מישהו מכיר מכשיר חשמלי שיכול לחתוך ירקות לסלט?בוריס
אני רואה בזאפ שיש דבר כזה "קוצץ מזון חשמלי"מבקש אמונה
כמו סלייסר. https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-slicer&db4720394=4720576&db4720395=4720554
זה לא טוב?
זה פשוט קוצץ הוא לא חותך לקוביותבוריס
אהה..לא מכיר משהו שחותך לקוביותמבקש אמונה
מעניין איזה מכשיר היה לך...
מגניב!!מבקש אמונה
ראיתי אותו אבל שה מרגיש לי מאוד יקר למשהו שאניבוריס
עם הדיסקית המתאימה גם מג'ימיקס חותך קוביותופל לימוןאחרונה
ושאר צורות
יש לחלק מהדגמים של מגימיקס תוספת של חיתוך לקוביותתוהה לעצמי
יש כזה של נינג'הפתית שלג
אני משתמשת במעבד מזון הסטנדרטי של בראוןבאר מרים
הירקות לא יוצאים קוביות אלא מקלות קצרים ולנו זה לגמרי נח ומספיק...
מתכון טוב לעוגיות עבאדי שיוצאות פריכות כמו הקנויותהרמוניה
למישהו יש?
מצטרף לשאלה ^מבקש אמונה
זה בעיקר עניין של האפיהאם לשתיים
לא ניסיתי את המתכון הזה אבל המתכונים שלה מצויניםלא סתם מישהי
עוגיות עבאדי של עוגיונטתוהה לעצמי
תודה רבה לכולם!הרמוניה
שאלה למי שמבין, אם אני עושה 50% קמח קוסמין זה אמור להשפיע על המרקם?
מהנסיון שליאופק המדבר
זה מוסיף לפריכות
אבל הטעם שונה כמובן
תודההרמוניה
יוצא קצת שונהתוהה לעצמי
עם הטעם אני סבבה אבל יוצאות קשות?הרמוניה
יוצאות פריכות ממשתוהה לעצמי
תודה אחותהרמוניהאחרונה
תודה!הרמוניה
מה מכינים לשבת?בוקר אור
כאן אפס כוחות
לערב יהיה מרק כתום
פסטה שמנת פטריות וקצת פסטה לבנה לילדים
סלט עם צ'יפס בטטה, בולגרית וזיתים
בוקר
אנטיפסטי
בורגול עם ירקות
קבבונים מהמקפיא
סדש
לחמניות עם בולגרית בפנים מהבצק של החלות
אולי מאפינס מהמקפיא
חלות
סלט סלק מהמקפיא
סלט חצילים מהמקפיא
מלון, אננס
שמרים ריבת חלב מהבצק של החלות ויש גם גלידת ריבת חלב במקפיא
פשוט מאודפשוט אני..
ליל שבת:
מרק בצל
פילה אמנון בפלפלים ברוטב אדום
סירות תפוחי אדמה ובטטה
אורז
קיגל תפוחי אדמה
וביום השבת:
צלי כתף עם ארטישוק ואפונה
עוף בגריל עם פסטה שהתבשלה בשומן העוף
שניצלים
פחמימות כמו בליל שבת
סעודה שלישית:
פיצות מהטאבון (לילדים בלי תוספות, להורים עם פטריות פורטובלו, מוצרלה, בולגרית ובצל סגול)
ככהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
ממרח חומוס ביתי
חציל קלוי
חציל נוסף
סלק
סלט חי
עוגת שוקולד ועוגת תפוזים יש במקפיא
אולי נכין עוד עוגיות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות ושעועית
עוף
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
חזה עוף עם בצל ופטריות
התפחה ארוכהנטע321
אני מכינה חלות ולחמניות ליום יום (בצורה אחרת מהחלות) כבר מספר חודשים.
ראיתי מספר סרטונים על התפחה ארוכה במקרר (כמה למשל מצורפים למטה).
אז ניסיתי את זה פעם אחת (התפחה של 24 שעות במקרר עם מעט שמרים יחסית להתפחה שלא במקרר) ונראה לי יצא שונה לגמרי,
הרבה יותר טעם של לחם. ונראה לי שיהיה לי קשה "לחזור לאחור" (התפחה שלא במקרר).
אני עדיין לא בטוחה בזה בגלל שכאמור ניסיתי רק פעם אחת, אבל ככה נראה לי לבינתיים.
