שרשור חדש
קניתי פילה לברק, איך טעים לבשל אותו?יעל מהדרום
בתנור. זמן קצר.לב אמיץ

עם עשבי תיבול ויין לבן

או פרוסות עגבניה ושמן זית.

אם אוהבים מתקתק אפשר אפילו עם שום, חמאה ודבש.

תודה! וברוטב ילך טוב?יעל מהדרום
הוא יוצא מעולה עם לימון ועשבי תיבולקראנץ שוקולד
אפשר לעטוף בנייר כסף ולצלות בגריל..
תודה..סתם חשבתי לעשות עם רוטב ולאכול עם קוסקוסיעל מהדרום
לק"י

מקסימום נעשה בתנור, ונאכל עם משהו אחר.
אז תעשי ברוטב אדום,גם טוב..קראנץ שוקולד
^^בישול קצרצר.לב אמיץ

הוא יותר עדין מאמנון (מושט).

אם את מבשלת עם פלפלים אדומים ןעגבניות, כדאי לבשל אותם כמעט עד הסוף לפני שמוסיפים את הדג.

טוב, תודה רבה לשניכם! בהזדמנות אחרת ננסה בתנור בעז"היעל מהדרום
ראיתי פעם מתכון מעולה באינטרנט!!רועיי!
איפש ואעלה בהזדמנות
בסוף נעשה בתנוריעל מהדרום
לק"י

אני יכולה פשוט לערבב שמן זית, מלח, לימון ועשבים ולמשוח את הדג.
לשים למעלה חתיכות עגבניה.
לארוז בתוך נייר כסף ולצלות בגריל?

כמה זמן לאפות?
נשמע טעים מאוד.לב אמיץ

בגריל חם 7-10 דק' לדעתי.

תודה!יעל מהדרום
לק"י

מישהי אמרה לי 20-30 דקות
נקווה שבסוף יצא טוב...
תלוי בעוצמה של הגריללב אמיץ

וגם בכמה רחוק את מסדרת את רשת הצליה מגוף החימום - מצד אחד שלא יחרך,

מצד שני שיתבשל כמו שצריך.

 

אולי כדאי לפתוח לבדוק אחרי 10 דק'.

לבדוק עם מזלג שזה רך?יעל מהדרום
אפשר. אפילו תטעמי.לב אמיץ

או לפי המראה. את בטח מכירה מהמושט - יש שלב קצת לפני שזה מבושל לגמרי, מרגיש קצת קשה במזלג כי הוא עוד קצת נא, אבל אם מפספסים ומבשלים קצת יותר מדי, הוא נהיה קצת קשה  כי הוא מתייבש.

אה - ואם הגריל לא עוצמתי,לב אמיץ

עדיף לקרב את הרשת לגוף החימום, לצלות צד אחד, ולהפוך כדי לצלות מהצד השני.

תודה על התשובות!! ננסהיעל מהדרום
אז זו התוצאה, נראה יפה אבל טיפטיפה התייבש (ככה לומדים)יעל מהדרום

איזה יופי! תהנו בשבת.לב אמיץ


תודה! ותודה על ההדרכה לאורך הדרךיעל מהדרום
בשמחה רבה לב אמיץ


מקסים , נראה טעיםברוקולי

 

*המלצה להבא.. תשימי נייר אפיה בין הדג לנייר כסף 

 

תודה תודה!יעל מהדרוםאחרונה
איך גורמים ללחמניות לצאת אווריריות ורכות?בת הרים
אני מתפיחה מספיק זמן ועדיין, לא משנה איזה סוג קמח, אף פעם לא יוצא לי רק ואוורירי.
אשמח לעצות
את לשה מספיק את הבצק?קראנץ שוקולד
את משתמשת נכון בשמרים?
אם זה שמרים טריים שלא יגעו במלח ולא לערבב עם מים חמים..
יעזור אם תרשמי את צורת ההכנה ככה יהיה אפשר להבין איפה הבעייה..
היה נראה לי שכן, כנראה שלא... :/בת הרים
כמה זמן מומלצת כל לישה וכמה זמן בין ההתפחות?
עשר דקות בערךקראנץ שוקולד
אפשר גם לעשות בדיקת רשת גלוטן מדי פעם ע"י מתיחה של הבצק
אמממ, אז ככה...בת הרים
אני משתמשת בשמרים יבשים שאני מתפיחה במים חמימים עם מעט סוכר או סילאן, לאחר מכן מוסיפה אותם לקערה עם תערובת החומרים היבשים (קמח, מלח, סוכר) ואח"כ מוסיפה שמן ובסוף מים חמימים ואז לשה בידיים. מתפיחה שעה ואז יוצרת עיגולים ולתנור.
ממליצה להוסיף את המלח אחרי לישה ראשונהש.א הלוי
ללוש הכל לבצק אחיד ואח"כ להוסיף מלח וללוש שוב הייטב כ10 דקות.

