שרשור חדש
מחפשת רעיונות למאכלים שאפשר להכין מהלילהאנישוש
שיהיה לבעלי לקחת לעבודה יוצא בבוקר מוקדם וחוזר בלילה...
יש לו איך לחמם?ירושלמית טרייה
גם אם אין איך לחמם או לקרר, סנדוויץ גדול עם נקניק או טבעול וגם חמוצים וחרדל וכו' יחזיק מצוין. גם גבינה צהובה. אולי גם חביתה. וכמובן אפשר להכין בלילה. אני אף פעם לא הייתי מכינה בבוקר לטיולים כי אז אין זמן להשקיע..

אם הוא יכול לקחת קופסאות ולחמם אז אפשר כל דבר. ואם יש מקרר אז אפשר גם סלט.
קוסקוס בורגול סלט פסטהמושיקואחרונה


מחפשת קישור לאתרimosh30
אני מהנייד ולא מוצאת זוכרת שקראו לו משהו עם המילה טעים היו שם מתכונים עם 2 מרכיבים 3 מרכיבים כל מיני דברים פשוטים בעיקר לילדים.. מישהו מזהה?
הכל טעים אולי?טל מזרחי
ניסיון נןסף..imosh30אחרונה
רעיונות לארוחת ערב בדירת שירותMoro
ארוחת ערב שווה, לא יקרה ולא לוקחת הרבה זמן
פסטה ושניצלים.מוריה
פתיתים וביצים.
וסלט ירקות בשביל הבריאות סה"רורית
קרפ- תחפשי מתכון של ניקי. יוצא מעולהש.א הלוי
מרקים- לוקח לו גג שעה בישול, קונים ירקות שרוצים + שקדי מרק (אם אתן כמה בנות יוצא ממש זול) וזה הכי כיףףף וטעים שיש.

פסטה ברוטב שמנת פטריות

מוקפץ- ירקות+ נודלס



אנחנו הכנו בזמנו קציצות טונה, שקשוקה, פתיתים, פנקייקשוקולד לבן


שקשוקה עם איזה לחם נחמד,סתם אחתאחרונה
אנטיפסטי, פיצות..
מה ההבדל בין קמח כוסמין לבן לקמח כוסמין?התנערי מעפר
הוא בעל ערכים תזונתיים בדומה לכוסמיו הרגיל?

זה נשמע שזה ערבוב של קמח לבן וכוסמין...
כמו ההבדל בין קמח חיטה מלא ולבןחוזרת
תודההתנערי מעפראחרונה
אני בחנות, אשמח לדעת איזה קמח כוסמין מומלץבריאות ונחת
אמנם כבר לא בחנות אבל אשמח לתשובהבריאות ונחת

אני רוצה לקנות קמח כוסמין ויש כמה סוגים

האם יש חברה מועדפת?

כמה אחוז כדאי? 100? 80? או בכלל כוסמין לבן? לא מבינה בזה כלום.

אני הכי אוהבת את של יצהר "עץ השדה"ט'


אני אוהבת את נפלאות ויצהר.. משתמשת לרוב לרוב ב80 אחוזמקום בעולם
הלבן מרגיש לי קמח רגיל מדי..
אני אוהבת את של יצהר, ניצת הדובדבן ומנחת הארץמחייכת =)
כמובן שעדיף 100 אחוז כוסמין מלא..
הכי אוהבת את של יצהר ורובינפלדת.מ.
יש עוד כמה שהם בסדר והיה אחד שאני לא זוכרת של איזה חברה שלא היה מוצלח כ"כ (קניתי פעם ברמי לוי אבל לא ראיתי מאז)
תודה לכולן!!!בריאות ונחת


נפלאות מעולה!חדשה ישנה
יש את על המשקלMoro
הקמח שלהם מעולההה
דווקא לא מתלהבת ממנו..ת.מ.
משתמשת קבוע בקמח כוסמין של על המשקל ומרוצה מאודאמת ואמונהאחרונה

איך מכינים אורז מתוק?פרח חדש
זכור לי שיש משהו כזה עם חלב וסוכר
תוכניות בישול/קונדיטוריה מומלצות?אביה*
לצפטיה ביוטיוב, רק בעברית.. :/
אשמח.. ראיתי הרבה את קרין גורן.. מחפשת לגוון
בעברית אין משו מיוחדקראנץ שוקולד
יש בצרפתית כמה עמודי פטיסרי מעולים של קונדיטורים טובים.
אבל אני לא יודעת צרפתית אביה*
גם משהו ברמה עממית יותר יעזור..
יש כל מיני בלוגרים אבל לא משו מסודר שאני מכירקראנץ שוקולד
יש תוכניות אפייה כמו של מיקי שמו, אורן בייקר ודודו אוטמזגין אבל לא ממש מלמדים שם טכניקות ונכנסים לפרטים אז לא יודע כמה תלמדי מזה..
אשמח לקישור.לב אמיץ

בטוח מעניין מאוד.

זה למשל מאד מפורטקראנץ שוקולד

ויש גם קישור לעמוד עם המתכון

תודה. יפה כל כך.לב אמיץ


בכיף, זה ממש מעשיר למי שרוצה ללמודקראנץ שוקולד
הם מפרטים שם את כל השלבים ומכינים גם קלאסיקות וגם עוגות ראווה מדורניות עם כל השלבים בפרוטרות.. יש עוד כמה כאלה ןיש גן סרטונים של פייר הארמה המפורסם גם כן מדהים..
וחזרתי לבית אמאלב אמיץ

צרפתית..

 

תודה.

לא מכירה בעברית, רק באנגלית:ט'

משהו חשוב לזכור - פרט לערוצים יעודיים לעיצוב עוגות בכולם תמצאו מתכונים לא כשרים.

 

ערוץ שאני מאוד אוהבת כי יש גם המון הומור וכייף לצפות . לומדת הרבה מאוד מהם - 

 https://www.youtube.com/channel/UCfyehHM_eo4g5JUyWmms2LA

 

ואלה קצרצרים https://www.youtube.com/channel/UCJFp8uSYCjXOMnkUyb3CQ3Q

 

https://www.youtube.com/channel/UCFCvI7xUfc0LA5GxXvFQWtw

 

הוא גם נחמד לפעמים https://www.youtube.com/channel/UCwZcpfUOuLH9UEXvFPHIAWQ

 

 

https://www.youtube.com/user/ByronTalbott/videos

 

https://www.youtube.com/user/EntertainingWithBeth/videos

 

https://www.youtube.com/channel/UCemXyN0MvApSEEtGvAsdo3g

 

https://www.youtube.com/channel/UCoMum0pwewO8_WtTlUQxGHw

 

 

בייק-אוף בריטניה גם מעולה, כל העונות עד לעונה הנוכחית, למדתי מהם הרבה מאוד וכייף ליישם אצלי במטבח.

