שרשור חדש
עזרה דחופה לארוחת ערב,שגרה ברוכה
יש לי ספגטי/פסטה. שמנת חמוצה ובטטה.. אפשר להרכיב מזה רוטב מוקרם? אין לי שמנת מתוקה או שמנת לבישול 🤔
יש לי כן גבינה צהובה?
עצות מהמנוסים/מנוסות?
התכוונתי שיש לי גבינה צהובה(ללא סימן שאלה),שגרה ברוכה
אפשרחוזרת
אני באופן אישי עושה עם חלב ומסמיכה בקורנפלור...
מכינה תמיד עם החומרים האלה.עונה חמה
תודה. באמת עשיתי איתם,שגרה ברוכהאחרונה
יצא נפלא
היי, אשמח למתכונים לבשר כתףבשורות משמחות
בא לי לחדש, כל פעם אני עושה כתף ברוטב אדום וקטניות, יש לכם רעיונות לשידרוגים??
עם ירקות שורש שמן זית תבלינים וקצת מיםבנדא מצוי!!
תנור או בישול?בשורות משמחות
תנור שלוש שעות בערךבנדא מצוי!!
עם בצל ופטריות שלמותאמונה ואומנות
או מתוק עם סילאן ופירות יבשים
ביין אדום מתוק אפשר עם פטריותאנונימיות


אפשר את המתכון שלך?אנונימיות


תבשיל בקר ברוטב אדוםבשורות משמחות
לגבי הבשר צריך להכין מראש:
את נתח הבשר השלם מבשלת 3+ שעו
מוציאה לקירור יממה
חותכת לפרוסות

תבשיל:
בסיר רחבה ןנמוכה(כמו של הדגים)
טיפה שמן
רסק
תבלינים(מלח, פלפל, מעט קינמון, דבש/סילאן, כמון)
שום
פטרוזיליה
מעט מים
ולבשל על אש בינונית
להןסיף תפוא פרוסים לעיגולים
להוסיף מעט מים לכיסוי התפוא
20 דק'
להוסיף את פרוסות הבשר(אפשר להשרות מראש בסןג של מרינדה)
והקטניות
להוסיף מעט מים
בישול ארוך על אש בינונית גבוהה
הרוטב מסמיך עם הבישול
כתוספת להגיש אורז/קוסקוס
תודהאנונימיותאחרונה


עם מה שברתם את הצום?שוגי

אני אתחיל-

עוגת תפוחים עם שתיה חמה ומוזלי= יוגורט טבעי עם פירות (שזיף ותמר) וגרנולה

אחרי שעה בערך- טורטיה ממולאת בירקות מוקפצים עם עשבי תיבול וביצה+ לביבות גזר+ סלט

כוס מים ופרוסת עוגה שהביאו בבית הכנסתפה לקצת
ספרייט, מים ואחר כך קפהארץ השוקולד
חיכיתי זמן מה לאוכל, כי לא הייתי רעב
תה עם נענע ועוגת תפוזיםנטע1


מלפפון, פריכיות אורז ומים מהבקבוק של הילדיםיראת גאולהאחרונה
הייתי בביהכנ"ס וזה מה שנשאר מהאוכל שהבאתי לילדים...
סדק בעוגה בחושהתתתת

כשאני מכינה עוגות בחושות בתבנית אינגליש קייק למשל שוקולד, תפוז

העוגה יוצאת לי עם סדק גדול כמעט לכל האורך, כיאולו נפתחה כזה...

 

מה זה אומר? זה בסדר?

 

תודה!

זה נורמאלי.חוזרת
כדי למנוע את זה- לפני שהסדר נוצר תצרי חתך ישר בעוגה- בערך בגודל של הסדק. בעומק לא גדול.
תודה לך!תתתת


מי שיכול לעזור לי ולהעלות מתכונים טובים של עוגות ופטיפוריםאיילה

שמתאימים לבר מתוק בבר מצוה אני מאוד אשמח!