את שמה ביצה בבצק?
ביצה תורמת לרכות..
מעניין... אנסה. תודה!בת הרים
ביצים -לפי המתכון
בשמרים יבשים זה לא הכרחיקראנץ שוקולדאחרונה
בטריים כן
תנסי להתפיח פעמיים את הבצקחדשונת
תתני לו לתפוח פעם אחת בערך לאחר שהוא עולה חצי ממה שצריך ואז תורידי קצת את הבצק בעדינות, ותתני לו לתפוח שוב עד הסוף.

וכן לאחר שאת עושה את הלחמניות תתני להן כמה דק' לפני התנור לתפוח שוב.

והכי חשוב - בזמן הכנת הבצק, בהתחלה את יכולה להשתמש במיקסר ואז כשכול הבצק נהפך ליחידה אחת טובה, תוציאי ותלושי ביד מספר דק' ואז תתחילי להתפיח..

בהצלחה!
צריך שתי התפחות..קראנץ שוקולד
תודה על התשובה המפורטתבת הרים
לצערי אין לי מיקסר שטוב ללישה
לשים יותר מים בבצקמחייכת =)


וגם - מה ההמלצה לגבי חום התנור?בת הרים
משתנה מתנור לתנורש.א הלוי
בגדול זה 180

אבל יש לי טוסטר אובן ששם זה יותר כמו 200..

ולשים תבנית עם מים בתחתית התנור.
להוסיף יותר מים שהבצק יהיה קצת נוזלי לא קשה..א..א..
מתכון טוב לפריקסה?ש.א הלוי
אם יש הסברים/טיפים זה יהיה מעולה כי עד עכשיו יצא לי לא מוכן החלק הפנימי, וניסיתי מתכונים שונים
חייב מדחום לשמן? או שאפשר למדוד עם כף עץ? (כיום אני מודדת עם כף עץ ויש מעט בועות מסביבה)
בעיקרון צריך לשחק עם החוםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אני מגביהה ומנמיכה את הלהבה.
(אחלה תשובה ממש).
צריך ללמוד את הכיריים שלך. אני משתמשת בלהבה בינונית.
בעיקרון צריך להיות חם מספיק, אבל לא מידי- שהחוץ מטגן בשניה והבפנים לא.

שמעתי טיפ- לכסות את הסיר בזמן הטיגון.

ואצלינו משתמשים במתכון הרגיל של החלות.
שרשור רעיונות למאכלים לתשעת הימיםקראנץ שוקולד
ממולאים זה מעולה נגיד..
תודה מותק!יערת דבש


מחפשת מתכונים לחטיפי בריאות+mp8
רצוי בלי סוכר בכלל ובלי קמח.

ושאלה: יש דרך לשלב מולסה איכשהו בתפריט היומי או החטיפים הנ"ל??

תודה מראש
אשמח גם למתכון. אני מכינה בביתאמת ואמונה
פיצפוצי אורז עם טחינה וסילאן ללא סוכר.
מערבבת הכל ושמה במנג'טים ולפריזר.
אנרגיה טובה ובריאה לבנות שלי על הבוקר.
תודה!+mp8
כמויות בערך של טחינה וסילאן?אפ


אני עושה את זה גם עם שומשוםחדשה ישנה
קולים בסיר חצי כוס שומשום מכבים את האש ומוסיפים-
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סילאן
מערבבים
ושופכים לקערה שיש בה
3 כוסות פצפוצי אורז.

לשטח בתבנית מהודק, להקפיא ולחתוך לקוביות
אני שופכת בערך אותה כמותאמת ואמונה

ואפשר להוסיף לזה כל מני גרעינים ושוקולד ציפס.

 

מתכון שאני רוצה לנסותט'

 

 

מתורגם מגוגלטרנסלייט כי אין לי סבלנות לתרגם בעצמי

 

רכיבים:


1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס זרעי דלעת
1 כוס שקדים
1/2 כוס כוסמת גריסים
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1 כוס משמשים מיובשים
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס מים



הוראות


מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
קו מגש אפייה גדול עם נייר משומן. מורחים את שיבולת שועל, זרעי דלעת ושקדים באופן שווה על המגש, ואז צולים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש.
בינתיים, למזג את משמשים, סירופ מייפל ומים יחד עד חלקה, ולאחר מכן להעביר לקערת ערבוב. לאחר מכן, מוסיפים את כוסמת כוסמת, צימוקים חמוציות לקערה ערבוב.
מוציאים את מגש האפייה מהתנור ומשאירים אותו להתקרר, אך ודאו שהתנור נשאר דולק. פעם מגניב, מעבירים את שיבולת שועל קלויים, זרעי דלעת, שקדים וקערה ערבוב גדול.
קו 8 "x 8" פח מרובע עוגה עם נייר greaseproof לפני העברת תערובת לתוך הפח. להחליק על החלק העליון באמצעות פיסת נייר greaseproof, דוחף למטה כדי לוודא את התערובת היא קומפקטית.
מניחים את פחית העוגה בתנור במשך 20 דקות.
מוציאים את קופסת העוגה מהתנור ומשאירים את פסי האנרגיה להתקרר לחלוטין.
קח את תערובת האנרגיה מתוך פח העוגה וחותכים ל 10 בארים אנרגיה.

