שרשור חדש
שאלה על זילוףשלוםשלום11
קצפת+אבקת סוכר+פודינג. מקציפה יחד. האם הזילוף יצא יציב ויחזיק מעמד? עוגה תשב כמה שעות במקרר, אח"כ בנסיעה חצי שעה.
שמנת מתוקה או ריצ'?משיח נאו בפומ!
קצפת צמחיתשלוםשלום11
יהיה יציב.משיח נאו בפומ!
ואת יכולה לוותר על אבקת הסוכר
תודה רבה!שלוםשלום11
א.סוכר מוסיפה רק מתיקות, ? =אין לה עוד שימוש בתוצר?
רק מתיקות. מיותר בריצ', זה מתוק גם ככהסתם אחתאחרונה
ועם פודינג בכלל..
כל מילהיראת גאולה
תפריט ומתכונים לשבת מברכים חודש טבתט'

חלות

 

טחינה

חצילים כלשהו - אשמח לרעיונות

סלט חסה

@סלט אבוקדו

סלט מלפפון ובצל

 

עוף מאודה על מצע עלי כרוב [שם מפואר לתבשיל הכי פשוט וטעים]

מחפשת תוספת שהיא לא אורז לא תפו"א - רעיונות?

 

עוגת שוקולית X3 > לנו, לאבאמא, ליומולדת של מישו שצריך לקשט במוצ"ש.

 

 

בוז
בטטות זה נהדר
פשטידות מפסטה
אנטיפסטי
עדשים?
בטטה זה טעיםט'

אבל האוצר לא נוגע בכתומים

 

 

איטריות אורז? מוקפץ ירקות?נחשון מהרחברון
אנטי פסטי, פשטידות פריטטות למיניהן. ירקות קפואים (סנפרוסט) ברוטב אדום?

חצילים יש מתכון מומלץ. עוטפים בעדינות בשקית ניילון, עם 2 אצבעות מרימים בזהירות ומרחיקים מהגוף. עם היד השניה סותמים את האף ומזיזים את הראש והופ לפח. זהו. סיימנו עם זה
מה לעשות? זה המתכון הכי טוב שאני מכירנחשון מהרחברון
זה אתה שאוהב סלרי?ט'

אני קונה חצילים בסיטונאות ליקוק

סלרי כוסברה פטרוזיליה גת... כל העשבים...נחשון מהרחברון
שכחת עוד ירק חשובאניוהוא
בעצם ירוק חשוב.... מריחואנה.

כמה שנא' 'דירה נאה, אישה נאה ומריחונאה מרחיבים דעתו של אדם'
הטעם לא משהו ללעיסה, רק ההשפעותנחשון מהרחברון
לא ניסיתי ללעוס.אניוהוא
ממ.. חצילים. זה מזכיר לי שהכנתי השבת 4 סןגיםאמא לנסיך קטן
לא ברור כלכך למי.. אולי תבואו שבת תפתוראת הבעיה?
יש לי סלט חצילים אליפות!טארקו
בנתיים כל מי שניסה אהב ממש.

קוביות חציל(בערך גודל ס"מ*ס"מ)
מטגנים עד שממש ממש רך
מוציאים לקערה מרופדת בהרבה נייר סופג, שקצת ייספג השמן.
מוסיפים למחבת עוד קצת שמן ומטגנים קוביות בצל בערך אותו גודל- כמות של בצל בינוני לכל חציל
כשהבצל שקוף מחזירים את החצילים למחבת
מוסיפים:
רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, סילאן/סוכר חום כהה(דביק)-כף מכל אחד על כל חציל.
מבשלים עוד קצת את הכל ביחד
טעיםם
שעועית ירוקה בתנורעלה למעלה
יש לי מתכון חדש של חצילים. מדהיםאמא לנסיך קטן
אכתוב כשיהיה לי זמן
מחכים למתכון החדש... 😋אדם נוף מורשתו
כתבתתי למטה בהמשך.. בכותרת יש לי ממש דומה..אמא לנסיך קטן
מוסיפה רק שאת החציל עדיף לקלף לגמרי.
תודה לך, חשבתי שזה מתכון אחר...אדם נוף מורשתואחרונה
עכשיו סיימתי אז יכולה לתת תפריט מדויקאמא לנסיך קטן
חלות
ערב שבת
דגים מנה ראשונה
קוסקוס מנה שנייה

קינוח
עוגת גבינה ותה

שבת
חמין עם גחנון ויחיטה
בורקס בשר
קינוח עוגת פירורים שוקולד ותה.

סלטים
מטבוחה
שניצל חציל
סלט חצילים
חצילים במיונז
וחציל בטחינה ( המשפחה של בעלי משוגעים על חצילים)
תירס ופטריות
טאבולה
ביצים ותפו"א במיונז
גזר מרוקאי
סלק.

