פשוט קניתי בטעות במכולת עם תוקף קצר מאוד ופתחתי כבר.
30 שקל.
פשטידה מעולה של בצל עם גבנצ
זה 600 גרם... אבל אאל"ט (לא מכינה כאלה דברים מושחתים) זה לתבנית גדולה. אז אפשר להקטין כמויות... מה שבטוח אפשר להקפיא אותה.
חומרים:
לבצק למילוי
- ¾ 1 כוסות קמח - 6 בצלים בינוניים
- ½ כוס מים - 2 כפיות מחוקות מלח
- קורט מלח - 600 גרם גבינה צהובה
- 150 גרם חמאה - 4 ביצים
- 2 כוסות חלב
- 4 כפות קמח
להכנת הבצק-
אפשר פשוט לשים את כל חומרי הבצק במיקסר ולהפעיל כמה דקות במהירות איטית.
אם לשים ביד- אז שמים את כל החומרים בקערה,את החמאה חותכים לקוביות ולשים הכל לבצק רך וחלק. אם הבצק נדבק לידיים- מוסיפים עוד קצת קמח.
מרדדים את הבצק בתבנית.
להכנת המילוי- מקלפים את הבצל, פורסים לעיגולים דקים(טבעות) ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את המלח ומורידים מהאש.
מגרדים את הגבינה צהובה, מוסיפים לבצל,בוחשים ויוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית. מערבבים בצד את הביצים, החלב וכפות הקמח ויוצקים לתבנית.
אופים בחום גבוה כ 40- 35 דקות. הפשטידה מוכנה כשהבצק מזהיב והמלית מקבלת צבע חום בהיר. להגיש חם.
אין לי מילים לתאר כמה זה טעים... כמו פיצה שווה רק יותר.. נטו בצל וגבנצ

אני מאוד אוהבת מלוואח ונמנעת בגלל הבריאות
אפילו פעם אחת הכנתי מקמח מלא וחמאה אבל אין מה להשוות לקנוי
יעל מהדרוםנראה מתי יהיה לי זמן לנסות
כן נתקלתי בשילוב של אבוקדו עם שוקולד (יום אחד אנסה, מבטיחה).

מן שיר ילדים ישן כזה (אייזן = ברזל)בת נוגה(באידיש)

ישׁ לִי דוֹדָה, אַיְזְן דּוֹדָה,
רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה.
הִיא שׁוֹתָה קָפֶה עִם סוֹדָה,
רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה.
https://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=1768
עוגיות אבוקדו זה אחלה!
עניין אותי אם זה מצליח גם בתור בצק פריך בפני עצמו.
לא הכרתייעל מהדרוםאחרונה
וחצי. כתוב עליו מומלץ לצריכה 4 ימים מיום הפתיחה. להאמין להם או שאפשר להשתמש עדיין?
אפילו בשביל עוגת תפוזים ולא לשתייה?
יש במיץ הזה חומרים משמרים.
זה המתכון שאני תמיד משתמשת בו, והוא אף פעם לא מאכזב אותי:
סופגניות חנוכה קלאסיות שתמיד מצליחות
גם פה יש מתכונים שווים, של סופגניות קצת משודרגות של שפים רציניים
חברה סיפרה לי על פטנט מעולה-
להתפיח את הלפיתות של רובינפלד ופשוט לטגן אותם..
שלחה לי כמה תמונות ממה שהיא ניסתה..
מצרפת לכן קישור
https://business.facebook.com/kemach.rubinfeld/photos/pcb.1917915008249297/1917908361583295/?type=3&theater
עם כוס סוכר לקילו קמח. יוצא מצוין.
לא ליצור כדורים אלא לרדד ולקרוץ עיגולים בעובי ס"מ בערך.
ולתת להם לעמוד ולתפוח עוד חצי שעה בערך.
כמובן לטגן בשמן עמוק.
בהצלחה.
בזיליקום
שום/ שום כתוש
אגוזי מלך
מלח
שמן זית
הכול בבלנדר מוט, שמן זית בהדרגה
אחרי שמוכן, מכניסה לתבנית סיליקון של קוביות קרח,ומקפיאה
כל פעם שרוצים מפשירים לפני...
אתמול הייתי במשביר לצרכן מתוך תקווה שאשיג תבניות מסליקון. אין בחנות היכן אפשר לקנות.
