קיבלתי מתנה
חברה אחרת אבל אותו רעיון
האם זה שווה משהו?
יש מתכונים שווים?
תודה
קיבלתי מתנה
חברה אחרת אבל אותו רעיון
האם זה שווה משהו?
יש מתכונים שווים?
תודה
יש גם מתכונים למכשיר דומה, שנקרא מולטיקייק, באתר שלהם (לנו יש מולטיקייק, והילדים נהנים מאוד).
ויש גם אתר שלם של מתכונים. אולי תראי שם משהו נחמד.
http://multicake.train-mate.com/
אבל את יכולה לכתוב בגוגל "מתכונים למולטיקייק", ולהגיע לאתר הזה.
מטגנים/מאדים בצל, שום
מוסיפים עדשים אדומות (עדיף מושרות ללילה קודם, ועוד יותר עדיף- מונבטות)
מוסיפים קוביות קולרבי
מים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט טחון,
אם את רוצה חלבי- שמנת/חלב
או אם את רוצה פרווה (כמוני) - חלב סויה/ שקדים ללא סוכר (!!)
או שמנת צמחונית של אלפרו (לא ריץ לעוגה)
מבשלים וטוחנים בבלנדר.
אם רוצים עוד תיבול- אז טועמים ושמים מה שבא.
זה פשוט טעים!!!
מתכון נוסף - זה פשטידה - כמו פשטידת כרובית, רק עם קולרבי, שדי מזכיר את הטעם שלה.
אפשר להחמיץ, אפשר להוסיף למרק ירקות, אפשר לצלות בתנור...
לטגן בצל ושום - לשים בקערה נפרדת.
מוסיפים (אפשר מהכל ואפשר חלק): חלב, ביצים, יוגורט, גבינה צהובה מגוררת,
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מערבבים היטב, אפילו אפשר להקציף קצת -לא יותר מדי.
מוסיפים כרובית (או למעשה כל ירק שבא לך)
אופים בתבנית מתאימה 180 מעלות למשך בערך 45 דקות, פחות או יותר.
זה הבסיס לפשטידה קלאסית - מוצרי חלב, ביצים, תיבול וירק.
יש שמוסיפים קצת קמח ואבקת אפייה - יוצא מרקם טיפה יותר קשה
אפשר להכין בצק לבסיס, לאפות אותו 12 דקות ולשפוך את התערובת מעל לפני האפייה הסופית.
לגרסה פרווה - צריך להיות יצירתיים, את יכולה לראות מה מתאים לך.
א. הבלילה מורכבת מביצים, שמן כף על כל ביצה, תיבול, כף קמח על כל ביצה, אפשר גם קצת אבקת אפיה - משהו כמו כפית על כל 2 ביצים.
ושאר החומרים שתרצי.
לפריכות - אפשר להוסיף פירורי לחם לבלילה ומעל הפשטידה לפני האפייה.
ב. בסיס של: חלב סויה/שקדים ללא סוכר, אפשר גם שמנת סויה (לא ריץ!)
ביצים, קמח ושמן (אותו יחס), תיבול.
ג. גרסה טבעונית 1: בסיס של בצל ושום מטוגן, חלב סויה/ שקדים לא ממותק (מדגישה שוב, כי זה ממש חשוב, אחרת עלול לצאת מגעיל) אפשר גם להוסיף קרם קוקוס
קמח חומוס, שמרי בירה, תיבול, אפשר גם אבקת אפייה קצת.
מערבבים היטב, אפילו בבלנדר (אם רוצים - מוסיפים את הבצל אחרי הבלנדר, שיישארו חתיכות)
את הבלילה מומלץ לבשל על אש בינונית עד שמסמיך קצת ואז מוסיפים את הירק ואופים.
מדגישה שהפשטידה הזו לא כל כך מתייבשת מבפנים, אז לא להיבהל אם זה מרגיש לא מוכן כל כך.
אופים על 190 עד שמשחים מלמעלה.
ד. גרסה טבעונית 2: להוסיף לקודם גם טופו ולטחון הכל יחד בבלנדר - זה יוצר מרקם יותר קרמי.
לשתי הגרסאות הטבעוניות אפשר להוסיף קמח- שיצא יותר קשיח ויבש.
תמיד אפשר למצוא מתכונים מדוייקים באינטרנט...
