שרשור חדש
חלותחלילית אלט
יש למישהו מתכון לחלות מקמח כוסמין וקמח לבן יחד?
כמו כל מתכון לקמח לבן שיש לך..מקום בעולם
כמה אחוזים את רוצה מכל אחד?ברוקולי
מעדיפה יותר כוסמיןחלילית אלט
העניין הוא שתמיד כשאני מכינה מכוסמין זה יוצא כבד כזה, אז חשבתי לערבב עם לבן.
והשאלה היא כמה הכי הרבה קמח כוסמין אפשר כדי שלא יצא כבד...
עם איזה קמח כוסמין עבדת?מקום בעולם
אני לפעמים עושה עם 70 % ויוצא אוורירי ממש..
וכשאני עושה עם 100 זה באמת יוצא יותר כבד.. תנסי לעשות עם 70 ותראי אם יש שינוי..
יש את המתכון שנתנה פה פעם <לא זוכרת מי> והוא נפלא ממשירושלמית טרייה

לכוסמין מלא.

זה בערך ככה -

קילו כוסמין

ארבע כפיות שמרים יבשים (שזה שתי כפות כרגיל)

כף שטוחה מלח

חמש כפות סילאן (אפשר סוכר, לפי מה שיש בבית. הסילאן נראה לי עוזר למרקם וטעים)

חצי כוס שמן זית

שתיים וחצי כוסות עד שלוש כוסות מים. להתחיל עם שתיים וחצי ולהוסיף אם יש צורך.

להוסיף את השמן והמלח אחרונים, למרוח בשמן להתפחה למניעת היווצרות קרום.

 

זה מהזיכרון. יוצא מעולה. נראה לי שאם את שמה חלק לבן אז אולי אפשר טיפה פחות שמרים או מים, אבל בטח ייצא מצוין ככה אז בשביל מה לשנות.

נראה טובחלילית אלטאחרונה
אני עושה עם כוסמין ויוצא אוורירי וקלט'
שני קילו רק של כוסמין, גם 100% וגם 70% תמיד יוצא לי מצויין.

איזה מתכון יש לך?

*תלוי בכמות המים והשמן שאת מוסיפה.
*ביצים?
*כמה התפחה?
תודה לכולםחלילית אלט
הקמח שיש לי הוא 70%, אז אולי לא צריך לערבב עם לבן?
קמח מלא - האם שונה מהלבן?...מודדת כובעים

אחרי כמה נסיונות בקמח מלא 80% של רובינפלד ועוד חברה אחרת, החלות יצאו מעולות, רכות מדהימות בדיוק כמו תמיד...

קראנו ביתר תשומת לב את הכתוב על האריזה ולמעשה מה שהם אומרים זה שטחנו 80% ממשקל גרגרי החיטה. סביר להניח שגרעין שוקל לא פחות מ- 80% והקליפה כל השאר...

 

עכשיו שאלת השאלות, שלא הצלחתי למצוא תשובה טובה ברשת:

כמה אחוזים מכיל הקמח הלבן הפשוט והזול???

שמא אנחנו מכלים את כספנו על גימיקים בריאותיים שאין מאחוריהם דבר??

 

ועוד - למה הלחם המלא של אנג'ל, ברמן וכו נראה חום והחלות בבית נראות ממש כמעט כמו אלה מקמח לבן???

 

מישהו יודע?

לגבי הצבע-מקום בעולם
לדעתי במאפיות מוסיפים להם חומר שמכהה אותם כדי שהעין תרגיש שזה מלא..
אם עושים באמת מ100 קמח מלא יש הבדל מהותי יחסית בצבע..
קמח לבןEBM
נהיה לבן מחומרי הלבנה
ועכשיו אני רואה אצל ברוקולי שהחום נהיה חום מחומרי צבע גם...מודדת כובעים


אממ קצת הסברים פשוטיםברוקולי

 

קמח לבן - רק תוכן גרעין החיטה ללא הנבט וללא הקליפה 

100% קמח מלא - הכל נטחן : תוכן הגרעין, נבט והסובין 

באחוזים אחרים למשל 80% זה אומר שמלבד תוכן הגרעין השאירו 80% מהנבט והסובין 

כלומר ניפו רק 20% מהקליפה והנבט.

 

החלות הקניות או הלחם הקנוי הוא חום 

בגלל חומרי צבע כמו לתת/ E משו שזה קרמל / שעורה וכו' וכו' 

 

בגדול לא עובדים עליך- עדיף להשתמש ב100%

סובין מאוד בריא

 

@מודדת כובעים ראית איך פינקתי בהסבר? כאילו מוציא לשון

תודה על ההסבר המפורט!מודדת כובעים

אבל אבל אבל - - - 

 

כתוב על האריזה של הקמח שהקמח מכיל 80% ממשקל הגרעין,איך את יודעת שזה 80% מהקליפה?

