שרשור חדש
עוגת שוקולד קוקוסמחייכת =)
http://www.carine.co.il/page_3019

אני רוצה להכין את המתכון שבקישור, אבל במתכון יש חלמונים שמחממים אותם רק 10 שניות במיקרוגל, וזה הבישול שלהם..

עד כמה זה גרוע מבחינה בריאותית? ה10 שניות האלה באמת "יבשלו" אותם?
ע.י.צ'יאל

קרין גורן אומרת שכן.

נראה לי שהחמאה והשוקולד הרותחים הורגים אותם.

תודה (:..אשמח לעוד תגובותמחייכת =)אחרונה
אפשר להקפיא פשטידת ברוקולי וגבינות, נכון?שוגי


לא חושב שיש בעייה..קראנץ שוקולד
יש לה בסיס בצק?abcאחרונה
כי אם כן אז יש סיכוי שבהפשרה הפשטידה תגיר נוזלים ואז הבצק נהיה אממ.. לא משו..
אם היא ללא בסיס אז לא אמורה להיות בעיה.
שמרים יבשים או טריים- מה עדיף ולמה?שוגי


אין כמעט הבדל, עדיף יבשים..קראנץ שוקולד
נשמרים לאורך זמן ויותר נוחים לעבודה..
לטריים אין תוצאות טובות יותר?שוגי


ע.י.צ'יאל

התוצאות טובות יותר וכן הטעם.

מה זה ע.י.?שוגי


לא... יש להם ארומה אבל מבחינת תוצאהקראנץ שוקולד
לא ראיתי אף פעם הבדל..
אני משתמשת ביבשיםחדשונת
והם ממש טובים, אני קונה של חברה שמוכרת שקיות קטנות (בד''כ מגיע בדי גדול) ושומרות במקרר, נשמר לאורך זמן, ממש קל למדוד, לא צריך להמיס וכו'.. והבצקים יוצאים מעולה! זה גם תופח מהר וטוב!

תנסי את שני הסוגים על אותו בצק ותראי מה כדאי לך..
אגב גם מבחינת העלות יותר משתלם יבשיםקראנץ שוקולד
אמממברוקולי

 

כלכלית ונוחות - יבשים [תמיד זמינים במקפיא]

אבל אין כמו הארומה והתוצאה הסופית של שמרים טריים

 

וואי הריח בהתפחה של הטריים מטריף קראנץ שוקולדאחרונה
נגמרו לי הרעיונות! בבקשה זרקו רעיונות לקינוח.שמן פשתן

מחומרים קלאסיים והכנה פשוטה.

תבורכו

עוגת פאנקייקס, מוס פירות, רולדה במילוי גלידהט'
סלט פירות, מוס קסטה..

עוגת פנקייקס ומוס קסטה נשמע טוב מאדשמן פשתן


אפשר את המתכון למוס קסטה?נעה!!!


אין לי מתכון, ממציאה כל פעם מחדשט'
שכבת ביסקויטים מעניינת
שכבת מוס
ושוב ביסקוויטים
אפשר מתכון למוס וניל?נעה!!!


יש לך מתכון לעוגת פנקייק פרווה?rm
לא מוצאת מתכון לא חלבי.. תודה!
תחליפי את החלב בפנקייק במיםיעל מהדרום
לק"י

ולמילוי אפשר קצפת צמחית.
פצפוצי אורז עם סילאןסדר נשים


סלט פירות, טעים ובריא. קומפוט (רק אני אוהבת, נכון?)ירושלמית טרייה


חח ממש לא . רק שקוראים לזה בשמות אחריםשמן פשתן


סופלהשוגי


כמה רעיונות..מישי' מאפושו'

גלידה ביתית

שייק פירות [לנהוגים לאכול פירות בסוף בארוחה]

מילקשייק [לנוהגים שלא כנ"ל ]

כדורי שוקולד [נחמדים להכנה במיוחד אם יוצרים "נחש" וחותכים]

קרטיב ביתי

סורבה ביתי

תפוחים אפויים [שוב, לנוהגים וכו' ולמחבבי הטעם..]

פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד

רעיונות מעולים. גזור ושמורשמן פשתן


אפשר בבקשה מתכונים ל: סורבה ביתי, גלידה ביתיתחדשונת
ושייק פירות?
נשמע מרענן וטעים!
המתכון לגלידה שיש לי לא שלי ואני לא יכולה לפרסם אותו..מישי' מאפושו'

אבל אפשר למצוא באינטרנט כל מיני, מנסים עד שמוצאים משהו שטעים לכם.

 

שייק פירות:
פירות טריים, חתוכים איך שנכנס במכונה [יש מכונות להכנת שייק ויש מעבדי מזון עם הרכבה מתאימה]

מוסיפים קרח

מרסקים

טועמים

אפשר להוסיף סילאן אם לא יוצא מתוק מספיק

 

אפשר להכין ולשמור במקרר, אבל לא הרבה זמן. זה הכי טעים טרי.