עדיין רלוונטי?חוזרת
פטיפורים- בצק פריך עם מילויים: קרם פטיסייר לימון/וניל/פיסטוק/שוקולד/... ועל זה פירות/קצפת/קצף ביצים צרוב/...
אפשר להכין אקלרים
עוגות- כל עוגה בחושה, לחתוך ולשים במנג׳טים. אפשר לחתוך עוגת שוקולד באמצע ולשים קרם בין החלקים (אפשר גם עיגול קצפת למעלה ופירורי שוקולד/דובדבן)
אפשר עוגת פירות
אפשר עוגות עם פירורים למעלה
צריכה עוד רעיונות?
תודה רבה רלוונטי מאוד, אשמח להמון רעיונותאיילה

יש לי שבת חתן בשבת (בר מצווה)

רעיונותתתתתאחרונה

-כדורי שוקולד

-פרלינים קטנים במנגטים

-גליליות ממולאות קצפת

-כוסיות עם גילי ומעל קצפת

-עוגות בחושות ובראוניז- לחתוך קטן ולשים במנגטים

-נשיקות מרנג

-פנקייקים קטנים

-קינוחי כוסות למשל מוס מנגו או מוס שוקולד עם עיטורים

 

כשמקפיאים בננות לגלידה. להקפיא עם הקליפה או בלי?שמן פשתן


בלי, איך תקלפי את זה קפוא?ט'


^^^ וחתוך לפרוסות עבותג'נדס


תודה לשתיכן!שמן פשתן


זה יורד בקלות עם סכין. אבל באמת מלכתחילא עדיף לקלףחילזון 123


בלי , ואם את מקפיאה כמות גדולה לזמן אחר אז תחלקי את הבננותbinbin
ל2 קופסאות/שקיות שונות
בלי, מניסיון כושל של לנסות להוציא את הקליפה אחרי הקפאהמחייכת =)
אנחנו מקפיאים עם הקליפהנעמונת2
וכשרוצים להשתמש שמים כמה דקות בכוס מלאה מים.
הקליפה יורדת ממש בקלות ככה
בלי קליפה-כך גם קל יותר לאחסן בקופסא עם שקית בין שכבותכף עץ
אפשר מתכון לגךידהשמחה ומשמחת
אפשר מתכון בבקשהשמחה ומשמחת
יש לי בננות שהקפאתי ואני מחפשת לעשות איתם קינוח לחג, אם יש לך מתכון לגלידה טובה שלא תשחיר אשמח
עדיין לא עשיתי. ראיתי כל מיני מתכונים ברשת.שמן פשתןאחרונה


מה אתם אוכלים לסעודה מפסקת?קראנץ שוקולד


טוב מאוד.לב אמיץ

צריך לפני הצום.

גם לנו היה יום פחממתי חיוך.

 

הייתי במתח לגבי ההמשך..

מה לאכול לפני הצום?בוז
אין לי צימוקים או קלי צום, יש דברים שיש בבית ועוזרים לצום?
חוץ ממים כמובן.

ואשמח גם אם תגידו ממה יש להימנע
צום קל וגמר חתימה טובה
יש מיץ ענבים?קראנץ שוקולד


ענביםחדשה.
תירוש ענבים פחמימות מלאותת.מ.
להימנע ממאכלים מתובלים מאוד, קפאין, אכילה של מאכלים מאוד כבדים בשעה וחצי לפני הצום.
2 תמרים יש?אורה2x
יש תמרים וענבים. תודה לכולכם!בוזאחרונה
מתכון טעיםפיט פט וטו.

מחפשת מתכון טעים ולא של גרין לעוגיות המכונות עוגיות רעידות אדמה למשהו יש???מתכון לא מסובך יותר מידי וטעים! תודה רבה וצום מועיל.

יש בבלוגEBM
בישול בזול. היא קוראת להם עוגיות מושלגות
תודהפיט פט וטו.אחרונה


אז.. איך מכינים 'על האש' שווה?מרק חורפי
אשכנזיה חלבית שכמוני צריכה עזרתכם.

בעיקר מבחינת איזה מגוון תוספות אפשר לשים ליד.
וגם מבחינת התיבול לבשר עצמו.
סוגי בשר מניחה שלא נתפרע על איזה דברים שיכולים הון. יותר בקטע של חזה עוף, שיפודים, אולי קציצות בשר?

תודה מראש!!
מה ליד- חומוס. ציפס. סלט. פיתות. קטשופ. חמוצים.מוריה
שלום לך אשכנזיה חלבית,בוז
אהבתי את ההגדרה

אנחנו אוהבים שיפודים מוכנים, פרגיות, וכנפיים.

