שרשור חדש
עוגת שוקולד חמה שהכנתי עכשיו לשבת-נעמה301
עדיף לשים במקפיא או במקרר?
(עוגה חמה הכוונה עוגה שאחמם על הפלטה, לא עוגה שעכשיו חמה..)
תודה!
נראה לי כדאי להקפיא עטוף טוב טובחדשה ישנה
אז אקפיא, תודה!נעמה301אחרונה
בעלי קנווד מייג'ור, האם יש לו בלנדר חזק שמתחבר אליו?ירושלמית טרייה

הציעו לנו בחנות בלנדר זכוכית, נראה לי שהוא טוב לשייקים אז חשדנו שהוא חלש מדי.

 

בנוסף, כתוב על הקופסה kenwood chef ולעומת זה על מעבד המזון שיש לנו כתוב chef/major אז אנחנו חוששים שזה גם לא מתאים למייג'ור.

 

בחנות הם טענו בתוקף שזה מתאים וגם הראו לנו שהחיבור זהה. אני עדיין לא בטוחה, גם אם החיבור זהה.

 

מישהו יכול לומר מניסיון?

 

אנחנו רוצים אחד חזק, כזה שמסוגל לרסק גם חזרת, גזר, גספצ'ו וכאלה.

מקפיצה לי, אף אחד לא יודע??ירושלמית טרייה


לנו יש כזה מזכוכית...ת.מ.
טחן לי מעולה הודו, סלק וכאלה לקטן...
סלק מבושל?ירושלמית טרייה
אם ככה זה עוד לא אומר שהוא חזק..
צריכים כזה שיטחן טוב דברים קשים ממש
לא ניסיתי לטחון אוכל לא מבושלת.מ.אחרונה
אבל הוא כן טחן ממש טוב גם דברים לא מאוד רכים... מרגיש לי שהוא יעמוד בזה בקלות...
אז קצת נכנסתי לקטע של בריאותזו אניי
אשמח אם תעזרו לי במתכונית למאכלים עיקריים/ תוספות/ קינוחים וכל דבר שנכנס לפה
מתכון לתוספת אורז מלאירושלמית טרייה

לטגן בצל גדול קצוץ לקוביות עד שמזהיב היטב.

להוסיף שני גזרים או גזר אחד גדול מגורד גס ולטגן עוד קצת.

להוסיף כוס קטנה (חד פעמים פשוטה) של אורז מלא, מים וכפית קטנה מלח ולהמשיך כרגיל.

 

רק ככה אני מסוגלת לאכול אורז מלא.

מוקפץ אטריות אורזג'נדס
עם גזר קישוא ובצל. עם רוטב סויה כמובן
חומוס גרגרים עם שום פפריקה מלח ושמן זית
קינואה עם עדשים כתומות
אורז בסמטי מלא עם "חוטי" בצל עם טיפה סילאן וסויה
שעועית מש וירקות
קציצות עדשים וירקות
סלט פסטה טונה (אני עושה פסטה מחיטה מלאה) תירס וזיתים שחורים
ממרח זיתים
ממרח פסטו
יכולה לפרט יל האורז מלא והקציצות עדשים?בעוז ותעצומות
אזמח למתכונים מדוייקים יותר אם לא מסובך לך ):
מצרפתג'נדסאחרונה
קציצות עדשים וירקות, מושלמות קלות וטעימות, איזה שוות וקלות הכנה, נחטפות .

אורז: חוצה בצל גדול ואז פורסת, מטגנת עד הזהבה. מוסיפה כוס וחצי אורז בסמטי מלא אחרי ברירה שטיפה במסננת ושהתייבש במסננת לפחות רבע שעה אבל רצוי להגיע לחצי שעה.
מטגנת עוד קצת ביחד ואז מוסיפה 3 כוסות מים כשהאש גבוהה, מביאה לרתיחה, מתבלת ומנמיכה את האש לאש נמוכה וגם הקוטר הכי קטן של הלהבה. כשהמים כבר כמעט לגמרי נספגו אבל מרגישים שהאורז עוד לא מוכן ממש לגמרי (כשטועמים מרגישים שעוד טיפה קשה) אז סוגרים את האש ומשאירים סגור לעוד 10-15 דק' ואז אמור להיות מוכן.
תיבול: מלח, פלפל, כף סילאן, 2 כפיות רוטב סויה.

דחוף- כשרות בעוף (תיאורים לא לרגישים..)קחי כתר

קניתי אתמול עוף שלם טרי

הבוקר אני באה להכין אותו לשבת

בתוכו יש את הבתוכו...

יכול להיות שפיספסו אותו בכשרות ועדיין יש עליו הכשר

או שזה כשר ופשוט לא ניקו ?

מז"א? היה את הלב, כבד וכו? 😯קראנץ שוקולד
מה זה בתוכו?חילזון 123

באזור הפנימי של המשולש תמיד יש חלקים קצת חומים כאלה

זה לא לב או כבד. נדמה לי שזה אולי טחול או משהו כזה. בכל אופן לא משהו שצריך להכשיר בנפרד.

