(עוגה חמה הכוונה עוגה שאחמם על הפלטה, לא עוגה שעכשיו חמה..)
תודה!
הציעו לנו בחנות בלנדר זכוכית, נראה לי שהוא טוב לשייקים אז חשדנו שהוא חלש מדי.
בנוסף, כתוב על הקופסה kenwood chef ולעומת זה על מעבד המזון שיש לנו כתוב chef/major אז אנחנו חוששים שזה גם לא מתאים למייג'ור.
בחנות הם טענו בתוקף שזה מתאים וגם הראו לנו שהחיבור זהה. אני עדיין לא בטוחה, גם אם החיבור זהה.
מישהו יכול לומר מניסיון?
אנחנו רוצים אחד חזק, כזה שמסוגל לרסק גם חזרת, גזר, גספצ'ו וכאלה.
זו אניי
לטגן בצל גדול קצוץ לקוביות עד שמזהיב היטב.
להוסיף שני גזרים או גזר אחד גדול מגורד גס ולטגן עוד קצת.
להוסיף כוס קטנה (חד פעמים פשוטה) של אורז מלא, מים וכפית קטנה מלח ולהמשיך כרגיל.
רק ככה אני מסוגלת לאכול אורז מלא.
קניתי אתמול עוף שלם טרי
הבוקר אני באה להכין אותו לשבת
בתוכו יש את הבתוכו...
יכול להיות שפיספסו אותו בכשרות ועדיין יש עליו הכשר
או שזה כשר ופשוט לא ניקו ?
באזור הפנימי של המשולש תמיד יש חלקים קצת חומים כאלה
זה לא לב או כבד. נדמה לי שזה אולי טחול או משהו כזה. בכל אופן לא משהו שצריך להכשיר בנפרד.
גם בעוף לא שלם יש את זה בירכיים הרבה פעמים.
מתכון:
לעוגה
5 ביצים
2 כוסות סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (אפשר חלב אם רוצים חלבי
כוס מים רותחים (בסוף)
2 כוסות קמח
2 כפות ממרח שוקולד השחר פרווה (אפשר כל אחד אחד לחלבי)
בערך כוס ממרח לוטוס מחומן במיקרו
2 כפיות ליקר שוקולד איכותי
2 אבקת אפייה
4 סוכר וניל
לציפוי
שמנת 38 אחוז
2 ממרח שוקולד מריר
אופן הכנה :
עם מטרפה טורפים ביצים וסוכר היטב מוסיפים כוס שמן,
כוס מיץ תפוזים , ליקר שוקולד , 2 כוסות קמח אבקת אפייה, סוכר וניל,
ממרח שוקולד ולוטוס וטורפים היטב לבלילה אחידה. שהכל מעורבב היטב מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים שהמים יכנסו היטב בבלילה.
לאחר מכן יוצקים לתבנית משומנת בערך 50 דק' בתנור על חום בינוני לא טורבו !
שהעוגה יוצאת :
מחממים במיקרו את השמנת היטב שהיא רותחת יוצקים על השוקולד ומחכים בערך כדקה ומערביים
יוצרים גומות בעוגה עם כף עגולה מעץ מהידית ויוצקים את הציפוי.
היא טעימה חמה או מהקרר מה שכן היא משביעה וטעימה בתור קינוח לארוחה דשנה.
יש ממרח לוטוס (מתוק), ממרח שוקולד (מתוק) וסוכר...
ולא יצא כ כך טוב.. למישהו יש רעיון למה זה כיול להיות?
כמו בנאט'ז?
חבויאחרונה
קראנץ שוקולד
יעל מהדרום
יעל מהדרום![]()
העיקר יצא טעים.
אצלנו מוכנים לאכול בכל מצב 

קראנץ שוקולדלא יודעת אם פה המקום.. אם לא- תציעו איפה כן 
אנחנו רוצים לקנות מקפיא. לא יקר ושיהיה טוב.
אבל אין לנו מושג מה זה אומר- שיהיהטוב (חוץ מזה שיחזיק כמה שנים טובות
)
הבנתי שיש מגרות ויש אפשרות למקפיא בלי מגרות- מה עדיף ולמה?