 

 

 

סורבה:

מקפיאים פירות חתוכים

מרסקים במעבד מזון מתאים

מקפיאים שוב

ככה אנחנו אוהבים את זה.. זה יוצא דיי קשה. אבל אם משאירים כמה דקות להפשרה זה נשאר ממש קר, מרענן ואכיל.

תודה רבה חדשונת
תכיני טורט פשוטהאורה2x
אבללללל
תשימי אותה בעטרות מיוחדות של מאפינס
זה משדרג
נראה מעולה! זה סופלה. לא?שמן פשתן

אגב, הרעיון שלך מצוין. תמיד אפשר לשדרג ולתקוע פקאן למעלה וכד' 

סופלה?אורה2x
טורט שוקולד פשוטה........
^^^ גמני עושה ככהירושלמית טרייה
עוגת שוקולד הכי קלה שיש, בלי להפריד ביצים.
אופה בכאלה או בתבנית שקעים, ושופכת מעל גנאש (אפשר גם שוקולד מומס עם מים, לא חייבים שמנת צמחית, יוצא כמעט אותו דבר).
זה נראה חגיגי, ונורא טעים עם הקרם. באמת לא חושבים שזאת עוגה פשוטה כשאוכלים.
סורבה או גרניטה שוקולד בקלי קלותמפצחת האגוזים

בסיר מרתיחים 2 כוסות מים וכוס סוכר, עד שהסוכר נמס והמים רותחים.

 מכבים את האש ומוסיפים לסיר 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות. מערבבים היטב להמסה.

מתקבלים מים חומים עם פירורי שוקולד...

 

מקפיאים שעתיים בערך עד שקופא חלקית

טוחנים במעבד מזון למרקם סורבה או במזלג למרקם של גרניטה

 

מקפיאים שוב לשעתיים וטוחנים שוב.

 

אפשר לעשות כמה סבבים כאלה וזה עושה את המרקם יותר ויותר כמו של סורבה קנוי, אבל לא חייב.

 

טעים ומפתיע ממש !! 

אכן נשמע מפתיע. שווה לנסות. שמן פשתן


מה עם קראמבל פירות?שוגיאחרונה


לחמניות מקח כוסמיןשוגי

היי, אשמח לעזרת המומחיות שכאן...

הכנתי אתמול לראשונה לחמניות מקמח כוסמין, הן יצאו טעימות ממש, אבל די נמוכות ושטוחות, ככה בגובה של 2 פיתות נגיד.

מה עושים? איפה טעיתי?

יכול להיות ששמת יותר מדי מים בבצק ולכן הוא התקשה 'להחזיקאיזו נחמה

את עצמו'

 

או שהיתה בעיה עם ההתפחה...

 

קשה לומר

 

תנסי לתאר איך בדיוק הכנת את הבצק והלחמניות

תודה על התגובה. פירוט בפנים.שוגי

הכנתי לפי מתכון של אביגיל מייזליק מהספר "פשוט טעים- המלוחים"

חצי קילו קמח כוסמין מלא

2 כפות סוכר חום בהיר

300 מ"ל מים

2 כפות שמן קנולה

30 גר' שמרית

כפית שטוחה מלח

 

מערבבים את הקמח והסוכר, מפעילים מיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים מים ושמן, מערבלים עוד 2 דקות ומוסיפים שמרים, לאחר דקה מלח, ממשיכים לעבד עוד כמה דקות.

מתפיחים בקערה משומנת שעה עטוף בניילון נצמד.

מעצבים כדורים על משטח מקומח, מעבירים לתבנית, מורחים ביצה וציפויים שונים ומתפיחים עוד עשרים ד'.

אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות 5 דקות ועוד 13-15 ד' על 180 מעלות. בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

מצננים על רשת.

 

השתמשתי בשמרים טריים של שמרית- בגרגרים.

בקמח כוסמין 80% של נפלאות.

ומה היה המרקם של הבצק לאחר הוספת המים והשמן?איזו נחמה


תודה על הנכונות והרצון לעזור. קשה לי להגדיר את המרקםשוגי

מין בלילה כזו, לא יודעת

אז כנראה זה היה יותר מדי מים, בצק אמור להיות יציבאיזו נחמה

כמו בצק של חלות, בצק רגיל את מכירה?

 

את בעצם הכנת סוג של פוקאצ'ות או פיתות

בצק כוסמין יציב כמו בצק רגיל?שוגי

בטח שאני מכירה בצק רגיל, אבל הוא היה יותר רך ממנו ודווקא הוספתי עוד קמח כי היה נראה לי שצריך.

במתכון כתוב 300 מ"ל מים על חצי קילו קמח כוסמין, זה נראה לך הרבה מידי? כמה מים את שמה בבצק כוסמין? מוזר דווקא המתכונים שלה בד"כ מדוייקים מאוד.

