שרשור חדש
דרוש מתכון פצצהאריק מהדרום
עם כ-400 גרם גבינת עמק 9 אחוז.
פשוט קניתי בטעות במכולת עם תוקף קצר מאוד ופתחתי כבר.
30 שקל.
תכין טוסט או פיצהברוקולי
2 פיצות וזה נגמרברוקולי
חוץ מזה תקפיא
אפשר להקפיא גבינה צהובה, לא?נעמונת2
אני הקפאתי והיה סבבהאורה2x
השתמשתי ללזניה אח"כ.
לזניה, מוקרםתנו לגדול בשקט
להקפיא..מוריה
אפשר גם להכין טוסטים מראש ולהקפיא.

אחרי הקפאה זה טוב לטוסטים וכו'.
יש ליתות

פשטידה מעולה של בצל עם גבנצ

זה 600 גרם... אבל אאל"ט (לא מכינה כאלה דברים מושחתים) זה לתבנית גדולה. אז אפשר להקטין כמויות... מה שבטוח אפשר להקפיא אותה.

 

חומרים:
לבצק                                                 למילוי
-    ¾ 1 כוסות קמח                               - 6 בצלים בינוניים
-    ½ כוס מים                                      - 2 כפיות מחוקות מלח
-    קורט מלח                                       - 600 גרם גבינה צהובה
-    150 גרם חמאה                               - 4 ביצים
                                                          - 2 כוסות חלב
                                                         - 4 כפות קמח
 להכנת הבצק- 
אפשר פשוט לשים את כל חומרי הבצק במיקסר ולהפעיל כמה דקות במהירות איטית.
אם לשים ביד- אז שמים את כל החומרים בקערה,את החמאה חותכים לקוביות ולשים הכל לבצק רך וחלק. אם הבצק נדבק לידיים- מוסיפים עוד קצת קמח.
מרדדים את הבצק בתבנית.
להכנת המילוי- מקלפים את הבצל, פורסים לעיגולים דקים(טבעות) ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את המלח ומורידים מהאש.
מגרדים את הגבינה צהובה, מוסיפים לבצל,בוחשים ויוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית. מערבבים בצד את הביצים, החלב וכפות הקמח ויוצקים לתבנית.
אופים בחום גבוה כ 40- 35 דקות. הפשטידה מוכנה כשהבצק מזהיב והמלית מקבלת צבע חום בהיר. להגיש חם.
 

אין לי מילים לתאר כמה זה טעים... כמו פיצה שווה רק יותר.. נטו בצל וגבנצ

 

להקפיא בשקיות קטנות. אחכ להשתמש לטוסטים\פיצה וכו'חילזון 123


מנסיון הגבינה צהובה הזאת יוצאת רע..קראנץ שוקולדאחרונה
האחוזי שומן הנמוכים שבה הופכים אותה לקרשית ולא טעימה.. נראה לי שהכי פחות גרוע זה לאכול אותה כמות שהיא
בצק עלים ביתימטילדה
מישהו כאן פעם הכין?
זה מסובך?
אפשר מתכון? (אם זה משנה- אני יעשה עם חמאה ולא עם מרגרינה )
אני מכינה אותוש.א הלוי
מלוואח ביתי


חמאה כבד לנו הטעם אז אנחנו עושים מרגרינה
והוא אומנם מלוואח אבל מתאים לכל מאפה מלוח. (לדעתי)
תודה. ננסה בהזדמנות..מטילדה
אז הכנתי לבד ויצא טעייייםמטילדה
עד כדי כך שבא לי להשוויץ.
ואגב- זה ממש לא מסובך להכין בצק עלים

נראה מעולה!!! מה המתכון שהשתמשת בסוף?ש.א הלוי
תודה.מטילדה
מתכון מספר שיש לי בבית.של רות סירקס
נראה מעולה!יעל מהדרום
לק"י

רק המחשבה להכין בבית ולדעת כמה מרגרינה יש בזה פחות עושה לי את זה

(את שמת חמאה..פסדר..)
תודהמטילדה
חחח כן, גם עם חמאה זה לא הכי בריא...
אבל פעם ב נראה לי בסדר...
יפה. זה יצא באמת דומה לבצק עלים? או יותר בצק פריך כזה?חילזון 123


זה ממש בצק עליםמטילדה
נראה לי שככל שמקפלים יותר פעמים את הבצק יוצא יותר כמו בצק עלים..
כן, תהליך טיפה ארוך, לטעמי לא כזה שווה את ההשקעה..קראנץ שוקולד


