שרשור חדש
פריקההולם במיוחד
הכנתי עוגיות שוקוצ'יפס מהבצק שבחתימה של @יעל מהדרום ואיכשהו הבנתי שצריך כוס וחצי מיץ (ולא חצי) 😨😨
יצא בצק דביק ועוגיות לחמניות
פויה איכסה לפח
אויש...באמת מבעס. זה 1/2 עד 1 כוסיעל מהדרום
יאא תשמעי איזה מגניב!הולם במיוחד
חסתי מדי על הבצק שנשאר ולא זרקתי לפח. שמתי במקרר והלכתי לישון, שאולי בבוקר יהיה לי רעיון מה להציל ממנו.

אז הוספתי הרבה מים שיהיה דליל ויצא פנקייקים נחמדים ממש! אמנם גבשושיים במקצת, אבל תכלס זה אותם מרכיבים. ועוד בתוספת שוקולדצ'יפס😋
עכשיו אני צריכה להזמין אליי את האחים שלי שיאכלו אותם
מגניב! ובלי ביצים?יעל מהדרום
ממ כןהולם במיוחד
וואלה לא חשבתי על זה שזה חסר..
באמת נדבק יותר מהרגיל, אולי בגלל זה..
מעניין! עלית פה על גימיק חדשיעל מהדרוםאחרונה
מחפשת מתכון מוצלח למרנג נשיקות...תרננה שפתי


אכתוב עוד מעט מתכון למרנג שוויצריקראנץ שוקולד
טם מכינים נשיקות התוצאה הטובה ביותר היא עם שוויצרי, יוצאות חלקות ומבריקות..
מתכון לעוגת קוקוס משובחת?אחרי לידהה
עדיף עם שוקולד.. תודההה!
יש לניקי ב מתכון מצויין!abc
קוקוס ושוקולד ללא מיקסר
מומלץ!
הכנתי אותה כבר מלא פעמים והיא מעולה!11דוד11אחרונה
רעיונות לממרח שוקולד ביתי?...העוגב
ממרח שוקולדggg
ממיסים חמאה מוסיפים סוכר וקקאו ותמצית וניל או רום. לא זוכרת כמויות.
מערבבים ושומרים במקרר
חמאה דווקא?העוגב
כן. זה מקשה את השוקולד לממרחggg

וגם טעים. אפשר מרגרינה במקום אבל עוד פחות בריא

תודה!העוגב
אם תמצאי כמויות, אשמח
אפשר גם עם שמןעלה למעלה
עם מעניין אותך קניתי בניצת הדובדבן חמאת אגוזי לוז וקשיו טבעית ואז אפשר לערבב עם זה שוקולד וזה נהיה ממרח שוקולד עם אגוזי לוז
בעיקרון תחפשי באינטרנט- פעם ראיתי מתכון שטוחנים אגוזי לוז מוסיפים שמן סוכר
במקום תמאהgross.i

אפשר להשתמש בשמן קוקוס ואז הממרח יהיה פרווה

סילאן, שמן קוקוס וקקאונערת טבע
בערך ביחס של אחד לאחד.
יוצא במרקם טיפה מוסי כזה. .. ממש טעים!
טחינה גולמית,קקאו,סוכר\דבשחילזון 123


ממרחים טעימים ומזיניםאפרת צוריאל

ב"ה

הכי פשוט:

 

ממרח שקדיה (קונים בסופר, בדומה לחמאת בוטנים, טחינה, יש גם שקדיה-עשוי 100%שקדים)

מייפל טבעי או דבש

קקאו או חרובים

וניל טבעי (רשות)

קמצוץ מלח

 

כמויות לפי טעמכם כמה אתם אוהבים מריר או מתוק.

לשים בהדרגה לערבב ולטעום.

אפשר להוסיף טיפונת מים אם צריך.

 

שוקולד של יועצת הבריאות מזל כהן (לא ממרח, אלא להקפאה בקרחוני סיליקון):

 

כוס קקאו (אני לעיתים מחליפה בחרובים או עושה חצי חצי)

חצי כוס סילאן טבעי (100% תמרים)

חצי כוס שמן קוקוס

 

לערבב היטב ולהקפיא בקרחון סיליקון.

 

ממרח שוקולד של "אבא גיל":

 

200 מ"ל טחינה

100 מ"ל שמן קוקוס

100 מ"ל מים

100 גרם תמרים

50 גרם אבקת חרובים

 

לטחון בבלנדר מוט.

חשוב: מי שטוחן בבלנדר רגיל, לטחון קודם את התמרים עם טיפה מים. אחרת 

תשארנה חתיכות גדולות של תמרים.

 

לבריאות!!! אפרת צ.

בשוקולד (להקפאה) מרגישים את הקוקוס?ת.מ.
צריך לשמור אותו בהקפאה קבוע?
תשובהאפרת צוריאל

אני אישית לא מרגישה את השמן קוקוס כי התרגלתי אליו.....

א. זה שמן חיובי, טוב להתרגל אליוקורץ

ב. אפשר להחליף בשמן אחר אבל התוצאה תהיה בריאה פחות....

בהצלחה!

פשוט אני לא מחבבת כ"כ את הטעם של הקוקוסת.מ.אחרונה
שמן אחר פחות מתקשה לא?
לא בהקפאה זה נמס ממש או סתם טיפה רך כזה?מקרר מספיק?
לגבי האם לשמור בהקפאהאפרת צוריאל

אם רוצים אותו קשה, אז כן...

תודה לכםהעוגב
ממרח פשוט אבל חלביכלנית1

להמיס חבילת שוקולד (מאחר שזה בלאו הכי חלבי, יותר טעים עם שוקולד חלבי)

בסיר כפול (סיר קטן בתוך סיר מלא מים רותחים) או במיקרוגל

+ חצי שמנת חמוצה (אפשר 9%). 

