב קונים את הבלנד שלהם,  שהוא יחסית עדין.
אני ממש ממליצהאבןישראלאחרונה

טעים ואיכותי.

קצת יקר אבל שווה את המחיר.

מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו זורקים

ערב

מרק ירקות עם עוף ואטריות

קוסקוס

קניידלך

בוקר

תפוחי אדמה עם עוף בתנור ברוטב תפוזים

אנטיפסטי


סעודה שלישית

רעיון פשוט להכנה שאינו בצק ספידי/קיש?


סלט חצילים עם פלפלים ועגבניות בתנור

טחינה

מטבוחה מהמקפיא


חלות מהמקפיא

חיתוכיות שוקולד צ'יפס קרמל

תלמדי אותי גם איך לזרוק דברים😅יעל מהדרום

לק"י


חלות בלי לישה

סלטים: חצילים, גמבה ופטריות (מההקפאה)

טחינה

סלק

סלט חי

אבוקדו


עוגת תפוזים (מההקפאה)

כל מיני עוגיות (מההקפאה)

עוגת ביסקוויטים פרווה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק פרווה

עוף


יום שבת:

תפוז"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס

חזה עוף עם בצל ופטריות


סד"ש:

לחמניות עם שמן זית ותבלין של פיצה

חח נשמע דווקא זרוק כמעט כמו שלנו😅בוקר אור
לזרוק לא אמור לקחת מעט זמן? לקח לי זמן.יעל מהדרום
זה היה יחסית לזרוקבוקר אור

עוף ותפוחי אדמה זה לחתוך ולזרוק בתנור

קוסקוס הכי לזרוק

אנטיפסטי וסלט חצילים גם שמים בתנור לשעה ולא מתעסקים יותר

מרק עוף זה גם לשים בסיר ולשכוח לשעה

הכוונה דברים שלא התקשקשות מידי ולא המון סוגים..

לוקח זמן אבל פחות משבתות שמתעסקים יותר

לא יודעת כמה זמן לקח אבל כי זה היה לאורך כל היום עם עוד מלא דברים..

כי יש דברים שהחיתוך לוקח זמן....יעל מהדרוםאחרונה
שאלה על הכנת לחם או לחמניות או חלותנטע321

האם לשים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור? איזה שינוי זה עושה?

מכיר את זהאחו

א' אין צורך בתבנית אפשר גם כלי ברזל קטן

ב' לא חייב רותחים כי זה מתחמם לבד

 

זה אמור להעלות אדים כדי שהלחם יהיה רך יותר או משהו כזה

 

אבל האמת אני לא רואה בזה ערך מוסף, כשאני עושה עם, זה גורם לתחתית של הלחם להיות רטובה

ואם עושים בלי, צריך פשוט להוציא את הלחם בזמן וזה יוצא מצוין

 

הייתי עושה עם ועברתי לעשות בלי ואני מעדיף ככה

תלוי מה רוצים לקבלחופר

א. לפעמים אם עושים את זה אז כדאי גם לשנות טמפרטורה, לא בטוח שזה מתאים לכל מתכון.

ב. יש לי מתכון שבו עושים את זה וזה נותן אפקט של 'קשה' הרבה יותר קשה.

ג. הרעיון של לשים מים רותחים ולא קרים קשור פשוט לזמן שיקח לתנור להתחמם אם יכניסו מים קרים (לחלופין אם התנור כבר חם- מים קרים יורידו את הטמפרטורה שלו בצורה משמעותית).

תודה על התשובותנטע321אחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק אדום

קניידלך

קיש בצל וזיתים

בלינצ'ס במילוי בצל ופטריות


בוקר יש לנו אורחים שיביאו איתם תפו"א

אנטיפסטי

פסטה בולונז

שניצלים מהמקפיא


סדש

שאריות מהערב

טונה ותירס שהבת שלי מאוד ביקשה


חומוס

טחינה

מטבוחה מהמקפיא

מקלות גזר

חצילים בתנור

קוביות בטטה בסילון

סלט קישואים עם עגבנייה


חלות מהמקפיא

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

כדורי קוואקר ושוקולד חלביים

מלון

ככהנפש חיה.

חלות מעשה ידיי

סלטים שונים (לא נסגרתי, בגדול מטבוחה , חציל בטעם כבד, טחינה, חילבה, חצילים מטוגנים אדומים?)