הפשרה- דה פרוסט או נופרוסט?
ולא יודעת איזה עוד אפשרויות יש ומה זה אומר..
מידע כללי- משפחה של 8 נפשות. (6 ילדים בגילאי- 1.5-11.5 די אכלנים..)
צריכים את המקפיא בכדי לשמור על בשר/דגים/פיתות
שקונים פעם ב.. עד שנשתמש בהם לשבת.
דחוף לי לקנות עכשיו כי ר"ה מתקרב, ואני מתכוונת להכין מראש ולהקפיא ואין מצב שיהיה לי מקום במקפיא בשביל האוכל (מוכן או בשבלב שלפני) ובשביל עוד בשר/דגים וכו'- לשבת לפני/אחרי.. (וגם ליותר מזה..)
אגב, זה משנה איפה מקפיאים את האוכל המוכן- אם במקפיא הגדול או במקפיא של המקרר?
תודה רבה!
עדיף נון פרוסט כדי שלא יהיה קרח במקפיא ואז כשמנקים - אין צורך להפשיר קרח...
באמת כדאי לקנות עכשיו כדי שעד ר"ה כבר תכירי את המקפיא. ובמקפיא מקפיאים הכל גם אוכל מוכן וגם אוכל לפני ההכנה. עדיף לא להכניס אוכל חם כי אז נהיה ריח לא נעים במקפיא. אל תקני מקפיא קטן. יש של 6 - 8 מגירות ויותר.
תקני גדול כי בחגים זה ממש נצרך.
למקפיאים טובים?
חברות מומלצות?
(חנויות אמינות באיזור מודיעין?)
קודם כל לעניין הנו-פרוסט:
יש מהדרין שאומרים שעדיף מקרר שצובר קרח, כי כדי שלא יצטבר קרח יש מנגנון שעושה הפשרה קטנטנה מדי פעם. אז אם רוצים לשמור בשר לתקופות ארוכות עדיף בלי זה. אבל בעינינו זה זניח לגמרי, אנחנו לא שומרים כמויות עתק לשנה שלימה. והמקפיא שיש בכל מקרר רגיל הוא נו-פרוסט וזה הרי מספיק טוב..
עוד נקודה, מקפיאים שהם לא "נו פרוסט" באים עם רשת קירור כזאת בין המגרות ועליה מצטבר הקרח. זה משהו קשה לניקוי והרבה פחות פרקטי. בנוסף לזה שצריך להפשיר לפני כל ניקוי.
ולעומת זה במקפיא שקנינו יש מגרות שקופות נשלפות, ביניהן מדפי זכוכית נשלפים והכל מתנקה בקלות רבה.
זה עוזר אם רוצים להכניס משהו גדול שלא נכנס במגרה, אפשר לשלוף מגרות ומדפים לפי הצורך ולקבל תא גדול יותר.
מגרות או לא - בוודאי שעם מגרות! זה הרבה יותר נוח, מכיל הרבה יותר. ממדף הדברים יגלשו החוצה אם הוא קצת עמוס..
אנחנו קנינו אלקטרולוקס כי ראינו שהוא עם נפח פנימי הכי גדול לעומת גודל חיצוני קטן. הם הצליחו איכשהו לייצר בידוד טוב אבל דק. דרך אגב הם עשו את זה גם בתנורים, התנורים שלהם בגדול הסטנדרטי מבחוץ כמובן אבל הפנים גדול יותר וזה מאד מועיל. אפשר לאפות בתבניות גדולות יותר.
שלנו לא נראה לי מספיק גדול למשפחה עם שמונה נפשות, אבל בטח יש להם דגם דומה גדול יותר.
עדיף שיהיה עם כפתור מכני שמסובבים לעוצמה וכאלה ולא עם בקרה דיגיטלית, כנראה זה יותר נוח לשבת. אין תאורה ואולי אין חיישן דלת. אבל בבכל מקרה עדיף להימנע מפתיחה בשבת, וכדאי ללמוד קצת איך להבחין אם הוא עובד או לא וכו'.
