שרשור חדש
בלנדר שייקרצה לאש

בוקר טוב 🙂


רוצה לקנות בלנדר שייק אבל אין לי מושג איזה חברה כדאי..

חוץ מנינג'ה שיודעת שהם טובים. יש עוד חברות מומלצות? דגמים מומלצים?

מספיק גודל קטן (ליטר בערך) אבל אפשר כמובן יותר גדול

שאפשר לטחון בו גם פירות קפואים לגמרי, קרח, וכו.

כמובן עדיף כמה שיותר זול...


יש למישהו המלצות על משהו?

אני אוהבת את ‪BlendJet‬‏‏ט'
קנה נניגהיוסף חיים..
תודה, יש דגם ספציפי שמומלץ?רצה לאש
בלנדג'ט האחרון ואחד לפניו מצויניםט'
תודהרצה לאשאחרונה
אני לא מוצאת באינטרנט, אם תוכלי לשלוח לי קישור או תמונה, אני אשמח 
עדשים תולעיםבוריס

קניתי לפני הרבה זמן שקית עדשים עם כשרות טובה, ואיך שקניתי בררתי את העדשים היטב והכל היה בסדר הכנסתי לשקית והקפאתי אותם.

אתמול הכנתי מרק עדשים וראיתי כל מיני לבנים כאלה במרק והיו המון.

מישהו נתקל בתופעה?

זה חלק מהעדש או שזה באמת תולעים??

רוב הסיכויים שזה הנבט שיש,לכל עדשחילזון 123
תודה רבה זה ממש מרגיע כבר נלחצתיבוריס
^^^^^ צודקרק טוב!אחרונה

כשמבשלים את העדשים ובמיוחד אם עמדו ככה כמה שעות בתוך הנוזלים, הם מתחילים לנבוט ויוצאים מלא לבנים כאלה. תראו שהם ממש מחוברים לעדשים..

וד"א זה בריא יותר. 

אבוקדו בשלנטלינטלי

הייתי היום בסופר וראיתי מוצר שאף פעם לא ראיתי לפני - אבוקדו בשל (כמו בתמונה, אבל אולי של חברה אחרת).

נגעתי בזה וזה באמת הרגיש בשל לגמרי.

התחלתי להתרגש - איזה יופי, איזה מוצר מעולה! אבוקדו בשל!!! וכבר התחלתי לדמיין אותו על הפרוסת לחם

אצלי בבית.

ואז הסתכלתי על המחיר והיה 11.9 (לא לפי משקל). כלומר - 6 שקל לכל אבוקדו.

כרגע במצב הכלכלי שלי זה קצת גבוה, אז ויתרתי...

 

 

 

 

זה לא דבר חדש*אשתו של בעלי*
כבר כמה שנים מוכרים 2 אבוקדו בשלים באריזה מיוחדת
אני אף פעם לא ראיתי שמוכרים ככה באריזה.. ומסכימהאמרלד

איתך  שהמחיר מבאס🥴

האמת שלי זה לא עושה חשק. ואני אוהבת אבוקדו!רק טוב!אחרונה

זה מרגיש לי מידי מושי. וכידוע אבוקדו בשל מידי יכול להיות הפתעה מאכזבת...


במקום זה, שימי את האבוקדו בסלסילה עם בננות, כשהבננות על האבוקדו והם יבשילו מהר יותר.

וגם לקנות אבוקדו כמה ימים קודם לפני שרוצים להשתמש בפועל.


ד"א אבוקדו מתחיל להבשיל רק אחרי שנקטף ולכן הן תמיד קשים בסופר.. 

מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו

ערב

מרק עדשים

קוסקוס

עוף מהמקפיא


בוקר

מאפינס פטריות חלבי

מאפינס שיבולת שועל לילדים מהמקפיא


צהרים

חמין

אנטיפסטי

meatloaf  מהמקפיא


מגולגלות ריבת חלב מהמקפיא

עוגיות חלווה מהמקפיא

חלות מהמקפיא


חומוס

סלט אבוקדו

סלט ירקות

אצלנואיכה

ער''ש

מרק עוף

פרגיות, קציצות

אורז


בוקר

טורטיות

עוף

תפוחי אדמה


סדש

טונה וביצים קשות.