גם בעוף לא שלם יש את זה בירכיים הרבה פעמים.

במהדרין מורידים את החלק הזהקראנץ שוקולד


למה מורידים את זה?חילזון 123


אאל"ט דם שנצררקראנץ שוקולד


מעיקר הדין זה בטוח כשר אם התכוונת לחלקים ולחום שםארץ השוקולדאחרונה
סך הכל צריך למלוח ולרחוץ, זה לא אומר שאסור כל חלק אם יש בו אדמומית
מתכון לעוגת שוקולד עסיסית וטובה.מיסטר דום

מתכון:

לעוגה 

5 ביצים

2 כוסות סוכר

כוס שמן 

כוס מיץ תפוזים (אפשר חלב אם רוצים חלבי

כוס מים רותחים (בסוף)

2 כוסות קמח

2 כפות ממרח שוקולד השחר פרווה (אפשר כל אחד אחד לחלבי)

בערך כוס ממרח לוטוס מחומן במיקרו

2 כפיות ליקר שוקולד איכותי

2 אבקת אפייה

4 סוכר וניל

 

לציפוי 

שמנת 38 אחוז 

2 ממרח שוקולד מריר

 

אופן הכנה :

 

עם מטרפה טורפים ביצים וסוכר היטב מוסיפים כוס שמן,

כוס מיץ תפוזים  , ליקר שוקולד , 2 כוסות קמח אבקת אפייה, סוכר וניל, 

ממרח שוקולד ולוטוס וטורפים היטב לבלילה אחידה. שהכל מעורבב היטב מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים שהמים יכנסו היטב בבלילה.

לאחר מכן יוצקים לתבנית משומנת בערך 50 דק' בתנור על חום בינוני לא טורבו !

שהעוגה יוצאת :

מחממים במיקרו את השמנת היטב שהיא רותחת יוצקים על השוקולד ומחכים בערך כדקה ומערביים

יוצרים גומות בעוגה עם כף עגולה מעץ מהידית ויוצקים את הציפוי.

היא טעימה חמה או מהקרר מה שכן היא משביעה וטעימה בתור קינוח לארוחה דשנה.

 

תודה, נראית כמו עוגה עשירה💪👍ארץ השוקולד
וטעימה ממש
זה לא יוצא ממש מתוק?אמת ואמונה
מה יקרה אם נשים פחות סוכר?
בכלל לא הכוס קקאו מאזנתמיסטר דום


איפה יש פה קקאו?ניל"ס

יש ממרח לוטוס (מתוק), ממרח שוקולד (מתוק) וסוכר...

ידעתי ששכחתי...כוס קקאו!!!מיסטר דום
נשמעת עוגה ענקית...בוזאחרונה
הכל בכוסות.
לאיזה תבנית זה מספיק? יוצא גבוה?
הכנתי כדורי פירהרוקדת בגשם

ולא יצא כ כך טוב.. למישהו יש רעיון למה זה כיול להיות?

איך הכנת?שירקי
לא יודעת...רוקדת בגשם
זה פשוט התפורר לי בידיים....
מה לא יצא טוב? טעם? התפורר?קראנץ שוקולד
מזה כדורי פירה? נשמע מענייןחבוי

 

כמו בנאט'ז?

אני מכינה כך ויוצא מעולהש.א הלוי
פירה מאתמול (כתבו פה שצריך להיות קר יכול להיות שזה משפיע)
עושה עיגול מכוער
טובלת בביצה
טובלת בפירורי לחם ומעצבת לעיגול יפה
מטגנת בשמן לא חם מידי.

אני מוסיפה גם קצת פרורי לחם לפירה עצמו, אין כמות מדויקת אבל ממש בקטנה וזה לא חובה
הכנתי יצא מעולה! תודה לכם חבויאחרונה


הרגע הזה שעוגה בחושה נדבקת לתבנית ומתפרקת(פריקה) קראנץ שוקולד


באסה..א..א..
אני תמיד מורחת שמן על התבנית או נייר אפיה.
אפשר לעשות מזה כדורי שוקלד
שימנתי, כשבאתי לחלץ אץ העוגהקראנץ שוקולד
החלק העליון נפרד מהחלק התחתון.. ניא עדיין אכילה אבל זה סתם מבאס..😕
בשביל זה לא מחלצים עוגות, רק חותכים לפרוסות ואוכליםיעל מהדרום
אויש....איך זה קרה?!יעל מהדרום
העוגה התפצלה לשניים 😒קראנץ שוקולד
חלק עליון תחתון
וקמחים וחמזמזים?לב אמיץאחרונה

חושף שיניים

 

העיקר יצא טעים. 

