אם אני עושה מתכון למשל המתכון הזה - הקוגל המושלם, קל ומהיר הכנה, הכי טעים שיש ובלי מאמץ | החיים עצמם
איך אני עושה שהכמה מ"מ למעלה יהיו קצת קשים (crust)?
תודה
אם אני עושה מתכון למשל המתכון הזה - הקוגל המושלם, קל ומהיר הכנה, הכי טעים שיש ובלי מאמץ | החיים עצמם
איך אני עושה שהכמה מ"מ למעלה יהיו קצת קשים (crust)?
תודה
התכוונתי מה אני צריכה לשנות במתכון כדי שיהיו כמה מ"מ קצת קשים?
אם אני שמה 180 מעלות ל-55 דקות, אז באיזה שלב לשים את הגריל העליון?
כלומר - לצמצם מה-55 דקות (נניח 50 דקות 180 מעלות, 5 דקות גריל עליון, סך הכל 55 דקות)
או להוסיף עליהם (55 דקות 180 מעלות + 5 דקות גריל עליון, סך הכל 60 דקות)?
תודה
לא ניסיתי בעצמי
פשוט זה מה שהייתי עושה...
נראה לי שהייתי מוסיפה על הזמן של האפיה.
אבל בכללי זה לא כזה תורה מסיני. פשוט מנסים ורואים איך זה הולך.
כל תנור מתנהג קצת אחרת, כל מאכל מתנהג קצת שונה, תלוי בטח גם באיזה תבנית משתמשים.
בקיצור לא צריך לקחת את הזמנים עד כדי כך מדוייק, פשוט לנסות ולבדוק ומהנסיון לומגים
בערך 200 מעלות
אמנם לא יוצא קראסט של כמה ס"מ, אבל אם אופים מספיק זמן- אפילו שעה בכיף,
נהיה למעלה שיכבה כהה וקראנצית .
עריכה: עניתי על קוגל תפוא,
עכשיו רואה ששאלת על אטריות..
בררתי פריקי של חברת תבואות, יותר בשביל להוציא אבנים, ופתאום אני רואה דברים
שנראים כמו נמלים חומות פיציות כאלו (בערך מילימטר ומשהו) זזים בפנים. אוף.

כדאי להסתכל על האריזה לפני שקונים,
במיוחד מוצרים שעברו הרבה אחסונים ומדינות לפני שמגיעים לבית.
הרבה פעמים אפשר לגלות את זה לפני.
ולסנן לפני הברירה ממש עוזר. חוסך הרבה עגמת נפש, וכמדומני שרוב חרקי המחסן יורדים בזה. לא אחת זה הציל אותי...
במתכון 1 (קישורים למטה) כתוב לשים על קילו קמח שלושת רבעי כוס שמן, חצי כוס סוכר וחמש מאות מ"ל מים.
ובמתכון 2 כתוב לשים על קילו קמח חצי כוס שמן, חצי כוס סוכר ו-400 מ"ל מים.
סוכר אני מבינה מה השינויים עושים - פחות מתוק או יותר מתוק. אבל שינויי שמן ומים פחות סגור לי בראש מה זה עושה.
מתכון 1 - המתכון לחלות המושלמות עם סרטון קליעה - קורינה

מתכון 2 - מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב

המתכון הראשון(של קורין) הוא בול!!
יצאו לך חלות אווריריות ורכות.
בצק לחלות אמור לצאת מעט דביק,כשרוב הבצק ניתק מדפנות הקערה ורק בתחתית הוא דבוק לקערה.
במתכון של קורין אין ביצים, נראה לי ביצים ממש משנה לטובה לא?
הכנתי את 2 המתכונים, לפי דעתי עדיף עם ביצים, אני לא יודעת מה רוב האנשים מעדיפים.
תודה על התשובות.
במתכון של קורין כתוב לשים 200 טורבו ובמתכונים אחרים כתוב 180. מה עדיף?
תודה
שניצל שכבר טיגנתם עם פירורי לחם?
זה עובד להוציא מהמקפיא ולחמם? איך הטעם?