גם למאסטר שף ג'וניור של ארה"ב יש עונות טובות.

 

להרבה מאוד שפים מפורסמים יש ערוצי יוטיוב: גורדון רמזי, ג'יימי אוליבר ועוד המון.

 

 

תודה. איזה יופי. מלא מה ללמוד.לב אמיץ


תודה על ההמלצות!!abcאחרונה
נראה שווה.

ואולי על הדרך נשתפר באנגלית
רעיון לסדשכבר אמא
יש לי בעיה עם סדש פרווה.. מה יש להכין??רעיון למישהו??
שניצל דגש.א הלוי
פשטידות שונות
לחמניות במילויים שונים
פסטה
תפו"א בתנור
אנטיפסטי
סלמון מעושן+ קרקרים וסלטים
אורז + סלטים

אנחנו בדרכ אוכלים סלטים שנשארו ודגמטילדה
אנחנו תמיד אוכלים פרווהג'נדס
סלטים מבושלים שנשארו
קציצות טונה או פשטידה כלשהי.. וסלט חי חדש ומרענן..
יש לקנות שווארמה צמחונית (קפוא)!!מירב!!

אתה מטגן את זה עם בצל,

קונה כמה לאפות...אחלה מנה

 

ממליצה.

וואו תודה רבה לכם שבת שלום!!כבר אמא
אולי מאוחר מידי אבל לשבת הבאה לפחות..הכל מהשםאחרונה
מחפשת מתנה שווה לחברה טובה ליומולדת שלי ממש באה לי להפתיע אונערה ישראלית
נראה לי שזה פורום פחות מתאים לשאלה הזאתיעל מהדרוםאחרונה
הכנתי חלות ומסתבר ששכחתי לשים מלח בבצק =/מחייכת =)
איך זה אמור לצאת?
לא נראה לי נוראחילזון 123


מניסיון יצא קצת תפל, אבל לא נורא מידיש.א הלוי
תפזרי מעט מלח גס ..ברוקולי
זה לא יזיק באפיה,אבל ייצא תפל מאוד.!!מירב!!


הייתי ממליצה לך לערבב במים חמימים מלח שיהיה נמס...!!מירב!!

ולמרוח את החלות..שייספג קצת בפנים.

כי באמת מנסיון,בלי מלח,זה תפל רצח ננה-בננה

תודה רבה..מחייכת =)
באמת יצא קצת תפל, אבל עדיין טעים..ולא נורא אוכלים את זה עם סלטים אז לא ירגישו .. תודה!
את יכולה לשים למעלה זעתר עם שמן זית או טיבול כלשהוארק אמונהאחרונה


הייתה תקופה שאף פעם לא הוספתי מלח...שירקי
שמתרגלים לטעם זה בסדר...
אם אוכלים את זה עם עוד דברים אז לא ממש מרגישים... בכל אופן אל תדאגי החלות לא ילכו לאבדון חח יש מה לעשות איתן....

איך אני אדע שלא אפול בהם שוב?? ה א ב ו ק ד ו . . .abc
אחרי שזרקתי הבוקר באכזבה רבה שניים יפיפיים -
שכבו פה כמעט חודש כולל כל הטריקים ולא, הם לא התרככו בכלל!

איך אני יודעת מה לקנות להבא?
הם גם יקרים וגם מאכזבים..
אשמח לכל הטיפים לקניה מוצלחת
אני קונה כאלה שכבר התחילו להתרכך.לב אמיץ


לקנות את הזן המחוספס ולא את החלקקראנץ שוקולד
הרבה יותר טובים וטעימים..
אז אני חושבת בדיוק הפוך מודדת כובעים


הם היו בין מחופס לחלק abc
לא עבד לנו..
גם אני גיליתי את זה.....44444
פרסמו באמת שיש את הזן של אבוקדומודדת כובעים

שנקטף טרם עת ולא יבשיל לעולם...

 

אני כבר קניתי השנה כמה פעמים אבוקדו קשים והיה מצוין.

לשים בתוך עיתוןעוגת דבש
גם לי היו השנה אבוקדו קשים שממש לקח להם המון זמן להתרכך אך בסוף זה קרה והיה טעים.

צריך לגלגל כל אחד בעיתון ולשים במקום לא קר. הם אוהבים חום. אני שמתי בתוך התנור כשהוא לא עבד.

בהצלחה רבה
נוסה. לא עבד.abc
צריך סבלנותעוגת דבש
אצלי כפי שאמרתי היו כמה כאלה שלקח ממש הרבה זמן עד שהם התרככו.
איזה טריקים ניסית ?נטע1

בכל מקרה - אם אני רוצה אבוקדו שכבר אפשר יהיה לאכול היום/מחר אני קונה את הרך.

ובנוסף קונה כמה קשים ושמה בארון בשקית נייר עם תפוח עץ. זה עובד לי יופי

אממ..abc
בדרך כלל שמה יחד עם התפוחים או על השיש במקום מוצל או בארון
לפעמים כשיש עיתון מצוי אז עוטפת ובארון של הירקות (המאוורר)
האמת, פעם ראשונה שנתקלתי ככה בתופעה. קראתי שיש זן דפוק וכנראה נפלנו עליו כי קניה קודמת הייתה ממש מוצלחת
חבל. אבל כפרת עוונות. נשתדל ללמוד את ההבדלים ולקלוע לסוג טוב יותר בפעםמהבאה..
קראתי היום שגם בננה יכולה לעזורמיתרי זהב


אצלנו האבוקדים כמעט תמיד בסלסלה עם בננותירושלמית טרייה
ואף על פי כן היו גרועים שנשארו קשים עד שהרקיבו..
קרה לי עם בננותשירקיאחרונה
שמעולם לא הבשילו נשארו ירוקות וקשות

ולאבוקדו יש עוד שיטות אבל אם את אומרת שיש זן כזה אז כנראה שגם זה לא יעבוד....
איך אתם מכינים רוטב בלונז?מטילדה
ככהחוזרת
מטגנת בצל. מוספיה שום עד שמוכן. עגבניות עד שמאורגנות קצת. בשר טחון. מפוררת אותו ובסיר עד שנאטם. אחר כך מוסיפה רסק עגבניות ומים ומלח. מבשלת עד שכמעט מוכן. מוסיפה פלפל פפריקה וטיפה סוכר (לחמיצות של העגבניות. לא תמיד)
מבשלת עד שמצטמצם
אני על אותו עיקרון, אבלסמיילי צהוב
זורקת פנימה הכל בערך.. בצל שטם עגבניות גמבה פטריות אפונה עשבי תיבול.. לפי מה שיש בבית והמצברוח.
וכמובן בשר
מכינה כמו חוזרתחדשונת
רק שאני שמה רק 2 רסק עגבניות וכוס וחצי מים אחרי שפוררתי את הבשר, ובלי סוכר, אלא רק מלח, פלפל, אורגנו..
לאחר שרותח מבשלת על אש נמוכה בערך 20 דק' או יותר - תלוי כמה רוטב את רוצה

ב
תודה! הכנתי ויצא טעיםמטילדה
תכלס זה פשוט רוטב לפסטה רק עם בשר. ..
נכוןחוזרת


הכי פשוט הכי טעים!!!מירב!!
בצל מטוגן
רסק עגבניות
מלח
פלפל
שמן זית
ושום.