סלטים - חומוס, טחינה, פלפל קלוי, מטבוחה, חציל בתנור, חציל במיונז, סלק


עוגות שמרים

בטח יהיה עוד סוג של עוגה 

אני צריכה לקנות מקפיא כמו שלךיעל מהדרום

לק"י


חצילים

טחינה

סלט חי


עוגת תפוזים מההקפאה

עוגת גבינה מההקפאה

הלוואי ועוד משהו


ליל שבת:

קוסקוס

קציצות הודו ובשר ברוטב

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קציצות מטוגנות

שניצלים

זה יקר 😅בוקר אור
תמיד כשאני קוראת את התפריט שלך אני חושבת שהיינו נהנים אצלכם 
תודה תודה!! תבואו. אני אוהבת אורחים😅יעל מהדרום
אוכל טעיםאמרלד

חלות מהמקפיא וקנינו פרנות

כמה סלטים סלק וחצילים וקונפי שום

דג מרוקאי

אורז

עוף בתנור

קוביות חזה עוף עם ירקות בסגנון מוקפץ

קבב


 

לשבת בבוקר

סלט חסה

צונט

סלט ביצים

סלמי


 

יש גם עוגיות שוקולד צ'יפס ופאי תפוחים

שבת שלום

איך יש ככ הרבהמקום במקפיא?😂כי כל פה

האמת שהשבת ניסנו לגוון-


ערב-

דגי סלומון בסיר

מרק עוף עם קובה

אורז

פירה

עוף בסילאן וקטש

.. מנה אחרונה: עוגת מוס אפויה


בוקר-

דג מושט בקרופלקס

טורטיות עם בשר טחון

רוטב פטריחת

מוקפצים

שניצלים

פירה

תפוא ובטטה בתנור

אורז

..מנה אחרונה- סופלה וגלידה לבנה


סדש-

שאריות מהפירה, האורז והתפוא ובטטה והסלטים


סלטים: גזר מבושל עם בצל ירוק (פעם ראשונה שניסנו, מקווה שיצא טעים🫢), מטבוחה, טחינה, סלט זיתים וסלטים חיים

😂עשיתי תואר בהנדסת המקפיא שלי כברבוקר אור

עכשיו באמת כבר מתחיל להתרוקן

צריך למלא מחדש😅

מה זה עוגת מוס אפויה?יעל מהדרום
עוגת מוס מביציםכי כל פה

למטה ביסקוויטים מרטסקים ומעל מוס רגיל של 300 גרם שוקולד+6 חלמונים ו6 חלבונים מוקצפים עם כוס סוכר ומפזרת למעלה בסקוויטים או קקאו..

אופה רגיל בערך רבע שעה ולדעתי יותר טעים וגם פחות מפחיד הקטע של ביצים חיות..

האם אני יכול לאדות ברוקולי כך?רועישםטוב

אם אין לי שושנה לשים בתוך סיר, האם אני יכול לשים 2-3 ס"מ מים, לשים מעל זה נייר אפיה

עם חורים ולקפל בצורה כזאת שהקיפול יהיה מעל הסיר ויחזיק את הנייר במקום, לשים ברוקולי (לא הרבה, מנה או שניים),

וככה לאדות?

הייאמרלד

שושנה זה מסננת?

אתה מדבר על ברוקולי טרי או קפוא?

טרי אפשר בהחלט להרתיח בסיר עם הרבה מים .

קפוא- לשטוף ואחרי שמפשיר לאכול ככה, או לעשות עם זה איזשהו סלט

 

לא רואה סיבה שלאחילזון 123
תנסה ותראה אם עובד...


אבל לדעתי אפשר לאדות בלי כל הנייר, סתם בקצת מים ועם מכסה.

חליטה קצרה במים*אשתו של בעלי*אחרונה
גם תעשה את העבודה,במקום התעסקות עם חירור נייר אפיה.
למה לא לשטוף כלים עם סבון לידיים?נטלינטלי

היי,

אני כבר כחודש שוטפת כלים וסירים עם סבון נוזלי לידיים ובינתיים זה מוריד את הכל.

אז למה לא להשתמש בזה במקום סבון כלים שלי לפחות עושה גירוי בידיים (ואני לא אוהבת לנקות עם כפפות)?

כנראה שיש בסבון כלים*אשתו של בעלי*
חומרים פעילים להסרת שומנים שמתאימים להדחת הכלים אך לא לעור הידיים.
נראה לי שזה שוטף פחות טוב שומניםחילזון 123אחרונה
אבל אם עובד לך אז למה לא?
האם יש הבדל משמעותי בין אטריות לבין אטריות ביצים לנטע321

האם יש הבדל משמעותי בין אטריות לבין אטריות ביצים להכנת קיגל?

תודה

זה אותו דבר..טארקואחרונה
פשטידהכי כל פה
למישהו יש מתכון לפשטידה פרווה טובה בלי גלוטן? ולא הרגילה של ירקות מגורדים..
פשטידת כל ירקופל לימון

כאשר הבלילה מכילה:

3 ביצים

3 כפות מיונז

3 כפות בצל מטוגן

מלח, פלפל שחור

אני מכינה עם פטריות (אפילו משימורים)

מגנייב המיונזכי כל פה
בעיקרוןמדברה כעדן.
יש עם קונרפלור


אבל אפשר ירקות טונה קינואה ביצים ותבלינים

בהרבה מתכונים5+אחרונה

שהפשטידה היא עיסה מעורבבת, ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמחים ללא גלוטן. זה לא תמיד יוצא יפה כזה כמו המקור אבל יוצא טעים.