"פעם מגניב" לב אמיץ

בטח הכוונה ברגע שמתקרר.

 

נראה מעולה.

Once cool ט'


נראה טוב. תודה+mp8


במתכון הזהלב אמיץאחרונה

לדעתי את יכולה להמיר את המייפל  במולסה.

מעולהה! שומרת לעצמי.abc
תודה!
עוגיות/לחמניות טחינהבנדא מצוי!!

4 ביצים
6 כפות טחינה או שקדיה
מעט מלח
כפית אבקת אפייה

טורפים הכל היטב עד שהתערובת קפיצית.
אפשר להוסיף שום כתוש /גבישי ומעט אורגנו.

אפשר להוסיף סילאן במקום המלח ואז זה גם מתוק!

אופים בתבנית שקעים או אינגליש קייק,
אפשר לקשט בשומשום או שברי שקדים.
>>תודה לך ה'.

 2 כוסות פצפוצי אורז

2 כפות דבש

2 כפות טחינה

2 שוקולד מריר 50% (מתחילים מלהמיס שוקולד ומוסיפים את השאר)

משטחים בתבנית ומקפיאים.

 

2  כוסות שיבולת שועל

1 כוס קמח

3 כפות סוכר

3 כפות שומשום

1 כוס שמן

קומץ שוקולד ציפס

קומץ בוטנים טחונים

חצי כפית א. אפיה

1 כף דבש

1 ביצה

 

ליצור עוגיות, לאפות עד שמתנפח ונעשה חום

 

אני רוצה לנסות את זה מתישו... עוד לא יצא לי11דוד11
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מקמח שיפוןבלא כחל

טוב אז... בטעות שמתי קמח שיפון במקום קמח רגיל (חושב)

ויצא ממש טעים

אז המתכון:

3 כוסות קמח (שיפון/מלא/רגיל... הכל הולך מסתברקורץ)

1 חבילת מרגרינה או 2/3 כוס שמן

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום דחוס

2 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

1 שקית אבקת אפיה

2/3 שקית שוקולד צ'יפס

 

מערבבים קודם את החומרים היבשים (כולל השוקולד צ'יפס ואבקת האפיה) ואח"כ מוסיפים את הרטובים ולשים

אפשר לעשות צורות זה נחמד אבל עדיף רק עיגולים שטוחים... אופים ב- 180 עד שמשחים.

אם מכינים עם שיפון אז אחרי שהן משחימות בצדדים מחכים עוד קצת.

 

הנה הצורות שלנו...ליקוק

 

נראה טעים!יעל מהדרום
יצא ממש טוב!לב אמיץאחרונה


תבניות סיליקון לשוקולדבלהבלה
אני מחפשת לקנות תבניות סיליקון בצורות (לבבות וכו')
להכנת שוקולדים בצורות..
תחפשי בחנויות של כלים חד"פאורה2x
בבני ברק בפסאז של רבי עקיבא יש חנות מעולה וזולהברוקולי
איביי 3 ש"ח רק תחכי 3 שבועות עד שיגיעבנדא מצוי!!
אפשר קישור?פנסאי
קניתי כמה בעלי אקספרס...ת.מ.
לא יכולה כרגע לעלות קישורים אבל פשוט תעשי חיפוש ותראי מה מתאים לך...
אין בעיה לקנות בעלי אקספרס דברים כאלה???אני84
כי משתמשים בחום והשאלה אם אין בזה חומרים טורפים......
ראיתי באושר עדבונים מגדל
את יודעת כמה עולה באושר עד?בלהבלה
לא זוכרת אם 10 או 15בונים מגדל
אולי אגיע לסניף היום. אם כן אשתדל לבדוק
סטוק שופבלא כחל

ליד תחנה מרכזית בירושלים.. מש בזול ודווקא נראה באיכות סבבה

מקס סטוקלראות את האוראחרונה
יש שם לדעתי
ארוחה טעימה ובריאהקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך כ"ד בתמוז תשע"ז 20:33
ספגטי מחיטה מלאה וכבדי עוף..

