שרשור חדש
במה טעים לשים כוסברה?ט'

חוץ מדגים שאני לא מכינה..

 

עדיף בבישול או אפיה כי אני לא חסידה של העלים האלה

 

מתכון לעוגה פרווה טעימה ומהירה?? ממ.. אבלאמא לנסיך קטן
שבאמת תהיה טעימה זה לחמותי
עוגת שוקולד פירורים של אביה*ג'נדס
תעשי חיפוש ואם לא תמצאי תכתבי
העוגה הבחושה הכי מוצלחת וקלהט'

הכמויות לתבנית גדולה של התנור
חילקתי לחצי והספיק לשתי תבניות ארוכות או חדפ עגולה.

 

2 כוסות קמח
2 אבקת אפיה
2 כוסות שוקולית
6 כפות קקאו
2 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
10 ביצים
1.5 כוס ריצ (נוזל)

מערבבים הכל היטב

 

180°
30 דקות בערך, להזהר שלא תתייבש


אני מורידה מהקקאו חצי כי זה חזק מידי לטעמי

10 ביצים?עלה למעלה
ווואאאאו
כתוב למעלה - זה כמות לתבנית של התנורט'

ואני מחלקת את כל המרכיבים לחצי. 5 ביצים, כוס קמח וכו'.

 

אהה הבנתיעלה למעלה
שימי חציל, את אוהבת... בעעעעענחשון מהרחברון
יש לי מתכון מצויין וטעים!!*אשתו של בעלי*

זה רציני הלזרוק?!או"ר
מרגיש שמישהו מתבדח עלינו וככה המתכון עובר שנים מסבתא לנכד כולם זורקים
נראלי פשוט קטע של הפרדת העוגה מהתבנית...הנורמלית האחרונה
יש עוד דרכים לקבל את אותה תוצאה
רציני ביותר!! ויש בזה היגיון*אשתו של בעלי*
כדי שהעוגה לא תצנח ותשקע אז זורקים אותה וככה מקבעים את הגובה שלה והיא לא צונחת כשהיא מתקררת לאט לאט.
היתה ממש נחמדה!!! וחוסלה... תודהאו"ראחרונה
עוגת ריבת חלב פרווהאומנות באמונה
עוגת ריבת חלב פרווה-
כוס וחצי קמח
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים
3 ביצים.
לערבב הכל ולשפוך לתבנית
אפשר להקפיא מרק כתום?מארי
מכיל דלעת גזר בטטה
תודהמארי
כן, לא הטעם המקורי, אבל אפשרמחפשת^אחרונה
(יש לי כמה קופסאות במקפיא, לעת הצורך..)
אפשר מתכון לכדורי שוקולד מחומרים פשוטים פשוטים?הריוניסטית
זוכרת שהכנתי כאלו פעם ויצא מעולה,
ועכשיו כל מה שאני מוצאת זה עם חמאה/מרגרינה/שמנת/קצפת

תזכו למצוות!
מתכון פשוט וטעיםאבןישראל
ממיסה שוקולד מריר עם מיץ תפוזים מתפוז/ מים מערבבת עם ביסקוויטים ומכינה כדורים
שמה בקוקוס יוצא טעים!
נשמע מעולה!! אפשר כמויות?הריוניסטית
מתכוןאבןישראל
אני ממיסה 2 חבילות שוקולד מריר עם חצי כוס מיץ תפוזים/ מים, שוברת ביסקוויטים בערך שרוול וחצי ומערבבת..
מעניין...כי לרוב אומרים שמים בשוקולד הורסים אותויעל מהדרום
נכון מאוד. אפשר עם שמן אוכלה נאה
קצפת פרוה או שמנת מתוקה עם שוקולד ולהוסיף בסקויטים.
רק שהפותחת בקשה בלי קצפת או שמנתיעל מהדרום
נתתי לה לפעם אחרת אם תירצה. ושכחתי לכתוב שכלה נאה
על 100 גר חמאה אז חצי כוס שמן
הכי קלללבשורות משמחות
ביסקוויטים, שוקולד מומס, קקאו, ומים רותחים
אני הולכת לאיבוד בלי כמויות 😅הריוניסטית
כמויותבשורות משמחות
2 שוקולד מריר
3 כפות גדושות קקאו
3-4 שרוולים של סיבקוויטים אסם
מים רותחים לפי העין (עד שיהיה מרקם לשיהיה אחיד ופירורי)
קחי מתכון טעיםכלה נאה
להמיס בסיר
100 גר חמאה או מרגרינה
כוס סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס קקאו
רבע כוס יין מתוק
כוס מים או חלב
כף אבקת נוגט( לא חיב)

לטחון כ 5 כוסות בסקויטים
לגלגל בקוקוס
עם קרם שוקולד פשוטיעל מהדרום
לק"י

שמים בסיר קקאו (נגיד חצי כוס)
פי 2 סוכר (כוס)
קצת מים (2-3 כפות)
- מערבבים למרקם משחתי.