^^הקיפולים וההמתנהקראנץ שוקולד


קצת ארוך לא נורא בכללמטילדה
והייתי אולי מוותרת על זה אבל אסור לי קמח לבן ועוד לא מצאתי בצק עלים קנוי מקמח מלא😜
עבד לך לפי מתכון רגיל בקמח מלא?בונים מגדל
הילדים ואנחנו ממש אוהבים מלווח. אבל האי בריאות שבזה מציקה לי.
חשבתי להכין לבד עם הגבלת מרגרינה וקמח מלא.
אז זה עובד? יש מצב למתכון? מאיזה ספר לקחת (יש לי אחד של רות סירקיס בבית אולי זה זה...)
בהחלט עבד יפהמטילדה
המתכון מהספר 'מהמטבח באהבה'
תודה. אנסה בע"הבונים מגדל
דודה שלי הכינה מלוואח עם אבוקדו במקום מרגרינהיעל מהדרום
דיייי מתכון דחוף בבקשהאמת ואמונה

אני מאוד אוהבת מלוואח ונמנעת בגלל הבריאות

אפילו פעם אחת הכנתי מקמח מלא וחמאה אבל אין מה להשוות לקנוי

אני אשאל אותה..רק שאני לא מתחייבת שזה משתווה לקנוייעל מהדרום
הנה, מצאתי מה שהיא כתבה לי פעם-יעל מהדרום
לק"י

לוקחים אבוקדו, ומועכים אותו טוב. מוסיפים כף שמן כך שיתקבל ממרח, ומשתמשים בו, אבל לא שכבה עבה.
מענייןאמת ואמונה

נראה מתי יהיה לי זמן לנסות

איזו דודה אייזן-דודה!! (מכירים את זה??) באמת אבוקדו מתפקדבת נוגה

היטב כשומן לצרכי אפיה?

 

 

 

@ט'

 

 

לא נתקלתי בזהט'

כן נתקלתי בשילוב של אבוקדו עם שוקולד (יום אחד אנסה, מבטיחה).

 

 

כנראה שכן...זאת דודה מומחית לאפיהיעל מהדרום
לק"י

ואני חושבת שבת דודה שלי הכינה פעם עוגיות עם אבוקדו (מודה שזה לא מושך אותי...).

ולא מכירה את הכותרת שכתבת
חחח בשביל זה יש זמרשת מן שיר ילדים ישן כזה (אייזן = ברזל)בת נוגה

(באידיש)

ישׁ לִי דוֹדָה, אַיְזְן דּוֹדָה,
רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה.
הִיא שׁוֹתָה קָפֶה עִם סוֹדָה,
רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה רוּמְבָּלָה.
https://www.zemereshet.co.il/song.asp?id=1768

 

עוגיות אבוקדו זה אחלה!

עניין אותי אם זה מצליח גם בתור בצק פריך בפני עצמו.

יואו השיר הזה זה כה אבא שלי.סיהרא.


לא הכרתייעל מהדרוםאחרונה
יצא לי להכין טראפלס עם אבוקדובונים מגדל
היה מעולה.
בצק של סופגניות שנשארסמיילי צהוב
זתומרת בצק שמרים. היה כל הלילה במקרר אחרי הפתיחה החגיגית של עונת הסופגניות אתמול

אפשר להכין מזה לחמניות, נכון?
אולי למישהו יש רעיון למילוי טעים? משו עם גבינה/ שמנת חמוצה/ זיתים, משו כזה.. (בא לי מילוי פיצה אבל אין גבנצ בבית.. אז נסתפק בחלבי אחר)
מיץ תפוזים טבעי של פריגת. פתוח במקרר כבר שבועייםחסדגבורה

וחצי. כתוב עליו מומלץ לצריכה 4 ימים מיום הפתיחה. להאמין להם או שאפשר להשתמש עדיין?

אפילו בשביל עוגת תפוזים ולא לשתייה?

לטעום. בד"כ זה בסדר.אמת ואמונהאחרונה

יש במיץ הזה חומרים משמרים.

חושבת על סופגניות..כאלו שאפשר לשלוף מהמקפיא ולטגן...רעיונות?dvorayo


אשמח באמת גם למתכון לסופגניות. רצוי חלבי שיהיה טעים במיוחד..ירושלמית טרייה


מתכון לסופגניות מושלמות שתמיד מצליחותטל מזרחי

 

זה המתכון שאני תמיד משתמשת בו, והוא אף פעם לא מאכזב אותי:

 

סופגניות חנוכה קלאסיות שתמיד מצליחות

 

 

גם פה יש מתכונים שווים, של סופגניות קצת משודרגות של שפים רציניים

יגעתי ומצאתי -תאמין..dvorayo

חברה סיפרה לי על פטנט מעולה-
להתפיח את הלפיתות של רובינפלד ופשוט לטגן אותם..
שלחה לי כמה תמונות ממה שהיא ניסתה..
מצרפת לכן קישור

https://business.facebook.com/kemach.rubinfeld/photos/pcb.1917915008249297/1917908361583295/?type=3&theater

אני משתמשת במתכון של החלות. בלי ביצים אבלחסדגבורהאחרונה

עם כוס סוכר לקילו קמח. יוצא מצוין.