לבריאות! נראה טוב ומשביע.לב אמיץ


ספגטיבלהבלה
קנית את הספגטי?
הספגטי מוכן? או שהכנת??בלהבלה
ספגטי קנוי.קראנץ שוקולד
איך ההכבדים אצלך כאלה בהירים??ירושלמית טרייה

אצלנו זה תמיד טיפה שרוף בקצוות..

וזה הרבה יותר טעים כשזה לא שרוף!

אנחנו מתעצלים להכשיר בעצמנו, קונים לפעמים את המוכשרים היקרים (זה בערך 100 שקל לקילו, קונים רבע קילו.).

 

צריך להבהב במרחק מהלהבה מעליה.לב אמיץ


מחורר את הכבד עם מזלג משני הצדדיםקראנץ שוקולד
שוטף אותם ושם בגריל עש שמשנים צבע, אין צורך לייבש אותם..
וחבל על הכסף, קונים קילו ב-17 שקל ומכשירים..
זה תלוי פסיקה..מוריה
המחלוקת היא לגבי בישולקראנץ שוקולד
אם מבשלים את הכבד לאחר הצלייה יש מחלוקת אשכנזים ספרדים..
לגבי מידת הצלייה לא ראיתי מחלוקת, מספיק שישנה את צבעו..
אגב כך עושים גם בבתי מלון.קראנץ שוקולד
יש מחלוקת איך צולים.מוריה
אצלנו לפי היידוע לי צריך להישרף קצת. וגם מייחדים לו כלים משלו.
ההורים שלי מכשירים לבד עם רשת על הגאזירושלמית טרייה
ועדיין זה טיפה שרוף. כנראה רמות חומרה וכו'.
בתי מלון אינם הוכחה, הרי גם שם יש רמות של הכשר. ובכל מקרה אני מקווה שהבית שלי יותר כשר ויותר נקי מכל בית מלון P-:

אם נתחיל להיות צרכנים כבדים של כבד אולי נשקול לעשות בעצמנו.
אבל האמת שאני יכולה להקיא מהריח כשצולים, ואבא שלי בשנים האחרונות יוצא לעשות את זה על אמגזית במרפסת, ככה זה לא מסריח ולא מלכלך את הכיריים. ואת האמגזית הוא מכסה קצת ולא מנקה, היא משמשת רק לזה..

בקיצור, זה עסק מסורבל
עושים על הגריל.....בנדא מצוי!!
ברבקיו
אנחנו עושים חתכים קלים שתי וערב עם סכיןלב אמיץ

ובוזקים מלח.

אה"נ העיקר שיהיו חורים בכבד שמהם יזלוג הדםקראנץ שוקולד
נכון.לב אמיץ


מה הכוונה בגריל? אתה עושה את זה בתנור?חילזון 123


גריל חשמלי.. לא תנור..קראנץ שוקולד
למרות שאפשר גם בתנורקראנץ שוקולד
בעיקרון כל מקור אש טוב להכשרה רק לדאוג שזה יהיה על רשת או שיפודים שיהיה לדם מקום לטפטף.. הדבר היחיד שאסור זה מיקרוגל
ברבקיו/מנגלבנדא מצוי!!
אני לא רואה תוספת ירקות..........טוב בסדר


לא חייבקראנץ שוקולד
בריאות יכולה להיות גם במאכל עצמו וגם באופו התיבול...
זה ששמים עגבניות, שום, פלפל חריף, כורכום פפריקה שהם דברים בריאים וכמובן הפסטה מלאה והכבדים שכל אחד בא עם יתרונות בריאותיים משלו זה מספיק..
ירקות אפשר לאכול כחטיף בין הארוחות.
התוספת שלי היא ירקותטוב בסדראחרונה

ולא פחמימות אז קשה לי לראות פסטה כבריאה....

אבל אל דאגה אני משלימה את הפחמימות שלי בצורת עוגות ועוגיות ושוקולד כשאני שותה קפה....

אשמח לעזרתכם (מתכונים)רק טוב!
מחפשת מתכון לעוגת גזר מוצלחת ולא מסובכת מחומרים זמינים. (יש לי הרבה גזר, אז אפשר גם עוד דברים עם גזר).

ומתכון לפשטידה מוצלחת וקלת הכנה. (בצל/בבטה/גזר/לא משנה מה)
אני אוהבתפה לקצת
גזר וסלק חיים מגורדים
גזר וכרוב חיים מגורדים
נשמע טוב. תודה! מתבלים במשהו?רק טוב!
כןפה לקצת
בגזר וסלק אני שמה מלח, סוכר וחומץ
בגזר וכרוב אני שמה מיונז ומלח
פעם הכנתי את העוגת גזר מהאתר של makoחדשה ישנה
ויצא מוצלח
גזר מגורד (אני מעדיפה מגורד גס) עם מיץ לימון ומיץ תפוזיםירושלמית טרייה

טעים, מרענן ובריא.