דג מטוגן

כרעיים ותפ"א חגיגיים בתנור


בוקר סביח-

חביתיות ֫לאפה

ביצים

חציל מטוגן

סלט ירקות גדול


אולי סלט  קישואים 

מה זה חביתיות לאפה? נשמע טעיםיעל מהדרום
זה מאד פשוט ואני משתמשת במתכון הזה מאז פסח השנהנפש חיה.

זה מתכון של נועם זיגדון

קיבלתי מחמותי.

זה חביתיות גמישות שניתן למלא אותן כמו בלינצ'ס, ואפשר לאכול ככה או עם מילוי מתוק.


מצרכים (מידות של כוס חד פעמית קרה)

3 ביצים

1/3 כוס שמן

כוס מים  

קצת מלח (בערך 1/4 כפית)


להקציף יחד


להוסיף בהדרגה 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה

עד שאין גושים והקמח נטמע היטב בבלילה.

להקציף עד לקבלת בלילה אוורירית וחלקה.


הכנה- יש להשתמש במחבת שחוממה מראש לקבלת תוצאה טובה כבר מהחבית הראשונה!

אם יש צורך ניתן לשמן מעט את המחבת למניעת הידבקות של החומר, ולצמצם לכלוך.

לצקת במחבת כל פעם כמות קטנה ומייד לשטח אותה על פני המחבת (בערך חצי מצקת או מצקת אחת)

עד שמתקבלת חביתית בלינצ'ס דקה.

לתת לה להתבשל

וכאשר השוליים מזהים להוציא לצלחת נפרדת.


מהכמות הזו יצאו לי כ 10 חביתיות


ממליצה להתנסות לפי הכמות הזאת

כאשר צוברים ביטחון רואים כמה שזה קל

וניתן בהחלט להכפיל כמויות !


לא הקפאתי אז לא יודעת אבל לדעתי

לא מחזיק טוב בהקפאה

במקרר נשמר טוב בקופסא אטומה.


תודה ..מכירה את הרעיון מפסח😅יעל מהדרום
לא כתבתי אבל כדאי לשחרר את החבית עם מרית סליקוןנפש חיה.

עדינה 

שלא תקרע את התוצר 

מה ההבדל בינה לבין בלינצ'ס של פסח?חופר
או לחלופין איטריות ביתיות של פסח?
אין הבדל משמעותינפש חיה.אחרונה
בבית שבת אחרי הרבה זמן שלא היינובאמונה תמיד

אז לא היה בסיס במקפיא...

 

חלות ביתיות

סלטים: 

סלט ירקות 

מטבוחה

סלט חצילים פיקנטי

חצילים בטחינה

טחינה

סלט זיתים

סלט סלק

אולי סלט עגבניות

 

לילה: 

מרק כתום

דג מרוקאי

קוסקוס

שעועית

 

יום:

עוף בשזיפים

אורז עם בצל

בטטות בתנור

שעועית מהלילה

 

סד"ש:

חלות וסלטים 

 

מחפשת מתכון לעוגות עם תחליף סוכררק טוב=)
אני מסתבכת בעיקר בגלל שאני מפחדת שהסוכרזית היא תחליף מבחינת המתיקות אבל לא בנפח שהסוכר נותן.
זה אף פעם לא בנפח אלא בכמותופל לימון

על כל ממתיק רשום כמה ממנו מחליף X כמות של סוכר

שום תחליף לא שקולחופראחרונה
לכל חומר יש השפעה שונה על מה שמכינים (לדוגמה בבצקים- שמן קנולה נותן בצק יותר רך (בתוצר הסופי) ושמן זית נותן יותר פריך).


הדרך היחידה לדעת אם תחליפים מסתדרים היא לחפש באינטרנט כמה שמים במקום כמה ואז פשוט לנסות

מרק לשבת בהר (אביב\קיץ) יהיה מוזר?(והצעות)elico

אני השבת לבד ומתחשק לי מרק ירקות צח כזה.

זה יהיה מוזר מידי?

 

וגם, מה אתם ממליצים לעצלנים להכין לשבת?

אני אשתמש בפרייר ולא בתנור כי ... זה רק אני השבת.

למה מוזר? אם יש לך מאוורר/מזגן אז אחלהאמרלד
אנחנו תמיד מכינים מרק לשבתבוקר אור
לא משנה כמה חם
^^^^הסטוריאחרונה
למה לא?נפש חיה.

