שרשור חדש
איך עושים בקוגל שהכמה מ"מ למעלה יהיו קשים?נטע321

אם אני עושה מתכון למשל המתכון הזה - הקוגל המושלם, קל ומהיר הכנה, הכי טעים שיש ובלי מאמץ | החיים עצמם 

 

איך אני עושה שהכמה מ"מ למעלה יהיו קצת קשים (crust)?

 

תודה

נראה שבמתכון הזה לא אמור להיותחופר
אם הכוונה היא למה שיש בקוגל בקידושים (הזה שמגיע בסיר ענק)- נראה לי שחלק מהסוד זה שהוא אמור להיות הרבה זמן על הפלטה (כמו חמין).
..נטע321

התכוונתי מה אני צריכה לשנות במתכון כדי שיהיו כמה מ"מ קצת קשים?

 

אולי תפעילי את הגריל העליון ל10דקחילזון 123
..נטע321

אם אני שמה 180 מעלות ל-55 דקות, אז באיזה שלב לשים את הגריל העליון?

כלומר - לצמצם מה-55 דקות (נניח 50 דקות 180 מעלות, 5 דקות גריל עליון, סך הכל 55 דקות)

או להוסיף עליהם (55 דקות 180 מעלות + 5 דקות גריל עליון, סך הכל 60 דקות)?

תודה

וואי לא יודעתחילזון 123

לא ניסיתי בעצמי

פשוט זה מה שהייתי עושה...

נראה לי שהייתי מוסיפה על הזמן של האפיה.


אבל בכללי זה לא כזה תורה מסיני. פשוט מנסים ורואים איך זה הולך.

כל תנור מתנהג קצת אחרת, כל מאכל מתנהג קצת שונה, תלוי בטח גם באיזה תבנית משתמשים.

בקיצור לא צריך לקחת את הזמנים עד כדי כך מדוייק, פשוט לנסות ולבדוק ומהנסיון לומגים

כן אני אופה בגרילאמרלדאחרונה

בערך 200 מעלות

אמנם לא יוצא קראסט של כמה ס"מ, אבל אם אופים מספיק זמן- אפילו שעה בכיף,

נהיה  למעלה שיכבה כהה וקראנצית .

 

עריכה: עניתי על קוגל תפוא,

עכשיו רואה ששאלת על אטריות..

משהו שנראה כמו נמלים חומות פיציות בפריקי של תבואותנטע321
עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך ד' באייר תשפ"ד 14:45

בררתי פריקי של חברת תבואות, יותר בשביל להוציא אבנים, ופתאום אני רואה דברים

שנראים כמו נמלים חומות פיציות כאלו (בערך מילימטר ומשהו) זזים בפנים. אוף.

 

 

 

ממש מבאספתית שלגאחרונה

כדאי להסתכל על האריזה לפני שקונים,

במיוחד מוצרים שעברו הרבה אחסונים ומדינות לפני שמגיעים לבית.

הרבה פעמים אפשר לגלות את זה לפני.

ולסנן לפני הברירה ממש עוזר. חוסך הרבה עגמת נפש, וכמדומני שרוב חרקי המחסן יורדים בזה. לא אחת זה הציל אותי...

שאלה על הכנת חלותנטע321

במתכון 1 (קישורים למטה) כתוב לשים על קילו קמח שלושת רבעי כוס שמן, חצי כוס סוכר וחמש מאות מ"ל מים.

 

ובמתכון 2 כתוב לשים על קילו קמח חצי כוס שמן, חצי כוס סוכר ו-400 מ"ל מים.

 

סוכר אני מבינה מה השינויים עושים - פחות מתוק או יותר מתוק. אבל שינויי שמן ומים פחות סגור לי בראש מה זה עושה.

 

 

מתכון 1 - המתכון לחלות המושלמות עם סרטון קליעה - קורינה 

 

 

 

 

מתכון 2 - מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב 

 

יותר שמן- יותר מתפוררחופר
יותר מים- יותר אוורירי אבל יותר קשה לעבוד עם הבצק
מניסיון של שנים בהכנת בצק לחלות*אשתו של בעלי*

המתכון הראשון(של קורין) הוא בול!!

יצאו לך חלות אווריריות ורכות.

בצק לחלות אמור לצאת מעט דביק,כשרוב הבצק ניתק מדפנות הקערה ורק בתחתית הוא דבוק לקערה.

במתכון שלהנטע321

במתכון של קורין אין ביצים, נראה לי ביצים ממש משנה לטובה לא?