לא ליצור כדורים אלא לרדד ולקרוץ עיגולים בעובי ס"מ בערך.

ולתת להם לעמוד ולתפוח עוד חצי שעה בערך.

כמובן לטגן בשמן עמוק.

בהצלחה.

מחפשת מתכון מנוסה ומוצלח לפסטואמושית


אני מכינה ככה-תתתתת

בזיליקום

שום/ שום כתוש

אגוזי מלך

מלח

שמן זית

 

הכול בבלנדר מוט, שמן זית בהדרגה

אחרי שמוכן, מכניסה לתבנית סיליקון של קוביות קרח,ומקפיאה

כל פעם שרוצים מפשירים לפני...

 

מחפשת מחפשת בתנית סליקון של קוביות קרח. היכן קוניםרונית פרידמן

אתמול הייתי במשביר לצרכן מתוך תקווה שאשיג תבניות מסליקון. אין בחנות היכן אפשר לקנות. 

מנסה לבשל עדשים ואורז בדרך קלה ולא מסתדר לי. אשמח   למתכון קל . 

 

אני מצאתיתתתתת

תבנית קרח עם סיליקון בחנות כזו של סטוק..

לא זוכרת אם מקס סטוק או סטוק אחר...

 

בדיוק הכנתי ויצא מושלם סתם אחת
בזיליקום, צנוברים, שמן זית, 2 שיני שום, מלח ולימון
קראתי שקינואה מאוד בריא אשמח למתכוןרונית פרידמן

אני אוכלת יותר צמחוני. לא יכולה לאכול בשר. איך מבשלים  טופו כתחליף לבשר, אשמח שתתמקדו באוכל צמחוני. אני מאוד אוהבת את ערוץ 7 המתכונים של הקוראים. יישר כוח לכולכם. . 

קינואה- הכי פשוטחדשה ישנה
אפשרות א. כמו פסטה- להרתיח סיר עם הרבה מים ומלח, כשרותח להוסיף את הקינואה ובסוף לסנן. לא לשטוף אותה!
אפשרות ב . כמו אורז, לטגן קצת את הקינואה, אפשר לפני לטגן בצל וגזר מגורד, להוסיף את הקינואה ומים ביחס של 1:1.5 או 1:2
נראה לי שמומלץ לשטוף את הקינואה לפני הבישוליעל מהדרום
לק"י

כדי להוציא את המרירות.
אולי אפילו כמה פעמים..
כן, לא רשמתי כי היה לי ברור ששוטפים.חדשה ישנה
תודה על ההארה
ועכשיו אני קולטת שיש כאן בלבול השרשור.
ל @רונית פרידמן( לא יודעת לתייג)
צריך לפתוח שרשור חדש (למעלה) כדי לפתוח נושא חדש. השרשור הזה עוסק בכלל בפסטו..
מתכון לפסטו פשוט ונפלאטל מזרחי

 

אני משוגעת על פסטו, ותמיד יש לי צנצנת במקרר!

 

זה המתכון שאני עובדת לפיו, והסוד הוא קצת גבינת פרמז'ן:

 

ממרח פסטו ביתי פשוט וקל

של כיכר השבתג'נדסאחרונה
תגגלי.
יוצא מצוין!
איך מכינים ציפס טוב? מנסה ולא מצליחהלוי מא


תבדוק כמה שרשורים למטהקראנץ שוקולד
נפתח לא מזמן שרשור על זה..
לשים על החום הכי גבוהסדר נשים

במקום הכי עליון בתנור

אין תחליף לפריכות ולטעםפ המטוגןקראנץ שוקולד

משמין אבל טעים(פומבה שם. שם)  
 

לטגן... אין לזה תחליף.אדם נוף מורשתו


קונים מכשיר כמו זהבעוז ובענווה

מכשיר טיגון ללא שמן Tefal FZ706028 טפאל - זאפ

 

לי יש את זה שבקישור. הרעיון הוא צ'יפס יחסית בריא - עם כף שמן.

זה עובד על עיקרון של אוויר מאד מאד חם שמטגן את התפוחי אדמה עם מעט השמן ששמים.

היתרון - צ'יפס מאד טעים וקריספי, וכן - גם יחסית בריא..