מושלללם!
רוטב בולונז הוא עם בשר...חוזרת
נו..אני רשמתי את מה שמוסיפים לבשר 😌!!מירב!!
במקור - רוטב בולונזהראלון
בולונז - זהוא רוטב על שם עיר המוצא שלו בולוניה עיר גדול ומאוד מפורסמת באיטליה.

זהו רוטב שקיים עוד מלפני המאה ה18 והוא נעשה לרוב בלי/עם מעט מאוד עגבניות רק בשביל הצבע. זה איננו רוטב עגבניות עם בשר זהו רוטב ראגו(תבשיל מאודה של בשר וירקות).
הוא מכיל בשר בצל שום יין ומעט עגבניות(כ2כפות רסק בלבד לשיר גדול).

אחלה רוטב העיקר שיהיה טעים אך ללמוד קצת על מקורות המתכונים ואז מכינים מאכלים הרבה יותר טובים.

אני צלם אוכל וסטודיו ולומד להיות דיאטן.
נו פחות או יותר הרוטב שאני אמרתי..😌!!מירב!!
שגיאות כתיב-לבדו הכווווול שובח"י המלך


הסבר יפה.לב אמיץ

בישראל לוקחים את הרוטב לכיוונים שמתאימים לילדים, והסגנון יותר עממי ופשוט.

תודה רבההראלון
תודה רבה

אך מה שעושים בישראל לדעתי איננו רוטב בולונז אלא רוטב עגבניות עם בשר אמריקאי.
אבל זה לא משנה העיקר שטעים ובריא.
מטגנת בצל, גזר חתוך קטנטן פלפל חריף ושוםסתם אחתאחרונה
ומוסיפה את הבשר ומפוררת, כשהבשר חום מוסיפה רסק, ראס אל חנות, חוויג', אולי קצת פפריקה... קצת מים ומבשלת עד שמוכן. יוצא מושלם 😍
רק אני מעדיף קינוחים על בסיס פירות מאשר שוקולד?קראנץ שוקולד
נגיד מוסים של תות, מנגו וכדו' על מוס שוקולד לבן/חלב וכו..
פירות מרגיש פחות כבד ויותר טעים..😋
אז לפחות תחליף ניק....ג'נדס

ויש עוד לא מעט כמוך... פשוט שוקולד ממכר ולכן יותר מכורים אליו... אהממ סליחה, אוהבים אותו....

😕קראנץ שוקולד
קינוחים הכוונה למוסים וקרמים למינהם, קראנץ לא נחשב קינוח😔
ואני בעד קומפוט ירושלמית טרייה
המכונה לפתן. בעצם סבתא שלי עליה השלום בעצמה לפתן ולא קומפוט.
כשהיינו באים אליה בקיץ אחרי ביה"ס הייתה מכינה לנו כוסות זכוכית גבוהות עם לפתן קר. רק המיץ, בלי פירות. הדבר הכי מרענן בעולם.

אני פחות מכירה קינוחים שמשלבים מוסים ופירות אע"פ שנראה לי שגם אני שמחה לזה יותר מלשוקולד כבד.
מה זה אומר לפתן? לא מכירהעלה למעלה
מרק פירות.מוגש קר.ירושלמית טרייה
תנסי מוס פירותקראנץ שוקולד
כמו דובדבן, תות, פירות יער ומנגו, טעים ביותר.. השילוב של השמנת עם הפרי מנצחת..
פרווה?ירושלמית טרייה
למה לקחת פרי טוב ובריא ולערבב אותו עם ריץ' דוחה? אבל אולי באמת זה טעים, אולי אנסה יום אחד.
פשוט מקציפים ריץ' ומערבבים עם תותים וכאלה, טחונים?
אם כבר, אנו אוהבת עוגה או אפילו מוס, עם רוטב של פירות - כזה מבושל קצת וטחון עם קצת לימון וכו'. מתה על רוטב תותים ליד עוגת שוקולד.
אפשר גם אבל לדעתי חלבי הכי טעיםקראנץ שוקולד
אישית לא סובל פרווה..
ו.. לא בדיוק יש כמה תהליכים, מכינים מרנג איטלקי ומקפלים למחית פרי, מוסיפים ג'לטין ואז מקפלים שמנת מוקצפת רך ומקררים..
רוב הסעודות החגיגיות הן בשריות.ירושלמית טרייה
מה שכתבת זה כבר די הרבה עבודה, וזה עם ביצים חיות בעצם?
אבל זה כבר נשמע מאד טעים. אולי יום אחד אנסה..
לא לא ביצים חיותקראנץ שוקולד
מרנג איטלקי זה מרנג שבו הביצים מגיע לטמפ' מעל הפיסטור.. הסירופ מגיע ל-118 מעלות..
ונכון שבשרי יותר משובח, אישית מעדיף סתם פירות ופיצוחים מאשר קינוח על בסיס ריצ' אבל זה טעם אישי שלי..
אתה יכול לתת הוראות מדויקות יותר?ירושלמית טרייה
מתכננת לקנות אי"ה שקית תותים קפואים או משהו כזה.
איך מכינים את המרנג, כמה ביצים ומה עוד..
ריץ' אחד מספיק?
להשתמש בכל החבילה של התותים, כזאת של בודק?
אין על סורבה.לב אמיץ

אני יכולה לחיות על פירות.

 

לא קינוחים משוקולד, אבל שוקולד מריר או חלב...מממ

דווקא בחורף שוקולד נראה לי יותר מתאיםמודדת כובעים

בקיץ הפירות מככבים.

 

מה כבר אפשר לעשות מתפוזים ומקיווי?...

