
דרוש מתכון אבל פשוט וברור ולא יקר מידי
תודות

לא צריך רוויון (ניסיתי אתמול) אפשר חלב אבל יוצא קצת יבש.
איך אפשר בלי דודבנים?
*דובדבנים
*חלב סויה
אפשר ריבה טובה, לאו דווקא דובדבנים כל פרי יער חמצמץ.
לקצפת כדאי לקפל יוגורט צמחי.
של תנובה.
אפשר גם דודבנים משומרים.
אוקי אז ככה,
אבא שלי קנה מלאאאא תירס גמדי ובא לי לעשות עם זה משו טעים ממש!
כל דבר יכול לבוא בחשבון....
יאללה מתכונים!!!
לחמם רק אחרי פריסה
פתרת לי את תעלומת החיים
![]()
יראת גאולהאחרונהאיך שומרים?
מקרר, מקפיא, בחוץ?
קופסא?
במקרר/ מקפיא
מקפיאים פעם אחת את החבילה ואז כל פעם מוציאים כמה שצריך... כנ"ל קמחים למיניהם...
מה עושים עם מחית כזו?
אין בזה כמעט בכלל סוכרקראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדמשהו שיתאים לילדים בררנים ויהיה משביע. ושלא יהיה כרוך באפיה (
אין תנור).
כבר מכינים לזניה, אנטיפסטי, פשטידות למיניהן.
חשבתי להכין סלט תפ"א וביצים גדול, אבל מסתבר שהזמינו סלט כזה לסעודה שניה.
רעיונות יתקבלו בברכה
.
מודדת כובעיםעגבניה מלפפון ואולי פלפל.
וגם סלט למבוגרים, עם יותר מרכיבים.
או בעצם, בזכותך, עולה לי רעיון לחתוך ירקות שונים ולהגיש אותם בנפרד, לשמחת אלה שבסעודות האחרות לא ימצאו את עצמם בסלט שמעורבבים כל הירקות.
אבל כל אחת מכינה מעט ורצינו שיהיה מגוון.
בעיקר לילדים שלא מתחברים לפשטידות ולאנטיפסטי.
תודה.
חושבת שיש לניקי מתכון, או הבצק מולטי שלה מטוגן, עם זעתר או כמו פיצה
לכמה ילדים מספיקה פיצה אחת? אם זו פיצה אישית, יהיה לי קשה להכין בכמות המבוקשת.
מאמינה שחצי פיצה-פיצה לילד, תלוי גיל, תיאבון ומה עוד יש
את יכולה להסתכל שם, יש לה כל מיני בסגנון.. והיא גם עונה על שאלות ממש מהר
בסוף קנו פיצות אישיות לילדים..אז יש מספיק בצקים
.
אז אני אכין ביצים קשות וכמה תפ"א שנחתוך לרבעים או לפרוסות ואולי נצרף לטונה+תירס.
ותבנית או שתיים של פרוסות בטטה בתנור של שכנתי הטובה
.
שבת שלום ותודה על הרעיונות. נשמור לשבת אחרת
.
פטריות, תפוח אדמה טונה וכו'תודה לך ה'.בסוף היה כל כך הרבה אוכל שלא פתחנו את הטונה.
בבטטות האפויות נגעו בקושי, ואת הביצים והתפ"א אפילו לא הוציאו מהמקרר!
ב"ה היה שפע, וכיף.


ואיזה כלים צריך? אני ממש אשמח לעבור לייצור ביתי. הילדים אוהבים מדי פעם.
מוסיפים את כל התבלינים מחדש? חומץ מלח וכו'?
קצרים בעלמה: מרק מלפפונים טחון קר | דברים בעלמה
סלטים:
מלפפונים חתוכים לקוביות, שמיר ויוגורט.
מלפפונים, בצל, שמיר, מיץ לימון, שמן ומלח.
חוץ מזה
קראנץ נתן הוראות מדויקות
ובניקי ב.
רק מערבבים, ולתנור.
פשוט וטעים.
בהצלחה.
2 כוסות קמח
כוס ורבע סוכר (אפשר להפחית)
5 כפות קקאו
שקית סוכר וניל
שקית אבקת אפיה
2/3 כוס שמן
כוס מים (אפשר גם מיץ)
3 ביצים
מערבבים את על החומרים ואופים.
מספיק לתבנית בינונית / 3 פסים.
אפשר להכין גם ציפוי לעוגה:
ממיסים שוקולד מריר בקצפת צמחית ושופכים מעל העוגה, אחרי שהיא התקררה.
![]()
אם תרצי אעלה את המתכון.
אפשר עוגת קונקורד (דורשת השקעה..)
ובכל מקרה הכי חשוב הקישוט- את יכולה לצפות בקצפת או בשוקולד ולעטר בכל מיני שוקולדים שווים (קליקים, אצבעות שוקולד, קינדר, פסק זמן, מקופלות ועוד ועוד..)
היער השחור
טריקולד
(*תחפשי בעוגיו.נט יש לה מלא מתכונים)
חומץ וסילאן
סילאן
שמן
חדשה ישנה
ואז מהחלמונים עושים חביתות לצהריים של יום שישי
ניסנו יוצא מצויין. חום מבריק
ככל שתשימי יותר יהיה כהה יותר אך גם טעם של נס. במעט לא מרגישים את הטעם
החלבון (הלבן) "מדלל" את הביצה כשמושחים את הביצה.
בהצלחה! 