לכבות מיד אחרי שהשוקולד מעט נמס ולהמשיך לבחוש עד לקבלת עיסה עם מרקם חלק.

 

לקרר ולמרוח על הלחם!

 

בדיוק הכנתי ויצא מצוייןאמת ואמונה

חצי כוס טחינה

2 כפות סילאן

2 כפות קקאו (אני שמתי אבקת חרובים)

קצת מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.

 

יש עוד מתכונים עם אגוזי לוז טחונים שנראים מצויין.

ביוטיוב יש כמה מתכונים שנראית מצויין.

בבלוג של miss petel יש לה מתכון מעולה לממרח נוטלה ביתי. מומלט'
אני צריכה מתכון לעוגה ממש ממש גבוה..-אילה-
פשוט אני רוצה להכין עוגה עם קומות וקישוטים מבצק סוכר..אשמח אם למישהו ישמתכון טוב לעוגה גבוה.
יש את זאת, שמורה אצלי הרבה זמן..קראנץ שוקולד

אגב, אם את עושה קומותש.א הלויאחרונה
את יכולה לאפות ברינג קטן יותר ולא בגודל רגיל
(כדאי עוגה שכוללת הפרדה והקצפת ביצים)
וכך יצא גבוה יותר
ואפשר להכין 2 תבניות כאלה ויצא מספיק גבוה.
תמיד שאני עושה עוגת שישעלה למעלה
אני משקיעה כזה שיהיה צורה יפה וזה
והכל שוקע לי למטה!
מישהו יודע למה זה קורה?
כנראה שהקקאו כבד מדיחדשונת
תנסי לא להקציף יותר מדי את הביצים בהתחלה

גם לי זה קורה במתכון של עוגות בחושות
יש מתכון שאני עושה עם הפרדת ביצים וקצף ומרגרינה - ואז הבצק יותר ''קשה'' והצורה נשארת
עוגה בחושה אמורים לערבב ידנית, לא להקציףיעל מהדרום


יש מתכונים שכתוב להקציף את הביצים (שניחדשונת
החלקים) עם סוכר בעזרת הוו גיטרה עד שיש קצף צהבהב ותפוח
את בטוחה שזאת עוגה בחושה?יעל מהדרום
זה כדי שהעוגה תצא אוורירית יותרחדשונת
תנסי פעם (לא בעוגת שיש ) ותראי שהיא תצא לך אוורירית וגבוהה
כל הרעיון שאני מכינה בחושה זה כדי לחסוך בכליםיעל מהדרום
איך יודעים מה זה עוגה בחושה?פה לקצת
כאילו, מה הופך עוגה לבחושה?
כשלא צריך להפריד ביצים ולהקציף בנפרדחדשונת
כל סוג (חלבון, חלמון) ואז לקפל קצף פנימה...

זה מה שאני יודעת

מהשם שלה, פשוט בוחשים ולתנור ;)
זה מה שחשבתי...חשבתי שלא מקציפים בכלליעל מהדרום
לק"י

לי יש מתכון לעוגת טורט, שמקציפים את הביצים בשלמותן.
יש מצב שבעצם היא עוגה בחושה בהגדרה
החלטתי פשוט להביא את ההגדרה מויקפדיה😁חדשונת
"עוגה בחושה היא עוגה שבה רובם המוחלט של מרכיביה מעורבלים יחד, ידנית או במערבל מזון. בדרך כלל הכנת עוגה זו מתחילה בערבול השמן והסוכר וממשיכה בהוספת ביצים, חומרי הטעם ולבסוף הקמח שעורבב מראש עם חומרי תפיחה"
עוד לא הבנתיפה לקצת
איך אני יודעת אם זאת עוגה שעדיף לערבב ביד ולא במיקסר?
בעיקרון לפי מה שכתוב במתכוןחדשונת
בד''כ כתוב: לערבב במיקסר עם גיטרה/ וו
או לערבב ביד.
עצלנים (כמוני) עושים עוגות בחושות במיקסר, יותר מהיר ופחות מעייף
אבל אפשר לעשות ביד, עם כף עץ או מטרפה איך שבא לך
תראו את הסרטון של ברטלהקראנץ שוקולד
הם נותנים המון טיפים על בחושות
Xnet - דף סליחה,14716,L-3082567,00.html
או כף מתכת ככה אני עושהיעל מהדרום
לק"י

ותודה על ההגדרה!
החכמתי.
יש כמה אפשרויות להכנת עוגה בחושהקראנץ שוקולד
יש אפשרות של הקצפה של חמאה ואבקת סוגר ואז לאט לאט מוסיפים ביצים ואבקות ויש גם את האפשרות שכתבת שמקציפים ביצים..
הכי חשוב זה כמה שפחות לערבב ברגע מערבבים רק עד שהיבשים נטמעים במסה..
טיפ נוסף זה אחרי עשר דקות אפייה להוציא את העוגה ולעשות חתך לאורך ולהחזיר חזרה..
יש לי מתכון טוב..אעתיק עוד מעטיעל מהדרום
אני עדיין מחכה פה לקצת
טוב שהזכרת לייעל מהדרום
לק"י

סוף סוף פתחתי את המחברת...
מערבבים:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן

מוסיפים- ביצה 1.

מוסיפים לסירוגין:
1 סוכר וניל
חצי אבקת אפיה
1 כוס קמח

ולקינוח- חצי כוס נוזלים (מים/ מיץ)

את יכולה לשפוך חצי לתבנית.
לחצי השני להוסיף קצת קקאו ולערבב.
לשפוך על הלבן ולקשקש שיהיו צורות.

אופים בחום של 180 מעלות.