יש עוד מישהי עם נסיון בזה?
הייתי מתפיח במקרר ללילה+פתית שלג
בעיקר בשביל לחסוך זמן ביום שישי.
כמדומני שכמה התפחות נותנות את אותו האפקט..
אבל בטוח יש פה מבינים יותר ממני
התפחה ארוכה יותרופל לימון
מטיבה עם הבצק , קבוע מתפיחה לילה במקרר ואם בא לי פיצה במוצ"ש מכינה בצק בשישי עם ממש
מעט שמרים לקבלת בצק מעולה
יש לי חברה*אשתו של בעלי*
שקבוע מכינה בצק בשישי,שתופח כל השבת במקרר
ובמוצש עושה לילדים פיצה.
לקירור יש השפעה על הבצקמיקי מאוסאחרונה
גם אני לפעמים מתפיחה בקירור בד"כ רק כמה שעות זה באמת יוצא שונה..
ראיתי גם המלצה ברשת לשים את החלות הקלועות במקרר לפני התפחה, מניחה שזה אותו רעיון
אז מה מבשלים לשבת??יעל מהדרום
לק"י
סלט חצילים בתנור (חציל חתוך לקוביות לא עד הסוף עם תיבול מלמעלה)
סלט גזר
חומוס ביתי
אולי סלק
סלט חי
עוגות ועוגיות מהמקפיא
בא לי להכין גם עוגיות פרווה. נראה אם נספיק
ליל שבת:
קוסקוס
מרק
עוף מתובל
יום שבת:
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
קציצות מטוגנות
קציצות מבושלות
קוסקוס
אנחנו נוסעים השבת אבל כן הכנתי קצת:טארקו
אני מביאה איתי סלטים-
קרם חציל, מטבוחה, בטטה בצ'ילי סויה וסילאן, ממרח זיתים, פסטו
וגם עוגיות שדיי אילתרתי סוגשל סנדוויץ' ריבה.
אני מבינה שיש השבת איזו שבת אירוחיעל מהדרום
שרק אני לא שמעתי עליה?!🤣
מתארחיםנפש חיה.
נוסעיםאבןישראל
מביאים חלות ושתיה
לא אפיתי שום דבר
אני מתחילה עכשיו 🙈🙈 עוד לא סגור מה התפריט...חילזון 123
אני מקווה שבתחרות הסדר והניקיון השגת אותנו לפחות🤣יעל מהדרום
גם אני כתבתי את התפריט אחרי שבישלתי. לפעמים אני יודעת מה יהיה רק כשאני מבשלת בפועל....
לא בביתתתבוקר אוראחרונה
לא בישלתי כלום
הידד!
כמות שמרים יבשיםנטע321
עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך ח' בסיוון תשפ"ד 7:30
אני מכינה חלות (לשבת) ולחמניות (ליום יום) בערך 3-4 חודשים.
אם תחפשו בגוגל מתכונים, תראו שכמעט בכל המתכונים כתוב לשים 2 כפות / 20 גרם שמרים יבשים
לקילו קמח, וכך עשיתי.
אבל אם מחפשים מתכונים באנגלית רואים שבהרבה מהם כתוב לשים כף אחת / 10-14 גרם שמרים יבשים
לקילו קמח.
אז עשיתי ניסוי פעמיים ושמתי את הכמות הפחותה (שמתי חצי ממה שהייתי שמה לפני) ונראה לי יצא
אותו דבר פחות או יותר.
היתרון בלשים פחות שמרים זה שפחות מורגש טעם של בירה בלחם ובאופן כללי למה לשים יותר ממה שצריך.
היתרון ביותר שמרים זה שזמן ההתפחה מהר יותר, אבל החסרון של זה שהטעמים פחות מתעמקים ויכולות
להווצר בעיות בבצק.
אני בכל אופן כששמתי חצי ממה שהייתי רגילה עשיתי התפחה ראשונה שעה וחצי ושניה שעה, שזה לא נראה
לי כל כך הרבה זמן.
אז למה כל המתכונים בעברית כותבים 2 כפות כשבאמת אפשר לשים כף אחת?
ואם יש לזה סיבה, שיציגו את 2 האפשרויות עם היתרונות והחסרונות לכל אפשרות, וכל אחד/ת יוכל לבחור מה
שמתאים לו.
הנה 4 לחמניות שהכנתי מ250 גרם קמח (עם תוספת המים ושאר הדברים יצא שכל אחת בסופו של דבר 105 גרם).
