שרשור חדש
עוגת היער השחורabc
בא לי לפנק ולהתפנק
דרוש מתכון אבל פשוט וברור ולא יקר מידי

תודות
יש לקרין גורן, העוגות שלה יוצאות מוצלחות..קראנץ שוקולד


כן.. האמת ניגשתי לחפש אצל דבר ראשוןabc
אבל העניין שם עם הדובדבנים ומלא שמנת ובטורטים יש רויון ועוד כאלה שאני לא משתמשת
חשבתי אולי יש משהו יותר פשוט
וגם (למרות שזה ממש לא אותו דבר) איך אפשר להפוך לפרווה?
ע.י.צ'יאל

לא צריך רוויון (ניסיתי אתמול) אפשר חלב אבל יוצא קצת יבש.

איך אפשר בלי דודבנים?

ע.י.צ'יאל

*דובדבנים

*חלב סויה

לא אי אפשר בלי דובדבניםabc
רק חשבתי אולי יש כאלה מסוכרים או מלית מוכנה
ע.י.צ'יאל

אפשר ריבה טובה, לאו דווקא דובדבנים כל פרי יער חמצמץ.

לקצפת כדאי לקפל יוגורט צמחי.

אז נחפש משהוabc
מה זה יוגורט צמחי?
ע.י.צ'יאל

של תנובה.

אפשר גם דודבנים משומרים.

מוכרים בשימורים..קראנץ שוקולדאחרונה


תירס גמדיבראבו

אוקי אז ככה,

אבא שלי קנה מלאאאא תירס גמדי ובא לי לעשות עם זה משו טעים ממש!

כל דבר יכול לבוא בחשבון....

יאללה מתכונים!!!

להכניס למוקפץשמשי
המממממם, נשמע טוב!בראבו


אפשר בבורגול גזר גמדישוקו1


וגם ברוטב של קוסקוסשוקו1


הכי טעים לאכול ככה בלי כלום!!abcאחרונה
לפעמים מכינה בתנור עם קצת מלח גס ופלפל שחור גרוס יוצא טעיםםם!
וזה מתאים ליד כל תוספת - אורז/פירה וכו'
אפייה מוקדמת לפשטידהפשוט_
שלום!
אני צריך להכין פשטידות ומספר דברים נוספים למחר
אך לא בטוח שאספיק
אני יודע שאפשר לאפות ולשים במקרר
השאלה היא אם אני רוצה אותם טריות ממש
לעשות את הבלילה ואחרי זה חצי אפייה ואז לשמור במקרר?
או להכין את הבלילה ורק לאפות ביום שאחרי זה יהיה טוב?
מה עדיף?
לאפות לפני ולחמםט'
פשטידה לא אפויה מוציאה נוזלים ותאבד מהטעם, המרקם והגובה.
לדעתייראת גאולה
לאפות לגמרי או כמעט לגמרי, ומחר לחמם בתנור (אפשר ומומלץ אחרי הפריסה).
זה רעיון אדיר!!!!מודדת כובעים

לחמם רק אחרי פריסה

 

פתרת לי את תעלומת החיים מתפלפל חושב כאילו מוציא לשון

לא המצאתי אותויראת גאולהאחרונה
קראתי בהרבה מתכונים, לפרוס אחרי קירור (כי הפשטידה מתפרקת כשהיא עדיין חמה), ולחמם שוב אח"כ.
שמרים יבשים- אחת ולתמידשלומית2

איך שומרים?

מקרר, מקפיא, בחוץ?

קופסא?

אנחנו בקופסא במקררפה לקצת
לא בחוץברוקולי

במקרר/ מקפיא

 

 

אפשרי מקרר,פופקוו
משאירה בשקית ועוטפת בשקית סנדויץ'
בקופסה סגורה בארוןקראנץ שוקולד
הקירור מוריד להם את האפקט..
^^ לא במקרר/מקפיאאורה2x
אם אתם מקפיאים ומפשירים ומקפיאים ומפשירים - השמרים נרטבים מהלחות ומתקלקלים!
לשמור בארון מוצל בקופסא הרמטית או שקית אטומה.
(שמרים יבשים)
למה להקפיא ולהפשיר שוב ושוב?ג'נדס

מקפיאים פעם אחת את החבילה ואז כל פעם מוציאים כמה שצריך... כנ"ל קמחים למיניהם...