קיווי אפשר לשים על פאי פירותקראנץ שוקולד
תפוזים לא חסר אפשר להכין מליון דברים.. קרמים ומוסים ועוגות בחושות .
אגב אפשר להכין מרמלדות ושכבות קומפוטקראנץ שוקולד
ולשים בעוגות מוס
האמת זה כבר נשמע לי בעעע..ירושלמית טרייה
לא ביחד.. בנפרד.. זה רעיונות כללייםקראנץ שוקולד
כנ"ל44444
לא חבל על הפירות?ש.א הלוי

חמוד.לב אמיץ


לא רק אתהניקיתוש
אצלינו עושים הרבה פאי עם פירות שונים,
תפוחים, שזיפים, משמש.
הרבה קומפוטים מכל מיני פירות.
סלט פירות וגלידת וניל
אני עוד לא החלטתי מה אני יותר אוהבת..


כן מוטיבציהאחרונה
חלות לשבת....חלות רגילותבנדא מצוי!!
ועכשיו עם הקובץ...?אורה2x
ביקשתי עזרה עם חלות...בנדא מצוי!!
מה המתכון שלכם...
אבל חלות מקמח רגיל
אה אני משתמשת רק במלאאורה2x
כדאי לתייג
@ברוקולי - זהו עכשיו אני תמיד מתייגת אותך ראשונה
@קראנץ שוקולד @ט' @לב אמיץ @מודדת כובעים @חילזון 123 @שוגי @יעל מהדרום @ג'נדס @חוזרת @מקום בעולם ויש עוד מלא פעילים רציניים פה
אנו עושה את אותו מתכון לקמח רגיל או לקמח כוסמיןט'
2 קג קמח
5 כפות שמרים
1 כוס סוכר
2 כפות מלח
2 ביצים
5 כוסות מים פושרים
1 1/2 כוס שמן

מערבבים לפי הסדר הזה^
את השמן מוסיפים תוך כדי לישה.

הסוד לחלות אוריריות וגדולות זה התפיחה, תני תפיחה ראשונה - קליעה - תפיחה שניה וזה עוד יתפח בתנור.

ממש סמוך לאפיה למרוח בביצה מעורבבת עם דבש, זה ייתן פריכות לחלות וימתיק מאוד.
מתכון מצוין, יוצא שלוש חלות בינוניותבאורותאחרונה
קילו קמח(חשוב שיהיה בטמ' החדר ולא קר!)
כף מלח
7 כפות סוכר גולדן(אפשר גם לבן)
מערבבים.

שמים בצד שלוש רבעי כוס מים חמימים ביחד עם כף וחצי שמרים יבשים וכף סוכר. מחכים עד שיווצר קצף עד קצה הכוס ושופכים לקמח.
מוסיפים עוד כוס וחצי בערך של מים,
2 ביצים,
2/3 כוס שמן.
לשים טוב עד שהבצק אחיד לחלוטין! הסוד בחלות טובות הוא בלישה ארוכה ויסודית. בעקך 20 דק לישה.
כשהבצק אחיד ויפה, שמים להתפחה של בירך שעה וחצי, כשהקערה מכוסה שלא יתייבש הבצק.
אחרי ההתפחה עושים צורות, מניחים להתפחה חוזרת של גג שעה,
שמים ביצה מעל ושומשום/ מה שרוצים,
אופים על 180 מעלות לבערך חצי שעה(תלוי בתנור, החלות צריכות להיות שחומות מלמעלה אבל לא יותר מידי. )
זה המתכון שליחוזרת
2 קילו קמח
2 כפות שמרים
כף משפר אפיה
רבע-שליש כוס סוכר
שליש-חצי כוס שמן
2-2 וחצי כוסות מים חמימים
כף מלח

ללוש המון (במיקסר לפחות רבע שעה-20 דקות במהירות נמוכה) אישי כשהוא מכין מעדיף ללוש ביד...

תפיחה של שעה. צורות. תפיחה של לפחות חצי שעה. ביצה. ולתנור על חום בינוני-גבוה
רעיונות למאכלים פרווה ללא גלוטןגן נעול
רוצה להכין משהו מתוק שאפשר לחלק לילדים (מאפינס, עוגיות...). ישנם שני ילדים רגישים ללקטוז ולגלוטן, מה שדי מגביל אותי. אולי לכם יהיו רעיונות?

תודה מראש!
עוגיות חמאת בוטניםEBM
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ: 1 כוס חמאת בוטנים 1 ביצה 1 כוס סוכר לערבב ליצור כדורים ולאפות עד שמזהיבים.

טראפלס: יש לעוגיונט טראפלס עם נוגט, הכנתי בלי הנוגט

מתכון: טראפלס שוקולד ונוגט
את יכולה פשוט לתת להם סוכריות על מקל...בוז
או פירות חתוכים

או כדורי שוקולד (עם פתפותי אורז במקום ביסקוויטים)
סכנה! מסוכן מאוד סוכריות על מקל. (או שלא כתבת ברצינות?)מוריה
זה היה חצי בצחוק חצי ברצינותבוז
כי היום כל ילד אלרגי למשהו אחר, ואז צריך לאפות עוגה נטולת קמח נטולת סוכר נטולת מרגרינה נטולת ביצים.
אז מה ישימו בה?
שכבר יביאו לילדים חביתה וזהו
גם חביתה זה עם ביצים חילזון 123


את רואה??? (מתוסכל קשות) שמישהו ימציא אוכל ללא אוכלבוז
פצפוצי אורז עם שוקולדיראת גאולה
רציתי גם להציע את זה^^^... אפשר גם כדורי תמרים.חילזון 123


בראוניז עם קמח תפו"א או קורנפלור.ירושלמית טרייה
המתכונים הכי טעימים הם בלי קמח.
פסח?בוז
כן, זה באמת מתכון שאנחנו משתמשים בו בפסחירושלמית טרייה
אבל הוא כזה טעים שהשתחל לו גם לימות השנה.
אפשר את המתכון?בוז
אני לא מצליחה להעלות את התמונה שצילמתי ירושלמית טרייה
לא עובד מהפלאפון.
אולי בהמשך אוכל לנסות מהמחשב.
תודה רבה!בוז
עוגות של פסח מקמח תפואאמת ואמונה

אפשר עוגיות ללא אפיה על בסיס פצפוצי אורזשוקולד לבן
עם חלבה או חמאת בוטנים (יש לי מתכונים אם את רוצה)
נשיקות קצף+mp8
עוגיות פיצוחיםקראנץ שוקולד

ויש היום ביסקויטים כתחליף אז אפשר להכין גם כדורי שוקולד או עוגת ביסקויטים ללא גלוטן..

תודה רבה על הרעיונות!גן נעול
אשמח למתכונים של כדורי התמרים והבראוניז
גם לי יש ילדה שרגישה לחלב וגלוטןחברה שלךאחרונה

אני מכינה פיצפוצי אורז כך:

ממיסה במיקרו חבילת שוקולד מריר + כף או שתיים טחינה גולמית

מוסיפה כוס פיצפוצי אורז/ קורנפלקס ללא גלוטן

אפשר לשים במנג'טים, או לשטח בתבנית ולחתוך אחרי שקצת מתקשה

מומלץ להקפיא ואחרי שזה מתקשה לשמור במקרר

טעיםםםםםםם!