את הלחמניות הכנתי מ-2.5 גרם שמרים יבשים בלבד. כלומר - אם הייתי מכינה קילו, זה היה 10 גרם שמרים יבשים.
הייתי עושה עם 2 כפות עברתי לכף אחתאחו
עם שתי התפחות זה יוצא מספיק תפוח מהבחינה הזאת יותר שמרים לא בהכרח מוסיפים ערך מוסף
כמו שאמרתחופר
ההבדל בכמות משליך על זמן ההתפחה.
למה לא כותבים את 2 האופציות? כי אם את כותהת את זה אז יש עוד המון דברים שאפשר לכתוב (על כמעט כל חומר גלם וכל תהליך) כי במקום לקבל מתכון פשוט תקבלי ספר. חוץ מזה- באתרים של מקצוענים באמת מפרטים הרבה יותר
מש"א^^^*אשתו של בעלי*
כשמישו נותן מתכון הוא לא נותןופל לימון
פרוטוקול של מחקר בשמרים וקמח.
כל אחד בוחר מה מתאים/טעים לו ממגוון המתכונים שהוא רואה
שומרתאילת השחר
למדתי.
ושאלה שיש לי אולי את יודעת ותחכימי אותי. כבר כמה שנים אני מכינה חלות לשבת עם שמרים יבשים (2 כפות ל2 ק''ג קמח) ושמתי לב שיש בבצק ריח חריף אחרי התפחה, ובמהלך האפייה ממש מתחזק ברמה שחייבים לפתוח את התנור ומשתחרר גז שצורב בעיניים. את יודעת אולי למה זה קורה?
דיברתי עם מישהינטע321אחרונה
דיברתי עם מישהי שמבינה והיא אמרה לי שבלחמניות ליום יום אפשר לשים פחות שמרים ובחלות לשים יותר כי בגלל שבחלות
יש ביצים, יותר שמן ויותר סוכר אז הטעם של השמרים המרובים מתמזג בזה ואם יהיה שמרים כמו בלחמניות ליום יום אז לא יהיה בכלל
את הטעם של השמרים וטעם במידה נכונה של שמרים עושה טוב.
@אילת השחר - אני לא יודעת.
שאלתי את צאטג'יפיטי בשבילך, אולי משהו משם נכון -
WHEN I MAKE DOUGH FOR BREAD THERE IS A BAD SMELL AFTER THE RISE AND WHEN I BAKE IT IN THE OVEN THERE IS A BAD GAS THAT COMES OUT, WHAT CAN THAT BE
The bad smell and gas that occur during and after baking bread can be caused by several factors:
1. **Old or Spoiled Ingredients**: Check the freshness of your flour, yeast, and any other ingredients you're using. Using expired or spoiled ingredients can lead to off smells.
2. **Yeast Issues**: If your yeast is old or has been improperly stored, it might not be active enough or could have developed a bad odor.
3. **Fermentation Problems**: Over-fermentation or fermentation at too high a temperature can sometimes produce off-putting smells.
4. **Rancid Fats**: If you're using fats like butter or oil that have gone rancid, they can emit unpleasant odors during baking.
5. **Uncovered Dough**: If your dough is left uncovered during rising, it can absorb odors from the environment.
To troubleshoot:
- **Check Ingredients**: Make sure all ingredients are fresh and within their expiration dates.
- **Temperature Control**: Ensure the dough rises at the correct temperature according to your recipe.
- **Cover Dough**: Keep the dough covered with plastic wrap or a damp cloth during rising to prevent absorption of odors.
- **Oven Cleanliness**: Clean your oven regularly to prevent any residual odors from affecting the bread.
By addressing these factors, you should be able to identify and eliminate the source of the bad smell and gas during baking.
ושוב שבת😅בוקר אור
מה מבשלים?