מנסה לבשל עדשים ואורז בדרך קלה ולא מסתדר לי. אשמח למתכון קל .
תבנית קרח עם סיליקון בחנות כזו של סטוק..
לא זוכרת אם מקס סטוק או סטוק אחר...
סתם אחתאני אוכלת יותר צמחוני. לא יכולה לאכול בשר. איך מבשלים טופו כתחליף לבשר, אשמח שתתמקדו באוכל צמחוני. אני מאוד אוהבת את ערוץ 7 המתכונים של הקוראים. יישר כוח לכולכם. .
אני משוגעת על פסטו, ותמיד יש לי צנצנת במקרר!
זה המתכון שאני עובדת לפיו, והסוד הוא קצת גבינת פרמז'ן:
במקום הכי עליון בתנור
משמין אבל טעים(פומבה שם. שם)
מכשיר טיגון ללא שמן Tefal FZ706028 טפאל - זאפ
לי יש את זה שבקישור. הרעיון הוא צ'יפס יחסית בריא - עם כף שמן.
זה עובד על עיקרון של אוויר מאד מאד חם שמטגן את התפוחי אדמה עם מעט השמן ששמים.
היתרון - צ'יפס מאד טעים וקריספי, וכן - גם יחסית בריא..
החיסרון - המכשיר יחסית יקר (600 ש"ח לפחות תלוי בדגם), וצריך יחסית לחכות הרבה זמן ביחס לסיר טיגון רגיל (40 דקות בכיף בשביל קילו תפוח אדמה).
עוד חיסרון - המכשיר בן 3 שנים ונדפקו לו כל מיני חלקים, והיה צריך למצוא חלפים בשבילו - קצת מעצבן.
אולי עדיף למצוא מכשיר יותר אמין.
מתכון לצ'יפס מושלם, הצ'יפס הכי טעים שיש! מתכון מנצח לצ'יפס מעולה קל וטעים - ניקי
לא ניסיתי אפעם אבל נשמע מגניב..
ט'האמת שיש מתכון מעולה שאני אוהבת להכין:
מתכון: בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים
ותמיד אפשר לזלף חמאת בוטנים חלקה מעל הבלילה של כל בראוניז לפני האפיה.
אמנם לא בראוניז, אלא יותר פאדג', אבל הוא כל כך פשוט וטעים. אצלנו משוגעים עליו
ט'ממיסים 250 גרם שוקולד ו120 גרם מרגרינה (המרתי במעט שמן) ומערבבים
מערבבים בקערה גדולה 4 ביצים, 1 כוס סוכר (אם את אוהבת פחות מתוק תמעיטי), 2 כפיות וניל וחצי כפית מלח,
אחרי שמעורבב מוסיפים את השוקולד
מוסיפים בתנועת קיפול כוס קמח ו4-5 כפות חמאת בוטנים
שוטחים בתבנית משומנת נייר אפיה, ואופים 20-30 דקות ב180 מעלות, עד שהעוגה יציבה מלמעלה ועדין רכה מבפנים
מקררים וחותכים
יוצא מעולה, למרות שאולי נראה לא מספיק אפוי..
ממיסים רק את השוקולד והמרגרינה, את השאר סתם מערבבים
שוקולד לבןפדיחות שלי..
כן, בפסקה הראשונה זה אמור להיות שוקולד במקום חמאת בוטנים
@ט', אם בא לך לערוך את ההודעה הראשונה כדי שלא יתבלבלו ולמחוק את התגובה הזאת ושאר התגובות אליה אני אודה לך ממש 
שוקולד לבןמה שלומך? מזמן לא ראיתי אותך..
שאלתי את עצמי מה איתך 
אף פעם לא יוצא לי מושלם, שהם ככה אורזון אורזון לא דביקים.
אשמח למתכון מדויק החל מכמות השמן וכמה זמן לערבב ועד איך לשמור לאחר כיבוי הגז.
תודה!
rice investigation - המרכז לרפואת הרמב״ם
כלומר הרתחתי ושפכתי את המים, הוספתי מים חדשים ובישלתי עד הסוף.
תנסי ותגידי לי![]()
מחייכת =)ממיסים 300 גר' שוקולד מריר, מוסיפים 2.5 כוסות פצפוצי אורז.
מערבבים ומעבירים לתבנית, משטחים. מכניסים למקפיא ל10 דק'.