יוצאת תבנית אינגליש קייק אחת.
לא משנה למה זה קורה, זאת אחלה סיבה למרוח על הלמעלהכהנא צדק!
שכבת קצפת שהילדים מאוד יהנו ממנה....
תנסי את המתכון של קרין גורן לעוגת שישמישהי 1
הוא מצוין והדוגמת שיש יוצאת בדיוק כמו שציירת

בכולופן ממליצה לך לא להתעסק מידי ולערבב מידי
עשיתי אותה בפעם האחרונהעלה למעלה
והיא גם שקעה...
התנור אולי? החום?אביגיל~!אחרונה
החלטתי לקנות מיקסר חדש קראנץ שוקולד

זה רעיון!לב אמיץ


כמה קילו בצק זה לש?חילזון 123


מניח שכמה עשרות 💪קראנץ שוקולד
זה לא מחבצה??ירושלמית טרייה


נראה לי מערבל בטון קטנצ'יק לב אמיץ


תתחדש!אורה2x
חחח, אדיר!חדשונתאחרונה
ממש יתאים לחלות לשבת או פיצה לכל המשפחה לחודש
מתכון לעוגה קושית טובה?בלהבלה
בשרשור הנעוץ למעלה יש כמה טובותאם הבנים12
וואו תודה על ההפנייהאורה2xאחרונה
בכלל לא שמתי לב לנעוצים...
מה עושים כדי שהלחמניות יצאו יותר אוריריות ופחות דחוסות?שוגי


תוסיפי מים שהבצק יהיה קצת דליל..א..א..
כשאת עושה עיגולים אחרי ההתפחה
תרטיבי את הידים או תקמחי בקמח ככה הבצק לא ידבק לך לידים
יצא לך רק וטעים
להוסיף עוד מיםלבי ובשרי
סוד הקסםעלה למעלה
אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור
להבריש עליהם מים ולשים מעל מגבת
יוצאות רכות רכות!
תוסיפי גלוטן או משפר אפייהקראנץ שוקולדאחרונה
גלוטן ניתן להשיג בחנויות מתמחות..
מה עושים עם הרבה גבינה לבנה?קול דממה
ולא עוגת גבינה או קינוח..
אפשרבעזרת ה'!!
לשים בפשטידות
להכין מילוי לפנקיקים
גבינות בטעמים, כמטבל לירקות או עם לחםירושלמית טרייה
אפשר עם עירית וטיפה שום או בצל,
אפשר שום ושמיר,
פלפל שחור,
צימוקים וקינמון
בטח יש עוד.
הבעיה היאקול דממה
שגבינות בתור גבינות פחות זורם אצלנו. בטעות קנו 3
אז אולי בלניצ'ס ילכו?ירושלמית טרייה


^^ יש גם פנקייק גבינהמקום בעולם
לביבות גבינהאם הבנים12
איך מכינים?קול דממה
מערבבים קצת גבינה עם חריף ואוכליםאחיתופל
שמים קפה וסוכר ומערבבים-יוצא טעיםרק אמונה


אני מערבבת עם ריבת חלב- יוצא כמו מעדןיעל מהדרום
פיצהיהדות=דרך חיים

2 כוסות קמח

250 גרם גבינה לבנה

חצי כוס שמן

שקית אבקת אפייה

מערבבים הכל ואז משטחים בתבנית 

מכניסים לתנור על 180 מעלות ל20 דקות

מוציאים שמים רסק, גבינה, ותוספות ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות

 

ברכתו מזונות לכל הדעות

גביניות. שיא הטעים!! עם דבש או משולבות בסלטאנונימית פלוס
אפשרחפרפרתאחרונה

להכין בלינצ'ס הכי פשוטים שיש: חלב, שמן, ביצים וקמח,

להמתיק את הגבינה ולהוסיף תמצית וניל, שמים בתור מילוי...

ממש טעים!!

מתכון פשוט לארוחת צהרים משביע??אוהב אותך ה


סלט פסטה עם טונה, אורז עם עדשיםיעל מהדרום
אורז עם המון ירקקראנץ שוקולד
עוף עם תפוא בסיר יחד, כדורי בשר או רוטב בשר ופסטהירושלמית טרייהאחרונה

וכמובן לא לשכוח סלט ירקות.

אפשר גם עוף או כדורי בשר ווספת של ירקות מבושלים כלשהם, יותר בריא אבל פחות משביע.

קרוקטיםחדשונת
אז הכנתי קרוקטים לארוחת צהריים..
והם לא יצאו טוב 😥
התחלתי לטגן והכל נפתח בשמן ונהיתה עיסה של פירה במחבת, בסוף אפיתי אותם והם יצאו אכילים, אבל לא משהו..
למישהו יש מתכון טוב שיוצא טעים?
את מתכוונת לכדורי פירה מצופים פרורי לחם ומטוגנים?ש.א הלוי
המתכון שלי-

פירה מאתמול
מוסיפה לו קצת פרורי לחם
עושה כדורים עגולים ולא מאורכים, לא צריך עיגול מושלם בהתחלה

טובלת בביצה עם תיבול או בלי

מעבירה לפרורי לחם - עכשיו ניתן לעשות עיגול מושלם יותר.

ולמחבת, שמן עמוק וחם אבל לא חם מידי.
לא לגעת בהם יותר מידי כשהם בשמן.

כמה פירורי לחם את שמה ביחס לפירה?חדשונת
לא יודעת, אקראי כזה.. בגדול זה מה שנדבק לאצבעות כשאני טובלתש.א הלוי
אותם בפרורי לחם ובביצה


אבל יכול להיות שזה באמת בגלל שהפירה קר..
טוב, תודה רבה חדשונתאחרונה
צריך להכין את הפירהlovely

בלי נוזלים של הבישול בכלל

ולקרר אותו במקרר לפני שיוצרים ממנו כדורים

ככה יותר נח לעבוד והם לא מתפרקים

הכנתי פירה בלי מים כללחדשונת
אבל לא המתנתי שיתקרר לגמרי, אנסה ואבדוק אם אכן זה הסוד להצלחה
תודה
אשמח להמלצה לבצק שמרים בדוק ומנוסהתתתת

להכנת רולדות שוקולד..

