לק"י
אני מתלבטת אם להכין על הפלטה (בחג), ואז זה לא יוצא שניצל קריספי, אבל טעים גם.
או לטגן שניצלים מראש.
לק"י
אני מתלבטת אם להכין על הפלטה (בחג), ואז זה לא יוצא שניצל קריספי, אבל טעים גם.
או לטגן שניצלים מראש.
אבל כדאי לתבל אותו לפני ואז פחות מורגש המצה..
הולך גם עם קמח תפוא או פרורי ציפס/ קרקר תפוא😀
אני שמתי עם תפוא אדמה
בערך שעתיים
תבלתי במלח גס, שמן זית, פלפל שחור, שום כתוש ומה עלי טימין
מכוסה ובסוף מורידה כיסוי לעשר דק
מעדן
לפסח ללא קטניות.אני מכירה תפוחים שלמים אפויים, מחפשת משהו דומה בצורה של חתיכות.
אם יש למישהו רעיון אשמח
או שאפשר לעשות כמו קראמבל רק בלי הקמח...
נגיד אגוזים קצוצים מעל
לא יודעת מה קרה לי אבל לא צליתי את הבשר נתחי אוסובוקו
מספיק לפניי בישול
קיבל צליה עם ירקות ואז הוספתי מים
האם זה נורא ועכשיו ייצא לי צמיגי ולא אכיל? 😭😭😭😭
תמיד אני צולה לא יודעת מה חשבתי לעצמי ועוד בחג 😢😢😢
אבל זה פורום דתי. כך שאין הרבה סיכוי שתקבלי תשובה בשבת/ חג.
ייתכן שהיא מחו"ל.
מה היה עם הבשר בסוף? יצא אכיל?
*עוגיות צ'יפס*
3 כוסות קמח
כוס שמן
חצי כוס סוכר
ביצה
1 אפיה
חצי חבילת שוקולד צ'יפס
גרידת לימון תפוז(אם אוהבים)
אני עשיתי קצת שינויים. אבל זה המתכון המקורי שקיבלתי.
זאת עוגה שאני אופה כל השנה,
ובפסח אני פשוט ממירה את הקמח הרגיל
בקמח תפו"א.
*עוגת שוקולד/גבינה*🥧
*שכבת שוקולד*🍫
*להמיס 150 גרם שוקולד מריר+50 גרם מרגרינה.
*לערבב בנפרד-
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
טיפ מלח
1/2 כוס קמח תופח
*להוסיף הכל לשוקולד המומס ולערבב.
*לשטח בתבנית.
*שכבת גבינה* 🍚
500 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כוס קמח
טיפ תמצית וניל
1/4 כוס שמן
*לערבב ולשטח על השוקולד.
*לאפות כ-40 דקות,ב-180°.
*להשאיר כחצי שעה בתנור כבוי.
לק"י
השנה לא קניתי קמח תפו"א.
אז אולי אעשה חצי מצה וחצי שקדים או 2/3 מצה ושליש שקדים.
מעולההרמוניהאבל צריך לשים לב שרב הסיכויים לא מספיק בשביל לצאת ידי חובת סעודה בקידוש..
צריך כמות גדולה של קמח שמברכים עליו מזונות וכשמערבבים עם קמח תפוא או שקדים, אגוזיםמ וכו לא בטוח מספיק..
לק"י
היא כותבת שם כל מיני אפשרויות לקמחים.
אני שמתי 3/4 כוס קמח שקדים ו-1/4 כוס קמח מצה.
היי,
אני רוצה לכסות את החצובות של הגז בנייר כסף רגיל שהוא בעצם דק. וללפף
כמה פעמים כך שיהיו כמה שכבות (כך גם אם איזו שכבה תקרע בטעות בפסח יהיו עוד שכבות).
השאלה היא האם זה נשרף בגלל האש או שלא קורה כלום?
תודה
להסרת שומנים מוריד הכל, וגם אם נישאר זכר מיקרוסקופי של משהו על החצובות, ברור שזה לא חמץ הראוי אפילו לאכילת כלב.