מקלפים וחותכים לקוביות 3-4 קולרבי. מבשלים במי מלח עד שמתרכך.
מערבבים בקערה 3 ביצים, 5 כפות קמח, כפית א. אפיה, רבע כוס שמן מלח פלפל אפשר גם אגוז מוסקט
מסננים את הקולרבי ומוסיפים לתערובת
משטחים בתבנית, מפזרים שומשום או פירורי לחם למעלה ואופים 20-25 דקות לצבע יפה.
הם מקבלים כבר: חומוס, גבינה לבנה, סלט ביצים, סלט טונה, חביתה ושוקולד
במשך השבוע במסגרת הגן...
אז זה צריך להיות רעיון אחר...
תודה!
להביא ירקות חתוכים (כולל עגבניות שרי, זיתים), גבינה צהובה, לחם וחותכנים של עוגיות - ממתכת!
ואז הם מכינים שיפודים - כל אחד בוחר לו מה לשים, חותך את הלחם והגבינה בצורות ומשחיל על השיפוד
בריא וטעים!
(כמובן אפשר לעשות את אותו עיקרון גם עם פירות, ופירות יבשים)
לעצב כזה מין "פרצוף" מירקות על הממרח.. ואז לכל אחד יש פרצוף טעים ובריא לאכול
פנקייק נראה לי רעיון ממש חמוד....השאלה אם משביע..ואם אפשר לעשות ערב לפני
כי בבוקר לא יודעת אם אספיק....
אשמח אבל בלי קשר למתכון...נשמע מעולה!
פוקצ'ה - או אישיות או אחת גדולה שחותכים כמו עוגה
מטבל אבוקדו, טחינה, זיתים
סלט עגבניות בכמה צבעים (אדומות, צהובות, בורדו וכו')
רבה אמונתך!בדיוק כמו להכין עוגה בחושה ולחתוך אותה, רק שיוצאות בסוף עוגיות.
אם את בכל זאת רוצה עוגיות עגולות, חפשי בבלוג "בישול בזול" - אני מאוד אוהבת את המתכונים שלה, והם פשוטים.
יכולה להמליץ ספציפית על עוגיות שוקולד עם צ'אנקס שוקולד - הן טובות גם בלי שוקולד בכלל.
השנה אין לי זמן להכין דברים.
לא צריך להיות בומבסטי, אבל כן מכובד.
ובונוס למי שלא עובר את ה15 שח למשלוח...
פיצה קנויה מהסופר (יש כלמיני שוות ב 10-15 ש"ח, רק צריך להכין 7 דק' בתנור) עם בקבוק קולה גדול
חבילת עוגיות אוראו עם בקבוק שוקו, כוסות חד פעמיות מקושטות גדולות וקשיות מגניבות
עוקבת
גם עוגות ביתיות יוצאות גבוהות, תלוי איך מכינים.
לא מחייב בכלל ויוצא אותו טעם, אולי טיפה פחות אוורירי אבל לא קריטי בכלל..
יש מלא מתכוני עוגות שיוצאות קרמיות וטובות.
ללא צורך באמבט מים.
עוגת גבינה
לבסיס:
25-30 בסקוויטים מפוררים
1 חמאה רכה
½ כוס סוכר חום דחוס
קצת קינמון
קצת ג'ינג'ר
לגבינה:
750 גרם גבינה לבנה
4 ביצים
½ מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר (אני שמה 3/4, אפשר גם חצי..)
3 כפות קמח
1 כפית וניל
לבחירה- ½ שמנת חמוצה (לא שמה)
לערבב את כל חומרי הבסיס, לשטח בתבנית עגולה ולאפות כ¼ שעה.
לערבב את שאר החומרים ולשפוך מעל הבסיס. לאפות כ40 דקות או עד שמתייצב.
אפשר לשים מעל שאריות פרורים, ריבת חלב, קרם לוטוס, מלית אוכמניות וכו'
מנוסה, ושיוצא לא יבש מידי..
כמה זמן להקציף אותם?
ואיפה קונים סירופ תירס?
ועוד שאלה- הפקאנים לקישוט הם פקאן טבעי או מסוכר?
וזה יכול להתאים לבסיס אישי קטן שאני קונה?
לכמה נראה לך שהמילוי יספיק? ל12 קטנטנים או ל24?
תודה רבה!!