הכוונה כל פעם שאת מוציאה קצת זה הפשרהאורה2x
מקפיאג'נדס
בקופסא במקפיאיראת גאולה
זה מה שכתוב עליהם, לא?
שומרת במקרר. לפעמים גם מחוץ למקרר אם זה לא להרבה זמן.חילזון 123


ךקונדיטורית אמרה לי פעם שאין שום בעיה לשמור..א..א..
שמרים מחוץ למקרר
במקרריעל מהדרוםאחרונה
לק"י

פסח אחד שמרתי מחוץ למקרר, ואחרי פסח השמרים כבר לא עבדו.
אבל לא בדקתי אם עבר התאריך או משהו, אז לא יודעת בוודאות שזה קשור.
מושט - עם ציפוי ולא רוטב בתנור- טיפים הצעות לציפויים יתקבלואניוהוא
במהירות אם אפשר.. תודה
אצלנו אוהביםעדינות
מערבבת רסק עגבניות עם מעט מים. מתבלת במלח ושום. (זה לא נוזלי) שמה שכבה מהרסק על כל דג, ולמעלה מניחה יפה טבעות בצל ופרוסות עגבניה.הדג יוצא כך רך וטעים ובלי רוטב
נשמע מעניין!אניוהוא
כמה זמן בתנור?
חצי שעה בערך.עדינות
מלח, פלפל, שום ושמן זיתש.א הלוי
או עשבי תיבול שונים קצוצים הייטב יחד+ שום כתוב ושמן זית
ל7-8 דקות בתנור
פרורי לחם ואפיה ממש קצרהחילזון 123


בלי תיבול?אניוהוא
אפשר כמו שניצלאנונימיותאחרונה


רגע לפני סוף עונת הדובדבנים(הקצרה מדי) :/קראנץ שוקולד

מכין מחית שיהיה להמשך השנה
 

נראה שווה!!ט'


קראנץ שוקולד
זהו זה הולך עכשיו לשנת חורף המקפיא..

שווה ממש!לב אמיץאחרונה


מחית? זה לא ריבה?מודדת כובעים

מה עושים עם מחית כזו?

לא אין בזה כמעט בכלל סוכרקראנץ שוקולד
יש ממש מעט שיעזור לשימור ומעט מיץ לימון..
מכינים עם זה מוסים, ציפויים לעוגות קרות, קרמים ועוד..
אה וגם מרמלדה ומרשמלו קראנץ שוקולד
מתכון?חיג
איך מכינים?! יש לי מלא דובדבנים שעוד מעט מרקיבים.
מגלענים, מעבירים לסירקראנץ שוקולד
מוסיפים חצי/רבע כוס סוכר ומיץ מלימון סחוט..
טוחנים הכל בבלנדר מוט ומצמצמים על הגז מעט עד שמסמיך,מקררים ומעבירים לקופסה ושמים במקפיא..
רבע/חצי כוס סוכר על כמה דובדבנים?חיג
לא שקלתי מניח שהיו בסביבות קילו וחציקראנץ שוקולד
מחפשת רעיון לסעודה שלישיתלב אמיץ

משהו שיתאים לילדים בררנים ויהיה משביע. ושלא יהיה כרוך באפיה (עצוב אין תנור).

 

כבר מכינים לזניה, אנטיפסטי, פשטידות למיניהן.

חשבתי להכין סלט תפ"א וביצים גדול, אבל מסתבר שהזמינו סלט כזה לסעודה שניה.

 

רעיונות יתקבלו בברכה חיוך.

נראה ממש מספיק, תכיני סלט "ילדים" מודדת כובעים

עגבניה מלפפון ואולי פלפל.

 

וגם סלט למבוגרים, עם יותר מרכיבים.

 

 

כן, נכין סלט כמובן.לב אמיץ

או בעצם, בזכותך, עולה  לי רעיון  לחתוך ירקות שונים ולהגיש אותם בנפרד, לשמחת אלה שבסעודות האחרות לא ימצאו את עצמם בסלט שמעורבבים כל הירקות.

 

אבל כל אחת מכינה מעט ורצינו שיהיה מגוון.

 

בעיקר לילדים שלא מתחברים לפשטידות ולאנטיפסטי.

 

תודה.

פיצה במחבת אולי?לאידעת

חושבת שיש לניקי מתכון, או הבצק מולטי שלה מטוגן, עם זעתר או כמו פיצה 

רעיון! תודה. אבל בטח אצטרך להכין הרבה כאלה?לב אמיץ

לכמה ילדים מספיקה פיצה אחת? אם זו פיצה אישית, יהיה לי קשה להכין בכמות המבוקשת.

אין לי מושג..לאידעת

מאמינה שחצי פיצה-פיצה לילד, תלוי גיל, תיאבון ומה עוד יש

את יכולה להסתכל שם, יש לה כל מיני בסגנון.. והיא גם עונה על שאלות ממש מהר

ממש תודה.לב אמיץ


מה עם לחמניות + סלטים?O.K
בד"כ לא אוכלים הרבה בסד" ש
ואפשר לשים סלט טונה (אם אוהבים)
ואם מותר לכם לחמם רוטב אז פסטה
גם אורז יכול להיות טוב, לילדים פחות איכפת אם זה "מתאים" או "לא מתאים" לסד"ש
ואפשר גם בורקס קנוי
צודקת. נשים גם טונה. תודה.לב אמיץ


בלינצסיםמקום בעולם
תודה לכולן.לב אמיץ

בסוף קנו פיצות אישיות לילדים..אז יש מספיק בצקים חיוך.