את הבשר אני משרה מראש במרינדה כדי שיספוג טעמים. לילה מראש כשמפשירים במקרר...
תחפשי מתכונים לתיבולים שווים באינטרנט.
אבל תיבול פשוט-
שמן, פפריקה, פלפל, טיפה כמון, כורכום, תבלין על האש... מה שיש בבית. וכמובן מלח...

ליד שמים פיתות. חומוס. חמוצים. צ'יפס וסלט...
תהני!
תודה.. באמת אחפש מתכוני מרינדות- רעיוןמרק חורפי
וגם אשאיר לילה מראש.
יש רעיון לעוד תוספות חוץ מהקלאסי?
כן...בוז
כרוב כבוש. כרוב סגול.
ואצלנו עושים כמו במסעדות- יש בקבוקים עם קטשופ, טחינה ועמבה לאבא...
ולא הצעתי כי אמרת שאת אשכנזיה, אבל חריף! סחוג ושיפקה, סלט עגבניות שרי חריף (עם שום, פטרוזיליה, פלפל חריף ושמן זית, פלפל ומלח)

ואצלנו גם קולים שיפודי ירק על האש, בתבלון עדין ושמן זית. (גמבות, בצל, עגבניות שרי, גזר...)
וגם קולים קצת את הפיתות.
לעופות בד"כ רצוי להוסיף מרינדהקראנץ שוקולד

מכיוון שהטעם של העוף פחות עשיר מטבעו והוא זקוק קצת לעזרה בטעמים.

לבשר בגדול לא צריך במיוחד אם זה בשר איכותי, בבשר מסתפקים בפלפל ומלח בלבד.

 

ליד אפשר לשים כתוספת צ'יפס תפו"א או בטטה, חציל קלוי על האש, בכללי ירקות על האש.

סלט ירקות, כרוב במיונז או בתחמיץ, חמוצים, טחינה, חריף למי שאוהב או סחוג או פלפל מטוגן..

 

רעיונות מעולים לכן^^ תודה!מרק חורפי
אנחנו אוהבים בעל האש (כמובן לא מכינים כל פעם הכל)שוגי

שיפודי פרגיות עם ירקות (עגבניות, בצל, פלפלים, חציל, פטריות, שום)

כנפיים

נקניקיות

קבב

סטייק

דג על האש, אפשר בשיפודים ואפשר פילה/ שלם

לשיפודים ולכנפיים אני מכינה מראש מרינדה ומשרה כמה שעות, המרינדה משתנה לפי החשק החל ממרינדה בסיסית של שמן, פפריקה, גריל עוף, על האש, פפריקה חריפה מלח ופלפל, ועל זה מוסיפה כמה מהמרכיבים הבאים: דבש/ סילאן, חרדל, צ'ילי מתוק ו/או חריף, מיץ לימון, יין, שומשום, ג'ינג'ר, רוטב סויה/ טריאקי, שום, טימין ועוד

 

צ'יפס (אני אופה כמות גדולה בתנור בתיבול שמן פפריקה מתוקה וחריפה מלח ופלפל), אם את מחפשת עוד תוספת אפשר אורז/ קוסקוס/ תפו"א/ סלט פסטה. עוד אופציה סלט טאבולה מבורגול- משביע וטעים.

סלט גדול ועשיר, סלט חסה בתיבול טוב,סלט גזר ובצל ופלפל חריף.

חמוצים- מלפפון, זיתים, חציל קטן, כרוב כבוש וכדו'.

רטבים: קטשופ, סחוג, עמבה, חריף, חרדל, מיונז, צ'ילי מתוק וחריף, טחינה, חומוס, סלסה,

פיתות, לאפות/ אש תנור,

 

טעים מאוד לקלות ירקות על המנגל כמות שהם בלי שום תיבול. הירקות המועדפים לקלייה על המנגל הם עגבנייה,בצל,גמבה (פלפל אדום), קישואים, חצילים, כרובית ואפילו שומר.  פשוט תחתכי לרצועות ושימי על המנגל!

עוד דבר טעים- ממלאים פיתה בבשר טחון מתובל ולא מבושל למשל קציצה שהכנת לקבב וקולים על הגריל עד שפריך מבחוץ ועשוי מבפנים, יוצא טוסטים טעימים, כיף לילדים עד שהבשר מוכן.