החיסרון - המכשיר יחסית יקר (600 ש"ח לפחות תלוי בדגם), וצריך יחסית לחכות הרבה זמן ביחס לסיר טיגון רגיל (40 דקות בכיף בשביל קילו תפוח אדמה).

 

עוד חיסרון - המכשיר בן 3 שנים ונדפקו לו כל מיני חלקים, והיה צריך למצוא חלפים בשבילו - קצת מעצבן.

אולי עדיף למצוא מכשיר יותר אמין.

קונים ציפס קפוא ותוך 20 דקות יש ציפס טעים ובריארונית פרידמן


מאוד בריא. <צ>מוריה
הצ'יפסים של משה!הולם במיוחד
זה עוד לא לגמרי מדעי כי גילינו את זה לאחרונה, אבל אם שמים את הצ'יפס בקערת מים לפני שמכניסים לשמן הוא יוצא מדהים.
דווקא מדעי, אנחנו עושים כךירושלמית טרייה
שוטפים ואז מייבשים על נייר סופג או במסננת (להכניס רטוב למחבת זה סכנת נפשות).
אמא שלי שמעה את זה פעם מאיזה שף ברדיו שאמר שזה שוטף את העמילן מאזור החיתוך וכך יוצא יותר טוב.
אני גם שמה במים מלחעוגת דבשאחרונה
תנסה לפי מה שניקי ב כותבת..האני אני
לאחרונה עלתה בי תהיה:אלזה
אם אני אערבב את התפו"א עם קמח תפו"א לפני הטיגון זה לא יעשה אותם יותר קריספיים? הרי העמילנים אמורים לעזור לזה לקרות, לא? עדיין לא ניסיתי...
אני ניסיתי, וזה יוצא מעולה!חני בלגני


עם קונפלור זה מעולהנקודה טובה
עונהאמא ל6 מקסימים
מחממים שמן טוב, על האש הכי גבוהה.
מכניסים את הצ׳יפס, ולא נוגעים, לא הופכים ולא כלום, עד שהם מוכנים בצד שלמטה, ואז הופכים וכשמוכן מוציאים
אכוון את השאלה.הלוי מא
אני לא יודע להכין צ'יפס מנסה ולא מצליח. צריך שלבים מא עד ת
1. תפו"א אדום, יש שקים שכתוב עליהם מיועד לטיגוןש.א הלוי
2. לקלף (אא"כ אוהבים עם הקליפה)

3. לחתוך לגודל זהה +- של רצועות/עיגולים
יש כאלה שאוהבים עבה ויש שמעדיפים דק.
לא לנסות לערבב אותם בהכנה כי לדק לוקח פחות זמן והוא ישרף או שהעבה לא יהיה מוכן.

4. לטגן/לאפות,
טיגון: אפשר לטגן בסיר בשמן עמוק ואפשר שכבה של 3-4 ס"מ שמן במחבת.
אפייה: שמתי קישור למעלה.

5. לשים חצי גזר קלוף בשמן- (לא אוכלים אותו ולא נותן טעם), באפייה אין צורך.

6. השמן צריך להיות חם אבל לא שרוף- מדד לכך: יש בועות קטנות סביב כף *עץ* כשמכניסים אותה פנימה.


7. אפשר לשים עיגולי בצל מעל הצ'יפס -
כשהבצל מוכן- הצ'יפס מוכן. בלי לגעת, בלי להפוך, בלי כלום.

8. בטיגון במחבת- לשים שכבה אחת של צי'פס ולא להעמיס, להפוך פעם אחת כשהצ'יפס זהוב מצד אחד
בטיגון בסיר- אפשר למלא יותר, לא לגעת כלל ורק להוציא כשמוכן.
התמונה בראשי.. 🙄משיח נאו בפומ!
מחר אני מנסה שוב ואצלם את התוצאההלוי מא
יצא לי טוב ברוך השםהלוי מא
הבעיות שהעו לי הן

חיתוך עבה של התפוא
טיגון בסיר עמוק וכמות גדולה של צ'יפס
לא שטפתי אותו לאחר החיתוך
יש למישהו מתכון לבראוניס עם חמאת בוטנים?-עדינה-
תודה רבה!
אני מכינה את של ניקי ב (המתכון עם השמן)יעל מהדרום
לק"י

שמה את הבלילה בתבנית, ומעל שופכת חמאת בוטנים ו"מקשקשת" אותה כמו בעוגת שיש.
ט'

האמת שיש מתכון מעולה שאני אוהבת להכין:

 

מתכון: בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים

 

ותמיד אפשר לזלף חמאת בוטנים חלקה מעל הבלילה של כל בראוניז לפני האפיה.