 

אז אני אכין ביצים קשות וכמה תפ"א שנחתוך לרבעים או לפרוסות ואולי נצרף לטונה+תירס.

ותבנית או שתיים של פרוסות בטטה בתנור של שכנתי הטובה נשיקה.

 

שבת שלום ותודה על הרעיונות. נשמור לשבת אחרת חיוך.

בלינצ'ס עם פטריות, סלט פסטה, סלט בורגול.44444
לקנות בורקסים פטריות, תפוח אדמה טונה וכו'תודה לך ה'.


תודה לכן.לב אמיץאחרונה

בסוף היה כל כך הרבה אוכל שלא פתחנו את הטונה.

 

בבטטות האפויות נגעו בקושי, ואת  הביצים והתפ"א אפילו לא הוציאו מהמקרר!

 

ב"ה היה שפע, וכיף.

 

למעוניינים- קישור לאתר חביב שמצאתי (סוגשל פרסומת)אורה2x
אני יודעת שבדרכ כשמחפשים מתכון באינטרנט אז נכנסים לתוצאות הראשונות שגוגל נותן וגמרנו.
אבל אם אתם לא מחפשים מתכון ספציפי ובא לכם "ספר בישול" אז גיליתי אתר ממש נוח לשימוש, אפשר לחזור בקלות לרשימת המצרכים, יש שם אופציה מגניבה של טיימר ובכלל התפריט וכל השימוש באתר ממש נעימים!
מתכון פוקאצ'ה עם ירקות קלויים וגבינת פטה
תהנו


זה אתר של אסם כנראה, אז לא להתרגש כשבכל מתכון בערך צריך מוצר של אסם...
ואין לי אחוזים שם
רעיון מה עושים עם הרבההה מלפפוניםהרש


מוכרים לסיטונאיאריק מהדרום


מלפפונים חמוצים😋מחכה ומצפה
צזיקי!יום מאיר
מלפפונים עם חומץ ובצלטוב בסדר


איזה גודל?..א..א..
אם זה הקטנים אפשר לעשות מלפפונים חמוצים.מאוד פשוט
איך את מכינה?לב אמיץ

ואיזה כלים צריך? אני ממש אשמח לעבור לייצור ביתי. הילדים אוהבים מדי פעם.

מה שצריך..א..א..
זה צנצנת זכוכית עם מכסה
מלפפונים עדיף הקטנים
פלפל אנגלי
שמיר-לא חייב
את שמה את המלפפונים בצנצנת על כל כוס מים כף מלח אפשר קצת פחות
חומץ
אחרי כמה ימים זה יתחיל להתסיס להחליף את המים עם כל התהליך
ואז עוד כמה ימים עד שנהיה מוכן לאכילה
וכל פעם שמחליפים את המיםלב אמיץ

מוסיפים את כל התבלינים מחדש? חומץ מלח וכו'?

תודה רבה!לב אמיץ


בשמחה..א..א..
כמה רעיונות:מ.א.אחרונה

קצרים בעלמה: מרק מלפפונים טחון קר | דברים בעלמה

 

סלטים:

מלפפונים חתוכים לקוביות, שמיר ויוגורט.

מלפפונים, בצל, שמיר, מיץ לימון, שמן ומלח.

מישהו פהההה???אורה2x
איך עושים קצפת משמנת מתוקה חלבית?
סתם להקציף עם אינסטנט פודינג?

@קראנץ שוקולד
@ברוקולי
@יעל מהדרום
@ט'
@לב אמיץ
@מודדת כובעים
@עוד אנשים חכמים
כן, רצוי עם מעט חלב שלא תצא סמיכה מדיקראנץ שוקולד
ולא להקציף הרבה שלא תצא קשה מדי..
תודה! כמה אינסטנט?אורה2x
שקית אחת.. על קופסת שמנת וכוס חלב..קראנץ שוקולד
ואםשר להוסיף איזה כף או שתיים של סוכר אם רוצים טיפה יותר מתיקות..
אפשר גם להוסיף טעמים שונים לקצפת כמו שוקו, פירות וכו.
פודינג הוא מתוק. הסוכר מיותר לטעמיברוקולי

 

חוץ מזה

קראנץ נתן הוראות מדויקות

 

הוא עדין לדעתי לפעמים אני מוסיף מעט סוכרקראנץ שוקולד
בפרט אם הקצפת דומיננטית בעוגה..
תודה רבה! יצא טעיםאורה2x
לא שמתי סוכר בסוף.
היא יצאה יחסית רכה, זה בגלל שחם? היא תתקשה במקרר עד הערב?
מה זה יחסית רכה? יציבה אבל?קראנץ שוקולד
אם את הופכת את הקערה היא נשפכת?
אחרת זה בעייתי בםריסה או שתצטרכו לאכול את זה קפוא..
לא חייב פודינג..א..א..אחרונה
אפשר ע ם גבינה וסוכר ותמצית וניל קצת
אשמח למתכונים לעוגות קלות שלא דורשות הרבהבלהבלה
אבל שיצאו טוב שגם ילדים יאכלו. אני צריכה כמות גדולה של עוגות אז אשמח לכמה שיותר מתכונים.
יש הרבה מתכונים ברשת. בעיקר ב"מתכונים ב 10 דקות"אנונימוס

ובניקי ב.