בנתיים ממיסים חצי חבילה של שוקולד צ'יפס לבן (אפשר שוקולד לבן רגיל למי שלא אכפת שיהיה חלבי) עם 500 גר' חמאת בוטנים (גם משתמשת בזה שללא סוכר).
מורחים מעל משטח הפצפוצים ומקפיאים לשעה.
אחרי שעה חותכים לפי הגודל הרצוי ומחזירים להקפאה. מוציאים לפני ההגשה כחצי שעה.
מחייכת =)חארטה אחת גדווווולה!!!
עשיתי 2 תבניות
תבנית אחת עם שעועית ירוקה,לפת,גזר,דלעת ערמונים וכמובן שהכל פרוס דק דק ויפה.
בשיטה של מכת חום(220-250 מעלות טורבו) על ההתחלה 20 דקות.
בקיצור-יצא הרוב שרוף...ומה שלא שרוף..נשאר נשנשי.
ותבנית שניה רק עם גזר,שעועית ירוקה ודלעת ערמונים(אמרתי אוריד את הלפת אולי מוציאה נוזלים..)
וזאת עשיתי בחום של170 -150 חום יחסית נמוך...שהירקות התייבשו לאט לאט...אבל זה כבר יותר משעה וחצי בתנור..ולא מראה סימנים.
אז..
הגעתי למסקנה שהירקות שקניתי כנישנוש צ'יפס כזה..
נעשו בשיטה מיוחדת!!
כי בחייים מישהו לא יכול להגיע בבית לירקות אפויים שנהפכים לקריספי בצורה כמו של תפוצ'יפס
בלי שאפילו הזהבה אין עלהם!
(בקיצור..חירטטו אותי בחנות ששאלתי על זה..
)
אז אחרי שהרסתי את הבית ואת הנשמה והלב.
ואזלו הכוחות.
אלו התוצאות המאכזבות למי שחשב בטעוווות לעשות זאת בבית![]()
לא תנור ולא נעליים.
מה עשיתי את זה שאני לוקחת ירקות בריאים ומטגנת אותם? ![]()
הרי זה הסוד שלהם אז למה שישתפו אותו עם אנשים?
קחי בחשבון שתמיד יחסירו פרטים..
ושאלתי מה זה?
ואמרה,זה ירקות אפויים ללא חומרים משמרים..
התלהבתי לגמרי!!
קראנץ שוקולד
ולכן לא ממש יעבוד בתנור ביתי באותה מידה
שמפרסמים שהיא ציפסר עם כפית שמן ואותם תוצאות כמו סיר שמן מלא.
וזה עובד עם לחץ אוויר או משהו בסגנון..
אולי זה באמת כך
לא רוצה לראות יותר ירקות אחרי הניסויים שעברתי פה
!!מירב!!מה לא עשיתי יצא מעפפפפפן כזה!
שום קריספי לא יצא...יצא מושי..........
!!מירב!!כמה שאלות:
1. מה ההבדל בין גרנולה למוזלי?
2. בהכנה ביתית שמים את הצימוקים/חמוציות אחרי האפיה בתנור או לפני?
3. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא?
(נראה לי שפעם שאלתי אבל לא מוצאת מה ענו לי...)
תודה
אני מכינה הרבה ומקפיאה.. יוצא מעולה.. 
!!מירב!!לרוב אם זה גרנולה כזאת שלא עשויה "אחד אחד" אלא דבוקה בגושים כאלה מתוקים זה נקרא מוזלי
אז איך מכינים את המוזלי הזה בבית???
גרנולה, אני יודעת
ובאסה, אכן נשרפו לי הצימוקים!!!
נראה לי שזה מכיל חוץ מקווקר גם כדורי דגנים כאלה והרבה יותר סוכר ודבש מאשר הגרנולה הפשוטה...
סה"רורית
יפות!משיח נאו בפומ!
סה"רורית
משיח נאו בפומ!אתם שמות מלח לפני ההכנה או אחרי?
וכמה??
לפעמים יוצא לי תפל ולפעמים מלוח..
תודהה
ושופכת את הגרגירים לסיר, אני זורה עליהם מלח.
וגם אחרי שהפופקורן מוכן אני שמה מלח..
האני אניאחרונהחשוב ליבש טוב את העלים..
ולשמור בקופסא ויש כזה ספוג ששמים בקופסא וזה שומר..
מייבש חסה- שווה מאד.. מאד נוח ושימושי...
לייבש, לקצוץ הכל ולהקפיא.