אצלנו בערב
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קניידלך כבר מוכן
קוסקוס
קציצות ברוטב צהוב
בבוקר יש לנו אורחים
אורז צהוב עם אטריות כבר מוכן
תפוחי אדמה בתנור למי שלא אוהב אורז
קבבונים
אנטיפסטי
סדש
אצבעות שום
חלות יש אחת במקפיא ואחת שהבאתי מהפרשת חלה
עוגת שוקולד פירורים כבר מוכנה
עוגיות חמאת בוטנים כבר מוכנות
נשארה גם קצת שמרים גבינה מהחג
טחינה
חומוס
חצילים בתנור
סלט ירקות
ועוד סלט שהאורחים יביאו
יוצר מידי דברים לבשל😬
רציתי גם לכתוביעל מהדרום
לק"י
סלט חצילים אדומים
חציל קלוי עם עגבניות
טחינה
סלק
סלט חי
עוגות ועוגיות משבועות:
גבינה אפויה
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
עוגיות חמאה עם ממרח פסק זמן וריבת חלב
ליל שבת:
מוסקה וקציצות בשר ברוטב
מרק ירקות
קוסקוס
עוף מתובל
יום שבת:
עוף מתובל
קוסקוס
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
אצלנואבןישראלאחרונה
היה קצת גיוון
בערב
סלמון ב3 סוגים סויה טריאקי וצ'ילי
מיונז ובצל
ושום שמן זית עגבניות ותבלינים
קוסקוס וכרובית ופטריות בתנור
בבוקר
ג'חנון
אורז
כתף עגל עם פטריות
סדש
פסטה ברוטב שמנת פטריות
סלטים
חלות קנויות
עוגת מייפל טעימה
והילדים הכינו עוגת ביסקוויטים קרם לוטוס
עוגת ביסקוויטים גבינה שיצאה מתוקה מידי לטענת ביתייעל מהדרום
לק"י
יש דרך להפוך אותה לפחות מתוקה?
אבל לא עם שוקולד מריר, כי היא לא אוהבת.
(אני יכולה לאכול את כולה לבד, אבל חבל לי שהיא לא תוכל להנות ממנה).
להוסיף מלחאריק מהדרום
נציע לה. בטוחה שתשמח😅יעל מהדרום
אולי להוסיף עוד שכבה שתהיה פחות מדי מתוקה?יראת גאולה
תודה! אני צריכה לחשוב איזהיעל מהדרום
חשבתי על אותה עיסת גבינה של השכבה הקיימתיראת גאולה
אולי באמת משהו כזהיעל מהדרום
יש כזה דבר מתוק מידיי?ופל לימון
אולי אפשר להקפיא את העוגה ולהגיש חצי קפואה, חושבת שבמצב הזה המתיקות מורגשת פחות
מסתבר....פעמים קודמות הכנתי מתכון עם מעט סוכריעל מהדרום
לק"י
והבת שלי אהבה את זה.
כנראה לכן היה לה מתוק מידי הפעם.
ותודה! אני לא אוהבת כשזה קפוא. אולי היא כןיעל מהדרוםאחרונה
עזרה קצת שונה..dn5754
אני מחפש ברכה (לחתונה/שבת חתן)
רעיון לברכה/וורט/דבר תורה וכדו'
שאפשר לצרף לו מתנה או אוכל וכדו' שמתאים לרעיון ...משהו קטן ונחמד.
למשל - להסביר את הכוונה - ברכה שיהיה שמחה וחיוכים ואז הבאתי עוגיות חיוכים..
אשמח לעוד רעיונות אם יש
תודה רבה
קליק שחור לבןמאוהבת בילדיאחרונה
או כי זה חתן וכלה או שתדעו להבדיל בין השחור ללבן.
פסק זמן- קחו לכם פסק זמן להכיר אחד את השניה.
לבבות גומי- לאהבה
שלווה- לשלווה
עוגת הבית- שיבנה בית של תורה
עוד??
ניוקי ברוטב שמנתנעמה301
הוא בטעם דומה לפסטה או לא קשור?
(קניתי מיני אבל זה בטח לא משנה)
ואיך אפשר לחמם לשבועות בערב בצורה שלא יתייבש?
עדיף לערבב מראש עם הרוטב או לחמם בנפרד?