כותש שום או פומפייה שטוחהיפעת2

 

האם להשתמש עם כותש שום או פומפייה שטוחה?

לכאורה פומפייה שטוחה - אצלי לפחות אני כותשת יותר מהר, פחות מתאמצת עם הידיים והרבה יותר קל לי לנקות.

אני מפספסת משהו?

 

כלום, אפשרי אם נח לך יותרופל לימון
לא זה ולא זה 😆*אשתו של בעלי*אחרונה

הכי נוח לי זה המגרדת הקטנה. ..


טוב שבת שירה חורפית וקפואה... מה אתם מכינים?טארקו

פה אנחנו עוד לא יודעים אבל כן יודעים שאנחנו השבת בע"ה בבית(אלא אם יהיו הפתעות🙈)


הכנתי אחהצ עוגת תפוזים עם הבן שלי שהכין השבוע בגן ומאוד מאוד רצה שנכין גם בבית, ועוגיות שוקולדצ'יפס כי ממש היה בא לי עוגיות🤭 אז יש את החלק החשוב😜


@בוקר אור

@יעל מהדרום

@כי כל פה

@חילזון 123

@אמרלד

@אקונהמטטה

@ופל לימון

וכל השאר

אפילו לא התחלתי כמעטכי כל פה

אני באיחור רציני בבישולים ובלי כח וחשק🤭


עוגות ועוגיות מסודרים כי הכנתי לטו בשבט רוגלכים, חומיות ונשארה עוגת פרורים במקפיא משבוע שעבר..


ערב נראלי נעשה רק מרק וקוסקוס


בוקר-

חזה עוף מוקפץ

אורז

פירה

חמין

ודג סול מטוגן לאח שלי הצדיק שמקפיד על דג כל ארוחה.. מקווה שלא יחזלש בסוף כמו הרבה פעמים..


סעד"ש

קוגל תפוא

סלטים שישארו

ואם יהיו רעבים אז יסתפקו בשימורים..


סלטים: מטבוחה, סלט זיתים ושום, סלט בטטות בצילי וסלט עגבניות חריף..


אמן שאסיים מוקדם ולא אתקע עם זה כשהילדים חוזרים מחר מהמסגרות..  עשית לי חשק להתחיל..

אנחנו השבת לא בבית🙂בוקר אור
וואי איזה התרגשות--- תוייגתי!אקונהמטטה

אז ככה... בע"ה:


ערב:

סלטים+ חלות

דג מושט/ טונה עם ירקות (חריימה)

מרק עוף


בוקר:

בשר בטריאקי

חזה עוף עם סילאן וכורכום

קוגל תפוא

זיתים ברוטב

וקוסקוס


ס. שלישית

בדכ זה המוציא וצלחת פירות


סלטים:

חצילים בתחמיץ

חצילים במיונז

אבוקדו

עגבניות שרי

כרוב עם גזר ומיונז

מטבוחה

חומוס


לכבוד שבת קדש



לשבת קרה שכזאתופל לימון

סיר מרק בצל שנאכל ממנו בשישי בערב, ישאר על הפלטה עד לסעודת השבת

חוץ מזה יהיה חמין ממולאים מפירות טו בשבט שנותרו אכין לפתן וטארט אגוזים - לקינוחי הסעודות

דג מרוקאי  לפתיח הערב יחד עם כמה סלטים

לערב סטייקים ושוקיים אפויים, אורז עם אטריות שחומות 

ירקות ירוקים מוקפצים

טוב אז החלטנו מה להכין..טארקו

למרות שלא התחלנו היום..

מבוסס בעיקר על מקרר/מקפיא וחשקים.. ויחסית מינימלי, יש לי נסיבות מקילות ביותר השבת..


ליל שבת

חלות מהמקפיא

סלטים- מטבוחה מהמקפיא, סלט כבד שנשאר, אבוקדו אם נשיג רך, יש בזיליקום אז נכין פסטו וממרח זיתים. אולי סלט עגבניות חריף בתנור, אם יהיה זמן וכוח, אולי סלט פטריות כנל.


בורקס בשר, אולי עם רוטב פטריות

מרק ירקות עם עדשים וגריסים


בוקר שבת

חלות וסלטים כנל

פאי רועים עם בשר מפורק מהמקפיא

סלט חסה או סלט עגבניות


סדש

חלות וסלטים כנל חוץ מהכבד

בורקס פיצה מהחצי השני של הבצק עלים

ירקות חתוכים


עוגת תפוזים(ניסיתי לעשות אותה שיש אבל זה לא ככ הצליח, לא יודעת למה..)