תנסי לשים קצת מכל אחד ואז תוסיפי לימון או תפוזים לפי מה שימצא חן בעיניך.

בת דודה שלי מכינה עם מיץ לימון וצימוקים.

חברה לי מכינה עם מיץ קלמנטינות וזה טעים במיוחד! בעונה כמובן..

פשטידת בצל בטטה11דוד11

2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

בטטה - לקלף את כולה עם הקולפן- לא קוביות, פסים..

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס מים

כוס קמח

כפית אב' אפיה

מלח ופלפל

 

 

 

יכולהטוב בסדר

לגרד גזר ולשמור במקפיא ומידי פעם להוציא כמה שאת צריכה למרקים, פשטידות או קציצות.

אז יש לאמא שלי עוגת גזר מדהימהבנדא מצוי!!אחרונה
אפשר לאכול אותה כעוגה(קינוח )
אפשר לאכול אותה כתוספת למנה העיקרית למשל בשבת!

אבל יש עוד מתכון שיש לי אותו מול העיינים לעוגת בננה
גם של אמא שלי

2 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1/2 כפית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
2-3 בננות

בהצלחה
אפשר להקפיא עוגת ביסקוויטים?-עדינה-
כן..יוצא מצוייןאנישוש
את יכולהחדשונת
אבל נראה לי שכדאי רק אם את מתכננת להוציא אותה פעם אחת ולאכול, כי אחרת האדים של הקור יהפכו למים בחוץ ואז יקפאו שוב ויווצר לך קרח לא כ''כ אסתטי...
תודה רבה!-עדינה-
אפשר מתכון?מחייכת =)
לא משהו מיוחד..-עדינה-
טבלתי ביסקוויטים בחלב, מעליהם שמתי שמנת מוקצפת עם פודינג וניל וגבינה לבנה.
עשיתי 2 שכבות, בעליונה הוספתי גם ריבת חלב
עדיתי ככה והוספתי שוקולד לבן מומס פשוט הקפיץאת העוגה.אני84
כןטוב בסדראחרונה


מה עושים עם בטטה קסבייה?ראה

הולך טוב עם עוף? בפני עצמו ככה סתם?

ראיתי כמה מתכונים ברשת..אבל אין לי ניסיון עם הירק הזה.

אשמח לרעיונות

תודה

מה זה?אומנות באמונה
כמו בטטה רגילה?
ארטישוק ירושלמיקראנץ שוקולד


הולך טוב עם עוף וגם במרקבנימינה

יש לזה טעם וריח מאוד חזק שלא תמיד אנשים מתחברים אליו....

הייתי מציעה לנסות בקטן קודם ואם אוהבים אז להגדיל כמות.

מבשלים בסגנון מרוקאי עם קציצות או עוף, הכי טעים שיש קראנץ שוקולד

אוכל לכתוב מחר בל"נ אופן הכנה.. 

אשמח.. תודהראה


אז איך מכינים? ראה


שמים בסירקראנץ שוקולד

כפית כורכום

חצי כף פפריקה חריפה או מתוקה

שום

אפשר להוסיף גם גמבה אדומה

שמים עוף ושמן ומטגנים ומטגנים מעט

מוספים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה, לאחר מכן מוסיפים את הבטטה ומבשלים על אש קטנה עד שמתרכך..

אם רוצים להסמיך אפשר להוסיף כף רסק עגבניות..

עם בשר יוצא מעולה.לב אמיץ

או במרק עוף של הקוסקוס. 

הכנתי את זה כמה פעמיםחילזון 123

קילפתי אותם. חתכתי כל חלק לכמה חתיכות גדולות

שמתי במחבת\סיר רחב עם בצל ושמן. טיגנתי קצת

הוספתי כורכום, מלח וקצת מים ובישלתי מכוסה עד שהתרכך (זה די הרבה זמן). אפשר לערבב מדי פעם.

אם יש הרבה מדי נוזלים אז מבשלים עוד קצת פתוח.

 

אפשר גם להוסיף לעוף או למרק. זה יכול להתאים.

מעולה עם עוף ולהבדיל גם עם חמאהאיזו נחמה

אנחנו מאד אוהבים את הירק הזה

אבל יש כאלה שמערכת העיכול שלהם רגישה לירק הזה

יש לו טעם דומיננטי שלא כולם אוהבים. כדאי לשים מעוחדשה ישנה
בפעם הראשונה
תודה לכולם. וגם על האזהרה בטעם. אכן יש לו טעם שונהראה

ממש דומה בטעם לארטישוק..

רצלנו עושים מורתח ברוטב צהובעוגת גבינה.
כלומר כורכום מלח ומה שבא בגדול...


