שרשור חדש
איך מחשבים כמויות ירקות ל 15 ליטר מרק?ט'

ירקות, כתום, וכל מיני אחרים.

 

אשמח לעזרתכם

 

 

תחשבי לפי ליטר , ליטר וחצי ותכפילינפש חיה.

כשאני מכינה מרק ירקות לכמות כזאת זה בערך

 

1 בצל (לא תמיד אני קוצצת)

2 תפוחי אדמה

3 גזר

2 קישוא


 

חופן פטרוזיליה קצוץ

ותבלינים לפי הטעם

 

חוויג

מלח

פלפל

 

הייתי בודקת באתרים ומכפילה כמויות בהתאםיראת גאולה
אני אוהבת מרקים מהאתר של ניקי ב.
למרק כתום בסיר של 6 או 7 ליטרחילזון 123אחרונה

אני שמה בערך שקית גזר, בצל, תפו''א גדול, קישוא, כמה בטטות, חתיכת דלעת קטנה

משהו כזה בערך...

איך מבצעים חיפוש בפורום?טלי.י
לא בדף אלא בכל הפורום
גוגל וכותבים את שם הפורום הרלוונטיארץ השוקולדאחרונה
החיפוש בגוגל טוב יותר מהחיפוש בפורום מהניסיון שלי
המבורגר שונה מקציצות*אשתו של בעלי*
גם במרכיבים וגם בהכנה
הכדורים נוצרו מעצמם ? 🧐רבע ל7אחרונה
מה זה פרימיום שמעלה את המחיר בכ-30 אחוז?רועישםטוב

שלום,

 

מה זה אומר "פרימיום" שמעלה את המחיר בכ-30 אחוז?

 

 

אלה נתחים איכותיים ומובחרים שגדלו בתנאים משופרים*אשתו של בעלי*

ככה אומרים בכל אופן...

תירוץ למכירה ביקר יותרחופראחרונה
מתכון לפאד אוולנדב אבני

המצרכים:

2 חבילות אטריות אורז רחבות

1 חבילת סויה בטעם בקר

1 חבילת שווארמה צמחונית

½ כוס רוטב טריאקי

⅓ כוס רוטב פאד תאי

¼ כוס סויה שחורה

½ כוס רוטב קיקומן

כמה גבעולי ברוקולי

כמה גבעולי בצל ירוק

גזר חתוך לגפרורים

אופן ההכנה:

מכניסים את האטריות להשרייה במים למשך שעה

מכניסים את הסויה והשווארמה הצמחונית להשריה במרינדה מכל הרטבים ואז חותכים את הבצל הירוק והגזר

מחכים שעה ואז מתחיל הכיף מקפיצים את הירקות במחבת יחד עם שמן זית מוסיפים את האטריות ואת הסויה והשווארמה הצמחונית מקפיצים עם עוד קצת טריאקי טועמים ומגישים

איך מכינים גוש קטן של סינטה?חילזון 123
זה צריך אפיה ארוכה?
ממש לא אפיה ארוכהופל לימון

תוכלי להכין כרוסטביף - אפוי בתנור, זמן האפיה - לפי משקל הנתח ודרגת הצליה המועדפת עלייך - ככה מכינים רוסטביף

תודה נראה טובחילזון 123

בקישור זה שעתיים אפיה. לא מעט.

אם זה לערב שבת כדאי לפרוס כשאוכלים? או לפני שבת?

בקישור זה גוש של 2 ק"ג, אמרת גוש קטן....ופל לימון
הכנתי, להפתעתי יצא טעים מאד, תודהחילזון 123
למה "להפתעתי" ?ופל לימון

רוסטביף עשוי כהלכה אחד המשובחים שלא דורש יותר מידיי השקעה

כי איכשהו תמיד לא ממש הולך לי עם זמני הבישולחילזון 123

של בשרים...