מוסיפים קצת שמן (2-3 כפות)
אפשר גם שוקולד מריר (8 קוביות)
- ומבשלים עד שהסוכר נמס (לערבב כל הזמן, שלא יישרף)

לא יודעת לכמה ביסקוויטים זה יספיק. אבל נראה לי שלשרוול אחד לפחות.
ניסיתי את המתכון וצא לי יבש נורא. לא הצלחתי לגלגל לכדוריםהריוניסטית
אולי צריך פחות ביסקוויטיםיעל מהדרוםאחרונה
הכי פשוט שישמעפר אני באה

כוס מים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

חצי כוס קקאו

שרוול (וקצת יותר) ביסקויטים מעוכים

 

טוב, נא להחזיק אצבעות לגבינת שמנת שלינחשון מהרחברון
היא צריכה להיות מוכנה לבוקר, אני צריך להחליף מגבות איזה פעמיים כדי שהיא תתגבן טוב...
שום שמיר טעים ממש.


נא לאחל לה בהצלחה...


סליחה לכולם כאן על החפירות היום... זה מה שקורה שמחליםים יום ולילה ועובדים רוב הלילה...


התחרפנתי סופית ויש עוד מלא עבודה
בהצלחהט'
איך הכותרת מסתדרת עם החתימה שלך?
לא הבנתינחשון מהרחברון


מה הקשר?
....ט'
להחזיק אצבעות זה ביטוי נוצרי מובהק - "קרוס פינגרס" 》להצליב אצבעות - לא מסתדר עם "אין עוד מלבדו".

סתם אני כזו שמציק לי לשמוע יהודים משתמשים בביטוי הזה.
קיבלתי. אפילו לא ידעתי...נחשון מהרחברון
לא אשתמש.
תודה.
תיארתי ליט'
לכן כתבתי..
מה זה להחליף מגבות?משיח נאו בפומ!
להכין גבינת שמנתנחשון מהרחברון
שמים שמנת חמוצה עם תיבול (שמתי שום שמיר מלח) בתוך חיתול ונותנים לזה לטפטף נניח יום יומיים. אפשר לקצר הליכים ולשים במגבת ואז היא סופגת את הנוזלים לא רק נותנת להם לרדת. ואז אחרי כמה שעות סוחטים את זה עם השמנת בפנים. מוציאים כמה שיותר נוזלים ומחליפים מגבת שתספח את הנוזלים יותר מהר נניח מחליפים כל שעתיים ואחרי כ5 שעות כבר מוכן
אני מכירה איך מכינים משיח נאו בפומ!
לא הכרתי את עניין המגבת.
מעניין
ובהצלחה לך איתה!משיח נאו בפומ!
תתפלאו לשמוע, כבר מוכן... וטעים...נחשון מהרחברון
יצא מצוין. תמונות נחמדות לארוחת בוקר מאולתרת לאשתי היקרהנחשון מהרחברון
פרוסות לחם מרוחות בשמן זית ומלח על מחבת, גבינת שמנת שום שמיר ירקות חתוכים עם לימון. פשוט פשוט והגבינת שמנת משדרגת... תודו שהיה מתאים לכם לפתוח את היום ככה



וואי וואיציףאחרונה
עשה לי חשק עכשיו להכין שום שמיר לבד
מה דינו של ריצ' שעבר לו התאריך ב4 ימים?שוקולד לבן
לזרוק לפח אחר כבודט'


אלא אם יש לך אומץ לטעוםט'


ותלוי אם הוא היה עמוק במקרר או בהקפאהט'


הוא היה עמוק במקרר קרשוקולד לבן
משנה משהו?
אולי. אני לא סומכת גם על זה..ט'


לא בטוחה. תבדקי צבע, ריח, טעםמשיח נאו בפומ!
הכל מצויין, נראה ממש כרגיל מעל הבחינותשוקולד לבן
פעם היו לי 2 קצפות שיבר להן התאריךהנורמלית האחרונה
הקצפתי בנפרד. אחת נראתה אפרפרה וכשטעמתי היא השאירה טעם מוזר וקצת צורב בפה. השניה הייתה מעולה. אז אם יש לך כח - לדעתי תקציפי ותראי..

