@חרישית יש לך תמתכון של הסופלה?
מתכון לכרתי וסלקא?רבה אמונתך!
כבר כמה שנים שאני מנסה לשחזר את המתכון ולא מצליחה..
זה היה מזכיר לביבות ירק, וגם קצת חביתת ירק (עם המון ירק). אני מניחה שזה טוגן במעט שמן (כמו חביתה..) אבל אולי אני טועה.
סבתי הגיעה מתריפולי, אם כי אינני בטוחה שהמתכון משם..
אולי תוכלו לעזור?
מה שחמותי עושהs83
קוצצת את הסלקא ומטגנת בקצת שמן מערבבת עם ביצים ומטגנת.
כנ"ל עם הכרתי.
אפשר להכין כלביבות ואפשר כחביתה אחת גדולה.
אמא שלי מכינה לביבות כאלהאם לשתיים
מוסיפה פירה, ביצים,פירורי לחם מלח ופלפל, מטגנת בשמן לא מאוד עמוק משני הצדדים.
טעים ממש
תודה רבה!רבה אמונתך!
אנחנו פשוט עושים כלביבות..רוקדת בגשםאחרונה
מצא את המטמון
tchdhksh
12?ארץ השוקולד
התכוונתי לבולטותtchdhksh
וואו, נראות טובארץ השוקולד
אכלנו חלק תוך כדי ההכנה🙊
tchdhksh
איזה כיף
ארץ השוקולדאחרונה
7?אורה2x
כן
tchdhksh
יש לי כמות גדולה של כנפיים עוף, צריכה רעיונותפרח חדש
אפשר מבושל או אפוי.
בטח יש לניקי בג'נדס
אני חוצה אותם, ומסירה את רוב העור(לא חייב)ש.א הלוי
לחצי שעה - שעה בערך שיקבלו טעם (במקרר אם חם.)
שמה על תבנית עם נייר אפייה משומן
מפזרת מעל פרורי לחם לבערך 40 דקות בתנור חום של 180-200 (אצלי זה טוסטר אובן אז המעלות שונות)
יוצא טעיםםם
מבוסס על מתכון של ניקי ב- "כנפי עוף בתנור "
תודה! איזה תבלינים מומלץ? מלח, פלפל?פרח חדש
אממ גם, אני שמה גריל עוף(עצלנית וכו')ש.א הלוי
שיהיה כמו תיבול לעל האש רק עם קצת קטשופ/רוטב עגבניות שיתפוס את הפרורי לחם
וכשממש אין לי כוח אני שמה רוטב של פסטה פיקנטי כזה(יש לי תמיד מוכן במקרר) וזהו.
ואפשר להוסיף כף רוטב סויה (אנחנו לא אוהבים)
נשמע אחלה! ינוסה!פרח חדש
אפשר עוד רעיונות.. יש לי כמות גדולה וצריך גיווןפרח חדש
הנהפנסאי
http://mobile.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-chicken/Recipe-aa1773b199a1b21004.htm
כמה חצאי עגבניות על תחתית בתבניתלב אמיץ
לטפלטף עליהן מעט שמן זית.
ואת הכנפיים לתבל בפלפל שחור, אבקת שום, או שום גבישי, ומעט דבש.
לפזר בשיכבה אחת על התבנית, לכסות בנייר אפיה ולהכניס לתנור.
אני עושה ככהs83
יוצא טעים ממש!
לבשל אותם בקצת מים עם מלחניקיתוש
לטגן מלא בצל להוסיף את זה לבצל אחרי שהוא משחים. לתבל מלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום
יוצא מעדן! אפשר עם כבד, קורקבנים.
עם אורז, בצק עלים.
מרק כנפיים אדוםחילזון 123
מה יש בו?לב אמיץ
מנסה להזכר כי כבר הרבה זמן לא הכנתי...חילזון 123
בצל קצוץ
נראה לי גמבה
עגבניות קצוצות
גזר חתוך קטן
נראה לי שום
שמן
פלפל, פפריקה, מלח. אפשר טיפה כורכום.
לא זוכרת אם היה כף רסק עגבניות. נראה לי שלא הכרחי.
כנפיים כמובן. עדיף לחתוך כל כנף לשתיים (ולהוריד את החלק הקטן השלישי שאין בו כלום).
פטרוזיליה או כוסברה קצוצות קטן
מעניין ביותר
תודה.לב אמיץ
כנפיים מעולותגימלאחרונה
להשרות (עדיף, אבל אם אין זמן אז לא נורא) כנפיים ב:
כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות לימון סחוט
4 שיני שום כתושות
לאפות (על מצב גריל) 20 דק' ללא כיסוי
להפוך בזהירות את הכנפיים ולאפות עוד 20 דק'.
