אני רוצה להכין את המתכון שבקישור, אבל במתכון יש חלמונים שמחממים אותם רק 10 שניות במיקרוגל, וזה הבישול שלהם..
עד כמה זה גרוע מבחינה בריאותית? ה10 שניות האלה באמת "יבשלו" אותם?
קרין גורן אומרת שכן.
נראה לי שהחמאה והשוקולד הרותחים הורגים אותם.

התוצאות טובות יותר וכן הטעם.
כלכלית ונוחות - יבשים [תמיד זמינים במקפיא]
אבל אין כמו הארומה והתוצאה הסופית של שמרים טריים
קראנץ שוקולדאחרונהמחומרים קלאסיים והכנה פשוטה.
תבורכו
. רק שקוראים לזה בשמות אחריםשמן פשתןגלידה ביתית
שייק פירות [לנהוגים לאכול פירות בסוף בארוחה]
מילקשייק [לנוהגים שלא כנ"ל
]
כדורי שוקולד [נחמדים להכנה במיוחד אם יוצרים "נחש" וחותכים]
קרטיב ביתי
סורבה ביתי
תפוחים אפויים [שוב, לנוהגים וכו' ולמחבבי הטעם..]
פצפוצי אורז עם חמאת בוטנים ושוקולד
אבל אפשר למצוא באינטרנט כל מיני, מנסים עד שמוצאים משהו שטעים לכם.
שייק פירות:
פירות טריים, חתוכים איך שנכנס במכונה [יש מכונות להכנת שייק ויש מעבדי מזון עם הרכבה מתאימה]
מוסיפים קרח
מרסקים
טועמים
אפשר להוסיף סילאן אם לא יוצא מתוק מספיק
אפשר להכין ולשמור במקרר, אבל לא הרבה זמן. זה הכי טעים טרי.
סורבה:
מקפיאים פירות חתוכים
מרסקים במעבד מזון מתאים
מקפיאים שוב
ככה אנחנו אוהבים את זה.. זה יוצא דיי קשה. אבל אם משאירים כמה דקות להפשרה זה נשאר ממש קר, מרענן ואכיל.
חדשונתאגב, הרעיון שלך מצוין. תמיד אפשר לשדרג ולתקוע פקאן למעלה וכד'
סופלה?
אורה2xבסיר מרתיחים 2 כוסות מים וכוס סוכר, עד שהסוכר נמס והמים רותחים.
מכבים את האש ומוסיפים לסיר 200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות. מערבבים היטב להמסה.
מתקבלים מים חומים עם פירורי שוקולד...
מקפיאים שעתיים בערך עד שקופא חלקית
טוחנים במעבד מזון למרקם סורבה או במזלג למרקם של גרניטה
מקפיאים שוב לשעתיים וטוחנים שוב.
אפשר לעשות כמה סבבים כאלה וזה עושה את המרקם יותר ויותר כמו של סורבה קנוי, אבל לא חייב.
טעים ומפתיע ממש !!
שמן פשתןהיי, אשמח לעזרת המומחיות שכאן...
הכנתי אתמול לראשונה לחמניות מקמח כוסמין, הן יצאו טעימות ממש, אבל די נמוכות ושטוחות, ככה בגובה של 2 פיתות נגיד.
מה עושים? איפה טעיתי?
את עצמו'
או שהיתה בעיה עם ההתפחה...
קשה לומר
תנסי לתאר איך בדיוק הכנת את הבצק והלחמניות
הכנתי לפי מתכון של אביגיל מייזליק מהספר "פשוט טעים- המלוחים"
חצי קילו קמח כוסמין מלא
2 כפות סוכר חום בהיר
300 מ"ל מים
2 כפות שמן קנולה
30 גר' שמרית
כפית שטוחה מלח
מערבבים את הקמח והסוכר, מפעילים מיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים מים ושמן, מערבלים עוד 2 דקות ומוסיפים שמרים, לאחר דקה מלח, ממשיכים לעבד עוד כמה דקות.
מתפיחים בקערה משומנת שעה עטוף בניילון נצמד.