אני שמה מים לפי הצורך, היא גם כותבת את זה נדמה לי באופן כלליאיזו נחמה

על עבודה עם שמרים, יתכן שהבצק היה קצת יותר דביק, אבל בהחלט עמיד ויציב

 

בפעם הבאה תוסיפי מים לאט לאט עד שיתקבל בצק דומה לזה של חלות אולי רק מעט יותר דביק

לא טעיתברוקולי
כוסמין דל גלוטן
לא יכול לתפוס לגבוהה

את יכולה לאפות בתבנית או להוסיף גלוטן
דוקא אפיתי עם 80% כוסמין ויצא מעולה, גבוה ויפהאיזו נחמה


גם לי יוצא יפה. אבל מי שלא בקיא עדיף לאפות בתבניתברוקולי
זו בדיוק השאלה- איך הופכים לבקיאים?שוגי


את מתכוונת בתבניות אישיות?שוגי

להוסיף גלוטן הכוונה- קמח אחר?

אפשרות.ברוקולי
חוזרת לעדכן-שוגי

אפיתי אתמול פוקאצ'ות מקמח כוסמין והצלחתי בזכותן- יצא סוף הדרך....

פשוט שמתי קצת פחות מים ממה שכתוב והוספתי רק כמה שהייתי בטוחה שצריך.

ננסה בהמשך את הלחמניות שוב ומקווה שיצא טוב.

נחמד לשמוע.. אבל דוקא לפוקאצות הבצק אכן אמור להיות דליל יותראיזו נחמה


נכון, הוא באמת יצא דליל יותר. אבלשוגי

התחלתי לקלוט את הכיוון.

אני אופה הרבה מקמח לבן, כך שאני יודעת איך בצק פוקאצ'ה צריך לצאת.

עכשיו התחלתי לנסות לאפות מקמח מלא ומקמח כוסמין.

אני רוצה לנסות שוב לאפות לחמניות כוסמין ונראה איך יצא. אם מעניין אתכן- אעדכן.

אבל נראה לי שזה יהיה בהמשך כי היום אני רוצה לאפות לחמניות מקמח מלא. אני מתרגשת, פעם ראשונה שלי

איזה כייף כל הניסויים האלה, תהני! ובטח שתעדכני... איזו נחמה


איזה קמח זה?ירושלמית טרייה
עשיתי גם ממלא וגם מ 70% בהיר של רובינפלד.
האמת אני יותר אוהבת את הטעם של המלא לגמרי.
הבהיר הוא באמת בהיר, יוצא דומה לקמח לבן.

במתכון שלי אאל"ט שלוש כוסות מים, כנראה קטנות חד פעמיות. הולכת לבדוק לך.
המתכון שקיבלתי מגיסתי. לא שמה משפר אפיה.ירושלמית טרייהאחרונה
חלות כוסמין או קמח מלא:
1 קג קמח
1 חבילה שמרית שמרים ומשפר אפיה.
3 כוסות מים חמימים
6 כפות סוכר קנים.
שמים את הקמח בקערה, עושים גומה לתוכה שופכים את השמרים. מעליהם שופכים את המים והסוכר, מחכים שתהיה תסיסה קלה.
מוסיפים:
1 ביצה
3 כפות שמן
מתחילים ללוש, ומוסיפים מלח , להזהר שהמלח לא יגע בשמרים.
לשים לבצק חלק, ומתפיחים פעם אחת.
עושים מזה לחמניות ומתפיחים עוד קצת.
אופים בחום 180.
מה ההבדל בין פרישייק למילקשייק?שוגי


פרי שייק- פירות טחונים בתוספת חלב/מים ולפעמים סוכררבה אמונתך!
מילקשייק- גלידה שנטחנה בבלנדר בתוספת נוזלים

ככה לפחות מגדירים בגלידריות
חשבתי ככה אבל רציתי לוודא כי היה לי כאן ויכוח עם מישהו. תודהשוגי


לדעתי מילקשייק זה על בסיס חלב\גלידה ופרישייק זה על בסיס מיםחילזון 123

או מיץ (ופירות כמובן)

יש פרישייק על בסיס חלב (והוא הכי טעים..)רבה אמונתך!
אני הכי אוהבת על בסיס חלב סויה או יוגורט טבעישוגי


התכוונתי כמובן שהוא הכי טעים לטעמי רבה אמונתך!
פרישייק על בסיס חלב יהיה מילקשייק לא? זה התרגום של זה...חילזון 123


זה נכון שזה התרגוםרבה אמונתך!
אבל כשאומרים מילקשייק הכוונה לגלידה שנטחנה עם נוזל נוסף (חלב בד"כ).
ולא לשייק פירות על בסיס חלב.
ככה זה, לפחות בישראל..
יש לי ספר בישול בעברית לילדים ויש שם מתכון למילקשייקחילזון 123

שבדיוק מכיל חלב ויוגורט ופירות ככה שכנראה שזה לא כזה מוחלט

בדיוק הכנו לא מזמן...

טוב..רבה אמונתך!
ידוע שבספרי ילדים לא מקפידים על שמות מקצועיים
אז זו לא ראיה

בעל אופן, נראה לי שזה לא באמת משנה כל כך (אבל נחמד לדון על כך)
אז גיגלתי קצתרבה אמונתך!
כשהמשקה על בסיס גלידה- זה מילקשייק

כשזה רק פירות (בלי חלב, עם נוזלים אחרים)- זה פרישייק

שמדובר על פירות טחונים על בסיס חלב - מחלוקת אפשר לקרוא לזה מילקשייק או פרישייק...