ואפשר להכין מתכוני שגר ושכח-


תפוחי אדמה ועוף בתנור עד שרך - רך


אורז ושניצלים כנ"ל


בורקסים כנ"ל ורוטב קליל של פטריות

מגישים בורקס ועליו ניתן לשים קצת מהרוטב

(לגבי שבת בבוקר - לברר אם אפשר להשתמש ברוטב ואם כן איך לחמם בהיתר)

אנימשתדל כמו התימנים... אין בישול אחר בישול בנוזלelico
אז סגרת פינה, לא?נפש חיה.
לגמריelico
הכי עצלני שאני מכירהופל לימון

זה להזמין ממסעדה אהובה 2 ארוחות

אני לא כזה עצלן...elico
אכן מוזרחופר
למרות שבמשפחה של אישתי זה בגדר "יהרג ואל יעבור"- הם חייבים מרק כל שבת
למה מוזר?ארץ השוקולד
מרק מתאים בכל השנה, כך ראיתי במקומות שונים
תוסיף למרק קניידלך ואתה מסודר...ופל לימון

מה עוד?

בעיקר ארוחה בתבנית זה כיף

נראה נחמדelico
מישהי טובה באפיית לחם?נטע321

אני מנסה להכין לחמניות שיצאו לי כמו הלחמניות האלו שמוצאים במכולות / סופרים (תמונה מצורפת).

ניסיתי כל מיני נסיונות אבל לא הצלחתי.

יש למישהי מתכון איך מגיעים לזה?

תודה

 

מן הסתם תצטרכי בין השאר - משפר אפיהחילזון 123
מה כן יצא לך? איפה את רוצה להשתפר?ופל לימון

מתכון שווה ללחמניות

רכיבים: 

1 קילו קמח (אפשר רק לבן ואפשר לשלב קמחים שאוהבים)

2 כפות שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר 66 גרם

1 ביצה

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס חלב

1.5 כוסות מים

1 כפית מלח

ביצה מעורבבת עם 2 כפות חלב או מים

שומשום לקישוט


 

הוראות הכנה:

בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים למעט חצי כוס מהמים עד לקבלת בצק רך גמיש

 ולא דביק מדי. במידה והבצק יבש מוסיפים מים בהדרגה.

משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים ומניחים להתפחה עד להכפלת הבצק 

 

מחלקים לכדורים 100-150 גר 

מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים לגליל

אם רוצים ציפוי מכינים תבנית מים ותבנית חומרים לציפוי

טובלים הבצק במים ואח"כ בציפוי ומניחים לתפיחה בתבנית

אופים 170 מעלות כ- 20 דקות להזהבה

הערה צדדיתאחו

כאשר לשים בצק חלבי יש לשים לב שלשים אותו בצורה מיוחדת או לתת בו סימן ברור שיהיה ידוע שהוא חלבי

 

הלכה ד - אפיית פת חלבית או בשרית | פרק כה - בשר בחלב | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א

ישנטע321

יש לחמניה ספציפית שאני מאד אוהבת של בונז'ור שמוכרים בסופר לידי שקוראים לה לחמניית דגנים. יש תיאור שלה כאן: https://www.osem-nestle.co.il/brands/%D7%91%D7%95%D7%A0%D7%96%D7%B3%D7%95%D7%A8/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA%20%D7%93%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D%2090120%20%D7%92%D7%A8%D7%9D 

היא נראית ככה:

 

רשימת הרכיבים שלה היא:

 

כשאני מכינה, זה יוצא הרבה פחות עשיר ועם טעם פחות עמוק.

 

בניסוי האחרון הכנתי ככה:

350 לבן 150 מלא. 11.2 מ"ל שמרים, 7 גרם מלח, 30 גרם סוכר, 25 גרם שמן, 300 מ"ל מים.

עשיתי את כל התהליך (לישה, התפחות וכו') בצורה טובה.

 

מה אני יכולה לעשות שיצא לי כמו הלחמניה שלמעלה?

 

הערה: השאלה לא לגבי הציפוי (מה שמכסה את הלחמניה מכל הצדדים), אלא לגבי 

תוכן הלחמניה עצמה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה הכוונה טעם עמוק?חילזון 123
והמרקם יצא לך דומה? יצא אוורירי כמו הקנוי?


כי יש עוד הרבה רכיבים שיש בקנוי ולא השתמשת בהם....

..נטע321

@חילזון 123 הקנוי יותר אוורירי ומרקם קצת שונה.

מרגישים שהטעם יותר עמוק, יותר מורגש הלחם.

אני מבינה שיש רכיבים שלא השתמשתי בהם... מאיפה יהיה לי גלוטן חיטה, לתת שעורה, קמח סויה ועוד דברים שיש שם אני גם לא יודעת

איך משתמשים בזה.

אבל זו השאלה - האם יש דרך בבית להגיע לתוצאה הזאת?