ברונזהאחרונהחלות מהמקפיא
סלטים: שום ועגבניות קונפי, חציל בתנור, טחינה, חומוס, פטרוזיליה
ערב שבת:
דגים מרוקאים ברוטב - מקווים שיהיה בסופר דג טרי טעים
שבת בבוקר:
חמין
סעודה שלישית:
אם אני אספיק קציצות טונה, אם לא אז כנראה נקנה בורקסים או משהו בסגנון..
עוגת שוקולד ועוגת תפוחים מהמקפיא
אבטיח
מועדים לשמחה,
פעם ראשונה בחיי קניתי חסה חסלט בשביל המרור ולא הבנתי מספר דברים -
1. ראיתי בחסה מספר זבובונים ואיזה משהו פיצי אדום שרץ במהירות. ככה זה בכל החסה חסלט שלמרות שחסלט
יש עדיין חרקים? חשבתי שזה אמור להיות נקי.
2. אם גם בחסה חסלט יש חרקים וצריך להשרות במים עם חומר ולשטוף במים ולהסתכל באור, למה שלא אקנה חסה רגילה
שיותר זולה ואעשה בה את אותם שלבים?
יכולים להימצא חרקים שיורדים אחרי שטיפה במים.. ולא צריך להסתכל באור.
וגם הם נדירים בחברת חסלט..
לא ניתן להסיר מהם את החרקים גן לא בכמה השריות ושטיפות, למיטב הבנתי
אני מהקשישות שעוד זוכרת..
כנערה צעירה - את בדיקת החסה בערב פסח.. זה היה התפקיד שלי בבית ההורים. כולל היו נכנסים לנוח צהריים לפני ליל הסדר ואני הייתי נשארת ערה לבדוק חסה.
הייתי מנקה את החסה במשך שעות..
היו יוצאים מכל קלח חסה מאות חרקים!! מכל מיני גדלים וסוגים!!
הייתי בודקת כל עלה ועלה כנגד האור 3 פעמים ואפילו בבדיקה השלישי עוד היו יוצאים חרקים בודדים..
זה היה ממש מפחיד לאכול אחרי זה את החסה שמא עוד נשאר משהו..
איזו הקלה זה היה לעבוד לגוש קטיף שיש כמה זבובים או יתושים או עכבישונים אבל אין את כל החרקים הפיציים ואין מאות רבות כל כך של חרקים..
זה בכלל לא ניתן להשוואה!!!
השי"ת סידר אותנו לגמרי😀
אגב @יונתן12345 יש מי שחקר את זה בשבילך-
כמה חרקים יש בירק עלים ללא פיקוח? | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות
מהסיפורים של דודות שלי.
בחסה של חסלט רק צריכים לשטוף, לא לבדוק.
בירק לא מפוקח לפעמים (לא יודע באיזו שכיחות, כנראה ממש לא נמוכה) יש חרקים שלא יורדים אפילו אחרי אלף שטיפות והשריות.
בנוסף- יש עליהם גם פחות פיקוח מבחינת ריסוסים (בשונה מהטענה "חמירא סכנתא מאיסורה" -פה מדובר באמת "חמירא סכנתא ואיסורא")
זה בהוראות על האריזה... וגם שם צריך להמיס את הדבק החרקים (המתים) מפרישים כדי להישאר דבוקים לעלה...
בהשריה עם מים וסבון הדבק נמס וכך החרקים יוצאים
התבלבלתי. יש להשרות. כתבת שיש צואך רק לשטוף שזה לא נכון...
אין צורך בבדיקה, אלא השריה במי סבון לכמה דקות ואז לשטוף היטב מתחת לזרם מים...
אגב, כשחסלט היו בגוש קטיף - לא היה צריך גם את ההשריה הזאת. בחול לא היו תולעים בכלל, רק שטיפה חיצונית מזבובונים. אחרי הגירוש התברר להם שאותה טכנולוגיה באדמה, לא מספקת אותה רמת תוצאות ולכן כן צריך השריה במי סבון.
אחד הנזקים המינוריים של הגירוש הנפשע. כמובן, הנזק הזה מתגמד מול ההרוגים, הפצועים, השבויים, המשפחות ההרוסות ושאר הנזקים.
אפשר להכין אותו על האש? מישהו ניסה?
ואם כן, באיזה תיבול מומלץ?
אני יודעת שיש בלנדר וסיר וכל מיני כאלה וממש אשמח לפרטים ודיס/המלצות.