אצלנו מוכנים לאכול בכל מצב

אוח מבאס נוראט'


כן.. דווקא יצאה טעימה אבל נצטרך לגרוף אותהקראנץ שוקולד
ישר מהתבנית. :/
לא נורא. גם אני היום שכחתי בתנור שני פסים של עוגותט'
יצאו טעימות אבל לא אוריריות ובהירות כמו שרציתי.
ונראה לי שלא התייבשו כי נגמר לי החלב סויה אז שמתי במקום ריצ'
העיקר אפשר לאכול עם כפית קראנץ שוקולד
מקפיא..יד_האלמונית

לא יודעת אם פה המקום.. אם לא- תציעו איפה כן

 

אנחנו רוצים לקנות מקפיא. לא יקר ושיהיה טוב.

אבל אין לנו מושג מה זה אומר- שיהיהטוב (חוץ מזה שיחזיק כמה שנים טובות )
הבנתי שיש מגרות ויש אפשרות למקפיא בלי מגרות- מה עדיף ולמה?

הפשרה- דה פרוסט או נופרוסט?

ולא יודעת איזה עוד אפשרויות יש  ומה זה אומר..

 

מידע כללי- משפחה של 8 נפשות. (6 ילדים בגילאי- 1.5-11.5 די אכלנים..)

צריכים את המקפיא בכדי לשמור על בשר/דגים/פיתות שקונים פעם ב..  עד שנשתמש בהם לשבת.

דחוף לי לקנות עכשיו כי ר"ה מתקרב, ואני מתכוונת להכין מראש ולהקפיא ואין מצב שיהיה לי מקום במקפיא בשביל האוכל (מוכן או בשבלב שלפני) ובשביל עוד בשר/דגים וכו'- לשבת לפני/אחרי.. (וגם ליותר מזה..)

 

אגב, זה משנה איפה מקפיאים את האוכל המוכן- אם במקפיא הגדול או במקפיא של המקרר? 

 

תודה רבה!

 

לא יודעת לעזור אבלפה לקצת
חושבת שגם כאן יוכלו לעזור לך
פורום דירה נאה
מקפיאטוב בסדר

עדיף נון פרוסט כדי שלא יהיה קרח במקפיא ואז כשמנקים - אין צורך להפשיר קרח...

באמת כדאי לקנות עכשיו כדי שעד ר"ה כבר תכירי את המקפיא. ובמקפיא מקפיאים הכל גם אוכל מוכן וגם אוכל לפני ההכנה. עדיף לא להכניס אוכל חם כי אז נהיה ריח לא נעים במקפיא. אל תקני מקפיא קטן. יש של 6 - 8 מגירות ויותר.

תקני גדול כי בחגים זה ממש נצרך.

תודה! ויש המלצות?יד_האלמונית

למקפיאים טובים?

חברות מומלצות?

(חנויות אמינות באיזור מודיעין?)

מספרת לך על המחקר שעשינו ומה קנינו..ירושלמית טרייהאחרונה

קודם כל לעניין הנו-פרוסט:

יש מהדרין שאומרים שעדיף מקרר שצובר קרח, כי כדי שלא יצטבר קרח יש מנגנון שעושה הפשרה קטנטנה מדי פעם. אז אם רוצים לשמור בשר לתקופות ארוכות עדיף בלי זה. אבל בעינינו זה זניח לגמרי, אנחנו לא שומרים כמויות עתק לשנה שלימה. והמקפיא שיש בכל מקרר רגיל הוא נו-פרוסט וזה הרי מספיק טוב..

 

עוד נקודה, מקפיאים שהם לא "נו פרוסט" באים עם רשת קירור כזאת בין המגרות ועליה מצטבר הקרח. זה משהו קשה לניקוי והרבה פחות פרקטי. בנוסף לזה שצריך להפשיר לפני כל ניקוי.

ולעומת זה במקפיא שקנינו יש מגרות שקופות נשלפות, ביניהן מדפי זכוכית נשלפים והכל מתנקה בקלות רבה.

זה עוזר אם רוצים להכניס משהו גדול שלא נכנס במגרה, אפשר לשלוף מגרות ומדפים לפי הצורך ולקבל תא גדול יותר.

 

מגרות או לא - בוודאי שעם מגרות! זה הרבה יותר נוח, מכיל הרבה יותר. ממדף הדברים יגלשו החוצה אם הוא קצת עמוס..

 

אנחנו קנינו אלקטרולוקס כי ראינו שהוא עם נפח פנימי הכי גדול לעומת גודל חיצוני קטן. הם הצליחו איכשהו לייצר בידוד טוב אבל דק. דרך אגב הם עשו את זה גם בתנורים, התנורים שלהם בגדול הסטנדרטי מבחוץ כמובן אבל הפנים גדול יותר וזה מאד מועיל. אפשר לאפות בתבניות גדולות יותר.

 

שלנו לא נראה לי מספיק גדול למשפחה עם שמונה נפשות, אבל בטח יש להם דגם דומה גדול יותר.