 

 

פשוט אוורירי יותר זה לא נקרא טעם עמוק....חילזון 123
בכל מקרה אני לא מומחית באפיה אבל לדעתי אין דרך להגיע לזה בבית.


ככה זה... מה שטעים זה פחות בריא... 🙈

לא בהכרח שטעים יותר זה פחות בריאelicoאחרונה

טעם וריח זה משהו שאפשר להתרגל אליו.
אני מאד אוהב את החלות של אמא שלי והן שונות לגמרי ממה שיש בחנויות.

ללחמית יש טעם מאד "מושך" אבל בתכלס אם היו מציעים לי לקנות חלה של אמא שלי הייתי קונה במקום הלחמית.

לא השתמשת בקמח שיבולת שועל וסויה אולי זה קשורבוריס

וגם לתת שעורה

יש משפרי אפיה שניתן לקנות בסופרים שאולי יעזרו

יש עוד רכיביםופל לימון

שמופיעים בלחמניה הקנויה ולא מופיעים בבצק שלך, תנסי להוסיף גם אותם.

 

ויש עוד רכיבים שמן הסתם לא משמשים במטבח הבייתי

 

ויש גם תנאים שיש במאפיה ואין בביתבוריס
היא לא מכילה 'דגנים'?פתית שלג

גם בפנים

 

אולי כדאי להכין מתכון דומה מהאינטרנט ולשפצר אותו לפני שמדובבים רשימת רכיבים..

את לא יכולה.חופר

אין לך את התנור שלהם, חסר לך חלק מהמרכיבים שברשימה(אלא אם יש לך מאיפה להשיג "חומצה אסקורבית" לדוגמה) וגם יש רכיבים שככל הנראה לא ברשימה (אני יודע שבמרכיבים שמתחת לאחוז מסוים (לא יודע בכמה מדובר בחוק בארץ) לא חייבים לספר עליהם).


מה שאת כן יכולה זה לחפש מתכון ביתי שאת אוהבת.

אני חושב שיש הרבה מתכונים ביתיים יותר טובים מהקנויים.

ללחם מחמצת יש טעם עמוקshaulreznik
אבל הלחמניה שבתמונה רחוקה מלהיות לחם מחמצתחילזון 123
אני חושב שיש לבונז'ור לחמים מוקפאים שאת יכולה לקנובוריס
ולאפות בבית
אזזזז מה מבשלים לשבת (פרשת אמור)?יעל מהדרום
ככהבוקר אור

ערב

מרק ירקות עם קציצות ואטריות

קניידלך

קוסקוס

בוקר

אנטיפסטי

פירה

חזה עוף שעוד לא לגמרי נסגרתי עליו, רציתי בטמפורה אבל צריך בלי רוטב

סדש

בצק ספידי עם פירה


חלות

טחינה

חומוס פטריות

סלט אבוקדו

חצילים בתנור

מטבוחה

סלט ירקות


עוגת שוקולד וחמאת בוטנים (יומולדת לבעלי)

וקנינו ארטיקי קרח גם

בטמפורה לא חייב רוטב. בעיני טעים גם ככהיעל מהדרום
טמפורה ורוטב לא הולך ביחדופל לימון

כי תאבדי את הקריספיות של המעטפת, אבל אפשר להגיש לצד סלטון

וואלה תודה!בוקר אור
יש לך מתכון טוב? להשבת כבר החלטנו להכין סתם במרינדה כי גילינו שקנינו כבר פרוס אז לא רצינו עוד לחתוך.. אבל אולי פעם אחרת
אני מכינה שניצלים בטמפורהיעל מהדרום

לק"י


זה גם מתחמם יותר טוב על הפלטה מאשר בציפוי של פירורי לחם.

אז לא חייבים לעשות בחתיכות קטנות.


אני השתמשתי במתכון הזה, אבל אפשר לעשות שינויים:

חזה עוף בטמפורה ורוטב צ'ילי מתוק - FoodisGood מתכונים

מה זה עוגת שוקולד וחמאת בוטנים? אפשר מתכון? תודהdn5754
מנצלת את הסטייקים שנותרוופל לימון
טוב. הרבה זמן לא הייתי בפורום הזהנחשון מהרחברון

ערב שבת:

מרק קוסקוס עם כנפיים

קוסקוס


בוקר:

פשטידת ברוקולי

פרגיות בתנור עם מלא בצל

תפו''א בתנור

אורז


סד''ש:

נודלס עם ירקות


אפיה:

חלות

אולי עוגה


סלטים:

חילבה

סחוג

מטבוחה

חומוס

טחינה

טפנד זיתים

ממרח עגבניות ושום צלויים


וואי עשינו שבת מושקעתאמרלד

חלות ביתיות וקנינו פרנות

שום קונפי ,חצילים, טחינה נראה מה עוד

גפילטע פיש

וגם דג מרוקאי אמיתי טעים

סלט סלרי

סלט עגבניות שרי

כרובית טריה אפויה

אולי אאפה גם כרוב לבן

עוף בתנור

בשר: רולדה

קוגל תפוא

אורז


 

לשבת בבוקר יש דגים מעושנים וקרקרים

סלט חסה

צונט

דלי רול

מאמינה שגם ישאר סלט סלרי


 

לסדש ספגטי בשומשום וסויה

ירקות


 

ויש גם רוגלעך ושמרים קנוי,

אבטיח ענבים ונקטרינות

וצ'יפסטיקס , עוגה עם שוקולד וחמאת בוטנים

 

מגולגלות תמרים- חלק עשיתי עם קינמון

אגב מגולגלות, המתכון די בריא- 80% וללא סוכר-

מכירים ממרח תמרים קנוי עם יותר מ64% תמרים? לא מצאתי בסופר

מחפשת תחליף קנוי.. אשמח אם מכירים


 

מחכה לשבתתת

שבת שלום


 

💜

 

למה דוקא קנוי? זה ממש קל להכין בביתיעל מהדרום
לק"י


אני עושה את זה מטעמי כשרות האמת 

אני לא זוכרת מתי קניתי , מכינה בבית וזה מאד קלנפש חיה.

בודקת תמרים בכמות הרצויה


מכניסה לסיר קטן

מוסיפה מים (חצי/שלושת רבעי מגובה התמרים)

נותנת להתבשל בהתחלה על אש בינונית , אחרי 3 דקות מעבירה לאש נמוכה. זהירות שלא יישרף

להוסיף מים אם נגמר

לאט לאט התמרים מתרככים ונהיים עיסה.

מוסיפה טיפה שמן ומתבלת אותם בקצת קינמון

אפשר להוסיף פנימה כפית גרידת לימון

מערבבת מידי פעם כדי לאחד הכל.


משמש כממרח או כמילוי לאזני המן/ עוגיות מגולגלות.



אני פשוט טוחנת תמרים עם קצת מים (וקינמון אם רוצים)יעל מהדרום
לק"י


אולי מים רותחים. לא זוכרת.

תודהאמרלד
תודה רבה לךאמרלדאחרונה
יש תמרים בואקום ללא חרצניםופל לימון

ויש ממרח תמרים של קליית גת 100% תמרים

עם תמרים בואקום זכור לי שיש בעיית כשרות רציניתיעל מהדרום
יש על זה סימון כשרות? אז כשרופל לימון
מבחינת ההתלעה. לאחר זמן יש שם תולעים.נפש חיה.

ואז הכשרות המסומנת לא עוזרת....

לא חושבת שזה רק זה...יעל מהדרום
יש מנהגים שונים בכשרויותיעל מהדרום
מצאתי הסבר (אני אישית הייתי מוותרת מראש)יעל מהדרום

לצורך שיווק תמרים בגוש משתמשים בתמרים בעלי איכות ירודה שנפסלו לשיווק כשהם שלמים, בתמרים אלו רמת הנגיעות גבוהה, ובאריזות רבות שבדקנו נמצאו עשרות חרקים. מחמת דחיסת התמרים בדיקתם קשה ומומלץ להמנע מלהשתמש במוצר זה.


מי שברצונו להשתמש במוצר זה, עליו לקחת בכל פעם כמות קטנה מן האריזה, לשטוח אותה לשכבה דקה מאד, ולהתבונן מול האור משני הצדדים.

תודה!אמרלד
אני אחפש את החברה הזו 
את שלי אני אכתוב עכשיויעל מהדרום

לק"י


חלות ביתיות

טחינה קנויה

חציל קלוי

חצילים אדומים

סלט חי


עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מאותו בצק בלי שוקולד ועם אבקת סוכר מעל


ליל שבת:

קוסקוס

מרק פרווה

עוף עם בצל וגמבה


יום שבת:

פרגיות עם בצל ופטריות

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס


סד"ש:

לחמניות ביתיות עם שמן זית ותבלין של פיצה (חלק עם עם שום)

שאלה על מגבות מטבחנטע321

קניתי 2 מגבות מטבח מפוקס הום - מה שבתמונה.