אבל שיהיה פרווה....

 

וגם המלצות למילוי ( לעוגה מלאת שוקולד ועשירה...)

מה עדיף? ממרח שוקולד? או תערובת של קקאו וסוכר וכו?

 

ממש תודה!!!

של ניקי ב.. האני אני

עוגת שמרים פרווה, עוגת שמרים הכי טובה שיש! חמות רכות טעימות וממכרות...

 

ממליצה להתפיח יותר משעה בהתפחה הראשונית (ולא מתפיחה שוב..).. בערך שעתים.. הבצק יוצא הרבה יותר טוב..

מניסיון..

 

ובמילוי- אני שומרת את החלבונים (במתכון צריך רק את החלמונים) ואני מערבבת- קקאו, סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל אם יש, ושמן (כמה שפחות- רק כדי שיאחד את הכל) ומקציפה את החלבונים עם טיפה סוכר לקצף יציב מאד ומקפלת את התערובות של השוקולד לתוך הקצף..

 

יוצא ממש טוב..

 

ומהכמות הזאת עשיתי 4 עוגות.. כדי שלא יצא ממש גדול ולא יאפה טוב..

 

 

מתכון מוצלח-onאחרונה
עבר עריכה על ידי on בתאריך ט"ז באב תשע"ז 18:53

בצק ל2 רולדות:
3.5 כוסות קמח
כף גדושה שמרים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

 

ביצה טרופה להברשה בסוף.

אני לשה הכל במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד, מעט רך. מתפיחים שעה בקערה מקומחת.

מילוי: (אפשר להכפיל כמויות שיהיה יותר מילוי)
4 כפות קקאו
8 כפות סוכר
כף נס קפה
שמן לפי העין- שלא יהיה קשה/ נוזלי מדי

 


 

סידור ירקות ורעיונות לחלביlovely

רוצה רעיונות לעיצוב ירקות על השולחן עם ארוחה חלבית.

אני יודעת שזה דבר הכי סטנדרט לסדר ירקות חתוכים בשורה אחד ליד השני

אבל בא לי לשמוע טיפים לסידור יפה יותר, למראה מושך ומגרה לקחת את הירקות מהמגש- אבל עם זה פשוט ונגיש לביצוע (אין לי את כל הסכינים למיניהם לחיתוך ירקות...)

לתיבול לעניין/

וסתם כך אולי יש לכם רעיונות לתוספות נחמדים חלביים (סוג של מתאבנים מהצד בנוסף לתוספות הגדולות כמו- פשטידה וכו) אני מתכוונת לדוגמא- רעיון אחד שאימצתי זה גלגלי חציל מטוגן, שמים במרכז כל עיגול שמנת חמוצה, מגלגלים כמו כריכה ותוקעים קיסם באמצע..

אשמח לכמה שיותר.. תודה

את יכולה לסדר ירקות כמו פרחיעל מהדרום
לק"י

נגיד להניח באמצע עגבניית שרי, וממנה כמו קרני שמש ירקות חתוכים, כמו מנדלה כזאת.
מקווהשהובנתי..

תגגלי סידורי ירקות/ עיצוב ירקות, בטוח תמצאי תמונות.
ירקות בתוך כלי שקוף בשכבות צבע..הפואנטה
צבעים מנוגדים/משתלבים/ דגם כלשהוא.נפש חיה.
פלטה גדולה עגולה, ירוקת בפסים מסביב, באמצע מטבלירושלמית טרייה

זה די נפוץ, האמת.

אפשר גם לחפש פלפלים מיני ולמלא אותם בסלט טונה או בגבינה.

אפשר לשים קעריות קטנות של גבינות בטעמים - עם עירית, עם קינמון וצימוקים, עם פלפל, עם שמיר..

פעם גיסות שלי הכינו מאפים חלביים כדוריים קטנטנים, לא זוכרת כבר איך קראו לזה. נדמה לי עם שמרים וגבינות אבל יש לזה שם ספציפי..

אפשר להכין סלטי ירקות מגוונים - כרוב עם שמיר וקצת מיונז ולימון, סלט קולסלאו, עגבניות שרי בשמן זית וזעתר וכו'.

אפשר פיצות קטנות.

אפשר מרק שמתאים לחלבי - מרק עגבניות או פטריות או בצל.

אפשר סנדוויצים קטנים מבאגט פרוס, לשים בשורות לפי ממרחים (אפשר מבאגט פרוס גם להכין פיצות קטנות בקלות רבה, יותר דומה קצת לטוסטים קטנים..)

כמובן עוד סלטיםם: סלט חצילים על האש, חצילים בטעם כבד, חומוס וטחינה ומטבוחה.. חצילים בתחמיץ..

לקנות קיסמונים קטנים למתאבנים.ניקית דמיונית
ולתקוע בזיתים. בתירס גמדי. לבבות דקל.גבינות קשות.
ממליצה לחתוך את כל הירקוץ הצורה אחידה.
למשל לא לחתוך גזר עיגולים. וגמבה פסים.
תסתכלי סרטונים ביוטיוב איך מסדרים ירקות בצורת שושנה. /פרח.
תרשמימעיצוב ירקות תקבלי מגוון סרטונים מדהימים.
זה לא דורש סכין מיוחדת ויוצא מרשים.
לא לשים יררקות רכים כמו עגבניה.