הכנתי את 2 המתכונים, לפי דעתי עדיף עם ביצים, אני לא יודעת מה רוב האנשים מעדיפים.

המתכון שלי ללא ביצים*אשתו של בעלי*
יוצאות לי חלות להיט!
לי יש 2 מתכוניםחופר
אחד עם ביצים שהשני בלי, זה עם הביצים שומר על טריות יותר זמן
200 וטורבו או 180?נטע321

תודה על התשובות.

במתכון של קורין כתוב לשים 200 טורבו ובמתכונים אחרים כתוב 180. מה עדיף?

תודה

ללכת לפי המתכוןחופראחרונה
ניסיתם להקפיאברונזה

שניצל שכבר טיגנתם עם פירורי לחם?

זה עובד להוציא מהמקפיא ולחמם? איך הטעם?

כן, לדעתי בסדר גמור.נקודה טובה
בטחבוקר אור
מלא פעמים. זה מעולה
עובד מצויןחופר
תודה רבה לכולם, ננסה ברונזהאחרונה
מה מכינים לשבת?? סוף סוף מצליחה לכתוב...מאוהבת בילדי
שבת קלילה🙃תוהה לעצמיאחרונה

חלות מהמקפיא

סלטים: שום ועגבניות קונפי, חציל בתנור, טחינה, חומוס, פטרוזיליה


ערב שבת:

דגים מרוקאים ברוטב - מקווים שיהיה בסופר דג טרי טעים


שבת בבוקר:

חמין


סעודה שלישית:

אם אני אספיק קציצות טונה, אם לא אז כנראה נקנה בורקסים או משהו בסגנון..


עוגת שוקולד ועוגת תפוחים מהמקפיא

אבטיח

שאלות על חסהיונתן12345

מועדים לשמחה,

פעם ראשונה בחיי קניתי חסה חסלט בשביל המרור ולא הבנתי מספר דברים - 

1. ראיתי בחסה מספר זבובונים ואיזה משהו פיצי אדום שרץ במהירות. ככה זה בכל החסה חסלט שלמרות שחסלט

יש עדיין חרקים? חשבתי שזה אמור להיות נקי.

2. אם גם בחסה חסלט יש חרקים וצריך להשרות במים עם חומר ולשטוף במים ולהסתכל באור, למה שלא אקנה חסה רגילה

שיותר זולה ואעשה בה את אותם שלבים?

בחסה של חסלט לא צריך לבדוק ולהסתכל בשמשיעל מהדרום
מספיק לשטוף במים וסבון ולשטוף טוביעל מהדרום
לא "מספיק" אלא חובהחופר
לעשות לפי ההוראות שעל החבילה.
ההבדל זה בגידולכי כל פה
מה שאומר שבחסלט ישהרק מעופפים או משהו כזה שהגיע מהסביבה אבל הגידול עצמו ללא חרקים ככה שיספיק השריה ושטיפה ולא מסתבכים עם זוחלים וכל מיני ברברשים שנדבקים וממש נכנסים לחסה בגידול..
על פי נהלי הרה"ר בירק עלים מפוקחפתית שלג

יכולים להימצא חרקים שיורדים אחרי שטיפה במים.. ולא צריך להסתכל באור.

וגם הם נדירים בחברת חסלט..

נראה לי שמה שאין שם זה את זבוב המנהרותחילזון 123
כמעט כל חרק לא מעופף לא יורד בשטיפה רגילהפתית שלג
לא יודע מה ההגדרות של הרבנותחופר
אבל החברות הטובות והכשרויות הטובות מאשרות רק אם בבדיקות יצאה כמות מאד קטנה של חרקים שיורדים בשטיפה (אני לא איש מקצוע בזה, זו העבודה שלהם לדעת מה יורד ומה לא)
כי בחסה (וכל ירקות העלים) בגידול רגילמדברה כעדן.

לא ניתן להסיר מהם את החרקים גן לא בכמה השריות ושטיפות, למיטב הבנתי

אני לא יודעת האם יצא לך פעם לבדוק חסה מגידול רגיל.באר מרים

אני מהקשישות שעוד זוכרת..

כנערה צעירה - את בדיקת החסה בערב פסח.. זה היה התפקיד שלי בבית ההורים. כולל היו נכנסים לנוח צהריים לפני ליל הסדר ואני הייתי נשארת ערה לבדוק חסה.

הייתי מנקה את החסה במשך שעות..