ובכל מקרה, בבתי קפה, מילקשייק זה עם גלידה, בלי פירות
חחח טוב בסדר אז הסתדרנו . באמת בעיה הרת גורל...חילזון 123אחרונה


רעיונות לארוחה אחרי הצום?adar
שאריות מערב הצום-מוריה
מרק, אורז ורוטב אפונה.

לצאת הצום ממש יש ענבים, אבטיח, מנגו, עוגיות קוואקר, אולי נכין עוגת גבינה אפויה. יש עוגת שמרים במקפיא.


שנתבשר בבשורות טובות. ונזכה לראות בביאת המשיח.
מרק שורשים על הגז עכשיואריק מהדרום
פסידונית

נהיה לי חשק להכין מרק עכשיו

נראה טעיםadar

אני רעבה מטורלל

מתכוןאריק מהדרום
אחד הדברים באמת הכי פשוטים שיש, לטגן בצל קצוץ עד שיזהיב ואחר כך להוסיף תפוחי אדמה בטטות גזרים עגבניה ודלעת חתוכים להוסיף בצלצלי שאלוט חצויים וכורכום מלח פלפל שחור פטרוזיליה ואבקת מרק עוף לפי העין לכסות במים ולסגור בסיר לשעה ורבע על אש קטנה.
תודה 👍adar
נראה חם וטוב.לב אמיץ

מתאים לי כל הכתום הזה עכשיו.

עוגה בחושה ומיץ תפוזיםיעל מהדרום
לק"י

ובא לי חשק לפתיתים. נראה כבר..
שקשוקהחילזון 123


אמא הכינה מרק ירקותadar
ובצד דג ברוטב וקוסקוס
מחכה שייצא אני רעבה 😐
מרק כתום סמיך, כמובן אחרי עוגיות בריאותכף עץ
מרק ומג'דרה שהכנתי אתמול בכמות גדולהת.מ.
ומקווה להצליח להכין עכשיו עוגיות או משהו...
מה שנשאר מאתמול.לב אמיץ

ויש מרק דלורית במקרר.

ותפ"א וביצים שנכין מהם סלט.

 

בהמשך סלט ירקות ופיצה קנויה להכנה בתנור.

אין כוח לבשל בצום.

אני הכנתי-שוגי

עוגיות שוקולד צ'יפס (מקמח מלא)

שייק פירות ( אפרסק, מנגו ובננה על בסיס חלב)

פוקצ'ות (מקמח כוסמין עם פלפלים, קשוא ועגבניות)

סלט מלון ועגבניות (מלון, מלפפון, עגבניות שרי, בצל סגול, נענע ותיבול של שמן זית, מיץ לימון, מייפל, מלח ופלפל)

 

 

 

וואו איזה השקעות..lovely

אפשר בבקשה את המתכון לשייק פירות?

 

אני הכנתי פיצה..

זה לא מתכון-שוגי

אני מקפיאה הרבה קוביות פירות במקפיא וכשבא לי שייק- פשוט שולפת כמה.

הפעם הכנתי שייק מאפרסק, חצי בננה ופלח מלון (כולם קפואים) עם בערך 3/4 כוס חלב, לא יודעת להגיד בדיוק אני שמה לפי העין. פשוט שמים בבלנדר וזהו.

כל פעם אני מנסה שילוב חדש- 

תות, אוכמניות ובננה

מלון אבטיח ונענע

אפרסק, מנגו ומלון

תות בננה ותמר

בננה אפרשזיף ואגס

אבוקדו, קיווי, מיץ תפוזים ותות....

 

לפעמים אני מוסיפה גם עלי חסה/ מנגולד/ תרד וגם קצת נענע/ כוסברה/ פטרוזיליה/ סלרי/ שמיר...

הנוזל יכול להיות מים/ מיץ תפוזים/ מיץ לימון/ חלב /חלב סויה/ יוגורט/ גבינה...

אפשר להוסיף אגוזים/ שקדים/ גרעיני חמניה/ גרעיני דלעת...

נשמע מצויין ויצירתי. תודה lovely


אני רואה שאת מבינה טוב הדיירים.. אז אניחדשה ישנה
אאתגר אותך בשאלה-
לשים סברס בשייק זה קשור??
אם כן, עם מה מומלץ להוסיף?
קצת בעיה עם הגרעינים לא?חילזון 123


האמת שאף פעם לא ניסיתי, אבל נשמע לישוגיאחרונה

מתאים, למה לא?

נראה לי מתאים עם מנגו/ אפרסק/ אפרשזיף ויוגורט טבעי ואם הבלנדר שלך מספיק חזק אז תוסיפי גם קרח אם לא מעט מים

את הגרעינים את יכולה לסנן או שהייתי שמה בהתחלה בבלנדר רק אם הסברס עם מים ואז מסננת ואח"כ מוסיפה את היתר.

