ירקות, כתום, וכל מיני אחרים.
אשמח לעזרתכם 
ירקות, כתום, וכל מיני אחרים.
אשמח לעזרתכם 
כשאני מכינה מרק ירקות לכמות כזאת זה בערך
1 בצל (לא תמיד אני קוצצת)
2 תפוחי אדמה
3 גזר
2 קישוא
חופן פטרוזיליה קצוץ
ותבלינים לפי הטעם
חוויג
מלח
פלפל
אני שמה בערך שקית גזר, בצל, תפו''א גדול, קישוא, כמה בטטות, חתיכת דלעת קטנה
משהו כזה בערך...
ככה אומרים בכל אופן...
המצרכים:
2 חבילות אטריות אורז רחבות
1 חבילת סויה בטעם בקר
1 חבילת שווארמה צמחונית
½ כוס רוטב טריאקי
⅓ כוס רוטב פאד תאי
¼ כוס סויה שחורה
½ כוס רוטב קיקומן
כמה גבעולי ברוקולי
כמה גבעולי בצל ירוק
גזר חתוך לגפרורים
אופן ההכנה:
מכניסים את האטריות להשרייה במים למשך שעה
מכניסים את הסויה והשווארמה הצמחונית להשריה במרינדה מכל הרטבים ואז חותכים את הבצל הירוק והגזר
מחכים שעה ואז מתחיל הכיף מקפיצים את הירקות במחבת יחד עם שמן זית מוסיפים את האטריות ואת הסויה והשווארמה הצמחונית מקפיצים עם עוד קצת טריאקי טועמים ומגישים
תוכלי להכין כרוסטביף - אפוי בתנור, זמן האפיה - לפי משקל הנתח ודרגת הצליה המועדפת עלייך - ככה מכינים רוסטביף
בקישור זה שעתיים אפיה. לא מעט.
אם זה לערב שבת כדאי לפרוס כשאוכלים? או לפני שבת?
רוסטביף עשוי כהלכה אחד המשובחים שלא דורש יותר מידיי השקעה
של בשרים...
אז די חששתי שיצא קשה מדי או לא מוכן וזה
אבל בסוף כולם אהבו
וסינטה/אנטרקוט וגם שייטל שמתאימים לשיטת הבישול הזאת יוצאים יופי , לעומת נתחים אחרים כמו כתף/פילה מדומה ואחרים
אם לא ידעתם אז תדעו עכשיו
הפקקים שלהם מתאימים בול לשימוש ככיסוי לקופסאות שימורים
אני משתמשת במכסים הצהובים של שוקולד השחר, האריזה הגדולה של הקילו. זה מתאים לזיתים, תירס וכו'.
ולפטריות- מתאים מכסה אדום של אריזה קטנה של קפה נמס עלית.
אני קונה של יכין.
יכול להיות שיש כמה גדלים ולא שמתי לב?
אופסי..
"משתמש" אגב... אני בן 😏
וזה אפילו יותר תועלתי ממה שכתבתי למעלה
נכון כשפותחים יש מתחת למכסה את הניילון שאוטם את הקופסה,
אז מסתבר שהוא מספיק חזק שבמקום לקרוע אותו לגמרי, אפשר לקחת שיפוד ולעשות חור במרכז (קצת להרחיב שיצא משהו)
ואז אפשר לשפוך דרכו טחינה כמו ששופכים קטשופ - בלי שום לכלוך.
שימו לב, זה לא עובד בכל טחינה.. אני מדבר רק על אחווה. באחרים זה לא תמיד מספיק חזק
זה באמת נוח.
יעל מהדרוםאחרונהעם המכסה, ומנערים.
וגם הייתה תקופה שאיחסנתי הפוך
בעצם לא בטוחה למה הפסקתי...
אולי כי המשקל של הטחינה הסמיכה גורם לה לרדת לפני השמן
בסופר לידי כבר כמה חודשים שאין שמן זית חוץ מחברה שלא מוכרת לי (ג'השאן) שיש לפעמים ואז נגמר תוך יום-יומיים.
והמחיר הוא 40 שקל ל-750 מ"ל.
כלומר - כף (15 מ"ל) שמן זית עולה 0.80 אגורות!!!
תחשבו על זה - אם אתן שמות 3-4 כפות זית בסלט למשפחה, רק זה עולה 2.4 - 3.2!!!
מה נסגר???
וגם החברות האחרות כשהיו (עץ זית, יד מרדכי וכדומה) גם לפי דעתי התייקרו.