 

 

תצלמי לי את האריזהברוקולי

 

אולי הם מתייחסים לכל גרגר החיטה כיחידה אחת

 

הממממ..... הוא כבר בפח, אבל אקנה שוב ואצלםמודדת כובעים


גם אני חושבת שהם מתייחסים לזה ככה..מקום בעולםאחרונה
בגלל שחורף כמה שאלות על עוגת שמרים והקפאהש.א הלוי
וכל פעם שאני רואה את הכינוי של קראנץ שוקולד עולה לי לראש עוגת שמרים חמה וטעימהההה

שאלה של שמרים והקפאה -
עד כה הקפאתי אחרי אפייה שזה סבבה והכל אבל לא כמו טרי טרי (גם לא עם חימום קל בתנור)

אם אני מקפיאה לפני אבל:
מתפיחה התפחה ראשונה לילה במקרר + במילוי יש ביצים חיות (שיתבשלו כמובן באפייה)
1. זה משנה משהו? עדיף התפחה לא במקרר אבל קצרה יותר?
2. עדיף להחליף מילוי לממרח או משהו בלי ביצים?
3. כמה זמן זה מחזיק במקפיא? (מקפיא נפרד מהמקרר אם זה משנה)

זהו. 😋
להרטיב בסירופ ישר כשיוצא מהתנורקראנץ שוקולד

הסירופ נותן לזה רכות ועסיסיות הרבה זמן וכמובן מילוי טוב..

נגיד נוטלה או שוקולד השחר.. ולעטוף עם ניילון נצמד ולמקפיא.

מה שהוא אמרט'
ואולי להחליף מתכון?

כשאני מדייקת במתכון ומקפיאה כשהעוגה עדיין חמה ועטןפה היטב בנילון נצמד היא מפשירה כמו טריה.
לא אוהבת מילוי של ממרחי שוקולדש.א הלוי
ואני שמה סירופ
עדיין יש טעם שונה אחרי הקפאה. (כולל עטיפה עם ניילון נמצד)

וניסתי את זה עם כל מיני מתכונים.

כך או כך- לא להקפיא לפני אפייה?
לדעתי לא..מקום בעולם
וטיפ..
אם אוכלים אותה בשבת, אני מניחה אותה על המיחם קצת לפני תחילת הארוחה.. יוצאת חמה וטריה, אבל לא קראנצית מלמטה כמו שקורה מהפלטה..

ממרח חלבה לא לטעמכם? עסיסי כמו שוקולד..
אולי זה משהו במקפיא עצמו?לב אמיץ

איך עם מוצרים אחרים שאת מקפיאה?

לא מקפיאה עוד אוכל מוכן בנתייםש.א הלוי
לפחות לא כזה שאני אוכלת
יש שם עוף קפוא ארוז הייטב, קצת קמח מנופה וקטניות, קפה ותה שהשימוש בהם איטי אז מנסה לשמור עליהם(בקופסאות אטומות עטופים הייטב)
כן, גם אני לב אמיץ

אבל אני יודעת שאצל אמא שלי היא סבלה ממש מהריח במקפיא שלה, בסוף החליפה מקרר.

ניילון נצמד הוא לא אטום בכלל, אולי תנסי שתי שכבות ניילוןירושלמית טרייה
שקיות קשורות היטב, כאלה בלי חורים - לא שקיות רמי לוי. ולהפשיר סגור בשקי ורק כשכבר די הפשיר לפתוח.
שמרים בכלל לא פותחים אם לא אוכלים באותו רגע, שלא יתייבש.
אני שמה גם בשקיות אחרי הניילוןש.א הלוי
אמא שלי צוחקת עלי אבל תכלס זה ממנה כדי שלא יקבל טעם במקפיא
וכלום לא עוזר.

(שקיות חדשות. יש לנו גליל כזה)
אני לפעמים מקפיאה בצק שמרים לפני אפיהחוזרת

התפחה ראשונה- תיאורטית לא משנה איך. התפחה שניה- אחרי ההפשרה, נותנים לזה להפשיר ולתפוח לילה במקרר (לכן אני מעדיפה התפחה ראשונה לא לעשות לילה במקרר, כי פעמיים ככה מחמיץ לי את הבצק...)

אין בעיה להקפיא מילוי עם ביצים חיות... החידקים מתים גם בהקפאה תיאורטית...

זה מחזיק כמה חודשים במקפיא

 

 

לגבי הקפאה אחרי אפיה- תנסי לאפות פחות זמן (בערך רבע שעה פחות) וככה להקפיא, ואז להפשיר ולסיים אפיה. 

אחלה, תודה רבה!!ש.א הלוי
איזה מילוי יש לך עם ביצים?ניל"סאחרונה

חושב

 

אולי תגידי מה המילוי וניתן לך מתכון בלי ביצים?