 

מרשמלו על שיפוד

 

וואי, גירית אותי, תהנו.

ואיזה שפע רעיונות!! ממש עזרת לי!מרק חורפי
נשמע שאתם באמת מומחים בזה. תודה!
בשמחהשוגי

אפשר שיפודי סלמון

אפשר דניס/ לברק/ מושט שלם או פילה

איזה סוג דגים?אפוש
עניתי בתגובה מעליך שמתחילה במילה בשמחהשוגי


איזו תגובה שווה!!בעוז ותעצומות
איזו תגובה שווה מבעוז ותעצומות
איזו תגובה שווה ומגרה ;)בעוז ותעצומות
^^^^^^ עושה חשק לב אמיץאחרונה


קציצות זה מעולה לילדיםירושלמית טרייה

..וגם למבוגרים שלא יודעים איך להתמודד עם פרוסת בקר עסיסית ומלאה בחלקים שאי אפשר ללעוס..

 

את יכולה את המתכון הרגיל שלך לקציצות, עם רוב בקר בתערובת או רק בקר. אפשר גם רק בקר, בצל, שום, פלפל, מלח, ביצה.. אבל עדיף להשקיע קצת יותר.יש לי מתכון מעולה לקציצות שכתבתי פה בעבר אבל אין לי כח לחפש..

 

תודה רבה!מרק חורפי
שירשור פתיחת תיאבון?*צועד*
הרגתם אותי!

כולי ריר
את חזה העוף אפשר בקלותאפוש
להמיר לפרגיות, זה כבר משדרג...
לגבי קציצות בשר: תקני בשר טחון (בקר לא עוף) עם פטרוזיליה, כוסברה, שום, צילי, בצל קצוץ דק, ביצה, תבלין גריל עוף ותעשי מזה קציצות תענוג.
את החזה עוף/ פרגיות אפשר להשרות במרימדה של:
סילאן/ דבש, שום, חרדל דיזון, פפריקה, כורכום מעט.
יוצא מדהים.
בהצלחה מאשכנזיה לא חלבית ;)
טיפ קטן סתם אחת
את הפיתות תניחו לכמה דקות על המנגל אחרי הבשר ממש לפני שאוכלים. משדרג ממש.
ממש עזרתם לי כולכם! היה בהחלט שווה לשאול כאן, תודה!מרק חורפי
איך אפשר להכין פנקיקים בריאותיים?האלן


פנקייק בננה-סתם אחת
3 בננות מעוכות לגמרי
2 ביצים
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
לערבב טוב טוב ולטגן עם תרסיס שמן
^^ WD40 הכי טעים..בסדר גמור
..בסדר גמור
תרסיס שמן זאת לא הדרך לבריאות
זה עדיף משמן בכמות רגילה לא?סתם אחת
להמיר את הקמח הלבןאמאשוני
שליש קווקאר טחון, שליש קמח מלא, שליש קמח לבן,
להמיר סוכר לבן לסילאן,
להוסיף חלב במקום מים, זה נותן יותר טעם.
אני גם אוהבת להכין עם אשל- ממש טעים אבל לא מתאים למחבת, יותר מתאים לאפיה
בעלי מכין עם מחמצת.. מוסיף קצת ממתיק בריאאמא שלה
*סטיביהבסדר גמור


יש ממתיק אחר לפאייה שנקרא כמו סוכרקראנץ שוקולד

ראיתי שמיקי שמו משתמש בו הרבה למתכוני דיאט..

אני מכינה את אלהשוגי

פנקייק מקמח מלא

ושמה מעל כמה כפות יוגורט ופרי חתוך.

 

לפעמים מכינה את אלה פנקייקס ריקוטה מוצלחות מאוד

פשוט רצח.אניוהוא
נורא ואיום.
למה לרצוח פנקייקים???
circle of life.. שרשרת המזון..אורה2x



(איך לפי הקהל פה אפשר לראות שהשירשור הזה מפורסם בראשי...)
חה חה חה , אני גם תהיתי..חדשונת
אוכלים פנקייק בשביל הטעם המשמין והשחיתות! לא בשביל הבריאות!
פותחת השרשור ביקשה מתכון ולא חוות דעתשוגי