עוגיות שוקולדצ'יפס

בא לי לישון. אפשר?יעל מהדרום
לק"י


הכנתי חלק אתמול, אבל העבודה לא נגמרת.

כן!! לישון זה חשובטארקו
השבת האוכל הרגיל(פחות או יותר..)*אשתו של בעלי*
חלות/חמין/אורז/קוסקוס/קציצות עם אפונה/דגים/סלטים וכו'...


מה שכן חדש השבת זו עוגת שיש-חלבה שראיתי מתכון שלה בפייס(של רון יוחננוב) וכרגע היא בתנור...אז נחכה ונראה איך יצא🙏

אצלינו סתם אחתאחרונה

חורשט סבזי לערב עם אורז לבן כמובן

חמין לבוקר

עוגות שמרים שוקולד

עוגיות שוקולד או מלבי, נראה

חלות


חציל שרוף עם טחינה

חצילים פרוסות עם פטרוזיליה ושום

מטבוחה

טחינה

פלפלים שרופים

סלק בתנור עם כמון בצל ירוק ומלא לימון


עוגיות שוקוציפס (קמח מלא)- אשמח לעזרהdn5754

אשמח למתכונים (עדיף לא מסובכים)

עדיף מנסיון

לעוגיות שוקוציפס מוצלחות  

שאפשר להכין גם עם קמח מלא


תודה רבה

יש לי מתכון מושלםם מכינה שנים!! גם עם קמח מלא,כנסואמרלד

זה מתכון אמריקאי אז חשוב לעבוד עם כוסות מדידה של 200 מ"ל ולא חדפ.

קרדיט:Miram pascal

וגם אם רוצים כמות כפולה זה לא עובד במתכון כפול , רק קערות נפרדות.

( מוזר אבל זה ככה)

עכשיו אחרי כל ההערות הינה המתכון 🙂


 

מערבבים:

3/4 כוס ( מדידה!) שמן

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים


 

מוסיפים:

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית מלח

2 כפות קורנפלור

1/2 2 כוסות קמח - אפשר מלא

מערבבים הכל ביחד ומוסיפים-

1/2 1 שוקולד ציפס


 

לאפות על 180 8-9 דק. שימו לב הן מתקשות כשמתקררות אז לא כדאי לאפות יותר מדי. יוצא בערך 36 עוגיות בינוניות

בהצלחה

תודה רבה. כוס חדפ זה לא בערך 200?dn5754
את חושבת יצליח להוסיף לזה ממרח חמאת בוטנים?
לא. כוס חד פעמית זה בין 150 ל 180נק - ניק
יש לדעת כי כוס שתיה סטנדרטית היא 240 מ"לופל לימון
👍אמרלד

@dn5754 לא ניסיתי לא יודעת אם צריך 

כנראה ייצא טעים

תודהdn5754
@אמרלד ולא צריך אבקת אפיה?
בשמחה, ולא הסודה לשתיה זה במקוםאמרלדאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

אצלנו מצומצם מאוד

ערב

מרק שעועית עם ירקות וקצת גריסים

קוסקוס

עוף מהמקפיא וקצת פרגיות שנשארו מאירוע של אתמול


בוקר

מאפינס שיבולת שועל מהמקפיא

סלט סלק מהמקפיא

סלט אבוקדו

סלט ירקות

אולי סלט עגבניות שרי שנשאר מהאירוע


סדש

מתארחים


חלות מהמקפיא/לחמניות מהאירוע

גלידת ריבת חלב מהמקפיא

כמה קאפקייקס שוקולד שנשארו מהאירוע, ואם נרצה נוציא עוגיות חלווה מהמקפיא

חיכתי לשרשורכי כל פה

תמיד רק קוראת ועושה לי חשק להכין😜


ערב-  

דגי מושט ברוטב אדום

מרק עוף

אורז


בוקר-

שניצלים

תפוא שלמים צהובים

אורז

חזה עוף מוקפץ


סד"ש-

תפוחי אדמה

קוגל


עוגות היה מוד לשוקולד אז בסוף הכנתי חומיות, עוגיות רעידת אדמה ועוגת שוקולד פירורים (מהכל חצי עם גלוטן וחצי בלי)

חלות ביתיות, מטבוחה וסלט בטטות בצילי


האמת שקיבלנו עכשו מחברים עוגת שמרים קינמון ואני שוברת את הראש מה לעשות איתה.. אין מצב שיאכלו פה..

להקפיא לשבת הבאהחילזון 123
אין מצב שיאכלו בכלליכי כל פה

וזה קנוי אז גם לא עושה חשק להקפיא..

הם נסיכים ברמות וזה ממש עשה טוב ללב גם אם בסוף לא אוכלים פשוט לא רוצה לזרוק סתם..