תפריט לשבע ברכותציפורי

בעזרת ה' עוד שבועיים אני מארגנת שבע ברכות. אשמח שתעזרו לי לתכנן תפריט ל- 30 איש בערך. וגם שאוכל לחלק את העבודה ואם אפשר להכין כמה דברים מהראש ולהקפיא....

תודה!

בשרי/חלבי?קראנץ שוקולד


בשריציפורי


ממ ככהקראנץ שוקולד

סלטים:
נניח 7 סוגים או כמה שרוצים.

1. מטבוחה

2. חומוס

3. חציל מטוגן

4. כרוב במיונז

5. שומר/קולורבי מתובל.

6. חציל במיונז

7. פלפל חריף במידה ואוהבים.

 

פשטידות ובורקסים או פסטלים וסיגרים אופציונלי כתוספת על השולחן.

מנה ראשונה
דג מבושל/מטוגן. אם זה מבושל אפשר גם להכין מראש, מטוגן במקום..

מנה עיקרית.
עופות מבושלים/צלויים
צלי בקר
תוספות: אורז/קוסקוס, שעועית ירוקה מבושלת, טנזיה, ירקות לקוסקוס.
 

אפשר לעשות מנה ראשונה מרקירושלמית טרייה
זה חוסך את המנה הראשונה הכבדה של הדגים, וזה מקורי ונחמד, במיוחד בחורף.
אמא שלי סיפרה על ר מצווה שעשו בה לחמניות יפות קלועות לטבעת והן היו חבקי מפיות.
יש רעיונות בלי סוף..
אבל באמת תעשי חשבון של הקפאה.

לחמניות ומרק אפשר להקפיא.
דגים לא כל כך.
אולי כבד, אי אפשר להקפיא אבל אפשר להקפיא את שאר רכיבי המנה כגון בסיס בצק ורוטב.
דג מבושל אפשר להקפיא בכיף..קראנץ שוקולד
נכון.. אבל פילטים טיפה מתפרקים בהפשרה לפעמים..מקום בעולם
ככה זה כשאין עמוד שידרה קראנץ שוקולדאחרונה
מרק- תלוי איזה. לא עם תפו"א. ונראה לי גם בלי בטטה.מוריה
ממולאים צמחוניים מתכון מניקי ב+הוספות שליסה"רורית

נראה טוב 😋קראנץ שוקולד
איזה יופי! נורא אוהבת ממולא צמחי.ירושלמית טרייה
אבל בעלי אוהב עם הרבה בשר..
נראה יאמירקפת לבנה

ניקי גם אלופה

קדירה יפה.לב אמיץ


מגרה ביותר!יעל מהדרום
תודה לכולם שבוע טובסה"רורית
אשמח למתכון [למסר אישי בבקשה] תודה~נפש חיה.אחרונה


מחפשת מתכונים עם קמח מלא..י"ש

בעיקר מאפים מלוחים, פיצות

למי שיש.. ממש אשמח

 

תודה רבה!

אני הכל ממירנ לקמח מלאחדשה ישנה
הכל יוצא מצויין ב''ה.

בבצק שמרים- מוסיפה קצת יותר מים, ושמן.
פיצה נהדרתטל מזרחי

 

אני מכינה אתה הפיצה הזאת עם קמח מלא (במתכון כתוב שאפשר להמיר חצי מהכמות, אבל גיליתי שזה יוצא טוב מאוד גם עם 100% מלא)

אני הכל ממירה לקמח מלאעלה למעלה
בבצק זה לא בעיה, פשוט מוסיפים יותר מים ושמן..
באותו הקשר -מודדת כובעים

אני משתמשת בקמח של רובינפלד, הוא כל כך טעים שעושה רושם שהוא בעצם קמח לבן מתחפש.... איך הקמחים מחברות אחרות? 

הקמח שלהם באמת מהמוצלחים..ת.מ.
נפלאות גם טוב.. פחות מרובינפלד לדעתי,מקום בעולםאחרונה
אבל יחסית לאחרים שנתקלתי בהם..
הכל אני מכינה עם מלא/כוסמין... יוצא מצוין.ת.מ.
זה תלוי בעיקר בסוג הקמח... ואם אני מרגישה שהבצק/בלילה לא כרגיל אז מוסיפה נוזלים/מפחיתה וכו'...
מתכון לבשר ראששושקי

הפשרתי בשר ראש שהיה במקפיא

מה לעשות איתו עכשו? אפשר כמו בשר רגיל? קדירה עם ירקות למשל?

יש התייחסות מיוחדת מבחינת כשרות,או שזה ככל בשר רגיל?

מבחינת כשרות לרוב קונים מוכשרקראנץ שוקולד
ובקשר למתכון תנסי למצוא בשר ראש וחומוס בסגנון מרוקאי, ממש טעים ופיקנטי..
תודה. לא כל כך רוצה חומוס. אפשר פשוט להוסיף ירקות ותבלינים?שושקי

זה יצא טעים?

