יצא בצק דביק ועוגיות לחמניות
פויה איכסה לפח




וגם טעים. אפשר מרגרינה במקום אבל עוד פחות בריא
אפשר להשתמש בשמן קוקוס ואז הממרח יהיה פרווה
ב"ה
הכי פשוט:
ממרח שקדיה (קונים בסופר, בדומה לחמאת בוטנים, טחינה, יש גם שקדיה-עשוי 100%שקדים)
מייפל טבעי או דבש
קקאו או חרובים
וניל טבעי (רשות)
קמצוץ מלח
כמויות לפי טעמכם כמה אתם אוהבים מריר או מתוק.
לשים בהדרגה לערבב ולטעום.
אפשר להוסיף טיפונת מים אם צריך.
שוקולד של יועצת הבריאות מזל כהן (לא ממרח, אלא להקפאה בקרחוני סיליקון):
כוס קקאו (אני לעיתים מחליפה בחרובים או עושה חצי חצי)
חצי כוס סילאן טבעי (100% תמרים)
חצי כוס שמן קוקוס
לערבב היטב ולהקפיא בקרחון סיליקון.
ממרח שוקולד של "אבא גיל":
200 מ"ל טחינה
100 מ"ל שמן קוקוס
100 מ"ל מים
100 גרם תמרים
50 גרם אבקת חרובים
לטחון בבלנדר מוט.
חשוב: מי שטוחן בבלנדר רגיל, לטחון קודם את התמרים עם טיפה מים. אחרת
תשארנה חתיכות גדולות של תמרים.
לבריאות!!! אפרת צ.
אני אישית לא מרגישה את השמן קוקוס כי התרגלתי אליו.....
א. זה שמן חיובי, טוב להתרגל אליו![]()
ב. אפשר להחליף בשמן אחר אבל התוצאה תהיה בריאה פחות....
בהצלחה!
אם רוצים אותו קשה, אז כן...
העוגבלהמיס חבילת שוקולד (מאחר שזה בלאו הכי חלבי, יותר טעים עם שוקולד חלבי)
בסיר כפול (סיר קטן בתוך סיר מלא מים רותחים) או במיקרוגל
+ חצי שמנת חמוצה (אפשר 9%).
לכבות מיד אחרי שהשוקולד מעט נמס ולהמשיך לבחוש עד לקבלת עיסה עם מרקם חלק.
לקרר ולמרוח על הלחם!
חצי כוס טחינה
2 כפות סילאן
2 כפות קקאו (אני שמתי אבקת חרובים)
קצת מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
יש עוד מתכונים עם אגוזי לוז טחונים שנראים מצויין.
ביוטיוב יש כמה מתכונים שנראית מצויין.
) ותראי שהיא תצא לך אוורירית וגבוהה
יעל מהדרום
ככה אני עושהיעל מהדרום
פה לקצת
יעל מהדרום
עלה למעלה
קראנץ שוקולד![]()
![]()
זה רעיון!לב אמיץ
לב אמיץ
תתחדש!אורה2x
רק אמונה2 כוסות קמח
250 גרם גבינה לבנה
חצי כוס שמן
שקית אבקת אפייה
מערבבים הכל ואז משטחים בתבנית
מכניסים לתנור על 180 מעלות ל20 דקות
מוציאים שמים רסק, גבינה, ותוספות ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות
ברכתו מזונות לכל הדעות
להכין בלינצ'ס הכי פשוטים שיש: חלב, שמן, ביצים וקמח,
להמתיק את הגבינה ולהוסיף תמצית וניל, שמים בתור מילוי...
ממש טעים!!
וכמובן לא לשכוח סלט ירקות.
אפשר גם עוף או כדורי בשר ווספת של ירקות מבושלים כלשהם, יותר בריא אבל פחות משביע.
חדשונתאחרונהבלי נוזלים של הבישול בכלל
ולקרר אותו במקרר לפני שיוצרים ממנו כדורים
ככה יותר נח לעבוד והם לא מתפרקים
להכנת רולדות שוקולד..
אבל שיהיה פרווה....
וגם המלצות למילוי ( לעוגה מלאת שוקולד ועשירה...)
מה עדיף? ממרח שוקולד? או תערובת של קקאו וסוכר וכו?
ממש תודה!!!
האני אניעוגת שמרים פרווה, עוגת שמרים הכי טובה שיש! חמות רכות טעימות וממכרות...
ממליצה להתפיח יותר משעה בהתפחה הראשונית (ולא מתפיחה שוב..).. בערך שעתים.. הבצק יוצא הרבה יותר טוב..
מניסיון..
ובמילוי- אני שומרת את החלבונים (במתכון צריך רק את החלמונים) ואני מערבבת- קקאו, סוכר, סוכר וניל ותמצית וניל אם יש, ושמן (כמה שפחות- רק כדי שיאחד את הכל) ומקציפה את החלבונים עם טיפה סוכר לקצף יציב מאד ומקפלת את התערובות של השוקולד לתוך הקצף..
יוצא ממש טוב.. 
ומהכמות הזאת עשיתי 4 עוגות.. כדי שלא יצא ממש גדול ולא יאפה טוב..
בצק ל2 רולדות:
3.5 כוסות קמח
כף גדושה שמרים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
ביצה טרופה להברשה בסוף.
אני לשה הכל במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד, מעט רך. מתפיחים שעה בקערה מקומחת.
מילוי: (אפשר להכפיל כמויות שיהיה יותר מילוי)
4 כפות קקאו
8 כפות סוכר
כף נס קפה
שמן לפי העין- שלא יהיה קשה/ נוזלי מדי
רוצה רעיונות לעיצוב ירקות על השולחן עם ארוחה חלבית.
אני יודעת שזה דבר הכי סטנדרט לסדר ירקות חתוכים בשורה אחד ליד השני
אבל בא לי לשמוע טיפים לסידור יפה יותר, למראה מושך ומגרה לקחת את הירקות מהמגש- אבל עם זה פשוט ונגיש לביצוע (אין לי את כל הסכינים למיניהם לחיתוך ירקות...)
לתיבול לעניין/
וסתם כך אולי יש לכם רעיונות לתוספות נחמדים חלביים (סוג של מתאבנים מהצד בנוסף לתוספות הגדולות כמו- פשטידה וכו) אני מתכוונת לדוגמא- רעיון אחד שאימצתי זה גלגלי חציל מטוגן, שמים במרכז כל עיגול שמנת חמוצה, מגלגלים כמו כריכה ותוקעים קיסם באמצע..
אשמח לכמה שיותר.. תודה 
זה די נפוץ, האמת.
אפשר גם לחפש פלפלים מיני ולמלא אותם בסלט טונה או בגבינה.
אפשר לשים קעריות קטנות של גבינות בטעמים - עם עירית, עם קינמון וצימוקים, עם פלפל, עם שמיר..
פעם גיסות שלי הכינו מאפים חלביים כדוריים קטנטנים, לא זוכרת כבר איך קראו לזה. נדמה לי עם שמרים וגבינות אבל יש לזה שם ספציפי..
אפשר להכין סלטי ירקות מגוונים - כרוב עם שמיר וקצת מיונז ולימון, סלט קולסלאו, עגבניות שרי בשמן זית וזעתר וכו'.
אפשר פיצות קטנות.
אפשר מרק שמתאים לחלבי - מרק עגבניות או פטריות או בצל.
אפשר סנדוויצים קטנים מבאגט פרוס, לשים בשורות לפי ממרחים (אפשר מבאגט פרוס גם להכין פיצות קטנות בקלות רבה, יותר דומה קצת לטוסטים קטנים..)
כמובן עוד סלטיםם: סלט חצילים על האש, חצילים בטעם כבד, חומוס וטחינה ומטבוחה.. חצילים בתחמיץ..