אז די חששתי שיצא קשה מדי או לא מוכן וזה

אבל בסוף כולם אהבו

זמני בישול באמת קשורים לסוג הנתחופל לימוןאחרונה

וסינטה/אנטרקוט וגם שייטל שמתאימים לשיטת הבישול הזאת יוצאים יופי , לעומת נתחים אחרים כמו כתף/פילה מדומה ואחרים

(לתועלת הציבור) למי שקונה טחינה "אחוה"מבקש אמונה

אם לא ידעתם אז תדעו עכשיו

הפקקים שלהם מתאימים בול לשימוש ככיסוי לקופסאות שימורים

ישר כוחמדברה כעדן.
ומוסיפה שידוע שלא כדאי/מומלץ שלא לשמור בשימורים... אלא להעביר לקופסה אחרת (הכי טוב זכוכית ואםאין אז פלסטיק) 
נראה לי שאם הקופסא מצופה מבפנים בפלסטיק לבן כזהחילזון 123
זה פחות נורא.
לאיזה שימורים זה מתאים?חילזון 123
בדקתי וזה קטן יןתר אפילו משימורים של פטריות.


אני משתמשת במכסים הצהובים של שוקולד השחר, האריזה הגדולה של הקילו. זה מתאים לזיתים, תירס וכו'.


ולפטריות- מתאים מכסה אדום של אריזה קטנה של קפה נמס עלית.

אממ.. לרסק עגבניות זה מתאים בול.מבקש אמונה

אני קונה של יכין.

 

יכול להיות שיש כמה גדלים ולא שמתי לב?

אופסי..

אה אולי את משתמשת בטחינה של קילו?חילזון 123
שלי זה חצי קילו...
אה כן. של קילומבקש אמונה

"משתמש" אגב... אני בן 😏

עוד משהו שממש טוב לדעתמבקש אמונה

וזה אפילו יותר תועלתי ממה שכתבתי למעלה

 

נכון כשפותחים יש מתחת למכסה את הניילון שאוטם את הקופסה,

אז מסתבר שהוא מספיק חזק שבמקום לקרוע אותו לגמרי, אפשר לקחת שיפוד ולעשות חור במרכז (קצת להרחיב שיצא משהו) 

ואז אפשר לשפוך דרכו טחינה כמו ששופכים קטשופ - בלי שום לכלוך.

 

שימו לב, זה לא עובד בכל טחינה.. אני מדבר רק על אחווה.  באחרים זה לא תמיד מספיק חזק

מקווה שזה עובד גם בחצי קילו 😏 😅מבקש אמונה
עובד..טארקו
אבל אני עושה את החור בצד, לא במרכז


זה באמת נוח.

זה רעיון... אתה אוכל את הטחינה גולמית?יעל מהדרום
לא, מוריד לקערה ואח"כ מוסיף לימון וכו'מבקש אמונה
נחמד. הבעיה שלרוב צריך לערבב אותה בתחילת השימושחילזון 123
כי כמעט תמיד יש שכבת שמן כזאת למעלה
אז משאירים את המכסה העליון,אוחזים במיכלנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ד 11:43

עם המכסה, ומנערים.

אני מנערת טוב לפני שפותחתטארקו

וגם הייתה תקופה שאיחסנתי הפוך

בעצם לא בטוחה למה הפסקתי...

אני עושה בלי לערבב ויוצא לי סמיךמבקש אמונה

אולי כי המשקל של הטחינה הסמיכה גורם לה לרדת לפני השמן

מה נסגר עם שמן זית???מהנסגרעםשמןזית

בסופר לידי כבר כמה חודשים שאין שמן זית חוץ מחברה שלא מוכרת לי (ג'השאן) שיש לפעמים ואז נגמר תוך יום-יומיים.

והמחיר הוא 40 שקל ל-750 מ"ל.

כלומר - כף (15 מ"ל) שמן זית עולה 0.80 אגורות!!!

תחשבו על זה - אם אתן שמות 3-4 כפות זית בסלט למשפחה, רק זה עולה 2.4 - 3.2!!!

מה נסגר???

 

וגם החברות האחרות כשהיו (עץ זית, יד מרדכי וכדומה) גם לפי דעתי התייקרו.