רק מערבבים, ולתנור.

פשוט וטעים.

 

בהצלחה.

מתכון לעוגת שוקולד פשוטההשם שלי

2 כוסות קמח

כוס ורבע סוכר (אפשר להפחית)

5 כפות קקאו

שקית סוכר וניל

שקית אבקת אפיה

2/3 כוס שמן

כוס מים (אפשר גם מיץ)

3 ביצים

 

מערבבים את על החומרים ואופים.

 

מספיק לתבנית בינונית / 3 פסים.

 

אפשר להכין גם ציפוי לעוגה:

ממיסים שוקולד מריר בקצפת צמחית ושופכים מעל העוגה, אחרי שהיא התקררה.

תודהבלהבלה
יש מתכון שקוראים לו 1234ניקיתוש
4 ביצים
2 כוסות סוכר, אפשר פחות תכלס.
3 כוסות קמח
1 כוס שמן
1 כוס נוזלים, מים , מיץ תפוזים/לימון.
1 א.א
הסדר: ביצים וסוכר להוסיף שמן להוסיף קמח וא.א. ונוזלים.
זה טוב לעוגת שיש. זה טוב לעוגת תפוזים.
אפשר עם קליפות מסוכרות, או חתיכות תפוחים.
מוסיפה שאני צריכה פרווהבלהבלהאחרונה
למישו יש מתכון לעוגיות קלילות וטעימות?חסוי..


מה שבחתימה שלייעל מהדרום
לק"י

אבל לשים לפחות כוס שמן, ולא 3/4.

אפשר לשטח את רוב הבצק בתבנית, למרוח ממרח כלשהו, שוקולד מגורד/ חלווה מפוררת וכו', ומעל לפורר את שאר הבצק.
אחרי האפיה לחתוך לריבועים.

אפשר להכין מהבצק עוגיות שוקולד צ'יפס.
איזה מיץ צריך לשים????חסוי..


מיץ תפוזים או מיםיעל מהדרום
וואו! אין עלייך!!! תודה ענקית!!!חסוי..אחרונה

נשיקה

מתכון לעוגת יומולדת שווהאבןישראל
יש רעיון לעוגה יפה עם קצפת חלבית/ פרוווה ועם שוקולד לכבוד יום הולדת לבעלי?
עוגת שכבות עם קצפת בין שכבה לשכבהיעל מהדרום
לק"י

"סתם" עוגה שמצפים בשוקולד ומקשטים בקצפת.
רולדה
אשמח למתכוןאבןישראל
תודה!
מתכון למה? אפשר לגגל פשוטיעל מהדרום
מחפשת מתכון מוצלח שנוסהאבןישראל
לא טובה בלחפש מתכונים ברשת.
תודה בכל אופן
היער השחורקראנץ שוקולד
תחפשי מתכון של קרין גורן.. עוגה קלילה..
אחפש מתכוןאבןישראל
תודה
אני עשיתי עוגבת..א..א..
קפץ..א..א..
עשיתי עוגת שכבות ליומהולדת של בעלי
הכנתי 3 עוגות טורט פשוטות 2 שוקולד ואחד לבנה פשוטה
סידרתי אחת על השניה שוקולד לבן שוקולד בין לבין ריץ בטעמים קפה .שוקולד עדין לא עם הרבה קקאו.
מצפה את העוגה גם בריץ
ומעל שוקולד מגורד או דובדבנים או תותים.
יצא יפה ומרשים
רעיון טובאבןישראל
תודה!
אפשר עוגת מוס. יש מתכון מעולה (אפילו פרווה) של בן- עמי.~moriya~

אם תרצי אעלה את המתכון.

אפשר עוגת קונקורד (דורשת השקעה..)

ובכל מקרה הכי חשוב הקישוט- את יכולה לצפות בקצפת או בשוקולד ולעטר בכל מיני שוקולדים שווים (קליקים, אצבעות שוקולד, קינדר, פסק זמן, מקופלות ועוד ועוד..)