 

עדיף שיהיה עם כפתור מכני שמסובבים לעוצמה וכאלה ולא עם בקרה דיגיטלית, כנראה זה יותר נוח לשבת. אין תאורה ואולי אין חיישן דלת. אבל בבכל מקרה עדיף להימנע מפתיחה בשבת, וכדאי ללמוד קצת איך להבחין אם הוא עובד או לא וכו'.

 

לגבי שימוש, אנחנו מאחסנים אוכל מוכן במקפיא של המקרר וחמרי גלם במקפיא הנפרד. הבנתי שהרבה עושים ככה. זה כנראה יותר נוח כי המקרר יותר נגיש, וחמרי הגלם לא צריכים להיות מדי נגישים. וגם עדיף כדי למעט בפתיחה בשבת.

 

ועוד משהו שחשוב לי - ככה קל לשמור אותו יותר נקי. את כל חמרי הגלם (ירקות קפואים, בשר, דגים) מכניסים עטופים בשקיות. אני כן מכניסה חלות גדולות או עוגות, כי אין לי מקום בפריזר של המקרר, אבל עטופים היטב בשקית נקיה וקשורה אחת לפחות! ככה גם אין ריחות לא טובים.

 

ואז הרבה לפני פסח כבר אפשר לנקות אותו לפסח ולשמור מצרכים כשל"פ

רעיונות לעוגות ללא ביציםתודה לך ה'.


עוגות גבינה ללא אפייה...תתתת

עוגות מוס למינהן כמו למשל טריקולד...

תודה, מחפשת משו בריא או לפחות עם נטיה להיות כזהתודה לך ה'.


יש לי עוגת שוקולד בלי ביציםחילזון 123

שמכילה בגדול קקאו קמח סוכר אבקת אפיה וכו'

זה מספיק בריא?

זה טוב. אשמח!תודה לך ה'.


סליחה שצת באיחורחילזון 123אחרונה

מהספר עוגות בחמש דקות\רות יולס

3 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

1 כפית סודה לשתיה

חצי כוס קקאו

1 כפית מלח

חצי כוס שמן

2 כוסות מים

2 כפיות תמצית וניל

2 כפיות חומץ

 

מערבבים הכל ואופים 45 דקות בחום בינוני

 

למי יש מתכונים טובים לשייקים?פריד


מתכוניםפשוט_
פשוט לוקחים ממה שבבית
לפעמיים אני מוסיף טחינה
הבסיס יכול להיות מים, חלב או יוגורט ואפילו מיץ תפוזים (או כל מיץ פירות אחר)
אם לא מתוק מספיק אפשר להוסיף דבש או סילאן
אגוזים בוטנים גם נותן טעם נחמד וגם קראנציות בפה

אם יש אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד או מעט גלידה
תדעו לכם שהכי טעים בשייקים זה פספילורה!עלה למעלה
בכיף-שוגי

אבטיח+ מלון+ נענע

אבטיח+ מנגו+ קיוי

תות+ בננה+ אוכמניות+ תמר+ יוגורט

עלי תרד+ בננה+ תמר+ תפוח/ אגס+ שקדים/ אגוזים

תות+ בננה+ תמר

תמר+ בננה+ טחינה+ אגוזי מלך

בננה+ אפרסק+ פסיפלורה

אפרסק+ מנגו +מלון

בננה +אפרשזיף +אגס

אבוקדו+ קיווי+ מיץ תפוזים +תות

אפרסק+ בננה+ מלון

 

הכי טעים להכין מפירות קפואים.

אם יש לך בלנדר שטוחן קרח טעים מאוד לשים.

 

 

כל הפירות שיש בביתיהודי!!
עבר עריכה על ידי יהודי!! בתאריך כ"ח באב תשע"ז 08:37
עדיף קפואים
אפשר להסתכל באתר של ריבר..מיצ'ל
3 תמרים. בננה. 10 שקדים קלופים.כוס-כוס וחצי מים.אניייי
בננות ומלון חתוכים שהוקפאו מראשאמא מתחילה
ממרח תמרים
פקאן מסוכר
טחינה
חלב
יוגורט
מים קרים

יוצא טירוף
חשוב לחתוך ולהקפיא את הפירות לפני כן
איזה פירות/ירקות שאת אוהבתחוזרתאחרונה
עם מים/חלב/יוגורט/מיץ תפוזים/מיץ עגבניות
לפירות טעים להוסיף סלרי או נענע
המלצה על קצביה/מקום לקנות בו בשר/עוף טריש.א הלוי
באזור נתיבות - שדרות?
עבור בשרים למנגל
היפר כהן בנתיבות/ שדרותיעל מהדרוםאחרונה
תבניות סיליקון טובותמוריה 7
איפה אפשר לקנות ? ובמחירים שפויים .
תודה
סיליקומרט תבניות מעולות, יש חיכויים באי בייקראנץ שוקולדאחרונה
כל עוד משתמשים רק בקר זה בסדר..
אולי מישהו פה יידעפה לקצת
פעם העוגות היו יוצאות לי מצויינות, אווריריות ורכות
בשנה האחרונה הן יוצאות לי גושיות כאלה, מלאות, כבדות, לא יודעת איך לתאר (מצורפת תמונה)