לקפה בעיקר
ואם מתאים גם לדגני בוקר/ דייסה זה בכלל יהיה טוב 
חלב שיבולת שועל לבד טעים לי, אבל מאד מאד מורגש בקפה.
אשמח לדעת ממי שניסה ... מה דומה לחלב רגיל ועדיף כמה שפחות סוכר וכלמיני רכיבים
לדלג על חלב בכלל?
כבר הכנתי סלטים ובסוף נתארח בערב... אולי ניקח איתנו חלק.
אז לבוקר- אורז, פרגיות ובשר בערמונים.
עוגת משה בתיבה- העוגה מוכנה, נשאר לקשט
עוגת פירמידה חלבית
אלפחורס
חומוס
טחינה
מטבוחה
פטריות ובצל
בטטה בצי'לי- הבטטה מוכנה, נשאר לתבל.
ואם יהיה לי כח אז אכין עוד קינוח כדי לקחת איתנו...
בעלי חוזר רק מחר בצהרים
ערב
מרק ירקות עם ציר של מרק סלק מהמקפיא
קוסקוס
עוף מהמקפיא
בוקר
מאפינס פטריות מהמקפיא
סעודה שלישית
אנטיפסטי
שניצלים מהמקפיא
אורז מהמקפיא
סלט אבוקדו
פטריות בצ'ילי
סלט ירקות
חלות
עוגיות שוקולד צ'יפס/חלווה מהמקפיא
גלידת ריבת חלב
מפרטת?
נשמע ממש מעניין!!
בישלנו פעם סלק לסלט ולא היה לנו מה לעשות עם המים שבישלנו בהם, אז הקפאנו אותם
מחר אני הולכת לבשל מרק ירקות עם המים האלה
אין לי מושג איך יצא
דג: סלט סושי עם סלומון
סלט גזר,
מטבוחה סלט סלרי
האורחים מביאים כמה סלטים לליד החלה
מרק עוף ( אם נספיק אולי אכין "לוקשן" אטריות קצת לגוון)
עוף בתנור
בשר
קוביות תפו"א ובטטה
ברוקולי וכרובית טריה
בבוקר-
דגים מעושנים
סלט חסה גדול
דלירול
צונט
אולי קוגל קישואים (זה יותר טעים ממה שזה נשמע)
ויש גם עוגת יום הולדת, מאפינס בננה
פאי תפוחים, חיתוכיות בוטנים ושוקולד ואננס
שבת שלום לכולם
וכשלחצתי לשלוח זה בטעות יצא לי מהעמוד ונמחק....
בקיצור
חלות מהמקפיא
סלטים- פסטו מהמקפיא, מטבוחה, חציל, קונפי, אבוקדו..
עוגת רסק תפוחים מהמקפיא
בא לי מאוד גם עוגיות כלשהן. אבל זה בתחתית הרשימה אם יישאר זמן וכוחות. לא בונה על זה.
ליל שבת
דג אמנון בפירורי לחם או בטמפורה (לפי מה שבעלי יחליט להכין)
מרק קישואים
בוקר שבת
לזניה בשרית
ירק מבושל(כנראה כרוב צלוי)
סדש
חלה(מהמקפיא) ממולאת גבינות ושום, אלא אם יהיה לי רעיון אחר כי לא כזה בא לי...
זהו, שבת מינימלית כרגיל לאחרונה...
סליחה על הבורות, יצא לכם להכין דג מרוקאי בתנור במקום בסיר/מחבת? יש הבדל בטעם?
חוץ מזה, אפשר לוותר על הכוסברה אם פחות מתחברים? מתכונים ממומלצים יתקבלו בברכה!!
יש המון מתכונים ברשת, השאלה מה מסדבר אלייך. אני מכינה בתוספת פרוסות תפוא ברוטב סמיך
עם גרגירי חומוס וכוסברה בנדיבות, אבל מכירה גם מתכונים לרוטב חלק.
אופה מכוסה בנייר כסף
הרוטב יוצא קצת פחות סמיך מבישול בסיר
אבל זה אחלה ואוהבים פה גם ככה..
מעל הדג שמה פטרוזליה קצוצה
אבל תשים מספיק שמן. יותר לכיוון העמוק.
מחבת נון סטיק היא מעולה לדעתי.
אם מקפידים לא להשתמש בדברים ששורטים את הציפוי, היא מנש לא מתפוררת
נון סטיק זה אחלה רק תנקה עם מה שלא שורט... לא בעיה.