 

אגב, תמיד כדאי להתחיל מהנוזל עם העלים ואז להוסיף פירות. וכמובן פירות קפואים או לפחות שהיו קצת במקפיא.

יואו, עשית לי חזק עכשיו לעוד שייק פירות!! אין על הרענון שהוא גורם... תספרי איך יצא.

 

 

 

...גלידת לימון

איפה בירושלים יש חנויות למוצרי אפייה?

 

שמעתי על קשת, איפה זה?

פעם ראיתי בכנפי נשרים באזור של מכון טל..קראנץ שוקולד
^^^מול מכון טל, אם עולים בכביש המתפתל הזה, אז שםירושלמית טרייה


ליד אולמי ספיר/מאיפת ברמןמושיקו

בסוף כנפי נשרים קרוב למסוף

יש מאחורי הדואר בשטנרירושלמית טרייה

נכון כשיורדים שם מכנפי נשרים, אז יש את המעבר של הובי, ויותר למטה יש את המעבר של הדואר?

אז את יורדת עוד יותר למטה, בעצם בגב של הבניין של הדואר. שם את נכנסת במעבר כמעט עד הסוף ויש כניסה קטנה לחנות. החנות מאד גדולה ויש בה המון דברים.

אולי זה קשת, אני לא זוכרת את השם שלה.

יש ליד השוקאימל'ה
נראה לי קוראים לה מנה אחרונה
יש בתלפיות, ביד חרוציםבונים מגדלאחרונה

לה שף? משהו עם לה בטוח. 

אז... זה הזמן למתכונים! עץ על מים
רוצה להכין מתנה מחברת מתכונים לכלה מתוקה ומקסימה.
כזאת שיהיה בה גם מקום להוסיף מתכונים וגם מתכונים שיהיו כבר כתובים.

אז אני צריכה מתכונים לא מורכבים מדי, ברורים וכמובן - טעימים ומוצלחים...

הלוואי שתעזרו לי...

לילה טוב
ממליצה לעבור על הודעות שכבר קיימות בפורוםרבה אמונתך!
אני בטוחה שתמצאי מלא דברים

בהצלחה!!
יש לי מלא מתכונים, אם בא לך, דברי איתי ובלי נדר אשלח לךנחמה בין החוחים =]


כנ"ל.. השמחה אשלח לךמקום בעולם
אשמח גםרב בריח
אשמח לקבל גם מתכונים,יש לי אפשרות לקבל דרך המייל?
תכנסי לאתר של ניקי ב11דוד11

רוב המתכונים שלה פשוטים, ברורים טעימים ומוצלחים!

תבקשי מתכונים מאנשים שהיא אוהבתאומנות באמונה
המרק של סבתא..
החלות של אמא..
העוגה של החברה מהשירות..
החומוס של החמות ..
וכו' אפשר על הדרך לבקש מהם ברכות לחיים..
תודה לכם!עץ על מיםאחרונה
@אומנות באמונה ממש אהבתי את הרעיון אולי אשתמש בו... תודה.
מיקסר שולחנילראות את האור
אני מחפשת המלצות/ התראות על מיקסרים...אשמח לקבל מידע על המיקסרים השולחניים (לא ידני) , כמה עלה לכם ועד כמה אתם מרוצים ממנו- בעיקר להכנת בצקים. תודה!!
בושאין לי כינוי
לי יש של בוש mum6, הוא מעולה, לש טוב, לא מתחמם ו'מתעייף' כמו מיקסרים אחרים שראיתי. הוא נח וגדול, אפשר להכין בו בצק מ2-2.5 קילו קמח. לאמא שלי יש מיקסר שלהן כבר 25 שנה. נראה לי שעולה סביב 1200 ש"ח.
יש לי קנווד מייג'ור, מצוין. לא זוכרת מחיר.ירושלמית טרייה

כנראה סביב 1300, אולי יותר.

יש לי מצויין ,מיסטר דום

קנווד מיגור פריימר K770 מדהים !

הוא טוב גם להקצפה של קצת ? לדוג לשמנת מתוקה אחת/2עיניים תכולות
לזה אני ממליצה לקנות מיקסר ידני בשישים שקלירושלמית טרייה
זה פשוט יותר נוח.
בשביל מה להוציא ולפתוח מיקסר גדול וכבד על שמנת אחת.
ממילא צריך מקצפים נפרדים לחלבי להרבה דעות כי הם מתחממים בהקצפה.וגם קערה נפרדת. אז המיקסר הידני היא פיתרון נוח משתי הסיבות.
אוקי אבל אם נגיד וארצה להכין במיקסר השולחני קצתעיניים תכולות
זה לא יקציף ?
ברוב המיקסרים הבלון לא מגיע עד תחתית הקערהקראנץ שוקולד

ולכן אי אפשר להקציף כמויות קטנות..

פשוט שמים יד וזה מגיע עד הסוףמיסטר דוםאחרונה

אבל גם בלי זה מקציף לי מעולה ! יעידו על זה העוגות של שבת..