אגב, הטובה הייתה עם תאריך מוקדם יותר
אז אם היא לבנה ובטעם רגיל זה בסדר?שוקולד לבן
בלי אחריות, אבל אם ככה אחרי הקצפה - אני הייתי משתמשתהנורמלית האחרונה
אז נראה לי שאת יכולה להשתמשמשיח נאו בפומ!
לא נשמע לי נורא...זה לא חלבי או משהוחילזון 123


מנסיון, גם איחור של הרבה יותר ימים זה בסדר גמור....אניוהוא
תודה לכולם!שוקולד לבן
עזרתם לי ממש!
ספרי איך יצאהנורמלית האחרונהאחרונה
יש למישהי מתכון לספינג'? ניסיתי לדלות מסבתא אבל מסתברחסויה55

שעד שלא אלמד כמה זה "לפי העין" זה פשוט לא יעבוד..

אז מישהי?

זה עיניין של ניסוי וטעייה.מוריה
תכתבי את המצרכים שהיא שמה. ואת הסדר.
ולאט לאט תגלי את הסוד.
אני עוד לא פיצחתי אותו לגמרי.
כנראה שזה קשור גם לכלים של פעם.


המתכונים פחות או יותר אותו הדבר.
קמח
שמרים
מעט סוכר
מעט מלח
מים

בערך כף וחצי שמרים על קילו קמח.
לא שמים שמן.
מתכון של קרין גורן*אשתו של בעלי*
יש כמויות מדוייקות ויוצא מעולה!!!
אני מכינה בקביעות.

הנה:

אוף מבאס מתכונים שמגיעים בכאלה כמויותמעין אהבה
א. קילו זה המון
כמה הגיוני להכין ל4 אנשים?(ונגיד כל אחד אוכל כמה..כמות נורמלית)
אם אפשר לפי כוסות זה מעולה- יש לי כוס סטנדרטית לעוגות של 240 או חד פעמי

ב. שונאת שכותבים במשקלים ולא בכוסות כי אין לי כוס מידה של משקל
אז עזרו לי לתרגם-

1 שקית שמרית- כמה זה בשמרים יבשים?
800מ''ל מיים- כמה זה בכוסות ?(של 240 או חד פעמי)
ככה-*אשתו של בעלי*
1. את יכולה לחתוך את הכמויות בחצי.
ניסיתי פעם ויצא לי מצויין.

2. יש לי משקל מטבח.
אני לא זזה בלעדיו.
כל דבר שוקלת בו.
שווה לרכוש אחד כזה.

3. שקית שמרית=2 כפות שמרים יבשים.
800 מיל' מים=כמעט 5 כוסות חד"פ קר.
(ליתר דיוק 4 כוסות+3/4 כוס)
קנינו ב 70-80 שקל משקלה-מיוחד

ואפשר גם חצי כמות מכל דבר

אם יש לך תינוקות אפשר להשתמש בבקבוק כדי לדעת מידות

אני חושבת שבספינג'ות ההמלצה היא שמרים טריים דווקא.מוריה
בד"כ אני מכינה עם יבשים*אשתו של בעלי*
למרות שיצא לי להכין גם עם טריים.
לא שמתי לב להבדל.
יצא מעולה ככה וגם ככה.
אני גם מכינה עם יבשים.מוריה
אבל אני זוכרת שהדודות שלי מכינות עם טרי. ושלהם יוצא יותר רך וטעים.
מים מודדים בבקבוק של תינוק אנונימיות


שווה לקנות כד מידה*אשתו של בעלי*
חח זה מצחיק שלא חשבתי על זהמעין אהבה
קבלי מתכון לספינג ממרוקאיתכלה נאהאחרונה
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
שתים עד שתים וחצי כוסות מים
הבצק צריך להיות דביק.
ללוש להתפיח. ללוש שוב ולהתפיח.
לטגן בשמן עמוק. לטבול את הידים בקערה עם מים לקחת כדור מהבצק לעשות חור באמצע ולטגן.