(לגבי השאלה בכותרת, לא יודע לא ניסיתי)
מצוין. אבל התשובה היא כן
למה שיתלכלך? תקנה ברזלית... זה לא יהרוס את זה...
אגב קיים גם מחבתות נירוסטה, שזה גם כמו הסיר, פשוט נמוך יותר
היי,
קראתי דעה שמנת בשר למבוגר זה 200 גרם ודעה שזה 250 גרם (בטח יש עוד דעות אבל נהיה עם שניהן).
הבנתי שבשר מאבד בבישול בערך 25% ממה שהיה לפני.
אז אם אני מכינה ארוחה ל-4 אנשים, אני צריכה לקנות 25% יותר?
(לפי הדעה הראשונה (200 גרם) - לקנות 1000
לפי הדעה השניה (250 גרם) - לקנות 1250)
אף אחד לא עושה את החישובים האלה באמת
יש כאלה שאוכלים גם יותר מ100 גרם.
קונים לפי הצורך וזהו. אין כמו נסיון🤷
ולו בשביל שלא תעבדי עבור ארוחה אחת בלבד, תמיד כיף שנשאר לעוד ארוחה
אז החישוב הוא ממש לבערך
ל- 4 אנשים תקני 6 כרעיים
או 1.5 קג צלי בקר
נראה לי המון
מעדיפה לא לבשל בול את הכמות שנראה לי שיאכלו
תמיד עדיף שישאר בקערת ההגשה.
בשר בקר מתכווץ וקילו וחצי נהיה חתיכה לא כל כך גדולה
וכן
עבדתי טרחתי יהיה לי כיף אם ישאר לעוד ארוחה ואפילו אולי להקפיא לארוחה אחרת
האם אפשר לטגן שניצלים במחבת נירוסטה או שהמחבת תתלכלך יותר מדי (או בעיה אחרת)?
ואם רוצים להימנע מלכלוך מיותר,ניתן לרפד את המחבת בנייר אפיה,לשים שמן ולטגן את השניצלים בתוך הנייר.
בסיום הטיגון לזרוק הכל לפח(נייר אפיה+שמן)
ואז המחבת נשארת נקיה יחסית.
לטגן בנייר אפיה וישר על מחבת נותן אותן תוצאות בדיוק?
אלא שלא ישירות עליו אלא על נייר אפיה.
וכן,זה נותן אותן תוצאות.
זה לא חומר שקשה לנקות.
אפשר לשפשף בברזלית בכיף, לא כמו מחבת עם ציפוי שיכול להישרט
גם נירוסטה יכולה לקבל שריטות..
זה לא נשרט מסקוטץ', גם לא מברזלית.
וגם אם כן, זה לא מפריע.
בציפוי נון סטיק הציפוי נהרס אם הוא נשרט, וזה גם מאד לא בריא כשזה שרוט
יש לי קופסא של עגבניות שרי תמר שכבר די רכות.
יש למישהו מתכון למשהו שאפשר להכין איתן?
אולי איזה רוטב שאפשר להכין בכמות ולהקפיא?
יש לך מתכון מומלץ לרוטב עגבניות שעובר הקפאה טוב?
תזהיבי במחבת כמה שיני שום כתושות
תוסיפי את העגבניות כשהן חצויות, מלח ומעט סוכר ובשלי עד שרך מאוד, בשלב זה אפשר לטחון ולהקפיא
לפני השימוש תפשירי תביאי לרתחה ותוסיפי שמנת לבישול לקבלת רוטב רוזה נהדר לפסטה.
אפשר גם להשתמש כבסיס לשקשוקה
או מרוסקות יעבור טוב.
היי 
יש כאלו מגישות חמין שתפוחי האדמה, הבשר וכו' מעורבבים עם הקטניות השונות
ויש כאלו שמגישות שהקטניות (שהתבשלו יחד עם הכל) בנפרד. למשל שיש
קערת הגשה ובצד אחד הבשר והירקות מעורבבים ובצד השני הקטניות (או שעל צלחת נפרדת).
מה הרעיון מאחורי הגישה הראשונה ומה הרעיון מאחורי הגישה השניה?
והאם יש גישה יותר טובה או שזה פשוט רעיונות שונים?
אם כולם אוהבים הכל אז יש יתרון לערבב, זה מאחד טעמים.
אם לא- אז זה הדרך שכל אחד יבחר מה שהוא רוצה בכמות שהוא רוצה
בצולנט אשכנזי הרכיבים מעורבבים בחמין בדכ מפרידים בשקיות בד/ קוקי
היי,
הכנתי פעמיים בתנור מתכון של חזה עוף עם דבש ופעם אחת מתכון של עוף עם דבש (במתכונים יש כל מיני תבלינים ודבש),
אבל הדבש לא נתפס / שקע / התחבר / התמוסס לבפנים ולא היה כמעט מורגש (ושמתי לא מעט).
