שרשור חדש
היי את!חמדמדה

@חרישית יש לך תמתכון של הסופלה?

כע... ראיתי את זה אח"כ... תודה רבה!!!!!חמדמדהאחרונה


מתכון לכרתי וסלקא?רבה אמונתך!
סבתא של זכרונה לברכה היתה מכינה מעין לביבות טעימות לסימנים של ראש השנה. אחת מסלק עלים ל'סלקא' והשניה מכרישה ל'כרתי'.
כבר כמה שנים שאני מנסה לשחזר את המתכון ולא מצליחה..
זה היה מזכיר לביבות ירק, וגם קצת חביתת ירק (עם המון ירק). אני מניחה שזה טוגן במעט שמן (כמו חביתה..) אבל אולי אני טועה.

סבתי הגיעה מתריפולי, אם כי אינני בטוחה שהמתכון משם..

אולי תוכלו לעזור?
מה שחמותי עושהs83

קוצצת את הסלקא ומטגנת בקצת שמן מערבבת עם ביצים ומטגנת.

כנ"ל עם הכרתי.

אפשר להכין כלביבות ואפשר כחביתה אחת גדולה.

 

 

אמא שלי מכינה לביבות כאלהאם לשתיים
מטגנת בצל+כרתי/סילקא.
מוסיפה פירה, ביצים,פירורי לחם מלח ופלפל, מטגנת בשמן לא מאוד עמוק משני הצדדים.
טעים ממש
תודה רבה!רבה אמונתך!


אנחנו פשוט עושים כלביבות..רוקדת בגשםאחרונה
מצא את המטמון ⁦tchdhksh
אלו קציצות בשר ועלי סלק לכבוד החג ושבת 😋



כמה קציצות מסתתרות בקערה?
התכוונתי לבולטותtchdhksh
בתצלום זה נראה מעט אבל בפועל הכנתי מזה כ70 קציצות! (די קטנות)
וואו, נראות טובארץ השוקולד
אכלנו חלק תוך כדי ההכנה🙊⁦tchdhksh
יצא מאוד מאוד טעים!
איזה כיףארץ השוקולדאחרונה
כן⁦tchdhksh
יש לי כמות גדולה של כנפיים עוף, צריכה רעיונותפרח חדש
למתכונים טעימים
אפשר מבושל או אפוי.
בטח יש לניקי בג'נדס
מלא רעיונות...
אני חוצה אותם, ומסירה את רוב העור(לא חייב)ש.א הלוי
שמה בתיבול/רוטב כזה - ערבוב של תבילנים + קצת רוטב עגבניות, אפשר להוסיף סויה/דבש/ סילאן / מה שרוצים..
לחצי שעה - שעה בערך שיקבלו טעם (במקרר אם חם.)

שמה על תבנית עם נייר אפייה משומן
מפזרת מעל פרורי לחם לבערך 40 דקות בתנור חום של 180-200 (אצלי זה טוסטר אובן אז המעלות שונות)
יוצא טעיםםם

מבוסס על מתכון של ניקי ב- "כנפי עוף בתנור "
תודה! איזה תבלינים מומלץ? מלח, פלפל?פרח חדש
אממ גם, אני שמה גריל עוף(עצלנית וכו')ש.א הלוי
מלח, פלפל, פפריקה, קצת כמון, אפשר שום- כתוש או אבקה
שיהיה כמו תיבול לעל האש רק עם קצת קטשופ/רוטב עגבניות שיתפוס את הפרורי לחם

וכשממש אין לי כוח אני שמה רוטב של פסטה פיקנטי כזה(יש לי תמיד מוכן במקרר) וזהו.

ואפשר להוסיף כף רוטב סויה (אנחנו לא אוהבים)
נשמע אחלה! ינוסה!פרח חדש
אפשר עוד רעיונות.. יש לי כמות גדולה וצריך גיווןפרח חדש
הנהפנסאי
עשיתי אותם מלא פעמים.. ממש יוצא מוצלח!

http://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-aa1773b199a1b21004.htm
כמה חצאי עגבניות על תחתית בתבניתלב אמיץ

לטפלטף עליהן מעט שמן זית.

ואת הכנפיים לתבל בפלפל שחור, אבקת שום, או שום גבישי, ומעט דבש.

לפזר בשיכבה אחת על התבנית, לכסות בנייר אפיה ולהכניס לתנור.