חוצמזה- אני משתמשת בקמח "כרגיל" במתכוני עוגות רגילים,

בינתיים בכל המתכונים שניסיתי יצא כמעט זהה למקור, וכולם התלקקו!

ממליצה מאד!

 

 

 

מחפשת מתכונים לעוגות ועוגיות ללא סוכרבת 30

חיפשתי בכמה אתרים אבל הכל היה עם תחליפי סוכר מאוד לא בריאים...

אשמח לשמוע- מתכונים קלים להכנה ובאמת בלי סוכר. (אפשר פירות, או קצת סילאן)

משהו שעשיתיחילזון 123

עשיתי לא מזמן את המתכון של הבצק פריך של יעל מהדרום עם קמח כוסמין ודבש (או אולי סילאן?) במקום הסוכר. לא יודעת ממש כמות פשוט שפכתי קצת... יצא עוגיות חמודות.

 

יש לי גם עוגיות עם טחינה על עקרון דומה אם את רוצה

תודה!בת 30
בצק פריך בלי סוכר עם מילוי תמריםיעל מהדרום
אין לי מתכון ספציפיעונה חמה
אבל כדאי לנסות להחליף בבצקים את סוכר בדבש או סילאן, בעוגות בחושות לשים תרכיז תפוחים טבעי (לשים לב שזה גם במקום נוזל) .
צריך להעז ולשחק עם המתכונים עד שמרוצים מהתוצאה, כנראה שזה לא מתאים לכל אחד...
דוגמא שיש לי בראש- עוגת תפוחים:
בסיס של בצק פריך - קמח, חלמונים, שמן, סילאן, א. אפיה.
מילוי - חלבונים, תפוחים מגורדים, קינמון, חמוציות/צימוקים
וזהו.. אפשר גם לקרוא לזה פשטידה
פצפוצי אורז הולך?1289
לערבב בקערה פצפוצי אורז טבעיים, טחינה דבש וקקאו. להדק בתבנית, להקפיא, ולמרוח חמאת בוטנים מלמעלה.

עוגיות תמרים מגולגלות - לבדוק תמרים להשרות במים רותחים, לטחון, למלא בבצק - אפשר בצק ספידי, לגלגל לחתוך חצי חיתוך ולאפות
תודהבת 30אחרונה
איך מכינים את דייסת הקוואקר הכי טובה שלכם??ט'
מה, כמה ומתי?
מממ, יאמיחדשונת
כוס קוואקר
חצי כוס מים
לפי העין חלב (בד''כ הרבה אני אוהבת נוזלית)
סוכר
סוכר וניל
מעט מעט מלח
מבשלת הכל עד שנהיה סמיך כזה
מגישה בקערה ומעל מייפל

בד''כ בערב כשקר ממש ממש
אני מכינה במיקרוגל על בסיס יומי - מהיר, קל ויוצא נהדר.אמא אדמה
א. שמה בקערה כ-5 כפות קוואקר.
ב. מכסה את הקוואקר בחלב, מערבבת ומוסיפה עוד מעט חלב (מכסה הכל, אבל שעדיין יהיו מעט "איי קוואקר". כמות החלב זה הכי משמעותי, לכן הפירוט).
ג. מניחה את הקערה במיקרוגל ומדי פעם בודקת. אם נוזלי, מחזירה.
ד. מוציאה מהמיקרוגל כשאני מנענעת את הקערה ורואה שזה במרקם ג'לי.
ה. מוסיפה מלח (כחצי כפית), קורט קינמון וכף סירוף מייפל. אפשר גם קצת תמצית ווניל, אך ממש לא הכרחי.

* אפשר להחליף את החלב במים. יוצא כמובן פחות טעים, אבל טוב לילדים עם שלשול...
* אפשר להחליף את סירופ המייפל בדבש / סילאן.
גם אני מכינה במיקרוגלliki
קוואקר
מים
קצת דבש
קינמון
קוקוס
3 דק׳ במיקרו ולערבב.
כשמוכן אני מוסיפה צימוקים
ארוחת בוקר מעולה לימים קרים!!
עכשיו אני חושבת שכדאי להוסיף גם מלח
המלח ממש משדרג!אמא אדמה
בהתחלה לא שמתי מלח כי תכל'ס זו דייסה מתוקה, אבל ברגע שהוספתי הבנתי עד כמה הטעמים קודם היו חסרים...
זה לא גולש לכם? תמיד כשניסיתי להכין במיקרו הכל נשפך וגלש...חילזון 123


פעם זה גלש לנו ואני לא בטוחה למה הפסיק...אמא אדמה
עכשיו זה מתנפח, אבל לא גולש.
אולי זה קשור בזה שהקערה יחסית עמוקה.
אולי זה קשור בזה שאנחנו לא מוסיפים כלום לחלב ולקוואקר (אם מוסיפים מלח לפני, נראה לי שזה כן גולש).
או שזה בגלל שסך הכל מדובר בכמות כמעט זהה של חלב וקוואקר, ועד שזה מגיע לשלב הרתיחה, הקוואקר כבר מסמיך את החלב והוא לא נוזלי יותר.
על הגז, בפינג'אןמודדת כובעים

פשוט מאוד - להרתיח חלב, להוסיף קוואקר לפי כמה שאוהבים סמיך, מבשלים 2 דקות ויאמי.

 

מוסיפים: סוכר/סילאן/דבש + קינמון או שוקו.

תודה על השירשורבריאות ונחת
נראה לי שאתחיל להכין לילדודס
לשידרוג - מוסיפים תמרים ואגוזיםbeee

תמר אחד גדול חתוך לחתיכות וקצת אגוזים מרוסקים לחתיכות קטנות.

במקום סוכר / דבש / סילן

 

אני מכינה עם מים חמים ואחר כך מוסיפה קצת חלב

אני הכי אוהבת ככה:ניל"ס

מים רותחים

צימוקים בהירים

קצת קינמון

מכסים לכמה דקות וזהו! כמה פשוט ככה אני אוהבת

 

לילדים בד"כ מוסיפה דברים ממש שיש בבית, חלב, קוקוס, סילאן/דבש. אבל "מבשלת" רגיל עם מים רותחים.

פעם גיסי הכין להם דיסה עם חלב רותח והם פשוט לא אכלו

לפני בוקר לחוץ משרה בחלב מהערבירושלמרית

בערב שמה בקערה קוואקר עם 2 כפיות סוכר וקינמון ומכניסה למקרר.

בבוקר אולי מוסיפה קצת פרי או אגוזים.