לטבול בסוכר או בסירופ
2 כוסות סוכר
רבע לימון סחוט
כוס וחצי מים
להרתיח טוב עד שקצת מזהיב. להזהר לא יותר מידי.
איך כדאי לשמור שום מקולף??קחי כתר


לא שומריםט'אחרונה

אנחנו נוהגים לא לשמור שום ובצל מקולפים שעובר עליהם לילה אלא אם הם כמו סלט.

אז אני מערבבת עם מעט שמן ומלח בכוס זכוכית במקרר.

 

או זורקת..

 

 

סופגניות יחסית בריאותאור שמחה
אם למישהו יש מתכון לסופגניות שיחסית בריאות,ממש אשמח למתכון תודה וחנוכה שמח יקירים!
היה פה באתר מתכוןהנורמלית האחרונה
ל'סופגניות' כוסמין אפויות 🤦‍♀️
היכן מחפשים?אור שמחה
הנההנורמלית האחרונה
מתכון בערוץ 7: סופגניות אפויות מקמח כוסמין
http://ch7.io/pcGI


אם תשאל/י אותי, אז סופגניות זה ממש ממש לא. לחמניות טעימות - סבבה. אבל סופגניות
תודהאור שמחה
בגלל זה התכוונתי יחסית בריאות, לא יודעת חחחח .אך יש עוד מתכון שבערך בריא והוא סופגנייה ממש אשמח.
אולי תנסי לטגן את הבצק הזההנורמלית האחרונה
אוי ואבוי לנווסתם אחת
סופגניות ולחמניות זה בצק שמרים.
ההבדל ביניהן זה שסופגניות מטגנים ולחמניות אופים.
ובגלל זה סופגניות אפויות= לחמניות. 😆

ואני הכי משתדלת לאכול בריא בבית שלי. באמת. אבל בחנוכה אוכלים סופגניות, ומי שלא רוצה- שיאכל לחמניה עם ריבה אבל שלא יעבוד על עצמו שזה סופגניההההההה.
אני איתך לגמריהנורמלית האחרונה
אפשר להכין סופגניות גבינה ללא שמריםshaulreznik
אני הכנתי סופגניות מהירות אחרותיעל מהדרום
לק"י

יצא נחמד..כמו עוגת טורט מטוגנת.
סופגניות אפויותהשני
הן המוציא...
לעומת המטוגנות שהן מזונות...
אין- דבר- כזה- סופגניות- אפויות!סתם אחת
זה לחמניות.
בגלל זה גם זה המוציא.
אין סופגניות בריאות...סתם אחת
יש כל מיני שיטות לעשות סופגניות כמה שפחות מזיקות...

מתכון מצויין שאני מכינה קבוע...*אשתו של בעלי*

גם אני!עטרה12
ניסינו אתמולshaulreznik

המתכון מצוין, מבחינת המתיקות ילדיי ציפו לטיפה יותר (אולי 4 כפות סוכר? חמש?)

 

העיסה הייתה די דלילה, במקום ליצור כדורים, השתמשתי בשתי כפיות להעברת הכמות הרלוונטית לסיר. אולי בפעם הבאה אקח גבינת טבורוג.

אני דוקא מצליחה ליצור כדורים טובים ויציבים*אשתו של בעלי*אחרונה
הקמח ממש מייצב את העיסה.
תכיני מקמח 70% מלא/כוסמין. לדעתי לא מרגישים הבדל..חייצ'ו


צריכה כמה מתכונים לכבוד שבת...הריוניסטית
א. עוגת היער השחור בלי המון ביצים
ב .פשטידת בצל מעולה
ג. קיגל אטריות/(+) תפוחי עץ -שניהם בסגנון מתוק יותר פלפל חריף פחות

כולם יתקבלו בשמחה! תודה רבה!
עוגת שוקולד מעולה בלי ביציםבשאיפה
מתכון - עוגת שוקולד | אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
לא מוגדרת "יער שחור", אבל אפשר לעשות ציפוי אחר, או בלי ציפוי בכלל.
נראה מצוין תודה רבה!!הריוניסטיתאחרונה
צריכה מתכונים קלילים וטעימים לסלטים לשבת..אמא לנסיך קטן
אפשר מבושלים אבל לא כאלה שלקח שעות לבשל...
רעיונות לארוחות ערב משפחתיות ומיוחדות לכבוד חנוכה!חייצ'ו

חשבתי על קצת דברים.. יש לך גם רעיון? כי קניות השבוע.

מחכה כבר לביחד.. בשיגרה זה לא כ"כ קורה.