להכנת בצקים חשוב לבדוק שהמנוע חזקקראנץ שוקולד

והקערה מספיק גדולה..

 

מה נחשב מנוע חזק וקערה מספיק גדולהזלראות את האור
גם לי יש את הקנווד מיג'ור...ת.מ.
יש לו כמה גשלים לי יש את הגדול שהוא גם חזק יותר מכינה בו בכיף בצק של 2 קילו... לא זוכרת מחיר מדויק אולי 1500?אבל אולי ממש המצאתי מחיר...
מה אוכלים לסעודה מפסקת?קראנץ שוקולד
כנראה הכוונהלב אמיץ

 

אם בישלו ביחד גזר עם תפוחי אדמה, אסור לאכול את שניהם, מפני שהם שני תבשילים, ויאכל את הגזר או את תפוחי האדמה. וכן אם בישל איטריות עם גבינה, או עדשים עם ביצים, יש כאן שני תבשילים מעורבים, ואסור לאוכלם יחד. ואפילו אם בישל שני תבשילים מאותו מין רק שאחד בלילתו רכה והשני עבה, נחשבים כשני תבשילים. וכן ביצה קשה וביצה רכה נחשבות שני תבשילים. אבל תבשיל שבדרך כלל רגילים לערב בו שני מינים, האחד עיקרי והשני מוסיף בו טעם, כמו אורז עם מעט בצל, נחשב כתבשיל אחד (שו"ע תקנב, ג). 
 

 מתוך http://www.yeshiva.org.il/midrash/413

מחפשת מתכון טוב לבורקס גבינהבחופשת לידה
בצק שמרים. ויש לי גבינת טוב טעם..
אשמח למתכונים.
תודה!
מה הדרך ה כי טובה לאכול סברס?קראנץ שוקולד

אני ממש אוהב את הפרי הזה אבל הגרעינים שלו לא טובים, יש דרך לסנן אותם? יש בו המון גרעינים.

אוכלים ואומרים... לא נורא זה רק עונה אחת בשנה..אני84
לסנן לא,לב אמיץ

אפשר שתי דרכים - כמו עם גרגירי הרימון:

לא ללעוס את הגרגירים, לא לשבור אותם, הם יצאו בשלמותם, ולהיפך - יגבירו את פעילות המעיים, כמו סיבים תזונתיים.

הדרך השניה היא ללעוס ולהוציא את הפסולת הקשה מהפה אחרי הלעיסה.

 

 

זה מה שעשיתי אתמול אבל באסה לאכול ככה..קראנץ שוקולד


נכון.לב אמיץ

עצוב

אפשר להגביל ל1-2 ליום או לאכול יותר ואז לתגבר עם הרבה ירקות חיים וסיבים תזונתיים.

או לבלנדר ולסנן קראנץ שוקולד


בזהירות.אריק מהדרום
לא ידעתי שהגרעינים שלו לא טובים קול דממה
תמיד אני אוכלת את הגרעינים שלמים, כמו רימון, כמו שאמרו לפניי
קוטפים שוטפים קלפים מקררים לא יותר משעה ואוכלים שלםאביא
לשרשר נכוןקול דממה
לתת לסבא לקלף ליהשמח בחלקו


הקילוף לא בעייה, האכילה כן..קראנץ שוקולד

האתגר הוא לאכול את הדבר הטעים הזה בלי הגרעינים שבפנים..

הגרעינים הכי טעימיםאביא
הם לא בריאים ולא לעיסיםקראנץ שוקולד
יכולים לגרום לחסימת מעיים..
זה חדש שהם לא בראים אפשר מקור לדַבַראביאאחרונה
טופו- הבו רעיונות בבקשהשוגי


מישהו? משהו?שוגי


אנחנו מוסיפים אותו לירקות מוקפצים ואוכלים עם ספגטיבת הרים
את הירקות מקפיצים כמובן עם תבלינים והכי חשוב - רוטב סויה
"גולש" פרווהחילזון 123

קוביות טופו

קוביות של בצל דלעת תפו"א גזר וכד'

מטגנים בסיר רחב

מוסיפים פפריקה מלח פלפל רסק עגבניות

קצת מים ומבשלים מכוסה איזה חצי שעה

בטוסטggg
פרוסה של טופו עם פרוסת עגבניה וקצת בצל
סלטבלא כחלאחרונה
אני לא צמחונית ובכל זאת אוהבת את הסלט הזה ביותר
מטגנים פטריות ומוסיפים את הטופו (בקוביות קטנות יחסית)לקראת סוף הטיגון. (ממש לחצי דקה האחרונה)
קוצצים פלפל ירוק ועגבניה, מערבבים עם הפטריות ומוסיפים פלפל שחור ומלח.
יוצא פצצה!!
ספרי בישול ואפייה- מהם האהובים והשימושיים ביותר שלך?שוגי


אפשר רעיונות לסעודה מפסקת שלא כוללין בהכרח מרקים ..? דחוףשנזכה לשמוח
הרגע הזה בזמן ההכנות לשבתאורה2x
שאת פתאום מגלה שחסרה לך חתיכה מהאצבע ואת לא זוכרת מתי ועל איזה מאכל נחתכת...