אני עושה ככהs83
משמנת את המחבת ומרפדת בעיגולי בצל. עליהם מניחה את הכנפיים מתובלים במלח פלפל וכמון, אפשר חוואיג' למרק או כל תבלין אחר. אחרי שהם מתבשלים בערך 10-15 דק' הופכת את הכנפיים ממשיכה לבשל עוד בערך 10-15 דק'.
יוצא טעים ממש!
לבשל אותם בקצת מים עם מלחניקיתוש
הרבה זמן, 3 שעות. אחכ כשמתקרר להפריד מכל העצמות.
לטגן מלא בצל להוסיף את זה לבצל אחרי שהוא משחים. לתבל מלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום
יוצא מעדן! אפשר עם כבד, קורקבנים.
עם אורז, בצק עלים.
מרק כנפיים אדוםחילזון 123


מה יש בו?לב אמיץ


מנסה להזכר כי כבר הרבה זמן לא הכנתי...חילזון 123

בצל קצוץ 

נראה לי גמבה

עגבניות קצוצות

גזר חתוך קטן

נראה לי שום

שמן

 

פלפל, פפריקה, מלח. אפשר טיפה כורכום.

לא זוכרת אם היה כף רסק עגבניות. נראה לי שלא הכרחי.

 

כנפיים כמובן. עדיף לחתוך כל כנף לשתיים (ולהוריד את החלק הקטן השלישי שאין בו כלום).

 

פטרוזיליה או כוסברה קצוצות קטן

 

מעניין ביותר תודה.לב אמיץ


כנפיים מעולותגימלאחרונה

להשרות (עדיף, אבל אם אין זמן אז לא נורא) כנפיים ב:

כוס רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס רוטב סויה

2 כפות לימון סחוט

4 שיני שום כתושות

 

לאפות (על מצב גריל) 20 דק' ללא כיסוי

להפוך בזהירות את הכנפיים ולאפות עוד 20 דק'.

 

זה המתכון הכי טעים שטעמתי לכנפיים. 

חלק מהעוגות לחג....מיסטר דום

יפיפיה!יעל מהדרום
תאמת התאסתי מאובר מים... אבל סבבהמיסטר דוםאחרונה
אנא הושיעובריאות ונחת
התנדבתי על קינוח ל 17 איש, מתוכם 6 מבוגרים, הרבה ילדים ותינוק בן שנה שגם רוצה - אלא מה.
חייבת משהו שלא קשה להכין ושיהיה אפשר לדחוס אחרי האוכל
בבקשה הבו רעיונות פלוס מתכונים
נ.ב. יש שם שני רגישים לגלוטן אז עדיף משהו ללא גלוטן

(התנדבתי גם על סלט אבל קודם נראה איך אני מתמודדת עם הקינוח)
טוב, החלטתי ללכת על פצפוצי אורזבריאות ונחת
מתכונים לקינוח הכולל פיצפוצי אורז יתקבלו בברכה
יש את הפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים והשוקולדחדשה ישנה
שאין לי מתכון לזה.

יש הכי פשוט (וגם הקטנים לא ילכלכו את הבית)-
לקלות חצי כוס שומשום
להוסיף חצי כוס טחינה
חצי כוס סילאן
לערבב ולהוסיף
3 כוסות פצפוצי אורז.
לשטח בתבנית , להקפיא ולחתוך.

וחוצמיזה שאפשר להכין טראפלס שוקולד עם טחינה או עם ממרח לוטוס. תגגלי.. ולחתוך קוביות קטנטנות.
גלידה עם ציפוי פצפוציםשוקולד לבן

מכינים גלידה ומקפיאים כמה שעות

ואז מכינים את ציפוי הפצפוצים עם חמאת בוטנים או חלבה (בתוספת דבש\סוכר ושוקולד)

מה היית רוצה מבין שניהם?

תודה צדיקותבריאות ונחתאחרונה
אכן הלכתי על הפשוט עם השוקולד והחמאת בוטנים.
מקווה שיצא טוב
שרשור תפריטים סופי לחגברוקולי

 

סתם כי הקודם ארוך לי..
אז מה אתם מכינים סופית  

 

@שמן פשתן 

@קראנץ שוקולד

@לב אמיץ

@מקום בעולם

@אורה2x

@ ## כל מי שבא לו להגיב..

 

אצל חלק מהמשפחה שלי כפיתות זה פרווהיעל מהדרום
לק"י

או עם חתיכות עוף ולא בשר.
סלק שהתרכך (לפני בישול) - עדיין טוב לבישול?אילנ_ה
תודה מראש
הייתי מבשלת. מה כבר יכול להיותחילזון 123


כןיעל מהדרוםאחרונה
מישהו משתמש באבקת גלוטן בבצק של חלות?איילה

כמה שמים והאם זה באמת משדרג את החלה?