 

חשבתי על-

1. לביבות גבינה ו?

2. זלביות (איך מכינים?) בסגנון מלוח יותר, עם ירקות, גבינות וכו'..

3. פיציות

 

למבוגרים שביננו אפשר גם שקשוקה/מרק, עוד רעיונות?

אצלנו השיא זה סלמון עם פסטה ברוטב שמנתפרח-אש
רעיונותאבןישראל
לביבות ירק עם פירה/ אורז
מרק כתום +פיצה
תודה רבה! חלק מהרעיונות ממש יתאימו..חייצ'ו


פסטה בשמנת ופטריות. תפוח אדמה מוקרם בשמנתכלה נאה
לחמניות שום
גבינות
פלטת ירקות
סלט חסה נבטים עם עגבניות שרי ובצל סגול+ רטבים
פנקיק עם תוספות של רוטב שוקולד, מיפל, ריבת חלב
סלט עשירפיג'מהאחרונה
חסה, ירקות, בולגרית, צפתית, חלומי, טוסט פסטו, ציפס בטטה...
לחתות חתיכות גדולות ולגוון (לא הכל באותו סלט...)
מתכון לפונדו?!תתן אחרית לעמך
או נטו שוקולד טוב ואז מצד אחד חייב חום טוב מתחת.נחשון מהרחברון
או לעשות גנאש ואז אפשר לקחת ולשים בקערה עם מים רותחים למשך המון זמן כי זה לא מתקשה... גנאש- מוסיפים שמנת מתוקה לשוקולד
שוקולד שמנת וברנדיבטהובן


שמנת מתוקה ושוקולד מריר\חלבחילזון 123אחרונה


איך גורמים לחלות לתפוח למעלה ולא לצדדים?(אהבת עולם)
מתפיחים בתבנית ייעודיתט'

או תבנית מוארכת עם נייר אפיה

אני מתפיחה בתבנית רגילה של תנור*אשתו של בעלי*
ולי הן תופחות לגובה.
אולי זה קשור לאופן הקליעה.
שכחתי מהקליעהט'

אני קולעת על ארבע ויוצאות גבוהות.

גמני קולעת על 4*אשתו של בעלי*
יש ביוטיוב קליעה גבוהה על 4
איך גורמים גם לבני אדם לתפוח למעלה ולא לצדדים בוז
שמים בתבניתסתם אחת
רעיון לסטארטאפ!בוז
לישון בתבנית בצורת אדם מחוטב, ובסוף לתפוח לצורה הזו
לתפוח למצב מחוטב? זה אפשרי רק לתינוקותנחשון מהרחברון
הבעיה שזה גם לתפוח חחחסתם אחת
יותר סלט, פחות חלותאלעד


אז קדימה חבריםבוז
יותר @סלט פחות @חלות
מתכון טוב ;)מקום בעולם
ועכשיו ברצינות.. כשיש הרבה נוזלים בבצק הוא פחות יתפח לגובה..
^^ זה מה שגם אני שמתי לבהתנערי מעפר
אבל זה על חשבון הטעם והמרקם הרך, אז אני מעדיפה כבר שיתפח קצת פחות לגובה אבל שיהיה טעם כמו שאני רוצה.

וכמו שכתבו- קליעה גבוהה עם יותר משלוש רצועות.
לא בהכרחמקום בעולם
אני לשה בין 3 ל4 פעמים ואחרי שמכינה צורה מתפיחה עוד כמעט שעה ויוצאות אווריריות מאוד,רכות וגבוהות
אפשראמא ל6 מקסימים
לשים אותן צפופות בתבנית, עם נייר אפייה שמפריד ביניהן, ואז אין להן מקום להתרחב לצדדים.
אפשר בהחלט..מקום בעולם
אבל זה לשים פלסטר במקום להבין מה לא נכון במתכון ולתקן מהבסיס..
כשיש קצת יותר נוזלים החלות יותר טעימות בעינירבה אמונתך!
אז קשה להגיד שזה משהו שלא נכון במתכון...
זה מעבר למה טעים או פחות טעים..מקום בעולם
מה יכול להיות מעבר לטעים או לא?רבה אמונתך!
אם החלות יפות וטעימות זה אומר שהמתכון ודרך ההכנה מוצלחות, לא?
או שיש משהו שאני מפספסת כאן?
היחסים בין החומרים,במיוחד באפיה*אשתו של בעלי*
חשובים מאוד.
אי אפשר לשים במסת בצק,נוזלים בלי כמות מותאמת למאפה שרוצים לאפות,אחרת המאפה(במקרה הזה:חלות)לא יצא טוב.(יצא קשה/יבש/רטוב/רך מדי..)
אבל דיברתי על מקרה שהחלות כן טעימות.. רבה אמונתך!