וזהו😥


נראה לי אני מעתיקה את התפריט לשבת הבאה..חחחנקודה טובה
חצילים-סתם אחת
מטגנת בצל, שום וגמבה, בינתיים אופה בתנור קוביות חציל עם שמן עד לריכוך, מוסיפה לירקות המטוגנים טיפה רסק וטיפה מים ותבלינים שאוהבים (אני שמה חוויג, כמון ופפריקה. כשהחצילים רכים מוסיפה לרוטב ומערבבת על האש עוד כמה דקות. יוצא טעיםםם.
מתכון של אמא שלי. @אם יהודיה
שכחתי מהמתכון הזה.. תודה!ט'


לי יש ממש דומה..אמא לנסיך קטן
מטגנים את החציל(קוביות) מסננים היטב מהשמן. מטגנים רצועות גמבה בשני צבעים. ו8 שיני שום. קוצצים את השום. מערבבים הכל מוסיפים פטרוזליה קצוצה מתבלים במיץ מחצי לימון מלח ופלפל. טעים ממש
מוסיפהאם יהודיה
רצוי לקלף את החצילים לפני שחותכים לריבועים, מאוד מוסיף לפזר בסיום הבישול פטרוזיליה או כוסברה קצוצה טריה.
היבילביל
עבר עריכה על ידי בילביל בתאריך ל' בכסלו תשע"ט 23:03


מלח פלפל לפי הטעם.רבה אמונתך!
מה הקטע?
למה ברוב המתכונים לא מצויינת כמות המלח והפלפל?
איך אני אמורה לדעת אם עדיף קורט חצי כפית, כפית או כף?
תנו לפחות כיוון, נניח לכתוב כחצי כפית מלח. ואז מי שאוהב פחות מלוח ישים רבע כפית ומי שאוהב מלוח מאוד ישים קצת יותר... אבל "לפי הטעם" זה ממש לא מועיל..

(אחרי הרבה נסיון במטבח אני יודעת להעריך את כמות המלח גם האם היא לא מופיעה במתכון.. אבל היו הרבה טעויות בדרך).
בכל מקרה*אשתו של בעלי*
עדיף לשים מעט פחות מאשר יותר...
להוסיף אח"כ מלח לתבשיל קל יותר מאשר למצוא דרכים להוריד מליחות.
צודקת!! מילא פלפל, אבל מלח?!יעל מהדרוםאחרונה
לתועלת הציבורהלמדן

גיליתי שזיתים הולכים עם כל דבר כמעט

יש בזה מן האמת...יעל מהדרום
האמת ש...*אשתו של בעלי*אחרונה
זיתים זה ה-דבר!!
אמא שלי מספרת שכשהייתי קטנה,הייתי פותחת קופסת זיתים ומחסלת כאילו אין מחר...
ירוקים,שחורים,עם חרצנים,בלי חרצנים, מבוקעים,שלמים,כל האופציות הקיימות...
רעיונות לקינוחים פרווה לכאן!אמושית

מחפשת רעיונות לרענן את מלאי הקינוחים (פרווה) בשבתות.

דרישות: לא המון עבודה, לא חייב להיות ייצוגי, אפשר עם ריץ'.

 

דברים שאני מכינה הרבה: פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים, נקניק שוקולד (כמו כדורי שוקולד), פאי שוקולד ופאי חמאת בוטנים, מוס נוגט. סופלה בעלי פחות אוהב.

תודה! (קינוחי כוסות קצת מציק לי להרכיב, אז עדיף שלא)

רעיונות-*אשתו של בעלי*
*מקציפים ריצ׳,מוסיפים חתיכות קטנות של פרי שאוהבים(תותים,קיווי,אננס),מערבבים,שופכים לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים.

*לגוון את הקינוח של פצפוצי השוקולד עם טעמים אחרים:ממרח לוטוס,חלבה,שוקולד מריר מומס.

*שכבת ביסקוויטים,מעל ריצ׳+אינסטנט וניל,מעל פרוסות פרי שאוהבים,מעל ג׳לי בטעם שאוהבי ולמקרר.
אפשר לבחור ג׳לי תות אם בוחרים לשים תותים,
ואפשר לבחור ג׳לי דוקא בצבע מנוגד לפרי.יש מבחר טעמים של ג׳לי בשווקים(משמש,תות,לימון,אננס).
קראמבל תפוחים, מעולה בחורף מוגש חמים!בטהובןאחרונה
מה דעתכם?סתם אחת
צריכה לצבוע קצפת חלבית בצהוב בננה עדין ולא רוצה להשתמש בצבעי מאכל, חיפשתי מנגו ולא מצאתי גם לא קפוא. אם אשתמש בכורכום, ואשים בקצפת גם פודינג וניל, ירגישו את הטעם שלו? ואולי למישהו יש רעיון אחר?
לפריגת יש קופסאות של מיץ מנגו קפוא..אמא לנסיך קטן
לזה התכוונת שלא מצאת?
דווקא כזה ראיתי אבל לא חשבתי להשתמשסתם אחת
חשבתי על הפרי עצמו.
ממ.. אז זה דווקא יכול לעזור לך לפי דעתיאמא לנסיך קטן
הוא דווקא מחזיק טוב עם קצפת. וגם טעים(למי שאוהב פירות..)
מאוחר מדי :-/סתם אחת
לא קניתי, אין לי פה מכולת ואני צריכה להיום..
תודה בכל מקרה
יש מנגו קפוא של סנפרוסטבוריס
לכרכום יש טעם יחסית חזק
אולי תעשי קצת בנתחלה בשביל לבדוק
אני יודעת . לא מצאתיסתם אחת
אוי. באסה🙁אמא לנסיך קטן
אויש, רק לא כורכוםמחפשת^
עשיתי כברסתם אחת
צבע מהמם ללא שמץ טעם של כורכום
איזה שווה!עלה למעלה
מה הכנת?
עוגה למסיבה של קטנטושיתסתם אחת
יצא פצצההה ב"ה
רק אומרת שגם אני השתמשתי בכורכום לעוגיות בעבררבה אמונתך!
הכנתי עוגיות לימון ורציתי שיהיו ממש צהובות.
יצאו יפיפיות ובלי טעם של כורכום
האמת שגם באחד המתכונים לעוגיות של קרין יש כורכום בזיגוגסתם אחתאחרונה
אלפרו בננה?מושיקו