אני הופכת משמעותית את המטבח מבחינת תזונה, אפיה ובישול ומחפשת דרכים להקל על עצמי את ההתנהלות.
לק"י
משהו כזה?
רק שמעתי מאחרים, אין לי ניסיון
אשמח לפרט בפרטי
אצלנו יחסית קליל-
ערש"ק
- דגים ברוטב מרוקאי עם ירקות ופול
- *מחפשת מנה עיקרית*
- חלות
- כרובית בתנור
-סלטים: טחינה, סלט ביצים, סלק, סלט כרוב, סלט חצילים, סלט פלפלים, מטבוחה, מלפפונים עם שמיר, אבוקדו.
שבת קודש
- פרגיות על הפלנצה עם בצל ושום
- אורז עם שקדים
- סלט ירקות עם בטטה וינואר
ואצלכם?
עוגות: עוגיות שוקולד שוות ועוגיות שוקולד ציפס ועוגת מיפל.. אין עדיין הרבה חמץ..
סלטים: סלט זיתים חריף, סלט ביצים, טחינה, סלט זיתים במיונז ומטבוחה..
ער"ש:
סלמון חריף בסיר
מרק עוף עם קניידלך
אורז
בוקר:
פירה
תפוא ובטטה בתנור
בשר בפטריות ויין
שניצלים
אורז
צשונט עם גחנון לל"ג
סדש
פשטידה וסלטים..
למישהו יש רעיון למנה אחרונה קלה ללא גלוטן? נמאס לי מהמוס הגלידה והסופלה של פסח😜
לק"י
סלט חצילים וטחינה
חצילים כנראה אדומים
סלטים חיים
אולי טחינה
בשאיפה להכין עוגת תפוזים ועוגת ביסקוויטים וגבינה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק
יום שבת:
ירקות בתנור
תפו"א בתנור
פרגיות עם בצל, פטריות וסלרי
קוסקוס
סד"ש:
בא לי פשטידה. נראה מה יהיה
חלות ביתיות
חומוס זיתים מטבוחה שום קונפי ועוד כמה קנויים
חציל פתוח עם טחינה וסילאן
דג סלומון
סלט סלרי
עוף בתנור
אורז מוקפץ עם פסטרמה וירקות
שעועית ירוקה
בשר עם בצלים
לקינוח יש מאפה בצק עלים עם שוקולד, עוגיות שוקולד צ'יפס ופירות
לסעודה בבוקר-
דגים מעושנים
סלט חסה
צונט ( גם בחנויות אצלכם היה מחסור בגריסים? )
דלי רול
לסעודה שלישית ספגטי ברוטב סויה עם שומשום
כנראה יישאר גם דג
שבת שלום
קיץ בריא.
היום הכנתי בפעם הרביעית את המתכון הזה - עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות
(הכנתי בגרסת הפרווה)
בפעם הראשונה שמתי 15 דקות בתנור.
בפעם השניה שמתי 14 דקות בתנור.
בפעם השלישית שמתי 12 דקות בתנור.
והיום שמתי 11:30 דקות בתנור.
ככל שזה פחות זמן, כך זה הרבה יותר רך וכמו חמאה.
ככל שזה יותר זמן, זה יותר קשה.
ככל שזה יותר רך זה נחשב יותר טוב וטעים בעיני רוב האנשים?
היום ששמתי רק 11:30 דקות (אולי פעם הבאה אנסה פחות) היה הכי רך ולפי דעתי הכי טעים,
כך זה גם נחשב אצל רוב האנשים (למרות שלכל אחד יש טעם משלו וכו' וכו', אני בכל זאת מנסה להבין
מה מקובל להיות יותר טוב)?
כמה זמן אתן שמות מתכון מסוג כזה בתנור?
תודה ושבוע טוב
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות ומושלמות (או העוגיות הכי טובות שיש)
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, בין 9 ל-11 דקות. העוגיות צריכות להזהיב קלות והן ייראו לא יציבות. אל דאגה, בעת הקירור הן מתייצבות. מכיוון שאצלנו אוהבים את העוגיות על הצד הפחות אפוי, אני אופה יותר לכיוון ה-9 דקות, אם אתם רוצים קצת יותר אפוי, לכו לכיוון ה-11 דקות. אבל בשום אופן אל תנסו לאפות יותר מזה כי אז זה כבר אבנים ולא עוגיות שוקולד צ'יפס.