לחתוך עגבנית שרי (תמר) לרוקן.ולמלא בגבינת שמנתניקית דמיונית
הגבעול מבצל ירוק.
יוצא פרח מקסים
לעשות סידורי ירקות בכוסות חד פעמיים כל אחד לוקח מנה.. גם נחמד.
מצרםת לך קישור לסידורי 9חטות ירקות
מקסים.
בהצלחה. ותעלי תמונות
https://www.google.co.il/search?q=%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%95%Dניקית דמיונית
צרפתי לך קובץ
אפשר גם-+mp8
שיפודים המורכבים מקוביות גבינה מלוחה/ זיתים ירוקים ושחורים/ עגבניות שרי.
כדורים קטנים של גבינת שמנת/ לבנה, עטופים בזעתר/ שומשום/ פרג וכד'.
קערות פלסטיק שקופות שבתוכם שכבות- כרוב לבן/ כרוב סגול/ חסה קצוצה/ גזר מגורד/ נשנושים. לצד זה קערות קטנות עם רוטב.
אפשר גם להכין פשטידות בתבניות מאפינס אישיות+mp8
מוסיף אסטטיקה וטעם.

מטבלים בצבעים שונים בקעריות יפות ולצידם קרקרים/ נשנושים/ מקלות גריסיני.
תודה לכולן.. עזרתן lovelyאחרונה


מישהו יודע כמה כפות אינסטנט פודינג יש בשקית רגילה?דנאויא12345


בהמרה לכוס חד פעמית - יש בערך 6/7 כוסמודדת כובעים


ע.י.צ'יאל

בדקתי פה בשרשור המרות - 5 כפות 

ע.י.צ'יאל

אם עדיין רלוונטי

80 גרם - 10 כפות

ע.י.מודדת כובעים

לא יכול להיות

ע.י.צ'יאל

הרגע בדקתי ידנית

ע.י.מודדת כובעים

אז אולי 10 כפיות. כפות בטוח שלא.

 

ראה גם במתכון הזה שמישהי העלתה פה עכשיו: http://www.carine.co.il/page_3019

ע.י.צ'יאל

לפי המתכון יש 8 כפות.

ע.י.מודדת כובעים

אתה צודק, וזה גם נשמע לי המון. אולי כפות מאוד שטוחות.

בכל מקרה, במקום להסתבך עם גובה הערימה על הכף... עדיף כמובן לשקול, או לפחות להשתמש בכוס ח"פ שזה 6/7.

 

עד שאנחנו מתפלספים פה, בטח העוגה כבר מוכנה

 

מה זה מדבק ה ע.י ??lovely


ע.י.אורה2x
מה הולך פה?
ואני לא מבינה מה הקטע של לשמור בסוד את פירוש האשי תיבות.אוצרות

אאכ זה מומצא פשוט והמטרה לשגע את כולם

 

טית זה טוב ויוד זה יופי ..לב אמיץ

טית זה טוב ויוד זה יופי
כף זה כן ולמד לא,
מם ונון זה מן ונופת
קח לך ותן גם לו.

סמך - ספר, עין - עין
פא - פרפר וגם פשוש,
צדיק - צחוק עד לב שמיים
קוף זה קוף וריש זה -
ראש גדול על הכתפיים ילד טוב ירושלים
וביחד...
 

^^^^ אני איתך אורה2x
אורה2x
התכוונתי להגיב לאוצרות..
אותך גם לא הבנתי

פרטי נמקי והסבירי גברת
הגבת נכון, פשוט לב אמיץ הגיבה לפנייך, ולכן היא מופיעה לפנייךיעל מהדרום
אכן התבלבלתי.לב אמיץ


נכון. עכשיו אני רואה. סליחה.לב אמיץאחרונה

אני סתם הבאתי את מילות של השיר נעמי שמר א-ב כדי להפיג את התיסכול.

גם אני שוברת את הראש על ראשי התיבות האלו..

 

ואני לא גברת חיוך.

 

4-5 כפותמחייכת =)
אפייה בריאה- טיפים ומתכונים יתקבלו בברכה! תודה!שוגי

הערה: לא טבעונית אלא בריאה ואם גם דיאטטי על הדרך אז אחלה.

טיפ קטןעדינות
בהרבה מתכונים אפשר לצמצם את כמויות הסוכר והשמן. יש כאלה שבאופן עקבי מביאים מתכונים מתוקים מדי. אפשר לשחק עם זה כמה פעמים עד שמגיעים למינון מתאים.
לאפות עם כוסמין ושמן /שמן קוקוסברוקולי
אני הבנתי שעדיף חמאה על פני שמן קנולהמחייכת =)


שמן קוקוס ממש לא בריאמטרי
יש בו המון שומן רווי יחסית לשמן רגיל.
מהווה תחליף לחמאה אצל טבעונים, אבל לא בהכרח יותר בריא.
שאלתי דיאטנית קלינית על זהמטרי
זה שומן בריאג'נדס
השאלה אין הגוף מקבל את זה. ושמן קוקוס מתקבל טוב בגוף.
אגב, גם בקוקוס עצמו יש שומן רווי, אז עדיף לא לאכול קוקוס??
יש לך מקור לזה שזה שומן שמתקבלמטרי
טוב בגוף? כי אני חשבתי שזה בריא אבל הדיאטנית אמרה לי שזה טרנד כזה, וזה לא באמת עדיף על חמאה. כנ״ל גם קראתי בכתבה של ׳כללית׳.
חמאהג'נדס
זה מוצר חלב, וזה לא בריא בגלל שמערכת העיכול של בני אדם לא בנויה לעכל חלב פרה...
ויש עוד מליון ספרים שמסבירים למה זה לא טוב לגוף האדם. וכמובן שגם הרסנו את זה עוד יותר בצורה שהפרות מגודלות, והמאכלים שלהן והפיטום שלהן... וכו'...