המתכונים נשארו אותם מתכונים
אבל התנור חדש. יכול להיות שזאת הסיבה?
ואם כן, מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?
תמיד אני אופה עוגות על 180 ועל הסימן הזה שאופה גם מלמעלה וגם מלמטה
אולי תנסי לאפות בטורבוחילזון 123

זה נראה קצת לא מספיק אפוי לא?
פעם לא היה לי טורבו

ובתנור החדש שיש לי אני משתמשת כמעט רק בו. באפיה הרגילה זה מרגיש לי אופה לאט מדי

היא אפויה טובפה לקצת
כולם אוכלים ממנה ונהנים
רק לי זה מציק בעין

מה זה טורבו?
אני אופה על זה

זה טורבושוגי

הציור הזה שיש בין שני הפסים למעלה ולמטה זה מראה טורבו

הטורבו הוא  מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור המפזר את החום באופן שווה בתא האפייה. 

אני אופה למשל עוגיות על טורבו ואם יש כמה תבניות אז על טורבו אקטיבי.

טורבו אקטיבי זה אותו ציור ויש עיגול מסביב לציור שבאמצע, זהו גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר ומאפשר בישול ואפייה ללא הפעלה של אלמנטים נוספים, וכן לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים. הטורבו האקטיבי גם מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת נתחים גדולים וכמויות גדולות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר. החיסרון בטורבו בכך שהוא עלול לייבש סוגי מזון מסוימים, כמו דגים, ירקות עדינים, חלקי עוף קטנים ונתחי בשר דקים. 

לאפיית עוגותנהורא
התכנית המתאימה היא אפיה רגילה, כלומר הסימון שמצד ימין עם שני הקוים-עליון ותחתון ללא הציור של המאוורר באמצע. תנסי את התכנית הזו ותראי את ההבדל המשמעותי מאוד.

ההבדל בא לידי ביטוי בעיקר בעוגות עדינות יותר וגבוהות, החימום אחיד יותר ואיטי .
בתוכנית טורבו- מה שאת משתמשת כרגע- האוורור הקבוע מוסיף יובש ורוח שמאיצה את האפיה- זה יעיל לירקות/בשר/ וגם לעוגות בחושות פשוטות ונמוכות יותר. ובאופן כללי- כשלחוצים בזמן הוא מזרז תהליכים.
נאמר- באפיית לחמניות- יווצרו יותר פיצוצים וקרום קשה (יאמי) , לעומת תכנית רגילה שהלחמניות בה יצאו יותר כמו לחמניות המבורגר- קרום דק ורך יותר.
אל תאפי על זה, אלא על שמימינומסגרותאחרונה
להפך.. לדעתי לאפות בלי טורבו. טורבו מקשיח את העוגהאנונימית לרגע1

אם זה חם מאוד

זה בדיוק מה שכתבתי שהיא אופה על טורבו ושתנסה שלאשוגי


כמה כיווניםרבה אמונתך!
החלפת סוג קמח (יש הבדלים משמעותיים בין הסוגים..) או מקום איחסון לקמח?
החלפת אבקת אפיה?
באילו תבניות את משתמשת?

כל אלו משפיעים על האפיה והמרקם הסופי.

וגם התנור עצמו כמובן.
תודה!פה לקצת
אנחנו מזגזגים בין שני סוגים של קמח לבן
אבל בטוחה שיש הבדל בין החברות?

המקום איחסון אותו דבר,וגם אבקת אפייה
וגם התבניות- תבנית זכוכית אליפסה
לא בכל החברות יש הבדלרבה אמונתך!
בחלק יש הבדל. אם את לא מרגישה הבדל, כנראה שזה לא העניין
כנראה שהתנור החדש חם יותר-שוגי

תנסי לאפות בחום יותר נמוך 10-20 מעלות פחות

או במגש תחתון יותר

 

הגעתי למסקנה שזה כנראה מחום גבוה מאחר ואני רואה בתמונה שצירפת שדפנות העוגה יותר גבוהות ממרכזה.

 

אגב, לעוגה פחות דחוסה יותר אורירית נסי לנפות את החומרים היבשים וכן לערבב פחות את הבלילה.

 

אגב 2, יכול להיות שעברת להשתמש גם בתבניות חדשות? אם כן, נסי להשתמש בתבנית מעט יותר גדולה.

 

בהצלחה וחזרי לשתף אותנו

תודה!פה לקצת
אנסה בחום נמוך יותר ואעדכן

העוגה הזאת בכלל יצאה לי מוזרה- למעלה גבוה, וגם אליפסה באמצע גבוה ובינהם נמוך

לא הבנתי מה אמרת על החומרים היבשים, לשים קודם אותם ואז את הרטובים?