טעים רצחחח
ואי....... זה מעדן......אני84
לבשל עם עוף שימי במצח מטוגן מלח פלפל ולקראת סוף הבידול כוסברה
ממש טעים עם עוףמיליון דולראחרונה

בבישול העוף מקבל את הטעם של זה, והירק מקבל את הטעם של העוף

אולי כאן ידעו לעזור..ב"ה טוב

מחפשת מקום במרכז\ ירושלים\ בנימין \שומרון לסדנא זוגית לשוקולד או קונדיטוריה כשרה למהדרין.

יש דבר כזה? ואם מישהו יודע על טווח מחירים...

אשמח לשמוע...

תודה!

בירושלים יש את מנה אחרונה תחפשי מס ותשאליאני84
הם עושים סדנאות וכשר שם
תודה!ב"ה טובאחרונה
מחפשת מתכון קליל וטעים לערב(מזכירה שאסור בשרי)האש שלי תוקד!!

משו באזור של לחמניות או פצריות כאלה שששווווווטטטטטטטוווווווו.....

לא מה שביקשת: חביתת ירק או חביתה עם בצל ופטריות. שקשוקה.ירושלמית טרייה


הםםם יבושש קללאקונה מטטה


ממולאיםאורה2x

אתם מבשלים את האורז קודם?
ואת הבשר אתם מטגנים קודם?
או הכל חי?
(אני מתכננת לבשל הכל בסיר)

יש מלא מתכונים וכל פעם אני מנסה משהו אחר...

@ברוקולי
@קראנץ שוקולד
@@ש.א הלוי
@לב אמיץ
@מקום בעולם
@בשלנים נבונים
איזה כבוד שאני ראשונהברוקולי
חצי בישול
גם את הבשר?אורה2x
מכובדת ביותר את
לא מבשלת לפני..מקום בעולם
וכמה זמן את מבשלת הכל ביחד?אורה2x
תלוי מה אני ממלאה:לב אמיץ

נגיד קישואים או בצל או חצילים שממתבשלים מהר, אני מאדה את הבשר עם בצל, ואת האורז מבשלת בישול חלקי קודם.

אבל פלפלים ותפ"א לא מבשלת קודם, מדי פעם אני מרטיבה את המילוי בנוזלים מהרוטב.

 

וגם תלוי במה מלאים - הודו וחזה עוף מתבשלים ממש מהר כשהם טחונים. אבל בקר לוקח יותר זמן.

 

שבת שלוםפרח.

אני משתמשת בבקראורה2x
לבשל שעה זה מספיק או לטגן קודם את הבשר לבד?

וואיי לא ידעתי שיש הבדלי זמן בין סוגי הטחונים
בקר טחון?לב אמיץ

אם הוא טחון, שעה זה אפילו יותר מדי.

 

לטגן/לאדות את הבשר הטחון לבד כ 7-10 דק', ואז יחד עם האורז כ-20 דק' זה זמן מספיק.

בהצלחה!

 

(ולמלא מספיק נוזלים בחלל הירק הממולא בשביל האורז שיתבשל.).

20 דק' כשהבשר כבר בתוך הירקות?אורה2x
כן. אחרי שטגנת וכו'.לב אמיץ


אני עושה עם עוף טחוןשמשי
אז לא מטגנת/מבשלת לפני
תודה רבה בנות!!אורה2x
@ברוקולי @מקום בעולם@לב אמיץ @שמשי
הסיר על האש.. בישלתי חלקית לפני שמילאתי את הירקות..
מחר נגלה איך יצא
לא מבשלת\מטגנת לפני. אם זה אורז מלא- משרה אותו כמה זמן לפני.חילזון 123


בעיקרון אני לא מכין אבל ממה שאני יודעקראנץ שוקולד

אמא שלי מבשלת את האורז בישול מלא..

ולרוב אנחנו אוכלים ממולאים רק של אורז בלי בשר..

אני מערבבת הכל בלי בישולאמת ואמונה
ממלאת בירקות לא עד הסוף ושמה ברוטב לבישול.
האורז סופח מים אז לפעמים צריך להוסיף מים בבישול.
אוהבת בעיקר עם אורז, לא מבשלת לפני.+mp8אחרונה


טונהטוב בסדר

אז עשיתי דג טונה ויצא לי יבש בטירוף...

היה לי חבל לזרוק אז פשוט מחזרתי...

שטפתי את הדג מהרוטב, פוררתי אותו, הוספתי גזר ובצל מגורדים, 3 ביצים, כף פירורי לחם, טיפוש מלח ופלפל.

טיגנתי...

יצא מושלם!!!!

ממליצה להוסיף גם חומוס משימורים ולטחון אותו בבלנדר יד, פשוט לא היה לי בבית....