גם תבשילי קדירה אחרים ילכו טוב, חצילים אם אתם אוהבים..קראנץ שוקולד


כשרותית- כמו בשר רגילחוזרתאחרונה

הכל עף עם בשר ראש, שימי לב שהוא יותר שומני מכתף למשל

קצת דחוף-אפשר במקום לאפות פשטידה (קישואים) לטגן?קחי כתר


אפשר אבל צריך להפוך באמצע וגם זה יהיה יותר שטוחבנימינה


אני ככה מכינה קציצות...חוזרתאחרונה


אנשים שעושים סעודת שבת חלבית- וגם כאלה שלא, צריכה רעיונותבוז
הפלטה בשרית.

ברור שיהיה סלט וחלות. לא חובה דגים.
חייבת רעיונות לאוכל! איך אפשר לחמם? או לחמם חלקים?
בכללי רעיונות לעוגות ודברים קלים להכנה...

מי שיגיד חמין (או כל מילה אחרת שמתייחסת לדבר הזה) פסול
צ'ונט!!! !!מירב!!

רעיונות לאוכל?

לזניה?קנלוני?

 

לא הבנתי את השאלה אך אפשר לחמם?או לחמם חלקים..?חושב

 

לגבי קינוחים,

עוגת גבינה עם פירורים...

סופלה בכוסות..

כדורי שוקולד/גבינה

 

 

נגיד לחמם פסטה בלי רוטב ואז לשים רוטב פושר?בוז
או לחמם תפוחי אדמה פרווה ולשים גבינה מעל אחר כך?
לא יודעת סתם זורקת רעיונות, אבל אני צריכה משהו טעים שעובד
או להכין את זה כבר עם הרוטב..!!מירב!!

ופשוט לחמם כשזה קר,ואז הרוטב נהפך לשולי ..כי זה נספג כבר..

אי אפשר לשים נייר כסףשמשי
ולחמם חלבי?
בעייתי הלכתית נדמה לי...בוז
למיטב ידיעתי אין בעיה לשים בשר וחלב על הפלטה...אמא אדמה
ואפילו בדקתי בשבילך ליתר ביטחון:
https://www.yeshiva.org.il/ask/67159
כל עוד לא מניחים אוכל ישירות על הפלטה בלי תבנית, הכל בסדר.

ואם בכל אופן אתם נוהגים שונה, בלינצ'סים אפשר לאכול קר.
וגם גבינות שוות עם סלמון מעושן (בשילוב עם חסה ואבוקדו בתוך טורטיה זה בכלל מעדן).
או שאפשר לחמם פסטה עם רוטב עגבניות פרווה, ובהגשה לפזר פרמז'ן.

בהצלחה!
תודה, יש לך רעיונות למתכונים שכן צריכים חימום?בוז
פיציות, פשטידות, לביבות, תפו"א מוקרמים, סלט עם בולגריתחילזון 123


תודה!בוז
אממברוקולי

אנחנו אוכלים הרבה חלבי בשבת בבוקר ובערב בשרי

גם בערב וגם בבוקר שמים נייר כסף (שנחתך מראש) 

 

חוץ מזה :

דג סלמון הולך מצוין עם חלבי 

או סול

 

סלטים חיים 

דלורית ממולאת קינואה 

 

לזניה, קיש, פשטידה

 

תודה רבה!בוז
אפשר מתכון לדלורית ממולאת קינואה??הולם במיוחד
בבקשה..
מממג'נדס
לא שמעתי מעולם על המושג "פלטה בשרית".

ולגבי רעיונות
סלט ביצים (ביצים מעוכות עם מזלג, עירית קצוצה תיבול מלח וטיפה שמ"ז ומסביב עגבניות שרי חצויות.)
סלט טונה. טונה עם בצל ירוק קצוץ ועם מלפפון חמוץ קצוץ.
סלט ירקות עם תוספות: עגבניות קצוצות באמצע מסביב עיגולים של מלפפון מעל מפזרים גבינה בולגרית, חתיכות אבוקדו, עגבניות מיובשות ואפשר גם רצועות גמבה.
תודה רבה!בוז
פשטידות שונות, לזניה מי שאוהבש.א הלוי
קציצות/ לביבות ירק
שניצל דג
מאפים שונים מבצק עלים/פילו
אפשר לקחת תבנית מפח הפוכהשוקולד לבןאחרונה
ועליה להניח את האוכל, אם אתם מקפידים שלא להניח על אותה פלטה