 

 

נראה מגניב!שומשום אחר2
ניסית פעם לעשות את זה עם מתכון פרווה של בראוניז?
אני אופה רק פרווהט'
ממליצה שתנסי את המתכון הפשוט הזהטל מזרחי

 

אמנם לא בראוניז, אלא יותר פאדג', אבל הוא כל כך פשוט וטעים. אצלנו משוגעים עליו

 

מתכון לפאדג' חמאת בוטנים

אישית, אני משתמש במתכון הרגילארץ השוקולד
וממיר שליש מהשמן בחמאת בוטנים בכמות של חצי, אדגים עם מספרים שיהיה מובן:
נגיד שהמתכון דורש כוס שמן,
אז אני שם שני שליש כוס שמן + חצי כוס חמאת בוטנים וזהו.
בדיוק כמו שאני עושה ט'
גם בקאפקייקס מחליפה את השמן בחמאת בוטנים.
למה להרוס בראוניז????אניוהוא
למה להרוס? כל אחד והטעם שלוקראנץ שוקולד
באפייה ובישול השמים הגבול מבחינת טעמים ושילובים..
כן, יש לי מתכון מעולה!שוקולד לבן
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך כ"ג בחשון תשע"ח 12:42

ממיסים 250 גרם שוקולד ו120 גרם מרגרינה (המרתי במעט שמן) ומערבבים

מערבבים בקערה גדולה 4 ביצים, 1 כוס סוכר (אם את אוהבת פחות מתוק תמעיטי), 2 כפיות וניל וחצי כפית מלח,
אחרי שמעורבב מוסיפים את השוקולד
מוסיפים בתנועת קיפול כוס קמח ו4-5 כפות חמאת בוטנים

שוטחים בתבנית משומנת נייר אפיה, ואופים 20-30 דקות ב180 מעלות, עד שהעוגה יציבה מלמעלה ועדין רכה מבפנים
מקררים וחותכים

יוצא מעולה, למרות שאולי נראה לא מספיק אפוי..

איך את מצליחה להמיס חמאת בוטנים?ארץ השוקולד
כשאני מחמם אותו חלק מתגבש ונשרף וחלק מהשמן נפרד...
איפה כתבתי להמיס חמאת בוטנים?שוקולד לבן

ממיסים רק את השוקולד והמרגרינה, את השאר סתם מערבבים

פסקה ראשונהארץ השוקולד
האם התכוונת להמיס שוקולד ומרגרינה?
אופס שוקולד לבן

פדיחות שלי..

כן, בפסקה הראשונה זה אמור להיות שוקולד במקום חמאת בוטנים

@ט', אם בא לך לערוך את ההודעה הראשונה כדי שלא יתבלבלו ולמחוק את התגובה הזאת  ושאר התגובות אליה אני אודה לך ממש

ערכתי נכון?ט'


כן!! תודה שוקולד לבן


תודה רבה!קרמבו
רפרפתי ביום שישי פה בפורום בחיפוש אחרי מתכון קליל לעוגה, ומצאתי את המתכון שלך, @שוקולד לבן .


כולם נהנו והעוגה חוסלה..
שמחה ממש לשמוע!שוקולד לבןאחרונה

מה שלומך? מזמן לא ראיתי אותך..

שאלתי את עצמי מה איתך

תודה לכולם! עשיתי שילוב של הרעיונות..-עדינה-
הכנתי את המתכון של ניקי והמרתי חלק מהשוקולד בחמאת בוטנים.
נראה לי שיצא טעים..
לפעם הבאה...שיפקה
מתכון מנצח-
חפשי "בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים עוגיונט'. אחד הטעימים....
לא מצליחה להעלות קישור
יש באתר עוגיו נט מתכון מעולהעלה למעלה
מתכון מדויק לאורז.שמן פשתן

אף פעם לא יוצא לי מושלם, שהם ככה אורזון אורזון לא דביקים.

אשמח למתכון מדויק החל מכמות השמן וכמה זמן לערבב ועד איך לשמור לאחר כיבוי הגז.

תודה!

לשבת זו בישלתי כמו שמומלץ כאן:לב אמיץ

rice investigation - המרכז לרפואת הרמב״ם

 

כלומר הרתחתי ושפכתי את המים, הוספתי מים חדשים ובישלתי עד הסוף.