נחמד!יעל מהדרום
לק"י

אלך לבשל דג טונה יותר מידי בשביל זה

בעיקרון דג טונה צריך בישול קצר, כדי שלא יתייבש.
תודהההטוב בסדר

 

כמה זה קצר?

בישלתי 20דקות אחרי רתיחה.

ושמתי מלא מים.

אני עושה עם ירקות מוקפציםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מטגנת את הירקות.
מוסיפה קוביות טונה ומערבבת מידי פעם. כשכל הטונה מחליפה צבע מכל הצדדים מכבה את האש.

אפשר לעשות גם בסגנוו מרוקאי, ואז לא זוכרת כמה זמן מבשלים. כנראה שפחות מעשרים דקות.
קינוחי כוסות - עזרהדרוגי
אני רוצה להכין קינוחי כוסות, בכללי בחיים.
אז רוצה גם מתכונים פרווה וגם חלביים.
הגבלה - פחות אוהבת פירות בקינוחים. אם יש מתכון ממש שווה אז טשקול לעשות לבעלי והאורחים אבל הרוב מחפשת בלי.
תודה רבה מראש
אם יש לך מתכון לעוגת גבינה פירוריםש.א הלוי
אפשר פשוט לסדר אותה בתוך כוסות
תחתית - ביסקוויטים מפוררים עם חמאה
שכבת גבינה
שכבת פירורים נוספת - רק לקישוט
אפשר לשדרג עם ביסקוויטים של לוטוס או עוגיות אוריאו או עוגיות שוקולד צ'יפס + חמאה
ואז למעלה תוקעים עוגיה כזה וזה חמוד מאוד
(יש לי מתכון לעוגיות אוריאו אם את רוצה)

אם את רוצה יותר פשוט מעוגת גבינה - אפשר רק קצפת (מריצ' או שמנת מתוקה + פודינג בטעם כלשהו) ופירורי עוגיות+ חמאה ליצירת שכבות.

יש מוס לעצלנים - שזה להקציף ריצ' או שמנת מתוקה ולהוסיף אליו שוקולד מומס (בקיפול זהיר שלא יהרס)
אפשר לבן ואפשר שוקולד מריר ואפשר ריבת חלב

ואם רוצים חצי חצי שמים חצי כוסית מוס בצבע אחד, מניחים באלכסון על תבנית ביצים
שמים בקירור
ואחרי שזה מתקשה שמים את המוס השני מעל
וזה נראה מגניב וטעים.


ויש מוס על בסיס ביצים שהוא יותר מסובך אבל טעים יותר לדעתי, וגם בו- את בוחרת את הטעם לפי מה שאת מוסיפה לקצף ביצים
זה בעייתי לנשים בהריון כי הביצים חיות

חשוב שתהיה בקינוח שכבה קראנצ'יתקראנץ שוקולד

ושכבה קרמית

לצורך זה אפשר להשתמש או בעוגיות שונות(אוראו, חמאה, ביסקויטים וכו) אפשר להשתמש בשברי מרנג, פירורי בצק פריך, אפשר גם שכבות של בראוניז..

לשכבה הקרמית, אפשר מוסים שונים(פירות, שוקולד לבן/חלב/מריר/ריבת חלב, קרמל וכו)

אפשר להשתמש במוס גבינה, קרם שמנת רגיל, פטיסייר ובקיצור כל מה שאוהבים...

מוסים בהמון סוגים..מקום בעולם
תודה. אשמח ליותר מפורט.דרוגי
תודה רבהדרוגיאחרונה
בישול בכמויות גדולות...לפניו ברננה!

מישהו מבין בנושא?

אשמח להתייעץ.

תכתבי פה ויענו לךט'


כמה גדולות?לב אמיץ


אפשר לומר שמבינה. מה תרצי לדעת?תודה לך ה'.


מבינה בנושא קצת..א..א..
תודה לכולם על הרצון והנכונות לעזור.לפניו ברננה!
פתאום נהייתי עסוקה, ואז התחלנו לבשל, ורק עכשיו (אחרי האירוע) נזכרתי שרציתי להתייעץ...
ההתלבטות הייתה כמה אורז להכין לחמישים איש אם יש גם תפוחי אדמה.התשובה היא קילו אם יש מישהו שזה יעזור לו... הכנו שניים ונשארו כמויות.
דווקא קילו נשמע לי מעט. אבל כנראה הכנת הרבה דבריםמודדת כובעים

אחרים, כך שמכל תוספת אכלו מעט.

קילו זה מעט אם זו התוספת היחידה+mp8אחרונה
כשיש עוד -כל אחד לוקח בערך כף, כך שזו כמות נכבדה...
פאי לימון..קראנץ שוקולד
הגדול למשפחה והקטנים/בינוניים לאורחות של אחותי..