לא ;)מקום בעולם
כמו שאשתו של אמרה, יש עניין ליחסים בין החומרים..
ואם החלות תופחות לצדדים כנראה שיש יותר מדי נוזלים, ולכן היחסים לא נכונים והן לא תופחות כמו שצאיך..
גם עוגת מוס שנוזלת היא טעימה בטעם, אבל זה לא אומר שהיא הוכנה נכון..
לי עבד כשעשיתי ככה:1234אנונימי

1. לדאוג שהבצק מספיק רך. אם אחרי לישה הוא עדיין קצת קשה, להוסיף עוד קצת מים וללוש היטב עד שהוא רך.

2. התפחה- לא לדלג על התפחה ולקצר תהליכים. לתת לבצק לתפוח ואחר כך להתפיח גם אחרי הקליעה של החלות

3 קליעה- לא לקלוע הדוק מידי. לתת רווח לבצק לתפוח גם באפייה. לא משנה מכמה חלקים קולעים

 

יוצאות רכות ואווריריות

החלות יוצאות טעימות ואווריריות ממש, פשוט לא גבוהות...(אהבת עולם)
תודה על כל העצות! נבדוק בשבוע הבא⁦
חלות גבוהותבייגלס

אני אופה בתבנית חד פעמית שמיועדת לחלות.

יש בחנויות שמתמחות בחד פעמי, תבניות בגדלים שונים שנקראות תבניות לחלות.

 

בכל דרך אחרת, החלות יצאו לי טעימות - אבל "ברחו" לרוחב. בתבניות האלה - הן עלו לגובה.

אם הבצק רק מדיעלה למעלה
זה לא תופח למעלה
צריך שזה יהיה בדיוק במידה הנכונה
בצק שיהיה קל לעשות איתו צורות
רך אבל לא רך מדי
וללוש מלא זמןעלה למעלה
יש לך מתכון לחלות לא רכות מדי?שחר אורן


הנה מתכון פצצה לחלות!!!*אשתו של בעלי*



ללוש היטב במיקסר 10 דקות.
להתפיח להכפלת נפח.
ללוש שוב ולהתפיח שוב.
לקלוע חלות ולהתפיח.
סה"כ 3 התפחות.
למרוח ביצה+שומשום.
לאפות ב-200 מעלות כחצי שעה,עד שמשחים.
(לבדוק שגם תחתית החלות אפויה)
כשמוציאים מהתנור,לכסות את החלות במגבת נקיה.
המשפיעים העיקריים על זה- צורת קליעה ובצק לא רך מידיגפן36
בצק רך מידי "נוזל" לצדדים בזמן התפיחה, ואז גם אם הקליעה גבוהה זה לא עוזר 😶
הבצק צריך להיות לא רך מידי, כדי שיצליח ''להחזיק'' את עצמו.

כדי שהחלות יצאו רכות על אף שהבצק לא מאוד רך אני ממליצה להשתמש במחמצת פוליש ללחם. (יש הסבר באתר הנחתום)

צורת קליעה מומלצת בעיני יש ל''חן במטבח'' ביוטיוב
סרטון של קליעת 4 גבוהה.

בהצלחה רבה! (ותעדכני אם עזר לך כשתנסי)
אם רוצים שהחלות יהיו רכות ממשעלה למעלה
ממליצה מיד שיוצא מהתנור לכסות במגבת
ואם רוצים עוד יותר רך אפשר להבריש קצת במים וכז לכסות
כמו כן..*אשתו של בעלי*
הלישה צריכה להיות בסביבות 7-10 דקות,
כדי לפתח את רשת הגלוטן.
זה מכניס אווריריות לבצק.
גם אני אוהבת להכין בתוך תבנית ח"פ... אדם נוף מורשתו
וטריק שלמדתי מיהוידע נזרי, ממאסטר שף:

בהתחלה מערבבים בלי המלח והשמן, שמים להתפחה של 10 דקות.

אחרי 10 דקות מוסיפים את המלח והשמן, ולשים 10 דקות ממש.