מיותר לגמרי לשים נייר כסף.
ציטוט:
ורק אם החמץ התקלקל כל כך עד שנפסל ממאכל כלב, כבר אינו נחשב כלל לאוכל, ואין עליו יותר דין חמץ, ומותר להשהותו בפסח וליהנות ממנו (שו"ע תמב, ב; מ"ב י).
הלכה ו - חמץ שנפסל ממאכל כלב | פרק ב - כללי איסור חמץ | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
בכל מקרה - לא שמים נייר כסף בחלק שבא במגע עם אש גלויה, הוא יישרף.
איפה שיש אש גלויה, ברור שאין חמץ. הוא נשרף מהאש.
כך כתוב בפניני הלכה:
מצד הדין גם לקראת פסח אפשר להסתפק בניקוי רגיל, אולם משום חומרת חמץ, נוהגים להכשיר לפסח את החצובה בליבון קל (רמ"א תנא, ד, מ"ב לד). במקום זאת אפשר לצפות בנייר כסף את הברזלים שעליהם הסירים עומדים, כדי ליצור חציצה בין החצובה שהעמידו עליה תבשילי חמץ לסירי הפסח. ונוהגים גם להבעיר למשך כרבע שעה את כל הלהבות.
אני לא רוצה לעשות ליבון קל. אין לי כפפות לזה ולא רוצה להעביר את זה באש ולהסתכן בכוויות ובלאגנים.
אצלנו מחמירים ומנקים בניקוי מושקע - משפריצים מסיר שומנים חריף ביותר, הידוע בשם מוריץ הקדוש (מוכר גם בשם המוטבע על הבקבוק: סנט מוריץ) + קרצוף בברזלית.
אין סיכוי שנשאר משהו ראוי לאכילת כלב בניקוי שכזה.
הציטוט של ליבון קל, מצטט את מה שהחמיר הרמ״א.
קודם כל זו חומרה. לא עיקר הדין.
ושנית, בפולין של שנות חייו של הרמ״א, 1530-1572, לא היו חומרים כימיים חריפים של הסרת שומנים, כפי שמצוי כיום.
אפשר להכניס לתנור אפיה על החום הכי גבוה חצי שעה (נדמה לי שזה גם כתוב בפניני הלכה איפושהו).
או לקחת להגעלת כלים מרכזית ולבקש שם ליבון קל
בכל מקרה אם מכסים בנייר כסף זה לא ממש נשרף, אולי נחרך קצת עם הזמן.
בפשטות אם את מנקה היטב, אין בעיה. אם נופל לשם משהו, זורקים אותו.
הסיבה שממליצים על עבה היא שככה יש פחות סיכוי שיקרע משפשוף של הסירים שמניחים עליו.
לא מעוניין להכנס לדיון ההלכתי.
בפלנצ'ה עם מכסה- אשמח לשאול בפרטי מתישהו
כאן מינימלי ביותר
פיתות להמוציא
לערב מרק אפונה, אורז לבן
קציצות ברוטב מהמקפיא ושניצלים מוכנים לילדים
בוקר
אנטיפסטי
תפו"א בתנור
עוף מהמקפיא
סדש
ביצים קשות
אולי לסיים קרקרים
בראוניז ועוגיות למיניהן מהמקפיא
לק"י
סלטים קנויים
חלות קנויות
ליל שבת:
ר
אורז
תפו"א מבושלים
עוף עם בצל
יום שבת:
אורז
תפו"א בתנור
כרובית בתנור
עוף עם בצל
עוף בחומוס בערב
דג מטוגן בבוקר
כרוב ברסק -מהמקפיא
כרובית ושועית בתנור
אולי נוציא מרק מהמקפיא גם
וסלטים חיים
ט'נכנסתי לשאול ונתתן לי רעיונות מעולים 
לארוחת הצהרים הזמנתי ארוחה מניני צ'ו
לערב מקייטרינג מקומי
בוקר חלבי - אכין
עוגות - קניתי
יש חלה אחרונה שהכנתי וגם סלטים הום מייד
האם יש איזשהי סיבה בעולם שמישהי תכין חלות לשבת אחת ולא תכין ל-2 / 3 / 4 שבתות (תלוי
כמה מקום יש במקפיא) ותשים בהקפאה?