להביא לחיילים.....?טארקו
דווקא רעיון!כי כל פה
אשלח עם בעלי כשיחזור אחרי שבת.. תודה!
יש לכם מקפיא שווה...חילזון 123

לנו יש-

אנטריקוט

כנפיים עם לימון

אורז


מוקפץ עם איטריות אורז

עוף עם אורז בתבנית אחת


אולי קיגל מהמתכון ששלחו פה, אם נספיק...

אפשר מתכון לכנפיים עם לימון?תוהה לעצמי
הנהחילזון 123

השריתי כנפיים חצויות במשרה של- חלמון, כף קורנפלור, כף יין לבן, מלח, פלפל


 

אח''כ צליתי אותן בגריל (בלי הרוטב). מניחה שאפשר גם לטגן אבל לא היה לי כח לטיגונים.


 

בינתיים טיגנתי במחבת רחבה שמן ורצועות בצל

אחכ הוספתי 3 כפות סוכר, מיץ מלימון, כף רוטב סויה, יין לבן, בערך 3/4 כוס מים, לימון פרוס, כף קורנפלור עם קצת מים.

אם צריך מוסיפים עוד מים/יין.

מוסיפים את הכנפיים ומבשלים קצת.

אפשר להוסיף בצל ירוק. לי לא היה...

 

לסעודה בלילהאמרלד

מתארחים מביאה צ'פסטיקס ( חיתוכיות מקלות שוקולד צ'יפס )


 

לבוקר דגים מעושנים

סלט ירקות

צונט

כבד צלוי עם בצל וסילאן

פירה


 

שבת שלום

חיתוכיות מקלות שוקולד צ'יפס זה פשוט לחתוך למקלות?יעל מהדרום
כן, ואני מכינה בצק שונה לזהאמרלד

הפעם עשיתי מתכון אחר יותר קראנצי ועם אגוזים

חתכתי כמו בתמונה


 

 


 

וחיתוכיות- עוגה כאילו מכינה מתכון עם סוכר חום  שיוצא יותר רך..


 

 


 

 

חלבי או פרווה?יעל מהדרום
פרווה, והינה התמונה שהתכוונתי לצרףאמרלד

 

 

תודה! נראה טעים!!יעל מהדרום
די בקטנה אצלנועלמא22

בד"כ אנחנו אוכלים בערב ובבוקר אותו דבר, מלבד מנה ראשונה כמובן.


מרק ירקות עם גריסים

פתיתים אדומים

תפוחי אדמה בתנור

שעועית ירוקה מוקפצת

בקר ועוף המקפיא

דג מושט בתנור


חלות קנויות

עוגת תפוחים

סלט חסה

סלט כרוב קנוי

חומוס

אם יהיה לי כוח וזמן- חמוצים

איזה סלט סלק את מקפיאה?יעל מהדרום
האמת סתם ניסיתי כי יצאה כמות ממש גדולהבוקר אור

ואני לא אוהבת אבל בעלי אמר שיצא טוב מהקפאה

סתם קוביות סלק מבושלות עם תבלינים של אשכנזים

תודה רבה!יעל מהדרום
ולמה את קוראת תבלינים של אשכנזים?יעל מהדרום
חח מלח פלפל שוםבוקר אור
נראה לי שככה תיבלנו
זה בהחלט נשמע תיבול אשכנזי לסלק😅יעל מהדרום

לק"י


אני שמה מלח ולימון. זה הבסיס.

פעם ב... מוסיפה כמון 

אצלנו בע"האקונהמטטה

ערב:

דג מושט/ טונה

מרק עוף


בוקר:

בשר בטריאקי

חזה עוף עם סילאן וכורכום

קוגל תפוא

זיתים ברוטב

וקוסקוס


סלטים כיד המלך..

הגבת בשרשור הקודםיעל מהדרום
גדול! ממש לא שמתי לב...חחחאקונהמטטהאחרונה
מתי להוסיף את השמן בבישול קינואה או בורגולנטלינטלי

שלום,

אם אני רוצה שיהיה לי קינואה או בורגול שיש טעם של קצת שמן. איך יותר טוב לעשות ומדוע?

 

א. שמה שמן בסיר, מחכה שיתחממו, מוסיפה קינואה / בורגול, מטגנת דקה-שתיים, מוסיפה מים רותחים, מנמיכה אש, שמה מכסה וכו'.

 

ב. שמה את הקינואה / בורגול בסיר, מוסיפה מים רותחים וגם שמן ומערבבת הכל, מנמיכה אש, שמה מכסה וכו'.

 

תודה רבה!!

לדעתי א'ילדה של אבא
ג. מוסיפה שמן בסוף הבישול.אמא יקרה לי*

שמן זית כמובן

יותר דומה לא'מדברה כעדן.אחרונה
וכשרותח שמה טיבול. אגב, הכל עם שמן זית... אם כבר טעם... (לקנולה אין טעם, כן? מזוכך כ"כ שחסר כלום...) 
דגיםילדה של אבא

איזה מתכוני דגים מיוחדים יש לכם?