 

שניהם השאירו על הידיים (אחרי שמנגבים איתם) "פירורים" קטנים של בד.

 

חשבתי שאולי כביסה תעזור, אז שמתי אותם ב-2 כביסות אבל זה לא פתר את הבעיה.

 

האם יש משהו שאפשר לעשות?

 

ואגב, ראיתי מגבות מיקרופייבר למטבח, איך הן?

 

תודה

 

 

 

 

מגבות מיקרופייבר - 

 

תשובהאחו

א' מגבות מטבח לא אמורות להשאיר פירורים במיוחד לא אחרי כביסה (יש כאלה שאכן צריכות כביסה אחת)

 

ב' מטליות מיקופייבר הן מוצר נחמד, מתאימות לנקיון משטחים, פחות ניגוב ידיים או ניגוב למטרת ספיגה שבשביל זה מתאימות יותר מגבות רגילות לדעתי

תודה על התשובהנטע321אחרונה
איזה גבינות מתאימות לפיצהרבע ל7

וגם ילדים יכולים אולי לאהוב

חוץ מבינה צהובה?

אני רוצה לנסות לגוון לנו עם עוד גבינות


פיצה של בצק , רסק עגבניות, תוספות כמו זיתים

מוצרלהחילזון 123

(נראה לי שיש גם מוצרלה שנראית כמו גבינה צהובה פרוסה בערך) .

כל גבינה מלוחה כמו בולגרית/פטינה וכו'.

תכלס כל גבינה יכולה להתאים. אם הילדים יאהבו או לא זה כבר תלוי בילדים הספציפיים...

ננסה תודהרבע ל7
אצלנו שמים גבינת צ'דר, לא יודעת אם הילדים יאהבו..תודה ל-ה' יתברך
גאודה. פעם עשיתי ביום הולדת כי לא חישבתי נכון ונגמבוריס
נגמרה לי הצהובה באמצע הפיצות
גבינת גאודה זו גבינה צהובה*אשתו של בעלי*
מה??בוריס

אז למה השם שונה?

וגם הטעם שונה

🤷🏻‍♀️*אשתו של בעלי*
נראה לי שיש כמה סוגים של צהובותחילזון 123
כן בדקתי גבינה צהובה זה שם כלליבוריס
אבל זה לא סותר שגאודה לרוב היא לא הגבינה הצהובה הסטנדרתית
נכון יש לה טעם קצת אחרחילזון 123אחרונה
הגבינה של רמימלוי היא גאודה בד''כ לדעתי
במקור פיצה זה עם מוצרלהבתאל1
תודה לכולם!!רבע ל7
נראה מה אצליח למצוא במכולת ומקסימום הניסוי יחכה עד שאגיע לסופר ואכין בצק חדש
גם גבינה בולגרית הולך*אשתו של בעלי*

אבל בעיקר צהובה מוצרלה.


תגגלי המתכונים שונים לפיצות

ותראי במצרכים במה משתמשים.

מה עושים עם פטריות טריות?מוריה 7

יש לנו חבילה שלמה שתכף גוססת, רעיונות מה לעשות איתם?

להוסיף לחביתהיעל מהדרום

לק"י


פשטידה

רוטב שמנת פטריות

סלט חצילים ופטריות

פטריות בציפוי/ טמפורה

פטריות ובצל מטוגנים

עם פרגיות/ עוף/ חזה עוף

מה לא?!😋*אשתו של בעלי*
בדיוק מה שכתבה יעל
רוטב שמנת פטריות למוקרםנפש חיה.אחרונה
צריך לטגן בשר של חמין או לא?מבקש אמונה

אני רואה שבחלק מהמתכונים אומרים לטגן את הבשר קודם, 

ומצד שני יש כאלה שפשוט מכניסים את הבשר חי עם כל המצרכים האחרים וזהו...

אני מתפלא, הוא לא מתייבש ככה?  אם לא למה אני מתאמץ לטגן

 

מנסיונכם, מה הנכון לעשות? 

אז ככהחדא

אבא שלי מלך הצונטים (יענו חמין) והוא מטגן את זה ניראלי עם בצל ואולי עם עוד דברים לפני

חולה על הצונט שלו אינדברים כאלה

ניראלי הטיגון לפני נותן לו איזושהי סגירה טובה עם צבע ואחכ הוא מבשל את זה שעווות וזה רך פחד

מלך הצ'ונטים זה כבר טוב חחמבקש אמונה

אז מה דעתו לגבי כאלה שמראים במתכון שלא מטגנים?  זה משגע אותי מה לא מתייבש להם?