למה שמישהי תכין חלות לשבת אחת ולא לכמה אם כבר היא מכינה חלות (אלא אם כן יש לה
מלא זמן פנוי והיא ממש נהנית לעשות את זה)?
לא תמיד יש חלות במקפיא.
בנוסף לזה- אין כמו חלה טריה!!
ואם יש זמן פנוי לאפיה,אז מבחינתי עדיף טרי.
, מתיזים מים ו"אופים" בטמפרטורה נמוכה מקבלים כמו טרי
מצד שני הרבה שבתות אחרות אני קונה חלות וגם עם זה אין לי בעיה
ואז אצטרך כמה נגלות של לישה, וזה יותר מדי עבודה...
וגם למי יש מקום במקפיא לכל זה...
חוץ מזה מה זה משנה מה הסיבות של אחרים, אם זורם לך ככה - תכיני, אם לא אז לא : )
ב' זה קשה ללוש הרבה קמח בבת אחת, החל מקילו וחצי בערך זה כבר הופך לבעייתי, כשיש לי קצת בצק (קילו+-) אני יכול ללוש אותו ממש טוב ויחסית בקלות
אם הייתי צריך ללוש 3 קילו בבת אחת אז ממילא הייתי מפריד את העיסות ומה הועילו חכמים בתקנתם? בין כה וכה זה לוקח אותה כמות זמן פחות או יותר
ולהפשיר זה מבאס, תמיד שמים במקפיא ובסוף לא עושים עם זה כלום
זה ממש עניין אישי.
אם כבר מתאמצים לאפות בבית ולא לקנות מוכן, אין שום יתרון בחלות מהקפאה על פני קנויות.
אנחנו מקפיאים תמיד (מכינה 2 קילו כדי להפריש וזה מספיק לנו לארבע שבתות)
סוגרת טוב בשקית ונשמר מעולה, ואני ממש לא אוהבת חלות קנויות
קבוע - הטעם שלהם אחרי הפשרה כבר לא כמו טריים מהאפייה…
חלות גדולות מקפיאה רק בראש השנה, כשיוצא 3 ימים.
כמו בראש השנה הקרוב, אי״ה.
אין מה להשוות את הטעם לחלות הטריות בערב הראשון לאלו שיצאו מההקפאה והפשירו בימים השני והשלישי.
אלו לא חלות בארגזי קרטון שמגיעות מאפייה יום קודם - למשל מאנג׳ל שאופים בירושלים ומפיצים לכל הארץ.
ואם מתייבש לך בפרק הזמן הזה, ממליצה להחליף מתכון.
מהמתכון הזה החלות נשמרות כמו טריות גם ביום ראשון בבוקר
1 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן
אין לנו בעיה להקפיא מה שנשאר משבת אחת לשבת הבאה וזה בסדר לנו.
אבל מלכתחילה?
אעדיף לקנות טרי מאשר להכין מראש ולהקפיא
אבל באמת-
יש לי אופה לחם שנכנס בו רק 3/4 קילו. אם אתאמץ אפשר גם קילו אבל זה עוד התעסקות בשבילי.
אין מקום בפריזר
זה המון התעסקות להכין כמות גדולה ותוקע את המטבח, גם אם היה לי איך ללוש בקלות כמות גדולה- להכין את כל המגשים, להתפיח התפחה שניה כשהחלות קלועות, להכניס לתנור בכמה פעמים, לקרר בלי שימעכו, ובסוף להקפיא.
כי יש הגבלה לגודל העיסה האפשרית (מיקסר/ ביד) ולכן מכינים רק כמות אחת.