היו יוצאים מכל קלח חסה מאות חרקים!! מכל מיני גדלים וסוגים!!

הייתי בודקת כל עלה ועלה כנגד האור 3 פעמים ואפילו בבדיקה השלישי עוד היו יוצאים חרקים בודדים..

זה היה ממש מפחיד לאכול אחרי זה את החסה שמא עוד נשאר משהו..


איזו הקלה זה היה לעבוד לגוש קטיף שיש כמה זבובים או יתושים או עכבישונים אבל אין את כל החרקים הפיציים ואין מאות רבות כל כך של חרקים..


זה בכלל לא ניתן להשוואה!!!

וואו!פתית שלג

השי"ת סידר אותנו לגמרי😀

אגב @יונתן12345 יש מי שחקר את זה בשבילך-

כמה חרקים יש בירק עלים ללא פיקוח? | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות 

 

איזה סיוט🤦‍♀️ אני מכירה את בדיקת העליםיעל מהדרום
לק"י


מהסיפורים של דודות שלי.

תחכימי אותי איך היית מנקה כדי שהם יצאו?רק טוב!אחרונה
כל פעם כשמשרה עלים במים עם סבון, מחפשת אחרי זה במים טוב טוב מקרוב ולא מוצאת חרקים (ירק של חסלט, אבל גם כשמשרה תותים נניח לא מוצאת כלום)
לגבי 2חופר

בחסה של חסלט רק צריכים לשטוף, לא לבדוק.

בירק לא מפוקח לפעמים (לא יודע באיזו שכיחות, כנראה ממש לא נמוכה) יש חרקים שלא יורדים אפילו אחרי אלף שטיפות והשריות.

בנוסף- יש עליהם גם פחות פיקוח מבחינת ריסוסים (בשונה מהטענה "חמירא סכנתא מאיסורה" -פה מדובר באמת "חמירא סכנתא ואיסורא")

למה לא צריך?מדברה כעדן.

זה בהוראות על האריזה... וגם שם צריך להמיס את הדבק החרקים (המתים) מפרישים כדי להישאר דבוקים לעלה...

בהשריה עם מים וסבון הדבק נמס וכך החרקים יוצאים 

כתוב לבדוק מעבר לשטיפה?חופר
כן...מדברה כעדן.
להשרות במי סבון ל3 דקות... אין אריזה של חסלט שזה לא כתוב
שואל שוב- להשרות ולשטוף או לבדוק?חופר
אה נכוןמדברה כעדן.

התבלבלתי. יש להשרות. כתבת שיש צואך רק לשטוף שזה לא נכון...

אין צורך בבדיקה, אלא השריה במי סבון לכמה דקות ואז לשטוף היטב מתחת לזרם מים... 

לא צריך *לבדוק* רק להשרות במי סבון ולשטוף היטבהסטורי
לבדוק חסה (גם אני עוד זוכר), זה לשבת מול האור ולבדוק עלה עלה לאט לאט. את זה לא עושים היום.


אגב, כשחסלט היו בגוש קטיף - לא היה צריך גם את ההשריה הזאת. בחול לא היו תולעים בכלל, רק שטיפה חיצונית מזבובונים. אחרי הגירוש התברר להם שאותה טכנולוגיה באדמה, לא מספקת אותה רמת תוצאות ולכן כן צריך השריה במי סבון.


אחד הנזקים המינוריים של הגירוש הנפשע. כמובן, הנזק הזה מתגמד מול ההרוגים, הפצועים, השבויים, המשפחות ההרוסות ושאר הנזקים.

לא צריך לבדוק מעבר לשטיפה והשרייה.נפש חיה.
שניצל עגלסוסה אדומה

אפשר להכין אותו על האש? מישהו ניסה?

ואם כן, באיזה תיבול מומלץ?

נינג'ה - למדו אותי על האפשרויותט'

אני יודעת שיש בלנדר וסיר וכל מיני כאלה וממש אשמח לפרטים ודיס/המלצות.

 

אני הופכת משמעותית את המטבח מבחינת תזונה, אפיה ובישול ומחפשת דרכים להקל על עצמי את ההתנהלות.

 

 

אני שמעתי על הנינג'ה שמבשלים בו עם אוויר חם.יעל מהדרום

לק"י


משהו כזה?