אהה. תודהסתם אחת
הסתדרתי עם הכורכום
מטבלים ללביבות>>>~moriya~
אשמח שתכתבו את ההכי טובים שלכם.
חשבתי להכין 2 סוגי לביבות; תפו"א ובטטות.
ועל כיוון של מטבלי שמנת חמוצה ויוגורט, אבל אין לי ממש מתכונים.
תודה!
אפשר גם פשוט לשים קצת סוכר על הלביבותארץ השוקולד
לביבות תפו''אנחשון מהרחברון
שום שמיר, מלפפון ושום מגורר לשמנת/לבן. פסטו. שמנת עם זעתר ושמן זית. כל מיני

אני בכללי אוהב צזיקי יוגורט.
יוגורט, קצת לבן. בצל ירוק קצוץ. מלפפון חמוץ קצוץ מלח פלפל. טעים אש.
אוהבת פשוט שמנת חמוצהמשיח נאו בפומ!
רסק תפוחים!בנדא מצוי!!
זה הדבר הכי טוב לבביבות!
אפילו לפזר אבקת סוכר זה יאמי..*אשתו של בעלי*
גם עם טחינה מתובלת ונוזלית זה טעיםחילזון 123אחרונה


איך אתם לשים בצק פריך עם חמאה?אמושית

שאלה ממש בסיסית ואני כל הזמן מסתבכת..

החמאה כמובן קרה כי ככה צריך בבצק פריך

במיקסר כל הקמח עף (אין נוזלים נוספים חוץ מהחמאה)

וביד זה ממש מעצבן

יש למישהו טיפים שימושיים? אשמח

את משתמשת בזרוע של הלישה? חותכת את החמאה לקוביות קטנות?קרן-הפוך
בכלל לא עף*אשתו של בעלי*
שימוש ב-וו של ה-k,
קוביות קטנות של חמאה,
מהירות איטית יחסית
ויוצא מצויין.
ללוש במיקסר לאט לאטנחשון מהרחברון
בידייםג'נדס
נותנים לחמאה להיות בחוץ איזה חצי שעה קודם השימוש וחותכים לקוביות ומתחילים ללוש עם הידיים. בהצלחה
בקצות האצבעות, לא עם כל כף הידט'
או עם סכין במעבד מזון, הכי טוב.

^^ במעבד מזון את יכולהעלה למעלהאחרונה
חיתוכיות קוואקר שמתפוררותאודיה.
מצאנו מתכון שאנחנו אוהבים. אבל הוא מתפורר ברמות מוגזמות.... מה אפשר לעשות?

חיתוכיות קוואקר עם שוקוציפס
זה המתכון. אני שמה חצי כוס סוכר דמררה.

ניסיתי להוסיף ביצה ולא עזר. ניסיתי להחליף לסילאן וגם לא ככ עזר.
כל החיתוכיות קוואקר שאני מכירה מתפוררות, לא ככה?יראת גאולה
מה שיכול לעזור קצת - לחתוך מיד כשהן חמות, אבל להוציא מהתבנית רק כשמתקרר.
אולי צריך להוציא מהתנור קצת קודם?
להוציא קודם? מעניין...אודיה.
אני אופה אותן פחות זמן מההוראות כי הן כבר משחימות טיפה.


באסה!!! זה מתפורר ברמת המאפרה מתחת😌
לחתוך מיד כשמכבים את התנור ולא לגעת עד שמתקררות.ט'

ולטעמי הקמח מיותר.

 

אני עושה כבר כמה שנים את המתכון הזה, בכמויות.. זה העוגיות שלנו בבית.

רק פעם אחת התפוררו לי כשניסיתי להתחכם ולא לשים סוכר בכלל...

 

5 כוסות קוואקר
1 כוס קוקוס
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
5 ביצים

לערבב, ליצור עוגיות,
לאפות 20 דקות ב180 מעלות.

אפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד/חמוציות/קוקוס/אגוזים. להוסיף או להחסיר. זה יצא מעולה בכל מקרה.