מעצבים כדורים על משטח מקומח, מעבירים לתבנית, מורחים ביצה וציפויים שונים ומתפיחים עוד עשרים ד'.
אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות 5 דקות ועוד 13-15 ד' על 180 מעלות. בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
מצננים על רשת.
השתמשתי בשמרים טריים של שמרית- בגרגרים.
בקמח כוסמין 80% של נפלאות.
מין בלילה כזו, לא יודעת
כמו בצק של חלות, בצק רגיל את מכירה?
את בעצם הכנת סוג של פוקאצ'ות או פיתות
בטח שאני מכירה בצק רגיל, אבל הוא היה יותר רך ממנו ודווקא הוספתי עוד קמח כי היה נראה לי שצריך.
במתכון כתוב 300 מ"ל מים על חצי קילו קמח כוסמין, זה נראה לך הרבה מידי? כמה מים את שמה בבצק כוסמין? מוזר דווקא המתכונים שלה בד"כ מדוייקים מאוד.
על עבודה עם שמרים, יתכן שהבצק היה קצת יותר דביק, אבל בהחלט עמיד ויציב
בפעם הבאה תוסיפי מים לאט לאט עד שיתקבל בצק דומה לזה של חלות אולי רק מעט יותר דביק
להוסיף גלוטן הכוונה- קמח אחר?
אפיתי אתמול פוקאצ'ות מקמח כוסמין והצלחתי בזכותן- יצא סוף הדרך....
פשוט שמתי קצת פחות מים ממה שכתוב והוספתי רק כמה שהייתי בטוחה שצריך.
ננסה בהמשך את הלחמניות שוב ומקווה שיצא טוב.
התחלתי לקלוט את הכיוון.
אני אופה הרבה מקמח לבן, כך שאני יודעת איך בצק פוקאצ'ה צריך לצאת.
עכשיו התחלתי לנסות לאפות מקמח מלא ומקמח כוסמין.
אני רוצה לנסות שוב לאפות לחמניות כוסמין ונראה איך יצא. אם מעניין אתכן- אעדכן.
אבל נראה לי שזה יהיה בהמשך כי היום אני רוצה לאפות לחמניות מקמח מלא. אני מתרגשת, פעם ראשונה שלי 
איזו נחמהאו מיץ (ופירות כמובן)
רבה אמונתך!שבדיוק מכיל חלב ויוגורט ופירות ככה שכנראה שזה לא כזה מוחלט
בדיוק הכנו לא מזמן...


אפשר לקרוא לזה מילקשייק או פרישייק...
. באמת בעיה הרת גורל...חילזון 123אחרונה
פסידוניתנהיה לי חשק להכין מרק עכשיו 
אני רעבה ![]()
מתאים לי כל הכתום הזה עכשיו.
ויש מרק דלורית במקרר.
ותפ"א וביצים שנכין מהם סלט.
בהמשך סלט ירקות ופיצה קנויה להכנה בתנור.
אין כוח לבשל בצום.
עוגיות שוקולד צ'יפס (מקמח מלא)
שייק פירות ( אפרסק, מנגו ובננה על בסיס חלב)
פוקצ'ות (מקמח כוסמין עם פלפלים, קשוא ועגבניות)
סלט מלון ועגבניות (מלון, מלפפון, עגבניות שרי, בצל סגול, נענע ותיבול של שמן זית, מיץ לימון, מייפל, מלח ופלפל)
אפשר בבקשה את המתכון לשייק פירות?
אני הכנתי פיצה..
אני מקפיאה הרבה קוביות פירות במקפיא וכשבא לי שייק- פשוט שולפת כמה.
הפעם הכנתי שייק מאפרסק, חצי בננה ופלח מלון (כולם קפואים) עם בערך 3/4 כוס חלב, לא יודעת להגיד בדיוק אני שמה לפי העין. פשוט שמים בבלנדר וזהו.
כל פעם אני מנסה שילוב חדש-
תות, אוכמניות ובננה
מלון אבטיח ונענע
אפרסק, מנגו ומלון
תות בננה ותמר
בננה אפרשזיף ואגס
אבוקדו, קיווי, מיץ תפוזים ותות....