ורעיונות: לזניה חלבית, פסטה מוקרמת (מעורבבת כבר עם מעט רוטב לא נוזלי ואז אין בעיה של נוזל), דג סלומון, שניצל דג סול, ללילה מרק כתום, פשטידות שונות, בורקס גבינה, קטניות כמו שעועית למשל, סלטים למיניהם, פוקצ'ות/פיצות, פיצוניות, תפוחי אדמה
ולקינוח עוגת גבינה פירורים, גלידה חלבית
מישהו/י יכול/ה לתת לי מתכון מהיר וקל לצ'יפס בתנור מתפוחי אדמאשת נעורים
>>ברוקולי

 

לקלף תפו"א

לחתוך לפרוסות או אצבעות 

 

לזלף שמן זית ומלח גס

ולתנור 

 

אני שמה על 220 

תודה! לכמה זמן בערך? ולכסות בנייר כסף?אשת נעורים
לא מכסהברוקולי
תלוי בעובי החיתוך ובתנור
באזור השעה - וחצי
תודה רבה!אשת נעורים
הסוד הוא לבשל קצת את תפוחי האדמה לפניטל מזרחי

 

לא הרבה, ממש 10 דקות במים רותחים.

 

זה המתכון שאני עובדת לפיו לצ'יפס בתנור

כן זה נראה מתכון טעים שלחתי לך תמונה ומתכון בהצלחהאהבת ירושליםאחרונה

צ'יפס אפוי

5 מנות

מצרכים:

קילו תפוחי אדמה חתוכים לצ'יפס
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור ל 225 מעלות כ 15 דקות מראש.

2. לערבב 1/4 כוס שמן זית + כפית מלח מעט יותר עם התפוחי אדמה.

3. לשטח בתבנית שהתפוחי אדמה יהיו בשכבת אחת.

4. להכניס לתנור לאפות כ 45 דקות או עד שהם מזהיבים.

לעוד מתכוני תפוחי אדמה

בהצלחה ותגידי לי אם יצא טעים...! כי לקחתי את המתכון מהאינטרנט אז תגידי לי אם יצא טעים טוב?

בברכה, רוני [שם בדוי] {שדרך אגב מאודדד מאודדד אוהבת בישולים ואפיות}חחחח

לכל האלופים... טיגון תפו"אlovely

ערב טוב לכולם

 

שאלה לי: האם אתם יודעים מה הסוד לטיגון קוביות/רצועות צ'יפס תפו"א באופן שלא יצא מידי רך ומתפורר ו"חביסה" כזו

אלא פריך, טעים, יציב, קריספי כזה?

 

תעזרו לי מאד בתשובותיכם

תודה

יש הרבה שיטות...בוז
תכלס, מה שהכי חשוב להשתמש בתפוח אדמה נכון. כמה שפחות מיימי. קחי אחד עם המון עמילנים.

אחר כך יש עוד שיטות... לחתוך עבה יחסית, טיגון כפול... כל שף השיטה שלו.
לערבב עם קורנפלור לפני הטיגוןאביה*
שתי שיטות טובותקראנץ שוקולד
קודם כל חשוב לטגן בשמן עמוק..
שיטה אחת זה לשפוך לשמן חם צ'יםס ישר מהמקפיא או אם זה תפו"א טרי אז להקפיא ואז לטגן-יוצא קריספי בטירוף..
שיטה נוספת זה לטגן טיגון ראשוני, להוציא מהשמן לחמם את המחבת או הצ'יפסר לחום גבוה יותר וללהחזיר לטיגון... בשיטה השנייה רצוי לעשות עם צ'יפסר..
להשרות את הציפס לפני הטיגון במים עם קרחbinbin
מה עדיף לטגן צ'יפס קפוא ישר מהמקפיאlovely

או להשרות קודם במים קרים עם קרח?

 

אני קצת חוששת אף פעם לא ניסיתי

אם תוכלו לומר לי מניסיון שלכם שניסיתם ויצא טוב

להשרות במים 20 דקות לפני הטיגוןמושיקו


להשתמש בתפו"א אדום ולא הלבןש.א הלוי
ואז לא צריך שום שיטה (אפשר להשתמש בעצות המעולות שנתנו פה, אבל עם תפו"א אדום זה פחות קריטי)
עם תפו"א אדום יוצא הכי טעים!תתתתת


אוקי.. תודה לכם ושאלהlovely

אם מקפיאים או משרים את התפו"א במים- אז אחכ בטיגון זה לא מקפיץ את כל השמן הרותח?

מים ושמן ביחד..

 

לכן אני מרפיאה ולא שמה עם מים קרים..מקום בעולם
פחות קופץ.. אם בכלל..
תודהlovely


אני מקווה שמדובר בתפו"א אמיתי ולא הדבר הזה מהפריזר..ירושלמית טרייה
אם ככה, אז השיטה אצלנו היא לחתוך אותם לרצועות ואז לשטוף במים כדי להוריד את העמילן, ואז לייבש במסננת או על נייר סופג.
ואז לטגן.
אני אוהבת באש קטנה המון זמן, יוצא רך ומדהים ונוטף שמן. באש גדולה זה ייצא יותר קשה מבחוץ, ופחות פנים רך לאכול.