אנחנו לא שמיםארץ השוקולד
בקמח לבן מיותר לגמריברוקוליאחרונה

 

אבל בהחלט משפר

 

ארוחת "שאריות" והקפאה של תוספותאמאשוני

הי,

שאלה למנוסות,

הכנתי היום בין השאר:

קינואה עם בשר טחון

ירקות מבושלים (גזר, קישוא, עגבניות וגמבה)

בעיקרון זה מתוכנן לחמישי צהריים ומה שיישאר מכל החג-  לשבת בצהריים.

 

מחר אני מכינה תפו"א בתנור ובטטה בתנור,

 

כדי שלא יתקלקל עד שבת- מה עדיף לשמור במקרר, מה להקפיא ועל מה לוותר ולא לשמור לשבת? 

 

בעיקרון יש לי עוד תוספות לשחק עם הארוחות אבל אז יצא שאוכלים את אותה תוספת פעמיים ביום כי שישי צהריים מתוכנן חלבי.. אז אפשר להחליף רק עם הארוחות בערב

תודה מראש!

 

 

נראה ליאורה2x
שלא כדאי להקפיא את הקינואה והבשר הטחון
הייתי שמה הכל במקרר. אין סיבה שיתקלקל זה רק יומיים-שלושהחילזון 123


תודה רבה לשתיכןאמאשוניאחרונה

חג שמח!

סינטה טלה בתנוראבןישראל
יש רעיונות טעימים ופשוטים?
תודה רבה!
למה תנור?בנדא מצוי!!
פלנצ'ה

סינטה מתאים יותר לצליה על אש / גז

פחות תנור

אבל ידברו המומחים
בגדול קודם סוגרים אותו במחבתקראנץ שוקולד
ואז מכניסים לתנור להמשך צלייה..
בשר לא צריך יותר ממלח ופלפל(יש שמורחים אותו גם בחרדל דיז'ון, דבש וכו'..
איך סוגרים אותו במחבת?אבןישראלאחרונה
אני לא מבינה בבשרים כל כל
תודה רבה
תוספות!הולם במיוחד
תכננתי להכין כרוב ברוטב בתור תוספת ולא היה כרוב😐
אני צריכה רעיון לתוספת נחמדה אחרת. נמאס לי מאורז ותפו''א,
אבל צריך משהו פשוט שלא יכול להיהרס יותר מדי. אני גרועה בתחום.
(גם ממוקפץ נמאס לי)
אפונה? גזר גמדי?-עדינה-


קוסקוס, בטטה, חצילים בתנוראורה2x
בורגול/ לביבות ירק/ קשואים ברוטב/ שעועית/ פשטידהשוגיאחרונה


מי ער?אורה2x
כן כן אני בפורום הנכון

איך אתם עם הבישולים?
מה נשאר לכם עוד להכין?
אני הקפאתי מלא דברים, לא מתכוונת להכין כלום במהלך החג למרות שמותר..!
אניברוקולי
הכנתי רק דברים שאפשר להקפיא
הכל מוכן
לא מבשלת בחג
מכינה סלטים חיים

מה הכנת?
בדיוק סיימתי לאפות חלות, נשאר 3 סוגי בשר ועוגהכף עץ
נסיים מחר בעז"ה


אני והתנורט'אחרונה
לא אחראית על הבישולים, רק לכבות את האש לפני שהולכת לישון.

מאחורי עוגת קוקוס אחת פשוטה ושש עוגות שמרים.
עוגת דבש שקורסת ודביקהיענקלה

אשתי אופה שנים עוגות דבש וגם לפני שבועיים ויוצא לה נהדר. כעת עשתה 3 עוגות שקרסו פנימה והן דביקות. עשתה עוד סבב וכנ"ל. עוגות נוספות אחרות באותו תנור יצאו טוב. המתכון של עוגת הדבש אותו מתכון, אותו תנור, אותו קמח, אותו סוכר. האם האשמה בביצים? בדבש? ב... ? 