lovelyאחרונהבדקתי פה בשרשור המרות - 5 כפות
דנאויא12345אם עדיין רלוונטי
80 גרם - 10 כפות
לא יכול להיות
הרגע בדקתי ידנית
אז אולי 10 כפיות. כפות בטוח שלא.
ראה גם במתכון הזה שמישהי העלתה פה עכשיו: http://www.carine.co.il/page_3019
לפי המתכון יש 8 כפות.
אתה צודק, וזה גם נשמע לי המון. אולי כפות מאוד שטוחות.
בכל מקרה, במקום להסתבך עם גובה הערימה על הכף... עדיף כמובן לשקול, או לפחות להשתמש בכוס ח"פ שזה 6/7.
עד שאנחנו מתפלספים פה, בטח העוגה כבר מוכנה 

אאכ זה מומצא פשוט והמטרה לשגע את כולם 
טית זה טוב ויוד זה יופי
כף זה כן ולמד לא,
מם ונון זה מן ונופת
קח לך ותן גם לו.
סמך - ספר, עין - עין
פא - פרפר וגם פשוש,
צדיק - צחוק עד לב שמיים
קוף זה קוף וריש זה -
ראש גדול על הכתפיים ילד טוב ירושלים
וביחד...
אורה2x
אורה2x
אני סתם הבאתי את מילות של השיר נעמי שמר א-ב כדי להפיג את התיסכול.
גם אני שוברת את הראש על ראשי התיבות האלו..
ואני לא גברת
.
הערה: לא טבעונית אלא בריאה ואם גם דיאטטי על הדרך אז אחלה.