ואני בטוח שיש עוד שלל סיבות...
אני מכינה כל שבוע 2 קילו ומקפיאה הכל. לרוב לא מכינה ביום שישי, ואז אם לא מקפיאים זה הרבה פחות טעים. גם כשמכינה בשישי בבוקר אני מקפיאה עד ליל שבת.
ההקפאה צריכה להיות כמה שיותר סמוך להוצאה מהתנור (נכון זה לא אידיאלי למקפיא). עוטפת טוב בשקית ניילון (למשקיעים אפשר בניילון נצמד) ולמקפיא.
מפשירה על הפלטה, מכוסה במגבת. יוצא טעים וטרי ביותר.
איך את מפשירה על הפלטה בלי שיישרף מלמטה? איך את שמה את זה?
ומכסה הכל במגבת
(לא מכסים את כל הסירים לגמרי כדי שלא תהיה הטמנה. אבל החלה כן יכולה להיות עטופה לגמרי)
לפעמים הופכת את החלה אבל בעיקרון לא צריך
..
ואז זה מתחייב בהפרשת חלה. שווה בדיקה
(בהנחה שאת מכניסה למקפיא)
זה עשוי להגיע.
רק אמרתי ששווה בדיקה
עד עכשיו סיימנו כל שבת קילו (ואם במקרה נשאר - אז אוכלים באמצע שבוע). לאחרונה ב"ה גדלנו ומרגישה שקילו לא תמיד מספיק.
מתלבטת אם להתחיל לעשות 2 קילו (ולזכות בהפרשת חלה) ולהקפיא חלק. ובשבוע שלאחר מכן לעשות רק קילו שיצטרף למה שמוקפא (כרגע לא קונים חלות קנויות בשבת..)
ובשביל הריח של החלות בבית בערב שבת
וגם בשביל לעשות הפרשת חלה
חוצמיזה לקלוע מלא חלות לוקח מלא זמן...
עושה קילו כל שבוע
לק"י
בשבת.
אז גם חצי קילו יספיק לנו ליותר משבת.
. תודה! וחג שמחדגים הולך? אז סלמון אפוי
סלטים חיים
לא כתבת לכמה אנשים...

פשטידה קלילה
מאפינס גבינות/ירקות
ירקות חתוכים ומטבלים
חום עליון ותחתון
180°
אפשר לאפות חום עליון ותחתון, למרות שבטורבו לוקח פחות זמן.
את המתכון המצורף אפשר להכין כפשטידה או כמאפינס, עם מגוון ירקות לפי בחירתך
פשטידות ערבב ושגר למיניהן
יבוש או חריכת התחתית
מחזיק שלא יברח?
רק היום גיליתי שיש דבר כזה אז לא מכיר
אבל יופי הגיבו כאן שזה בסדר גמור
איזה עוגיות שוקולד צ'יפס עדיף להכין כשאני מכינה?
פרווה - אפשר לאכול תמיד אבל פחות טעים.
חלבי - אי אפשר לאכול תמיד אבל יותר טעים (יש חמאה).
או שכל פעם אכין משניהם?...
אמצע שבוע- כנראה חלבי זה סבבה
שבת- מתי יהיה אפשר לאכול אותן? בבוקר? בסד"ש?
וכזה
אני הכנתי 3 פעמים את המתכון הזה - עוגיות שוקולד צ'יפס - המתכון טעים שיש! - מתכונים ב-10 דקות
(היא כתבה בתגובות איך להפוך את זה לפרווה)
עוגיות שוקולד צ'יפס הפוכות
רכיבים:
ל- 32 עוגיות גדולות:
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
150 גרם סוכר לבן
150 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים L
300 גרם קמח לבן
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
60 גרם קקאו כהה
1 שקית שוקולד צ'יפס לבנים
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה, 2 סוגי סוכר, וניל, עד שהתערובת קרמית.