לא, אותם תבניות. תבנית זכוכית אליפסה

לנפות את כל החומרים היבשים אחד אחד, לערבב אותםשוגי

ואז להוסיף רטובים.

עכשיו אני רואה שצילמת את התכנית שעליה את אופה, תנסי להשתמש בתכנית אחת ימינה- 2 פסים בלי ציור של טורבו ביניהם.

כמובן שאל תנסי את כל ההצעות ייעול יחד כי אחרת לא תדעי מה עזר בסוף.

בהצלחה ואל תתייאשי לוקח זמן ללמוד תנור חדש זה כמו עוד ילד שמצטרף למשפחה...

חח אוקי. כל עוגה אנסה משהו אחר פה לקצת
תודה לך!
אחזור לעדכן בעז"ה
^^^שני פסים בלי מאוורר וגם חום טיפה נמוך יותרירושלמית טרייה

אצלי אני גם מורידה קבוע 10-20 מעלות אחרת מתייבש. קריטי במיוחד בעוגות שמרים אבל גם בכל העוגות - נאפה מהר מדי ומתייבש אם אני שמה על 180.

בטורבו אני כמעט לא משתמשת!! הוא מייבש הכל, ואף אחד לא רוצה אוכל יבש. ואני אף פעם לא אופה בקומות אז לא רלוונטי לי העניין.

וגם תשימי את התבנית החד"פ על התבנית של התנור ולא על הרשתירושלמית טרייה


תבנית זכוכית. גם אותה חושבת שעדיף על תבנית ולא רשת?פה לקצת
נראה לי שכן, אבל אין לי ניסיון עם פיירקסירושלמית טרייה
אני גם משתמשת במה ששוגי הציעה, של השניחדשונת
פסים וב''ה יוצא מעולה
אני יודעת שטורבו מייבש ...

ותגידי, יש מצב שאת פותחת את התנור להציץ לפני סוף האפייה?
כי עשיתי את זה פעם בטעות, והעוגה יצאה לי כמו בתמונה האחרונה שצירפת...
ברור שאני פותחתפה לקצת
איך אדע אם זה מוכן?!
מתי את פותחת? באמצע? או ממש לקראת הסוף?חדשונת
לפעמים גם באמצע. אנסה לפתוח רק כשזה בטוח מוכןפה לקצת
נראה םא יעזור
זה צריך לעזור..חדשונת
כי אם פותחים באמצע אז את מכניסה אוויר קר לתנור החם, והעוגה צונחת למטה, והיא שוב מנסה לעלות אבל היא מצליחה רק בקצוות..

תפתחי רק כשאת יודעת שהיא כבר צריכה להיות מוכנה, ואז היא לא תנצח בצורה כזאת...

בהצלחה!
יכול להיות שהחלפת את סוג הקמח?פסיפלורה1
הייתה תקופה שקניתי סוג אחר וכל מה שהייתי עושה עם קקמח היה מוזר
אנחנו מזגזגים בין שני סוגים קבועפה לקצת
תמיד קמח לבן, אבל של שתי חברות
אפשר את המתכון של העוגה? <ר>אליקאליק


זאת שבתמונה?פה לקצת
כבר אעלה לך אותה
אופס שכחתיפה לקצת
שים לב שהכמות של השמן לא ברורה
צריך להיות חצי כוס שמן


תודה. הכנתי. יצא טוב ואוורירי!אליקאליק

עשיתי עם קמח כוסמין (זה מה שהיה), אז יצא קצת פחות אוורירי, אבל עדיין היה סבבה... נראלי גם לא ערבבתי מספיק עם המזלג, ככה שהיו חלקים יותר מידי חומים.. נראלי שאין סיבה אמיתית לערבב עם מזלג, אפשר עם כף, זה יעשה את אותה עבודה ויותר יערבב..

 

מה שכן, נראלי פעם הבאה אני צריך לעשות ממש טיפה בלילה חומה, כי הפעם כנראה ערבבתי יותר מידי לבן עם השוקולד, במקום רק 1/4... אולי אפי' צריך פחות מרבע..

וגם נראלי צריך להוריד קצת ממיץ הענבים, כאילו מרגישים אותו בגרון אח"כ כזה.. ואולי גם כדאי להוסיף איזה קוביית צימקאו כדי שיהיה שוקולד ממש ולא סתם חום

 

יופי לך! |מקנאה| פה לקצת
המתכון באמת מצויין
כנראה שאצלי הבעיה היא התנור

הרעיון הוא שזה לא יתערבב לגמרי, שיהיה חלק בהיר
זאת בכל זאת אמורה להיראות עוגת שיש

