יש שבת בר מצוה לאח שלי צריכה להכין הרבה עוגות לקידוש שעושים אחרי התפילה בבוקר.
ומחפשת מתכונים לעוגות טעימות אבל לא מסובכות דחווף
יש לכם משהו?
יש שבת בר מצוה לאח שלי צריכה להכין הרבה עוגות לקידוש שעושים אחרי התפילה בבוקר.
ומחפשת מתכונים לעוגות טעימות אבל לא מסובכות דחווף
יש לכם משהו?
ולקשט מעל בג'לי וחצאי אפרסקים או חצאי מישמשים מקופסת שימורים.
מתכונים ממש טובים וקלים. לא המצאה שלי
אפשר גם בלונדיז.
עוגה אפשר לשים בכוסיות של עוגות (cup cakes) במקום בתבנית של עוגה.
עוגת שוקולד:
הכל בקערה אחת
1 ושלושת רבעי כוסות קמח
2 כוסות סוכר
שלושת רבעי כוס קקאו
1 וחצי כפיות סודה לשתיה
1 וחצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 ביצים
חצי כוס שמן (קנולה)
1 כוס מים
2 כפית וניל
מערבבים הכל, מוסיפים 1 כוס מים רותחים
מערבבים ואופים
ואוכלים J
בראוניז- מתכון של דפנה
1/2 כוס קקאו
1+1/2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כפית וניל
מערבבים הכל.
שמים בתבנית משומנת של 20X20
אופים 35-40 דקות – בחום בינוני.
חותכים לריבועים.
להכין ג'לי בכוסיות קטנות עם כפיות קטנות.
יוצא צבעוני ויפה!!!

אני כמעט איבדתי את החיים שלי בגלל קומפוט שזיפים....

קראנץ שוקולדכמובן שהכל במינון הנכון ולא בהפרזה.
פשטידת שזיפים- יש לי אחלה מתכון, לא לידי כרגע אם תרצי תכתבי לי
מנסיוני, כדאי להשאיר את השזיפים שרויים בסוכר לילה שלם ורק אחר כך לבשל, כך הסוכר נספג בפרי והריבה יוצאת איכותית יותר. לבריאות!
פעם אחרונה שהכנתי, יצא 20 ליטר - ונתתי בקבוקים מעוצבים עם היין בתור מתנות.
טיפ אישי ממני - בסוף התהליך (לפני הכנסה למקרר), תשפכי בפנים רבע כוס תה שחור חזק (תמצית) - על כל ליטר , לפני דילול - זה יאריך את חיי המדף של היין בצורה משמעותית.
פירות משכרים - מתכון פשוט וזול להכנת ליקרים ביתיים משובחים
יכול להיות שהוא גם יהיה פחות מתאים לאפיה ממושכת. אבל תמיד אפשר לנסות 
ואפשר למרוח שכבה דקה של ריבה תוצרת בית מתחת לשזיפים, זה מוסיף.
ואפשר וכדאי להוסיף גם אפרסקים ונקטרינת רכים שכבר לא מתחשק לאכול.
גם משמשים זה טוב אבל ממש מעט כי הם משתלטים על הטעם. עוגת משמש זה משהו אחר..
איך כדאי לאכסן?
מקרר? מקפיא? ארון?
זה ישרוד בכלל?
שלא יהיה לזה טעם של פריזר.
אע"פ שכשמקפיאים לקצת זמן זה פחות נורא. אבל ניילון אחד קשור היטב בלי חורים זה מינימום.
האם גבינת חלומי אפשר להכין רק במחבת? והאם צריך לשמן לפני?
וחושב שצריך לשמן, בכלל נראה לי שמטגנים אותה בשמן עמוק..
לדעתי לטבול לזמן יותר קצר ומיד להוציא.
תדללי את השוקולד בקצת שמן (קרין גורן).
שלא צריך לעצור באמצע ולקרר.
יש לכם מתכון בבקשה?
![]()
תעשי כמו בצק שוקולד צ'יפס - רגיל וקקאו.
תודה על הרעיון של הבצק.
לגבי הצורה. יש שיטה שמרדדים בצק ומניחים אחד על השני? משהו כזה
אם כבר אפשר בצק של עוגיות סבתא
או כל בצק אחר שניתן לעשות ממנו צורות
מטגנים בחמאה בצל, פטריות, מה שבא. ומתבלים בשום ומלח
מערבבים בכוס- חלב עם 2 כפות קורנפלור בערך, שופכים, מרתיחים, יוצא אחלה(:
בכל אופן, צרות של עשירים..
נראה טעים מאוד גם ככה.
עושים חיים אצלכם
.
קראנץ שוקולד
מודדת כובעיםהתחילה להראות כאילו דרסו אותה ![]()
הקפה יצאו מעולה..
חולמת.2 עוגות שוקולד\לבנות אחת על השנייה, מצופות וממולאות.

וכל דבר אחר על בסיס שמנת מתוקה מבושלת עם רכיבים אחרים במקום מוקצפת.
מוזמנת לשתף מה יצא! 
אני מכינה את הרויאל הזה עם בצק אחר, פרווה: קיש אנטיפסטי משגע - מזמינים.
השילוב האהוב עלינו: בטטות ובצל מאודים + פרמזן (שמוסיפים אחרי שהבטטות מתקררות).
אשתו של בעליאחרונהערק/ וודקה
(ביין אדום יבש הבנתי שיש ערך בריאותי ושמומלץ קצת כל יום)
טאבולה ראסההקניידלך יצאו יפים.
למה חריף?
הם מתובלים במלח, כורכום, פלפל וגריל עוף.
אפשר לעשות סלט? אולי אולי פשטידה כלשהי?
תודה!
מתואמתאולי-אולי אם יהיה לי כוח אכין קציצות. ואם לא - הפח ייהנה מהם...
תודה ושבת שלום!

אנחנו גם מכינים מקמח כוסמין אבל זה לא יוצא כל כך יפה כמו שלך...
קילו קמח
כף שמרים יבשים
2-3 כפות דבש
חצי כוס שמן
כוס מיץ ענבים
כף מלח
2-3.5 כוסות מים פושרים (לא לשים את כל הכמות בבת אחת אלא לפי הצורך)
מתפיחים שעה וחצי
מילוי: 2 טונה+רסק עגבניות קטן+מלח ומעט פלפל
עם בצל מטוגן
עובדים עם ידיים רטובות, כל פעם פותחים חתיכה של בצק, שמים באמצע מילוי וסוגרים.
מעל ביצה וקצח
הפעם מילאתי חלק מהלחמניות גם בבצל מטוגן עם גרגירי חומוס טחונים עם טחינה- יצא טעים!
*המתכון מבוסס על מתכוני גולשים מאתר של סטארקיסט עם שינויים שלי.
באים מבית הכנסת, יושבים ישר לאכול ארוחת שבת או שקודם עושים קידוש על עוגה ונס קפה?
אצלנו לרוב קידוש ועוגה ![]()
בליל שבת - קידוש וארוחה מיד אחר כך
בשבת בבוקר אם קמים לותיקין - קידוש עוגות קפה וכו'
אם הולכים לתפילה הרגילה - אז בדרך כלל זה ארוחה ישר...