יוצא לדעתי יותר טעים מאשר עם מים או חלב מבושל אבל זה יותר מתאים לקיץ כי זה קר.

אני אוהבת לאכול את הקוואקר עם..!!מירב!!

דבש/סילאן

טחינה

וטיפת מים לריכוך הקוואקר.

אמממממממממא זה יוצא מעדן!!אוהב

אם כבר קוואקר אז שיהיה בריא!נפשי שמתני
מה שאני מכין בד"כ זה ככה, שמים בקערה:
קוואקר
מים חמים
סוכר חום לפי הטעם
קנמון
זרעי צ'יה (למי שלא מכיר, נחשב סופר פוד, מאוד בריא ומזין, אך חייב השרייה במים לפני שאוכלים אותו, ככה שיוצא שלהוסיף אותו לקוואקר זה מעולה)
לא חייב חלב בשביל קוואקר! ואם כבר, אז חלב שקדים/אורז

או
אם רוצים להתפנק פעם ב אז להוסיף כמה קוביות שוקולד מריר איכותי לפני שמוסיפים את המים החמים ופשוט לערבב אותו עם הקוואקר. אחרי שמוסיפים מים חמים מומלץ לא לערבב יותר מידי כדי שישאר שוקולד נמס..

לבריאות!
יכול לפרט על הצ'יה? למה זה טוב?אפאחרונה


כמה פעמים בשבוע אתםסוסה אדומה
אוכלים/מבשלים בשרי?
מבשלת בשישיג'נדס
הבנות אוכלות במעון ארוחת צהרים
אני אוכלת מה שנשאר עד שנגמר ואז מאלתרת... לפעמים אפילו מביאה לבנות שוב בשרי בערב...

(הייתי רוצה לבשל יותר קטניות אבל רק המחשבה על הברירה שלהן ונגמר לי הכוח...)
תלויחוזרת

בתקופות שאני חלשה מאוד- אני משתדלת לאכול בשרי גם באמצע שבוע.

לרוב רק שבתות

שאלה לשתיכן, מה הבעלים שלכן אוכלים?סוסה אדומה
בישיבה...ג'נדס
כל פעם משהו אחרחוזרת

אתמול הכנתי תבשיל של אורז וירקות שיספיק לו ליומיים

בעיקר קטניות (הוא לא אוכל גלוטן)

מה את מכינה כשאת לא מכינה בשרי?סוסה אדומה
ככהחוזרת
אורז עם ירקות (כל פעם ירקות ותבלינים אחרים)
פלאפל
סלט קטניות (קינואה/שעועית/עדשים עם ירקות חיים קצוצים)
מטבלים מקטניות עם פריכיות אורז
בורגר עדשים
קציצות של ירקות/קטניות
כוסמת עם בצל/בצל וירקות/...
יש עוד דברים. זה מה שיש לי עכשיו בראש
ירקות מוקפצים עם איטריות אורז שטוחות ורוטב סויהחילזון 123

אפשר ירקות שונים. מה שיש.

אפשר להוסיף קוביות טופו.

אפשר לערבב ביצה מעורבבת לתוך התבשיל לפני סיום הבישול

משתדל לאכול כל יוםארץ השוקולד
לבשל פחות יוצא לי
אוכלים בעיקר בשבת..ואם נשאר משהו טעים משבת אז גם בראשון ;)!!מירב!!


ומה אתם אוכלים במשך השבוע צהריים?סוסה אדומה
בעיקר פרווה!!מירב!!

לא אוהבים להיות בשריים בשעות המאוחרות של הצהרים.

אז זה משתנה.. אוכלים מרק קיטניות,קינואה עם ירקות,ודברים בריאים ומשעממים שכאלה..

או אם ממש רוצים להפציץ בשינוי..אז...סתם טוסט חושב

בשרי במהלך השבועבת מלך =)
זה בעיקר שניצלים, קציצות, נקניקיות, עוף בתנור..
ויש עוד..
(זה מה שאני זוכרת מהבית..)

>>ברוקולי

 

בשבת בד"כ ארוחה אחת 

+ 3/4 פעמים בשבוע 

והשאר דגים 

 

לגבי בישול 

מבשלים ביום שישי 

וגם באמצע שבוע אם צריך 

כל יום... שיגעון של המשפחה שלי...בוז
בחמישי בלילה1289
אוכלים עד שנגמר ואז אוכלים פרווה. מרק עשיר, קציצות סויה/עדשים/פלאפל (הרבה פעמים מנביטה מראש כמות ומקפיאה(, מג'דרה, קוסקוס ואפונה ברוטב, שווארמה מסויה, תבשיל שעועית עם תוספת, כל מיני.
האמת מאז שהתחילו למכור לידנו עוף בזול אני מבשלת יותר ויוצא שאוכלים יותר בשרי
רק שבתות וחגיםהולם במיוחד
(כנ''ל האיש שלי)
עונהאמת ואמונה

בשרי או דגים אוכלת כל יום.

פעמיים בשבוע יש לי ארוחת צהריים מהעבודה.

בראשון שני זה שאריות משבת או שמבשלת בראשון אם לא היינו שבת בבית.

בד"כ מבשלת בעוד יום בשבוע.

אוכלים בשרי כמעט כל יוםדבורית
מבשלת לשבת כמות קצת יותר גדולה
בדכ מספיק לראשון שני
בשלישי שוב מבשלת ומספיק גם לרביעי
ובחמישי מבשלת ומספיק גם לשישי
כשאני לא עומדת בקצב (קורה הרבה) אז אוכלים גם אלתורים קלים יותר כמו טונה/ טבעול
כל ערב9080
בעלי לפעמים פעמיים ביום
משתנהנטע1אחרונה

תלוי כמה נשאר מהבישולים לשבת

וכמה זכרתי לקנות מוכנים שאפשר לחמם

כדורי עוףטרמפולינה

צריכה מתכון מנצח לכדורים מעוף טחון

שיוצאים רכים ואוריריים

כבר דיי התיאשתי, הכדורים תמיד יוצאים לי קשים, ולא טעימים

אשמח למתכון מוצלח

תודה

מאיזה נתח את מכינה?קראנץ שוקולד
אפייה או טיגון?
זה נראה ליטרמפולינה

חזה עוף טחון

נראה לי בטיגון הן יותר עסיסיות לא?