 

דג בקראסט פיסטוקאמרלד

טעים נוראא,

דג מיוחד כזה.. הפיסטוק די יקר אז זה מתכון מיוחד אצלינו לשבת

הלך גם עם מושט שהשריתי, 

עדיף פילה דניס..

ולימון סחוט מוסיף המווןן לדעתי (גם במתכון עצמו ואפשר להגיש ליד.. מדגיש את הטעמים)

 

 

 

 

3 סוגים*אשתו של בעלי*

דג מרוקאי

חריימה

דג עם סויה/סילאן

דג עם סילאןילדה של אבא

נשמע מעניין, אף פעם לא שמעתי על דג מתוק

 

תוכלי לפרט?

 

יש לחן מזרחי ("חן במטבח")מתכון מוצלח וטעים*אשתו של בעלי*

אנסה לשלוח קישור למתכון

 

סלמון בתנור בסויה וסילאן | חן במטבח

דג בקרם קוקוס וקאריופל לימון
מושט פיקנטי עם ירקות צלוייםאמא יקרה לי*אחרונה

דג מרוקאי חריף, עם תפוא ברוטב, שפע כוסברה וחומוס

 

סלמון עם שום ובצל מטוגן

האם לשים נייר אפיה על תבניות אלומיניום חד פעמיותנטע321

היי,

במשך הרבה זמן הכנתי מאכלים בתבניות אלומיניום חד פעמיות בתנור ועכשיו קראתי

שאלומיניום יכול להכנס לאוכל. אז האם לשים נייר אפיה על התבניות או 

שלא צריך להקפיד על זה?

אני שמהמדברה כעדן.
כי בחום האלומיניום עובר לאוכל
אני תמיד שמה*אשתו של בעלי*
אפילו אם אופה עם כיסוי מעל,שמה קודם נייר אפיה על האוכל ומעליו נייר כסף.
אני שמה בדרך כלליעל מהדרום
כנל.. ובמאכלים עם רוטב כמו עוף או דג בתנוראמרלד

אם אני משתמשת באלומינום אז לא שמה נייר כדי שלא יתפרק מהרוטב

 

מה הכונהנטע321

מה הכונה שלא יתפרק מהרוטב? הנייר מתפרק בגלל הרוטב? 

הוא יותר נרטבמדברה כעדן.
אבל אני מה בכל דבר... לא משנה מה רמת הרטיבות
שימי אפי לי - יריעת נילון שלא מתפרקת מרטיבותופל לימון
ניילון? כלומר פלסטיק?מדברה כעדן.
בעקרון מדובר בשקית צליה שאני פותחת ליריעהופל לימון

אז תקראי לזה איך שאת רוצה

אה. פלסטיק לגמרי...מדברה כעדן.
לא אופה עם פלסטיק... 
סיקרנת... הלכתי לבדוק הצעקתהופל לימון

ו... מצאתי שלגמרי אפשר להשתמש בהן. אם ה- FDA מאשר אז מספיק טוב לי

ברורמדברה כעדן.אחרונה
כל אחד מחליט איפה לשים את הגבול... לי ברור פלסטיק בחימום זה לא טוב, וזה מוכח פשוט להחליף את כל עולם הפלסטיק יקח זמן אבל אני מרגישה שאני מסוגלת להשתמש בדברים אחרים, אז חושבת שעדיף. 
תמיד שמהאמא יקרה לי*
אטריות לקיגלנטע321

זה רק אני או שעוד שמות לב לכך שאין את האטריות המתאימות לקיגל כבר המון זמן בסופרים?

יש מחסור באטריות אוסם...אמא יקרה לי*

התפרסם לא מזמן

במשנת יוסף היה כמה פעמיםחילזון 123אחרונה
האם נקודות חומות על ברוקולי זה בסדר?נקודותברוקולי

היי,

קניתי ברוקולי קפוא חסלט ויש עליו נקודות חומות. זה בסדר?

 

 

מקסימום תחתכי אותןופל לימוןאחרונה
הקיגל הראשון שלינטע321

היי,

אני רוצה להכין בפעם הראשונה בחיי קיגל.

חיפשתי בגוגל והגעתי לזה - קיגל תפוחים וצימוקים - תבשילים וחלומות - מרגישים בבית 

אני אצליח לעשות את זה או שזה מסובך מדי?

אם זה מסובך מדי, יש למישהי מתכון למשהו פשוט יותר, אבל שגם יצא ממש טוב?

שאלה איזה קיגל את מחפשת להכיןופל לימון

אצלי הולך הקיגל המקובל בקידושים מתוק חריף - קיגל ירושלמי

משהו מתוק... עם צימוקים וכדומהנטע321

משהו מתוק... עם צימוקים וכדומה

יש לי מתכון לקיגל*אשתו של בעלי*

פשוט פשוט וללא התעסקות עם קרמול סוכר וכו'...