וכן. גם אני כל פעם חושבת שצריך לעשות פחות בלילה חומה
הבעיה היא שבגלל איך שזה יוצא לי אני מתייאשת ולא מכינה ועד הפעם הבאה כבר לא זוכרת שרציתי פחות חום....
ברור שצריך חלק בהיר.. אז כנראה צריך להפחית את החום...אליקאליק


לא עונים לי בדירה נאה, אנסה כאןבריאות ונחת
מחלקים אצל בעלי שי לחג ויש מבחר מתנות ביניהן סט סירים.
השאלה; יש שם שני סוגים, של סולתם רדד ושל פוד אפיל, מישהו יודע להגיד מה ההבדלים ביניהם אם בכלל ומי יותר טוב?
נראה לי תלוי בסוג של הסיר לא? מה הציפוי והדגמים?חילזון 123


זו יציקת אלומיניוםבריאות ונחת
זה של סולתם, השני אני לא יודעת פרטים אבל גם נראה משהו חזק ואפשר לאפות איתם
ממה שאני יודעת שניהם טובים מאודש.א הלוי
לא יצא לי להשתמש בפוד אפיל רק בסולתום ואני מרוצה.

ולסולתום יש סירים שאפשר לאפות איתם בתנור, בררי על הדגמים שמביאים לכם.
אני גם אוהבת את של סולתם.לב אמיץ

נשמרים לשנים ארוכות.

 

שתיהן חברות מעולות, ובשתיהן יש את הדגמיםשמן פשתן

הטובים יותר והטובים פחות, כך שאם את לא יודעת את הדגם אז זה לא משנה.

הייתי בוחרת סולתם בגלל סוג הסיר שהוא ממתכת ולא ציפוי שיש ולכן פחות נשחק, וגם בגלל הותק של החברה והאמינות של החומר.

 

תודה לכולכןבריאות ונחת
אלך על הסולתם.
איזה כיף🤗
לנו יש בבית מלא סירים של סולתםחפרפרת

מחזיקים בערך מאז שהורים שלי התחתנו...

 

של סולתם מחזיקים שנים. רק מה התחתית עבה והחימום לוקח זמןראה


כשהתחתית לא עבה זה גם שורף את האוכל.. חייבים תחתית עבהירושלמית טרייה


^ ונותן חימום שווה של האוכל. בישול יותר איכותימודדת כובעים
עבר עריכה על ידי מודדת כובעים בתאריך כ"ה באב תשע"ז 10:33


סולתם!הכל ממנו
אצלנו כבר 30 שנה בערך.
לא מכירה את החברה השנייה.
באמת תודה על המענה, הלכתי על הסולתםבריאות ונחתאחרונה
פשטידהטוב בסדר

אתמול עם כל החופש וזה, התחשק לי להכין אוכל טעים ולא משמין.

אז עשיתי פשטידת ירקות רגילה והוספתי גביע וחצי שמנת חמוצה (עשיתי כמות גדולה של פשטידה) וזה פשוט שידרג...

ממליצה לנסות!!!!

נשמע טוב! איזה ירקות?lovely

ירקותטוב בסדראחרונה

בצל בעיקר, בטטה בינונית ופטריות . וכמובן ביצים, קמח, מלח פלפל, שמן.

מה עושים אם נשאר חמש פחזניות ונגמר הקרם?קראנץ שוקולד

לא שווה להקציף בשביל זה חבילת שמנת חושב

ממלאים בפטריותט'
איזה מילוי?קראנץ שוקולד


לטגן/לאדות הרבה בצל ופטריותט'
לתבל במלח ופלפל לבן או אבקת רוטב פטריות ויוצא מילוי נפלא.

תודה, נשמר קראנץ שוקולדאחרונה


איך עוזרים לתינוקי לרצות מוצץ?לומדת
הקטנציק לא רוצה מוצץ.
ואני מאוד רוצה שיקח מוצץ. לא בשביל השקט, כי ב''ה הוא שקט. אלא כי אני מרגישה שבטווח ארוך זה מרגיע אותם.
יש לכם עיצה בשבילי?
תשאלי פהO.Kאחרונה
מיקסר - עדיף בוש או קיטשן אן ?התנערי מעפר
אשמח לשמוע מה הם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם.
תודה!
קנווד לא אופציה?ירושלמית טרייה

לי יש קנווד.

kitchen aid נחשבים מאד טובים אבל נדמה לי שהקערות שלהם קטנות, אי אפשר ללוש יותר מקילו בצק.

לא מכירה בוש.

לי יש kmixג'נדס
וגם לא יכולה יותר מקילו... נראה לי לפחות...
נכון, הוא קטןירושלמית טרייה
אני חושבת שהקיימיקס הצבעוני והקליל נוצר כדי להתחרות בקיצ'ן אייד..
לי יש מייג'ור, להורים שלי שף שנראה כמעט אין בחנויות, גודל ביניים, גם מצוין
יש לי קנווד ממש מרוצה וטובעלה למעלה
תודה, קנווד זאת לא אופציההתנערי מעפר
אפשר גם סאוטר..
לדעתי שווה להשקיע בקנוודברוקולי
מיקסר מייג'ור-אלוף..קראנץ שוקולד
סוס עבודה..
kitchen aid מצויןבלהבלה
תלוי מה השימוש / מטרה שלך."כעת חיה"
בעיקר בצקים או בעיקר עוגות/עוגיות.