קניתי היום חסה חסלט ובפעם הראשונה בחיי סטרילי.
עשיתי בדיוק לפי ההוראות - 5 דקות במים כשיש 2 כפות סטרילי לליטר.
ונראה לי עשה נזקים לעלים. יש סימני שחיקה שחורים כאלו במקומות שונים.
עשיתי ניסוי.
לקחתי עלה אחד שנראה ממש יפה, שמתי חצי מהעלה בסטרילי וחצי במים עם סבון כלים והוצאתי אחרי 5 דקות.
ומה שהיה עם המים וסבון כלים נראה הרבה יותר טוב.
זה ככה מהחוויה הקצרה שלי, אולי אני טועה, אבל זה מה שראיתי.
(אם מישהי ממש רוצה אשים תמונות)
קפץ לי במקרה הסרטון הזה - https://www.facebook.com/reel/7017060711754004
אני לא מבינה, באמת יש כאלו (אנשים רגילים שהולכים לעבוד, עם משפחה וכו') שמשקיעים כל כך
הרבה בלהכין אוכל?
בנוסף לפעמים כשמכינים מנה מסויימת כמה פעמים אז היא כבר הופכת להיות פחות מסובכת עבורך. כבר זוכרים בע''פ את השלבים, וגם רואים איפה אפשר לקצר ולוותר ועדיין לקבל משהו דומה.
היי,
אם הכנתי עוגה וחשבתי שהיא תגמר תוך שבוע, אבל אחרי 3-4 ימים אני רואה שמסיבות
שונות היא רחוקה מסיום, האם אני יכולה לשים חלק ממנה במקפיא או שזה מאוחר מדי?
תודה
כרגע עוגת שמרים שוקולד, אבל השאלה גם לעוגות בחושות ואולי לעוד
אבל מן הסתם זה לא יהיה ממש טעים כמו טרי כשתפשירי...
אבל אולי לגיבוי או לילדים זה סבבה
אשמח להמלצות.
תודה
אפשר גם עם לק אדום וכחול
סטרילי עולה בסופר לידי 12.5 שקל ל0.5 ליטר שזה מחיר די גבוה לפי דעתי.
האם באמת השימוש בזה מוצדק או שאני יכולה פשוט להשתמש בסבון כלים (שיחסוך
את העלות של הסטרילי) ואשטוף ממש טוב אחר כך בתקוה שיוריד את כל
שאריות הסבון?
היי,
מה ההבדל בין כל חברות השמרים השונות? יש הרבה חברות וכל חברה עם מחיר אחר,
לפעמים גבוה בהרבה מחברה אחרת.
ומה ההבדל בין "שמרים יבשים" לבין "שמרים יבשים אינסטנט"?
תודה רבה

עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ד 13:39
עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ד 13:30
היי,
אני מכינה בפעם השניה בחיים שלי עוגת שמרים שוקולד, הפעם לפי המתכון כאן -
יש לי כמה שאלות:
1. במתכון כתוב שלערבב 7 דקות על אש קטנה את הרכיבים למילוי שוקולד (קקאו, סוכר, שמן, שוקולד מריר, א. פודינג וניל, מים).
עשיתי 7 דקות ונראה לי כבר נשרף קצת. האם באמת צריך כל כך הרבה דקות? איך אני יודעת שזה מוכן? על מה להסתכל?
2. האם יש בעיה לקחת את המילוי שוקולד ישר מהאש ולמרוח על הבצק המרודד? כי אם אני מחכה זה מתחיל להתקשות והרבה יותר קשה למרוח,
ואם אני מורחת ישר מהאש זה נוזלי וזה נמרח בצ'יק בלי שום בעיה כמו שאני מורחת חומוס על לחם.
3. מה עדיף - לעשות צמות שרואים את השוקולד (אפשרות א בסרטון) או שלא רואים את השוקולד (אפשרות ב בסרטון)?
4. האם זה ממש חשוב הסירופ סוכר? זה עושה מראה מבריק כזה ונראה לי שאני מעדיפה מראה רגיל. כמו כן, כמה סוכר
אפשר? יש כבר סוכר בבצק וסוכר במילוי, אז 3 פעמים סוכר?