חלות שיפוןחדשה ישנה
אשמח למתכון או לטיפים איך להכין לחמניות או חלות מקמח שיפון.
תודה!
עם מחמצת.ברוקולי
אוי.. אין משהו יותר מהיר?חדשה ישנה
את יכולה לעשות לחלופין 50% קמח שיפון 50% לבןברוקולי


יש באתר של ניקי ב מתכון מעולהבחופשת לידה
המתכון ללחמניות שיפון. בכל מקרה צריך לערבב עם עוד קמח.. אני שמתי קמח כוסמין במקום לבן ויצא מעולה!
בסוף עשיתי חצי שיפון חצי קמח מלא.. נטעם בשבת...חדשה ישנה
יצא אחלה. תודה לעוזרים!חדשה ישנהאחרונה
פצפוצי אורז , חמאת בוטנים ושוקולד (אפשר עם לבן)מחייכת =)
למישהו יש מתכון מנצח?
כן,לי! אבל אני לא בבית... תזכירי לי בערב..מטילדה
לי ישאמונה ואומנות
להמיס במיקרו כוס חד"פ חמאת בוטנים ו3 כפות דבש. לשפוך לתבנית חד"פ מלבנית ולערבב יחד עם 2 כובות פצפוצי אורז.
להמיס במיקרו 200 גרם שוקולד מריר וכוס חמאת בוטנים ולדפוך מעל הפצפוצים. להקפיא. ואחרי שממש קפוא לחתוך.
*אני עושה עם חמאת בוטנים טבעית ולכן מוסיפה דבש
הנה לך. ממש טעים!מטילדה



הטעם של החמאת בוטנים עדין ולא משתלט...
אפשרי עם שוקולד מריר במקום חלב?מחייכת =)
אף פעם לא ניסיתימטילדה

תנסי ותגידי ליקורץ

תודה לשתיכןמחייכת =)
בסוף סוגשל המצאתי מתכון..נשתף את מי שרוצה-מחייכת =)
כוס מדידה חמאת בוטנים + 3 כפות דבש + משהו כמו 5 כוסות מדידה פצפוצי אורז. (או פשוט לשים פצפוצי אורז ולראות כמה נכנס ועדיין התערובת נשארת דביקה..)

לערבב, לשטח בתבנית, לשמור במקפיא.

לאחר מכן , להמיס 250 גרם שוקולד מריר (אפשר גם לבן) עם 4 כפות חמאת בוטנים ולשפוך מעל.

להכניס למקפיא וכשזה מתקשה זה מוכן..

ב"ה יצא ממש ממש טעים!
מתכון שאני עושה שקיבלתי:ג'נדס

ממיסים 300 גר' שוקולד מריר, מוסיפים 2.5 כוסות פצפוצי אורז.

מערבבים ומעבירים לתבנית, משטחים. מכניסים למקפיא ל10 דק'.

 

בנתיים ממיסים חצי חבילה של שוקולד צ'יפס לבן (אפשר שוקולד לבן רגיל למי שלא אכפת שיהיה חלבי) עם 500 גר' חמאת בוטנים (גם משתמשת בזה שללא סוכר).

מורחים מעל משטח הפצפוצים ומקפיאים לשעה.

 

אחרי שעה חותכים לפי הגודל הרצוי ומחזירים להקפאה. מוציאים לפני ההגשה כחצי שעה.

תודה מחייכת =)
נשמע טוב, אבל ממש מעט פצפוצי אורז יחסית לכמות השוקולד..לא?
והכי כיף ופשוט:עלה למעלהאחרונה
להמיס 2 חבילות שוקולד חלב
2 כפות חמאת בוטנים
2 כוסות פצפוצי אורז
להקפיא ולחתוך לקוביות
יוצא מוש!
אז...מי שמעניין אותה על הצ'יפס ירקות..!!מירב!!

חארטה אחת גדווווולה!!!

 

עשיתי 2 תבניות 

 

תבנית אחת עם שעועית ירוקה,לפת,גזר,דלעת ערמונים וכמובן שהכל פרוס דק דק ויפה.

 בשיטה של מכת חום(220-250 מעלות טורבו) על ההתחלה 20 דקות.

בקיצור-יצא הרוב שרוף...ומה שלא שרוף..נשאר נשנשי.

 

ותבנית שניה רק עם גזר,שעועית ירוקה ודלעת ערמונים(אמרתי אוריד את הלפת אולי מוציאה נוזלים..)

וזאת עשיתי בחום של170 -150 חום יחסית נמוך...שהירקות התייבשו לאט לאט...אבל זה כבר יותר משעה וחצי בתנור..ולא מראה סימנים.

 

 

אז..

הגעתי למסקנה שהירקות שקניתי כנישנוש צ'יפס כזה..

נעשו בשיטה מיוחדת!!

כי בחייים מישהו לא יכול להגיע בבית לירקות אפויים שנהפכים לקריספי בצורה כמו של תפוצ'יפס

בלי שאפילו הזהבה אין עלהם!