תסתכלי באתר של השף הלבן...חן טוהר


קצת רעיונותאנונימיות

היער השחור 

טריקולד

(*תחפשי בעוגיו.נט יש לה מלא מתכונים)

מתכון מנצח שתמיד מתחסל אצלנו, והבונוס: פרווה!!נעם א-ל
עוגת יום הולדת:

1.5 כוסות קמח
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
150 מ"ל קצפת צמחית
180 מעלות כ40 דקות.
לציפוי:
100 מ"ל קצפת שנשארה, עם שוקולד מריר
והגרסא החלבית שלה-שמנת במקום קצפת צמחית.מוריהאחרונה
ושוקולד חלב במקום שוקולד מריר.
השחמת חלותנעם-7
פעם שמעתי שאם רוצים לתתלחלה גוון חום מבריק יש להוסיף משהו לביצה שמורחים.
מה זה המשהו שמוסיפים?
שמעתי כמה אפשרויות:טוב בסדר

חומץ וסילאן

סילאן 

שמן

אני מוסיפה...סוס2
מעט שמן, מעט סוכר רגיל, ומדללת במעט מים.
יוצא שחום מהמם!
^^שאלה .ללא ביצה.רק מה שרשמת..א..א..
כמובן עם ביצה שלימה..סוס2
די היה ברור לי מאליו...
מה, אף אחד לא שם תה, רק אמא שלי??ירושלמית טרייה
היינו שמים על עוגות שמרים. לא אפינו אז כמעט חלות.
מופתעת!
אני אנסה את זה מחר בע''החדשה ישנה
זה בלי ביצה? או מעורבב עם ביצה?
עם ביצה, ממש טיפה, מעורבב עם הביצהירושלמית טרייה
מה שאני עושה כדי שיצא חום יפהחדשה ישנה
אני משתמשת רק בחלמון של הביצה ומוסיפה לו 2 טיפות של שמן. יוצא מהמם!
הבעיה זה להיתקע אח''כ עם כל החלבונים , בסוף אני זורקת וכואב לי הלב.. אז אני מעדיפה לעשות חלות בהירות ולא לזרוק.. אלא אם כן יש מה לעשות עם החלבונים..
אני מכירה שהחלבון הוא שזה שעושה שחום..+שמן זיתחבוי

 

ואז מהחלמונים עושים חביתות לצהריים של יום שישי

למה לזרוק? יש המון מה לעשות ים חלבוניםקראנץ שוקולד
מרנגים, פבלובות, טורטים ועוד..
נכון.. אבל כשזה בתוך כל ההכנותחדשה ישנה
לשבת
. בישולים, ניקיונות וצריך להספיק לפני שהצוציק חוזר מהמעון.. אז אני לא מחפשת מה להוסיף.. במיוחד עוגות וקינוחים זה דבר שלוקח לי המון זמן...
אז מידי פעם אני עושה חסד עם הביצה ונותנת לה את הכבוד שלה.. אבל בגדול, ישר לכיור😐
אפשר לשמור חלבונים במקרר עם מעט מלח מכוסיםרבה אמונתך!
זה הופך אותם למוצלחים יותר בהקצפה
במאפיות מוסיפים מעט אבקת נס קפה לביצהחבוי

 

ניסנו יוצא מצויין. חום מבריק

 

ככל שתשימי יותר יהיה כהה יותר אך גם טעם של נס. במעט לא מרגישים את הטעם

אפשר להשתמש רק בחלמון (הצהוב) של הביצה.תולעת השניאחרונה

החלבון (הלבן) "מדלל" את הביצה כשמושחים את הביצה.

 

בהצלחה!

אשמח לרעיונות (ומתכונים) לפינוקים לשבוע של מילואיםמחכה ומצפה
בעלי יוצא עוד מעט לשבוע מילואים אשמח לרעיונות בעיקר לעוגות/עוגיות איך אפשר לפנק אותו..
הבנתי שזה בסיס עם תנאים לא משו אז זה צריך דברים שלא דורשים קירור או תנאים טובים...
כמובן שאני יביא לו בקופסאות (שלא אכפת לי שיאבדו..)

חשבתי על עוגיות שוקולדציפס. צריכה עוד..
אפשר גם דברים בריאים

תודה
בצק פריך- אפשר לגוון בויעל מהדרום
גרנולה או עוגיות גרנולהמישהי אחת...


גרנולה ביתית זה טעים.... קרקרים ביתייםאני84
עוגיות קוואקר עם שוקו ציפס ממש מוצלחותעלה למעלה
מערבבים טוב: 2 ביצים, כוס שמן וכוס סוכר.
ואחרי זה מוסיפים: כפית וחצי קינמון, כפית אבקת אפייה, 3 כוסות קוואקר וכוס ושליש קמח.
ואז בסוף מוסיפה שוקו ציפס/צימוקים/אגוזים מה שבאלך(:
כמה שאוהבים אצלנו--שוגי

עוגיות קינמון מטריפות עוגיות קינמון פרווה פשוטות קלות ועל בסיס שמן

כעכים מלוחים כעכים מלוחים לפעמים רוצים משו מלוח ולא מתוק אז...