את הניוקי בואקום מבשלים בתוך רוטבופל לימון
תודה! כתוב שמבשלים במיםנעמה301
לדעתי אפשרחילזון 123
אני תמיד מבשלת במים ומערבבת עם קצת שמן אחרי הסינון. (אבל לא ניסיתי לעשות ברוטב שמנת, תמיד עושה את זה יבש יחסית)
הייתי מוסיפה את הרוטב סמוך לארוחה
שלא יהיה מושי מידי
אני מוותרת על שלב המיםופל לימון
פשוט מכינה יותר רוטב ודליל
תודה רבה לשתיכן!נעמה301אחרונה
מה אתם מכינים לשבועות?רינת 24
כנראה שפסטה/רביולי ברוטב שמנת פטריותיעל מהדרום
לק"י
עוד רעיונות:
כדורי גבינת שמנת ביתית
סלט עם גבינות, פטריות מטוגנות, בטטה
פיצה/ לחם שום/ פוקאצ'ות
פשטידה
עוגת הגבינה של עיר הולדתי
shaulreznik
אנחנו אוכלים חלבי בערבבוקר אור
אז מרק בצל עם גבינה צהובה
פסטה מוקרמת עם פטריות או בטטה
סלט ירקות עם צ'יפס בטטה
ולקינוח חשבתי על פונדו, אבל נראה
מניחהופל לימון
שיהיו לחמניות במילוי חמאת פסטו, מיני מטבלים וסלטים
מגש גבינות
דגים, רביולי ברוטב רוזה , תפו"א אנה, סלט ירוקים
בלינצ'ס גבינה לקינוח
מה זה תפוא אנה?אורין
מאפה תפו"אופל לימון
תודה. עם שמן? מים?אורין
במקור שמנתופל לימון
בשביל פרווה אני שמה שמן.
לא מים
יש לך שם קישור למתכון...
עדיין לא חשבתי, אני כן יודעת מה בא לי
אמרלד
מרק בצל טוב, סלט קיסר/ חלומי , אולי גם שרי עם איזושהי מוצרלה בייבי או משהו
על רביולי לא יוותרו
גם קיש בצל מושקע זה מאד טעיםם.
כדורי גבינה עם ריבת חלב, כנראה יהיה גם בן אנד גריס
ועשיתן חשק לפוקצ'ה ובלינצס
בעז''ה אאעדכן 
פעמיים בצל? במרק וגם בקיש? אין עניין לגוון?ופל לימון
איך מכינים קיש בצל מושקע וטעים?צהוב
מלא מלא חלבילא סתם מישהי
פשטידת תירס חלבית, לזניה, 10 עוגות גבינה, לחמניות חלביות
אפשר מתכון לפשטידת תירס?גבינית
אני מכינה פשטידת תירסופל לימון
בתבניות אישיות זה נראה טוב יותר וחוסך חיתוכים
כיבים ואופן הכנה:
1 קוטג'
3 כפות שמן
3 ביצים
1/2 כוס גבינ"צ מגוררת, שמתי פרמזן
1/2 כפית מלח, קצת פלפל שחור
1/2 כוס קמח
כפית שטוחה אבקת אפיה
1 קופסת תירס - לסנן
לערבב הכל
לפזר בתבנית שקעים משומנת , יצאו לי 12 יח'
לאפות במשך 35 דקות בחום 175 מעלות
רעיון לתפריט לסעודת שבועותופל לימון
מיני מטבלים, רביולי ברוטב רוזה , קינוחי כוסות ובלינצ'ס גבינה ועוד
חלת בייגל ירושלמי ממולאהופל לימון
הזכרת לי שהכנתי פעם משהו כזה! תודה!!יעל מהדרום
אז אצלנו..באר מרים
בערב חלבי:
פיצות
טורטיות ממולאות (פטריות וגבינות)
תפוחי אדמה מוקרמים
משהו עם בטטות או ברוקולי וגבינות
סלט מושקע עם גבינות
בבוקר קידוש חלבי:
עוגת גבינה ללא אפיה עם ריבת חלב וקוקוס
עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות
עוגת ביסקוויטים גבינה ושוקולד
אחרי הצהריים (כשכולם מתעוררים אחרי השינה מהלילה) סעודת חג בשרית:
בשר עם תפוחי אדמה פטריות ויין
אורז
כרוב סגול עם תפוחים ויין
(אולי פרגיות ?)
גלידה פרווה
אבטיח ומלון
אני אוהבת את התפריטים המסודרים שלך😅יעל מהדרום
את מכינה את הטורטיות או קונה ורק ממלאת?
התפריטיעל מהדרוםאחרונה
לק"י
ליל החג- חלבי:
פיצות/ בייגלה ממולא
פסטה פרווה
פסטה ורביולי ברוטב שמנת קנוי
גבינת שמנת ביתית
סלט עם תוספות (בטטה, פטריות וחלומי מטוגנים)
יום החג- בשרי:
התכנון הוא לבשל על הפלטה.
מתלבטת אם לטגן שניצלים מראש או לבשל על הפלטה, אבל אז יוצר משהו אחר.