אם המטרה העיקרית היא בצקי שמרים בכמות להפריש חלה (2 קילו) בוש יותר טוב לבצקי שמרים, אבל פחות נוח לעוגיות.

אם השימוש העיקרי הוא עוגות, עוגיות ובצקי שמרים בתדירות יותר נמוכה , א קיטשן אייד מצויין.



אומרת זאת בתור אחת שלאמא שלה יש בוש, ולי יש קיטשן אייד (קערה גדולה 7Qt)
אפשר פירוט במה מתבטא שבוש פחות נוח לעוגיות?התנערי מעפר
אשמח לפירוט.
לנו יש קנווד עם קערה של 7 ליטרבנדא מצוי!!
אחלה מיקסר
להורים שלי יש קיטשן איידרבה אמונתך!
ב"ה כמעט עשור, עובד מצוין. והוא בשימוש תדיר. גם ללישה של בצק שמרים וגם להקצפה ולעוגיות.
הוא חזק יפה ועמיד.
חיסרון- לא ניתן ללוש יותר מקילו בצק
תודה לכם!התנערי מעפראחרונה
מתכון לסופלהבלהבלה
אשמח למתכון לסופלה מנוסה וקל
סופלה מוצלח- יוצא 12-13 קוקטיםשוגי

200 גר' שוקולד מריר- להמיס

4 ביצים

1 כוס קמח

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

לערבב היטב ולאפות ב180 באזור ה10 דקות

זהו? כל כך קל??אורה2x
אנסה לסוף הצום
תודה
כן, יוצא אלוף.שוגי

שימי לב להוציא בזמן- אפוי מספיק ועם זאת עדיין נוזלי במרכז.

ייתכן שתצטרכי קצת יותר זמן או פחות בתנור שלך.

תודה רבה!אורה2x
יצא מאוד טעים!!
מהפחד אפיתי קצת יותר אז זה התייבש טיפל'ה, אבל חלק הקפאתי ואאפה אותם לפני שבת פחות זמן
שמחה לשמוע (לקרוא) תודה שחזרת לעדכןשוגי


סופלה מעולה-מחייכת =)

יש לי ממש טעיםlovely

250 גר' שוקולד- להמיס בסיר

 

לשפוך לקערה את השוקולד עם 1 כוס שמן (אפשר קצת להפחית)

 

ולהוסיף:

 

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס קונפלור

1/2 כוס קקאו

 

לערבב היטב, למזוג לעטרות נייר.

 

מומלץ לשים במרכז כל עוגה קוביית שוקולד מריר- משדרג לגמרי.

 

לאפות 15-20 דקות על 180 מעלות

 

 

להגיש חם

(בשבת צריך לשאול לגבי חימום על הפלטה- כששמים קוביית שוקולד לא בטוח שמותר)

 

בהצלחה

נראה לי שלחתי את זה כבר אבל הנה-בראבו

 

(אזהרה מראש! לא מי שממש נרתע מביצים!!!!)

 

2 חב שוקולד וחצי כוס שמן- להמיס

להוסיף תוך כדי ערבוב חצי כוס סוכר ואחכ שתי ביצים

לאפות חום בינוני 10 דק בלבד!

אגב זה לשמונה קוקטיםבראבו


תיקון טעות!בראבואחרונה

2.5 חב' שוקולד ו5 ביצים!!! לא 2!!!

נתקלתי במתכון שנראה מעולה אבל לא כשר ט'
במה הייתם מחליפים חמאה שצריך לצפות איתה עוף?
או צ'יקן-פאי, במה להחליף את החמאה בבצק הפרי?
מה מתאים?
שמן קוקוסEBM
בכמות קצת פחותה מהחמאה
מחמאה,שמן זית...קראנץ שוקולד
שמן קוקוס..
מה זה בצק פרי?
בצק של הפאי* התחלפו אותיות...ט'


אההקראנץ שוקולד
בעיקרון בצק פריך עושים עם שומן מוקשה ולא שמנים למינהם.. בשביל שיקבל את המרקם הרצוי..
תחליפים למינהם לא מביאים את התוצאה הרצויה(כן יצא בצק אבל לא בצק פריך בהגדרה) אז מה שיתאים זה חמאות/מחמאות..
יש בחתימה של מישהו מתכון לבצק פריך בלי מרגרינהבוז
אני חושבת 😕
לא זוכרת מי
אכן, אבל זה בצק מתוק. ומומלץ לשים לפחות כוס שמןיעל מהדרום
אוקי, אלה המתכונים - נראה מי מקורי ועוזר לי להכשיר אותם ט'אחרונה