אבל תודה!מטריולא גם מי שלא מעכל לקטוז יכול דווקא להסתדר עם חמאה.
ויש בה הרבה דברים טובים וויטמינים.
מי שאין לו בעיה של שומנים בדם ומי שלא אכפת לו להשמין יכול דווקא לאכול בכיף.
מישהו שהעלה סרטון של ד"ר גיל יוסף שחר ראש המרכז לרפואת הרמב"ם (לא בי"ח רמב"ם) שמסביר על הטענות של המחקר... בין היתר מסביר שהמחקרים מתייחסים רק לכולסטרול הרע ולא מדבר על זה שהיחס בין הרע לטוב קטן, שזה מה שחשוב, בין היתר הוא מסביר שהכולסטרול הרע לא באמת רע אלא רק כשהוא שוקע בעורקים וזה קורה כשהוא מתחמצן . ההתחמצנות מתרחשת מאכילת סוכרים ושומנים כדבריו ועל זה הקרדיולוגים בארה"ב לא יוצאים בגילוי דעת נחרץ....לדבריו...
אמר גם לשים לב שקונים שמן קוקוס איכותי שנעשה בכבישה קרה ולא חיקויים... וחלק מהמחקרים שעשו בדקו אותם על שמן קוקוס לא איכותי....
קיצר, לתשומת לב כולם.
אנחנו ממש לא אוהבים קוקוס
אשמח לקבל מתכונים מוצלחים וטעימים לעוגות/ עוגיות בריאות.
לא מבינה, הרי הוא פשוט עוד סוג של שמן צמחי ואפילו כזה עם הרבה שומן רווי יחסית לשמנים צמחיים אחרים.
הייתי מבינה אם יטענו שעדיף שמן בכבישה קרה ולא שמן מזוכך, אבל זה ברור לכל וזה פשוט עניין של מחיר.
שמן חמניות ניתן להשיג בחנויות טבע יקר יותר אך בריא וגם טעים זה יקר ולכן תגבילי רק לעוגות. לא מרגישים שינוי חד כמו בשימוש בשמן זית. בתאבון!
זה עדיף מקמח לבן
יש דברים שבהם זה מורגש יותר (פיצה) ויש שפחות (עוגת שוקולד בחושה)
ככלל להוריד כמויות סוכר ממתכונים, ניתן להמשיך ולהפחית אחרי שהחיך מתרגל לטעם פחות מתוק.
וכן לגבי שמן, הרבה פעמים אין צורך בכל הכמות. כלומר יוצא סבבה גם ככה.
עובד גם בפשתידות אבל אם מדובר בפשתידה לא מתוקה, צריך להוסיף מלח/פלפל וכדומה לכסות את המתיקות הטבעית של התפוחים (גם ברסק לא ממותק). לחלופין, לרסק בננה בשלה, ולהוריד מהסוכר. שמעתי גם שאפשר להמיר את השמן ביין לבן אבל לא ניסיתי. תנסו קמח כוסמין במקום חטה כי הוא פחות מהונדס. יש תליפין לביצים, כמו קמח סויה + מים אבל אין לי את היחס המדויק, ועוד אפשרויות. הכי חשוב: הרבה פרות וירקות, חיים ומבושלים, ולא לאכול יותר מדי!!! בריאות לכולנו! ![]()
עדיף מתוקים..יפה!
יש למישו?יפה!
קראנץ שוקולד
מקום בעולם
קראנץ שוקולד
איך אתה אופה? על נייר אפיה בתבנית של התנור?
דרישה לשיגור אחד במיידי
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדלק"י
העוצמה של החום יותר מורגשת, אז אופה על פחות.
אולי אני טועה אבל.

וגם חציל זה די גדול לא?
ודלעת ערמונים זה מצויין למילוי.היא מאד טעימה וגם יפה כזאת.
אורה2xהזוקיני ירוק כהה הקשוא ירוק בהיר, זוקיני יותר מוצק מהקשוא.
לטעמי זוקיני יותר מתאים לממולאים בגלל הטעם הבשרני יותר.
למיטב ידיעתי באיטליה משתמשים בו למילוייים.
עשיתי איתו פעם.
אולי הוא לא היה רך כמו הרגיל אבל דווקא היה פחות טעים אז לא ממליצה.
זוקיני לגמרי עדיף, כמעט בכל דבר. הוא פשוט יותר טעים. רק שקשה להשיג.