תפו"א על הפלטה
ירקות כנ"ל
אולי אורז
אולי קציצות
חציל קלוי
חצילים אדומים
סלק
עגבניות ושום
טחינה
סלט חי
עוגת גבינה אפויה
עוגת גבינה קרה
עוגיות חמאה עם ממרח פסק זמן/ ריבת חלב
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
עוגת ביסקוויטים פרווה
שתי שאלות לחג🙏התברזל!
א. פיציות מבצק קוטג' (דומה קצת לתערובת של פשטידה), עדיף לי לא להקפיא?
ב. רביולי ביתי, באיזה שלב של ההכנה כדאי לעצור ולהמשיך יותר סמוך לסעודה מחר? (לפני הבישול/אחרי הבישול ולפני הרוטב/לקרר יחד עם הרוטב)
תשובותופל לימון
א. נכון
ב.לדעתי לפני הבישול, את הרוטב לחמם בנפרד ולהוסיף סמוך לאכילה
תודה!התברזל!אחרונה
..טעותבידיים פתוחות
מה מכינים לשבת?בוקר אור
ככהיעל מהדרום
לק"י
פיתות ביתיות שקיבלנו
חלות ללא לישה
חצילים אדומים
חציל קלוי
טחינה
סלק
סלט חי
עוגיות קנויות
מקווה להכין עוד עוגה או עוגיות
ליל שבת:
קוסקוס
מרק
עוף (שקיבלנו)
יום שבת:
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
פרגיות עם בצל ופטריות
אורז (שקיבלנו)
מה זה חלות ללא לישה? מענייןנפש חיה.
זה בצק עם הרבה מים, ואז מערבבים ולא לשיםיעל מהדרום
זה נשמע מעניין, יוצר כמו פרנה?נפש חיה.
אצלנובוקר אור
ערב
מרק עדשים עם אטריות
קניידלך
פסטה שמנת פטריות שקיבלנו
קציצות טונה
בוקר
אנטיפסטי
מפרום
סלט בורגול שקיבלנו
סדש
פיצה מהבצק של החלות
חלות
עוגת שמרים שוקולד חלווה מהבצק של החלות
בראוניז שוקולד גבינה
חצילים בתנור
מקלות גזר
סלט ירקות
אצלנואבןישראל
היה בערב
טונה ומושט בסיר ברוטב אדום
קוסקוס
בבוקר
קציצות
שניצלים
כנפיים ברוטב טעים
אורז
סלטים
חציל מטוגן,בטחינה ובמיונז
טחינה
כרוב סגול
סלט ירקות
ביצים
עוגת שוקולד שיצאה טעימה
עוגת ביסקוויטים חלבית
ולחמניות עם שוקולד בפנים
והפעם הכנתי גם חלות
ברוך השם יצא טעים
תני מתכון לעוגת שוקולד הטעימה!יעל מהדרום
קישור בפניםאבןישראלאחרונה
קינוח לשבועותעלמא22
אז קניתי את הפודינג בטעם בייגלה, וממש בא לי להכין עם זה קינוח לשבועות.
יש רעיונות?
קינוחי כוסותbinbin
מעדיפה לא כוסותעלמא22
עוגת בסקויטיםופל לימון
תקציפי את השמנת המתוקה עם הפודינג מוטציה שקנית, הנה כמה רעיונות לעוגת בסקויטים
פודינג מוטציה 😂😂 גדולנפש חיה.אחרונה
מה זה ?נפש חיה.
כמו פודינג ונילעלמא22
זה משו חדש?*אשתו של בעלי*
כן. יש כל מיני טעמים חדשים מוזרים😅יעל מהדרום
כןעלמא22
נשמע טוב.
יכולה לתת לי בערך כמויות?
אני לא טובה באלתורים
כמויות..*אשתו של בעלי*
קראתי שאת מעדיפה משו אחד גדול ולא קינוחי כוסות,אז נותנת לך כמויות לתבנית מלבנית חד"פ.
תרסקי 2 חבילות עוגיות אוראו לפירורים.
❣️שכבה ראשונה-בתחתית התבנית תפזרי מחצית מהכמות.
❣️שכבה שניה-תקציפי לקרם 1 שמנת מתוקה+כוס חלב+שקית אינסטנט פודינג שתבחרי.
יש אפשרות להוסיף קופסא קטנה של גבינה לבנה בכדי להעשיר את הקרם.