ה הגודלהגרסה שלי בריאה יותר וטעימה לא פחות.
מחממים מראש תנור ל190-200 מעלות צלסיוס
בתוך בצק פאי מוכן, פזרי כוס ורבע אגוזי פקאן קצוצים גס.
בקערה נפרדת מערבבים:
1 כוס סירופ תירס
1/2 כוס סוכר מלא
1/2 כוס סוכר לבן
1 וחצי כף קורנפלור (או קמח תפ"א)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/3 כוס חמאה מומסת
מערבבים היטב במקצפת את כל החומרים בקערה,
שופכים על הפקאנים.
מכסים באלומיניום ואופים 30 דק'.
מסירים את האלומיניות ואופים עוד 25-30 דק' או עד שרואים שהאמצע כבר לא כל כך קפיצי.
הגרסה שלי: במקום סירופ תירס שהוא שיא המזיק, שמים דבש ו/או סילאן טבעי - אפשר לערבב ביניהם,
אפשר גם לא לשים את כל הכמות שבמתכון ופשוט להוסיף קצת מים חמים לדבש שיהפוך לסירופ טיפה מדולל.
סוכר - תמיד אפשר לקצץ את הכמות לחצי.
במקום ביצים- אפשר לשים תחליף ביצה כלשהו (פשתן טחון עם מים, קמח חומוס או עדשים עם מים או תחליף ביצה קנוי)
במקום חמאה מומסת - שמן קוקוס מומס או שמן רגיל.
יוצא מעולה!!!
ציף
בוזעם ראש קדימה לקראת פורים 
אשמח למתכון לליקר קפה/שוקולד ללא ביצים.
ואם אפשר אתגר נוסף-שיהיה פרווה..
*יש לי מתכון שמתקשה בד"כ ולא נוזלי, אשמח למשהו נוזלי...
תודה!!
חילזון 123א. מחפשת מתכון פרווה טוב ומומלץ. עשיתי חיפוש בפורום וכל המתכונים חלביים/דורשים המרה לפרווה.
ב. קראתי פעם שאפשר להכין בצק, להתפיח, ליצור צורה ולהקפיא (לפני האפיה) ואז להוציא כשרוצים, להתפיח ולאפות וזה יוצא טרי וטעים. זה נכון?
אם אכין עוגות שמרים בצורה הזאת בשבוע הבא ואאפה אותם בפורים הן יצאו טובות?
א.
זה ערבוב של כמה מתכונים, אנחנו אוהבים את הבצק הזה:
1 ק"ג קמח
כף וחצי שמרים יבשים
2/3 כוס סוכר (אפשר יותר, תלוי כמה מתוק אוהבים)
2/3 כוס שמן
4 ביצים L
כפית תמצית וניל
כף מלח
1-2 כוסות מים (אני שמה 1 וחצי ואת השאר לפי צורך)
הכנתי לשבת האחרונה עם חלב שקדים וקמח כוסמין, יצאו עוגות רכות ועדינות ולא נשאר פירור.
אני מכינה רק פרווה תמיד ומעדיפה בלי ביצים.
קראנץ שוקולד ואגוזי לוז –
לבצק –
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית (6 גרם) מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים או 1/2 שקית או 1/2 קוביה שמרים טריים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
או 3/4 כוס חד"פ שמן
כוס ורבע (300 מ"ל) חלב פושר (אני משתמשת בחלב סויה, אפשר גם מיץ תפוזים)
למלית –
100 גרם שוקולד מריר 56%
100 גרם חמאה או 6 כפות שמן
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלופים וקצוצים גס זה טעים ויקר מאוד אז אני לא שמה
לסירופ –
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
מכינים את הבצק –
מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה הרכות. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק רך וגמיש. לשים כ – 8 דקות נוספות ועד שהבצק הופך רך מאוד וכמעט דביק. יוצרים כדור מהבצק. לקערה נקייה יוצקים מעט שמן. מגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים (או לילה שלם במקרר).
מכינים את המלית –
מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממסים יחד בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. התערובת נוטה להתקשות ככל שהיא מתקררת, אם היא לא נוחה למריחה ניתן לחמם אותה מספר שניות במיקרוגל עד שהיא מתרככת.