מפזרים מלח כשזה עוד חם ומנערים קלות לפיזור.


הציפס מהמקפיא זה משהו לא אכיל לחלוטין בעיני. ובוודאי שחבל על הקלוריות.
וגם מוסיפה על כולםעלה למעלה
לא לערבב באמצע הטיגון, זה הורס אותו
בקשר למלחעונה חמהאחרונה
אנחנו מערבבים עם המלח לפני הטיגון. ככה אפשר לערבב יסודי בלי למעוך שום דבר, המלח נספג בצורה אחידה וזה טעים...
מחפשת מתכון מוצלח לעוגת גבינה אוכמניות קרהחילזון 123

ראיתי כל מני מתכונים ברשת אבל לא בטוחה מה יצא טוב.
ורצוי בלי ביצים חיות...

מה שהכנתי בסוף-חילזון 123

תחתית מהאתר הזה

החלק מהגבינה מהאתר הזה

והחלק של הריבה מהאתר הזה

יצא ממש טעים 

יאמייי! שילוב מדהים! עוררת בי חשק וגעגועים לעוגה הזו..בת נוגה

והכי כיף לשלב מתכונים

^^תשלחי קצת נווה מדבראחרונה
טוסטר אובןjulian

היי

 

מישהו משתמש פה בטוסטר אובן? יש לי בבית של חברת crystal

אני לא מצליחה לאפות בו ... נגיד עוף אפוי או תפו"א-לוקח 3 שעות ועדיין נשאר קשה (לא מוכן)

אני אופה בחום 180-200 ועם נייר כסף, בתבניות אלומיניום

בלי נייר כסף זה יוצא מאד יבש

יש למישהו רעיון מה יכולה להיות הבעיה?

וגם יש שם כמה פונקציות -נגיד bake, broil, roast 

אני לא יודעת איזו פונקציה מתאימה לכל דבר?

מישהו יודע?

 

נעמה 

עצהשלום וברכה12345
תחתכי את התפו"א לקוביות קטנות. ללא ספק זה יעזור.
לגבי עוף לא יודעת. בהצלחה
את יכולה לבשל אותו קודם.נקודה טובה
תוכלי לצלם את הטוטסר אובן והתוכניות?ש.א הלויאחרונה
בא לי להכין עוגיות עם חמאה אבלמטילדה
לא הוצאתי חמאה לריכוך...
מישהו יודע אם אפשר להמיס אותה במיקרוגל ?
הבצק יוצא טוב אם ממיסים אותה?
כן. זה מה שעושים לרוב.בוז
רק אל תחממי אותה יותר מידי.
ואיזה כיף לך שיש לך מיקרוגל חלבי! (מקנא)
לא חייבים במיקרוגלמושיקו

לשים בצלוחית על כוס מים חמים עושה את אותה פעולה באותו זמן

 

(ניתן גם לשים בשקית את החמאה ולהשרות את השקית בתוך כוס מים חמים)

אם החמאה היא לבצק עדיף לעבד אותה קרהט'אחרונה


היי אני צריכה עזרה בכמויות....בראבו

כמה טיפות אני צריכה לשים בכמות של מיכל רגיל של שמנת מתוקה?

זה של מג'יק?קראנץ שוקולד

אם כן מספיקה טיפה אחת

אממם לא, של colors' אולי אתה יודע בכל זאת?בראבו


כתוב כאן גם משו "סער מוצרים"בראבו

לא אומר לי כלווווםמבולבלמטורלל

פחות מכיראת הסוג הזהקראנץ שוקולד
אבל אפשר לנסות ולהתחיל עם טיפה ולראות את רמת החוזק של זה אולי אפילו במסת חלבונים..
אוקי תודה!בראבו

אני אשתדל להעלות את התוצר המוגמר...חיוך

מסקרן לדעת מה את מכינה עם זה..חדשונת
הכנתי עם זה עוגה בצורת טבעת לחברה שהתארסה...בראבו

רציתי נורא לצלם ולהעלות תמונה אבל לא הספקתי, אני אבקש ממנה לשלוח לי כשהתמונות מהצלם יגיעו...

וואו! איזו חברה שווה את! נשמע מדהים אפילו רק בדימיון! חדשונתאחרונה
מתחילים מטיפה אחת עד שמגיעים לצבע הרצויט'
אני מכירה.הרש

ממש ממליצה!

בטיפת צבע מגיעים לגוון שרשום. (לדוג' קניתי ורוד פוקסיה ובטיפה אחת יצא ורוד פוקסיה ולא סתם ורוד עדיין)

 

תתחילי ממש בקצת ותראי אם את רוצה יותר חזק.