 

כשאין סבלנות לעוגיות אני משטחת בתבנית ומיד כשזה חם חותכת לאורך/רוחב וכשמתקרר זה מתקשה

 

 

ננסה. תודה!אודיה.
אני חותכת בכלל לפני האפייהבארץ אהבתיאחרונה
משטחת על התבנית ואז חותכת, ואחרי האפייה צריך רק לשבור לפי הקווים שסימנתי לפני האפייה. יצא לי הרבה יותר בקלות מאשר חיתוך אחרי האפייה.
נראה לי שכאן זה המקום הכי מתאים לשאול שיח סוד

אנחנו נוסעים לשבת במקום כלשהו שאנחנו נאלצים לקחת אוכל מהבית,

איזה מאכלים אפשר להכין עוד ביום חמישי והם ישרדו טוב נסיעה ויום-יומיים?

עם מקרר במהלך היום-יומיים?ארץ השוקולד
כן כשנגיע לשם יהיה מקרר.שיח סוד

אבל להכין בחמישי, ויוצאים מוקדם בשישי.

אורז עם תוספות (טעים, נשמר ולא נזיל)מחפשת^
קוסקוס וירקות (על הירקות תריך לשמור, טנזיה תלוי מוצא)
לסחוב קטניות תבלינים ושמן לחמין ולהכין שם

(פחות ממליצה על תפוח אדמה)
הכל..מוריה
אני מכינה בחמישי קבוע.
קחו ציידנית לדרך.

אםשר גם להכין ולהקפיא. כמו שניצלים ועופות.
לא בטטהיראת גאולה
רעיון: לבשל בחמישי ולהקפיא. ואז במהלך הנסיעה ביום שישי האוכל יופשר, אבל לא יספיק להתקלקל.

אורז, פשטידת בצל,
בשר ודגים הייתי לוקחת קציצות בלי רוטב, או שניצלים (כוונתי לשניצל בשרי, שניצל דג נראה לי רגיש מדי לנסיעה), כך גם קל לקחת בנסיעה.
סלטים - אפשר לקחת ירקות ולחתוך שם, או לקנות חסה / לקט עלים / כרוב וכדומה - שטופים ומוכנים לאכילה. אבל אז צריך לשים לב שזה מספיק טרי, ולהניח בנסיעה ליד קרח.
סלטי חצילים (לא במיונז) מחזיקים מעמד הרבה זמן.


באופן כללי, במזג האויר הנוכחי קשה לי להאמין שמשהו יתקלקל בנסיעה.
תכיני רגיל ביום חמישיעלה למעלה
לפי דעתי לא יקרה לזה כלום בנסיעה, עכשיו חורף
שאתם מגיעים לשם שימו במקרר
^^^נשימה ארוכהאחרונה

יהיה לכם גז להרתיח דברים שם?

 

אם כן אז הכל סבבה

 

אם לא, נראה לי שעדיף לוותר על חמין ומרק שצריך להרתיח לפני שמניחים על הפלטה. 

אשמח למתכון לסופגניות קלות וטעימותרחל=)
עם מצרכים סטנדרטיים (נגיד בלי ברנדי..)

תודה.

ושאלה- האם זה משמעותי שמרים טריים או יבשים?
הכנת סופגניות(עם שמרים)*אשתו של בעלי*
זו לא הכנה קלה במיוחד.
זה דורש שלבים,המתנה,מיומנות...
קל יותר להכין למשל סופגניות חלביות,שהן ללא שמרים ואז גם אין צורך להמתין ולהתפיח.
אני ממליצה מאוד!!
בכל מקרה,הנה 2 מתכונים.
אחד עם שמרים(אפשר שמרית,אפשר יבשים)
אחד חלביות.



הכנתי את החלביות, יצא מעולה! תודה!אורניתאחרונה
אני מכינה בצק שמרים של עוגותיעל מהדרום
לק"י

מתפיחה, מרדדת, קורצת עיגולים, מתפיחה שוב ומטגנת.
חנוכה בלי טיגוןפרח כתום
לא אוהבת לטגן. זה מסריח את כל הבית וגם משמין..

רעיונות למאכלים שיעשו אווירת חג?
אבל--ניסתי שנה שעברה לביבות בתנור ויצא.. אהמ.. לא משהו בכלל.
אז אין לי כוח לסופגניות בתנור שלא יצאו טעימות.

יש חיה כזאת? או שנסתפק בלשחק בסביבונים?
לביבות בתנור יש אחלה. עכשיו יש לי 2נחשון מהרחברון
תבניות התנור והיד נטויה. סופגניות בתנור זה לחמניות. אהמ אהמ...

@סתם אחת
בדיווק.סתם אחת
לביבות בתנור זה אחלה! אני גם עושה היום בע"ה
מתכון.נחשון מהרחברון
העלתי כאן היום. תחפשי...
לביבות בתנור זה טעים!יראת גאולה
אני מוסיפה שמן לתוך העיסה, כך הכי קל לי.
אפשר לשמן היטב את התבנית / נייר אפיה ולהפוך באמצע, גם יוצא כמעט כמו מטוגן.
ולאפות בחום גבוה! אני אופה על 230 עם טורבו, אבל יש תנורים שזה יישרף...