רק שמעתי מאחרים, אין לי ניסיון 

שמעתי גם, לכן אני מתעניינתט'
ממליצה מאודוהביאותיםאחרונה

אשמח לפרט בפרטי

היוש שבת 🙈🤣🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️שמן קוקוס

אצלנו יחסית קליל-


 

ערש"ק

- דגים ברוטב מרוקאי עם ירקות ופול

- *מחפשת מנה עיקרית*

- חלות

- כרובית בתנור

-סלטים: טחינה, סלט ביצים, סלק, סלט כרוב, סלט חצילים, סלט פלפלים, מטבוחה, מלפפונים עם שמיר, אבוקדו.


 

שבת קודש

- פרגיות על הפלנצה עם בצל ושום

- אורז עם שקדים

- סלט ירקות עם בטטה וינואר


 

ואצלכם?


 

 

מה זה ינואר?תוהה לעצמי
חחחחחחח *קינואהשמן קוקוס
אורז עם שקדים נשמע טוב!כי כל פה
סוף סוף אפשר להכין חמץ וקטניות🤣כי כל פה

עוגות: עוגיות שוקולד שוות ועוגיות שוקולד ציפס ועוגת מיפל.. אין עדיין הרבה חמץ..

סלטים: סלט זיתים חריף, סלט ביצים, טחינה, סלט זיתים במיונז ומטבוחה..


ער"ש:

סלמון חריף בסיר

מרק עוף עם קניידלך

אורז


בוקר:

פירה

תפוא ובטטה בתנור

בשר בפטריות ויין

שניצלים

אורז

צשונט עם גחנון לל"ג


סדש

פשטידה וסלטים..


למישהו יש רעיון למנה אחרונה קלה ללא גלוטן? נמאס לי מהמוס הגלידה והסופלה של פסח😜

פצפוצי אןרז עם שוקולד?-הריונית
רעיון!כי כל פה
רק שצריך לחדש מלאי מאחרי פסח🤨
מחפשת מתכון חלבי טוב (ללא אפייה) שמתאים לשבת בבוקרנפש חיה.
לארוחה או סגנון עוגה?אמרלד
אפשר כדורי גבינה למיניהם
בסוף כן אפיתי בתנור זה היה ת"א מוקרמיםנפש חיה.אחרונה
לא ייאמן שכבר עבר השבוע🧐יעל מהדרום

לק"י


סלט חצילים וטחינה

חצילים כנראה אדומים

סלטים חיים

אולי טחינה


בשאיפה להכין עוגת תפוזים ועוגת ביסקוויטים וגבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק


יום שבת:

ירקות בתנור

תפו"א בתנור

פרגיות עם בצל, פטריות וסלרי

קוסקוס


סד"ש:

בא לי פשטידה. נראה מה יהיה

😅 לא יודעת איך אצלך, לי היומיים וחציאמרלד
האלו כבר הרגישו כמו שבוע ארוךךךךך
מצאת מנה עיקרית?יעל מהדרום
איכשהו, יצא מלא אורחים ומלא אוכלאמרלד

חלות ביתיות

חומוס זיתים מטבוחה שום קונפי  ועוד כמה קנויים

חציל פתוח עם טחינה וסילאן

דג סלומון

סלט סלרי

עוף בתנור

אורז מוקפץ עם פסטרמה וירקות

שעועית ירוקה

בשר עם בצלים


לקינוח יש מאפה בצק עלים עם שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס ופירות


לסעודה בבוקר-

דגים מעושנים

סלט חסה

צונט ( גם בחנויות אצלכם היה מחסור בגריסים? )

דלי רול


לסעודה שלישית ספגטי ברוטב סויה עם שומשום

כנראה יישאר גם דג


שבת שלום קיץ בריא.


כמה זמן עוגיות על 180 בתנור?נטע321

היום הכנתי בפעם הרביעית את המתכון הזה - עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות 

 

(הכנתי בגרסת הפרווה)

 

בפעם הראשונה שמתי 15 דקות בתנור.

בפעם השניה שמתי 14 דקות בתנור.

בפעם השלישית שמתי 12 דקות בתנור.

והיום שמתי 11:30 דקות בתנור.

 

ככל שזה פחות זמן, כך זה הרבה יותר רך וכמו חמאה. 

ככל שזה יותר זמן, זה יותר קשה.

 

ככל שזה יותר רך זה נחשב יותר טוב וטעים בעיני רוב האנשים?

 

היום ששמתי רק 11:30 דקות (אולי פעם הבאה אנסה פחות) היה הכי רך ולפי דעתי הכי טעים, 

כך זה גם נחשב אצל רוב האנשים (למרות שלכל אחד יש טעם משלו וכו' וכו', אני בכל זאת מנסה להבין

מה מקובל להיות יותר טוב)?