הסוד זה....סילאן😜

הכנה פשוטה והטעם ממש כמו קיגל רגיל.

רוצה?

אני אשמח למתכוןילדה של אבא
בבקשה..*אשתו של בעלי*

🥮קיגל ירושלמי בקלות🥮

*חבילת אטריות דקות(400 גרם)-לבשל לפי ההוראות,לסנן ולהעביר לקערה.

*להוסיף-*

*כוס סילאן

*מל"פ+קינמון

*1/3 כוס שמן

*4 ביצים

לערבב הכל היטב.

לשפוך ל-2 תבניות אינגליש חד"פ,או תבנית אינגליש רגילה גדולה.

180° כשעה,עד שמשחים.

זה יוצא חום כהה כמו בקידוש?חילזון 123
או שצריך לשים אחכ על הפלטה?
אם את רוצה את זה חם/חמים*אשתו של בעלי*

שימי על הפלטה קודם.

אבל לא חובה.

התכוונתי אם זה יוצא בצבע חום בסוך האפיהחילזון 123
כמו מה שיש בקידושים
תודה ננסהחילזון 123
קיגל עם קינמון זה נחמד אבלופל לימון

זה לא הקיגל שיש בקידושים.

בקידושים זה קיגל עם פלפל שחור מלח וסוכר (מקורמל)

דווקא קיגל איטריות?ילדה של אבא

קיגל תפו"א הכי פשוט לדעתי..

 

הנה מתכון מושלם, וגם מצולםאמא יקרה לי*

יצא לי אליפות

 

תודה, סרטון טובחילזון 123
שמת גם את הגרידת תפוז או שאפשר לוותר?רק טוב!
ולא הבנתי מה עם המים של האיטריות, מסננים אותם? מתי? 
ויתרתי עליה, לא נשמע לי טעיםאמא יקרה לי*אחרונה

ואת האטריות מסננים. היא אומרת את זה בסרטון... אני סיננתי כשהיו מוכנות.

שבת וארא 🐸🐊🦁🐆 מה מכינים?משמעת עצמית

סלטים:

מטבוחה

גזר צנונית סלרי

חציל שרוף במיונז ושום

חציל מטוגן עם גמבה בתחמיץ

פטריות שום שמנז

גמבה בצל פטריות בתנור

טחינה


ליל שבת

חריימה נסיכה

מרק עוף וגרונות הודו

פרגיות

אורז

תפו"א בתנור


בוקר

סלט קורנביף

צ'ונט

סלט ביצים


סדש נראלי כלום


אולי עוגת מייפל

אולי פאי לימון

אניופל לימון

מכינה סלמון 

קרם מרק עוף עם קניידלך

תבנית פרגיות אפוי עם ניוקי ועוד

אספרגוס מוקפץ בשקדים ושמ"ז

עוגת תפוחים חמה

 

לבוקר סיר טבית וסלטי ירקות חיים

טארט שוקולד

 

יהיו גם עוגיות טריו שוקולד ועוגיות שושנים

מה זה עוגיות טריו שוקולד?מאוהבת בילדי
עם שלושה סוגי שוקולד צ'יפסופל לימון

מריר, לבן ותות

מגניב. לא הכרתי.מאוהבת בילדי
את הניוקי את אופה עם הפרגיות? או מבשלת בנפרד,אמרלד
אופה עם העוףופל לימון
נשמע טעים!אני מאמין!
יש לך מתכון?
אצלנו בע"הבוקר אור

מכינה שבת לבד בנוהל אז תודה למקפיא

ערב.

מרק כתום עם אטריות

קוסקוס

עוף מהמקפיא


בוקר

מאפינס שיבולת שועל

סלטים חיים

חומוס אם נספיק)יש כבר גרגירים מבושלים במקפיא(


סדש

אנטיפסטי

בורגול ים גזר

שניצלים מהמקפיא


גלידת ריבת חלב לבוקר קנויה

עוגיות חלווה ועוגיות שוקולד צ'יפס מהמקפיא

חלות מהמקפיא

אצלנומאוהבת בילדי

סלטים וחלות מהמקפיא

חורשט מאמא שלי

אורז

בשר ראש מתוק

מאפינס לפרשת שבוע

עוגת פירמידה חלבית

עושים שבת בקטנהבאמונה תמיד

חלות ביתיות

סלטים:

סלט זיתים 

סלט חצילים

חצילים בטחינה

טחינה

מטבוחה מרוקאית

סלט ירקות 

סלט גמבה בשמיר

 

ליל שבת:

מרק כתום

עוף מרוקאי בזיתים

קוסקוס צהוב

אפונה

 

וביום השבת:

קציצות בשר 

אורז לבן

אפונה

 

עוגות:

 עוגת תפוחים

עוגיות אגוזים

עוגיות שוקולד צ'יפס

כל מה שכתבת נשמע מאד מאד טעים!!אמרלד
אם זה בקטנה, אז מה יש בגדולה?🤭יעל מהדרום
מה שרציתי לכתוב😅בוקר אור
האמת שב"ה זה כן יצא קצת יותר מבקטנהבאמונה תמיד

אבל בכללי אני מאוד אוהבת שיש הרבה סוגי סלטים וכמה מנות לגיוון.