לניקי ב יש מתכונים מוצלחים ללביבות ירק שאפשר לאפות. אני מכינה את אותו עיקרון עם כל שילוב של ירק שיש בבית (בטטה / קישוא / גזר / קולרבי), ומוסיפה שמן.

אני מכינה בתנור גם לביבות תירס, לביבות תפו"א (כתר הרימון פתחה כאן שרשור וכתבתי את המתכון שלי), והמבורגר עדשים.
לביבות גבינה - לטעמי הולך רק מטוגן, האפוי הוא סתם חיקוי עלוב.
סופגניות במולטי קייקמבינה עניין
אני ניסיתי היום לעשות סופגניות ככה, בגלל שקשה לי עם מטוגן.. ויצא ממש טעים! אם במקרה יש לך את המכשיר ממליצה בחום!
במולטי קייק זה באמת יוצא טעיםעלה למעלה
כשאני עשיתי במולטיקייק זה מצא פנקייק עגול..מחשבות....
תשמני טוב את הלביבות ויצא לך טובאמת ואמונה

הכי טוב לשמן את התבנית ולרסס מעל הלביבות שמן.

את יכולה לפרגן בשמן זה בכל מקרה לא יגיע לרמת שמן כמו בטיגון.

אני מטגנת בלי הרבה שמן ומספיגה בנייר סופג.חותמת+אחרונה

לא חושבת שזה בעייתי...
וגם אפשר להכין מאכלים חלביים זה קשור לחנוכה בדיוק כמו לביבות וסופגניות.

איך ממלאים סופגניות באמצעים ביתיים?יעל מהדרום
לק"י

אני חושבת למלא בגנאש שוקולד
קונים מזרק בבית מרקחתברוקולי


צנטר ושקית זילוףברוקולי


וואו! חשבתי על מזרק, אבל הזכרת לי שיש לנו אחד חדש (מביתיעל מהדרום
לק"י

מרקחת..... כנראה שבראש שלי חשבתי רק על מזרק מחנות חד"פ).

ושקיות זילוף דוקא יש, רק בלי צנטר
אז תעשי חור עם סכין ותזלפיברוקולי


לעשות עיגולים של גנש על נייר אפיה לסים כמה זמן במקפיאפרח-אש
ולהכניס שמגלגלים את הסופגניה
לחורר עם קש שקית אוכל וליצור מזרק פיראטי להפליא ט'


למלא שקית אוכל בריבה/גנאש/// להכניס קש ולחורר איתו את הפינהט'

ולהזריק כמו מזרק. אמור לעבוד.

 

 

איך מכניסים את הקש?פרח-אש
אפשר לחבר את הקש לשקית עם סלוטייפחילזון 123
תודה לכולכן! נשמור את הרעיונות, כרגע יש מזרק חדשיעל מהדרום
ממלאים שקית אוכל או הקפאה במלית שרוצים,,,,,,,,

ואז עושים חור מלמטה.

או עם צנטר.

תודה..שקית לא תחורר סופגניהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

בכל מקרה, נזכרתי שיש פה מזרק חדש. ננסה איתו...
צריכה עזרה דחופה!!אמא לנסיך קטן
הבטחתי לבעלי ארוחת חג חגיגית ואין לי מושג מה להכין. בא לי משו קליל וטעים.
הלוואי שתעזרו🙏
חשבתי גם על צורוס.. יש למישו מטבל טעיםאמא לנסיך קטן
חוץ פונדו שוקולד?
ריבת חלב או להכין שיתאים מלוחפרח-אש
פסטה ברוטב חלבי.מוריה
רעיונות*אשתו של בעלי*אחרונה
*מרק(אפונה,כתום,גריסים,עדשים,חומוס,שעועית)
*לביבות תפוחי אדמה+מטבל+סלט חסה/ירקות
*שקשוקה+סלט+בגט/לחמניות/בייגלה
מתכון טוב של מוסקה?אמא לנסיך קטן
מוסקה ומתכון טוב הולך ביחד?נחשון מהרחברון
זה חציל!!!! ! בעעעעע (נגעל) (מגעיל) (בוכה) כל הסמיילים שכ'''כ מגעילים שאין להם סמיילי
עכשיו הגזמת!!!אמא לנסיך קטן
לא מסוגל לראות להתקרב להריח לחשוב על הגועלנחשון מהרחברון
נפש הזה.
אצל לא מבינים שה' ברא אותו כדי שמבין שלא כל דבר זה אוכל?
חחחחח. מצטערת.. חציל זה אחד הדברים!אמא לנסיך קטן
בכל הווריאציות😏
מסכימה לגמרי!!*אשתו של בעלי*
חולה על חציל...
מטוגן/קלוי/אפוי/מתובל/לא מתובל/עם מיונז/בלי מיונז/עם בשר/עם רוטב/בלי רוטב/וכו'...
יש פה בעיה. רוח מוזרה עוברת על הפורוםאניוהוא
אנחנו מסכימים בהרבה מידי דברים בזמן האחרון.