הכפילה כמויות אולי?ש.א הלוי
לפעמים לא כדאי להכפיל כמויות
מנסה-חדשה ישנה
אולי טמפרטורה שונה מתמיד?
סוג הדבש?
אותה תבנית?p&yאחרונה
קושקושאלישקוש
למישהו יש מתכון פשוט וטעים לעוגת דבש?..א..א..
ככה:מיסטר דום

5 ביצים

1 כוס סוכר

כוס שמן

כוס תה (שהכנת 10 דק לפני פושרת וחזקה )

(אפשר גם כוס אספרסו)

2 כוסות קמח

בכוס של השמן תצקי לתוכה כוס דבש (זה פשוט מחליק מהכוס)

2 א. אפייה

ארמטו או אם אין לך וניל זורם גם כן

קינמון

ציפורן

הל

ג'ינג'ר

שקדים טחונים 80 גר'

מערבבים במטרפה טוב

יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 בערך 50 דק..

בתיאבון ובהצלחה !

 

תודה..א..א..
הנה אחד ממש פשוטפסיפלורה1
2 ביצים
1/2 קופסת ממרח תמרים
1/2 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
3/4 +1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
1 אבקת אפייה
1 כפית קינמון

מערבבים קודם את המצרכים הרטובים, אח''כ מוסיפים את היבשים.
אופים על 180 עד שקיסם יוצא יבש.

** העוגה יוצאת יותר טוב במאפינס קטנים מאשר בתבנית גדולה.
דבש?!הולם במיוחד
זה לא מתכון לעוגת תמרים?
יש לזה ממש טעם של עוגת דבשפסיפלורה1
אני גם תהיתי בזה עד שניסיתי אתמול
מגניב, זה גם הרבה יותר זול ככההולם במיוחד
הייתי מנסה, אבל האורחים של שבת כבר הביאו איתם עוגות דבש ואחת נשארה שלמה🙃
בקשר לזה - עשיתי כמה פעמים מתכון של עוגת דבש עם סילאןחילזון 123אחרונה

במקום דבש ויצא מצויין

רק תעשו חום נמוך למה אם זה נשרף זה אסוןמיסטר דום


לתת מתכונים זה נחמדחדשה ישנה
אבל יותר נחמד זה להעלות תמונות!!!

קדימה בהמונכם...!
אפשר שאלה על תנור? מתי מפעילים את ה"מאורר"?פרח חדש
מה הפעולה שלו? ובאילו מצבים מומלץ להשתמש בזה?
המאוורר - טורבוארץ השוקולד
דרך להפיץ חום באופן שווה בכל התנור, לרוב מומלץ להשתמש בו אם שמים שתי קומות בתנור.
כמו כן, מומלץ להשתמש בו לעוגות, חלות ועוד.
אני עושה איתו רק חלות, העוגות שניסיתיחדשה ישנה
להכין עם טורבו יצאו למעלה קצת שרופות
אז תנמיכי את הטמפרטורה ב10 מעלות ותראי אם זה עוזרארץ השוקולד
לרוב טורבו יוצא קצת יותר חם, אז ניתן לנסות להנמיך קצת את החום ואז זה יעזור
תודה!פרח חדש


וכמובן תתחדשי על התנור ובהצלחה בוארץ השוקולד
שתמיד תכיני בו אוכל טוב וטעים
אממ.. הוא לא חדש.. 7 שנים לקח לי לשאול את *השאלה* פרח חדש


ארץ השוקולדאחרונה
אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד
חייבת מתכון לעוגת שוקולד קלהבלהבלה
ושיוצאת טוב בוודאות
אני מאוד אוהבת אותהש.א הלויאחרונה
עוגת שוקולד עסיסית

ואפשר להוריד בסוכר אם רוצים
איך חותכים בשר קפואשואלת12
שלום

יש לי בשר בקר קפוא .
איך מגיעים למצב שאפשר לחתוך אותו?
מפשיריםקראנץ שוקולד
בד"כ מורידים למקרר לילה לפני הבישול.. אם עדיין קפוא משרים במים
תודה .. ובאיזה סכין?שואלת12
אני חותכת עם סכין חדה חלקהש.א הלוי
ולא משוננת
אבל אם אין - כל סכין חותכת תעשה את העבודה

לי אישית יותר קל לחתוך אחרי הבישול

כדאי לשייף לפני החיתוך- אם אין משייף אפשר על החלק התחתון של כלי חרס (איפה שאין ציפוי מבריק. בד"כ פס לא עבה)
תודה.שואלת12אחרונה
תפריט לראש השנה - למקדימים שביננו.שמן פשתן

אשמח שתעלו תפריטים לראש השנה.

אני רוצה להתחדש ולהתגוון ברעיונות.

תודה וכוח''ט

הגברים אוכלים בבית הכנסת , הנשים מנשנשות בבית.שמן פשתן