ומקודם דיברתי על השמן, שמן קנולה וכד' מיוצר בצורה לא טבעית, זה לא המיץ של הקנולה...
כנ"ל שמן תירס, שמן סויה, שמן חמנייה...

לכן, ברגע שזה מיוצר בתהליך לא טבעי, ברור שזה פחות בריא לגוף ממשהו שמיוצר בכבישה קרה, כמו שמן זית...
ספציפית שמן זית, בחום הוא מעלה את רמת החומציות בטירוף והופך לא בריא גם...
סבבה, לא השתכנעתיאבל תודה!מטרי
בחמאה אין כמעט לקטוז, רובה שומןירושלמית טרייה

ולא גם מי שלא מעכל לקטוז יכול דווקא להסתדר עם חמאה.

ויש בה הרבה דברים טובים וויטמינים.

מי שאין לו בעיה של שומנים בדם ומי שלא אכפת לו להשמין יכול דווקא לאכול בכיף.

הבריאות הטבעית סוברת ששמן קוקוס עדיף מחמאהמחייכת =)
אבל חמאה זה גם בריא..יותר ממוצרי חלב אחרים


בדיוק קראתי ששמן קוקוס לא עדיף- מצורף מקורשוגי
תודה!ג'נדס


יש שם בתגובותג'נדס

מישהו שהעלה סרטון של ד"ר גיל יוסף שחר ראש המרכז לרפואת הרמב"ם (לא בי"ח רמב"ם) שמסביר על הטענות של המחקר... בין היתר מסביר שהמחקרים מתייחסים רק לכולסטרול הרע ולא מדבר על זה שהיחס בין הרע לטוב קטן, שזה מה שחשוב, בין היתר הוא מסביר שהכולסטרול הרע לא באמת רע אלא רק כשהוא שוקע בעורקים וזה קורה כשהוא מתחמצן . ההתחמצנות מתרחשת מאכילת סוכרים ושומנים כדבריו ועל זה הקרדיולוגים בארה"ב לא יוצאים בגילוי דעת נחרץ....לדבריו...

 

 

אמר גם לשים לב שקונים שמן קוקוס איכותי שנעשה בכבישה קרה ולא חיקויים... וחלק מהמחקרים שעשו בדקו אותם על שמן קוקוס לא איכותי....

 

 

קיצר, לתשומת לב כולם.

נכנסת פה להגדרותג'נדס
כי אני למשל סוברת שהימנעות ממוצרי חלב זה בריא. זה לא בדיוק טבעוני כי אין בעיה עם ביצים... אגב, הסברה שלי מבוססת על כל מיני ספרים.

אני חושבת שהכי חשוב זה להרגיל את החך שלנו לפחות מתוק. פשוט להתחיל עם המתכונים הרגילים ולהוריד בכמויות הסוכר. אבל בשאיפה להוריד כמויות של צריכת עוגות. לעבור לפירות יותר.

דבר שני, להחליף את השמן בשמן קוקוס, יותר יקר אמנם, אבל בלי קשר כדאי להפחית כמויות של העוגות וכך זה יכול להתקזז.. גם במתכונים עם שמן קוקוס שמים פחות גרמים אז זה לא שזה אחד לאחד. יש מתכונים שמרגישים טעם של קוקוס ויש מתכונים שממש בקושי...

להשתמש יותר באגוזים שקדים בוטנים גרוסים/טחונים/שלמים... בריא מאוד!

אני תמיד בעד לשמוע עוד דעותשוגי

אנחנו ממש לא אוהבים קוקוס

אשמח לקבל מתכונים מוצלחים וטעימים לעוגות/ עוגיות בריאות.

אני גם לא סובלת קוקוסג'נדס
בעוגות של פסח זה ממש מורגש....



אבל לשמן אין את המרקם, ואם שמים כמות קטנה לא בהכרח מרגישים... תעשי ניסוי פעם אחת...
למה שמן קוקוס טוב יותר?ירושלמית טרייה

לא מבינה, הרי הוא פשוט עוד סוג של שמן צמחי ואפילו כזה עם הרבה שומן רווי יחסית לשמנים צמחיים אחרים.

הייתי מבינה אם יטענו שעדיף שמן בכבישה קרה ולא שמן מזוכך, אבל זה ברור לכל וזה פשוט עניין של מחיר.

יש פה סרטון שמסבירג'נדס

אפשר לשמוע רק את ההתחלה כבר מסביר היטב....

 

אוי שונאת וידאו! אם מישהו מוכן לכתוב אשמחירושלמית טרייה
>>>ג'נדסאחרונה
יש שם בתגובות - בישול ומתכונים

וגם באותה תגובה יש סיכום דבריו
אמא שלי פשוט אופה עם שמן זית.לב אמיץ


באפייה יש לשמן זית טעם מודגש ודומיננטי שאני לא אוהבתשוגי


שמן אגוזים אידאלי לאפיה הבעיה שהוא יקרירושלמית טרייה


טיפ לעגה בריאה יותרדובדבן שלכת

שמן חמניות ניתן להשיג בחנויות טבע יקר יותר אך בריא וגם טעים זה יקר ולכן  תגבילי רק לעוגות. לא מרגישים שינוי חד כמו בשימוש בשמן זית. בתאבון!

 

מה עם מתכונים מוצלחים?שוגי


באפיה אפשר לעבור לקמח מלאבונים מגדל

זה עדיף מקמח לבן

יש דברים שבהם זה מורגש יותר (פיצה) ויש שפחות (עוגת שוקולד בחושה)

 

ככלל להוריד כמויות סוכר ממתכונים, ניתן להמשיך ולהפחית אחרי שהחיך מתרגל לטעם פחות מתוק. 

וכן לגבי שמן, הרבה פעמים אין צורך בכל הכמות. כלומר יוצא סבבה גם ככה.