אפשר להחליף לקמח בריא יותר ולהוסיף לבלילה טחינה גולמית וסילאחילזון 123


אצלינו מכינים משיבולת שועל טחונהאופטימיות
יוצא ממש טעים!
פנקייק זה לא בריא ולא נועד להיות בריא אלא מתוק וטעים.הלוי
כך גם עוד הרבה דברים כמו עוגות, עוגיות וכו׳. אין באמת דרך בריאה לעשות אותם בלי לוותר על המרכיבים העיקריים שלהם. הדבר הבריא היחיד שניתן לעשות (שיהיה יחסית משמעותי) זה להפחית בסוכר באופן משמעותי (תחליפיי סוכר הם סוכר, רק בגירסה אחרת שלו).

אז אל תשלי את עצמך, אם באמת בא לך משהו בריא אז תאכלי משהו באמת בריא.
לא מסכימה! אני חושבת שתמיד כדאי לנסות להוריד כמות סוכר .שמןנשואה+2
בפנקייק אין הרבה שמן מלכתחילהיעל מהדרום
הוא כתב להוריד סוכרש.א הלוי
אבל עדיין יהיה סוכר.
זה מהות הרעיון בפנקייק, המתיקות שלו.

אם הופכים אותו ל100% בריא, בלי סוכר, בלי קמח, בלי ביצים, בלי שמן, וכו'
זה אולי (אולי!!) יראה כמו פנקייק אבל זה לא פנקייק. (שיתנו לזה שם אחר. במקום להפוך את הלא בריא לבריא תנו לבריא שם חדש וזהו.)
אני פעם חשבתי שההבדל בין פנקייק לבלינצ'סיעל מהדרום
לק"י

הוא שהפנקייק מתוק.
ואמרו לי שזה לא נכון..שההבדל הוא בעובי אם אני זוכרת נכון.

אז אפשר פנקייק לא מתוק
אפשר להוריד סוכר ולגרד לבלילה שוקולד מריריעל מהדרום
לק"י

אני לא מציעה שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, כי לטעמי זה מר ולא טעים.
אבל מי שזה טעים לו, זה נחשב בריא יותר...
מה ההגדרה שלך לבריאותי?חוזרת
קמח מלא? ממירים את הקמח הלבן. בלי סוכר- ממירים בסילאן ללא סוכר. כל דבר אפשר להמיר. השאלה אם השילוב של כל ההמרות יצא דומה לפנקייק
יצא פנקייק!!!!!!האלן

חיוך תודה לכולם

בננות, ביצים, קינמון, ונילנהורא

לטגן בחמאה או שמן קוקוס בשביל הארומה.

לזלף מעל סילאן

זה נשמע סלט למה, למה להרוס?בוזאחרונה
מאכלים מזינים שניתן להקפיא!!בעוז ותעצומות
אשמח לכל עזרה בנושא. לא הקפאתי כלום בחיים פרט ללחם ולמצרכים לפני בישול הניתנים להקפאה.
כל מאכל שתכתבו, אשמח אם תפרטו אם זה יוצא טוב וכמעט באותו טעם לאחר ההפשרה...
תודות גדולות!
דבר ראשון לא תפו"א ואורז-נהרסים בהקפאה.קראנץ שוקולד
מרקים שונים אפשר להקפיא.
אפשר להקפיא דגים מבושלים, עופות, בשרים, תבשילי קדירה, אפונה שעועית..
אממממברוקולי

 

אני לא אוהבת ירקות שעברו הקפאה

גם אורז

 

בשרי , עוגות, עוגיות 

מרקים, דגים 

עוברים הקפאה מעולה

 

אה וגם לא מטוגניםקראנץ שוקולד


איך מקפיאים עוגות שלא יהיה טעם של הקפאה?איילה

ומוסים ? ופחזניות טובים בהקפאה?

עוגות קושרים בשתי שקיות אטומותירושלמית טרייה

פחזניות אפשר להקפיא לפני המילוי. סגור ואטום כנל.

מוסים לא הייתי מקפיאה.. בוודאי לא משמנת מתוקה.