 

היי, איזה תחליף חלב הכי מומלץ לדעתכם?אמרלד

לקפה בעיקר

ואם מתאים גם לדגני בוקר/ דייסה זה בכלל יהיה טוב

חלב שיבולת שועל לבד טעים לי, אבל מאד מאד מורגש בקפה.

 

אשמח לדעת ממי שניסה ... מה דומה לחלב רגיל ועדיף כמה שפחות סוכר וכלמיני רכיבים

 

 

Its not milk של אלפרותוהה לעצמי
תודה. ננסהאמרלד
חלב נטול לקטוז נחשב?ארץ השוקולד

לדלג על חלב בכלל?

חלב אורז של ויטאריזסתם אחתאחרונה
מה אוכלים השבת?מאוהבת בילדי
אצלנומאוהבת בילדי

כבר הכנתי סלטים ובסוף נתארח בערב... אולי ניקח איתנו חלק.

אז לבוקר- אורז, פרגיות ובשר בערמונים.

עוגת משה בתיבה- העוגה מוכנה, נשאר לקשט

עוגת פירמידה חלבית

אלפחורס

חומוס

טחינה

מטבוחה

פטריות ובצל

בטטה בצי'לי- הבטטה מוכנה, נשאר לתבל.

ואם יהיה לי כח אז אכין עוד קינוח כדי לקחת איתנו...

איזו חריצות אחותי!המקורית
אצלנו שבת מקפיאבוקר אור

בעלי חוזר רק מחר בצהרים

ערב

מרק ירקות עם ציר של מרק סלק מהמקפיא

קוסקוס

עוף מהמקפיא


בוקר

מאפינס פטריות מהמקפיא


סעודה שלישית

אנטיפסטי

שניצלים מהמקפיא

אורז מהמקפיא


סלט אבוקדו

פטריות בצ'ילי

סלט ירקות


חלות


עוגיות שוקולד צ'יפס/חלווה מהמקפיא

גלידת ריבת חלב

מרק ירקות עם ציר של מרק סלק מהמקפיא, יש מצב שאתנק - ניק

מפרטת?

 

נשמע ממש מעניין!!

מנסה משהו מוזרבוקר אור

בישלנו פעם סלק לסלט ולא היה לנו מה לעשות עם המים שבישלנו בהם, אז הקפאנו אותם

מחר אני הולכת לבשל מרק ירקות עם המים האלה

אין לי מושג איך יצא

כנראה שזה יצא לך סוג של ''בורטש''חילזון 123
איזה מקפיא מצויד!!!!נק - ניק
חח עבדתי על זה די הרבהבוקר אור
ולא היינו הרבה בשבתות בבית לאחרונה בגלל המילואים
וואי אחרי מלא שבתות שבקושי בישלתיאמרלד

דג: סלט סושי עם סלומון

סלט גזר,

מטבוחה סלט סלרי

האורחים מביאים כמה סלטים לליד החלה

מרק עוף  ( אם נספיק אולי אכין "לוקשן" אטריות קצת לגוון)

עוף בתנור

בשר

קוביות תפו"א ובטטה

ברוקולי וכרובית טריה


 

בבוקר-

דגים מעושנים

סלט חסה גדול

דלירול

צונט

אולי קוגל קישואים (זה יותר טעים ממה שזה נשמע)


 

ויש גם עוגת יום הולדת, מאפינס בננה

פאי תפוחים, חיתוכיות בוטנים ושוקולד ואננס


 

שבת שלום לכולם

אוף כתבתי הכלטארקואחרונה

וכשלחצתי לשלוח זה בטעות יצא לי מהעמוד ונמחק....


בקיצור

חלות מהמקפיא

סלטים- פסטו מהמקפיא, מטבוחה, חציל, קונפי, אבוקדו..

עוגת רסק תפוחים מהמקפיא

בא לי מאוד גם עוגיות כלשהן. אבל זה בתחתית הרשימה אם יישאר זמן וכוחות. לא בונה על זה.