 

תנסי את האתר של ענבל נתן בר- יש שם מתכונים. מומלץ בחום.לב סדוק


במקום כל או רוב השמן, תשתמשו ברסק תפוחים לא ממותקאיידל קניידל

עובד גם בפשתידות אבל אם מדובר בפשתידה לא מתוקה, צריך להוסיף מלח/פלפל וכדומה לכסות את המתיקות הטבעית של התפוחים (גם ברסק לא ממותק). לחלופין, לרסק בננה בשלה, ולהוריד מהסוכר. שמעתי גם שאפשר להמיר את השמן ביין לבן אבל לא ניסיתי. תנסו קמח כוסמין במקום חטה כי הוא פחות מהונדס. יש תליפין לביצים, כמו קמח סויה + מים אבל אין לי את היחס המדויק, ועוד אפשרויות. הכי חשוב: הרבה פרות וירקות, חיים ומבושלים, ולא לאכול יותר מדי!!! בריאות לכולנו! כן

היי,אשמח למתכונים לחולת סכרת עדיף מתוקים..יפה!


בצק פריך בלי סוכר במילוי תמריםיעל מהדרום
תודה.מעדיפה בלי קמח גם יש למישו?יפה!


תמרים זה אחד הדברים המתוקים..ירושלמית טרייה
יש להם גם ערך גליקמי גבוה, כלומר מקפיצים את הסוכר בדם מהר במיוחד.
וגם קמח הופך לסוכר בגוף..

עדיף דברים עם חלבונים ושומנים.

סבתא שלי ע"ה,שהייתה סכרתית, הייתה מכינה עוגת שמרים עם שזיפים ללא סוכר. בבצק אפשר לא לשים סוכר, והשזיפים יחסית לא מתוקים. יוצא חמצמץ ונפלא. רק צריך לא לשכוח שהבצק גם נספר כפחמימה.. אם אפשר קמח מלא זה עדיף. אולי עוגה עם ביצים מופרדות ומוקצפות עדיפה כי היא פחות עמוסה בבצק ויותר באוויר וביצים.

עכשיו עולה לי עוד רעיון, קצפיות עם שקדים ואגוזים. עם תחליף סוכר. זה יכול להיות מתוק וטעים אבל עם מעט פחמימות בסה"כ.

תחפשי באינטרנט, בטח יש אתרים שלמים עם מתכונים לסכרתיים.
אוקי..לא מבינה בזהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

פשוט קרובת משפחה שלי היתה מכינה לאמא שלה את מה שכתבתי, כי היה אסור לה הרבה סוכר.
לא יודעת אם היתה עם סוכרת או עם סוכר גבוה.
מקרונים קראנץ שוקולד


הכנהקראנץ שוקולד
125 גר אבקת סוכר
50 גר' אבקת שקדים
25 אבקת קקאו
טוחנים הכל במעבד מזון ומסננים במסננת דקה
ומניחים בקערה..
מקציפים 2 חלבונים עם קורט מלח ו-75 גר סוכר לקצב יציב ומקפלים את היבשים לתוך עד שהמסה רכה מעט ומזלפים עיגולים כמה שיותר שווים.. מניחים כרבע שעה בחוץ עד שהעוגיות יבשות כשנוגעים בהן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 לכעשר דקות.. מוציאים ומקררים טוב..
לגנאש- 120 שוקולד מריר קצוץ ו120 שמנת מתוקה וכפית נס קפה, מביאים לרתיחה ושופכים על השוקולד ומערבבים טוב, מוסיפים את החמאה וטוחנים הכל עם בלנדר מוט למניעת גושים ומקררים..
נראה מושלם.לא כתבת כמה חמאה בגנאשחילזון 123


אה אופס.. בערך כף אבל לא חובה..קראנץ שוקולד
תודה
את מה מביאים לרתיחה? את השמנת והנס קפה?מקום בעולם
ואז שופכים על השוקולד הקצוץ+חמאה?
את השמנתקראנץ שוקולד
את הנס קפה שמים עם השוקולד
את הגנאש מילית בתוך העוגיות?עלה למעלה
וואו תודה על המתכון. נדיב מצידךאני123
כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזאת?
ממ בערך 12קראנץ שוקולדאחרונה
אבל אפשר להכפיל כמויות..
וואו, יצאו לך מושלמים.שוגי


למדת את התחום?שוגי


מושלמים!ט'
אני צריכה להתגבר על ה'טראומה' ולנסות שוב.
המתכון הזה ממש קלילקראנץ שוקולד
רבע שעה העוגיות היו מוכנות
צריך להגיע למסה חלקה ולא לפחד 'לשבור' את המרנג בקיפולים' ואפייה נכונה..
ז"א לא כולל זמן אפייה שהוא גם קצר..קראנץ שוקולד
אנסה בהזדמנות ראשונהט'

איך אתה אופה? על נייר אפיה בתבנית של התנור?

כן.. אפשר גם על סילפט..קראנץ שוקולד
וציירתי עיגולים על הנייר כדי שהגודל יצא אחיד..
אלוף האלופיםlovely

דרישה לשיגור אחד במיידי

צריך להכין עוד נגלה קראנץ שוקולד
תאווה לעיניים!abc
תמיד יש רתיעה מהעוגיות הללו ופה זה נראה פשוט מוששש!
גם המתכון נשמע סביר וקליל... מעניין אם זה באמת כך
באמת שהן קלות ומהירות להכנהקראנץ שוקולד
עשו מהן הרבה יותר ממה שזה..
כמובן שעם מרנג איטלקי זה קצת יותר עבודה..
יפיפים!לב אמיץ


וואי זה נראה מהמם!!עלה למעלה
מוש!!!אורה2x
נראה טוב
אפיה בתנור ובטוסטר אובן זה אותו דבר ?נערה אחת
הכנתי עוגת שוקולד בטוסטר אובן היה כתוב 180 מעלות 40 דקות וזה מה שעשיתי שהעוגה היתה מוכנה דקרתי אותה עם קיסם והוא יצא חלק והכנתי את הגנאש ואז אנחנו באים לאכול מהעוגה והיא לא נאפתה באמצע .... מוזר ובאסה
אז אולי אפיה בטוסטר אובן שונה מתנור?
יכול להיות שהטוסטר אובן חלש יותראורה2x
אז כשאת צריכה 180 מעלות
תפעילי על 200
אני לפעמים חושבת, שדוקא בגלל שהוא קטן יותריעל מהדרום

לק"י

 

העוצמה של החום יותר מורגשת, אז אופה על פחות.