עוטפים בניילון נצמדקראנץ שוקולד
פחזניות אפש4 להקפיא לפני אפייה ואחרי עם או בלי מילוי..
תודה רבה!!בעוז ותעצומות
קונים חזה עוף טריבנדא מצוי!!אחרונה
מכינים אותו לטיגון ומקפיאים בהפרדה עם שקית...
ואז מוצאים ומטגנים

ירקות קפואים - חומוס/שעועית ירוקה/לבנה/אפונה וכו
הם כבר מבושלים וב דקות במים רותחים הם מוכנים...
מתכון טוב ומפורט לקובנה? עם הסבר אייך להכין בלי סירש.א הלוי
אני יודעת שזה אפשרי כי אכלתי פעם כזה שלא הוכן בסיר (לא יודעת מי בדיוק הכין כך שאין את מי לשאול)

ואם משים בצל בתחתית- מטגנים אותו לפני או שהשמן והזמן בתנור/פלטה עושים את זה?
רעיונות לארוחת ערב ללא גלוטן...ככה זה כשיש 2

לא אשפית בבישול וגם אין לי יותר מדי זמן...

 

אבל בכל זאת... לילדים כבר נמאס לאכול כל יום לחם עם חומוס/גבינה+ירקות+חביתה.......

 

מחפשת רעיונות לארוחות ערב קלות, מהירות וללא גלוטן...(יש צליאקים בבית..)

 

תודה!!!!

שקשוקהEBM
פשטידות של ירקות מגורדים עם ביצה
מאפינסג'נדס

ירקות עם עדשים כתומות/ירקות וקמח חומוס

מלא סוגים שונים של חביתות

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק ירקות עם עדשים ירוקות

מרק עגבניות עם אורז

אורז עם טונה

בכוסמת אין גלוטן, אני טועה?

גם קציצות/לביבות בתנור עם כוסמת.

 

זה מה שעולה לי כרגע

קציצות טונה, שקשוקה, קציצות ירק, מרקיםמקום בעולם
תפוא ובטטה בפירה/בתנור/ מטוגן וכיד הדמיון..
פנקייקים
מאפינס
פנקייקים ללא גלוטן?ג'נדסאחרונה
על בסיס איזה קמח?
תמי.. או כרגילמקום בעולם
תמי.. או כרגיל..מקום בעולם
תמי/כרגילמקום בעולם
ירקות בתנור-חדשה ישנה
תפוח אדמה
בטטה
גזר
אפשר גם קישואים
בצל
שום

לפזר שטוח בתבנית.

שמן זית ומלח ולפזר מעל אורגנו.
5 דק' אחרונות באפיה לעשות על 'גריל'.

להגיש עם טחינה.
מתכון ללחם ללא שמרים- מחמצת טבעיתשבונץ'

שלום!

 

יש למישהו מתכון ללחם (עדיף כוסמין) שמכינים ללא שמרים, אלא ממחמצת טבעית.

 

משו אכיל וטעים?

 

תודה!!

מתייגת את המומחיתת.מ.
תודהשבונץ'


ממממממברוקולי

אוהב

אין עלייך!ת.מ.
שץדעי שממש עשית לי חשק לנסות פעם להכין מחמצת... רק קצת מחשיש אותי מה שהילדים יעשו לה😬
יאללה......ברוקולי

 

ומה יעשו לה? שומרים אותה במקרר. 

ואת חושבת שאת המקרר הם לא פותחים?ת.מ.
אפילו פיצקולי כבר כמעט מצליח..
יש לך מחמצת?ברוקולי


לא.. זהו. להכין מחמצת זה ממש סיפור?שבונץ'


זה לא ממש סיפורברוקולי
אבל כשהיא צעירה היא לא יכולה לעבוד ללא חיזוק של שמרים
נסו להשיג מחמצת ממישהו
אני הכנתי בלי חיזוקגפן36
יצא מספיק טוב בעיני. מחמצת צעירה מאוד. (שבועיים)


פשוט צריך לקחת בחשבון שבהתחלה יהיה טיפונת דחוס,גפן36
עד שהמחמצת תגדל
אפשר בבקשה אתה' הוא מלכינו
המתכון שלך למחמצת?
עשיתי את זה:גפן36
הכנת שאור | הנחתום - האתר לחובבי האפייה בישראל

אבל-
א. לא שמתי מי צימוקים ודבש. רק קמח ומים.
ב. לא הקשבתי לכמויות המים שלו. סבתא אמרה לי לדמיין מים עד למרקם של "טחינה סמיכה מאוד" וככה עשיתי.
ג. בחורף יכול לקחת יותר זמן לכל שלב.
ד. השתמשתי בקמח מלא 70%, של 'רימונים' (הכי זול שמצאתי..) כשניסיתי בעבר עם קמחים אחרים זה לא עבד
ה. לא להתקמצן לזרוק חצי.
ו. לא מייד הכנתי לחם, אלא כאמור- רק אחרי שבועיים (ז''א שהאכלתי פעם אחת בלי להכין)
ז. בגלל שלא רציתי להוסיף שמרים התפחתי התפחה ראשונה לילה, חילקתי לתבניות בבוקר, ורק אחה''צ אפיתי.