חצילים זה בעעעע
וגם עושה את ההאמא של הצרבת....
אין לי מתכון ברור אבל אני אגיד לך מה אני עושה.חותמת+

פורסת חציל לפרוסות בעובי 1 ס"מ (בערך, בלי סרגל...) , מטגנת קלות.

מכינה אורז בבישול כמעט מלא. (לחציל אחד זה בערך 1/4 כוס לא מבושל, אבל אני תמיד מכינה יותר וחלק הולך למוסקה וחלק הולך לדברים אחרים)

ומכינה רוטב מרסק עגבניות, שום, קצת שמן, פלפל שחור, כוסברה, כמון.
מערבבת בקערה אורז ואותה כמות של בשר עם בצל קצוץ וביצה.
שמה קצת רוטב על תבנית, מניחה שכבה ראשונה של חצילים, שמה מהתערובת אורז ובשר ומכסה בעוד חציל, מניחה עוד מהתערובת ומניחה שכבה שלישית, שופכת את הרוטב על הכל.
בערך כף וחצי מילוי על כל חציל.

נשמע טעים.. אנסה. תודה!אמא לנסיך קטן
יצא מדהים😋😋 תודה!! ואמא לנסיך קטן
@נחשון מהצפון כדאי לך לנסות
לא להזכיר את שמי ואת הזוועה הזה באותו שבוע!נחשון מהרחברון
אתה נורמלי??????חותמת+

לא לאהוב חציל? כמעט כל צורה שלו היא טעימה במיוחד!


תבוא, אני אכין לך ארוחת חצילים:
חציל קלוי עם טחינה

חציל בטעם כבד

חציל כבוש

שניצל חצילים

מוסקה

סלט חצילים וזיתים

קציצות בשר ברוטב חציל

 

ועוד היד נטויה...

אני לא רוצה להתאבד אז אני לא אבואנחשון מהרחברון
אתה סוג של לא אמיתיאמא לנסיך קטן
אף פעם לא שמעתי על מישו שמתעב חצילים..
אנימשיח נאו בפומ!
בעצם לא מתעבת.
אף פעם לא העזתי לטעום.
וואי מה שאת מפסידה!חותמת+


האמת היא (סוד)נחשון מהרחברון
זה הדדי, הם מתעבים אותי גם....

כי פעם פע אהבתי אותם עד שהבנתי כמה הם מגעילים. ונפרדו דרכנו .. טכשפעם הייתה. אהבה - השנאה יותר גדולה
האמת שפעם תיעבתי חציליםת.מ.
עבר לי באחד ההריונות כשאמא שלי הכינה לשבת שניצל חציל היום אני אוהבת חצילים ברוב הצורות. (לא חציל במיונז נגיד)
יש מצב שלא אוהבים וריאציה מסוימתאמא לנסיך קטן
אבל את כל סוגי החציל?!?! איך אפשר זה כזה טעים😋
העיקר שכוסברה הוא אוהב *אשתו של בעלי*
כל האלו שמזועזעים מהטעם שלינחשון מהרחברון
מוזמנים לבוא לעשות תחרות בישול...
@חותמת+
@אמא לנסיך קטן

@שאר המשוגעים


גם אתם @ט' @אניוהוא
ואני אשים כוסברה ויהיה לכם טעים!
שלא תבין לא נכוו*אשתו של בעלי*
גמני אוהבת כוסברה,
אבל גם משוגעת על חציל...
אכן משוגעת...נחשון מהרחברון
איך אפשר לאהוב את הבעייה הזה.

טוב נעצור כאן את הדיון לפני שהמצב יחמיר. אני אדם נורמטיבי עד שזה מגיע לשם ... לא כדאי שאני אגזים, עד עכשיו זה היה רגוע
אני מוכנה לבוא לתחרותאמא לנסיך קטן
אבל תצטרך להתכונן היטב
מוכן שניםנחשון מהרחברון
רק אסור להשתמש בזבל...
בטח שאם תשים כוסברה יהיה טעים...חותמת+אחרונה

אני שמה כוסברה בחציל.

אולי ככה כן טעים לך חציל??

 

כיף לשמוע!חותמת+


שרשור מתכונים בריאיםאורח/ת
עוגיות גרנולה, סלטים שווים, לחמניות כוסמין וכו'.
אז תודה לכולם!רק טוב!
כוחו של הרגל..
יצירתיות בבקשהשוקולדד ציפס

עשיתי כבר סקר חברות- אבל בסוף תמיד אותן תשובות.

מה מכינים למנה עיקרית חוץ מעוף, ועוף ועוף, אה- לפעמים בקר...

איך אתן מגוונות את האוכל? אנחנו גם בררניים יחסית ואם אני יעשה משהו בצבע 'מוזר' בעלי לא יאכל....

רעיונות? פליז!

תודה!

דגים.מ.א.

וכמובן יש חלקים שונים של עוף ובשר, וצורות הכנה שונות. 