אופס
אועברוקולי


מה את מבשלת? תני לי רעיונות
אז ככה:אורה2x
שמתי חצילים ופלפלים בתנור (התיכנון הוא סלט מערוק מעז'וק משהו כזה.. פעם ראשונה)
הכנתי עוגת גבינה יפנית (אין סיכוי שנחתכתי שם)
שמתי בפריזר קוביות מלון, בננה ומנגו לשייק (יש מצב גדול שנחתכתי שמה.. )
לזניה (אוכלים חלבי בערב יאיי! )
סלט זיתים
סלט חמוצים של גזר וקולורבי
טחינה (שוחה במים.. לא יודעת כמה טחינה להוסיף שתציל תמצב)

מה אצלך מתבשל?
*סלט ז'עלוקאורה2x
מה זה עוגת גבינה יפנית??יעל מהדרום
התחלתי להכין אותה בשבועותאורה2x
זה המקור:

וזה התרגום לעברית עם כמויות קטנות יותר:
עוגת גבינה יפנית | עוגיו.נט
נראה טעיםחילזון 123


הראש שלי חלול היום .. אז יש אוכל רגילברוקולי

 

חריימה

עוף בטריאקי [ רק סוג אחד בגלל 9 הימים לא רוצה שאריות]

תבשיל קינואה

אורז עם גזר

פוטטיטוס

 

דג סלמון (רציתי לעשן אותו . אבל ילד אחד שמתארח אצלי השבת אמר שהוא לא אוהב דג עם ריח של סיגריה. אז נכין דג עם עשבי תיבול) 

לזניה (עבור אותו ילד) 

קנלוני ממולאים (תרד, חציל, עגבניות מיובשות, גבינות) ברוטב פטריות 

דלעת ערמונים ממולאים 

אנטי פסטי

סלט עגבניות חריף עם ג.עיזים

 

 

בגזרת הסלטים לכל השבת [הכי פחות מושקע שלי ]

טחינה

חצילים מטוגנים

מלפפונים בתחמיץ

גזר חריף

סלטי ירקות חיים שנכין בשבת 

סלט חסה עם פטריות 

 

בגזרת המתוקים 

שמרים גבינה

רוגעלך

שוקוציפס 

גלידה 

 

אממממממממממממ זהו נראלי

 

 

בא לי גם שמרים גבינה! שלחי טעימהיעל מהדרום
רגיל?? אורה2x
קנלוני ממולאים ודלעת ערמונים נשמע מושקע ביותר!

והכנו גם סלט מלפפונים! אבל בלימון לא חומץ.. למה הכוונה תחמיץ?
זה לא מושקע, ולגמרי רגיל..ברוקולי

 

 

הקלנולי מריח סוףףףףףף

מעניין מה הטעם

 

בד"כ בשבת בבוקר אני מוגבלת ברעיונות 

כי אנחנו לא מחממים כמעט כלום על הפלטה ואוכלים בד"כ חלבימסמיק-מוציא-לשון

 

תחמיץ = חומץ ועוד

אז איך חיממת רוטב וכו'?יעל מהדרום
לא חיממתי רוטב..ברוקולי
קנלוני ממולאים ברוטב פטריות?יעל מהדרום
הרוטב נספג , כמו לזניהברוקולי
אהה...לא שהלכות החימום נהירות לי לגמרייעל מהדרום
לק"י

אבל לומדים.
איך את מעשנת סלמון בבית?ירושלמית טרייה

זאת אולי הצורה היחידה שבה יש סיכוי שאוהב את זה. אשמח מאד לשמוע.

עם חומר מיוחד שהביאו לי מארצות הבריתברוקולי
אני יודעת ששמים מלח וסוכר בכמות שווההתנערי מעפר
מסביב לדג ועוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר.
לא ניסיתי...
ככה כובשים..ברוקולי
אז מה כוונתך ״חומר מיוחד״?התנערי מעפראחרונה
איה.לב אמיץ

מסירות נפש של ממש חיבוק.

 

איך יצאו הממולאים שבת שעברה?

יצאו טעימים אורה2x
אבל אני חייבת לנסות גם בלי לבשל קודם את האורז והבשר זה יכול לחסוך עבודה וסירים
ונשמעים מעניינים הבישולים שלך.לב אמיץ


מה מתבשל אצלך?ברוקולי


מרק לקוסקוסלב אמיץ

אורז ואפונה

מצאתי אנטריקוט חלק במחיר טוב - נצרוב על מחבת.

קישואים - לאחרונה פורסת דק לאורך וצורבת עם מלח וטיפה שמן זית על מחבת.

עוף

שניצלים

נראה איפה לשלב את התפ"א ירושלמי - אולי עם שעועית ירוקה, שישאר פרווה לשבוע שחל בו.

ובטטות - עוד לא ידוע איזה מתכון חיוך.

 

השבת שבת קטנה.