 

כמה זמן אתן שמות מתכון מסוג כזה בתנור?

 

תודה ושבוע טוב

נראה לי שעוגיות עם חמאה אמורות להיות רכותיעל מהדרום
כאן למשל כתובנטע321אחרונה

 

עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ומושלמות (או העוגיות הכי טובות שיש) 

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, בין 9 ל-11 דקות. העוגיות צריכות להזהיב קלות והן ייראו לא יציבות. אל דאגה, בעת הקירור הן מתייצבות. מכיוון שאצלנו אוהבים את העוגיות על הצד הפחות אפוי, אני אופה יותר לכיוון ה-9 דקות, אם אתם רוצים קצת יותר אפוי, לכו לכיוון ה-11 דקות. אבל בשום אופן אל תנסו לאפות יותר מזה כי אז זה כבר אבנים ולא עוגיות שוקולד צ'יפס.

נראה לי סטרילי לא טוב לעליםנטע321

קניתי היום חסה חסלט ובפעם הראשונה בחיי סטרילי.

עשיתי בדיוק לפי ההוראות - 5 דקות במים כשיש 2 כפות סטרילי לליטר.

ונראה לי עשה נזקים לעלים. יש סימני שחיקה שחורים כאלו במקומות שונים.

עשיתי ניסוי.

לקחתי עלה אחד שנראה ממש יפה, שמתי חצי מהעלה בסטרילי וחצי במים עם סבון כלים והוצאתי אחרי 5 דקות.

ומה שהיה עם המים וסבון כלים נראה הרבה יותר טוב.

 

זה ככה מהחוויה הקצרה שלי, אולי אני טועה, אבל זה מה שראיתי.

(אם מישהי ממש רוצה אשים תמונות)

מה הכוונה סטרילי? זה מוצר?אמרלד
בקבוק לחיטוי.אלישבע999

 

 

אהה, תודהאמרלד
משתמשת בו דווקא הרבה ואפפעם לא קרה לי.נקודה טובהאחרונה
באמת יש כאלו שמשקיעים כל כך הרבהנטע321

קפץ לי במקרה הסרטון הזה - https://www.facebook.com/reel/7017060711754004

אני לא מבינה, באמת יש כאלו (אנשים רגילים שהולכים לעבוד, עם משפחה וכו') שמשקיעים כל כך

הרבה בלהכין אוכל?

וואי זה נראה מושלםחילזון 123אחרונה
לדעתי זה לא משהו ליום יום. פעם ב... לאיזה חג רוצים משהו מיוחד. ואז מפנים לזה זמן.


בנוסף לפעמים כשמכינים מנה מסויימת כמה פעמים אז היא כבר הופכת להיות פחות מסובכת עבורך. כבר זוכרים בע''פ את השלבים, וגם רואים איפה אפשר לקצר ולוותר ועדיין לקבל משהו דומה.

הקפאת עוגה לאחר מספר ימיםנטע321

היי,

אם הכנתי עוגה וחשבתי שהיא תגמר תוך שבוע, אבל אחרי 3-4 ימים אני רואה שמסיבות

שונות היא רחוקה מסיום, האם אני יכולה לשים חלק ממנה במקפיא או שזה מאוחר מדי?

תודה

איזה עוגה?יעל מהדרום
..נטע321

כרגע עוגת שמרים שוקולד, אבל השאלה גם לעוגות בחושות ואולי לעוד

ברור שיכולה...חילזון 123

אבל מן הסתם זה לא יהיה ממש טעים כמו טרי כשתפשירי...

אבל אולי לגיבוי או לילדים זה סבבה

נראה לי גםיעל מהדרוםאחרונה
סימון בשרי/חלבי על תבניות אפיהנפשי תערוג

אשמח להמלצות.

תודה

להזמין מדבקות שכתוב בשרי חלבי פרווהברוקולי

 

אפשר גם עם לק אדום וכחול 

זה עמיד בחום?נפשי תערוג
מה שיש לי כן . גם הלקברוקוליאחרונה
טבעת של מחזיק מפתחות על אחת מהןחילזון 123
סטרילינטע321

סטרילי עולה בסופר לידי 12.5 שקל ל0.5 ליטר שזה מחיר די גבוה לפי דעתי.