אם תרצי,תוסיפי לאחר שהקרם מוכן ותערבבי את הגבינה+3 כפות סוכר עם הקרם לעוד כמה שניות.
למרוח מחצית מהקרם על פירורי האוראו.
❣️שכבה שלישית-את האוראו הנותרים
❣️שכבה רביעית-את מחצית הקרם שנותר.
❣️שכבה חמישית ואחרונה-יש כמה אופציות:
*גנאש שוקולד(להמיס חבילת שוקולד מריר עם חצי שמנת מתוקה) ולשפוך מעל הקרם.
*גנאש לוטוס(כנ"ל עם 3 כפות ממרח לוטוס)
*לסיים בשכבת פירורי אוראו.
ולהכניס למקרר כמובן להתייצבות של כמה שעות.
❣️בהצלחה❣️
מושלם!עלמא22
יפה! מוסיפה המלצותיראת גאולה
לשוקולד מעל - אפשר שוקולד מגורד, או לזלף פסים של שוקולד מומס / גנאש. נראה לי ששוקולד בלונדי מאוד יתאים לטעם של הפודינג בייגלה.
אני חושבת שכשמכינים בתבנית גדולה, עדיף לא פרורים בתחתית, כי יהיה קשה לחתוך ולחלק. אפשר לערבב את הפרורים עם חמאה מומסת ואז לדחוס אותם לתבנית, ואפשר ביסקוויטים שלמים טבולים קלות בחלב.
אני לא טובלת את הביסקוויטים בחלביעל מהדרום
הם מתרככים מספיק מהמילוי (לטעמי).
מתכון לעוגה חלבית יפה וקל להכנהרבע ל7
בסגנון של עוגה קפואה
יש לי תותים במקפיא. לא מצאתי טריים אצלנו בסופר.
ואני אוהבת עוגת גבינה אבל לא מתוקה מידי
לא חייב עם גבינה .
חשוב שלא יהיה מתוק מידי
משהו שישרוד שעה וחצי נסיעה עם צידנית
תודה
עוגה קרה? אני אהבתי את זאתיעל מהדרום
עוגת גבינה תות קפואהופל לימוןאחרונה
להתפיח בקערת זכוכית / נירוסטה / פלסטיק / משהו אחרנטע321
היי,
אני משערת שזה לא עושה הבדל גדול, אבל עדיין, איפה הכי טוב לתת לבצק לתפוח - קערת זכוכית / נירוסטה / פלסטיק / משהו אחר?
באמת לא משנה😃*אשתו של בעלי*
הכל אותו דבר, העיקר מיכל מספיק, שהבצק תופח בתוכונפש חיה.אחרונה
שאלה על עוגיותנטע321
שבוע טוב,
אני חדשה באפיה.
עד עכשיו הכנתי 3 מתכונים של עוגיות:
1. עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות
2. Best Ever Chocolate Chip Cookies Without Margarine or Butter - Overtime Cook
3. עוגיות מושלגות - מתכון ממכר מהיר וקל הכנה - עוגיות מושלגות
השאלה היא - לפי דעתי יש במתכונים האלו יותר מדי סוכר אבל אני לא יודעת לכמה להוריד.
כמה סוכר צריך למאה גרם כדי שמצד אחד לא יהיה פצצת סוכר אך מצד שני עדיין יהיה מתיקות ותחושה של עוגיה?
ונניח שהתשובה זה 50 גרם למאה גרם קמח, אז האם זה בסדר שבמתכונים השונים פשוט אוריד ל50 גרם או שיש
כל מיני קומבינציות של שילובים עם הדברים האחרים והורדה של כמות הסוכר תפגע בקומבינציות ויהיו בעיות מכל מיני סוגים?
תודה רבה
אני מכינה בצק פריךיעל מהדרום
לק"י
על 4 כוסות קמח, אני שמה בין חצי ל-3/4 כוס סוכר.
כך שלמשל במתכון הראשון ששמת, הייתי שמחה על כוס קמח בערך רבע כוס סוכר.
אם זה עוגיות עם כמות גדולה של קקאו, אז באמת צריך יותר סוכר.
ובכללי, תמיד אפשר להוריד קצת סוכר ולראות איך יצאיעל מהדרום
על טעם ועל ריח...חופר
אני תמיד מפחיתה סוכריראת גאולה
אמנם בעוגיות הסוכר משמעותי גם למרקם, ולא רק לטעם (בעוגות הסוכר קשור יותר לטעם ופחות למרקם).