מרדדים ומרכיבים –
לאחר תפיחה של כשעתיים מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל של 50X45 ס"מ. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין משוננת חוצים אותה לאורכה. מצליבים את שני החצאים זה על גבי זה במרכזם כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה ומגלגלים לבורג מלמעלה ומלמטה. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שבמרכזה רינג או קערת זכוכית בקוטר של 5-6 ס"מ. מניחים את הבורג סביב הרינג ליצירת עיגול. מהדקים וסוגרים היטב את הקצוות. מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת. מחממים את התנור ל – 175 מעלות. אופים כ – 30 דקות ועד שהעוגה תפוחה מאוד וזהובה. בזמן האפייה מכינים את הסירופ סוכר.
להכנת הסירופ –
בסיר קטן מניחים את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות עד לקבלת תמיסה אחידה. עם צאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ. מצננים ומגישים.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב כ – 3 ימים. ניתן להקפיא ולחמם לפניי ההגשה.
שניצלים, פרגית על האש, מוקפץ עוף,
רק לשים לב לא יותר מדי על הפלטה שלא ייתייבש
שירי12
תפוחית 1אפשר גם באישי...
אבל כמה שאני זוכר הם לא עושים במקומות רחוקים (אולי אפילו רק ממש בהר ברכה)

אשליהאם כבר לפורר, תשתמשי בהם כפרורי לחם לאיזה משהו, תוסיפי מלח לפירורים ואולי גם תבלינים נוספים
כמו אורגנו, קצח או כל דבר אחר...
אפשר בתור פירורים מעל קיש כלשהו, או כציפוי לעוף, או כחלק מכדורי בשר/פלאפל או משהו אחר..
תהיי יצירתית 

ממש קלים להכנה וטעימים, אפשר גם מקמח רגיל
במיקסר – גיליון 176: בטן מקרקרת
קרקרים מעולים!
אני אוהבת לשים הרבה זעתר (לשים לב להפחית מלח, כי גם בזעתר יש מלח)
קוואקר שלם
גרעיני חמניות
שומשום
לא מרגישה שהשומשום משתלט, יוצא טעים ממש!
(ואני לא אחת שאוכלת רק דברים בריאים...)
טארקו
רק זו קצת עבודה קשה לרדד את הבצק שיהיה ממש דק.
זו העבודה של בעלי תמיד ;)
עלה למעלה
ושוב אתכםריבה ביתית.
קאפקייקס.
טארט טעים.
פלאפל, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וטחינה
מקלות גריסיני עם מטבלים
קובניות/ג'חנון עם רסק עגבניות, חריף וביצים קשות
עוגת שושנים ובירה (שושן הבירה)
עשינו כמה פעמים-
פיתות ביתיות (אמיתיות בסיר מיוחד) עם סלטים, כל פעם היה שילוב אחר- חומוס, מטבוחה, חצילים, פסטו וטפנד.
יוצא יחסית זול. מקילו קמח לבן יוצא כמות יפה. סלטים, בוחרים 2 בערך וזה לא יוצא המון כסף לדעתי..
פעם אחת-
גרנולה ביתית ויוגורט וסלט פירות. חששנו שלא יהיה מספיק אז ברגע האחרון הוספנו גם פנקייקים.
גלידות ביתיות ושוקולד ובקבוק שתיה.
מחפשת גם רעיונות. קלים ממש, אפילו קנויים (אבל שלא יהיה יקר מידי) סיכוי ללידה ממש לפני פורים..
עשינו כמה פעמים-
פיתות ביתיות (אמיתיות בסיר מיוחד) עם סלטים, כל פעם היה שילוב אחר- חומוס, מטבוחה, חצילים, פסטו וטפנד.
יוצא יחסית זול. מקילו קמח לבן יוצא כמות יפה. סלטים, בוחרים 2 בערך וזה לא יוצא המון כסף לדעתי..
פעם אחת-
גרנולה ביתית ויוגורט וסלט פירות. חששנו שלא יהיה מספיק אז ברגע האחרון הוספנו גם פנקייקים.
גלידות ביתיות ושוקולד ובקבוק שתיה.
מחפשת גם רעיונות. קלים ממש, אפילו קנויים (אבל שלא יהיה יקר מידי) סיכוי ללידה ממש לפני פורים..
אם היא פחות נראית לך, תשימי בחביתה או בשקשוקה, מעדן!