הבצק יוצא מהמם, ההתפחה מאד מתונה ונכונה, והקערה - נקיה יחסית!.
בנוסף לכל מה שאמרו - לאפות בתנור מחומם מראש!!יפית8

אם מכניסים לתנור קר החלות נופלות

זה אגב נכון לכל אפיה של בצק/עוגה/עוגיות..*אשתו של בעלי*
אני פשוט עושה את הרצועות של החלות קצרות ועבותשירה חדשה~

וככה הן תופחות יותר לגובה..

כשהתחלתי לאפות גם יצא לי נורא נמוך ורחב ואז התחלתי לעשות אותן יותר קצרות ועבות וזה ממש עוזר

הבצק כנראה נוזלי מידי, תנסי להפחית מים, בד"כ זאת הסיבהאם+7אחרונה


יש לכם מכונת פופקורן? מחפשת המלצהבנגקוק
רוצה לקנות
מישהו?בנגקוק
יש להורים שלי פשוטה כזאת מאה שקלנחשון מהרחברון
עובדת יופי לא זוכר שם
אין לזה מה להיות מסובך...
יכול לברר ולעדכן?בנגקוק
החבילה נזרקה מזמן. קנינו את זה לפני איזה עשר שנים.נחשון מהרחברוןאחרונה
עדיין עובד.
שרשור עוגיות מדברים פשוטיםמחשבות....
כל מתכון שיש לכם שאי אפשר לטעות בו והוא מדברים בנאלים שיש בבית.. שוטו
אם יש לך פצפוצי אורז*אשתו של בעלי*
השמיים הם הגבול באילתורים...
אני צריכה מתכון לעוואמה / ספינג' / סופגניותחתולה פרסית
עדיף מתכון בריאחתולה פרסית
המאכלים האלה ובריאות לא הולכים ביחד..מוריה
כן אבל יש דרך לעשות את זה יותר בריא?חתולה פרסית
מה הכוונה יותר בריא?חילזון 123
נגיד ספינג' זה סהכ קמח, מים,שמרים,קצת סוכר
אין חומרים משמרים...אין מרגרינה...איו צבעי מאכל...
מקסימום תקחי מתכון רגיל ותחליפי בקמח מלא או משהו כזה
ואם מוותרים על הטיגון זה כבר באמת לא יהיה מאכל של חנוכה אלא לחמניה כמו שאמרו למעלה...
אני לא בטוחה שזה יילך טוב עם קמח מלא.מוריה
אולי עם קמח כוסמין. שהוא יותר קל.
כן אולי את צודקת.לא ניסיתיחילזון 123


אני עושה הכל עם קמח מלאעלה למעלה
יוצא לי אחלה
גם ספינג'?מוריה
כן, יוצא מצויןעלה למעלה
אחלה.מוריה
את עושה קמח מלא 100 אחוז או פחות?
אה. אני דיברתי על מלא לגמרי.. 70 אחוז קל יותר.מוריהאחרונה
יש חיה כזאת? עוגיות כוסמין מלא מגולגלות עם ממרח תמרים אבל-תתתתת

בלי מרגרינה או חמאה!!!

ובלי שמן קוקוס

ומופחת סוכר בבצק עצמו...

 

אשמח אם למישהו יהיה אולי מתכון תודה!!

 

בחתימה למטה של "יעל מהדרום"או"ר
לי יש מתכוןעבודת ה'
את יכולה להחליף את החמאה בשמן רגיל עשיתי עם שמן קוקוס ויצא טעים!
עוגיות מגולגלות תמרים וחלבה:
5 כוסות קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
כף וחצי סוכר/ דבש
שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה
למלית:
חצי קופסת ממרח תמרים
חצי קופסת חלבה (אפשר להכין מטחינה ודבש, לא יודעת כמויות אני המצאתי עד שהיה טעים.)
150 גר' אגוזי מלך קצוצים אפשר לעשות מלית שוקולד אם רוצים.

לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה: מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סוכר וחמאה ומעבדים. מוסיפים את השמן והמיץ ומערבבים.(אם פירורי מידי אפשר להוסיף עוד נוזלים)
יוצרים כדור ומניחים במקרר לרבע שעה.
מחממים תנור ל180°. מוציאים מהמקרר מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 20×30. מורחים על חצי מלבן ממרח תמרים ועל החצי השני חלבה. מפזרים אגוזים קצוצים ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים כך עם כל חלקי הבצק מסמנים על הרולדות חריצים ומכניסים לתנור ל35 דק'. מוציאים מהתנור, מקררים, מפזרים אבקת סוכר ופורסים את העוגות.
בתיאבון!
תודה רבה!!!תתתתת


לי יש..ואילו פינו
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס שמן (אפשר קצת פחות)
כוס מים רותחים.