אבל בכל זאת, הפחתה בד"כ לא פוגעת בתוצאה.
לדעתי תנסי להפחית כ10% מכמות הסוכר במתכון, ותרגישי איך התוצאה לטעמך.
אני לא חושבת שיש כלל לגבי כמות סוכר לפי גרם קמח, זה משתנה ממתכון למתכון. ואת רואה שבעלי המתכון מעדיפים טעם מתוק יותר מהטעם המועדף עליך. ככה שזה משתנה לפי טעמים שונים של בני אדם שונים.
תודה על התשובותנטע321אחרונה
קמח חלהנטע321
בחודשים האחרונים אני מכינה חלות לשבת ולחמניות רגילות (בלי כל כך הרבה סוכר וביצים) ליום-יום.
תמיד הכנתי 70 אחוז לבן 30 אחוז מלא.
השבוע בפעם הראשונה התחלתי להכין במקום מקמח לבן רגיל, מקמח חלה כי הבנתי שאמור להיות יותר טוב.
אכלתי מזה כבר 3 פעמים. וזה לפי דעתי יותר טוב בטעם, מראה ומרקם, אבל אחרי כל פעם שאכלתי
הרגשתי נפיחות ותחושה מוזרה בבטן. ובדרך כלל אין לי שום תחושה רעה משום סוג אחרי אכילת לחם
ואין לי שום בעיה לאכול לחם.
יכול להיות כזה דבר ועדיף לי קמח לבן רגיל או שאולי אני מדמיינת?
מה יש בקמח חלה? בטוח יש בו משהו שונהיעל מהדרום
פה כתוב שיש בו יותר גלוטן, כנראה שזה פחות טוב לךיעל מהדרום
נכון. זה בד"כ עם יותר גלוטןאמרלדאחרונה
מכירים מתכון טוב לעוגת "גבינה" פרווה?יעל מהדרום
לק"י
עשיתי עם קצפת וביסקוויטים, אבל חסר משהו לטעם שיהיה בטעם גבינתי.
(זה לגן של הבת שלי. היא אלרגית לחלב).
למה את חייבת טעם גבינתי?חילזון 123
יש כאלו עוגות שמכילות רק קצפת, פודינג וכו'
זה טעם אחר מעןגה עם גבינה, אבל גם טעים.
וגם - יש לי הרגשה שלילדים בגן זה פחות קריטי 🙈
כי זה לכבוד שבועות...אמרתי שאכין עוגת גבינה פרווהיעל מהדרום
לק"י
הבת שלי לא היתה החלטתית בנוגע לטעם (הכנתי לשבת). פעם אחת היא אמרה שזה טעים, ופעם שזה קצת מגעיל🤣
כך שקשה לי לדעת מה זה באמת...
אבל אולי את צודקת, שאפשר להכין רק עם קצפת וזהו.
אז תכיני עוגת שמנת-מתוקה פרווה 🙂חילזון 123
תוסיפי לקצפת פודינג וניל וחלב צמחישוקולד לבן
זה בדיוק מה שעשיתי, עם פודינג וחלב שיבולת שועליעל מהדרום
יש היום גבינות טבעוניות בטעם ניטרליאמא יקרה לי*
כמו גבינת טופו. אני מעדיפה גבינת קשיו שאני מכינה בעצמי, אבל יש מקומות שאפשר למצוא מוכן וזה יוצא מעולה
בשילוב עם ריצ'.
אשמח למתכון איך את מכינה...אגוז16
תודה רבה לכן!!יעל מהדרום
פאי אננסאופק המדבר
תודה! פחות מתאים לילדי גן נראה לייעל מהדרום
לא יודעתאופק המדבר
אם את מתכוונת למה שאני מכירה
זה בסיס ביסקוויטים ועל זה מלית נוזלית שאופים, במראה זה כמו עוגת גבינה
בכ"א בהצלחה!
התכוונתי לעוגת גבינה קרה, לא אפויהיעל מהדרום
תודה!יעל מהדרום
איזה גודל של עוגה צריך ל-35 ילדים בערך?יעל מהדרום
2 תבניות בגודל A4?
לדעתי תבנית גדולה אחת זה מספיקבוקר אור
גדולה הכוונה לענקית או a4?יעל מהדרום
או a4 או אחת יותר גדולה. לא הענקית.חילזון 123
הן יחתכו להם לריבועים קטנים.