לגבי שימוש, אנחנו מאחסנים אוכל מוכן במקפיא של המקרר וחמרי גלם במקפיא הנפרד. הבנתי שהרבה עושים ככה. זה כנראה יותר נוח כי המקרר יותר נגיש, וחמרי הגלם לא צריכים להיות מדי נגישים. וגם עדיף כדי למעט בפתיחה בשבת.
ועוד משהו שחשוב לי - ככה קל לשמור אותו יותר נקי. את כל חמרי הגלם (ירקות קפואים, בשר, דגים) מכניסים עטופים בשקיות. אני כן מכניסה חלות גדולות או עוגות, כי אין לי מקום בפריזר של המקרר, אבל עטופים היטב בשקית נקיה וקשורה אחת לפחות! ככה גם אין ריחות לא טובים.
ואז הרבה לפני פסח כבר אפשר לנקות אותו לפסח ולשמור מצרכים כשל"פ 
עוגות מוס למינהן כמו למשל טריקולד...
תודה לך ה'.שמכילה בגדול קקאו קמח סוכר אבקת אפיה וכו'
זה מספיק בריא?
מהספר עוגות בחמש דקות\רות יולס
3 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כפית סודה לשתיה
חצי כוס קקאו
1 כפית מלח
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות חומץ
מערבבים הכל ואופים 45 דקות בחום בינוני
אבטיח+ מלון+ נענע
אבטיח+ מנגו+ קיוי
תות+ בננה+ אוכמניות+ תמר+ יוגורט
עלי תרד+ בננה+ תמר+ תפוח/ אגס+ שקדים/ אגוזים
תות+ בננה+ תמר
תמר+ בננה+ טחינה+ אגוזי מלך
בננה+ אפרסק+ פסיפלורה
אפרסק+ מנגו +מלון
בננה +אפרשזיף +אגס
אבוקדו+ קיווי+ מיץ תפוזים +תות
אפרסק+ בננה+ מלון
הכי טעים להכין מפירות קפואים.
אם יש לך בלנדר שטוחן קרח טעים מאוד לשים.
זה נראה קצת לא מספיק אפוי לא?
פעם לא היה לי טורבו
ובתנור החדש שיש לי אני משתמשת כמעט רק בו. באפיה הרגילה זה מרגיש לי אופה לאט מדי
הציור הזה שיש בין שני הפסים למעלה ולמטה זה מראה טורבו
הטורבו הוא מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור המפזר את החום באופן שווה בתא האפייה.
אני אופה למשל עוגיות על טורבו ואם יש כמה תבניות אז על טורבו אקטיבי.
טורבו אקטיבי זה אותו ציור ויש עיגול מסביב לציור שבאמצע, זהו גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר ומאפשר בישול ואפייה ללא הפעלה של אלמנטים נוספים, וכן לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים. הטורבו האקטיבי גם מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת נתחים גדולים וכמויות גדולות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר. החיסרון בטורבו בכך שהוא עלול לייבש סוגי מזון מסוימים, כמו דגים, ירקות עדינים, חלקי עוף קטנים ונתחי בשר דקים.
אם זה חם מאוד
תנסי לאפות בחום יותר נמוך 10-20 מעלות פחות
או במגש תחתון יותר
הגעתי למסקנה שזה כנראה מחום גבוה מאחר ואני רואה בתמונה שצירפת שדפנות העוגה יותר גבוהות ממרכזה.
אגב, לעוגה פחות דחוסה יותר אורירית נסי לנפות את החומרים היבשים וכן לערבב פחות את הבלילה.
אגב 2, יכול להיות שעברת להשתמש גם בתבניות חדשות? אם כן, נסי להשתמש בתבנית מעט יותר גדולה.
בהצלחה וחזרי לשתף אותנו
ואז להוסיף רטובים.
עכשיו אני רואה שצילמת את התכנית שעליה את אופה, תנסי להשתמש בתכנית אחת ימינה- 2 פסים בלי ציור של טורבו ביניהם.
כמובן שאל תנסי את כל ההצעות ייעול יחד כי אחרת לא תדעי מה עזר בסוף.