אני רוצה אחד! הפאי האהוב עלי ברוקולי
זה מפוסטר?
נראה מדהים!!!! וטעים
חח נשלח עם ו' קראנץ שוקולד

בסוף לא הייתי צריך לפסטר אז הכנתי צרפתי רגיל...

תודה  

סגור.. אבל עד אז יגמר אז תכין חדש..ברוקולי


או שהיא תאכל את זה בדרך קראנץ שוקולד


ואווו נראה ממש טוב!!!lovely

הייתי מבקשת מתכון אבל לא יודעת כמה זה יעזור לי... כי-- איך עושים את הצורות היפות האלו למעלה?.חושב

מושלם!!11דוד11


הצהוב זה פטיסייר?ברוקולי


ממ סוג של, קרם לימון.. אבל אין בזה קורנפלור או קמח..קראנץ שוקולד

זה מבוסס על מיץ לימון שוקולד לבן וביצים.

וואווושוקו1

ואוווו נראה אדיררר

וואו נראה מעולה ובטחאמונה ואומנות
טעים כמו המראה
אפשר מתכון? זה מסובך להכנה?
מושקע. נשמח למתכוןחיל פרשים


המתכון עצמו מורכב מהספר של ערן שוורצברד ועוד מתכוןקראנץ שוקולד

שניהם עם זכויות, אבל יש המון מתכונים מעולים ברשת..

וזה בכלל לא מסובך..

יש לעוגיונטמקום בעולם
עשינו עם כמה שינויים..
אבל גם המקור טוב..
וטועמיה קראנץ שוקולד

ומגריה....11דוד11

ליקוק

תפסיק ברוקולי
או שתארגן סדנת פורום

סדנא זה רעיון טוב קראנץ שוקולד


יאללה, אתה דברים משמינים.. אני לחם מחמצתברוקולי

פחזניות ומקרונים קראנץ שוקולד


נרשמתי. רק תגידו זמן ומקום לב אמיץ


מושלם!לב אמיץ


וואווווו!abc
אי אפשר להשאר אדישים למראה !
מרשים!!!התנערי מעפר
ממה עשויה השכבה הצהובה הזאת?
ואיך היה כ״כ יציבה?

בא לי להכין...
קרם לימון ושוקולד לבןקראנץ שוקולד

זה מתכון מהספר של ערן שוורצברד..

היציבות היא מהביצים והושוקולד..

אליפות!+mp8אחרונה
מחבת של נעמןאלטלנה

 

שלא כתוב עליה שום דבר מבחינת אישורים על הציפוי, נון סטיק (שלא פולט רעלים וזה)

כדאי ?

של נעמן עצמם או של חברה שהם מייבאים?ירושלמית טרייהאחרונה

לא יודעת לגבי בריאות אלא לגבי איכות - נעמן הרגיל לא מדי איכותי. כלומר יכול להיות סבבה אבל יש מחבתות כמה רמות מעל.

גם בחנות של נעמן כמעט תמיד יש מחבתות של חברות אחרות שהן איכותיות יותר.

יש לי של food appeal, לא מהם, והיא הכי איכותית שיש לי.

יש לי של נעמן רגילה שקניתי לפסח והיא בסדר, לא מעבר לזה. בשימוש רב היא כנראה תתבלה מהר.

עוגת ביסקוויטים פרווה-חוסר במצרכים..imosh30
בחום בזה והילדים בחופש יש קצפת צמחית יש ביסקוויטים שוקולית אין אינסטנט פודינג יש למישהו מתכון איך כן נצליח להכין?
אולי להכין כדורי שוקולד?פה לקצת
אפשר להקציף את הקצפת ולהוסיף קצת שוקולית לצבע וטעםיעל מהדרוםאחרונה
אשמח למתכון לבשר מספר 5עוד כינוי
הבקשה של הבן:
הרבה בצל מטוגן
פיקנטי
בלי רסק עגבניות...
תודה!!!
אנחנו אוהביםבנימינה

לטגן בצל

לטגן את הנתח של הבשר

לבשל עם מים, חוואג', עלי דפנה, פלפל אנגלי ומלח

תודה.עוד כינוי
כבר הכנתי אתמול.
נראה מצויין.
נטעם בשבת....
לבריאות ולשובעבנימינה


אני סוגרת את הבשר מכל כיוון (לא חותכת אותו)ש.א הלויאחרונה
מוציאה, מטגנת בשמן מהבשר מלא מלא מלא בצל
אפשר להוסיף פטריות.
מחזירה את הבשר
יין לבן או אדום, אני אוהבת חצי יבש או מתוק אבל אפשר מה שיש בבית, בערך 2 כוסות
מים שיכסו
מלח, פלפל
וכמה שעות בישול על אש קטנה, בערך 3 עד שהבשר רך רך רך.