מחפשת מתכון לסלט חי שווהמטרי
אני עושה יומולדת לבת שלי עם המשפוחה, ורוצה להכין גם סלט חי. מהאלה שאני תמיד נהנית לאכול ואף פעם לא מצליחה להכין...
משהו עם חסה/ כרוב ודברים שווים. אני אוהבת רוטב מתקתק, אבל עדיף בלי סויה כי יש כאלה אצלנו שלא אוהבים.
כל מתכון מוצלח יתקבל בברכה! תודה
סלט כרוב עם אגןזים שונים זה טעיםחילזון 123

אפשר לקלות במחבת בלי שמן: גרעינים שחורים, גפרורי שקדים, קשיו, שומשום, בוטנים, פיסטוק וכד' (כל סוג בנפרד)

ולפזר לפני ההגשה. זה ממש משדרג.

אפשר גם להוסיף חמוציות.

 

רוטב אפשר ככה- שמן זית, לימון, כפית חרדל, פלפל, מלח, קצת דבש\סוכר

 

אפשר גם רוטב דומה אבל על בסיס מיונז

סלט חסה עם ציפס בטטה. ופקאן מסוכר/פיסטוקים.מוריה
אני מתבלת בסוכר לימון ושמן. לפעמים בלי שמן.
סלט עלים-נישנושים מושקע וטעים מאוד:ט'
רצועות דקות של גזר
כרוב לבן קצוץ
כרוב סגול קצוץ
חסה קצוצה

לרוטב:
10 שיני שום
חצי כוס סוכר
כוס שמן
מלח
פלפל
2 כפות חרדל
כוס מיונז
רבע כוס מים
2 כפות רוטב סויה
מיץ מ1 לימון

^ לערבל בבלנדר לרוטב אחיד.

> לתבל ולערבב לפני ההגשה עם העלים הקצוצים (לפי הטעם, לא צריך את כל הכמות).

> להוסיף קרקרים-נישנושים בטעם שאוהבים (הולך מעולה עם שום).

> הרוטב יכול להחזיק הרבה זמן במקרר.
סלט יוונילראות את האור
זה לא היווני המקורי אבל הוא מאוד טעים-
חסה
עגבניות שרי
מלפפפון ירוק
זיתים שחורים
גבינה בולגרית
אפשר להוסיף בצל סגול
לתיבול מעט שמן זית וזעתר
יאמי🙂
סלט חסהאמאשה

חסה שטופה וקרועה לחתיכות + פלפל צהוב,כתום ואדום פרוסים לרצועות דקיקות+2-3 אגסים קלופים פרוסים גם כן לפרוסות דקיקות+ גרעינים מרימון שלם . רוטב-כמויות שוות של מיץ לימון טבעי,שמן זית ודבש-לנער היטב ולשפוך על הסלט. לפזר מלמעלה שקדים / בוטנים מסוכרים

סלט חסה בלי המון השקעה! ומדהים!כי אין בלתךאחרונה
כל שבת וכל מפגש משפחתי עושים תסלט הזה!
חסה
לרוטב- כמות של צלחת עמוקה של חסה:
- כפית דבש(אם אוהבים ממש מתוק אפשר קצת יותר..)
-כפית מיונז
-נגיעה קטנה של חרדל
מערבבים עם קצת מים חמים ושופכים על החסה!
מעל להוסיף אפרסמון, חמוציות, פקאן מסוכר חתוך קטן, מנגו, תפוז..כל אחד לפי מה שהוא אוהב!
ההכי טעים זה מנגו ופקאן(או ביחד או כל אחד לחוד)...

סלט מדהים מדהים מדהים..
מתכונים עם קרם קוקוסשמחה ומשמחת
מה אפשר לעשות עם קרם קוקוס?
להפוך עוגות חלביות לפרווהעלה למעלה
יש באתר עוגיו נט כל מיני מתכונים
ניתן להמיר מתכונים עם חמאה או מרגרינה בקרםקראנץ שוקולד
קוקוס.. יש כאלה שאוהבים בבישול בעיקר אסיאתי ומוסיפים למוקפצים ועוף וכו'
במקום שמנת מתוקה/ ריץ׳EBM
אם רוצים להקציף צריך לקרר לפני ולהשתמש רק בחלק המוצק.
גלידה טבעונית על בסיס בננות, תמרים וקרם קוקוסבת 30


פעם עשיתי עםרקפת לבנהאחרונה

קרם קוקוס מוקפץ עם חזה עוף וירקות..

 

האמת

(לא כ"כ אהבתי את השילוב)

צ'יפס ירקות!!!!מירב!!

היום הייתי ב"קולה" והיה שם קופסה עם ירקות אפויים במרקם קריספי!

וזה נדיר!

 

שעועית ירוקה,בטטה,תפוח אדמה,גזר,דלורית,סלק,לפת,

הכל רצועות כמו של צ'יפס !