לשים, מחלקים ל4. מרדדים עלה מכל חלק. מורחים ממרח תמרים (אפשר להוסיף קינמון ואגוזים טחונים. אני אישית לא אוהבת) מגלגלים ואופים להשחמה ב180 מעלות.
לחתוך לעיגולים ולפזר א. סוכר מעל..
מבחינת הקמח-ואילו פינו
אני עושה מקמח לבן. או חצי לבן חצי מלא, או רק כוסמין .
יוצא מושלם..
תודה רבה לכולם!! בהחלט עזרתםתתתתתאחרונה


היי, אשמח בבקשה למתכון למרק כתום פרווהשנזכה לשמוח
תודה!
המרק הכי קל והכי טעיםט'

חיפוש מהיר בפורום ייתן לך הרבה תוצאות מגוונות

 

לטגן בצל

להוסיף קוביות קישוא, גזר, בטטה

לכסות במים 

אחרי רתיחה לתבל מלח-פלפל-פפריקה מתוקה

להוסיף כוס עדשים כתומות

כשהכל רך לטחון

 

לבריאות

חייב לטחון או שאפשר גם בלי,?שנזכה לשמוח
לא חייבט'


מעולה! וכמה זמן בישול?שנזכה לשמוח
40-50 דקות. אף פעם לא תיזמנתי. עד שמתרכך.ט'


אני עושה טיםהמעין אהבה
בשמן שמה ירקות- מה שרוצים- בצל גזר בטטה דלורית או דלעת תפו''א קשוא(אפשר לוותר על חלק)
אפשר גם שן שום כתושה
פטרוזיליה או שמיר
מלח
פלפל
נותנת לזה להתרכך קצת בשמן
ושמה מיים- בערך בגובה של הירקות- גג סנטימטר-שניים יותר

זה יוצא טעיםםםם
איך עושים אותו חלבי? מעניין...גפן36
אני מטגנת הרבה בצל מוסיפה מים דלורית בטטה גזר לפעמים שן שום אם בא לי וכשמבושל טוחנת.
הדלורית (בעיקר) והבטטה הן שמסמיכות את העסק.


אה, ומל''פ כמובן
יש כאלו שמוסיפים שמנת מתוקה בסוף הבישול..נקודה טובה
אני אוהב לאכול עם שמנת חמוצה. זה מעדןנחשון מהרחברוןאחרונה
עזרה בהשלמת ארוחהכן אני

יש לי אורז ואפונה,

מחפשת משהו שאפשר להוסיף לארוחה,

שיהיה פשוט להכנה.

ולא משהו בשרי שצריך להפשיר.

 

תודה

ממממ...*אשתו של בעלי*
נקניקיות? לא הכי בריא שבעולם,אבל בשרי ולא צריך להפשיר.
אפשר קציצות טונה.(לאפות בתנור)
לא אוהבת נקנקיותכן אני

וקציצות טונה- איך את מכינה?

מכינה ככה-*אשתו של בעלי*
בקערה שמה 2 קופסאות טונה
2 ביצים
שום כתוש
פלפל שחור
טיפ קטשופ
בצל קצוץ
מערבבת היטב.
מכינה קציצות,מניחה בתבנית ולתנור.
לפעמים אני מכינה בוואריציה אחרת:
מבשלת תפו"א,מועכת לפירה.
מוסיפה טונה,
בצל,
שום כתוש,
פטרוזיליה,
מל"פ.
מערבב היטב ומטגנת.
תודהכן אני

אני מכירה בסגנון של השני,

אבל אז זה יותר עבודה- גם לבשל את התפוחי אדמה, וגם אחר כך לטגן.

הראשון באמת יותר פשוט.

משהו ליד האורז והאפונה?בטהובן

אפשר להכין את האורז והאפונה בתוספת עוד ירקות וחביתה מקושקשת- אורז סיני- ארוחה לכל דבר יחד עם חמוצים

תם ונשלם

זה לא אורז שמכינים בצורה מסוימת?כן אני

יש לי כבר אורז מוכן.

אורז סיני אפשר להכין משאריות אורז מבושלבטהובןאחרונה