 

ומה אצלך?

 

שתהיה שבת שלום לעם ישראל.

עכשיו אני רואה: מלא דברים טובים!לב אמיץ

צוחק "דג עם ריח של סיגריה"  מתוק.

 

מוצש"ק בלי נדר אני אבקש ממך כמה  מתכונים.

של מה? ברוקולי


מה זה פוטטיטוס? נשמע מיוחד.לב אמיץ

איך את מעשנת דג סלמון?

 

מתכון לקנלוני ממולאים (תרד, חציל, עגבניות מיובשות, גבינות) ברוטב פטריות 

לדלעת ערמונים ממולאים 

והסלט עגבניות חריף עם ג.עיזים נשמע מעורר תאבון.

אממברוקולי
תפוחי אדמה חתוכים גס , מתובלים
והופ לתנור

*את לא יכולה לעשן כמוני לצערי

* הסלט נמציא בשבת..
איך את מתבלת את התפ"א?לב אמיץ

כרגע מתבלת רק במלח ושמן זית.

תתייגי אותי אחרי הצום ואכתוב לך בשמחהברוקולי
ואני רק אשוויץ לי בעוגת גבינהיעל מהדרום
לק"י






אין אפס, שתבנית זכוכית משדרגת את המראה.
ומסקנה לפעם הבאה- לעשות גנאש שוקולד לציפוייעל מהדרום
לק"י

ולא שוקולד מומס עם שמן, שלא נזדקק למסור כדי לחתוך פרוסת עוגה
איזה יופי!!אורה2x
המראה הוא חלק נכבד מהטעם
תודה!! יצא טעיםיעל מהדרום
צריכה טיפ קטןחמדמדה

אני רוצה להכין עוגת שוקולד שתהיה חומה אבל ממש ממש (מהאלה השחורות המגרותליקוק)

ישלי מתכון לעוגה פצצה וטעימה אבל החום שלה מאוד בהיר...יש רעיון מה אפשר להוסיף שלא יהרוס את המתכון המקורי?(זה המתכון של העוגת שחמט של קרין גורן-אני עושה בדרך כלל את כל הבלילה חומה כעוגה אחת גדולה...)

תודה רבה!!

סודה לשתיה עושה את העוגה כההחדשה ישנה
וגם יש סוגים שונים של קקאו , יש כהים מאוד מאוד
קקאו אמיתי משדרג מראה וגם את הטעם...אני84
מוכרים בחנויות תבלינים ופיצוחים.
אני קניתי לאיזו עוגה קקאו אורגני,עלה שלכת

ובטעם הוא באמת היה מצוין, אבל הוא היה מאוד בהיר, ככה שהמראה של העוגה היה קצת מבאס. אז זה לא על כולם,יש סוגים- ואם אפשר לבדוק את הצבע אז כדאי.

לא אורגני.... קקאו שמוכרים לםי משקל החנויות פיצוחיםאני84אחרונה
ותבלינחם.... זה ממש שמנה את הצבע..
אני משתמשת בקקאו של עלית. מעולה מכל הבחינות,הן בטעם והן בצבעאנונימוס


שמרים טרים (שמרית) שבטעות הוכנסוהרש

להקפאה.

 

יהיו טובים?

נראה לי שלא.לב אמיץ

עצוב

לא מצליחה לתייג:  

@ברוקולי

קראנץ שוקולד@

לא. קוביה אפשר בעיקרון אם הוקפאה טריהברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך ה' באב תשע"ז 12:31

תנסי להתסיס אותם ע"י הכנת ראש עיסה (תמיסי במים + סוכר וקצת קמח)  אם יעבוד ניתן להשתמש
 

ומה לגבי משפר אפיה?הרש


לא יודעת, לא משתמשתברוקולי


נראה לי אין בעיה להקפיא.לב אמיץ


^^^אין בעיה. היינו שומרים תמיד את המשפר בהקפאה.ירושלמית טרייהאחרונה


דחוף! אפשר להוסיף סוכריבנה המקדש!

לשמנת להקצפה במקום להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה??

לא הבנתי את השאלהקראנץ שוקולד
לפי היידוע לי- שמנת להקצפה ושמנת מתוקה להקצפה זה אותו דבר.מוריה
לא יש כמה סוגים לא משנה הסתדרתייבנה המקדש!


שמות שונים בחברות שונות.מוריה

בס"ד

 

מסקרן אותי לדעת.

 

יכולה להעלות תמונה של מה שהשתמשת?

כבר בפח הגדול בחוץיבנה המקדש!


פעם קראתי (פה אולי?) שיש חברות שמוסיפות סוכר לשמנתיעל מהדרום
מסתבר ש"שמנת מתוקה להקצפה" 32% של תנובה זה עם סוכריעל מהדרוםאחרונה
אם את מתכוונת לאחוזי שומן אז תשתמשי רק ב38קראנץ שוקולד
לקצפות
אבל גם שמנת מתוקה להקצפה היא לא באמת מתוקהש.א הלוי
ומוסיפים לה פודינג וניל בד"כ