(בקיצור..חירטטו אותי בחנות ששאלתי על זה..צוחק)

 

אז אחרי שהרסתי את הבית ואת הנשמה והלב.

ואזלו הכוחות.

אלו התוצאות המאכזבות למי שחשב בטעוווות לעשות זאת בביתננה-בננה

 

תנסי את מה שכתבתי עם הטיגון ישר מההקפאהקראנץ שוקולד

לא תנור ולא נעליים.

מחפשת,ללא טיגון,וכשהיא אמרה לי שהירקות אפויים,עפתי על זה....!!מירב!!

מה עשיתי את זה שאני לוקחת ירקות בריאים ומטגנת אותם? חושף שיניים

אל תצפי אף פעם ממסעדה שיביאו לך מתכון אמיתיקראנץ שוקולד

הרי זה הסוד שלהם אז למה שישתפו אותו עם אנשים?

קחי בחשבון שתמיד יחסירו פרטים..

זו לא מסעדה,"הקולה"-בעיקרון חנות פיצוחים וכו'..!!מירב!!

ושאלתי מה זה?

ואמרה,זה ירקות אפויים ללא חומרים משמרים..

 

התלהבתי לגמרי!!

נו נו אותו עיקרון- סודות המקצוע קראנץ שוקולד


ססססס..איזה דבר איתם!!!מירב!!


לי זה נשמע שהכינו את זה במכונת ייבוש או מכונה אחרתברוקולי

 

ולכן לא ממש יעבוד בתנור ביתי באותה מידה

יש מכונההרש

שמפרסמים שהיא ציפסר עם כפית שמן ואותם תוצאות כמו סיר שמן מלא.

וזה עובד עם לחץ אוויר או משהו בסגנון..

אולי זה באמת כך

צ'יפסר??לא רוצה לראות יותר ירקות אחרי הניסויים שעברתי פה!!מירב!!


מניסיון שלי לא ממשבונים מגדלאחרונה
אבל כן מזכיר.
שיווקתי לילדים כצ'יפס ועבד. היה עדיף אחרי חצי בישול בתפו"א.
לא ניסיתי עם ירקות אחרים חוץ מבטטה. אולי כדאי.
זה גם ככה תופס מלא מקום...
בטוח!באיזו שיטה אחרת...!!מירב!!

מה לא עשיתי יצא מעפפפפפן כזה!ננה-בננהשום קריספי לא יצא...יצא מושי..........

כן יוצא שרוף כזה ולא בצבעם הטרי..מה חשבתי לעצמי? !!מירב!!


גרנולה/מוזליעוד כינוי

כמה שאלות:

1. מה ההבדל בין גרנולה למוזלי?

2. בהכנה ביתית שמים את הצימוקים/חמוציות אחרי האפיה בתנור או לפני?

3. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא?

(נראה לי שפעם שאלתי אבל לא מוצאת מה ענו לי...)

תודה

 

אני לא יודעת הבדלנווה מדבר
אבל בהכנה ביתית של גרנולה מוסיפים חמוציות/צימוקים אחרי האפיה (אחרת זה משחים מידי ונהיה קשה)
לגבי הקפאה לא יודעת,אני שומרת במקרר,אבל לא הכנתי כמויות ענקיות מידי עד עכשיו,כך שלא הייתי צריכה לשמור הרבה זמן במקרר...
3. אפשר..האני אני

אני מכינה הרבה ומקפיאה.. יוצא מעולה..

נראה לי שמוזלי זה יוגורט עם גרנולהיעל מהדרום
גם לדעתי,מוזלי זה פשוט גרנולה+יוגורט!!מירב!!
אני חושבת גרנולה מטוגן, ומוזלי קלוי באפיה ללא שמן.לב אמיץ


גרנולה זה הבסיסחוזרת
מוזלי זו מנה שמורכבת מגרנולה. יוגורט ופירות

2. אחרי האפיה. אחרת זה הופך לקשה מאוד

3. לא צריך להקפיא. קופסא אטומה ואם מתרכך אז לקלות שוב טיפה
גם לדעתי מוזלי זה יוגורט עם גרנולה אבל בשקיות גרנולה שקוניםחילזון 123

לרוב אם זה גרנולה כזאת שלא עשויה "אחד אחד" אלא דבוקה בגושים כאלה מתוקים זה נקרא מוזלי

חילזון, על זה בדיוק אני שואלת...עוד כינוי

אז איך מכינים את המוזלי הזה בבית???

גרנולה, אני יודעת

ובאסה, אכן נשרפו לי הצימוקים!!!