 

אך אני עושה זאת בבית בשביל לקבל מרקם קריספי קשה כזה.....בלי שישרף ויהיה פחמים? חושב

מטגנים על אש נמוכה, אולי לטגן פעמיים כמו בצ'יפס רגילקראנץ שוקולד

או להקפיא לפני ואז מהמקפיא ישר לטיגון..

זה לא היה מטוגן מה שקניתי,זה היה אפוי,אך עושים זאת..??!!מירב!!


לא ניסיתי אבל בעיקרון כשרוצים שירק לא יצא מושי בתנורקראנץ שוקולד

רצוי ליבש אותו מנוזלים ועושים את זה על טמפ' נמוכה..

שזה אומר....על הכי נמוך כמה שיותר זמן בתנור..?!!מירב!!

זה לא ישרף לי בסופו של דבר?

80-90 מעלותקראנץ שוקולד


ואלי כשרואים שזה כבר קצת יבשקראנץ שוקולד

להעביר למצב גריל לכמה דקות ובזהירות..

בתקווה!!מירב!!

שלא אראה פחמים חושף שיניים

טמפ' כזאת לא שורפת רק מייבשת קראנץ שוקולד


לשים רק נייר אפיה או עם שמן ?!!מירב!!

הפחד שלי שהשרפה תגיע מהכמה דקות שיהיה בגריל חושף שיניים

הייתי שמה שמן ומלח גס מסביב ליאקות..מקום בעולם
הירקות שקניתי ממש כאילו לא עברו טיגון ולא אפיה!!!מירב!!

נשארו זקופים ויפים ובצבעם החי והבריא!

הלוואי שייצא לי ככה.

 

אני זוכרת שניסיתי לשים שעועית ירוקה באפיה שייצא צ'יפסי כזה.

איזה צ'יפסי ואיזה קריספי..חושברק ה' יודע למה יצאו לי  פחמים!

אחרי שתנסי בבית, תחזרי לעדכן איךחדשה ישנה
יצא ואם תצרפי תמונה זה בכלל יהיה נחמד
ממש מעניין...
בעז"ה ,חייבת לעשות קניה רצינית של ירקות וזה הא'-ב' שעושה! ;)!!מירב!!


אני אופה רגיל עד שזה רךעלה למעלה
ואז שמה על גריל כמה דקות
ושמה על הירקות שמן
יוצא ממש טעים
לדעתיחילזון 123

לשמן את הירקות, להניח על נייר אפיה בשיכבה אחת ולאפות על טורבו בחום גבוה.

לא בטוחה אם יצא כמו של מסעדה אבל ככה אני עושה.

 

הבעיה העיקרית שזה לא תמיד יוצא אחיד. יש אזורים בתבנית שיותר נשרפים ויש שפחות אז אני צריכה כל פעם לסובב את התבנית.

כולי תקווה שזה ייצא צ'יפסי קריספי! !!מירב!!


אצלנו הלהיט זה מה שאנחנו קוראים "תפוצ'יפס בטטה"טל מזרחיאחרונה

 

הולך אצלנו חזק מאוד בשבועות האחרונים בוכה/צוחק הסוד הוא באפייה איטית, של שעתיים, על חום נמוך, ולהפוך כמה פעמים את כיוון התבנית, לאפייה אחידה.

 

זה המתכון:

 

תפוצ'יפס בטטה: חטיפים אפויים תוצרת בית

עונת האבוקדו מתחילה!! מתכונים לאוהבי אבוקדו לכאן!ט'
באושר עד יש אריזות ואקום מוקפאות של מחית אבוקדולב אמיץ

ממש מוצלח.

אם כי באריזה האחרונה שטעמתי היה לאבוקדו טעם טיפונת מריר.

לימון סחוט קפואצוקולטה

כמה זה נורא שהוא יהיה במקרר ל3 שעות ויחזור אח"כ למקפיא?
 

נשמע לי סבבהכמו הלבנה


את סחטת? אם כן אין בעיה..מקום בעולםאחרונה
אוהבים חילבה? קראנץ שוקולד
לא להיבהל מהצבע זה כוסברה ופלפלים חריפים😷

וואי, מתכון....!כמו הלבנה


חלק אילתרתיקראנץ שוקולד

השריתי חילבה שלם במים והחלפתי כל שעתיים בערך את המים שלוש פעמים..

שמתי בבלנדר עם כוס מים, כמות נדיבה של כוסברה, ארבע שיני שום, שני פלפלים חריפים ואבוקדו אחד וכף מלח אחת כל זה טחנתי למחית חלקה לאחר מכן הוספתי מיץ משני לימונים וערבבתי.. יצא מעט חריף אבל ממש טעים..

אבוקדו?? מקום בעולם
אהה.. טעים טעים😋קראנץ שוקולד
תודה!!כמו הלבנהאחרונה