מוסיפים ביצים, קמח, קקאו, סודה לשתיה ושוקולד (כן כן, הכל ביחד, לא לפחד) עד שהתערובת במרקם של כדורי שוקולד
ליצור עיגולים אחידים בקוטר 4 ס"מ ולסדר בתבנית.
לאפות בתנור שחומם ל -180 מעלות, כ-12 דקות אך יש לשים לב- להוציא את העוגיה מהתנור שהיא רכה מאוד ולא יציבה- היא תתייצב בקירור ותשאר רכה.
אם תרשמו בגוגל: מתכון חלה, תראו שבכל מתכון יש כמות אחרת של סוכר.
כמה סוכר אתן שמות לקילו קמח?
ושאלה נוספת - אם אני רוצה להכין לחמניות ליום יום, איזה שינויים אני אמורה לעשות בהכנת הבצק?
השינוי היחיד הוא רק להוריד מכמות הסוכר (ואם אתן עושות ליום-יום, כמה סוכר אתן שמות בקילו קמח בכזה מקרה)?
יש עוד שינויים חוץ מזה?
תודה!!
יש כאלה ששמות 5 ויש כאלה 3.
עניין של טעם/מתיקות.
אם מכינים לחמניות מאותו מתכון של החלות אז שמים סוכר באותה כמות של החלות.
למה צריך להיות הבדל?
אם אני מכינה לחמניות עם מתכון אחר,אז אני שמה גם ביצה בבצק (מה שאין במתכון שלי לחלות),וסוכר פחות או יותר אותו הדבר כמו לחלות.
לחמניות צריכות להיות לא ממש מתוקות כי אם הן מתוקות כמו חלות של שבת
אז הן לא מתאימות לאכילה עם מלא דברים כמו למשל כל מיני ממרחים.
כך לפי איך שאני רואה את זה לפחות.
אפשר בבקשה לקבל את המתכון?
לא הכרתי דבר כזה
לק"י
קילו קמח
חצי כוס שמן
כף שמרים
כף מלח
2-2.5 כוסות מים
להבנתי צריך מעט סוכר בשביל הטעם, לחלה מתוקה מוסיפים יותר אבל לגמרי בלי?
לק"י
כל המרקם שונה.
ואצלינו קוראים לזה "לחם של בית"
של דודות שלי טעים מאוד. לא יודעת אם הן תמיד עושות בלי סוכר, או פעם ככה ופעם ככה.
בכל מקרה, הסוכר כנראה לא קריטי.
בלחם למשל לא אכניס סוכר, אבל בחלה בודאי
בכל מקרה, החלות שלהן טעימות לי מאוד.
החלות טעימות לך וזה מה שחשוב...
אני מעדיפה את החלה שלי עשירה יותר והיא מכילה 1/2-3/4 כוס סוכר לקילו קמח וגם 2 ביצים.
היא רכה אורירית ולוקח לה מלא זמן להתייבש...
מבחינתי חלה זה הבצק הקלוע שאוכלים בשבת🤭
הלחם שאני מכינה לא נשאר רגע בחוץ ואילו החלה מחזיקה ב"ה גם עד יום שני
אם תסתכלי על מצרכים אחרים כמו מלח ומים בטח גם בהם יהיה שינוי, לא?
כל מתכון והמרכיבים שלו...
לנו זה טעים מאוד.
אצל חמותי מכינים בלי סוכר ומבחינתי זה לא אכיל 😐
אה ואני מכינה מקמח מלא או כוסמין, לא יודעת אם זה משנה
אני לא כזה אוהב סוכר
עקרונית אפשר גם בלי סוכר בכלל זה יכול לעבוד
חצי כוס זה יוצא מתוק אבל לא מוגזם, יותר מזה זה עוגה
מלח אני שם כפית
שמה בערך 1/3 כוב חד"פ על כל קילו
חציל בטחינה (טחינה שטוחנים בתוכה חציל)
חציל בטחינה (הקלאסי- חצי חציל ששמים עליו טחינה)
אשמח לרעיונות נוספים
אפשר לשים מעל החצי חציל:
סילאן וגרגירי רימון
כמו שכתבת טחינה- וקוביות עגבניות עם פטרוזיליה קצוצה ומלח גס.