עוגיות שוקולד ציפס- אני אוהבת להכין את המתכון שעל החב' של אופנהיימר

עוגיות ספירלה צבעוניות- http://www.matok.net/modules.php?name=News&file=article&sid=786

 

עוגות-

פסים של טורט שוקולד/ קפה/ תפוזים

פס שמרים

 

 

שמרים מתייבש מהר מחוץ להקפאהיעל מהדרום
מניסיון לקחתי איתי למחנות וטיולים פס שמרים קפואשוגי

והיה מצויין לאותו יום וליום למחרת

מעבר לזה- את צודקת זה מתייבש

אפשר להשתמש בקמח שמרים קנוירבה אמונתך!אחרונה
ואז זה נשמר טרי קצת יותר (ומכיל חומרים משמרים כמובן..)
תודה על הקישור לעוגיות קינמוןחדשה ישנה
יצא ממש טעים וכלום הכנה!!
שני מתכונים שאני אוהבתצביה22
בריאים ומשביעים, ואפשר לשמור גם בלי קירור כמה ימים

http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3100075,00.html

עוגיות ביסקוטי
מנסה שוב לשלוח את הקישור הראשוןצביה22
http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3100075,00.html

לא הולך לי, את יכולה להעתיק מה שעלה פה לשורת הכתובת ואולי ככה זה יעבוד.
תודה! אשמח לעוד..מחכה ומצפה
רעיונותבשמחה-תמיד
עוגיות מושלגות,
בראוניז,
קצפיות,
סתם להכין גרנולה ולשלוח בקופסא.

בהצלחה
מוסיפהשקיעת ערביים

אפשר להוסיף דברים קנויים:

דגני בוקר וחלב עמיד .

מנות חמות 

שימורים

קרקרים

 עוגות הבית

עוגיות מאפינס

שוקולד למריחה 

חלבה

חטיפים

פירות שלא מתקלקלים מהר

אבוקדו

פיצוחים

מנצ'ס

אגוזים ושקדים

אלה דברים שישמרו בחום הזה ללא קירור.

 

בהצלחה מרובה

 

אמנם לא מתכון, אבל נראה לי שפיצוחים יתקבלו בברכהיום מאיר
אבל תקני כאלה מעולים וטריים, לא משקית בסופר...
מכתבי הערכה ותמיכהאריאל שא


מישהו מבין בקרם קוקוס?תתתת

מה ההבדל בין זה לחלב קוקוס?

כי הבנתי שבחלב קוקוס השימורים יש מלא רכיבים מוזרים ולא בריאים...

 

ואם קרם קוקוס נורמלי , איפה אפשר להשיג אותו בכשרות מהודרת?

 

מישהו ניסה מתכון של פרגיות או חזה עוף בקרם קוקוס? זה יוצא טעים?

 

ראיתי פשוט מתכונים וזה נראה ממש טעים....

אחוזי שומןברוקולי
כמו ההבדל בין חלב לשמנת
ההבדלבשמחה-תמיד
קרם קוקוס טעים ועשיר, החלב די מגעיל...

אני משתמשת בזה לקינוחים כתחליף לשמנת (כשהשמנת מיועדת למרקם ולא להקצפה..)
כשהשמנת מיועדת להקצפה אפשר גםניל"ס

רק שצריך להשתמש בזה קר, ורק בחלק השומני (כשזה קר זה נפרד לשומן ונוזל).

כשמשתמשים בזה במקום שמנת נוזלית, שלא צריך להקציף, משתמשים בהכל אחרי ערבוב.

יחס 1:1

אמא שלי.בימאית דמיונות

השם השני שלה זה קוקוס.

אני נדבקתי ממנה

(" חיה בקוקוס" וכאלהקורץ)

במקום מרגרינה במתכוניםשוני

לאזוכרת בדיוק תיחס בין הקרם למרגרינה אבל הרבה יותר בריא ויוצא טעים לגמרי!

תפוא מוקרמיםהשני
אני הכנתי תפוא מוקרמים עם מי קוקוס ויצא מעולה.
פורסים תפוא מערבבים בכלי מי קוקוס,מלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט.
אפיתי עד שהתפוא התרככו יצא מעדן!!!
אפשר להקציף קרם קוקוס?עלה למעלה
כאילו במקום קרם משמנת קרם מקרם קוקוס?
ומה זה שמן קוקוס?אם+7

זה זה בעצם?

יש לי בבית שמן קוקוס שכשאני קיבלתי את זה זה היה קרמי כזה ובארון זה נהיה נוזלי כמו שמן.

מה עושים עם זה? משהי יודעת???

מעבירים אליי!!!!ניל"ס

סתם, שמן קוקוס הוא מעולה כתחליף לחמאה. בדיוק בגלל התכונה הזו שלו שדומה לחמאה: מתקשה בטמפרטורת החדר, ונוזלי בחום (בניגוד לשמן רגיל שנוזלי תמיד). אני הייתי מחליפה בשמן קוקוס הכל אלמלא זה היה כל כך יקר...

 

ושמן קוקוס זו תורה שלמה של מה אפשר לעשות איתו חוץ מבבישולים, למשל טיפוח הגוף והשיער.