בהצלחה ואל תתייאשי לוקח זמן ללמוד תנור חדש זה כמו עוד ילד שמצטרף למשפחה...
פה לקצתאצלי אני גם מורידה קבוע 10-20 מעלות אחרת מתייבש. קריטי במיוחד בעוגות שמרים אבל גם בכל העוגות - נאפה מהר מדי ומתייבש אם אני שמה על 180.
בטורבו אני כמעט לא משתמשת!! הוא מייבש הכל, ואף אחד לא רוצה אוכל יבש. ואני אף פעם לא אופה בקומות אז לא רלוונטי לי העניין.
<ר>אליקאליקעשיתי עם קמח כוסמין (זה מה שהיה), אז יצא קצת פחות אוורירי, אבל עדיין היה סבבה... נראלי גם לא ערבבתי מספיק עם המזלג, ככה שהיו חלקים יותר מידי חומים.. נראלי שאין סיבה אמיתית לערבב עם מזלג, אפשר עם כף, זה יעשה את אותה עבודה ויותר יערבב..
מה שכן, נראלי פעם הבאה אני צריך לעשות ממש טיפה בלילה חומה, כי הפעם כנראה ערבבתי יותר מידי לבן עם השוקולד, במקום רק 1/4... אולי אפי' צריך פחות מרבע..
וגם נראלי צריך להוריד קצת ממיץ הענבים, כאילו מרגישים אותו בגרון אח"כ כזה.. ואולי גם כדאי להוסיף איזה קוביית צימקאו כדי שיהיה שוקולד ממש ולא סתם חום
פה לקצתנשמרים לשנים ארוכות.
הטובים יותר והטובים פחות, כך שאם את לא יודעת את הדגם אז זה לא משנה.
הייתי בוחרת סולתם בגלל סוג הסיר שהוא ממתכת ולא ציפוי שיש ולכן פחות נשחק, וגם בגלל הותק של החברה והאמינות של החומר.
מחזיקים בערך מאז שהורים שלי התחתנו...
אתמול עם כל החופש וזה, התחשק לי להכין אוכל טעים ולא משמין.
אז עשיתי פשטידת ירקות רגילה והוספתי גביע וחצי שמנת חמוצה (עשיתי כמות גדולה של פשטידה) וזה פשוט שידרג...
ממליצה לנסות!!!!
בצל בעיקר, בטטה בינונית ופטריות . וכמובן ביצים, קמח, מלח פלפל, שמן.
לא שווה להקציף בשביל זה חבילת שמנת ![]()
קראנץ שוקולדאחרונהלי יש קנווד.
kitchen aid נחשבים מאד טובים אבל נדמה לי שהקערות שלהם קטנות, אי אפשר ללוש יותר מקילו בצק.
לא מכירה בוש.
200 גר' שוקולד מריר- להמיס
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
לערבב היטב ולאפות ב180 באזור ה10 דקות
שימי לב להוציא בזמן- אפוי מספיק ועם זאת עדיין נוזלי במרכז.
ייתכן שתצטרכי קצת יותר זמן או פחות בתנור שלך.

250 גר' שוקולד- להמיס בסיר
לשפוך לקערה את השוקולד עם 1 כוס שמן (אפשר קצת להפחית)
ולהוסיף:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קונפלור
1/2 כוס קקאו
לערבב היטב, למזוג לעטרות נייר.
מומלץ לשים במרכז כל עוגה קוביית שוקולד מריר- משדרג לגמרי.
לאפות 15-20 דקות על 180 מעלות
להגיש חם
(בשבת צריך לשאול לגבי חימום על הפלטה- כששמים קוביית שוקולד לא בטוח שמותר)
בהצלחה
(אזהרה מראש! לא מי שממש נרתע מביצים!!!!)
2 חב שוקולד וחצי כוס שמן- להמיס
להוסיף תוך כדי ערבוב חצי כוס סוכר ואחכ שתי ביצים
לאפות חום בינוני 10 דק בלבד!
2.5 חב' שוקולד ו5 ביצים!!! לא 2!!!
ט'
ט'אחרונה