האם באמת השימוש בזה מוצדק או שאני יכולה פשוט להשתמש בסבון כלים (שיחסוך

את העלות של הסטרילי) ואשטוף ממש טוב אחר כך בתקוה שיוריד את כל

שאריות הסבון?

אני משתמשת שנים בסבון כלים והכל טוביעל מהדרום
גם אניחילזון 123אחרונה
למי יש נסיון עם שמרים?נטע321

היי,

מה ההבדל בין כל חברות השמרים השונות? יש הרבה חברות וכל חברה עם מחיר אחר,

לפעמים גבוה בהרבה מחברה אחרת.

ומה ההבדל בין "שמרים יבשים" לבין "שמרים יבשים אינסטנט"?

תודה רבה

 

 

אין הבדל. כל היבשים אותו דברנפשי תערוגאחרונה
שאלות על עוגת שמרים שוקולדנטע321
עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ד 13:40

עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ד 13:39

עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ד 13:30

היי,

אני מכינה בפעם השניה בחיים שלי עוגת שמרים שוקולד, הפעם לפי המתכון כאן -

 

 

יש לי כמה שאלות:

 

1. במתכון כתוב שלערבב 7 דקות על אש קטנה את הרכיבים למילוי שוקולד (קקאו, סוכר, שמן, שוקולד מריר, א. פודינג וניל, מים).

עשיתי 7 דקות ונראה לי כבר נשרף קצת. האם באמת צריך כל כך הרבה דקות? איך אני יודעת שזה מוכן? על מה להסתכל?

 

2. האם יש בעיה לקחת את המילוי שוקולד ישר מהאש ולמרוח על הבצק המרודד? כי אם אני מחכה זה מתחיל להתקשות והרבה יותר קשה למרוח,

ואם אני מורחת ישר מהאש זה נוזלי וזה נמרח בצ'יק בלי שום בעיה כמו שאני מורחת חומוס על לחם.

 

3. מה עדיף - לעשות צמות שרואים את השוקולד (אפשרות א בסרטון) או שלא רואים את השוקולד (אפשרות ב בסרטון)?

 

4. האם זה ממש חשוב הסירופ סוכר? זה עושה מראה מבריק כזה ונראה לי שאני מעדיפה מראה רגיל. כמו כן, כמה סוכר

אפשר? יש כבר סוכר בבצק וסוכר במילוי, אז 3 פעמים סוכר?

 

תודה רבה!

1. לערבב תוך כדי בישול עד שהשוקולד נמסיעל מהדרום

לק"י


כשיש סוכר, צריך לבשל עד שהוא נמס.

פה אין.

2. לא לחכות.

3. אפשרות א. יוצא יותר שוקולדי לטעמי (רק מהתיאור שלך. לא צפיתי בסרטון).

4. הסירופ שומר על העוגות שיתייבשו פחות. לא חייבים לשים.

..נטע321

תודה על התשובות.

לא הבנתי אבל מה הכוונה שפה אין סוכר? יש סוכר במתכון

במילוי אין סוכר רגיל. יש אבקת סוכריעל מהדרום
סליחה. קראתי לא נכון...אז מחכים עד שהסוכר נמסיעל מהדרום
לק"י


מערבבין כשזה על האש שלא יישרף.

נראה מצויןאם הבנים12

1. צריך לערבב עד שהסוכר נמס, אם יש בועות אז לכבות את האש כדי שלא יישרף. אפשר להמשיך ולערבב עוד קצת אחרי שמכבים את האש.

2. אם השוקולד חם מדי שנה יכול לעשות את הבצק רך יותר ויהיה קשה למרוח את השוקולד, אם ניסית וזה הולך לך טוב אז אין בעיה.

3. עניין של טעם, איך שאוהבים. לפעמים כשעושים את השיטה הפתוחה אז המילוי בורח החוצה באפייה מצד שני יותר יפה לעשות ככה.

4. הסירופ עושה את העוגה רכה ודביקית. צודקת, זו לא עוגה בריאה או דיאטטית זו עוגה עם הרבה סוכר. 

תודה על התשובותתנטע321אחרונה
שמן קנולהנטע321

האם יש הבדל בין שמני הקנולה השונים?

 

יש בסופר לידי שמן קנולה של עץ הזית ב16 או 17 שקל (שכחתי כמה)

ומבצע 2 שמנים של חברה פחות מוכרת ב-16 שקל (זה 900 מ"ל).

יש סיבה להעדיף את עץ הזית שעולה כמעט כפול?