ליל שבת

דג אמנון בפירורי לחם או בטמפורה (לפי מה שבעלי יחליט להכין)

מרק קישואים


בוקר שבת

לזניה בשרית

ירק מבושל(כנראה כרוב צלוי)


סדש

חלה(מהמקפיא) ממולאת גבינות ושום, אלא אם יהיה לי רעיון אחר כי לא כזה בא לי...


זהו, שבת מינימלית כרגיל לאחרונה...

דג מרוקאי בתנורצועקת לך

סליחה על הבורות, יצא לכם להכין דג מרוקאי בתנור במקום בסיר/מחבת? יש הבדל בטעם?

חוץ מזה, אפשר לוותר על הכוסברה אם פחות מתחברים? מתכונים ממומלצים יתקבלו בברכה!!

לי יצא להכין את הרוטב בסיר/מחבתחילזון 123
ואז לשים בתבנית דגים ומעל זה את הרוטב ולאפות ביחד.
ברור שאפשר לוותר. עניין של טעםאמא יקרה לי*

יש המון מתכונים ברשת, השאלה מה מסדבר אלייך. אני מכינה בתוספת פרוסות תפוא ברוטב סמיך

עם גרגירי חומוס וכוסברה בנדיבות, אבל מכירה גם מתכונים לרוטב חלק.

את הכוסברה אפשר להחליף בפטרוזיליהתוהה לעצמי
פחות טעים לדעתי בלי עלים בכלל
כן.. חוסך לשטוף סיראמרלדאחרונה

אופה מכוסה בנייר כסף

הרוטב יוצא קצת פחות סמיך מבישול בסיר

אבל זה אחלה ואוהבים פה גם ככה..

מעל הדג שמה פטרוזליה קצוצה

שאלה על שניצליםרועישםטוב

אם מחפשים ביוטיוב "איך לטגן שניצל" רואים סרטונים שונים שנותנים פירוט על פירורי לחם ותערובות של תבלינים שמוסיפים (מלח, פלפל שחור, שום וכו' וכו').

השאלה היא - למה צריך פירורים ולהוסיף לפירורים תערובת של תבלינים כאשר אפשר לקנות פירורי לחם שיש בתוכם כבר את התבלינים (כמו למשל בתמונה פה למטה)?

 

 

 

 

זה כמו לשאול למה להכין שניצלים בבית אם אפשר לקנותפה לקצת
מוכנים, לא?
^^^ארץ השוקולדאחרונה
בדיוק
כי לא לכולם זה טעיםהמקורית
יותר זול, פחות חומרים לא מוכרים...חילזון 123
ולפעמים הכי טעים פשוט ולא מתובל...
גם המחיר וגם איזה תבלינים רוציםארץ השוקולד
האם אני יכול להשתמש בסיר הזה לטיגון שניצלים?רועישםטוב

האם אני יכול להשתמש בזה לטיגון שניצלים?

זה נירוסטה 18/10, עולה כרגע בנעמן 99 שקל.

נראה לי שעדיף נירוסטה כדי לחסוך את החשש מקילופי הנונ סטיק (אלא אם כן אני סתם חושש).

מצד שני נראה לי זה יכול ממש להתלכלך מטיגונים (או שלא).

ואולי יש שיקולים אחרים שאני לא מודע אליהם.

 

לדעתי כןאיכה

אבל תשים מספיק שמן. יותר לכיוון העמוק.


מחבת נון סטיק היא מעולה לדעתי.

אם מקפידים לא להשתמש בדברים ששורטים את הציפוי, היא מנש לא מתפוררת 

לדעתי אתה סתם חוששמבקש אמונה

נון סטיק זה אחלה רק תנקה עם מה שלא שורט... לא בעיה.

 

(לגבי השאלה בכותרת, לא יודע לא ניסיתי)

זה בזבוז של מלא שמן לדעתי. מחבת עושה את העבודההמקורית

מצוין. אבל התשובה היא כן

אין בעיהחילזון 123אחרונה

למה שיתלכלך? תקנה ברזלית... זה לא יהרוס את זה...
 