אולי אני טועה אבל.

זה מאוד תלוי בטוסטראורה2x
גם שלנו יותר חזק מהתנור.
היא פשוט אמרה שלא נאפה לה
אבל יכול גם להיות שהיה צריך לאפות את העוגה יותר זמן..
בטוסטר אובן שלנויראת גאולה
אם אופים לפי ההוראות הרגילות - למעלה נאפה ואפילו נשרף / מתייבש, ובפנים לא.

הפתרון שמצאנו -
אופים עוגות בחום יותר נמוך (150), ואחרי כחצי שעה, מעבירים לחום רק מלמטה לעוד חצי שעה בערך.

אבל מוזר מה שאמרת על הקיסם-
אם העוגה לא אפויה מבפנים, אז העיסה נדבקת לקיסם...
אולי היא נעצה ב"מסביב", כי היא כתבה שהאמצע לא היה אפוייעל מהדרום
לכן באמת צריך לנעוץ באמצעיראת גאולה
כי האמצע נאפה אחרון...
בדקתי עם הקיסם גם באמצע .... באמת זה היהנערה אחת
לי מוזר
וכולם המליצו לי על המתכון הזה ואמרו לי שזה בדיוק נאפה ככה אחרי 40 דקות
אוףףף לא יודעת מה קרה כנראה אין לי עתיד עם עוגות
באמת אוףיראת גאולהאחרונה
עוגות זה ניסיון... ככל שתאפי יותר, תצברי ניסיון

אבל באמת טוסטר אובן מקלקל הרבה עוגות😞 גם אצלנו
לא אותו הדבר..א..א..
בטוסטר אובן הגופי חימום גלוים ולכן העוצמה של החום יותר גבוהה
מישהו פה היום?אורה2x
צריכה את חוכמת ההמונים..
הכנתי לשבת חציל ממולא בשר בלי לרוקן את החציל, והשילוב של הבשר של החציל עם הבשר הטחון היה מדהים!
עכשיו השאלה-
יש לנו אלרגי לחצילים, איזה ירק בשרני דומה לחציל אפשר למלא בשר?
(חשבתי על פטריות בינתיים)
תודה
קישוא?מוריה
קישוא, דלורית,דלעת ערמונים. אבל אף אחד מהם לא ממש דומה לחצילחילזון 123


ממ דלעת ערמונים נשמע מענין, אפעם לא ניסיתיאורה2x
וגם דלורית אבל היא לא גדולה מדי?
יש דלוריות קטנותחילזון 123

וגם חציל זה די גדול לא?
ודלעת ערמונים זה מצויין למילוי.היא מאד טעימה וגם יפה כזאת.

תודה אורה2x
ניסיתי! אוכלים גם את הקליפה?אורה2x
בשבת נגלה אם זה טעים
בטעות חתכתי לרוחב אז יש חצי עם פחות ירק

חלק בתמונה זה פטריות
זה מהמם!! ממש מגרהיעל מהדרום


מהמם. אני לא אוהבת אבל אחרים אצלינו אוכליםחילזון 123אחרונה


אם קשוא אז יותר מתאים זוקינישוגי


מה ההבדל?אורה2x
וקישוא לא מספיק בשרני לטעמי.. עשיתי כבר ממולאים עם קישוא.
אולי לאפות אותו בתנור לפני זה כמן חציל?
הזוקיני הוא זן של קשוא שעבר טיפוח באמריקה ובאירופהשוגי

הזוקיני ירוק כהה הקשוא ירוק בהיר, זוקיני יותר מוצק מהקשוא.

לטעמי זוקיני יותר מתאים לממולאים בגלל הטעם הבשרני יותר.

למיטב ידיעתי באיטליה משתמשים בו למילוייים.

אולי קישוא עגול?יעל מהדרום
הקישוא העגול הבהיר דומה בפנים לרגיל, נראה ליירושלמית טרייה

עשיתי איתו פעם.

אולי הוא לא היה רך כמו הרגיל אבל דווקא היה פחות טעים אז לא ממליצה.

זוקיני לגמרי עדיף, כמעט בכל דבר. הוא פשוט יותר טעים. רק שקשה להשיג.

איך מילית בלי לרוקן את החציל?יעל מהדרום
שכחתי לענות..אורה2x
חתכתי את החציל לחצי לאורכו ודקרתי עם מזלג את הקליפה.
אפיתי בתנור את החציל עם הפנים כלפי מטה (40 דק' 200 מעלות, תלוי בתנור) עד שהוא התרכך בפנים.
שמתי במסננת כדי שהנוזלים יצאו. (מחזק את טעם החציל)
דחפתי/מעכתי לצדדים את הבשר הרך של החציל ומילאתי.
(לסיום: כיסיתי את החציל והבשר בבצק עלים ואפיתי עוד 15 דק')
תודה! נשמע מעולהיעל מהדרום
יש למישהו מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס?עלה למעלה
ע.י.צ'יאלאחרונה

איזה סוג עוגה?