 

טוב אין לי מושג איך מכינים... בדרך כללחילזון 123אחרונה

נראה לי שזה מכיל חוץ מקווקר גם כדורי דגנים כאלה והרבה יותר סוכר ודבש מאשר הגרנולה הפשוטה...
 

מתכון לקבבים מהודוגפן36
יש דבר כזה?
אותו המתכון כמו בשרלב אמיץאחרונה

 רק קחי בחשבון שהטעם  וגם המרקם שונים.

 

להודו את יכולה להוסיף כף דבש או סילאן בנוסף לתבלינים. וגם שום.

מתכון לעוגיות רכות שאפשר לתת לתינוק בן 8 חודשמטילדה
יש למישהו?

משהו שיהיה לו קל לאכול ושהוא לא יחנק מזה..
דווקא חושבת שעדיף עוגיות קשות ומתפוררות.מוריה

בצק פריך למשל.
תבדקי לשונות חתול, קלים מאד להכנה ומתאימים לתינוקות.קראנץ שוקולד


תודה. יש לך אולי מתכון טוב לתת לי?מטילדהאחרונה
לחמניןת מקמח לבן ומלא סה"רורית
מתכון מניקי ב
נראות מעולה!יעל מהדרום
תודה רבהסה"רורית
תודה רבהסה"רורית
מהממות!ג'ינג'ראחרונה
שמנת מתוקה בדצ עד"חמשיח נאו בפומ!
**לא קפואה**

יודעים אם ואיפה ניתן להשיג? 🙏
הרגילה השחורה של ה38 (השף הלבן) היא בדצקראנץ שוקולד
לא של העדה החרדית..ברוקולי
יש ליטבתה רובין
משיח נאו בפומ!
אתה ראית שמוכרים כאלה??
במשך כל השנה ולא רק לפני שבועות??
איפה???

וואי וואי. זה ממש חידוש מרגש בשבילי!
יש בד"צ בית יוסף וחתם סופר, תלוי איפה קונים.קראנץ שוקולד


אה.. תודה..משיח נאו בפומ!
אז זה לא מה שביקשתי 😐
בשיטוט בגוגל מצאתי את זה-מוריהאחרונה
פופקורןןןןקרובה

אתם שמות מלח לפני ההכנה או אחרי?

וכמה??

לפעמים יוצא לי תפל ולפעמים מלוח..

תודהה

אני שמה עם הגרגירים שמן מערבבת. יוצא נדיררא"י לעמ'י
אחרי שאני מחממת שמןמעפר אני באה

ושופכת את הגרגירים לסיר, אני זורה עליהם מלח.

וגם אחרי שהפופקורן מוכן אני שמה מלח..

אחריש.א הלוי
שימי טיפה יותר שמן, שיהיה למלח קל יותר להדבק אליו
גם וגם...האני אניאחרונה


שטיפת ירק חסלט..אלזה
אני קונה ירק של חסלט ושוטפת אותו במים עם קצת סבון, או עם סטרילי. הבעיה ניא שזה מזה מבאס כל פעם להוציא כמה שאני צריכה ולשטוף. חשבתי לשטוף הכל מראש ולנוציא כל פעם כמה שאני צריכה, השאלה היא האם זה עלול לזרז את הקלקול שלהם? גם ככה ירק חסלט מתקלקל לי מהר...
ככה סבתא שלי עושהעלה למעלה
שוטפת הכל, מייבשת הכל טוב טוב על מגבת (ברגע שזה יבש זה מתרקב פחות מהר, ירקות רטובים מתרקבים יותר מהר) את יכולה לקנות מייבש חסה וזה מזרז את התהליך..
אחרי זה שמה בקופסא במקרר עם נייר סופג/מגבת מעל. וזה נשמר טוב!
אנסה. תודה!אלזה
^^^ג'נדס
לשטוף ולייבש טוב ולאחסן במקום יבש. קופסא עם נייר סופג זה מצוין
^^ האני אניאחרונה

חשוב ליבש טוב את העלים..

ולשמור בקופסא ויש כזה ספוג ששמים בקופסא וזה שומר..

 

מייבש חסה- שווה מאד.. מאד נוח ושימושי...

אם זה לבישול\אפייה וכו'- אפשר לשטוף הכל,מוריה

לייבש, לקצוץ הכל ולהקפיא.

לרוב לא.אלזה
מתכון לעוגה קלה כמו כושית. אבל לא כושית וטעימה ממש!!א"י לעמ'י
עוגה בחושה? ואז אפשר לשחק עם זה ולגווןיעל מהדרום
משו טעים ונחמד..א"י לעמ'י
יש שרשור שלם בנעוצים של עוגות בחושותש.א הלוי
תודה רבהה!!!א"י לעמ'יאחרונה