אגב קיים גם מחבתות נירוסטה, שזה גם כמו הסיר, פשוט נמוך יותר

קניית בשר היא תמיד 25 אחוז יותר?נטלינטלי

היי,

 

קראתי דעה שמנת בשר למבוגר זה 200 גרם ודעה שזה 250 גרם (בטח יש עוד דעות אבל נהיה עם שניהן).

הבנתי שבשר מאבד בבישול בערך 25% ממה שהיה לפני.

אז אם אני מכינה ארוחה ל-4 אנשים, אני צריכה לקנות 25% יותר?

 

(לפי הדעה הראשונה (200 גרם) - לקנות 1000

לפי הדעה השניה (250 גרם) - לקנות 1250)

נשמע כמו שאלה לבגרות במתמטיקה😅המקורית

אף אחד לא עושה את החישובים האלה באמת

יש כאלה שאוכלים גם יותר מ100 גרם.

קונים לפי הצורך וזהו. אין כמו נסיון🤷

את אף פעם לא קונה בול, תמיד קצת יותרופל לימון

ולו בשביל שלא תעבדי עבור ארוחה אחת בלבד, תמיד כיף שנשאר לעוד ארוחה

אז החישוב הוא ממש לבערך

ל- 4 אנשים תקני  6 כרעיים

או 1.5 קג צלי בקר

1.5 ק"ג בשר ל4 אנשים??נק - ניק

נראה לי המון

כמו שכתבתי למעלהופל לימוןאחרונה

מעדיפה לא לבשל בול את הכמות שנראה לי שיאכלו

תמיד עדיף שישאר בקערת ההגשה.

בשר בקר מתכווץ וקילו וחצי נהיה חתיכה לא כל כך גדולה

וכן

עבדתי טרחתי יהיה לי כיף אם ישאר לעוד ארוחה ואפילו  אולי להקפיא לארוחה אחרת

אני חושבת שהכלל שאומריראת גאולה
שמנת בשר היא 200 / 250 גרם, מתכוונת לבשר לפני הבישול 🤷
האם אפשר לטגן שניצלים במחבת נירוסטה?רועישםטוב

האם אפשר לטגן שניצלים במחבת נירוסטה או שהמחבת תתלכלך יותר מדי (או בעיה אחרת)?

בטח שאפשראלישבע999
ככה אני תמיד מטגנת.  
אפשר!*אשתו של בעלי*

ואם רוצים להימנע מלכלוך מיותר,ניתן לרפד את המחבת בנייר אפיה,לשים שמן ולטגן את השניצלים בתוך הנייר.

בסיום הטיגון לזרוק הכל לפח(נייר אפיה+שמן)

ואז המחבת נשארת נקיה יחסית.

..רועישםטוב

לטגן בנייר אפיה וישר על מחבת נותן אותן תוצאות בדיוק?

אתה מטגן במחבת,כן?*אשתו של בעלי*אחרונה

אלא שלא ישירות עליו אלא על נייר אפיה.

וכן,זה נותן אותן תוצאות.

גם אם תתלכלךחילזון 123

זה לא חומר שקשה לנקות.

אפשר לשפשף בברזלית בכיף, לא כמו מחבת עם ציפוי שיכול להישרט

..רועישםטוב

גם נירוסטה יכולה לקבל שריטות..

איך?חילזון 123

זה לא נשרט מסקוטץ', גם לא מברזלית.

וגם אם כן, זה לא מפריע.

בציפוי נון סטיק הציפוי נהרס אם הוא נשרט, וזה גם מאד לא בריא כשזה שרוט


מחפשת מה לעשות עם עגבניות שרי תמרמאותרת

יש לי קופסא של עגבניות שרי תמר שכבר די רכות.

יש למישהו מתכון למשהו שאפשר להכין איתן?

אולי איזה רוטב שאפשר להכין בכמות ולהקפיא?

כל רוטב עגבניות/ מטבוחה/ קונפי שום ועגבניותיעל מהדרום
תודה!מאותרת

יש לך מתכון מומלץ לרוטב עגבניות שעובר הקפאה טוב?