 

שניהם מיצרן מקומי?ופל לימון
אני לא בטוחה במאה אחוזנטע321
מייצרים בכלל שמן כזה בארץ? זה לא הכל מיובא?חילזון 123
חזרתי מהסופר ובדקתינטע321

חברת עץ הזית - אסטוניה

החברה השניה - רוסיה

אזופל לימון

מטעמים כלכליים הייתי קונה את השני אך מטעמים לויאלים את הראשון דווקא

לא למדתי את הנושא אבל נדמה לי שהשמנים האלוחילזון 123

זה הכל בערך אותו שמן לא בריא...

אז אני קונה מה שזול וזהו

בדיוק.. גם אניאמרלד
להבנתי, עץ הזית יותר טעיםארץ השוקולד
אבל החלטה שלך כמה זה משמעותי.
אני לא יודע.. אבל כרגע אנחנו בתקופה של פסחעברי אנכי

ויש מעט מאוד בשוק שמן קנולה בהכשר לפסח של הרב מחפוד. יש שמה איזה משהו שונה משאר השמן קנולה שהוא בהכשר בית יוסף - שמעתי משהו על זה שנה שעברה.

לא זוכר מה הנקודה, אבל אולי אחד מהם זה עם בדץ מחפוד והסיבה ההיא שהם ביקשו (מה שלא קיים בהכשר לפסח של בית יוסף) גרמה לזה להיות יקר יותר

מוסיף:עברי אנכי

לאחר חיפוש קצר בגוגל:
מדוע שמן עץ הזית יקר משמן מילומור, המיוצר באותו מפעל?

 

זה לא עונה על הכל. אבל זה מסביר חלק לפחות..

הכול אותו שמן מכונות 🫣סתם אחתאחרונה
מה מכינים לחג שני?בוקר אור

אצלנו די קליל

ערב

מרק בצל עם גבנצ

נשאר גם קניידלך מחמישי

בלינצ'ס מילאנו חלק בבצל ופטריות ןחלק לילדים עם גבינה מתוקה וצימוקים

ויש גם קצת רוטב פטריות

סלט ירקות עם צ'יפס בטטה ואולי גם זיתים

בוקר

תפוחי אדמה ובטטה מאודים בסיר

שניצלים של סבתא מהמקפיא

סלט ירקות

סלט אבוקדו


סדש

מצות

שאריות בלינצ'ס מהערב


פומלה

כמה עוגיות שלקחנו מההורים של בעלי לקינוח כי אין לנו תנור


אחרי התלבטויות, יש פה החלטה חלקיתיעל מהדרוםאחרונה

לק"י


אני ממש זורמת היום🙊


חצילים ובצל מטוגן

חציל קלוי, כנראה עם עגבניות או קוביות גמבה ובצל

סלק

סלט חי


עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

עוגת תפוזים שיצאה במרקם מוזר

בא לי להכין עוד עוגה. נראה מה יצא מהרצון שלי.


ליל החג:

מרק עוף וירקות. כנראה שגם קוקלות (שבפסח זה דומה לקניידלאך ברעיון)


בוקר:

רציתי לבשל על הפלטה. לא סגור עדיין....

כנראה- תפו"א מבושלים, שיקבלו צליה על הפלטה

חזה עוף עם ירקות (בבישול על הפלטה)

שניצלים מהיום אם יישארו או שנחליט לטגן עוד.


אין סד"ש.

למרות שהמורה החבדניקית של הבן שלי שלחה משהו בווצאפ לגבי סעודת משיח🙊😂

(הוא לומד בממ"ד רגיל)

מה קורה עם שבת חוהמ? יש רעיונות? 😆שמן קוקוס
שלי נגמררררו 🙄
אז ככה בשלוף (בע"ה) - תכנון לחג. שבת אנחנו לא בביתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בניסן תשפ"ד 2:41

לערב

אולי דג בירקות

אולי חביתיות ממולאות

עלי מנגולד ממולאים באורז ופטריות


 

לבוקר- פשטידה כלשהיא/ לביבות תפו"א

ביצים, סלטים (סלק,  טחינה, תפו"א, סלט חסה גדול)


 

לקינוח-

מרצפן

פירות 

אצל חמותי מכיניםאיכה

ערב -

מרק עם שקדי מרק.

עוף בקוקוס

תפוחי אדמה ובטטה בתנור

בשר עם ירקות שורש בתנור


בוקר -

חצאי תפוחי אדמה/בטטה עם בשר טחון מעל (במקור זה עם טחינה..)