בודאי אין כמו טיגון, משמין יותר אבל טעים יותר..קראנץ שוקולד
ועם חזה עוף במיוחד צריך להיזהר כי הוא מתייבש במהירות, במיוחד אם אופים אותו.. אפשר לנסות להשתמש בפרגית במקום..
איך את מכינה?טרמפולינה


יש לי מתכון נהדר עם פטנט לקציצות עוף בתנורטל מזרחי

 

הפטנט הוא לאפות את הקציצות בתוך תבנית של מאפינס, מה שאופה אותן באחידות, ושומר אותן עסיסיות טעימות טעימות. בבקשה:

 

קציצות עוף וכרישה בתנור עם פטנט מנצח

אני עושה את זה הרבה...חדשה ישנה
במג'ימיקס-
טוחנת חזה עוף
תפוח אדמה
בצל
מעט פירורי לחם
חלה רטובה סחוטה מנוזלים
פטרוזיליה
מלח, פלפל, כורכום למען הצבע חסר הצבע...

טיפים שלמדתי עם הזמן-
*כשטוחנים ממש הרבה זה יוצא יותר טעים.
*כדורים גדולים יוצאים יותר טוב מקטנים.
* אפשר פשוט לשלוק במי מלח (!)
* לא לבשל יותר מידי.
* אופציה - לטגן בשמן שום ועגבניה מגורדת, להוסיף מים , מלח, פלפל, פפריקה, רסק עגבניות. כשמבעבע- להוסיף כדורי עוף, לכסות ולהנמיך.
וואו , תודהטרמפולינה


מתכון סוף הדרך. את מוציאה אותו מהקופסא וכל הסטודנטיות מריירותפצי
חצי קילו עוף טחון
2ביצים
בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
חצי כוס פירורי לחם
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח פלפל שחור חוואיג'

לערבב הכל ולטגן קציצות. הולך מעולה גם בשליקה ברוטב אדום.

קרדיט-עטרי
יש לי מתכון סוף הדרך לקציצות עוף ברוטבמטרי
עוף יוצא יבש. הכי טוב זה כדורים מהודו אדום.44444
^^^ אנחנו מכינים מחצי בקר וחצי הודו טחוןירושלמית טרייהאחרונה
בכל מקרה על האריזה הצהובה של בד"ץ קוראים לזה "אדום עוף מיוחד טחון". אני לא יודעת באמת מה זה..
רעיון לתפריט לשבת שלמה?מוטיבציה
לא אוכלים בקר בכלל (אז רק עוף או דגים)
רוצים שיהיו כמה שיותר אופציות ואוכל בשפע

כמה שיותר מהיר וקל להכנה (סטודנטית עייפה)



תודה
מעלה כמה רעיונותאמונה ואומנות
לערב-אמונה ואומנות
אורז (אפשר לשדאג עם תערובת של צימוקים/ חמוציות/דובדבנים מיובשים ופרוסות שקדים מטוגנות)
בטטה בתנור
שעועית
אפונה
דגים- אפשר מושט עם עשבי טיבול בתנור
עוף- עוף בתנור עם זיתים ולימון
עוף מבושל עם פירות יבשים וסילאן
חורף אז אפשר מרק תימני
קיצר אם את צריכה עוד רעיונות בכיף
תודה רבה אני אשמח לעוד רעיונות של עוףמוטיבציה
מהעוף אפשר הכי להרוויחהולם במיוחד
לפעמים אני מבשלת עם העוף תפו''א ובטטה (שיוצאים נפלא) ואורז (אפשר בשקית קוקי עם חורים)
ככה הרווחת מלא אוכל בכלום עבודה..
כמה מתכוני ערבב ושפוך לעוף-לעצלנים שאוהבים טעים!!!הכל מהשם

1. לערבב דבש עם חרדל (בערך כך חרדל על חצי כוס דבש) לשפוך על העוף ולאפות

2. כוס רוטב צילי וחצי כוס דאק סאס (רוטב ברווזים) לערבב ולשפוך

3. לשים את העוף מגולה בתבנית. לפזר מעל מלח, פלפל ופפריקה, לשים בתנור ולשים מתחת תבנית מלאה במלח גס (כן כן) העוף נאפה באדים של המלח ויוצא מעדן!

4. למרוח מיונז עם קטשופ (חצי כוס מיונז עם כף קטשופ) על העוף (אני מורידה את העור) לערבב פירורי לחם, עדיף מוזהבים גסים, עם תבלינים ולטבול את העוף בפירורים. לאפות בתנור ולאכול מהר!!

5. עוף צלוי-הרבה יותר השקעה יחסית לקודמים אבל לא באמת קשה להכין...-מאדים בצל, מוסיפים פרוסות בטטה ומעל עוף, בסיר נמוך ורחב, מוסיפים מים מעט (שלא יתייבש), מלך, פלפל, פפריקה. מבשלים בחום נמוך עד שהעוף והבטטות רכים...

כשנמאס לך מכל אלה תגידי נביא עוד...

 

 

רושמת לך לא לפי שבתות.. הרכבה עצמית ;)מקום בעולם
עוף עם בצל (מכינים בסיר)
אורז עם תפוחי אדמה ועוף בתנור (ביחד)
פילה מושט מטוגן כמו שניצל
פילה מושט חריף
סלמון (עם פסטו/שמן זית ומלח/מיונז וחרדל וכו וכו)
מרק עוף
מרק כתום
מרק בצל
בלינצס תפוא
טורטיות במילוי חזה עוף
חזה עוף ממולא בירקות
חזה עוף עם פטריות
שעועית עם פטריות
מוקפץ (ירקות, אטריות, חזה עוף)
לזניה
תפוא מוקרם
קנלוני
פשטידות
סלט חסה (עם פירות, פקאנים, מתוק, מלוח)
סלט כרוב (מתוק, מלוח, מיונז..)
סלט חצילים (אפויים, מטוגנים כמו שניצל, קלוי, ברוטב אדום, שום ופטרוזיליה, בטעם כבד..)
סלט שרי
סלט ביצים
פסטו
מטבוחה
ממרח זיתים
פטריות עם תירס פלפל ומיונז


בטח אזכר בעוד בהמשך..

אורז עם תפוחי ועוף בתנור- איך את עושה?מוטיבציה
שמה בתבנית למטה תפוא מתובליםמקום בעולם
מעל אני שמה אורז שבישלתי חצי בישול ועוד קצת מים
ואז את העוף מתובל
ואופה מכוסה! ככה העוף מוריד את הנוזלים שלו על נאורז ולכן הוא לא מתייבש.. בסוף האפיה אני מורידה את הכיסוי שישתחם קצת..