הכי פשוט והכי טעיםופל לימון

תזהיבי במחבת כמה שיני שום כתושות

תוסיפי את העגבניות כשהן חצויות, מלח ומעט סוכר ובשלי עד שרך מאוד, בשלב זה אפשר לטחון ולהקפיא

לפני השימוש תפשירי תביאי לרתחה ותוסיפי שמנת לבישול לקבלת רוטב רוזה נהדר לפסטה.

 

אפשר גם להשתמש כבסיס לשקשוקה

אין לי. אבל נראה לי שרוטב עם עגבניות טחונותיעל מהדרום
לק"י


או מרוסקות יעבור טוב.

עגבניות מיובשותחילזון 123
פטה ועגבניות בתנוראמא יקרה לי*אחרונה
קטניות מעורבבות עם החמין או לאיפעת2

היי

יש כאלו מגישות חמין שתפוחי האדמה, הבשר וכו' מעורבבים עם הקטניות השונות

ויש כאלו שמגישות שהקטניות (שהתבשלו יחד עם הכל) בנפרד. למשל שיש 

קערת הגשה ובצד אחד הבשר והירקות מעורבבים ובצד השני הקטניות (או שעל צלחת נפרדת).

מה הרעיון מאחורי הגישה הראשונה ומה הרעיון מאחורי הגישה השניה?

והאם יש גישה יותר טובה או שזה פשוט רעיונות שונים?

נראה לי תלוי בעיקר מה בני הבית אוהביםמיקי מאוס

אם כולם אוהבים הכל אז יש יתרון לערבב, זה מאחד טעמים.

אם לא- אז זה הדרך שכל אחד יבחר מה שהוא רוצה בכמות שהוא רוצה

נראה לי ההבדל בין צ'ולנט לחמיןאמא יקרה לי*

בצולנט אשכנזי הרכיבים מעורבבים בחמין בדכ מפרידים בשקיות בד/ קוקי

עניין של נוחות ומה בני הבית אוהביםחילזון 123אחרונה
אם לא כולם אוהבים הכל אז יותר נח שיש הפרדה
איך אפשר להכין עוף / חזה עוף עם דבש והדבש ייתפס?נטע321

היי,

הכנתי פעמיים בתנור מתכון של חזה עוף עם דבש ופעם אחת מתכון של עוף עם דבש (במתכונים יש כל מיני תבלינים ודבש),

אבל הדבש לא נתפס / שקע / התחבר / התמוסס לבפנים ולא היה כמעט מורגש (ושמתי לא מעט).

מה צריך לעשות כדי שייתפס?

מה זאת אומרת יתפס?ופל לימון

בהרבה מרינדות תוכלי למצוא דבש, זה לא שהעוף נראה בגמר הבישול כמו לחם מרוח בדבש, הדבש נותן מתיקות וכן משפיע על הצבע של המנה.

למשל במנה הזאת של חלקי עוף במרינדה מדבש וחרדל ועוד רכיבים מתקבלת מנה של עוף שחום שיש מעט מתיקות בטעמו.

או במנה הזאת של חזה עוף שמתובל בצ'ילי סויה ודבש יש לנתח טעם מתקתק שמושפע בין השאר מהדבש וזה הכל

הכוונהנטע321

שיהיה מודגש וברור המתיקות הספציפית הייחודית של הדבש. כמו למשל בעוגת דבש או דובשניות שזה ברור

שמרכיב משמעותי זה דבש ושזה מה שנותן את המתיקות.

למשל אם אני שמה צ'ילי מתוק אז מרגישים שזה צ'ילי מתוק. אבל כאמור - עם דבש לא יוצא לי ככה ואני 

לא יודעת למה.

כי הוא לא, הוא מספק מתיקותופל לימון

ואם היא לא מספיקה, תמיד אפשר להוסיף.

צ'ילי מתוק נותן מתיקות וחריפות ויש לו נוכחות - פיסות קטנות של צ'ילי, מה שלדבש אין. 