או טחינה גולמית וסילון יוצא מעדן
מצרפת מתכון מעניין עם פלפל קלוי שאני מתכננת לנסות .
אפשר גם לטחון את החציל או אפילו למעוך במזלג ולהוסיף כמה כפות מיונז, מלפפון חמוץ חתוך, ותבלינים. מעט שום כתוש טרי גם מוסיף טעם.
יש סלט אני חושבת הונגרי בשם "בבגנוש" גם כן סוג של חציל במיונז, אין לי מתכון.
חציל מטוגן פחות מעניין אותך? אפשר-
קוביות בטחינה גולמית
קוביות ופילפל פטרוזיליה/ כוסברה בצל בתחמיץ.
או כמו שקונים - פרוסות מטוגנות בבלילה, מעין טמפורה.
חציל ברוטב צילי- אפשר גם בטטה
הברור מאליו עם שום ומיונז.
אפשר לקלוף את החציל הקלוי בזהירות, לתת לנוזלים לנטוף, לטבול בביצה טרופה ובפרורי לחם ולטגן.
אם יש חצילונים קטנים אז לקלות ולהגיש על מצע קונפי עגבניות
רכיבים:
6 חצילונים קטנים
לקונפי עגבניות
6 עגבניות קלופות
5 שיני שום
שמן זית
להגשה:
אגוזי מלך חתוכים לפיסות קטנות מטוגנים בשמן ומלח
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחוררים את החצילים ומכניסים לגריל, לא שוכחים אותם שם, מסובבים שיתרככו ומוציאים.
כשמתקררים קולפים בזהירות את הקליפה מבלי לפגוע בגוף החציל.
מכינים את הקונפי
חותכים את העגבניות לקוביות מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש, מעט מלח ופלפל שחור
מכסים בשמן זית ומבשלים על אש קטנטנה כ- 30 דקות, העגבניות יתרככו וניתן יהיה לטחון אותן
לתקן תיבול, להוסיף מעט מיץ לימון
לצקת על צלחת הגשה
להניח את החצילונים על הרוטב
לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך
חציל קלוי משתלב יופי במילוי בבצק עלים, יחד עם בשר טחון מגורר או לחילופין עם גבינות.
אפשר להשתמש בחציל קלוי כמצע לסלט ירקות צבעוני
קליתי 4 חצילים בינוניים בגריל, צריך לשים לב לא יותר מידיי
כדי שישאר בשר לחציל
מוציאים, מניחים על משטח חיתוך, חורצים לאורך ומרימים קצה אחת של המשטח
כך שהנוזלים יצליחו להתנקז מהחציל
אחרי כשעה מפרידים את בשר החציל מהקליפה
קוצצים גס, קצת מלח, 3-4 שיני שום כתושים, 2 כפות שמן, כף מיץ לימון
ושומרים.
הסלט צבעוני ומכיל
מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/8 כרוב סגול קצוץ
100 גר' חומוס מבושל
לתיבול: מיץ לימון- הרבה, מלח שמן ופלפל שחור ממש לטעום ולתבל
את הסלט הזה כדאי לתבל כשעה לפני הארוחה, כדי שהתיבול יטמע בירקות.
טחינה:
אני אוהבת די נטורל אז מכינה עם מיץ לימון ומים בלבד, אפשר להוסיף מלח אם חסר
לפני הארוחה מסדרים על מגש את החציל הקלוי
מעליו מניחים את הסלט
ולסיום מנטפים טחינה
ומגישים
רוטב טחינה מיוחד עם ירקות על חציל קלוי
רוטב הטחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס סילאן
פחות מ- 1/4 כוס רוטב סויה
3-4 כפות מים (בהתאם לצורך)
2 כפות שמן (לא שמן זית) אני השתמשתי בשמן קנולה
מלח לפי הטעם
שמתי בקערית וחיממתי במיקרו
להניח להצטנן קלות.