גם אני כרגע מטגן את הבשר לפני ויוצא לי ממש רך.. אבל חשבתי לעצמי אם יש כאלה שלא מטגנים אולי אני טורח לחינם?

 

אה, ואם אפשר את המתכון שלו, נשמע שחובה לנסות 🙏😁

איפה נעלמה הגברת 🤔מבקש אמונה
נשמח למתכוןבוריסאחרונה
אני עושה עם גרונות הודו ולא מטגנת לפני מטעמי עצלותפה לקצת
מה אנחנו מפסידים?
לא בטוח שעוף זה כמו בשר בעניין הזהמבקש אמונה

אמנם לא מבין גדול

אבל לגבי בשר הרבה אומרים שחובה לטגן לפני שלא יברחו הנוזלים.  

בעוף לא ראיתי משהו כזה (נראה לי רק בחזה עוף)

אני מאמין שזה תלוי בסוג הבשר שמכניסיםחופר
לא יודע..מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ז' באייר תשפ"ד 16:33

אף פעם לא שמעתי שיש חילוק בין הבשרים לעניין הזה

יש בשרים שלא משנה מה תעשה- ייתיבשוחופר
אני לא מבין גדול בזה, אבל אני יודע שיש חתיכות לבישול ארוך ויש לקצר
מעניין לא מכיר. אבל אני מדבר על אלה שלא ככהמבקש אמונה

ועל נתחים של בישול ארוך כמו צלעות בלי עצם, שפונדרה, או כתף מרכזי (מספר 5)

צריבת בשר על מחבת לא באמת מונעת מהנוזלים לצאתבוריס

זה סתם מיתוס בישול עתיק.

מה זה כן עושה משפר את הטעם.

כמו שאנחנו אוהבים לעשות לסטייקים והמבורגר החלק המטוגן הוא תוצאה של תגובת מאילארד וזה פשוט טעים.

וואלה...?? אז אפשר לא לטגן ויצא אותו דבר?מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ח' באייר תשפ"ד 12:26

אז מה בעצם גורם לבשר אחד להתייבש ולשני להישאר עסיסי?

סוג הבשר ו/או אם מטגנים אז מטגנים יותר מדי עד שהואבוריס

מתייבש.

בגדול בישול בנוזל לא אמור לייבש את הבשר

אוקיי. תודהמבקש אמונה
אולי הטעות היא שמבשלים את הבשר על אש גבוההמבקש אמונה

ככה לפחות אני מבין מהאתר הזה שהלכתי לחפש מידע על בשר  (זה קצת ארוך שם כל ההסבר)

אגב הוא כותב מה שאמרת  לגבי טיגון

 

מה אתם באמת יודעים על בשר? - סו וויד ישראל

יכול להיותבוריס
כשאני מכין אני מביא לרתיחה ומשאיר על אש קטנה שעות.


הבהרה אני לא מכין חמין עם בשר אני מכין על עוף

נשאר לי מלא מלא מלא מלא בצלברונזה

בעיקר בצלים קטנטנים

איך אפשר לנצל? מחפשת מתכונים טעימים ומוצלחים מניסיון

אשמח אם יש לכם

רעיונות*אשתו של בעלי*

*פשטידת בצל

*מרק בצל

*עוף עם מלאאא בצל

(אחד המתכונים הכי מוצלחים שאני מכינה והילדים שלי חולים על העוף הזה)

התבלין היחיד שבשמים בו זה:סוכר חום!

מטגנים המון בצל עד הזהבה.

מוסיפים 2 כפות סוכר חום.מערבבים ומוסיפים את העוף(איזה חלק שאוהבים)

ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי!

עוף נמאס לנו מפסח, אכלנו מלא😅ברונזה

יש לך מתכון מוצלח למרק בצל פרווה?

בטח!*אשתו של בעלי*

לפרוס 6/7 בצלים לרצועת דקות.

לטגן אותן עד הזהבה/השחמה קלה.

לשים אבקת מרק בצל,מל"פ

ומים ולהביא לרתיחה

ואז להנמיך ולבשל כשעה.

מערבבים היטב כף קמח עם טיפ שמן

ושופכים לסיר המרק.

מבשלים עוד כ-10 דקות.

המרק צריך להיות סמיך.

וואי זה מתכון מהירמבקש אמונה

ואני קראתי בזמנו שבמרק בצל אמיתי צריך לטגן את הבצל על אש קטנה הרבההה זמן... בשביל טעמים עמוקים וזה

לא העזתי לחלוק על המתכון 😅

 

יש הבדל תכלס? 