איך משתמשים בו כתחליף לחמאה?עלה למעלה
כתחליף לחמאה מומסת..מקום בעולםאחרונה
אם אני לא טועה, זה כמעט יחס שווה של גרמים..
מרק עדשים אדומותאריק מהדרום

בטח המזגן ממש מקרר שיש מרק בחום...אני84
לבריאות נראה טעים👍
זה פשוט מתכון מאוד זול שמצאתיאריק מהדרום
כל הסיר פחות מעשרה שקלים.
נו.. אז מה המתכון? ;)בכל דרכך דעהו!


כמו בספר מטעמי הבית היהודיאריק מהדרום
לטגן שני בצלים ושמונה שיני שום עד שיזהיבו.
להוסיף 6 כוסות מים ו2.5 כוסות עדשים אדומות.
להוסיף קצת מלח, פלפל,כמון, חוואג' ושלוש כפות אבקת מרק עוף.
לבשל עשרים דקות.
זהו.
(בספר כתוב גם להוסיף קרוטונים)
אפשרלב אמיץ

לוותר לגמרי על המרק עוף. 

הבצל, השום והתיבול במתכון הזה מעולים.

^^^^לגמרי לא צריך אבקת מרקירושלמית טרייה

אני עושה את זה "נקי" - בלי בצל ושום.

רק רביכה (מרגרינה וקמח) ואז עדשים, מים, פלפל שחור ומלח.

יוצא טעם עדין וטעים נורא.

 

לעדשים ירוקות אני דווקא כן מטגנת בצל ושום. אולי כי הן פחות עדינות בטעם אז זה יותר מסתדר לי.

מעניין הרביכה.לב אמיץ

אולי ננסה (אבל אולי עם חמאה או עם שמן זית חיוך).

צריך לערבב עד שיהיה קצת אפויירושלמית טרייה
ואז זה נותן טעם נהדר.
זה נשרף ברגע אז זה קטע קצת מעצבן, לעמוד ולהשגיח ליד הסיר.

אפשר עם שמן, ואם מטגנים בצל אז אפשר להוסיף קמח אחרי שהבצל מטוגן מספיק. זה יותר נחמד כי לא נשארים גושים. אבל עם שמן זית זה כבר משמעותית פחות טעים..
למה מרגרינה במרק?!יעל מהדרום
שששש אני לא מגלה את זה, לא מרשה לבעלי להסתכל בשלב הזה.ירושלמית טרייה

זה פשוט הרבה יותר טעים.

בספר שאריק משתמש בו יש מרגרינה במרקיםיעל מהדרום
לק"י

לא מבינה את הקטע.
שם זה לשימוש כמו שמן...כך חשבתי לפחות.
אולי זה יוצר רביכה בעצם?!

ומרק עדשים סמיך בפני עצמו.
אם לא שמים קמח אז זה לא רביכה..ירושלמית טרייה

אבל יכול להיות שזה יותר טעים.

אבל כשזה רק לטיגון זה נראה לי מזעזע, זה מפעם, כשחשבו שמרגרינה זה בריא.

אבל ברביכה פשוט אי אפשר להשוות את הטעם של שמן לעומת מרגרינה, אז אני נכנעת. זה גם לא נורא, פינה אחת על סיר גדול.

 

גם במרק עדשים אעפ שהוא סמיך גם ככה מרגישים הבדל משמעותי בטעם וגם קצת במרקם.

כן..רוצה רושם שזה בגלל שזה ספר ישןיעל מהדרום
נגלה לך סוד? קראנץ שוקולד

כל המסעדות המובחרות וגם כאלה של מישלן משתמשות בכמויות של חמאה באוכל..

למשל הפירה של רובושון מכיל כמה מאות גרמים של חמאה, מנה שבזכותה הוא זכה במישלן..

לנו יש את המגבלה של החלב ובשר אבל אם לא, האוכל שלנו היה משתדרג בכמה רמות אם היינו יכולים להכניס אליו חמאה ושמנת מת

פוי פירה עם חמאה! מה רע בבצל מטוגן בשמן?!יעל מהדרום
הכי טעים שיש, זה מעדן ועושה אותו קטיפתי במיוחד..קראנץ שוקולד

הכנתי פעם וזללתי חצי סיר מוציא לשון

אגב בחמאה איכותית יש המון ערכים תזונתיים..קראנץ שוקולד

לא החמאה של תנובה, חמאה הולנדית/שוויצרית- צהובה, היא גם טעימה יותר ליקוק

לא מגרה אותי האמתיעל מהדרום
שלא מצליחים לעבור בגוף מרוב שומן רווי וכולסטרול מודדת כובעים


הרסת אותיסוכריות עדשים
^^ גם אני פעם טעמתי וכמעט הקאתי..חדשה ישנה
זה שמנוני כזה..עעע
בספר הזה יש מרגרינה בכל דברסוכריות עדשים
כולל בחלות או בעוגות בחושות. נוראי.. באמת נראה בגלל שהוא ספר ישן..
אני גם חושבתיעל מהדרום
לדעתי לעדשים אין צורך ברביכהחילזון 123

העדשים בעצמן מוציאות בבישול כזה מין חומר מסמיך.