תודה רבה!
לק"י
כשיש סוכר, צריך לבשל עד שהוא נמס.
פה אין.
2. לא לחכות.
3. אפשרות א. יוצא יותר שוקולדי לטעמי (רק מהתיאור שלך. לא צפיתי בסרטון).
4. הסירופ שומר על העוגות שיתייבשו פחות. לא חייבים לשים.
תודה על התשובות.
לא הבנתי אבל מה הכוונה שפה אין סוכר? יש סוכר במתכון
מערבבין כשזה על האש שלא יישרף.
1. צריך לערבב עד שהסוכר נמס, אם יש בועות אז לכבות את האש כדי שלא יישרף. אפשר להמשיך ולערבב עוד קצת אחרי שמכבים את האש.
2. אם השוקולד חם מדי שנה יכול לעשות את הבצק רך יותר ויהיה קשה למרוח את השוקולד, אם ניסית וזה הולך לך טוב אז אין בעיה.
3. עניין של טעם, איך שאוהבים. לפעמים כשעושים את השיטה הפתוחה אז המילוי בורח החוצה באפייה מצד שני יותר יפה לעשות ככה.
4. הסירופ עושה את העוגה רכה ודביקית. צודקת, זו לא עוגה בריאה או דיאטטית זו עוגה עם הרבה סוכר.
חברת עץ הזית - אסטוניה
החברה השניה - רוסיה
מטעמים כלכליים הייתי קונה את השני אך מטעמים לויאלים את הראשון דווקא
זה הכל בערך אותו שמן לא בריא...
אז אני קונה מה שזול וזהו
ויש מעט מאוד בשוק שמן קנולה בהכשר לפסח של הרב מחפוד. יש שמה איזה משהו שונה משאר השמן קנולה שהוא בהכשר בית יוסף - שמעתי משהו על זה שנה שעברה.
לא זוכר מה הנקודה, אבל אולי אחד מהם זה עם בדץ מחפוד והסיבה ההיא שהם ביקשו (מה שלא קיים בהכשר לפסח של בית יוסף) גרמה לזה להיות יקר יותר
לאחר חיפוש קצר בגוגל:
מדוע שמן עץ הזית יקר משמן מילומור, המיוצר באותו מפעל?
זה לא עונה על הכל. אבל זה מסביר חלק לפחות..
אצלנו די קליל
ערב
מרק בצל עם גבנצ
נשאר גם קניידלך מחמישי
בלינצ'ס מילאנו חלק בבצל ופטריות ןחלק לילדים עם גבינה מתוקה וצימוקים
ויש גם קצת רוטב פטריות
סלט ירקות עם צ'יפס בטטה ואולי גם זיתים
בוקר
תפוחי אדמה ובטטה מאודים בסיר
שניצלים של סבתא מהמקפיא
סלט ירקות
סלט אבוקדו
סדש
מצות
שאריות בלינצ'ס מהערב
פומלה
כמה עוגיות שלקחנו מההורים של בעלי לקינוח כי אין לנו תנור
לק"י
אני ממש זורמת היום🙊
חצילים ובצל מטוגן
חציל קלוי, כנראה עם עגבניות או קוביות גמבה ובצל
סלק
סלט חי
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
עוגת תפוזים שיצאה במרקם מוזר
בא לי להכין עוד עוגה. נראה מה יצא מהרצון שלי.
ליל החג:
מרק עוף וירקות. כנראה שגם קוקלות (שבפסח זה דומה לקניידלאך ברעיון)
בוקר:
רציתי לבשל על הפלטה. לא סגור עדיין....
כנראה- תפו"א מבושלים, שיקבלו צליה על הפלטה
חזה עוף עם ירקות (בבישול על הפלטה)
שניצלים מהיום אם יישארו או שנחליט לטגן עוד.
אין סד"ש.
למרות שהמורה החבדניקית של הבן שלי שלחה משהו בווצאפ לגבי סעודת משיח🙊😂
(הוא לומד בממ"ד רגיל)
לערב
אולי דג בירקות
אולי חביתיות ממולאות
עלי מנגולד ממולאים באורז ופטריות
לבוקר- פשטידה כלשהיא/ לביבות תפו"א
ביצים, סלטים (סלק, טחינה, תפו"א, סלט חסה גדול)
לקינוח-
מרצפן
פירות
ערב -
מרק עם שקדי מרק.