לפעמים אני מוסיפה גם עלי חסה/ מנגולד/ תרד וגם קצת נענע/ כוסברה/ פטרוזיליה/ סלרי/ שמיר...
הנוזל יכול להיות מים/ מיץ תפוזים/ מיץ לימון/ חלב /חלב סויה/ יוגורט/ גבינה...
אפשר להוסיף אגוזים/ שקדים/ גרעיני חמניה/ גרעיני דלעת...
lovelyמתאים, למה לא?
נראה לי מתאים עם מנגו/ אפרסק/ אפרשזיף ויוגורט טבעי ואם הבלנדר שלך מספיק חזק אז תוסיפי גם קרח אם לא מעט מים
את הגרעינים את יכולה לסנן או שהייתי שמה בהתחלה בבלנדר רק אם הסברס עם מים ואז מסננת ואח"כ מוסיפה את היתר.
אגב, תמיד כדאי להתחיל מהנוזל עם העלים ואז להוסיף פירות. וכמובן פירות קפואים או לפחות שהיו קצת במקפיא.
יואו, עשית לי חזק עכשיו לעוד שייק פירות!! אין על הרענון שהוא גורם... תספרי איך יצא.
איפה בירושלים יש חנויות למוצרי אפייה?
שמעתי על קשת, איפה זה?
בסוף כנפי נשרים קרוב למסוף
נכון כשיורדים שם מכנפי נשרים, אז יש את המעבר של הובי, ויותר למטה יש את המעבר של הדואר?
אז את יורדת עוד יותר למטה, בעצם בגב של הבניין של הדואר. שם את נכנסת במעבר כמעט עד הסוף ויש כניסה קטנה לחנות. החנות מאד גדולה ויש בה המון דברים.
אולי זה קשת, אני לא זוכרת את השם שלה.
לה שף? משהו עם לה בטוח.
עץ על מים
רוב המתכונים שלה פשוטים, ברורים טעימים ומוצלחים!
כנראה סביב 1300, אולי יותר.
קנווד מיגור פריימר K770 מדהים !
ולכן אי אפשר להקציף כמויות קטנות..
אבל גם בלי זה מקציף לי מעולה ! יעידו על זה העוגות של שבת..
והקערה מספיק גדולה..
אם בישלו ביחד גזר עם תפוחי אדמה, אסור לאכול את שניהם, מפני שהם שני תבשילים, ויאכל את הגזר או את תפוחי האדמה. וכן אם בישל איטריות עם גבינה, או עדשים עם ביצים, יש כאן שני תבשילים מעורבים, ואסור לאוכלם יחד. ואפילו אם בישל שני תבשילים מאותו מין רק שאחד בלילתו רכה והשני עבה, נחשבים כשני תבשילים. וכן ביצה קשה וביצה רכה נחשבות שני תבשילים. אבל תבשיל שבדרך כלל רגילים לערב בו שני מינים, האחד עיקרי והשני מוסיף בו טעם, כמו אורז עם מעט בצל, נחשב כתבשיל אחד (שו"ע תקנב, ג).
אני ממש אוהב את הפרי הזה אבל הגרעינים שלו לא טובים, יש דרך לסנן אותם? יש בו המון גרעינים.
אפשר שתי דרכים - כמו עם גרגירי הרימון:
לא ללעוס את הגרגירים, לא לשבור אותם, הם יצאו בשלמותם, ולהיפך - יגבירו את פעילות המעיים, כמו סיבים תזונתיים.
הדרך השניה היא ללעוס ולהוציא את הפסולת הקשה מהפה אחרי הלעיסה.
![]()
אפשר להגביל ל1-2 ליום או לאכול יותר ואז לתגבר עם הרבה ירקות חיים וסיבים תזונתיים.
קראנץ שוקולד
קול דממההאתגר הוא לאכול את הדבר הטעים הזה בלי הגרעינים שבפנים..