אני מכינה עם סילאן ונתפס מעולהילדה של אבאאחרונה
מה מכינים לשבת?בוקר אור

פה

ערב

מרק אפונה עפ ציר מהמקפיא שפעם בישלנו בו קציצות

קוסקוס

עוף שהכינו פה למשפחות מילואים

בוקר

קיש בצל ופטריות

סדש

אורז תפו"א וקציצות שהכינו למשפחות מילואים

אנטיפסטי


סלטים

חומוס מהמקפיא

חצילים בתנור

סלט חי עם אבוקדו

סלט ירקות


עוגת שוקולד מהמקפיא(שלא אנחנו הכנו😅)

עוגיות חלווה מהמקפיא

גלידת ריבת חלב לבוקר


חלה ולחמניות מהמקפיא

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חציל עם גמבה

חציל שניצל

טחינה

סלק

חציל קלוי

סלט חי


עוגת יומולדת (תפוזים עם קצפת ורודה מקצפת צמחית+מי סלק+סוכר+א.סוכר עם טעם קצת מוזר🤷‍♀️)

שאריות עוגת תפוזים בלי קצפת

עוגת שוקולד בהקפאה אם נרצה


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם תפו"א ושעועית בסיר


יום שבת:

שניצל

שניצל בטמפורה

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

קוסקוס

העוגה (עד שחגגנו היום הצבע מהסוכריות עבר לקצפת)יעל מהדרום
לא עולה לי התמונהיעל מהדרום
נשמע טעים😋בוקר אור
תני מתכון לעוגיות חלווה בבקשה🙏יעל מהדרום
מה שאני זוכרת עשיתי מתכון של ניקי בבוקר אור
והחלפתי חמאה בשמן
היי..מה אתם שולחים עם הילדים לגן בבוקר ?shaer29

אצלנו -קורנפלקס/פתי בר /2וופלים/עוגיות ביתיות ..

באלי שיאכלו יותר בריא..לא בטוחה שאצליח אבל לפחות רוצה לנסות ....מה כדאי ? 

וגם אשמח לרעייונות לארוחות ערב /כריך לגןshaer29

שילדים אוהבים. .אולי קצת יתחדש לנו משהו בתפריט ..

תודה רבה !!

כמה אפשרויות שהולך אצלינומענין

לחם מטוגן

טוסט

סלט ביצים בלחם

חביתה בלחם/פיתה

טונה


 

 

לגןחילזון 123

פיתה עם זעתר ושמן בטוסטר לחיצה

חמאת בוטנים


אבוקדו אולי

הגדולים שלי היו לוקחים חצי כריך (מה שהייתי מכינהיעל מהדרום

לק"י


להם לגן).

אפשר גם פירות.

מהצד של הגן,מענין

הורים שולחים

תפוחים חתוכים .

קופסא עם קלמנטינה -(תביאו מקולף ומסודר לאכילה)

תמרים (בלי גרעינים ובדוקים)

בקיץ שלחו גם ענבים חצויים.

אצלינו ילד שמגיע עם דבר מאכל יושב ליד שולחן מסיים וקם לשחק.

ככה שזה סבבה לגמרי לשלוח בקופסא. 

אתלנו אסור להכניס אןכל לגןבוקר אור

אז בדרך כלל אוכלים בבוקר דייסה,  לפעמים גרנולה.

פעם ב מאפינס שאני מכינה (שיבולת שועל )

לפעמים קרקרים,  משתדלת שיהיו ביתיים

ואם כבר קורנפלקס אז אפשר משהו יותר בריא, צ'יריוס אן משהו עם דגנים מלאים 

דגנים מלאים לבדוק שכמה שפחות סוכרנק - ניק
הבעסה שחלק מהדגנים המלאים זה עם ממתיקיםיעל מהדרום
לק"י


לא נשמע בריא יותר.....

ברור שלאבוקר אור

אבל לא אמור להיות קשור

לא יודעת בחיים לא קונה דגני בוקר אז לא מספיק מבינה בזה

תפוח חתוך או בננהחילזון 123
בקופסא מחולקתופל לימון

כריך, ירק חתוך, פרי חתוך לפעמים ממתק אהוב

עוגיה ביתית/גמבה/מלפפון/תפוחפה לקצתאחרונה
ו2 מטבעות לצדקה