 

ביום חול אנחנו לא תמיד אוכלים מנה עיקרית "רשמית" - מבחינתי מרק שיש בו קטניות + אטריות/ קוסקוס/ פתיתים זו ארוחה מאוזנת וטובה. 

ליום חול או לשבת?יראת גאולה
לשבת אני מכינה רק עוף, או חזה עוף (שניצל, חזה עוף בתנור, מוקפץ).
ליום חול -
בשר טחון (אני מכינה מהודו טחון, אבל אפשר גם בקר או עוף): קציצות, בולונז, מוסקה, לזניה, פאי רועים, פשטידת בשר, ממולאים...
הודו אדום (צלי עם בצל או גם תפוחי אדמה), שווארמה
דגים, טונה
המבורגר עדשים

ואני בכלל לא מכינה ביום חול מנה עיקרית, מספיק לי שיש חלבון בארוחה - עדשים / חומוס / אפונה ברוטב, בתבשיל, במרק או בסלט.
קציצות, ממולאים, מןקפץ עם ירקות, כנפיים בתנורנשימה ארוכה
יש בגדול הגדרה למנה עיקריתנחשון מהרחברון
משביעה, טעים ומרוכז.
עוף דגים קציצות זה עיקרית כי זה מנה מנה וזה משביע

אבל מה ההבדל בין קציצות עוף לקציצות קטניות? זה תוספת וזה עיקרית כי התרגלנו.
כנ''ל פשטידת ירקות לעומת לזניה. פירה עם שעועית ברוטב לעומת פאי רועים. חמין בשרי לעומת צמחוני עם בצק (קיגל של חמין) יש סטטוס למנת החלבון הזו מן החי שהופך כל 2 תוספות למנה עיקרית.אבל לא באמת צריך את זה...

אז יש המון המון מנות משביעות שאפשר לעשות ללא בשרי/דגים אבל זה יראה כארוחת תוספות. אבל-אם לא אכפת לכם אז נתן דוגמאות.

אתן דוגמא אחת פלפלים/שאר ירקות ממולאים באורז וירקות קצוצים ברוטב.אחלה מנה עיקרית
.
קציצות בשרנעמוש הממוש
תודה לכולכם על הרעיונות... בקיצור קטניות ולשנות הגדרות!שוקולדד ציפס


אני מכינה חלבי, דגים קטניות לא מתבססת כמעט על בשרי.חותמת+


שניצלים, קציצות בשר, קציצות עוףחדשה ישנה
אם התכוונת לשבת אז אני משדרגת לפעמים את הקציצות מכניסה את התערובת לבצל ממולא/ קישוא ממולא/ כרוב ממולא./ ארטישוק
וגם אפשר קציצות מטוגנות בלי רוטב.
קציצות טונה מטוגן או אפוי.
איך את ממלאה קישוא?עלה למעלה
הכי מתאים קישואים קטניםחדשה ישנה
אבל אם אין, חוצה לאורך ואז לחצי כדי שיהיה קטן יותר.
בעזרת סכין וכפית מגלפת את הפנים של הקישוא זה ממש פשוט כי זה רך יחסית. ממלא קציצה ומשאירה בולט כלפי חוץ שיהיה יפה .. למרוח על הצד של הבשר ביצה ולטגן רק מהצד הזה ,להעביר לתבנית ולהכין רוטב איך שאוהבים ולאפות.
(רוטב עגבניות ושום/ שום, שמן כורכום מלח פלפל)
בורקס בשרה-אנונימיתאחרונה
אז... מה עם מתכון ללביבות?כתר הרימון
לביבות תפו''א. לא משהו מורכב מדי.
אשמח, תודה!
הכי פשוטיראת גאולה
תפוחי אדמה מגורדים גס או דק או חלק וחלק,
מוסיפים ביצה, מלח ופלפל.
אפשר גם בצל קצוץ או בצל ירוק.
ומטגנים.


אני מוסיפה לעיסה שמן, ואופה.
כמויות?כתר הרימון
כמה שמן, כמה ביצים על כמה תפו''א?
לפי העיןיראת גאולה
בערך - ביצה על 3 תפו"א.
כשאת מערבבת את הביצה לתוך התפו"א, צריך שסה"כ יהיה מספיק ביצה כך שכל התפו"א יהיו מעורבבים בביצה. ולא יותר.

שמן - אני שופכת... אולי כף לכל תפו"א..
שלא ידלל מדי את העיסה, מצד שני, יותר שמן יותר טעים.
טיפ כללי..מקום בעולם
צריך להמנע כמה שאפשר מהנוזלים..
ולכן כדאי לשים את כל העיסה בתוך חיתול בד(חדש כמובן ;) ) ולסחוט טוב טוב..
ככה נשארים הכי מעט נוזלים שאפשר..
אחרי הביצים או לפני?נחשון מהרחברון
אני סוחטת ככה גם לפני וגם אחרי האמת..מקום בעולם
המתכון הכי כיפי הוא 2 מצרכים בלבדנחשון מהרחברוןאחרונה
תפו''א ובצל. אה, וגם טיפה שמן ומלח.