קוגל תפוחי אדמה

פשטידת כרוב

שניצלים בציפוי ללא גלוטן

מיטלוף


לסעודה שלישית יש דג.

לא יודעת מה עוד.


לחמניות שקדים.


חציל ברוטב אדום

חציל בטעם כבד

קישואים בטעם כבד

ממרח זיתים

פסטו

מטבוחה

חציל פרוסות

אבוקדו

פלפלים קלויים

טחינה משקדיה


אז אצלנו..באר מרים

(בזכות הכתיבה אני עושה לעצמי סדר בראש..)


שישי בצהריים:

מצות מגולגלות עם קטשופ ופסטרמה


ממש לפני שבת:

שניצלים וציפס

(בקיץ אני לא רוצה ילדים רעבים עד הקידוש..)


ליל שבת:

(מטבוחה, חצילים, סלק - יש בהקפאה. אכין גזר מבושל וסלטים טריים)

מושטים עם הרבה ירקות ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה בתנור


שבת בבוקר:

פרגיות

בורקס מצות במילוי פירה וחתיכות עוף (מהמרק של ליל הסדר)

תפוחי אדמה בתנור


קינוחים:

לפתן תפוחים

מוס לימון

כדורי שוקולד קוקוס מהעוגה שנשארה מחג ראשון

עוגת תפוחים של פסח

אולי עוגה נוספת בחושה כלשהי...


סד"ש:

לביבות טונה

(דג מהערב)

פשטידת קישואים

ביצים קשות


חג שני:

בערב:

כרעיים ברוטב דבש ושום

תפוחי אדמה עם בטטה

כרוב סגול עם תפוחים ביין


בוקר:

קציצות בשר ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה או פירה

כל מה שיישאר מהארוחות הקודמות...


כנראה שעוגה נוספת - לפי מה שישאר משבת..


אולי עוגת מצות לסוף החג כשרעבים ואין משהו מוגדר לאכול... אולי לזניה מצות...

(לא סובלת אותם מסתובבים רעבים עד שאורזים את הפסח ופורקים את החמץ..  אצלנו ביישוב לא יהיה לחם עד הבוקר - אז צריך משהו לארוחת ערב של מוצאי החג..)


בקליל יחסיתאמרלד

מטבלים הכנו כמות בערב החג- מטבוחה, זיתים, מיונז, מיונז עם חזרת, מלפפונים חמוצים וגם חרוסת חח

דג סלומון

סלט עגבניות שרי

סלט ירקות כלשהו

עוף מהמנגל

בשר

ירקות צלויים בתנור -בצל סגול גזר בטטה חצילים וסלק


 

לבוקר לא הספקתי להכין עוגה מזונות..

יש סלט חסה

ירקות שכנראה ישארו

ויאפצ'ק


 

ויש עוגיות רעידת אדמה, שוקולד ציפס, עוגת קפה טעימההה וחיתוכיות קוקוס שוקולד

ומלון


 

שבת שלום לכולם

חג שמח🌷

 

תני מתכון לעוגת קפה בבקשהיעל מהדרום
הינהאמרלד

חשוב- המתכון בכוסות מדידה

להקציף:

6 חלבונים ( הלבן..) וחצי כוס סוכר לבן

ואז בכלי נפרד "לקפל" 6 חלמונים +חצי כוס שמן +1 כוס סוכר +2 חבילות סוכר וניל

 ולערבב את זה יחד עם החלבונים המוקצפים


 

להוסיף:

3/4 כוס קמח תפו"א

1/2 אגוזים או שקדים טחונים.

3 כפיות קפה וכף מים חמים מעורבבים


 

לאפות 30-40 דק ( אצלי 175 מעלות)


 

אח"כ יש גלייז- ציפוי שלא כדאי לוותר..

מערבבת:

3/4 כוס א. סוכר

כפית קפה

כפית שמן

ומים חמים עד שמתאחד


 

שופכים על העוגה

בתאבון


 

 

תודה!יעל מהדרוםאחרונה
סיר סוטאז או סיר רגילנטע321

שלום,

בסיר סוטאז החום מגיע בצורה הרבה יותר אחידה לאוכל שבתוכו כי האוכל לא מוערם

לגובה בסוג של קומות. אז האם יש סיבה לא להשתמש בו כמעט תמיד?

תודה

 

 

למרק הוא לא מתאים*אשתו של בעלי*אחרונה

אך לרוב הבישולים הוא אכן מתאים:

לעוף,לקציצות,לדגים,לאורז.