בהצלחה!
מצאתי מתכון באינטרנט- לא זוכרת איפהחוזרתאחרונה
3/4 כוס מים
1 כוס קמח (לא משנה איזה)
לערבב בכלי
יום למחרת להוסיף קמח ומים כנ״ל
גם ביום השלישי והרביעי
ביום החמישי המחמצת מוכנה (ככל שהיא פחות חדשה היא יותר טובה)
פעם בשבוע להוסיף קמח ומים כנל
תודה רבה!!ה' הוא מלכינו
ועוד שאלה- האם נכון שכנפיים של עוף פחות בריאות..מרק חורפי
נניח מכרעיים? לא מבחינת שומן וזה, אלא בקטע שלשם מזריקים את כל המרעין בישין אז זה בריכוז גבוה? או שאין באמת הבדל?
חושבתג'נדס
שהירך הכי בריא מבחינת הרכב השריר. ואז השוק ובסוף הכנף... גם דל בבשר וגם לא עשיר.

אצלנו נאמר שזה ממש כלום ולא נחשב... בעל האש טעים בגלל הטיבול... אבל מבחינת מנת בשר, זה לא...
תודה קודם כל. השאלה שלי היא בעיקרמרק חורפיאחרונה
מבחינת 'סור מרע'..
כי, מן הסתם זה פחות בריא.. השאלה אם זה גם יותר -מזיק-. מבחינת תרופות וכו?
אולי @פלספנית תדע?
יש מה לעשות עם רימונים חמוצים?דוד100

כמו"כ במידה ועושים מהם ליקר, זה יוצא טוב?

 

לערבב אותם עם דבש או מעט סוכרקראנץ שוקולד

אפשר להכין קינוח על בסיס רימונים כמו פה מתוקה מהחיים: רימונים בכוסות

להכניס אותם לסלט ירקותלומדת
רימונים חמוצים.הארה

סלט חסה מעולה: מוסיפים רימונים ותיבול מתוק. (סילאן+מיץ תפוזים, רוטב ונינגרט, רוטב ממיץ תפוזים ובצל מרוסק)

החמיצות מוסיפה עידון לסלט.

                                    בתאבון!

תודה רבה!דוד100אחרונה


למישהי יש תנור כזה?דבורית



באיזו תוכנית אופים עוגות/ חלות?
הוא מייבש לי הכל
יש לך תמונה יותר ברורה של הכפתורים?ש.א הלוי
יש לי סאוטרתמיד שמחה!
לא מאותו דגם אבל אני אופה הכל על טורבו ויוצא מעולה.
ואגב, אני שמה תבנית עם מים בתחתית כשאני אופה חלותש.א הלוי
עוזר לא לייבש אותן
נצלוש- זה טוב בכללי כדי לשמור על מאפי שמרים שלא יתייבשו?חדשה.
אני משערת שכן.. ככה היה כתוב במתכוןש.א הלוי
ומאז יצא טוב החלות והעוגות שמרים אז אני ממשיכה עם זה.
בעיקר כשאני מכינה מקמח מלא- שזה לרוב כיום.