קוביות טופו
קוביות של בצל דלעת תפו"א גזר וכד'
מטגנים בסיר רחב
מוסיפים פפריקה מלח פלפל רסק עגבניות
קצת מים ומבשלים מכוסה איזה חצי שעה



)
יעל מהדרום
חריימה
עוף בטריאקי [ רק סוג אחד בגלל 9 הימים לא רוצה שאריות]
תבשיל קינואה
אורז עם גזר
פוטטיטוס
דג סלמון (רציתי לעשן אותו . אבל ילד אחד שמתארח אצלי השבת אמר שהוא לא אוהב דג עם ריח של סיגריה. אז נכין דג עם עשבי תיבול)
לזניה (עבור אותו ילד)
קנלוני ממולאים (תרד, חציל, עגבניות מיובשות, גבינות) ברוטב פטריות
דלעת ערמונים ממולאים
אנטי פסטי
סלט עגבניות חריף עם ג.עיזים
בגזרת הסלטים לכל השבת [הכי פחות מושקע שלי
]
טחינה
חצילים מטוגנים
מלפפונים בתחמיץ
גזר חריף
סלטי ירקות חיים שנכין בשבת
סלט חסה עם פטריות
בגזרת המתוקים
שמרים גבינה
רוגעלך
שוקוציפס
גלידה
אממממממממממממ זהו נראלי
יעל מהדרום
אורה2x
הקלנולי מריח סוףףףףףף
מעניין מה הטעם
בד"כ בשבת בבוקר אני מוגבלת ברעיונות
כי אנחנו לא מחממים כמעט כלום על הפלטה ואוכלים בד"כ חלבי![]()
תחמיץ = חומץ ועוד
זאת אולי הצורה היחידה שבה יש סיכוי שאוהב את זה. אשמח מאד לשמוע.
מסירות נפש של ממש
.
איך יצאו הממולאים שבת שעברה?
אורה2x
ונשמעים מעניינים הבישולים שלך.לב אמיץאורז ואפונה
מצאתי אנטריקוט חלק במחיר טוב - נצרוב על מחבת.
קישואים - לאחרונה פורסת דק לאורך וצורבת עם מלח וטיפה שמן זית על מחבת.
עוף
שניצלים
נראה איפה לשלב את התפ"א ירושלמי - אולי עם שעועית ירוקה, שישאר פרווה לשבוע שחל בו.
ובטטות - עוד לא ידוע איזה מתכון
.
השבת שבת קטנה.
ומה אצלך?
שתהיה שבת שלום לעם ישראל.
"דג עם ריח של סיגריה" מתוק.
מוצש"ק בלי נדר אני אבקש ממך כמה מתכונים.
ברוקוליאיך את מעשנת דג סלמון?
מתכון לקנלוני ממולאים (תרד, חציל, עגבניות מיובשות, גבינות) ברוטב פטריות
לדלעת ערמונים ממולאים
והסלט עגבניות חריף עם ג.עיזים נשמע מעורר תאבון.
כרגע מתבלת רק במלח ושמן זית.
יעל מהדרום

אני רוצה להכין עוגת שוקולד שתהיה חומה אבל ממש ממש (מהאלה השחורות המגרות
)
ישלי מתכון לעוגה פצצה וטעימה אבל החום שלה מאוד בהיר...יש רעיון מה אפשר להוסיף שלא יהרוס את המתכון המקורי?(זה המתכון של העוגת שחמט של קרין גורן-אני עושה בדרך כלל את כל הבלילה חומה כעוגה אחת גדולה...)
תודה רבה!!
ובטעם הוא באמת היה מצוין, אבל הוא היה מאוד בהיר, ככה שהמראה של העוגה היה קצת מבאס. אז זה לא על כולם,יש סוגים- ואם אפשר לבדוק את הצבע אז כדאי.
להקפאה.
יהיו טובים?
![]()
לא מצליחה לתייג:
@ברוקולי
קראנץ שוקולד@
תנסי להתסיס אותם ע"י הכנת ראש עיסה (תמיסי במים + סוכר וקצת קמח) אם יעבוד ניתן להשתמש
לשמנת להקצפה במקום להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה??
בס"ד
מסקרן אותי לדעת.
יכולה להעלות תמונה של מה שהשתמשת?
יבנה המקדש!