מה צריך לעשות כדי שייתפס?
בהרבה מרינדות תוכלי למצוא דבש, זה לא שהעוף נראה בגמר הבישול כמו לחם מרוח בדבש, הדבש נותן מתיקות וכן משפיע על הצבע של המנה.
למשל במנה הזאת של חלקי עוף במרינדה מדבש וחרדל ועוד רכיבים מתקבלת מנה של עוף שחום שיש מעט מתיקות בטעמו.
או במנה הזאת של חזה עוף שמתובל בצ'ילי סויה ודבש יש לנתח טעם מתקתק שמושפע בין השאר מהדבש וזה הכל
שיהיה מודגש וברור המתיקות הספציפית הייחודית של הדבש. כמו למשל בעוגת דבש או דובשניות שזה ברור
שמרכיב משמעותי זה דבש ושזה מה שנותן את המתיקות.
למשל אם אני שמה צ'ילי מתוק אז מרגישים שזה צ'ילי מתוק. אבל כאמור - עם דבש לא יוצא לי ככה ואני
לא יודעת למה.
ואם היא לא מספיקה, תמיד אפשר להוסיף.
צ'ילי מתוק נותן מתיקות וחריפות ויש לו נוכחות - פיסות קטנות של צ'ילי, מה שלדבש אין.
פה
ערב
מרק אפונה עפ ציר מהמקפיא שפעם בישלנו בו קציצות
קוסקוס
עוף שהכינו פה למשפחות מילואים
בוקר
קיש בצל ופטריות
סדש
אורז תפו"א וקציצות שהכינו למשפחות מילואים
אנטיפסטי
סלטים
חומוס מהמקפיא
חצילים בתנור
סלט חי עם אבוקדו
סלט ירקות
עוגת שוקולד מהמקפיא(שלא אנחנו הכנו😅)
עוגיות חלווה מהמקפיא
גלידת ריבת חלב לבוקר
חלה ולחמניות מהמקפיא
לק"י
חציל עם גמבה
חציל שניצל
טחינה
סלק
חציל קלוי
סלט חי
עוגת יומולדת (תפוזים עם קצפת ורודה מקצפת צמחית+מי סלק+סוכר+א.סוכר עם טעם קצת מוזר🤷♀️)
שאריות עוגת תפוזים בלי קצפת
עוגת שוקולד בהקפאה אם נרצה
ליל שבת:
קוסקוס
עוף עם תפו"א ושעועית בסיר
יום שבת:
שניצל
שניצל בטמפורה
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
קוסקוס
יעל מהדרוםאחרונהאצלנו -קורנפלקס/פתי בר /2וופלים/עוגיות ביתיות ..
באלי שיאכלו יותר בריא..לא בטוחה שאצליח אבל לפחות רוצה לנסות ....מה כדאי ?
שילדים אוהבים. .אולי קצת יתחדש לנו משהו בתפריט ..
תודה רבה !!
לחם מטוגן
טוסט
סלט ביצים בלחם
חביתה בלחם/פיתה
טונה
פיתה עם זעתר ושמן בטוסטר לחיצה
חמאת בוטנים
אבוקדו אולי
לק"י
להם לגן).
אפשר גם פירות.
הורים שולחים
תפוחים חתוכים .
קופסא עם קלמנטינה -(תביאו מקולף ומסודר לאכילה)
תמרים (בלי גרעינים ובדוקים)
בקיץ שלחו גם ענבים חצויים.
אצלינו ילד שמגיע עם דבר מאכל יושב ליד שולחן מסיים וקם לשחק.
ככה שזה סבבה לגמרי לשלוח בקופסא.
אז בדרך כלל אוכלים בבוקר דייסה, לפעמים גרנולה.
פעם ב מאפינס שאני מכינה (שיבולת שועל )
לפעמים קרקרים, משתדלת שיהיו ביתיים
ואם כבר קורנפלקס אז אפשר משהו יותר בריא, צ'יריוס אן משהו עם דגנים מלאים
לא נשמע בריא יותר.....
אבל לא אמור להיות קשור
לא יודעת בחיים לא קונה דגני בוקר אז לא מספיק מבינה בזה
כריך, ירק חתוך, פרי חתוך לפעמים ממתק אהוב