זה המתכון הכי טעים שטעמתי לכנפיים.
אנא הושיעובריאות ונחת
חייבת משהו שלא קשה להכין ושיהיה אפשר לדחוס אחרי האוכל
בבקשה הבו רעיונות פלוס מתכונים
נ.ב. יש שם שני רגישים לגלוטן אז עדיף משהו ללא גלוטן
(התנדבתי גם על סלט אבל קודם נראה איך אני מתמודדת עם הקינוח)
טוב, החלטתי ללכת על פצפוצי אורזבריאות ונחת
יש את הפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים והשוקולדחדשה ישנה
יש הכי פשוט (וגם הקטנים לא ילכלכו את הבית
)-לקלות חצי כוס שומשום
להוסיף חצי כוס טחינה
חצי כוס סילאן
לערבב ולהוסיף
3 כוסות פצפוצי אורז.
לשטח בתבנית , להקפיא ולחתוך.
וחוצמיזה שאפשר להכין טראפלס שוקולד עם טחינה או עם ממרח לוטוס. תגגלי.. ולחתוך קוביות קטנטנות.
גלידה עם ציפוי פצפוציםשוקולד לבן
מכינים גלידה ומקפיאים כמה שעות
ואז מכינים את ציפוי הפצפוצים עם חמאת בוטנים או חלבה (בתוספת דבש\סוכר ושוקולד)
מה היית רוצה מבין שניהם?
תודה צדיקותבריאות ונחתאחרונה
מקווה שיצא טוב
שרשור תפריטים סופי לחגברוקולי
סתם כי הקודם ארוך לי..
אז מה אתם מכינים סופית 
@ ## כל מי שבא לו להגיב..
אצל חלק מהמשפחה שלי כפיתות זה פרווהיעל מהדרום
או עם חתיכות עוף ולא בשר.
סלק שהתרכך (לפני בישול) - עדיין טוב לבישול?אילנ_ה
הייתי מבשלת. מה כבר יכול להיותחילזון 123
כןיעל מהדרוםאחרונה
מישהו משתמש באבקת גלוטן בבצק של חלות?איילה
כמה שמים והאם זה באמת משדרג את החלה?
אנחנו לא שמיםארץ השוקולד
בקמח לבן מיותר לגמריברוקוליאחרונה
אבל בהחלט משפר
ארוחת "שאריות" והקפאה של תוספותאמאשוני
הי,
שאלה למנוסות,
הכנתי היום בין השאר:
קינואה עם בשר טחון
ירקות מבושלים (גזר, קישוא, עגבניות וגמבה)
בעיקרון זה מתוכנן לחמישי צהריים ומה שיישאר מכל החג- לשבת בצהריים.
מחר אני מכינה תפו"א בתנור ובטטה בתנור,
כדי שלא יתקלקל עד שבת- מה עדיף לשמור במקרר, מה להקפיא ועל מה לוותר ולא לשמור לשבת?
בעיקרון יש לי עוד תוספות לשחק עם הארוחות אבל אז יצא שאוכלים את אותה תוספת פעמיים ביום כי שישי צהריים מתוכנן חלבי.. אז אפשר להחליף רק עם הארוחות בערב
תודה מראש!
נראה ליאורה2x
הייתי שמה הכל במקרר. אין סיבה שיתקלקל זה רק יומיים-שלושהחילזון 123
תודה רבה לשתיכןאמאשוניאחרונה
חג שמח!
סינטה טלה בתנוראבןישראל
תודה רבה!
למה תנור?בנדא מצוי!!
סינטה מתאים יותר לצליה על אש / גז
פחות תנור
אבל ידברו המומחים
בגדול קודם סוגרים אותו במחבתקראנץ שוקולד
בשר לא צריך יותר ממלח ופלפל(יש שמורחים אותו גם בחרדל דיז'ון, דבש וכו'..
איך סוגרים אותו במחבת?אבןישראלאחרונה
תודה רבה
תוספות!הולם במיוחד
אני צריכה רעיון לתוספת נחמדה אחרת. נמאס לי מאורז ותפו''א,
אבל צריך משהו פשוט שלא יכול להיהרס יותר מדי. אני גרועה בתחום.