כמובן אחרי האפייה צריך לעטוף ולשמור כמה שיותר אטום כדי שלא יתייבש בחוץ
תודה!חדשה.
בעיקרון בתכנית אפייהעלה למעלה
זה נראה 2 פסים כאלה
תצלמי את הכפתור יותר קרוב ונעזור לך לאתר את זה
הכפתוריםדבורית
אני שמה בדכ את התוכנית עם הפס למעלה פס למטה. הטורבו עוד יותר מייבש (פס למעלה, למטה ו עם המאוורר באמצע). יש לי הרושם שהוא פשוט חזק מידי. המתכונים שלי היו יוצאים מעולים בתנור הישן רק היה לוקח לו שעות שעות
הנה התמונהדבורית

נראלי זה הרביעיעלה למעלה


אכן.. המעלות שלו גבוהות יותר לדעתי..מקום בעולם
יש אותו לחברה טובה. בדכ במקום 180 שמתי אצלה 160-170 בערך..
מעניין תודה!!דבורית
התוכניות הן אותן תוכניות. את צריכה להכיר אותו ולהתרגלשמן פשתן

הוא כנראה תנור חזק יותר מהקודם ולכן תנסי להוריד מעלות ולקצר את זמן האפיה.

כשקניתי בזמנו, מראש הודיעו לי בחנות שהתנור החדש חזק יותר מהישן ושאצפה לשינויים.

בהצלחה. תנור מהמם ביופיו.

תודה! כבר שנה וחצי ולא הולך לי דבורית
שנה וחצי?! וואו. מה עם לדבר עם השירות של סאוטר?שמן פשתןאחרונה


יואו איזו תנור מעלףףף!!! יפהפה ממש!!בת נוגה


חחח יפה יפה ולא אופה (יותר נכון שורף )דבורית
ככה נראות העוגות שלי כמו בצורת דבורית

יוהווו יש עוגיות מדהימות כאלו שקוראים להןשמן פשתן

''רעידת אדמה'' והן נראות בדיוק ככה!! זו אומר שאת קונדיטורית מעולה!!

שרשור מתכונים לקינוחים לחג כבר היה?ט'
מה מתאים כקינוח אחרי סעודה של חלות-סלטים-דגים-בשר-🤤?

פירות? מוס? עוגה? גלידה? קר? חם?
קצת באיחור אבל אולי לחג הבא...אנונימית 123
אני עשיתי 5 מנגו טחנתי את הפרי הוספתי חצי כוס סוכר ושתי כוסות מים (אכסנתי בקופסא של 2 ליטר)מערבבת ומקפיאה.
אחרי שזה קפוא לעבד את זה עוד פעם ולהחזיר להקפאה...
להוצי קצת לפני ההגשה שיפשיר קצת ויהיה אפשר לחלק...
מעולה
בתאבון
מחפשת איזה שם של שפית ? היתה כתבה עליה בבשבע היא גרהגלית

בבית שמש חוזרת בתשובה במקור מניו יורק משהו זוכר את שמה?

אפרת ליברפרוינד? לא יודע איפה היא גרה ולא יודע אם חוזרת בתשוקראנץ שוקולד
אבל היא הדתייה היחידה שעלתה לי בראש..
ג'יימי גלרט'
כן לגיימי התכוונתי תודה לשתיכם!גליתאחרונה


צלי כתף - המכונה בשר 5בנדא מצוי!!

רעיונות איך להכין אותו?

 

אילתרתיבנדא מצוי!!
מקווה שיצא טעים

נעדכן מחר איך נראה

בנתיים הוא מושרה
יצא מעדןבנדא מצוי!!
אז תספר איך הכנת, שנלמד.לב אמיץ


לא משהו מיוחד במינו....בנדא מצוי!!
פרסתי טבעות בצל ושמתי בתבנית
לקחתי את הנתח בשלמותו עשיתי לו חתכים והטמנתי בתוכו שיני שום.
לקחתי צלחת והכנתי רוטב על בסיס שמן זית -
מלח, פלפל, כורכום, כמון, צ'ילי, פפריקה, קצת טימין
קצת רוטב סויה וקצת רוטב צ'ילי.
ערבבתי ושפכתי על הבשר.
הוספתי תפוחי אדמה קטנים(לאפייה) חתוכים לטבעות
וגם עליהם שפכתי מהרוטב.
עוד קצת שיני שום כתושים
קצת מים(חצי כוס בערך)
ולמקרר ללילה....
בבוקר להכניס מכוסה לתנור 200 מעלות ל3 שעות

כשמתקרר לחתוך לפרוסות
נשמע נהדר!לב אמיץאחרונה


לפעם הבאה- עם תפוחים ויין. מושלםמקום בעולם
אפשר מתכון מדויק?ירושלמית טרייה


זה מאחד הספרים של רות סירקיס נראה לי..מקום בעולם

אחפש לך מחר בעז"ה