אני גם חושבתיעל מהדרום
במרק אולי בכל זאת יש מקום לרביכה.לב אמיץ

בתבשיל עדשים בלי נוזלים, ברור שאין צורך.

טוב: ) לטעמי האישי זה מיותר.וסתם הורס את ה"בריאות" של המרקחילזון 123


עדשים זה לא בישול ארוך והשריות וכו??העוגב
לא משתמשת רק בגלל זה, לקחת קפוא או רגיל?
עדשים כתומות יבשות לא דורשות השריה ולא בישול ארוךיעל מהדרום
לק"י

הירוקות- נראה לי שצריך להשרות. אבל לא זוכרת שהבישול ארוך במיוחד..ממוצע כזה.
תודה!העוגב
^^משהיא מהבירהאחרונה

עדשים כתומות לא צריכות השריה ומתבשלות תוך 20 דק' בערך.

 

את הירוקות אני לא משרה (אבל זה אפשרי ואנשים עושים את זה) ובלי ההשריה הבישול לוקח בערך 40-50 דק'. 

 

ויש גם את השחורות הקטנות (אני משתמשת בהן לסלט בורגול, מג'דרה או כתוספת למרק עדשים חומות) שהבישול שלהן הוא כחצי שעה.

 

בכל מקרה, ככל שהעדשים פחות טריות זמן הבישול יהיה ארוך יותר. (וזה נכון לכל סוגי הקטניות).

איפה אפשר לקנות רשתות מתכווננות לתנור?אריק מהדרום
כאלה שאפשר לשחק עם הגודל שלהם?
עשיתי גוגל. אין לי אחוזיםברוקולי
אנחנו לא טובים בגוגלאריק מהדרום
הודות לספק האינטרנט שלנו אנחנו לא סומכים עליו.
תבדוק במסגריה אולי ישתלם לך יותר..קראנץ שוקולד
החנות הזו בפרסומות ברדיונקודה טובה
נזכרתי- שי עוגן
בירושלים
תודה לעונים! הזמנו בינתייםיעל מהדרוםאחרונה
סקר שבת קראנץ שוקולד

יש לכם תפריט קבוע לשבתות או שזה משתנה? 

יחד שבטי ישראל לב אמיץ


תחליפים לבישול ואפייהקראנץ שוקולד

אשריך. יהיה לתועלת.לב אמיץ


שמרתי לייעל מהדרוםאחרונה
קישואים ממולאיםחדשה ישנה
שלום לכולם !
קניתי קישואים עגולים וחמודים לכבוד שבת קודש.. חשבתי לחצות ולמלא בקציצות בשר.
יש למישהו מתכון מוצלח לכל הדעות? ומה כדאי- מבושל עם רוטב או אפוי?
אם יש רעיונות נוספים, אשמח לשמוע!
קוראים להם ספז'יטוס. אחד הדברים הטעיםאנונימיות

אני מכירה אותם מבושלים ברוטב עגבניות כמו של פלפלים ממולאים טעיםמוציא לשון

?ספז'יטוס Heart, not hart. How do you pronounceחכמת ישישים

האם יש סגול מתחת ל-ס' ול-פ, או, לחילופין פתח? והאם ה-ו' מנוקדת בשורוק או בחולם?

לא מתכון מדוייקאילנ_ה
בעקרון באמת כמו כל ממולא אחר.
מומלץ להוסיף אורז חצי מבושל, כדי שיתנפח וכך המילוי ייתפס בכל הקישוא. אחרת בבישול הקציצה מעט מצטמקת והקישוא מעט מתרחב והם עלולים להתנתק.
אם מוסיפים אורז בכלל לא מבושל זה לא יתבשל אז זה גם לא טוב.
אפשר ללכת על כיוון של תוספת שמיר לקציצה ולרוטב, ואז לתבל רק במלח פלפל.
אפשר ללכת על כיוון יותר מזרחי כגון קארי/כורכום/חוויאג', ואז אני לא מוסיפה שמיר, לא משתלב לי.
הרוטב - בצל מטוגן, שום ורסק עגבניות.
אפשר להוסיף גזר/גמבה/שורשים ועלים, תלוי מה משתלב עם התיבול
מתכון..א..א..אחרונה
למילוי הבשר
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
פטרוזיליה או כוסברה או שמיר קצוץ
מלח פפריקה כורכום פלםל שחור קצת אגוז מוסקט ושמן.
לערבב ולמלא את הקישוא.
בסיר מטגנת בצל מסדרת יפה את הקישואים מעל מוסיפה מים לגובה קצת יותר מהקישואים.
מרתיחה מוסיפה תבלינים
מבשלת על אש נמוכה לקראת סוף הבישול אפשר להוסיף רסק עגבניות