עוף בקוקוס
תפוחי אדמה ובטטה בתנור
בשר עם ירקות שורש בתנור
בוקר -
חצאי תפוחי אדמה/בטטה עם בשר טחון מעל (במקור זה עם טחינה..)
קוגל תפוחי אדמה
פשטידת כרוב
שניצלים בציפוי ללא גלוטן
מיטלוף
לסעודה שלישית יש דג.
לא יודעת מה עוד.
לחמניות שקדים.
חציל ברוטב אדום
חציל בטעם כבד
קישואים בטעם כבד
ממרח זיתים
פסטו
מטבוחה
חציל פרוסות
אבוקדו
פלפלים קלויים
טחינה משקדיה
(בזכות הכתיבה אני עושה לעצמי סדר בראש..)
שישי בצהריים:
מצות מגולגלות עם קטשופ ופסטרמה
ממש לפני שבת:
שניצלים וציפס
(בקיץ אני לא רוצה ילדים רעבים עד הקידוש..)
ליל שבת:
(מטבוחה, חצילים, סלק - יש בהקפאה. אכין גזר מבושל וסלטים טריים)
מושטים עם הרבה ירקות ברוטב עגבניות
תפוחי אדמה בתנור
שבת בבוקר:
פרגיות
בורקס מצות במילוי פירה וחתיכות עוף (מהמרק של ליל הסדר)
תפוחי אדמה בתנור
קינוחים:
לפתן תפוחים
מוס לימון
כדורי שוקולד קוקוס מהעוגה שנשארה מחג ראשון
עוגת תפוחים של פסח
אולי עוגה נוספת בחושה כלשהי...
סד"ש:
לביבות טונה
(דג מהערב)
פשטידת קישואים
ביצים קשות
חג שני:
בערב:
כרעיים ברוטב דבש ושום
תפוחי אדמה עם בטטה
כרוב סגול עם תפוחים ביין
בוקר:
קציצות בשר ברוטב עגבניות
תפוחי אדמה או פירה
כל מה שיישאר מהארוחות הקודמות...
כנראה שעוגה נוספת - לפי מה שישאר משבת..
אולי עוגת מצות לסוף החג כשרעבים ואין משהו מוגדר לאכול... אולי לזניה מצות...
(לא סובלת אותם מסתובבים רעבים עד שאורזים את הפסח ופורקים את החמץ.. אצלנו ביישוב לא יהיה לחם עד הבוקר - אז צריך משהו לארוחת ערב של מוצאי החג..)
מטבלים הכנו כמות בערב החג- מטבוחה, זיתים, מיונז, מיונז עם חזרת, מלפפונים חמוצים וגם חרוסת חח
דג סלומון
סלט עגבניות שרי
סלט ירקות כלשהו
עוף מהמנגל
בשר
ירקות צלויים בתנור -בצל סגול גזר בטטה חצילים וסלק
לבוקר לא הספקתי להכין עוגה מזונות..
יש סלט חסה
ירקות שכנראה ישארו
ויאפצ'ק
ויש עוגיות רעידת אדמה, שוקולד ציפס, עוגת קפה טעימההה וחיתוכיות קוקוס שוקולד
ומלון
שבת שלום לכולם
חג שמח🌷
חשוב- המתכון בכוסות מדידה
להקציף:
6 חלבונים ( הלבן..) וחצי כוס סוכר לבן
ואז בכלי נפרד "לקפל" 6 חלמונים +חצי כוס שמן +1 כוס סוכר +2 חבילות סוכר וניל
ולערבב את זה יחד עם החלבונים המוקצפים
להוסיף:
3/4 כוס קמח תפו"א
1/2 אגוזים או שקדים טחונים.
3 כפיות קפה וכף מים חמים מעורבבים
לאפות 30-40 דק ( אצלי 175 מעלות)
אח"כ יש גלייז- ציפוי שלא כדאי לוותר..
מערבבת:
3/4 כוס א. סוכר
כפית קפה
כפית שמן
ומים חמים עד שמתאחד
שופכים על העוגה
בתאבון
אך לרוב הבישולים הוא אכן מתאים:
לעוף,לקציצות,לדגים,לאורז.