על כל 2-3 תפו''א שמגרדים גס (וסוחטים. חשוב) מבשלים תפו''א אחד (כדאי לחתוך לקוביות קטנות, מקצר את הבישול) עד שמתרכך ועושים פירה.

את הבצל (חצי בצל בערך לכל 3 תפוא) מגררים דק וסוחטים. אפשר לטגן בשמן עד שמזהיב ואפשר ישירות לערבב עם הפירה והתפו''א המגורר. מלח מערבבים ולמחבת. אם רוצים בתנור אז כדאי להוסיף קצת שמן לתערובת. שיעשה כאילו
מחפשת מתכון לעוגת תפוחים מרוסקים ולא חתוכים לקוביותחדשה ישנה
בחושה כזאת שיוצאת רכהה..... יש למישהו בקהל?
אני מכינה מתכון פשוט של עוגה בחושה, ומגרדת תפוח לתוך הבלילהיעל מהדרום
לק"י

אפשר להוסיף גם קצת קינמון.
יש בספר עוגות לכל עת עוגה מעולהט'


אולי באמת הגחע הזמן שאשתמש בספר הזהחדשה ישנה
שמעלה אצלי אבק....

תודה לך וליעל!
זה השולחן ערוך של האפיה!!!ט'

הספר הראשון שקניתי אחרי החתונה, קודש קודשים

 

אין עוגה שלא מצליחה שם.

 

 

מתכון מעולה של ניקי-אני מגרדת במקום קוביותמעין אהבה
לגרד 2 תפוחים
להוסיף אליהם 2 כפות סוכר חום
וכפית קינמון

1כוס סוכר
2ביצים
3/4 כוס שמן
סוכר וניל
1כוס קמח
א.אפיה

לערבב ולהוסיף לזה את התפוחים המגורדים

30 -40 דקות בערך
יוצא ממש ממש רך וטעים

הכנתי את המתכוןה-אנונימית
ויצא מדהים!!!!! לא הצליחו להפסיק לאכול!!! ממכר בטירוף... ממליצה ממש, תודה על המתכון!
חח זאת העוגת 5דקות הקבועה שלי..ממש קלה וטעימהמעין אהבה
יש לי מתכון אליפות!!!! עם תפוחים מגורדים...*אשתו של בעלי*



טעימה!! טעימה!!
מה זה שטרויזל?מעין אהבה
זה תערובת פירורית*אשתו של בעלי*
של קמח,סוכר וחמאה...אפויים...
ויש המכנים זאת-קרמבל.
ואפשר בלי חמאה?מעין אהבה
נגיד עם שמן?
לא...*אשתו של בעלי*
כל הקטע זה עם חמאה.
עם שמן זה יצא מרקם אחר.
אם את רוצה פרווה,תעשי עם מחמאה
אפשר..לא מבטיחה שיצא זהה, אבל כן פירורייעל מהדרום
שטרויזל- זה לא יהיה...*אשתו של בעלי*
אבל פירורים כןיעל מהדרום
גם זה לא בטוח כ"כ*אשתו של בעלי*
החמאה נותנת מרקם פירורי בגלל הנוקשות והמוצקות שלה,מה ששמן לא יצליח לעשות באופן מוצלח.
אני מכירה מתכונים עם פירורים משמןיעל מהדרום
לק"י

לא יודעת איך זה עם חמאה, כדי להשוות.
אולי יש מתכונים כאלה*אשתו של בעלי*
אבל השטרויזל המקורי(והמוצלח לטעמי) זה עם חמאה בלבד!
א י עושה מלא עוגות פרורים עם שמן וזה אחלהמעין אהבה
לא מכניסה מרגרינה הביתה בקטע עקרוני כי זה זבל וממש לא בריא
וחמאה לא פרקטי כי עוגה מכינה רק לשבת

אני אעשה עם שמן ואראה לך שיוצא טעים גם אם לא כמו עם חמאה
סתאם.. אבל באמת אנסה
תעשי,בשמחה!*אשתו של בעלי*
אבל הטעם והנראות אחרים לגמרי!
עוגת רסק תפוחים של ניקי בסמיילי צהובאחרונה
מושלמת
אפשרי שבורקסים לא ידבקו לתבנית בלי נייר אפייה?מבקש אמונה

איך?? 

לא שאני מכיר דרך. למה בלי?נחשון מהרחברון
משום מה עם נייר אפיה יוצא לי רך מלמטה.מבקש אמונה

אני רוצה שיהיה קריספי

אז אולי על נייר על הרשת?!או"ר
אולי.. לא יודע.מבקש אמונה

אבל אני זוכר שבצק שנאפה מונח על הרשת, בשלב שהוא נעשה רך

הוא מתחיל- סוג של- לנזול דרך החורים.    זה קרה לי במלאווח לפחות (אולי כי הוא גדול יותר..)

לעשות עם מרחקים בניהם. ותמורת מחומם מראשנחשון מהרחברון
מממ... תודה. מניסיון אתה אומר? מבקש אמונה


לערבב מים עם הביצהמושיקואחרונה

ולמרוח מ2 הצדדים