להכין ירקות קצוצים דק מאוד:
בצל ירוק, פטרוזיליה, גמבה,
להוסיף לתערובת הירקות הקצוצים מלח, מיץ לימון ושמן זית ולערבב.
כשעה-שעתיים לפני ההגשה חורצים קלות עם סכין לאורך החצילים,
שמים מתערובת הטחינה והסילאן שהצטננה ומעל שמים את תערובת הירקות.
חציל חצוי ומחורץ שתי וערב, ולהכין סלט עגבניות חריף לשים מעל, עם או בלי טחינה.
פותחת מחדש שרשור כמו שעשו בשנה שעברה.. אני כותבת מוצרים שאני צריכה לגמור לפני פסח, ואשמח שתגיבו ברעיונות למה אפשר להכין מהם במינימום עבודה
כמובן מוזמנים להוסיף מוצרים שאתם צריכים לחסל🙃
של מתכונים ב 10 דקות, כלום עבודה
או שטוחנים ומכינים לביבות, בתוספת בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים ביצים , אפשר קצת פרורי לחם
מחפשת מתכונים לדברים להכין מחמצת בוטנים
חוץ מקינוח ביסקוויטים / פצפוצי אורז חמאת בוטנים ושוקולד.
תודה!
עם 3 מצרכים.
תגגלי.
ברוטב חמאת בוטנים
סויה
צ'ילי
שום
אפשר גם סמורז חמאת בוטנים
מחמאת בוטנים לתיבול, חזה עוף למשל
רוטב סאטה לחזה עוף:
לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ דק
1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה
1/4 כוס סויה קיקומן
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
4 שן שום כתושה
2 כפות אבקת קארי
2 כפות סוכר חום
חלב קוקוס
אופן ההכנה:
להזהיב בשמן את הבצל
להוסיף את שאר החומרים, להרתיח, לתקן טעמים אם צריך
לקרר
אופן ההכנה:
לחתוך את חזה העוף לרצועות ארוכות ולערבב עם הרוטב
להניח לספיגת טעמים ל12-24 שעות
בהמשך מטגנים או צולים את נתחי העוף
האם נתח בקר מגולגל קשור ואפוי? בשר טחון אפוי כקציץ?
תנסי לקנות נתח אחר
שהיא יותר טובה אבל עדין מרגיש לא משהו..
מבאס כי זה סוג של תרומה שאנחנו מקבלים לחגים ובסוף לא אוכלים🤔
אולי אפשר לפרק מהרשת ולהכין צלי בקר טעים?
מבשלת כמעט שעה בקצת מים ) דואגת שלא יתאדה) אח"כ כשמתקרר חותכת פרוסות מכינה רוטב (קטשופ,חרדל,מים של הבשר המבושל ואם את רוצה אפשר להוסיף עוד תבלינים) שופכת מעל לפרוסות שמה בתנור שעתים שלוש עד שממש רך
איזה יחס הוא טוב בין קמח מלא לבין קמח לבן בשביל לחמניות (או לחם)
ליום-יום?
הנקודה בשבילי זה לא הנקודה הבריאותית, אלא שיהיה טעם יותר עשיר ומורכב מרק קמח לבן, שיהיה לו
צבע יפה ומרקם טוב.
תודה
כמעט תמיד יהיה מרק עוף או ירקות צח עם קניידלך - כדי זה מצוות היום
כל המצות- חסה -חרוסת- יין די סותמים גם כך.
אני מכינה סלמון גדול בתנור ומרק עוף עם ירקות וקנידעלך. בשנים שמארחת מוסיפה גם צלי בקר עם תפוא, השנה לא. אף אחד לא יגע...
קינוח הגדולים מכינים, משהו עם בסיס של עוגיות פסח מפוררות (אני אוהבת בראוניז) ומעל איזה ריצ' כלשהוא.