נכון!*אשתו של בעלי*

גם במתכון שלי הטיגון לוקח זמן😀

תודה!!ברונזה
העוף יוצא עם הרבה נוזלים?עטלף עיוור
נשמע טעים!
יש נוזלים,אבל לא המון*אשתו של בעלי*
אם  רוצים הרבה רוטב,אפשר לשים מעט מים בבישול
הפוך.. אני רוצה לדעתעטלף עיוור

אם זה מתאים לשבת בבוקר.

אנחנו לא מחממים אוכל עם נוזל על הפלטה...


תודה!

יחסית יש מעט נוזל*אשתו של בעלי*
לויודעת מהי הכמות המותרת לכם בשביל חימום
תלוי בפוסק...חופר
נע בין יבש חרס ובין כל הרוטב שצריך שהמאכל לא יתייבש (שאין העיקר הנוזל)
אז הכנו את העוףעטלף עיוור
יצא מעדן!! תודה!
לשים לילדים חתוך ליד המיטהמדברה כעדן.
בטוח חלקם מנוזלים😅
ישתבח שמו טפו טפו טפו אנחנו על מצב בריאברונזה
ב"המדברה כעדן.

אולי מרק בצל? 

ריבת בצל? להשתמש עם בשר או עוףנפש חיה.
להחמיץ בצלבוריס

ריבת בצל

מרק בצל

קודם כל אפשר לטחון ולטגן ולהקפיא בקופסאותאור123456

למאכלים עתידיים

אפשר לטגן עם פטריות ולמלא בצק פילו , אפשר להוסיף גבינה קשה או בשר טחון


אפשר כרוב ממולא פרווה, אני שמה שם מלא בצל טחון מטוגן


אפשר פשטידה

יש לך מתכון לפשטידה פרווה?ברונזה
אוהבת מתכונים שכבר המליצו עליהם..
פשטידת בצל פרווה של ניקיhodayab
תודה!!ברונזה
אפשר לעשות ריבת בצלכְּקֶדֶם
כן. יש כזה דבר
משמשת בעיקר לבשרי? או שיש לה עוד אפשרויות?ברונזה
כע זה אחלה תוספת לצלי בשר אבלכְּקֶדֶם
זה גם יכול לשמש כריבה רגילה
מגניב, ננסהברונזה
לטגן, להקפיא ובמקרה הצורך...shaulreznik

להשתמש למג'דרה, חביתה ואפילו אפיית לחמים עם בצל מטוגן.

לחמניות עם בצל מטוגןתודה ל-ה' יתברךאחרונה

זה פשוט מעדןןן!

אפשר להכין גם פתיתים עם המוןן בצל

האם אפשר להקפיא אבקת שום גבישי?רועישםטוב

היי,

האם אפשר להקפיא אבקת שום גבישי (כדי שישמור על הטעם)?

 

 

אני שמה תבלינים בהקפאה. מניחה שגם את זה אפשריעל מהדרום
אצלנו נמצא במקפיאפתית שלג
גם טוב יותר מצד חרקים..
אני שמה במקררחילזון 123אחרונה
נכתב בטעותשומשומונית
נראה לי שהתבלבלת בפורום😉יעל מהדרוםאחרונה
רעיונות למנות בשריות ללא/עם מעט רוטב לשבת בבוקרמדברה כעדן.

תודה רבה!!!!

(עם כמה שפחות עוף... לא אוהבים אצלנו) 

עוף בכללי?יעל מהדרום
לא אוהבים עוףמדברה כעדן.
ולא חזה... 
אפשריעל מהדרום

לק"י


לטגן בצל/ ירקות מוקפצים.

להכין עיסה לקציצות כמו שאוהבים, ואחרי שהנ"ל מטוגן, לתבל. ואז להוסיף קציצות לסיר.

אחרי בישול חלקי להפוך בעדינות ולבשל עד שמוכן.

אולי צריך להוסיף קצת מים בבישול.


כן פשוט מכינהמדברה כעדן.
קציצות ברוטב לערב...
חזה עוף במרינדה/ עם פסטהבוקר אור

שניצלים

קבבונים בתנור

מוקפץ

בלינצ'ס ממולאחילזון 123

בורקס (אפשר מבצק ביתי)

פאי רועים

פסטה או איטריות אורז עם בשר טחון

קציצות אפויות/מטוגנות

קבב

טורטיות ממולאות

 

רציתי לכתוב מוקפץ, אבל יש בזה קצת חזה עוף...


 

 

פרגיותחופראחרונה