(גם ממוקפץ נמאס לי)
אפונה? גזר גמדי?-עדינה-
קוסקוס, בטטה, חצילים בתנוראורה2x
בורגול/ לביבות ירק/ קשואים ברוטב/ שעועית/ פשטידהשוגיאחרונה
מי ער?אורה2x

איך אתם עם הבישולים?
מה נשאר לכם עוד להכין?
אני הקפאתי מלא דברים, לא מתכוונת להכין כלום במהלך החג למרות שמותר..!
אניברוקולי
הכל מוכן
לא מבשלת בחג
מכינה סלטים חיים
מה הכנת?
בדיוק סיימתי לאפות חלות, נשאר 3 סוגי בשר ועוגהכף עץ
אני והתנורט'אחרונה
מאחורי עוגת קוקוס אחת פשוטה ושש עוגות שמרים.
עוגת דבש שקורסת ודביקהיענקלה
אשתי אופה שנים עוגות דבש וגם לפני שבועיים ויוצא לה נהדר. כעת עשתה 3 עוגות שקרסו פנימה והן דביקות. עשתה עוד סבב וכנ"ל. עוגות נוספות אחרות באותו תנור יצאו טוב. המתכון של עוגת הדבש אותו מתכון, אותו תנור, אותו קמח, אותו סוכר. האם האשמה בביצים? בדבש? ב... ?
הכפילה כמויות אולי?ש.א הלוי
מנסה-חדשה ישנה
סוג הדבש?
אותה תבנית?p&yאחרונה
קושקושאלישקוש
למישהו יש מתכון פשוט וטעים לעוגת דבש?..א..א..
ככה:מיסטר דום
5 ביצים
1 כוס סוכר
כוס שמן
כוס תה (שהכנת 10 דק לפני פושרת וחזקה )
(אפשר גם כוס אספרסו)
2 כוסות קמח
בכוס של השמן תצקי לתוכה כוס דבש (זה פשוט מחליק מהכוס)
2 א. אפייה
ארמטו או אם אין לך וניל זורם גם כן
קינמון
ציפורן
הל
ג'ינג'ר
שקדים טחונים 80 גר'
מערבבים במטרפה טוב
יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 בערך 50 דק..
בתיאבון ובהצלחה !
תודה..א..א..
הנה אחד ממש פשוטפסיפלורה1
1/2 קופסת ממרח תמרים
1/2 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
3/4 +1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית סודה לשתייה
1 אבקת אפייה
1 כפית קינמון
מערבבים קודם את המצרכים הרטובים, אח''כ מוסיפים את היבשים.
אופים על 180 עד שקיסם יוצא יבש.
** העוגה יוצאת יותר טוב במאפינס קטנים מאשר בתבנית גדולה.
דבש?!הולם במיוחד
זה לא מתכון לעוגת תמרים?יש לזה ממש טעם של עוגת דבשפסיפלורה1
מגניב, זה גם הרבה יותר זול ככההולם במיוחד
בקשר לזה - עשיתי כמה פעמים מתכון של עוגת דבש עם סילאןחילזון 123אחרונה
במקום דבש ויצא מצויין
רק תעשו חום נמוך למה אם זה נשרף זה אסוןמיסטר דום
לתת מתכונים זה נחמדחדשה ישנה
קדימה בהמונכם...!
אפשר שאלה על תנור? מתי מפעילים את ה"מאורר"?פרח חדש
המאוורר - טורבוארץ השוקולד
כמו כן, מומלץ להשתמש בו לעוגות, חלות ועוד.
אני עושה איתו רק חלות, העוגות שניסיתיחדשה ישנה
אז תנמיכי את הטמפרטורה ב10 מעלות ותראי אם זה עוזרארץ השוקולד
תודה!פרח חדש
בכיף
ארץ השוקולד
וכמובן תתחדשי על התנור ובהצלחה בוארץ השוקולד

אממ.. הוא לא חדש.. 7 שנים לקח לי לשאול את *השאלה*
פרח חדש


ארץ השוקולדאחרונה

איך חותכים בשר קפואשואלת12
יש לי בשר בקר קפוא .
איך מגיעים למצב שאפשר לחתוך אותו?
מפשיריםקראנץ שוקולד
תודה .. ובאיזה סכין?שואלת12
אני חותכת עם סכין חדה חלקהש.א הלוי
אבל אם אין - כל סכין חותכת תעשה את העבודה
לי אישית יותר קל לחתוך אחרי הבישול
כדאי לשייף לפני החיתוך- אם אין משייף אפשר על החלק התחתון של כלי חרס (איפה שאין ציפוי מבריק. בד"כ פס לא עבה)