 

בדיעבד שבענו אחרי הסלטים

בקטנה גםאמרלד

חלות מהמקפיא

3 סלטים קנויים ושום קונפי  

דג פורל

סלט סלרי

עוף עם בצל תפו"א בתנור ברוטב ריבת משמש טעיםם

מוקפץ בשר ברוקולי

אורז


לבוקר

דג מעושן

סלט חסה

תבשיל תפוא ונקניקיות (זה מה שהיה בבית חח)


יש עוגת שוקולד אגוזים ועוגת גבינה

אולי אכין סלט פירות


שבת שלום

עוגת ביסקויטים..אשמח לעזרכתםdn5754

אשמח לעזרתכם- למתכונים מומלצים לעוגת ביסקויטים.


רצוי משהו ללא אפיה (יש בכלל עוגת ביסקוויטים עם אפיה? אשמח להחכים..)

ואשמח גם למתכונים לא מסובכים מדי..

אבל בכל מקרה אשמח לכל מתכון, כך אולי אבחר.ת


תודה רבה

שבוע מוצלח שיהיה

אני מאלתרת. זו עוגה פשוטהיעל מהדרום

לק"י
 

מציעה לחפש מתכון בגוגל, כנראה שכל מתכון יהיה מוצלח.

ניקי באמרלד

אם אני זוכרת נכון הכנתי ויצא מעולה 

https://nikib.co.il/

עוגת בסקויטים היא עוגת לא אפויהופל לימון

מצרפת פה כמה רעיונות אהובים

 

גם טירמיסו היא עוגת בסקויטים בעצם, אבל לא פתי בר אלא בישקוטים 

תודהdn5754
גם אני מאלתרתחילזון 123

מערבבת גבינה לבנה, פודינג וניל, סוכר, קצת חלב

טובלת ביסקוויטים בחלב מסדרת בתבנית, מורחת מהתערובת. עושה עוד שכבת ביסקוויטים ושוב גבינה.

שוקולד מריר מגורד עם קולפן מלמעלה וזהו...

את מכינה בלי שמנת להקצפה?יעל מהדרום
אני מכינה לפעמים עם ולפעמים בלימאוהבת בילדי

אבל אני כן מקציפה את הגבינה. יוצא יותר טעים.

 

ובכלל מאז שלמדתי להכין את העוגת פירמידה- הילדים עפים על זה.

לפעמים אני עושה עם ליבה בטעמים- לוטוס או ריבת חלב וכו'

אני חייבת למצוא זמן גם לזהיעל מהדרום
לק"י


להכין באמצע שבוע ולא לחכות לסופו, שעמוס לי גם ככה.    

לגמרי. זה גם מעולה אחרי הקפאהמאוהבת בילדי

אז מראש תכיני כפול ויהיה לך ל2 שבתות

חשוב לא להפשיר עד הסוף כי הגבינה מגירה נוזליםופל לימון
הכנתי השבוע💪יעל מהדרום
לק"י


יצאו לי חמישי ושישי עמוסים, אז הכנתי דברים במשך השבוע.

איך עושים את הפירמידה?רבע ל7
וגם את הטעמים השונים?


אשמח למתכון


הכי פשוט להסתכל במתכון של קורין גורןמאוהבת בילדי

יותר קל להבין כשרואים.

לטעמים השונים אני פשוט מוסיפה ממרח בטעם הרצוי לגבינה, או מורחת פס באמצע הפירמידה של הממרח.

מקווה שהובנתי.

תודהרבע ל7
בלי. אוהבת את זה פשוט...חילזון 123
פשוט אבל בטעם של ממרח גבינה מתוק, לדעתי פחותופל לימון
הממ ומי החליט שביסקויטים חייב ללכת עם שמנת?חילזון 123

לדעתי זה יותר טעים כשיש טעם של גבינה

וגם קצת זול יותר...

אני ממש מסכימה איתך שזה זול יותרופל לימון

אבל קרם גבינה טעים יותר וקליל יותר כשמקפלים קצפת לגבינה, לטעמי.

אגב, אני לא טובלת את הביסקוויטים בחלביעל מהדרום

לק"י


הם מתרככים גם רק מהמלית של הגבינה.

נכוןופל לימוןאחרונה

אבל אני אוהבת לטפטף עליהם ברנדי או ליקר קפה..