עלה למעלהעוגיות קינמון מטריפות עוגיות קינמון פרווה פשוטות קלות ועל בסיס שמן
כעכים מלוחים כעכים מלוחים לפעמים רוצים משו מלוח ולא מתוק אז...
עוגיות שוקולד ציפס- אני אוהבת להכין את המתכון שעל החב' של אופנהיימר
עוגיות ספירלה צבעוניות- http://www.matok.net/modules.php?name=News&file=article&sid=786
עוגות-
פסים של טורט שוקולד/ קפה/ תפוזים
פס שמרים
והיה מצויין לאותו יום וליום למחרת
מעבר לזה- את צודקת זה מתייבש
יעל מהדרוםאפשר להוסיף דברים קנויים:
דגני בוקר וחלב עמיד .
מנות חמות
שימורים
קרקרים
עוגות הבית
עוגיות מאפינס
שוקולד למריחה
חלבה
חטיפים
פירות שלא מתקלקלים מהר
אבוקדו
פיצוחים
מנצ'ס
אגוזים ושקדים
אלה דברים שישמרו בחום הזה ללא קירור.
בהצלחה מרובה
מה ההבדל בין זה לחלב קוקוס?
כי הבנתי שבחלב קוקוס השימורים יש מלא רכיבים מוזרים ולא בריאים...
ואם קרם קוקוס נורמלי , איפה אפשר להשיג אותו בכשרות מהודרת?
מישהו ניסה מתכון של פרגיות או חזה עוף בקרם קוקוס? זה יוצא טעים?
ראיתי פשוט מתכונים וזה נראה ממש טעים....
רק שצריך להשתמש בזה קר, ורק בחלק השומני (כשזה קר זה נפרד לשומן ונוזל).
כשמשתמשים בזה במקום שמנת נוזלית, שלא צריך להקציף, משתמשים בהכל אחרי ערבוב.
יחס 1:1
השם השני שלה זה קוקוס.
אני נדבקתי ממנה
(" חיה בקוקוס" וכאלה
)
לאזוכרת בדיוק תיחס בין הקרם למרגרינה אבל הרבה יותר בריא ויוצא טעים לגמרי!
זה זה בעצם?
יש לי בבית שמן קוקוס שכשאני קיבלתי את זה זה היה קרמי כזה ובארון זה נהיה נוזלי כמו שמן.
מה עושים עם זה? משהי יודעת???
סתם, שמן קוקוס הוא מעולה כתחליף לחמאה. בדיוק בגלל התכונה הזו שלו שדומה לחמאה: מתקשה בטמפרטורת החדר, ונוזלי בחום (בניגוד לשמן רגיל שנוזלי תמיד). אני הייתי מחליפה בשמן קוקוס הכל אלמלא זה היה כל כך יקר...
ושמן קוקוס זו תורה שלמה של מה אפשר לעשות איתו חוץ מבבישולים, למשל טיפוח הגוף והשיער.
אני84לוותר לגמרי על המרק עוף.
הבצל, השום והתיבול במתכון הזה מעולים.
אני עושה את זה "נקי" - בלי בצל ושום.
רק רביכה (מרגרינה וקמח) ואז עדשים, מים, פלפל שחור ומלח.
יוצא טעם עדין וטעים נורא.
לעדשים ירוקות אני דווקא כן מטגנת בצל ושום. אולי כי הן פחות עדינות בטעם אז זה יותר מסתדר לי.
אולי ננסה (אבל אולי עם חמאה או עם שמן זית
).
זה פשוט הרבה יותר טעים.
בספר שאריק משתמש בו יש מרגרינה במרקיםיעל מהדרוםאבל יכול להיות שזה יותר טעים.
אבל כשזה רק לטיגון זה נראה לי מזעזע, זה מפעם, כשחשבו שמרגרינה זה בריא.
אבל ברביכה פשוט אי אפשר להשוות את הטעם של שמן לעומת מרגרינה, אז אני נכנעת. זה גם לא נורא, פינה אחת על סיר גדול.
גם במרק עדשים אעפ שהוא סמיך גם ככה מרגישים הבדל משמעותי בטעם וגם קצת במרקם.
קראנץ שוקולדכל המסעדות המובחרות וגם כאלה של מישלן משתמשות בכמויות של חמאה באוכל..
למשל הפירה של רובושון מכיל כמה מאות גרמים של חמאה, מנה שבזכותה הוא זכה במישלן..
לנו יש את המגבלה של החלב ובשר אבל אם לא, האוכל שלנו היה משתדרג בכמה רמות אם היינו יכולים להכניס אליו חמאה ושמנת ![]()
הכנתי פעם וזללתי חצי סיר ![]()
לא החמאה של תנובה, חמאה הולנדית/שוויצרית- צהובה, היא גם טעימה יותר ![]()
מודדת כובעים
סוכריות עדשיםהעדשים בעצמן מוציאות בבישול כזה מין חומר מסמיך.
בתבשיל עדשים בלי נוזלים, ברור שאין צורך.
עדשים כתומות לא צריכות השריה ומתבשלות תוך 20 דק' בערך.
את הירוקות אני לא משרה (אבל זה אפשרי ואנשים עושים את זה) ובלי ההשריה הבישול לוקח בערך 40-50 דק'.
ויש גם את השחורות הקטנות (אני משתמשת בהן לסלט בורגול, מג'דרה או כתוספת למרק עדשים חומות) שהבישול שלהן הוא כחצי שעה.
בכל מקרה, ככל שהעדשים פחות טריות זמן הבישול יהיה ארוך יותר. (וזה נכון לכל סוגי הקטניות).
קראנץ שוקולדיש לכם תפריט קבוע לשבתות או שזה משתנה?
לב אמיץאני מכירה אותם מבושלים ברוטב עגבניות כמו של פלפלים ממולאים טעים![]()
האם יש סגול מתחת ל-ס' ול-פ, או, לחילופין פתח? והאם ה-ו' מנוקדת בשורוק או בחולם?