לוקח כמה פעמים כדי לדעת את הכמויות מים שמספיקות לאורז כדי לצאת טוב..
כל אורז והטיפול בו ;)
נשמע טעיםדבורית
לחמם על הפלטה זה קצת בעיה לדעתי (לא מבחינה הלכתית)אודי-ה
האורז מתחמם אחרת מעוף ותפו"א
מבחינת זמן החימום? נכון.מקום בעולם
מחממים לפי זמן החימום של העוף.. ואס האורז יוצא רותח רותח וטעים בטירוף ;)
ונשרף מלמטה?אודי-ה
זה לא רק זמן החימום. זה גם צורת החימום. אני שמה אורז בצד ועל תחתית כדי שלא ייחרך מלמטה.
התפוא נמצאים למטה. בתבנית זכוכית עבהמקום בעולם
לא נשרף..
זה בנובף גם על נייר אפיה.. אז בכלל לא.
כשאנחנו רוצים שרוף אנחנו אופים ישר על הזכוכית..
לשבת האחרונה הכנתילב אמיץ

דג סלומון על הפלטה לליל שבת - 5 דק' הכנה: 

בנייר אלומיניום שריפדתי בנייר אפיה מניחים את הדג.

מתבלים במלח, פלפל, כמה טיפות שמן זית, כף-שתיים תרכיז מיץ תפוחים שטיפטפתי על הדג,

פיזרתי לימונית ומרווה מיובשות - יצא פשוט מעדן.

 

עוף במרק אוהבים? החלק של כנפיים-גב-צוואר עם עגבניה ובצל קצת לאדות, להוסיף גזר חתוך לרבעים, קוביות תפ"א, כמה חתיכות דלעת או דלורית 

גבעול או שניים סלרי, והרבה עלים (עשיתי כעצתה של ירושלמית טריה והוספתי בשבת האחרונה הרבה עלי סלרי באופן מיוחד, ויצא מעולה)

 

חזה עוף מוקפץ על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל

 

שעועית ירוקה וכרובית מאודות עם בצל ועגבניה ותבלינים.

 

בשר טחון עם בצל מטוגן/מאודה, רסק עגבניות ותבלינים - כמון, פפריקה, כורכום, מלח פלפל.

 

גם אני מבשלת בזריזות - קניתי לי כמה מחבתות בציפוי שיש עם מכסי זכוכית - היתרון הוא ששטח הפנים רחב, משטחים את הירקות או העוף וכו' על המחבת ואז זה מתבשל מהר מאוד בשיכבה אחת, וגם בגלל הציפוי שיש זה מתבשל מאוד מהר.

מה שלא מתבשל ברוטב (למשל השעועית המאודה) יוצא כמו צלוי. טעים.

 

 

מעוניינת לדעת על הסירים האלהחוצניקית
שמעתי על הסירים עם ציפוי מיוחד שאפשר לבשל בו ממש בלי שמן
על זה מדובר? מה המחירים? האם מומלץ?
לנו ישלב אמיץ

של חברת גאלה (GALA) והם מוצלחים. קונה אותם בשופרסל.

לאחרונה הם העלו את המחירים יותר ממה שהיה, אבל עדיין אפשר למצוא מבצעים - וגם לנסות בסניפי שופרסל דיל (הגדולים).

אני קניתי בסניף השכונתי, מן הסתם פחות זול.

קניתי במחירים של בערך בין 50-150 ש"ח לגדלים 28 ס"מ או 32 ואפילו יותר ס"מ.

וגם סירים יש להם.

כדאי חלק סירים כי למחבתות יש ידיות ארוכות ואי אפשר להניח 4 כאלה בו זמנית על הכיריים.

הבנתי שגם ברמי לוי יש בציפוי שיש טובים, אולי של חברה אחרת.

 

באמת אפשר כמעט ללא שמן . למשל את הבצל וכו' אני מאדה ללא שמן, מקסימום מוסיפה מעט מים.

 

יש עוד סוגים של ציפויים - כמו ברזל למשל, שהאוכל לא נדבק ואין צורך בשמן.

רק אגיד ששמעתי שבלי שמן החומרים האלה שבציפוי זה ממש רעיל..אמא שלה
לא בדקתי לעומק..
אולי כי בלי שמן עלולים לגרד את הציפוי?לב אמיץ

יכול להיות.

כשהציפוי נסדק - בעיקר נכון לגבי ציפוי טפלון, לפי מה שהבנתי - אז הוא רעיל.

 

אבל סתם ככה לא שמעתי שהוא רעיל.

יש לי בשבילך רעיון מעולה לעוף קל בבישול ארוךטל מזרחי

 

כל מה שצריך בשבילו זה עוף שלם ורוטב סויה (טוב נו, וקצת שמן זית) ואת לא מאמינה כמה טעים זה יוצא.

 

עוף הכי רך שיש עם סויה

רעיון אחד וטובדבוריתאחרונה
הציל אותי שבתות רבות רבות. ..
עוף שלם בתנור
מתחת עיגולי בצל
1/3 כוס יין לבן
מלח, פלפל
מעל לשים בנדיבות שום גבישי
שיכסה את כל העור ככה לא מתייבש
בתנור בלי כיסוי
יוצא מדהים
המלצה על מולטי-קייקאמושית

למישהו יש ניסיון עם מכשיר מולטי-קייק? (לאו דווקא המקורי)

אשמח להמלצות או דיס-המלצות (גם של איזו חברה)

אני לא רוצה לקנות ולגלות שהוא לא שימושי...

 

מולטי קייקלמען שמו
אמא שלי קיבלה מתנה והורישה לי אותו.. בהתחלה התלהבתי והכנתי דברים.. די מהר מתיתי את העניין וחזרתי לבישול והאפייה הרגילים..
אבל כשהכנת יצא טעים?אמושית

אני רוצה לתת מתנה למישהי רווקה שלא כל כך מבשלת, ונראה לי שהיא די תעוף על זה... (סוג של בילוי ותחביב כזה)

זמן האפייה בו הוא סביר? לא יותר מדי?

והכל נאפה בצורה אחידה?

איזו חברה זו?

 

תודה

 

זמן סבירלמען שמו
ויוצא טעים.. סתם נראה גימיק במקום לשים פשוט בתנור..
נראה לי שלרווקה זה אחלה דבר!ת.מ.אחרונה
לי יש את המקורי .. השתמשתי לא מעט עכשיו נהרסו לי התבניות שהכי השתמשתי בהם (האמת לא שמרנו מספיק) אז פחות משתמשים..
כשמכינים כמויות גדולות זה קצת פחות פרקטי (אלא אם עושים עוד דברים במקביל ופחות מפריע שזה הרבה נגלות)
זמן האפיה הוא לא ארוך... (לדברים ממש ארוכים זה 10 דק' בערך לנגלה. לרוב הדברים מספיק 5 ולפעמים אפילו פחות)
לאף אחד נוסף אין ניסיון? לחילופין אשמח לשמוע חוות דעת עלאמושית

מכשיר להכנת וופל בלגי

לנו יש טוסטר לוופל בלגי פשוטש.א הלוי
משהו מרמי לוי
יוצא טעים וכיפי (וקצת קטן)